Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/188 oldal   Bejegyzések száma: 1876 
A szomorúság örömre fordul
  2018-05-20 21:47:27, vasárnap
 
  "Nincs tehát már semmi kárhoztatásuk azoknak, akik a Krisztus Jézusban vannak, mert az élet lelkének törvénye Jézus Krisztusban megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől." (Róm 8,1)

Jézus követőjének az élete folyamatos harc. Lelke állandóan veszedelemben van. Elaknásított területen jár. De Krisztus azért adja az Ő Lelkét, hogy az ő nyomdokai vezessen bennünket. ,,Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk", mert Krisztus meghalt értünk, helyettünk és miattunk, közösséget vállalva velünk. Ez ,,az élet lelkének törvénye": Jézus Krisztus megszabadított bennünket ,,a bűn és a halál törvényétől".
A Lélek a mi vezetőnk. Vezet, hogy elnyerjük Isten örökségét, és Krisztus örököstársai legyünk, hogy Krisztussal szenvedve vele együtt dicsőüljünk meg. A Lélek élő reménységet ad a szívünkbe, hogy Isten kiválasztott, hogy az Ő Fiához hasonlóak legyünk. Meg is igazít bennünket. Dicsőséget készít számunkra, romolhatatlant, szeplőtlent, hervadhatatlant.
Senki és semmi nem szakíthat el bennünket Krisztustól, mert Isten hatalma őriz hit által az örök életre. Minden nyomorúság, szenvedés felett ,,felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket". Isten örökkévaló szeretettel szeret bennünket. Ez a szeretet égjen a szívünkben, amelyet Krisztus Jézusban megmutatott nekünk, és legyünk bátrak a harcban, mert a csata egyedül Krisztus győzelmével végződhet.

REJTŐZZ EL BENNE! - Sokszor tapasztalom, hogy ha a szolgálat előtt bele tudok temetkezni Isten szeretetébe, Krisztus értem történt áldozatába, ha magamon tudom Jézus vérét, akkor szívemet betölti az élet és a békesség. Isten Lelke megnyugszik rajtam, és az ige nem tér vissza üresen.

* A szomorúság örömre fordul - Jn 16,1-20

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Isten erőtlensége és bolondsága
  2018-05-20 21:45:57, vasárnap
 
  Isten erőtlensége és bolondsága

"Az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél..." 1 Korinthus 1,25

Isten erőtlenségéről és bolondságáról van most szó. A megfeszített Krisztusról, akit lenéztek mind a zsidók, mind a görögök. Egyiknek botránkozás volt: nem volt király. A másiknak pedig bolondság: egy megfeszítettől kapni életet, az nem lehet! De a Megfeszített Isten ereje és bölcsessége, mert Isten bölcsessége Krisztus keresztjében lett nyilvánvalóvá. Ott lehet megtalálni a rejtély megoldását, hogyan üdvözülhet az elveszett bűnös. Isten minden tulajdonsága a Golgotán egyesült. Igazságossága és szentsége, kegyelme és szeretete, irgalma és szigorú pere ott lett nyilvánvalóvá. A büntetés Jézusra nehezedett, Isten egyetlen Fia hordozta el emberi természetében azt a büntetést, melyre mi szolgáltunk rá. És aztán ott van még az Ő ereje is! A kereszt által legyőzte a fejedelemségeket és hatalmasságokat, diadalt vett rajtuk, és bátran mutogatta őket. A kereszt által legyőzte a poklot és a halált, elhordozta Isten elhordozhatatlan haragját. A Megfeszített erősebb Sámsonnál, aki széttépett egy oroszlánt, és elvitte Gáza kapuit. A világ nem tudja a halált legyőzni. Az Isten erőtlensége erősebb, mint az emberek, akik nem tudják, hogy egy bűnös hogyan üdvözül. Isten bolondsága bölcsebb az embereknél.

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mit kockáztatsz az Úr népéért?
  2018-05-19 10:23:46, szombat
 
  "Engem pedig már harminc napja nem hívtak, hogy bemenjek a királyhoz." (Eszt 4,11)

Kívülről minden csupa ragyogás: Eszter királyné királyi palotában, gazdagságban élt. Ezt a csupa fény életet zavarja meg egy halálra ítélt nép vészkiáltása, amely arra biztatja Eszter királynét, hogy menjen be a királyhoz, könyörögjön hozzá, és esedezzen előtte népéért. Ennek az óriási felelősségnek a súlya alatt döbben rá Eszter életének mostani nyomorúságára: "Engem pedig már harminc napja nem hívtak, hogy bemenjek a királyhoz." Közte és a férje, a király között nem olyan jó a viszony, mint ahogy azt népe képviselői elképzelték.
Hozzánk, hívő emberekhez szól ez az ige, akiket a Király felemelt a porból, kiválasztott magának. Ugye jó az ő közelében élni? De halld a körülötted élő halálra ítélt lelkek segélykiáltását: "Könyörögj értünk Istenhez!" Képes vagy nyugodtan, áldott békességben élni, amikor testvéreid a halál torkában vergődnek? Vagy talán te is csak névleg vagy az Úré? Kifelé, a világ felé minden olyannak látszik, mint rég, de valójában nincs igazi kapcsolatod az Úrral? Vannak-e vele eltöltött csendes óráid? Érzed-e naponta csendes hívását, vagy csak látszatcsendességet tartasz, mert korábban megfogadtad? Talán "a Fölséges jobbja megváltozott"? Vagy te változtál meg? Nem lehetne változtatni ezen a cifra nyomorúságon? Vagy neked így is jó? Nézz utána, hogyan gyógyult meg Eszter lelke!

NAPI IGE * Amikor Molnár Mária misszionárius barátunk utoljára járt Magyarországon, meghívtuk magunkhoz vacsorára. Sütöttünk, főztünk, kitakarítottunk, gyermekeinket csinosan felöltöztettük, csak hogy minden jó legyen. A vacsora végeztével Mária azt javasolta: "Most pedig mindenki mondja el a napi igéjét." Azt hittem, elsüllyedek, mivelhogy aznap még nem tartottam csendességet.

* Mit kockáztatsz az Úr népéért? - Eszt 4

Szikszai Béni 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A Sátán és a haláltól való félelem le vagy győzve
  2018-05-19 07:20:49, szombat
 
  A Sátán és a haláltól való félelem le vagy győzve

"Hogy a halál által megsemmisítse azt..." Zsidókhoz írt levél 2,14.15

Jézus emberré lett, hogy meghalhasson. Halála által két dolgot tett. Megszabadította gyermekeit a halál hatalmától és a haláltól való félelemtől. Legyőzte a halált. A halál hatalma az ördögé, ő csábította bűnre az embert, és ő tartja rabszolgáit a bűn fogságában. Így kerül az ember a halál hatalmába. A halál a testet a sírba viszi, a léleknek pedig örök kínt kell szenvednie a pokolban. De a Sátán legyőzetett, és a halál fullánkja, azaz a bűn, elvétetett. A Sátán megfosztatik rabszolgáitól. A haláltól való félelem valamennyiünkben megvan, bár nem mindenki ismeri be, és kemény szavakkal bátorítja magát. A félelem mégis megvan, és az aggodalom gyötri az életüket, ez a félelem teszi őket szolgákká. Az Urat nem szeretetből szolgálják, hanem félelemből és jutalomért, ami nem más, mint rabszolgai félelem. Isten gyermekei is ebbe a szolgaságba jutnak, ha nincs meg bennük az üdvösség öröme. Például azáltal, ha súlyos bűnbe estek, vagy ha nem biztosak a megváltásuk felől.

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az egyetlen jó dolog
  2018-05-18 21:17:17, péntek
 
  "De Jézus megszólalt és azt mondta: Hagyjatok békét neki! Miért bántjátok őt? Hiszen jó dolgot cselekedett velem. (...) Ő megtette, ami tőle telt." (Mk 14,6-8)

Sokszor szemünkre veti a világ, hogy sok időt, erőt tékozlunk el az Úr körüli forgolódásban. Túlzónak látja igyekezetünket. Olyan jó szándékú kereszténnyel is találkoztam már, aki mértékletességre intett: túl sok az imádkozás, a csendesség, a bibliaóra és egyéb evangéliumi alkalom, amikor bőven lenne tennivaló és feladat a szegények között.
Jézus itt arról beszél, hogy a vele eltöltött idő, az érte kiöntött drága kenet a világ minden égető és sürgős szükséglete mellett sem pazarlás. Sőt jó dolog. Aki ezt teszi, jó dolgot cselekszik vele. Sok jó szándékkal elkezdett munka lett semmivé, sok igyekezet beszél arról, hogy minden erőfeszítés hiábavaló. A rozsda és a moly mindent megemészt, az elásott kincseket valóban tolvajok ássák ki. Van azonban egy igazi jó, az egyetlen jó dolog, amire az Úr azt mondja, hogy jó: az, ha őt szereted. Ezért ami telik tőled, a bűnös, összetört szívedet tedd az ő kezébe, és meglátod, te is megtapasztalod, hogy most az egyszer jó dolgot cselekedtél!

A BRILIÁNS SEM TISZTA - Egy gyönyörű fényű, tüzes ragyogású briliánskő peres vita tárgyát képezte a családunkban. Magam is sokszor megnéztem, gyönyörködtem benne, kevés hozzá fogható gyönyörűséget láttam életemben: a kő szikrázott, égett, akár a tűz, nehezen tudtam betelni vele. Amikor azonban egy drágakőszakértő műszerrel megvizsgálta, megállapította, hogy csökkent értékű, mivel salak van benne.
Az Úr szemében még a csillagok sem elég tiszták. Mennyivel kevésbé az ember szíve, de ő így kéri tőlünk, mert így valódi. Így, bűnösen add neki!

* Az egyetlen jó dolog - Mk 14,1-11

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szolgai forma
  2018-05-18 21:11:11, péntek
 
  Szolgai forma

"Szolgai formát..." Filippi 2,7

Az Isten Fia megüresítette önmagát! Mire céloz Pál ezzel? Jézus emberré lett, szolgai formát vett fel. Többé nem lehetett látni semmit a Földre jötte előtti dicsőségéből. Semmi sem mutatta a betlehemi istállóban, hogy Ő Isten Fia. Ezért nem volt néki alakja és dicsősége, és néztünk rá, de ábrázata nem volt kívánatos. Emberi természete mögé volt elrejtve harminchárom évig istenségének fensége és dicsősége, semmit sem lehetett látni abból akkor sem, amikor megfeszítették. A bűnösök közé sorolták, ez volt az Ő engedelmessége. Atyja parancsának engedelmeskedett azzal, hogy megüresítette magát, megtagadta magát, és engedelmes volt mindhalálig. Figyeljünk csak arra, hogy Pál még azt is mondja, hogy a kereszthalálig. Olyannyira megüresítette magát, oly nagy volt az engedelmessége. Olyan volt, mint egy rabszolga, így váltotta meg a bűn rabszolgáit, széttépte a bűn köteleit. Most meg tudja szüntetni a Sátán uralmát. Engesztelést tud szerezni a vétekért, bármilyen nagy legyen is az.

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az ismeret nélkül való nép elvész
  2018-05-17 21:33:01, csütörtök
 
  "Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek." (Mt 5,6)

Sokszor hivatkozunk az igazságra. Csakhogy az igazság viszonylagos fogalom. "Mi az igazság?" - kérdezi Jézustól Pilátus is.
Létezik azonban egy mindenek fölött való igazság: a megigazulás. Erről van itt szó! Isten az ő igazságos ítéletét végrehajtotta - hazuggá lett volna, ha nem teszi -, de helyetted a Fiún, hogy eltörölje bűnödet, és az ő igazsága, igaz volta lehessen a tiéd. A kérdés csak az, hogy éhezed-e ezt a megigazulást mint lelki koldus. A világ gazdagságra, dicsőségre, élvezetre éhezik és szomjazik. Minél több jut neki belőle, annál kielégíthetetlenebb az éhsége, s végül annál nagyobb csődbe jut vele.
A világ igazsága az isteni fordítottja: "Igaz vagyok." Emberekkel ezt még el lehet hitetni. Majd a temetéseden felemlegetik, hogy milyen jó ember voltál. De mi lesz a temetés után? Csőd, iszonyú bukás. Isten ezzel szemben azt mondja: "Nincs egy igaz sem."
"Igazam van" - ez a világ másik veszedelmes igazsága, ám ebben is csak hamis kielégülést talál. Valójában csak akkor tudsz megnyugodni, amikor rájössz, hogy nincs igazad, s az emberekkel szemben sem ragaszkodsz már a saját igazadhoz. "Tied, Uram, az igazság, mienk pedig arcunk pirulása" - mondja Dániel.
Amíg igazad van, addig az Úr az ellenfeled pártján áll, mert ő nem az igazak, hanem a bűnösök Megváltója.

CSAK AKIK ÉHEZIK ÉS SZOMJÚHOZZÁK * "Bizony, mind bűnösök vagyunk" - bólogatnak sokan, de mit ér a megállapítás, ha az, aki mondja, nem nyugtalan emiatt, és nincs benne éhség és szomjúság a megigazulás után. Aki él és nem éhes, az beteg. Van olyan vitaminhiányos betegség, amikor az ember nem érzi az éhséget. És rámegy az élete...

* Az ismeret nélkül való nép elvész - Hós 4,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten és ember
  2018-05-17 18:52:40, csütörtök
 
  Isten és ember

"Emberekhez hasonlóvá lévén..." Filippi 2,7

Jézus Isten Fia volt, de Ő nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Istennel egyenlő. Számunkra zsákmány lett volna. Mi olyanok akartunk lenni, mint Isten, ezért ettünk a jó és gonosz tudásának fájáról. De Jézus Isten volt, és emberré lett. Mi emberek voltunk az Ige teljes értelmében, Isten képének hordozói, de szolgák lettünk. A bűn szolgái, a Sátán rabszolgái. Jézus Isten volt, és értünk szolgává lett, szolgai, rabszolgai formát vett föl. Az emberekhez mindenben hasonló lett, és meggörnyedt ennek az elbukott életnek a terhe alatt. Ebben az igében arról a magasságról hallunk, ahonnan lejött, de hallunk arról a mélységről is, ahova alászállt. Jézus a mi bukásunkba szállt alá, e bukás mélységéből akarta az embereket fölhozni. És mivel ezt akarta, le kellett szállnia oda, ahol mi mint elveszettek vagyunk. Szolgai formát vett föl, közel jött az emberhez, fölvette emberi természetünket. Csak egy dolgot nem vett föl: bűnös emberi természetünket. Hozzánk mindenben hasonlóvá lett, kivéve a bűnt Neki nem volt bűne.

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Azután megtérnek
  2018-05-16 20:58:54, szerda
 
  "Boldog a szelídek, mert ők öröklik a földet." (Mt 5,5)

A szelídség nem langyosság, nem gyávaság, nem lefojtott indulat. Ez a fajta szelítség, amiről az ige beszél nem is ,,természet dolga". Ennek a virágja a harag és az önteltség sírján nő. Ez a szelídség: védtelen szeretet. A Bárány szelídsége ez. Mint ahogy a báránynak nincs se karma, se szarva, úgy a báránytermészet a gonoszt jóval viszonozza. Ezt a természetet csak Jézustól veheted, aki még a Golgotán is ezzel a szelíd, hosszútűrő szeretettel szeretett, amelyről a szeretet himnusza is beszél (1Kor 13).
Amikor megismered a magad bűnét és ezzel szemben Jézus szelíd, halálos szeretetét, és megnyitod a szíved előtte, akkor Szentlelke által beléd is kiárad az ő szelídsége. Képessé tesz a hosszútűrésre, a sérelmek elviselésére, a megbocsátásra. A jézusi szelídségben a határozottság, s ha kell, a ,,kemény", lélekmentő szeretet is megfér. Hogyan lehetséges ez? Ahogyan a heves Péter s a bosszúvágyó János is csodálatos módon megszelídült Jézus közelében.
Jézus gondoskodik róla, hogy a szelídek és alázatosak ne lássanak hiányt, és hogy végül ők győzzenek, amint megígérte: ,,Aki győz, örökölni fogja mindezt, és annak Istene leszek." A lélekben koldusok megnyerik a mennyet, a sírók, szenvedők a szív igazi vigaszát, a szelídek a földet. Tehát a maguknak semmit nem kívánók örökölnek mindent: a világot fölöttük, bennük, körülöttük.

A SZELÍDEK GYŐZNEK - A kutyák ősei valaha farkasok voltak. Fokozatosan feladták önző életüket, és az ember szolgájává szelídültek. Míg a ,,szelídek" szaporodnak, a vadon élő farkasok lassan kipusztulnak. Így van ez a madaraknál is: a ragadazó madarak pusztulnak, a fecskék szaporodnak.
A szelídek örökségük bírják a földet.

* Azután megtérnek - Hós 2,20-25

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyermek és Fiú
  2018-05-16 06:45:52, szerda
 
  Gyermek és Fiú

"Mert egy gyermek születik nékünk..." Ézsaiás 9,6

Ézsaiás Jézus születéséről szól: gyermek születik. A prófétálás Lelke által mondja ezt. Egy gyermek születik az emberi nemzetségből. Ez tulajdonképpen mindennapi esemény. Hány gyermek születik naponként? Nemzedék születik nemzedék után, és nemzedék hal meg nemzedék után. Az ézsaiási prófécia valósággá lett Jézus Krisztusban. Gyermek született, fiú adatott nekünk. Jézus úgy született, akárcsak valamennyi ember: asszonytól, szűz Máriától. Hozzánk, emberekhez, mindenben hasonlóvá lett. Valódi ember Ő. Gyermekként született, Fiúként adatott. Jézus Isten ajándéka. Akárcsak mindegyik gyermek, hisz hívő családok úgy adják tudtul gyermekük születését, hogy Isten fiúval vagy leánnyal ajándékozta meg őket. Itt azonban mégis másról van szó. Nem csak egy fiú születik, hanem Isten Fia. Isten örökkévaló Fia. Az Atya Isten egyszülött Fiát adta ennek a bűnben elveszett világnak. "Úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Ján 3,16). Isten Fia volt Ő, és hozzánk hasonló gyermekké lett. Így Ő az egyetlen név, mely az ég alatt adatott. Ő adatott. Ki akarja Őt befogadni?

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/188 oldal   Bejegyzések száma: 1876 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 260 db bejegyzés
e év: 2101 db bejegyzés
Összes: 13250 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 944
  • e Hét: 2241
  • e Hónap: 45805
  • e Év: 285354
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.