Belépés
gyongy66.blog.xfree.hu
"Beszélj figyelmesen! Vetélytársaiddal óvatosságból, a többiekkel illemtudásból. Kimondani mindig ráérsz egy szót, de visszavonni nem. /Baltasar Gracian/ G-né Margit
1966.07.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Valahol, távol a való világon
  2009-05-03 20:46:09, vasárnap
 
  Valahol, távol a való világon,

Messzi túl a Képzelet-Határon,

Van egy egészen piciny ország.

Az a hely, ahol az álmokat írják.

A szép álmokat zsákokba varrják,

S aztán kis manók mind széjjelhordják.

Viszik a világ minden részére,

S belehintik az élők szemébe.

Egy álommanó hozzád is elért.

Leteszi zsákját, bedugja kezét

És belemarkol a tündérporba,

Hogy a csillámot szemedbe szórja.

Csipetnyi manó, vajon hol lehet?

Nem látod őt, de hallod, hogy nevet.

Óvatosan homlokodra lépked,

S arcod simogatja. Ugye érzed?

Kicsiny manó, tenyerét kinyitja,

S az álomport szemeidbe szórja.

Mosolyogva nézi, amint lehunyod őket,

És füledbe súgja: Álmodj szépeket!


(Thalis Silvenier: Álmodj szépeket ) 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nem tud úgy szeretni a világon
  2009-05-01 23:21:51, péntek
 
 
Nem tud úgy szeretni


Nem tud úgy szeretni a világon senki
Mint az édesanyám tud engem szeretni.
Akármit kivántam megtette egy szóra,
Még a csillagot is reám rakta volna.
Mikor a faluban iskolába jártam,
Rendesebb egy gyerek nemigen volt nálam.
El nem tűrte volna ő azt semmi áron,
Hogy valaki nálam szebb ruhába járjon.
Éjjel - nappal őrzött mikor beteg voltam,
Magát nem kimélte, csak értem aggódott.
Mikor felgyógyultam, fáradt két szemében
Öröm könnynek égtek, s csókolva becézett.
Én Istenem áldd meg, őrizd az anyámat,
Viszonozhassam én ezt a nagy jóságot.
Lássak a szemében boldog örömkönnyet,
Ne lássam én soha búsnak, szenvedőnek.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szeretettel kezdődik
  2009-04-27 08:22:46, hétfő
 
 
A szeretettel kezdődik


A gyógyító munkában minden a szeretet, s a gyakornok megtanulja tartani a szeretetnek ezt az energiamezőjét. Tisztázva a fogalmat, ha azt mondom, szeretet, Nem csak arról a hagyományos szeretetről beszélek, amit az anya a gyermeke iránt érez, a férj a felesége iránt, vagy a szárnyas angyalka az íjjal és a nyíllal. Itt sokkal alaposabb veleszületett belső szeretetről van szó.

Figyelt valaha játszó gyerekeket? Úgy tűnik, mintha mindig azt mondanák, Figyelj engem!Vajon ön a gyerek környezetéből való e, vagy máshonnan, beszéli e a nyelvet, vagy nem, ha ott ül csendben és figyeli a gyereket, ő szeretve érzi magát. Csupán a figyelése adásával, a gyereknek automatikus élménnyé válik a szeretettel való találkozás. Ez az, amit én nem környezeti, nem összekapcsoló szeretetnek hívok, mert ennek semmi köze a múltjával, fajtájával, vallásával, politikával, vagy más hitével amit magában hordoz. a kezelés: jelen levést jelenti, ami a lényeg kifejezője.

Ezt a szeretetet, úgy hívnám, hogy feltétel nélküli, és hihető, vagy nem, az ön természete és lénye a szeretet anyagából szövődött. Hiszi, vagy nem, van, vagy nincs, (az én véleményem szerint) lényegtelen. Ez a szeretet a természetes lénye, az ön létezésének, mely a kezén jön át, függetlenül az hangulatától. Az ön alapos, ösztönös, és a legelemibb energiája ez, a szeretetből. Nem kell megdolgoznia érte, - ez az, aki, vagy ami ön. Mint a szikla, nem kell hogy sziklaszerű legyen, és a nap, nem kell, hogy megkísérelje, hogy még simogatóbb legyen. Nem kell, ösztönözni lényünket több szeretetre. Törekedhetünk azonban arra, hogy megtudjuk, valójában mennyi szeretet is lehet ott

A szándék az a valami, ami olyan önkéntelenül történik, hogy legtöbben el is szalajtják. Amikor keresztül megy a szobán, a szándék már megszületett. Láthatjuk, a szeretet és a szándék az egyik legalapvetőbb tulajdonságunk. Tehát ne idegeskedjünk. Ha erre a tanfolyamra azzal a szándékkel jelentkezik, hogy gyógyítson, már elegendő szándéka szeretete van ahhoz, hogy csodálatos munkát végezzen.

Hányszor álltunk tehetetlenül beteg gyerekünk ágya mellet, vagy más családtag beteg ágyánál. Semmit sem tudtunk tenni, csak aggódni. Vége az aggódásnak, a tehetetlenségnek. A betegség azonnali felismerésével hozzáláthatunk a gyógyításhoz. Nem tehetünk kárt a betegben. Lélekjelenléttel csakis segíthetünk. S mi biztosítja a lélekjelenlétet? A magabiztosság. Az hogy nem vagyunk többé tehetetlenek. Tudunk segíteni szeretteinken, ha betegek, vagy önmagunkon, ha nem érezzük jól magunkat. Lelki, vagy fizikai fájdalom esetén is. Ez nem üres beszéd! Mindenki elsajátíthatja egy a kézrátétes gyógyítás alapjait. Csupán szeretet és szándék szükséges hozzá, és megkapjuk a szabadságot. Ráléphetünk a gyógyulás, vagy a gyógyítás útjára. Száz ember közül minimum 98-nak sikerül elsajátítania, de lehet hogy száznak százból. Nem túlzás! Nem kell hozzá semmi előtudás. A laikus is meg tudja csinálni.

Hogy lehetséges ez?
A tapintási vágy velünk született, mint a szeretet adása és elvárása. A babát, ha sir felvesszük megcirógatjuk, elhallgat. Nemcsak mert megnyugszik, hanem az anya aurájában erőterében megtelik, hiszen tartjuk, tapintjuk, magunkba fogadjuk... Ez a tapintás sokkal jelentősebb, sokkal mélyebb értékű, mint azt valaha is meg tudjuk érteni. Ez nem baj, hiszen megreggelizünk minden nap, pedig nem tudjuk mi lesz táplálékkal, mit fog okozni testünkben, mégis eszünk, mert biológiai szükségletünk. Soroljuk a gyógyulási vágyat is a biológiai szükségletek közé, hiszen az. Ilyen egyszerű! A hatalmas dolgok, mindig érthetetlenül egyszerűek. Senki, az orvosok sem a csontkovácsok sem tudják megérteni. Krónikus fájdalmak eltűnnek, csontok visszatérnek helyükre, egy könnyed érintésre. Hihetetlen élmény! Ilyekor érezzük azt hogy Isten ivadékai vagyunk! Nos, a garancia erre alapozódik. Így gyógyíthattak őseink is...
 
 
2 komment , kategória:  Család  
A szív csodája
  2009-04-20 01:11:42, hétfő
 
  Richard Carlson-Benjamin Shield: A szív csodája

(részlet)

A fájdalom csakugyan összetöri a szívet, védtelenül hagyva ezáltal a szív gazdáját, ilyenkor mégsem a kifosztottság érvényesül, hanem éppen ellenkezőleg, megnyílik számunkra a lehetőség arra, hogy valóban jelen legyünk a tulajdon életünkben, s megzendüljenek szívünk húrjai.

Az igaz szeretet nem azt jelenti, hogy igyekszünk megváltoztatni vagy uralmunk alá hajtani a másikat, hanem azt, hogy éppoly fontos számunkra az, hogy a másik jól érezze magát, mint az, hogy mi jól érezzük magunkat. A valódi szeretet minden közös cselekedetünk alapja.

A harag is a szeretet megnyilvánulási formája, lehet tisztító ereje is. Fontos megérteni, miközben tulajdon haragunkkal és mások haragjával viaskodunk, lényegében korlátokat állítunk fel, és elfogadjuk azok létezését. Ha nem is látszanak annak, ezek a korlátok mégis segítségünkre vannak a valódi szeretet felé vezető utunkon.

Hozhatunk a világba szeretetet, de válhatunk a szeretet kerékkötőivé is. Minden döntésünk fontos lépés lehet a szeretet ösvényén.

Minden tettünk, bármily csekélység legyen is az, befolyással bír a világra. Lehetünk a problémák okozói, de lehetünk azok is, akik megoldják azokat.

Meg kell dolgoznunk azért, hogy biztonságot teremtsünk egymás számára, amelyben a szív fejlődni és működni képes.

Az igazi szeretet rákényszerít minket arra, hogy olyannak lássuk a dolgokat, amilyenek, hogy mind önmagunkról, mind pedig azokról, akiket szeretünk, az igazságnak megfelelően gondolkodjunk.

A szeretet nem más, mint szüntelen megnyílás magunk és a többi ember számára, óhaj, hogy befogadjuk és továbbadjuk a megosztott élet, az együtt megélt percek örömét.

Ha azért szeretünk valakit, mert olyan, amilyen, és nem azért, mert ráillik a kép, amit róla magunknak megalkottunk, akkor felébredünk álmunkból és abbahagyjuk a képzelgést.

Nemcsak a fájdalomnak és a haragnak, de a hibáinknak is lehet léleknövelő ereje. Aki tökéletesnek hiszi magát, az csalódni fog. Szeressük a hibáinkat és tanuljunk belőle, mert hiányosságaink is közelebb vihetnek minket az igazi szeretethez.

Ha az lesz életünk legfőbb célja, hogy a szeretet forrásává váljunk, akkor az életünk csodálatos, áldott, szeretetteljes utazás lesz.

Valamennyiünknek szükségünk van arra, hogy meghallgassanak, éppen ezért, aki ítélkezés nélkül meg tudja hallgatni a másik embert, máris olyasmit tett, amire csak a legnagyobb szeretet képes.

Ha igazán szeretni akarjuk az embereket, először is békét kell hagynunk nekik, azaz hagynunk kell, hogy olyanok legyenek, amilyeneknek megszülettek, és nem olyanok, amilyeneknek mi szeretnénk őket látni.

Az igazi szeretet sohasem válik eszközzé, mert lényeges eleme az, hogy a másikat hagyja létezni.
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Reggeli ima
  2009-03-07 08:17:40, szombat
 
  Reggeli ima


Megint előttem van egy új nap, Atyám,
Amint elindulok az emberek közé munkámat végezni.
Oh, add, hogy barátja lehessek minden embertársamnak
Ments meg attól, hogy egyetlen szívnek is elhervasszam üde virágát haragommal, vagy gyűlöletem tüzével!
Segíts meg, hogy felvidítsam a szenvedőket szeretetemmel, s felüdítsem a csüggedőket a bennem élő remény hatalmával.
Add, hogy minden embernek arcába testvéri szemekkel nézhessek, add, hogy gyönyörűségemet találjam abban, ha módomban áll segítségére lenni embertársaimnak.

ÁMEN 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szívem hoztam el
  2009-02-20 09:56:32, péntek
 
 
A szívem hoztam el. Csinálj vele

Amit akarsz. Én nem tudok mást tenni

És nem fáj nekem semmi, semmi, semmi,

--Csak a karom, mert nem öleltelek. 
 
1 komment , kategória:  Család  
Egy ölelés
  2009-02-20 09:52:25, péntek
 
 
...... ........... ..........,,Egy ölelés ideális ajándék:

...... ........... ...........mindenkire illik a mérete

...... ........... ...........és senki sem ellenzi,

...... ........... ............ha továbbadják"

...... ........... ........./Hugo Ball/
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Aki szeret
  2008-11-07 20:48:11, péntek
 
 
Aki szeret, annak varrd fel a szakadt gombját , mert könnyen
meglehet, hogy felvarrja más.
Aki szeret , annak hallgasd meg baját, gondját, mert könnyen
meglehet, hogy meghallgatja más.
Aki szeret, azzal sose légy morc, goromba, mert könnyen meglehet,
hogy rámosolyog más.
Aki szeret, szeresd, s öleld meg naponta, mert könnyen meglehet,
hogy megöleli más.
És akkor hidd el! - nem ő a hibás!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nem unalmasak, boldogok!
  2008-11-07 00:08:26, péntek
 
  Azt az írást itt találtam és elhoztam. Köszönöm
Tegnapok...


Ha az 50-, 60- ,70-, vagy 80-as években voltál gyerek, hogyan vészelted át a gyermekéveidet ?


A mi gyerekkorunkban az autókban nem volt légzsák, hátsó biztonsági öv...


Egy teherautó platóján utazni különleges élmény volt, most is szívesen emlékszünk rá...

A kiságyaink rikító színű, ólmot tartalmazó festékkel voltak pingálva !

Nem volt biztonsági kupak a gyógyszereken....

Védősisak nélkül bicikliztünk ...

A nagymama kerti kútjából húzott vizet ittuk, ásványvíz és Cola helyett...

Magunk készítette görkorcsolyáink voltak. A szerencsésebbek, akik lejtős utcákban laktak, az utca elejéről indulva, félúton eszméltek rá, hogy nincs fék a szekereinken. Néhányszor közeli kapcsolatba kerültünk az utcabeli fákkal, bokrokkal, de megtanultunk ennek is örülni, hiszen igaz ugyan, hogy letaroltuk a bokrokat, de a bokor alatt legalább az autók útjában nem voltunk !!!

Ha kimentünk játszani egyetlen kikötés az volt, hogy sötétedésre érjünk haza.


Az iskolában nem volt napközi, otthon ebédeltünk. Nem voltak mobiltelefonjaink... így aztán senki ránk nem talált. Jó volt. Nem ?


Rosszalkodtunk, számtalan csínyt követtünk el, hol egy kéz, hol egy láb tört , a fogaink sem voltak biztonságban és mégsem születtek jegyzőkönyvek a rendőrségen. A felelősség mindig azé volt, akié kellett, hogy legyen.


Házi süteményen éltünk, vajas kenyéren, cukros és nem zaharinos ételt, italt kaptunk mégsem voltak súlyproblémáink mert állandó mozgásban voltunk...


Egy Meggy Márká-t négyen ittunk ugyanabból az üvegből és egyikünk sem halt bele.


Nem volt Playstation-ünk, X box-unk, video játékaink, színes televíziónk 99 csatornával, video kameránk, dolby surround, mindentudó telefonjaink ,számítógépeink , Internet ... de voltak barátaink.


Vágytunk egymás társaságára rossz volt egyedül.


Időnként összevesztünk ha csapatok kellettek a játékhoz és ha valaki kimaradt a csapatból, nem kellett őt pszichológushoz vinni az elszenvedett trauma miatt ...

Nem voltunk mindannyian jó tanulók. Még az is előfordult, hogy évet kellett ismételnünk. Nem rohantak velünk pszichológushoz, senkit nem ismerek, aki dislexiában szenvedett volna, hyperaktív lett volna...Ha valaki évet ismételt, olyan volt, mintha kapott volna még egy esélyt....


Szabadok voltunk, voltunk “gödörben" , voltak sikereink, felelősségünk ...megtanultunk minden helyzetben lábon maradni.... Azt kérdezik a gyerekeink: Hogyan lehetett “így" élni? Hogyan nőttünk azokká, akik vagyunk ?.

Ennek a generációnak a képviselője vagy? Ha igen, küldd el ezt az üzenetet azoknak, akik szintén azok vagy a fiataloknak ...hogy megtudják milyenek is voltak azok az évek......


Ők majd azt mondják,hogy “tök unalmasak" voltunk,és csak mi fogjuk tudni,hogy nem unalmasak voltunk,hanem boldogok.


 
 
2 komment , kategória:  Család  
Szeretet
  2008-08-06 15:15:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2090 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 169
  • e Hónap: 385
  • e Év: 44297
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.