Belépés
bossi.blog.xfree.hu
Kút fejemből születtek ezek az írások. Mottóm: "Vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha elolvasod, meglásd, hogy a lelked mennyivel lesz könnyebb." ... Bossányi Kálmán Miklós
1954.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Anyák napjára.
  2017-05-07 03:00:03, vasárnap
 
 
Anno, "szeretett" Húgom, Anyámat, új temetési stílussal temette el. Jómagam, csak "meghívott" voltam a szertartáson.

Urnába tették hamvait, és kifolyatták onnét.

Így, járt Apám is.

Ők, nem tudtak úszni, és a víz vitte el Őket.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Velem is megtörtént!
  2017-04-19 18:50:17, szerda
 
 
Amikor kis srác voltam, Karácsonyra kaptam egy kazettás BRG hordozható magnót. (akkor nagy szó volt) Mikor beléptem a szobába, Atyám bekapcsolta, és megszólalt a DAL!!! Zalatnay Sarolta énekelte "Fákon a harmat" című számot. Akkor a meglepetéstől el érzékenyültem. Most mikor hallottam, és láttam az egyik még kedvenc Énekesnőmet, megkönnyeztem, megint el érzékenyültem. Visszaemlékeztem, arra a szép Karácsonyra.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Pici
  2016-06-25 19:22:26, szombat
 
  Segítettem!

Tudom, hogy bűnös vagyok, de mentségemre szólva segítettem. Egy Aranyos 18 éves kutyának. Sajnos muszáj volt. Már szegénykém, nem látott, hallása is rossz volt. Csak a kiváló szaglására hagyatkozott. Testén jöttek ki olyan betegségek, amilyen azelőtt nem voltak. 18 egy kutyus számára nagy idő. Már mikor inni szeretett volna sokáig állt az ivóvizes edénye fölött, és csak nézett. Már nem volt itt. Szegénykém sokat szenvedett. Nem akartam, hogy ilyen állapotban szenvedjen, nekem rossz volt nézni.
Reggel, már csak a Macseknek kell enni, adnom, mielőtt munkába megyek.
Bárki bármit mond, vagy gondol rólam, én úgy hiszem, hogy jó döntés volt. SAJNOS. Most már nyugodtabb vagyok.

Persze, hogy hiányozni fog, Kutyáim, s a Macsk mindig hiányoznak.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Pici
  2016-06-25 15:28:58, szombat
 
  Igen, így hívtuk, a legjobbat.
Őt, aki vigyázott ránk.
Pici, egy nagyszerű kutyus volt.
Kedves, és szolid.
Tízen nyolc évig volt velünk.
Most elment, felköltözött.
Sajnos, már nagyon idős volt.
Csak köszönettel tartozunk neki.

Fent van a fia is, a Maci.
Hozzá ment, megkeresi.
Már ketten néznek le Ránk.

'Isten óvjon Titeket, fent is.
Vigyázatok egymásra, ott is.

Érd. 2016. június 25.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ilyen kórban!
  2016-02-18 20:43:02, csütörtök
 
  Ezt nem hittem volna, hogy a kutyám, aki 1998-ban került hozzánk, ma reggelre eltűnjön. Lelépet, ma nem reggel fél ötkor, hanem hét órakor mentem ki etetni.
Hívtam, de semmi. Mindenütt kerestem, minden búvó helyet felkutattam a kertünkben. Már belenyugodtam, hogy ennyi idős, és úgy gondolta, hogy felköltözik. Kicsit mérgelődtem, hogy miért nem mondta meg.

Állatorvosunknak szóltam, hogy nincs meg. Szerencsére jött egy telefon, és jelezték, hogy elveszett VÁNDOR megvan.

Úgy gondolta, hogy elsétál. Városunk központjában fogták be. Ami lakásunktól 4 Km-re van. Mondjuk nem volt nehéz, mert ebben a korban nem gyors járású, egyik fülére süki, rossz látású.

S, hol? Aki ezt olvassa, nem fogja kitalálni. A Pizzéria előtt. Igaz, reggel nem kapott enni, úgy gondolta, hogy besétál, és megreggelizik.

Most már itthon van. Mivel nagyon éhes lehetett, kapott vacsit, és vizet.

Ezért ez nem semmi, ebben a korban ilyen nagyot sétálni, csak úgy.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Macsk
  2016-02-12 21:39:23, péntek
 
 
Ugye, furcsa név egy cicának.

De, mikor kb. 10 éve, világra jött a testvérével, akkor így neveztem el a cicát.

Testvérét Macseknak {sima szőrű, fekete, barna, fehér foltos-azaz tarka-barka} lány cica.
Macsk,{hófehér gyönyörű ,,angóra"} fiú cica. Macsk úgy nézett ki, hogy az egyik szeme sárga, másik pedig kék volt, állandóan kérődzött, mint egy kis boci.

Mikor kicsit voltak az volt a szórakozásuk, hogy egy madárkalitkában voltak összebújva. Készült erről fénykép is. Ott pihentek, jó lakottan. Kalitkát nyugodtan bezártam, és ha akartam feltehettem a falból kiálló kampóra. Nem zavarta őket. Ők, nyugodtan aludtak. Már nagyobbacskák voltak, elkezdtek mászkálni, felfedezni a külvilágot.
Egyszer elkóborolt, még pár hónapos volt, sehol se találtam. Már kezdtem lemondani róla. Testvére nem evet semmit, csak nyávikolt, hívta a tesóját. Ekkor eszembe jutott e csodálatos net. Megírtam, hogy szégyellje magát az, aki a fehér cicát elvitte, és nem kérte el. Megkérném, hogy hozza vissza, mert a testvére nem eszik. Csodák csodájára írásomat követően 5. napra visszakerült.

Igen, de hogy!
Gondolom, hogy megfürdették, mert a szőre össze volt állva. Csomókban. Szegénynek, levágtam a csomóit. Csak nekem hagyta, azt is, hogy szeménél a csipát kiszedjem a kezemmel. Attól a naptól kezdve minden tavasszal a szőre összeállt. Néha, úgy nézet ki, mint egy repülő, mert az oldalán két nagy összeállt szőrzet volt, mint egy szárny.

Hobbijuk az volt, mikor meghallották a lépteimet, akkor jöttek az utca végére elém. Ez, úgy nézet ki, hogy bal oldalt a Macsek, középen én, jobb oldalt pedig a Macsk volt. Így kísértek haza. Tudjuk, hogy a fiúk, azok vándorolnak, lányok kényelmesebbek. Macsk is így tett. Amikor mentem munkába reggel adtam nekik enni, mert, ha nem, akkor jöttek utánam. Így, az etetés reggel fél ötkor történt.

Mikor, kint a kertbe ettünk, akkor jöttek az állataink kunyerálni egy két gazdi által meghagyott falatot.
Aranyos fehér cica volt, bármerre ment mindig hazajött. Most is, mikor felment abba a Világba, ahol az állatok vannak, már nyugodtan.

Mivel tegnap dolgoztam, s a Nejem hívott fel telefonon, hogy a MACSK a küszöbünkön volt. Utolsó útját ott fejezte be.

Most már hiába kiabálok, hogy MACSK! Már nem jön a szavamra, csak fentről jelez vissza, hogy itt vagyok.

Buda - Tétény. 2016-02-12.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ez érdekes
  2012-04-07 21:51:49, szombat
 
 
Az Élet úgy hozta, hogy van két keresztfiam, és van hét unokám.
Igen, és én erre büszke vagyok. Keresztfiaim már felnőtt emberek, és családjuk van, együtt élnek.
Sajnos a húgom gyermekeinek NEM vagyok a keresztapjuk.
Így hozta a nagy betűs élet, de a fogadott keresztfiamnak, és az egyik sógoromnak a gyermekei az unokáim. Igen, ez fura, és bevallom még nekem is furcsa. Büszke lennék arra, mikor mondanák, hogy Papa. Habár egyik sem szólít így. Csak a keresztnevem, Kálmán. Mind a hét gyermek, örül, ha meglát, és átölel. Azt hiszem, hogy nem az, az igazi, amikor hivatalosan kimondják, hogy én vagyok a keresztszülő, és a nagypapa, hanem az, mikor a gyermek úgy érzi, hogy elfogad annak, akit a kicsi szíve szeret, és gondol. Biztos igaza van, mert a gyermek szív az nem hazudik, hanem igazat hisz. Ez benne a szép, és a jó.
Remélem, hogy egyszer igazán leszek, majd Papa. Vágyom rá, hogy legyen saját kicsi unokám.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Első komoly ajándék
  2011-12-11 17:45:09, vasárnap
 
  Első komoly ajándék.

Mikor a gyermekeink még igazán gyermekek voltak. Karácsonyra készülődtünk Nejemmel, bevásárlás után, vacsora, majd fürdés, és lefektettük a gyermekeinket.
Már javába aludtak, Nejemmel a nagyszobába építettük egy terepasztalt, egész komoly volt, feltettük a síneket, váltókat, jelzőket, és a többi apróságokat, ami még hozzá tartozott. Készítettünk házakat, színeztük, ragasztottuk. Bekötöttük a vezetékek, hogy trafóról, és kezelőről működjön a terepasztal. Rátettük a Pikó vasutat.
Kipróbáltuk, hogy jól működik a vasút. Sikerült. Éjszakáként sokat játszottunk a Nejemmel, a vasúttal.
Igen ám, de a gyerekeknek fura a nagy asztalféleség, ami állandóan le van takarva. Nem tudták, hogy mi rejlik a takaró alatt.
Meg is kérdezték, mert kíváncsiak voltak.

- Anya, mi van ott?
- Egy asztal. - felelte a Nejem.
- Miért van letakarva? - kérdezte a tíz éves lányunk.
- Azért kislányom, mert Apuval már elkészítjük karácsonyi vacsorához az edényeket, és amikor kell, akkor előszedjük őket. Letakartuk, hogy ne porosodjanak.
- Csak azért, akkor jó, Anya.

Szerencsére a lányunk a füllentést elfogadta, így további kérdések nem voltak. Eljött a nagy nap, azaz mikor a Jézuska meghozza a várva várt ajándékokat. Nagyszülők, és a többi családtagok már ott álltak a nappaliban, és várták, hogy a Jézus megrázza a csengőt.
Meggyújtottam gyertyákat, csillagszórókat, Nejem elindította a játékvasutat, és ment a gőzős, körbe-körbe. Nyílik az ajtó, belépnek a gyermekeink, kicsi szájuk tátva, szemük az örömtől nagyra nyílt, álltak, és álltak. Csodálkoztak. Örömükben alig mertek hozzá nyúlni.

Késő éjszakáig játszottunk vacsora után a gyermekeinkkel, a vasúttal.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ópapa
  2011-08-13 18:56:22, szombat
 
  Igen, Ópapa. Tudom, hogy fura, hogy nem a Hölgyekről írok, de egy olyan idős emberről, aki nekem a szívemhez nőt. Feleségem nagypapájáról, azaz a Ópapáról.
Mikor kiköltöztem a leendő nejemhez, akkor a 86 éves idős Ópapa, ült a foteljában, a verandán, és mesélt. Mesélt, mikor Ő fiatal volt, hogy akkor korán kelt, vállára helyezte a kaszáját, övére beakasztotta fenőkövét, és elindult a határ felé, ami tőlük 3 kilométerre volt. Akkor még fiatal volt, és gyorsabban megjárta at utat. Elmesélte, hogy hogyan kaszált, de mikor eljött a dél - a Nap a feje fölött járt -, akkor már mellette volt az neje, és odaadta az ebédjét a négy karéj kenyeret, jó nagy szalonnát, egy fej vereshagymát, egy kis flaska bort. Kicsit megpihentek, beszélgettek, és folytatta a munkáját, vágta búzát. Esteledett, de amíg látott addig aratót. Majd megtörölte a kaszáját, vállára helyezte, és elindult haza felé. Közben mikor mesélt, a cigijét, néha hosszan szívta, füst csak úgy szállt a verandán. Jó, büdös cigit szívott, Munkást. Tömény dohány, Mi csak hallgattuk, és próbáltunk kibújni a felénk fújt füst elöl. Ez már rég volt, mikor mesélt Sanyi bácsi, az Ópapa. Bizony, bizony hol van az a nyár, mikor Ő fiatal volt. Akkor, volt tiszta levegő, magas magyar búza, és volt szép határ.

Ópapa még házasságunk kötése után még élt 2 évet, és 88 évesen eltávozott közülünk.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Csoda történt ...
  2011-05-28 13:21:13, szombat
 
  Szolgálatomban rosszul éreztem magam. Szóltam a váltómnak, hogy jöjjön be, mert nem jól vagyok, és szóltam a fiamnak, hogy jöjjön értem, és vigyen az ügyeletre.
Váltom is megjött, annak ellenére, hogy este fél kilenc volt, fiam is bejött. Szerencsére hamar beérkeztünk az ügyeletre. Korszerű, tényleg, mert van női, férfi, gyermek, mozgáskorlátozottak részére fenntartott illemhely. Bejárati ajtó fölött futó fény "fény újság", igaz, hogy nincs beállítva, de működik.
Korszerű, kényelmes padok, jó világítás, itala automata, étel automata áll a betegek számára. Tényleg szép, és modern.
Kis idő múlva kijön a nővér, és kérdi:

- Mi a baj?
- Hangyás a bal hüvelykujjamtól a könyökömig a kezem. A bal kéz, mégis csak bal kéz.
- Tessék leülni, mert a doktornő több címen van kint.

Helyet foglaltuk a fiammal. Mondom a gyermekemnek, hogy meglátogatom a WC-ét.
Megyek a férfi WC- hez, de zárva, jött a női, zárva, jött a mozgáskorlátozottak részére fenntartott, zárva, jött a gyermek (picit összehúzom magam), de sikerülni fog. Gondoltam. Kilincs le, ajtó nem nyílik. Sebaj, haza viszem. Otthon jobb.
Bejön egy Hölgy, leül, picit vár, és megkérdi, hogy doktornő?
Válaszolom, hogy nincs itt,de majd jönni fog.
Eltelik három perc, a Hölgy feláll, köszön, és távozik. M E G G Y Ó GY U L T!

Belőlem kitört a halk röhögés.
Mondom a fiamnak, hogy ott ült, és meggyógyult!
Mi rossz helyen ültünk, mi a doktornőt vártuk, megvizsgált, megállapította, hogy na most figyelj
a l a g u t szindróma a betegségem, a mostani.
Csoda történt, Isten vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10
  • e Hét: 81
  • e Hónap: 1139
  • e Év: 1139
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.