Belépés
flammerne.blog.xfree.hu
Semmi sem lehetetlen, csak nagyon akarni kell! Flammerné Molnár Edit
1968.04.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
Lánykáim...
  2011-05-18 08:14:05, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Család  
Igaz történet
  2010-11-28 21:31:28, vasárnap
 
  Egy 10 évvel ezelőtti igaz történetet mesélek el nektek, ezzel megkezdve a sort...

Meleg kora nyári nap volt, a fákon csicseregtek a madarak. Könnyed léptekkel vittem drága terhemet hasamban, miközben lépkedtem munkahelyem felé. Legkisebb lányommal voltam várandós éppen. Nagy lányom feladata volt, hogy kis hugát oviba vigye mielőtt el megy az iskolába, s az ő feladata volt haza hozni is onnan. Ez a történet róluk szól.
Viki 8. osztályba járt, Barbikám akkor volt 5 éves. Már 3. éve hordta rendületlenül az utcánkban lévő közeli óvodába nagylányom a hugát. Viki soha nem feledkezett el a feladatáról, mindig nagy odafigyeléssel, felelősség teljes szeretettel bánt testvérével.
Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Időben beértek az óvodába, iskolába. Én is nyugodt voltam, hiszen biztonságban tudtam gyermekeimet, így teljes erőbedobással a munkámra tudtam koncentrálni. (Na ez így nem igazán volt igaz, hisz könnyített irodai munkát végeztem hónapok óta, mint kismama. A feladatom borítékok szétválogatása volt, ami nem igényelt semmilyen összpontosítást ;)
Eltelt a nap, Viki lánykám indult az oviba Barbiért, s én is lassan indulhattam haza kis családomhoz.
Az oviba érve, Viki nem találta a többi gyerek között a kis hugát. Megkérdezte az elmélyülten beszélgető óvónőktől: hol van Barbara? Ők flegmán vissza szóltak, hogy biztos a mosdóban van, keresse meg! Az én nagy lányom bement és tűvé tette a mosdót, átnézte a termeket, még a szekrényekbe is bekukkantott, hátha huncut huga oda bújt. Hiába minden igyekezet, nem talált rá Barbarára :((
Mikor minden lehetséges helyen megnézte, egyre jobban félelem férkőzött tinédzser szívébe. Tudta rábíztam a gyermeket, haza kell hoznia az oviból... Az ő felelőssége, hogy időben hazaérjenek!
Egyre jobban kétségbe esett... aggódott a hugáért, össze zavarodott, nem tudta mit tegyen.
Kiment az udvaron lévő csoporthoz, s a még mindig elmélyült beszélgetést folytató óvónőkhöz fordult segítségért. Mindhiába, figyelembe sem vették az én nagy lányomat, hanem beszélgettek tovább. Viki türelme elfogyott, s a kétségbeesés lett rajta úrrá. Össze szedte minden bátorságát, és a trécselő felnőttekre förmedt: Hol a hugom??? Adják elő!!!!
Viki csendes, vissza húzódó gyermek volt világ életében. Tisztelettudó és engedelmes, igazi kis angyal, így szokatlan volt tőle ez a kitörés.
Erre már felkapták a fejüket a beszélgetők, s közös erővel lánykámra támadtak: Nem tanított jó modorra az anyád? Hogy beszélsz te velünk? Keresd meg a hugod, ne minket zaklass!!! Biztos itt van valahol...
Ekkor megérkezett pici lánykám barátnőjének anyukája, s keresni kezdte a lányát, de nem volt az udvaron. Az óvónők abbahagyták a beszélgetést, s rögtön a gyermekek keresésére indult az egyikük. Ő sem talált rá egyik lányra sem... Nagy rohangálás, kiabálás tört ki. Mindenki a lányokat kereste már az oviban. Az anyuka felhívta a rendőrséget, s találgatták mi történhetett. Ekkor eszébe ötlött az egyik gondozónak, hogy reggel óta össze bújva susmutólt a két kislány. Valamit ezek kiforraltak!!! Az eltűnésük nem lehet véletlen...
Egy dadus elindult a házunkhoz széjjel nézni, az anyuka pedig a saját otthonához indult keresni. Vikikém könnyei patakokban folytak, a félelemtől földbe gyökerezett remegő lába. Hatalmas volt a káosz és zűrzavar...
Nálunk nem volt otthon még senki. A kapu zárva volt, de gyermek hangocskák szűrődtek ki az utca felé. A dadus kiabálva szólítgatta a kislányokat. Már éppen feladta, mikor a két gyermek oda futott a kapuhoz. Megkönnyebbülve sóhajtott fel gondozójuk, s telefonon értesítette az óvodát és a rendőrséget, s közben kérdezgette a lányokat, hogy tudtak bemenni... Elmondták neki, hogy mivel a kapu zárva volt, átmásztak a kerítésen. Bemenni nem tudtak a házba, így elkezdtek az udvaron játszani. Elszaladt az idő, éhesek is már nagyon...
Viki lányom hallva a hírt, rohant haza. Kinyitotta a kaput és kiengedte a lányokat. A dadussal vissza mentek az oviba, hogy kikérdezhessék a kis szökevényeket. A kislányok nagyra nyílt, ártatlan szemekkel mondták, hogy ők bizony már ebéd után kisétáltak az oviból, mert Barbara új halacskáját akarták megnézni. Ezt tervezgették egész nap, s mivel senki sem figyelt rájuk, meg is valósították tervüket.
A munkából hazaérve megdöbbenve láttam, hogy a lányok nincsenek még otthon. Aggódva elindultam az óvodába... Addigra már az összes gyereket haza vitték, s az én lánykáim is indultak haza felé. Az óvoda előtt találkoztunk össze, s kérdésemre elmesélték a történteket. Nagyon felháborodtam, hogy észre vétlenül kisétálhatott a két gyerek! Mi lett volna, ha elüti őket egy autó? El is tévedhettek volna... Azért adtam gyermekem oviba, hogy biztonságban tudhassam!!! Beszélni akartam az óvónőkkel, de ők addigra elmentek már haza. Egy dadussal sikerült csak beszélnem, aki felháborodva ecsetelte nagylányom, Viki neveletlen viselkedését. Teljes mértékben az 5 éves Barbit hibáztatta a történtekért,ami engem nagyon felháborított. Nyíltan megfenyegetett, hogy gyermekem nem mehet suliba, mert ezek után nem lesz, aki iskola érettnek nyílvánítsa... Én álltam és a döbbenettől alig tudtam megszólalni.... Aztán kitört belőlem: Az én gyermekeim nagyon is jól neveltek, felelősség tudók!!! Viki 3 év alatt egyszer sem hagyta még el a hugát, mindig épségben és időben hazahozta!!! Azoknak kellett volna sokkal jobban végezni a feladatukat, akik ezért kapják a fizetésüket!!! Mért nem szólt rá egy óvodai dolgozó sem a lányokra, hogy hova indulnak? Mért nem hívták őket vissza?
Beszélni szeretnék az illetékesekkel, kértem hívjanak fel, hogy mikor jöhetek! Sem az nap, sem másnap nem hívott fel senki....
El telt 2 nap, s én nem kaptam szabit a melóból, így nem sikerült időben ott érnem az óvónőket. Igaz az óvoda 18 óráig volt elvileg hivatalosan nyitva, én pedig 17 órára mind két napon ott voltam, de addigra már nem volt ott senki :(( Nem telefonáltak, bár tudták a számomat, és senki nem állt velem szóba.
Mikor a második napon is hiába kerestem illetékest, úgy döntöttem bemegyek a Polgármesteri Hivatalba a jegyzőhöz panaszommal. Ott először nem akartak hozzá beengedni, de mikor meghallották milyen ügyben jöttem, a jegyzőnő azonnal fogadott. Érdekes módon másnap már reggel hívott az óvoda vezetője, hogy megbeszéljen velem egy személyes találkozót délutánra....
A történet szerencsésen végződött .... A lányoknak nem történt bajuk, s ezután jobban figyeltek a gyermekekre. Viki lányomtól és tőlem is bocsánatot kértek az illetékesek, a felelősek fegyelmit kaptak, az óvoda kapujára pedig belülről irányítható elektromos zár került.
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Barbi festi a szobáját
  2010-07-26 22:18:31, hétfő
 
  Nagy munkában van a lánykám Barbara. Bevállalta, hogy saját kezűleg festi ki a szobáját. A mintákat is ő találta ki és szabad kézzel festette meg.

A szoba egyik oldala már kész. Több napot dolgozott rajta, de szerintem szuper lett!

Íme ilyenek lettek a kész részek:

Az egyik fala narancssárga, melyre sárga csillagokat, virágot és hangjegyeket festett:

A mellette lévő fal sárga, mint a csillagok a narancs színű falon. Azon nincs még minta.

A harmadik oldal barack színű, melyre egy anime figurát festett rá:

Szerintem fantasztikusan ügyes a lánykám!!!!
 
 
3 komment , kategória:  Család  
Barby lányom ballagása
  2010-06-13 14:18:27, vasárnap
 
  2010.06.12.-én 10 órakor volt Barby lányom ballagása a Péceli Szemere Pál Általános Iskolában.

Barby ragaszkodott hozzá, hogy csak a szűk családi kör legyen ott a ballagásán. Nem akart ünneplést és egyéb külsőségeket. Tudom, hogy ebből a későbbiekben sértődések és megbántódások lesznek, de én tiszteletben tartottam a kérését és nem hívtam meg sem a rokonokat, sem a barátokat.

A ballagáson csak az apja, a nagyanyja, a testvérei: Tünci és Viki a párjával Nándival, meg én voltunk.

A ballagók szépek voltak, nagy volt a hőség, hosszú volt az igazgató beszéde és a műsor és rossz volt a szervezés. Tehát barátaim nem maradtatok ki semmiből!

Barby még a keresztszüleit sem engedte, hogy meghívjuk. Azt mondta, ha 14 évig nem voltak rá kíváncsiak, akkor most se legyenek! (Ebben mondjuk van valami igazsága!!! Legalább egy-egy telefonos érdeklődést megérdemelt volna tőlük élete során, ha már elvállalták a keresztszülőséget!!!!)

Íme egy kis képes beszámoló a főbb történésekről:

A szervezés hiányosságai már az elején megmutatkoztak.... A ballagókat köszöntő vendégeket bezsúfolták egy pici udvarterületre, ahol legtöbben a tűző napon voltak kénytelenek állni.

Aztán egyesével felsorolva a ballagók neveit bevonultak a 8. osztályosok sorban.

Kezükben egyforma virág volt. Az én lánykám osztályának ballagási ruhája volt szerintem a legjobb, bár Barby véleménye ebben nem egyezik meg az enyémmel. Ő kimondottan útálta a ballagási ruháját, pedig szerintem jól állt neki.

Szép sorban leültek a ballagok és elkezdődött az ünnepség.

A műsor hosszú volt és szinte semmit nem lehetett hallani belőle, ami megint a rossz szervezés eredménye volt. Még szerencse, hogy legalább a ballagók ülhettek ez idő alatt.

Barby hősiesen tűrte a műsort, bár utólag elmondta, hogy alig várta már a végét.

Egyik osztálytársa (Vanyek Zsófia) énekelt, több vers is elhangzott a műsorban, amiből én semmit nem értettem sajnos.


A műsor végén a ballagók felengedték az égbe a lufiaikat, mellyel jelképezték az iskola elhagyását.

Majd visszamentek a székeikhez és boldog felszabadult beszélgetésbe kezdtek pár perc erejéig.

Ezután következett a szervezés legelkeserítőbb hibája....
Felszólították a vendégeket, hogy vigyék és adják át a ballagóknak virágjaikat. Ekkor a több száz fős fáradt, elcsigázott, félig napszúrást kapott rokonok és vendégek megrohanták a ballagókat, törve, zúzva a csodás csokrokat, hogy átadhassák a ballagó szeretteiknek, amit hoztak...

Egymás hegyén-hátán tolongva, normális fényképezési lehetőség nélkül kerültek meggyötört állapotban a virágok a ballagókhoz...

Majd miután felhalmozták a sok ajándékot a ballagók kezébe, elindultak a ballagok még utoljára körbejárni az osztálytermeket.

Mi is odaadtuk a csokrokat Babynak és Márta barátnőm fiának, aki Baby osztálytársa.

Babynak csináltattam:

Krisztiánnak csináltattam:


S ekkor már én is láttam, hogy milyen jó ötlet volt Babytól, hogy azt kérte ne vigyünk neki virágokat!

Vikiéktől és Tüncitől is plüssvirágot kapott igazi helyett, így legalább azok éppségben túlélték a ballagást és elteheti örök emlékként ;)))Fölösleges pénzkiadás lett volna a virág, ahogy elnéztem szinte egy élővirág csokor sem élte túl ezt a ballagást....

2 virágcsokorra való virágot azért kapott, a mamától és kisebb iskolás barátaitól, de azok sem élték túl , s mielőtt vízbe kerülhettek volna, agyon törve érkeztek haza, így dobhattuk ki őket.

Még egy kicsit beszélgettünk az ismerősökkel, aztán hazaindultunk megebédelni.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tündikémnek!
  2010-06-01 21:30:34, kedd
 
  Ma van Tüncikém névnapja
Játékokat kért tőlem ajándékba, amit ma együtt választottunk ki. Aztán irány az orvos, és játszottunk egy nagyot az új játékaival.

Boldog névnapot Tüncikém! 
 
1 komment , kategória:  Család  
Gyermeknap
  2010-05-30 22:55:57, vasárnap
 
  A mi gyermeknapi ünneplésünk elmaradt :((

Középső lányom Barbi lebetegedett és belázasodott pár napja. Alig bírt lábra állni :((

A legkisebb lányom Tünci pedig pénteken éjjel kórházba került vakbél gyanúval. Nagyon magas láza volt, ment a hasa és borzasztóan fájt a hasa. A kórházban infúzióra kötötték, s már kicsit jobban lett, a láza is mérséklődött hőemelkedésre. Szombat délután hazaengedték a mi kérésünkre, miután kiderült nem vakbél gyulladása van, bár még nem tudják pontosan mi baja van. Hol jobban van, hol rosszabbul, de szerencsére annyira nem súlyosbodott az állapota, hogy vissza kelljen vinnünk. Hétfőn vissza kell vinnünk a kórházba, megultrahangozzák és ismét megvizsgálják, s utána döntenek. Így a gyermeknapot ágyban töltötték gyermekeim :(( Ha meggyógyulnak teljesen, akkor bepótoljuk kamatostól! 
 
2 komment , kategória:  Család  
Nálunk ma volt anyáknapja ;))
  2010-05-03 18:58:35, hétfő
 
  A hétvégén nem volt időnk ünnepelni, mert ma megkezdődött az érettségim és arra készültem. Minden percet tanulásra szerettem volna fordítani.
Megbeszéltem édesanyámmal, hogy én csak ma megyek el magyar érettségi után virágért, hogy minél több időm maradjon a felkészülésre.
Így is tettem.... Ezért ünnepeltük mi ma az anyáknapját tegnap helyett
 
 
3 komment , kategória:  Család  
Farsangon
  2010-02-25 16:45:37, csütörtök
 
  Szombaton farsang volt a suliban Tüncikémnek.

Idén nem akart beöltözni semminek
Vagyis ez így nem teljesen igaz...
Mivel előző napokban jöttem ki a kórházból, így nem volt időnk jelmezt készíteni

Az Angel Dance táncegyüttesbe jár december óta az én pici lánykám, s a tánccsoport fellépő ruháját vette fel.


A farsangi műsorban felléptek ők is, amit felvettem a telefonommal. Sajnos a felvétel nem igazán jó, de azért egyszer megnézhető... Tüncikém a hátsó sorban a második balról piros rácsos hajpántban.


Angel Dance tánccsoport Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-02-25 15:53:26
feltöltő: flammerne
nézettség: 1420
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: tánc,
kategória: party
leírás: Tünci lányom fellépése 2010 farsangján.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!

Anyukám sütött almás pitét, én készítettem szendvicseket és egy üdítővel együtt azt vittük el magunkkal a farsangra. Minden osztálynak külön asztala volt, ahova kitette mindenki amit hozott. Ebből falatoztunk a farsang ideje alatt. Dugig ettük-ittuk magunkat.


 
 
3 komment , kategória:  Család  
Szentesténk
  2009-12-25 08:28:36, péntek
 
  Ez volt az első olyan szentesténk, amikor a nagylányom Viki nem volt velünk....

Sajnos nem tudnak csak karácsony első napján (12.25.-én) eljönni a barátjával

Nagyon hiányzott!!!!

...Nélküle szomorúbb volt a szentesténk...

Tünci és Barbi feldíszítették a karácsonyfánkat délután.


A mama is átjött, mint minden évben, hogy velünk töltse a szentestét.Mivel az idei évben nagyon szegényes karácsonyunk van, így az ünnepi ételeket próbáltam egy kis egzotikus gyümölccsel feldobni....


A vacsorát húslevessel kezdtük meg:Aztán rántott halrudacskákat tálaltam fel krumplisalátával:


Ezenkívül volt még sajtos bundába bújtatott csirkemell, petrezselymes krumplival és krumplipürével:
Idén nem készítettem bejglit :(( Helyette csináltam tiramisut Karácsonyfa mintát készítettem a tetejére. Tünci csinálta a karácsonyfát és ő vágta ki papírból. Ezt a kivágott mintát tartottam a kész tiramisu felé és így szórtam meg a tetejét kakaó porral:


Mama hozott át hókiflit a vacsorához:Ezenkívül készítettem még lekváros-diós piskótatekercset is:


Az idén nem volt a fa alatt csak pár ajándék Tüncinek...
Kapott egy táncoló szőnyeget, amit a TV-re lehet rákötni. Ez volt az egyik leghőbb vágya legkisebb gyermekemnek

Ezenkívül kapott egy "Hanna Montana" kártyát, és pár ruhát. Barbustól egy plüss macit, mamától egy csizmát.
Viki és Barbi már nagyok, szeretik maguknak megvenni az ajándékot....
Viki a barátjával vásárlási utalványt kapott már előre, abból vettek új otthonukba pár szükséges dolgot.
Barbikámnak feltöltöttem a telefonkártyáját és kapott mellé pénzt, hogy vegyen érte neki tetsző ruhát.
Mamának is vásárlási utalványt adtunk.

A férjemmel megbeszéltük, hogy egymásnak nem veszünk semmit. Most nagyon rossz az anyagi helyzetünk, s így spórolunk.

Holnap, vagyis mire betudtam tenni ezt a bejegyzést a rossz net miatt, már ma 13 órára jönnek Viki lányomék hozzánk, már alig várom....Nagyon hiányzott szentestén....De el kell fogadnom, hogy felnőtt és már külön családot kezd alapítani....kirepült a fészekből....Ez az élet rendje....de azért nagyon hiányzik!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Barbara lányomnak:))
  2009-12-05 01:59:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1682 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 105
  • e Hónap: 658
  • e Év: 66649
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.