Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 798 
Érdekességek a szamócáról
  2018-05-17 17:48:02, csütörtök
 
  Érdekes tények a szamócáról
• A népi hiedelem szerint, ha valaki kettévág egy dupla szamócát, és megosztja azt egy ellenkező neművel, akkor az a személy hamarosan szerelmes lesz belé.

• Több mint 600 fajta földiepret különböztetünk meg íz, méret és állag szerint.

• A földieper Vénusz, a Szerelem Istennőjének szimbóluma, mert szív alakú és erős piros színű.

• A földieper az alma és a szilva családjához tartozik.

• Az eper nem minősül bogyós gyümölcsnek. Az áfonyának és a málnának belül van a magja, míg a szamócán kívül helyezkedik el.

• A szamócát egykor afrodiziákumnak tartották, és a 13. századi Franciaországban levesként szolgálták fel az ifjú párnak.

• Az ókori rómaiak a földieperrel enyhítették az ájulás, az éhség, a torokfertőzések, a vesekövek, a köszvény tüneteit, valamint a vér, a máj és a lép betegségeit gyógyították vele.

• A nemesek Wimbledonban minden évben szamócát és tejszínt fogyasztottak a tenisz mérkőzések között.

Hogyan vásárolj szamócát
szamoca2
Fogyassz bio szamócát! Sajnos közel 60 különböző rovarírtószert mutattak ki benne, mert a szamócán található nagy mennyiségű gomba arra készteti a gazdálkodókat, hogy permetezzék.

Ha találtál organikus termelésből származó szamócát, ezekre figyelj oda: az a legízletesebb, és tápanyagdúsabb, amelyik keményebb, kövér, mély vörös színű, zöld sapkája van és enyhe az illata. Szedés után a szamóca nem érik tovább, ezért ne vegyél olyat, ami zöld vagy sárga színű. A kis szemek édesebbek és zamatosabbak. Fogyaszd el a lehető leghamarabb a vásárlás után.

Ha dobozolva vásárolsz szamócát, ellenőrizd a csomagot, hogy biztos nem penészes-e. Ha csak egy rohadt szem van benne, ne vedd meg. A kutatások kimutatták, hogy a penész egészségügyi problémákhoz, sőt rákhoz vezethet.

Hogyan tárold a földiepret
A legjobb, ha a szamócát rögtön elfogyasztod, miután megvásároltad vagy leszedted. A hűtőszekrényben való tárolás nem javítja a minőségét.

Az antocianin, amely felelős a szamóca piros színéért, hőérzékeny. Ez az oka annak, hogy megbarnul magasabb hőmérsékleten. A szamócát lazán, lefedve kell tárolni, és a hűtőszekrény leghidegebb részében. Legfeljebb két napig tárold, mert gyorsan elveszíti a tápanyagokat.

Csak akkor mosd meg a szamócát, ha fogyasztani akarod, mivel könnyen tönkremegy. Mosd meg vagy tedd egy szűrőbe és öblítsd le hideg vízzel. Ne áztasd, mert elveszíti a színét és az ízét.

Forrás: care2
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szamóca
  2018-05-17 17:44:22, csütörtök
 
 


A földiepret, azaz a szamócát a gyümölcsök királynőjének hívják egyes ázsiai országokban a számos egészségre gyakorolt hatása miatt.

A zamatos szív alakú szamóca szem nem csak istenien édes és ízletes, hanem egy igazi szupergyümölcs is. Nem csoda, hogy annyira várjuk, tavasszal beinduljon a szamóca szezon és tele legyenek vele a boltok és a kertek.

Összeszedtünk néhány okot, hogy miért olyan egészséges a földieper fogyasztása, mik a földieper hatásai:

1. Segít elégetni az elraktározott zsírt
A földeper piros színét az antocianinokat adják, amelyek serkentik a tárolt zsír elégetést. Amikor az állatok egy csoportját magas zsírtartalmú ételekkel etették antocianinokkal együtt, 24 százalékkal kevesebb össztömeget értek el, mint azok az állatok, amelyek antocianinok hozzáadása nélkül fogyasztottak magas zsírtartalmú ételeket. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry)

2. Javítja a rövidtávú memóriát
Az antocianinok 100%-kal növelik a rövid távú memóriát nyolc hét alatt. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry)

3. Kevesebb kalória, több rost
Egy bögre szamóca csupán 54 kalórát tartalmaz.

4. Gyulladáscsökkentő
A szamóca csökkenti a vér C-reaktív fehérje-szintjét (CRP), ami gyulladást jelzi a szervezetben. Egy vizsgálatban azoknál a nőknél, akik hetente 16 vagy több szem szamócát ettek, 14%-kal kisebb valószínűséggel emelkedett a CRP szint. (Harvard School of Public Health.)

5. Csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kialakulását
A flavonoidok - amelyek felelősek a szamóca színéért és ízéért - csökkentik a szívbetegség kockázatát.

6. Javítja a csontok egészségét
A szamóca káliumot, K-vitamint és magnéziumot tartalmaz, amelyek fontosak a csontok egészségének megőrzése érdekében.

7. Lassítja az öregedés folyamatát
A földieper tele van biotinnal, amely erősíti a hajat és a körmöket. Tartalmazza továbbá az ellaginsav antioxidánst, amely védi az elasztikus rostokat a bőrünkben, amelyek megakadályozzák a bőr megereszkedését.

8. Segíti a fogyást
A benne található nitrát-vegyület elősegíti a testünkben a vér- és oxigénáramlását, ami nagyszerű a fogyás szempontjából.

A szamócában található tápanyagok
A szamóca az egyik legegészségesebb gyümölcs. Tele van antioxidánsokkal, csökkenti a vérnyomást és védi a szívet. Emellett tartalmaz még esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat, mint például a nátrium. Koleszterin- és zsírmentes. 54 kalória van 1 csésze szamócában (166 g), ami banánban lévő kalória mennyiség 1/3-a.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A dióról
  2018-05-17 15:12:14, csütörtök
 
  Gazdag omega-3 zsírsavakban és nagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat más ételeknél - a dió rendszeres fogyasztása a szervezet működésének számos területén fejthet ki jótékony hatást.

http://biobody.hu/blog/milyen-betegsegeknel-jo-a-dio/





Gazdag omega-3 zsírsavakban és nagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat más ételeknél - a dió rendszeres fogyasztása a szervezet működésének számos területén fejthet ki jótékony hatást.
A dió tömegének 65 százaléka zsír, ennek megfelelően magas a kalóriatartalma, ami által energiadús ételként tartják számon. Egyes kutatások ráadásul azt mutatják, ez a finomság így sem növeli az elhízás veszélyét. Olyan fontos ásványi anyagok és vitaminok is megtalálhatók benne, mint a folsav, foszfor, magnézium, B6 és E-vitamin, valamint további komplex bioaktív összetevők.

A csonthéjas gyümölcs fogyasztásához több egészséges hatást is társítanak, így például egyes szívbetegségek előfordulási kockázatának csökkenését, az agyfunkciók javítását, illetve lehetséges eszközként vizsgálják a rákmegelőzés kapcsán.

Termése mellett a diófa levelének felhasználása is igen sok lehetőséget rejt magában.

Szívesen veszi a szervezet
A diófélékről általánosan elfogadott nézet, hogy segítenek a szívproblémák megelőzésében. Ez alól a dió sem kivétel, amit annak köszönhet, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, amelynek szerepe lehet az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulásában. Eközben erősíti a véredények működését, mérsékelve a plakk-képződés rizikóját az artériákban. Mindezen pozitív hatások a benne lévő zsírok összetételéből és a gazdag antioxidáns-tartalmából adódnak.



Hatékonyabb agymunka
Egyes humán tanulmányok igen ígéretes eredményeket hoztak a dió agyra gyakorolt hatását illetően. Egy nyolc héten át tartó, 64 fiatal, egészséges felnőtt részvételével zajlott kutatás például kimutatta, hogy a diófogyasztás növelte az alanyok kognitív képességeit. Egy másik kutatásban Alzheimer-kórban szenvedő egerekkel kísérleteztek. A rágcsálók 10 hónapig naponta kaptak a gyümölcsből, és végül szignifikáns javulást mutattak a memória és a tanulás terén. Ezek az effektusok minden bizonnyal szintén a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhetőek, továbbá szerepet játszhatnak az omega-3 zsírsavak is.

Lehetséges eszköz daganatok ellen
Bioaktív összetevői révén a dió a rákmegelőzést segítő diéták hasznos elemévé válhat a jövőben. Megfigyeléseken alapuló kutatások a fogyasztást összefüggésbe hozták a vastagbél- és a prosztatarák kockázatának csökkenésével, míg egyes állatkísérletek hasonló relációkat feltételeznek a mell-, prosztata-, vastagbél- és vesedaganatok kapcsán. A reményteli elképzelések persze további klinikai kutatásokat igényelnek, mielőtt még heurékát kiáltanának a tudósok.

Elkerülhető a 2-es típusú cukorbetegség?
A dió diabétesz elleni hatását már régebb óta igyekszenek igazolni, a bostoni Harvard Egyetem Orvosi Karán végzett nagyszabású kutatás azonban valódi okot adhat a bizakodásra. Ennek során közel 140 ezer felnőtt ápolónőt vizsgáltak tíz éven, szorosan nyomon követve az étkezési szokásaikat. A kutatók végeredményben azt mutatták ki, hogy a dió havi egy-háromszori fogyasztása 4, heti egyszeri fogyasztása 13, míg heti kétszeri fogyasztása 24 százalékkal csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának veszélyét.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A tárkonyról
  2018-05-17 15:04:38, csütörtök
 
  A tárkony a hagyományos magyar konyha egyik kedvelt fűszernövénye volt, azonban sokan elfelejtették, milyen változatosan fel lehet használni és milyen kellemes aromát ad az ételeinknek. Ráadásul az egészségünkre is nagyon jó hatással van, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.

Az emésztés segítője
A tárkony segíti az emésztést, megnyugtatja a háborgó gyomrot, megakadályozza a refluxot, és segíti a máj munkáját, valamint az epe termelődését is. Ezért érdemes akkor tárkonyt fogyasztani, ha a nagy lakomázások miatt nehéznek érezzük magunkat, esetleg túl sok zsíros ételt fogyasztottunk.

Hatékony nyugtató
A tárkony a betegségekből felépülőknek, műtét után lábadozóknak is hasznos lehet, mert kíméletesen fokozza az étvágyat, így sokkal könnyebben biztosíthatjuk a szervezetünkben a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen tápanyagokat.

A tárkonyban található vegyületek nyugtató hatásukról is ismertek, ezért a tárkonyos ételek vagy a tárkonyból készült tea a stressz elleni küzdelemben is a segítségünkre lehetnek. Akkor is érdemes tárkonyteát inni, ha az állandó feszültség és aggodalmaskodás miatt már aludni sem tudunk.


Teaként is fogyaszthatjuk?
A tárkonytea készítéséhez forrázzunk le két deci vízzel egy evőkanál szárított tárkonyt, fedjük le, majd tíz percig hagyjuk állni. Szűrjük le, és mézzel édesítve kortyolgassuk el naponta két alkalommal. A tárkonytea azoknak is megfelelő lehet, akik a koffeintartalmú italokat nem bírják.

Vessük be magas vérnyomás ellen is
A tárkonyban található antioxidánsok segítik a szív és a vérerek egészségének megőrzését, a vegyületei pedig a magas koleszterinszint ellen vannak jó hatással. Mivel nyugtató, lazító és stresszoldó hatásai is vannak, a magas vérnyomás elleni küzdelemben is jó szövetségesünk lehet.

Fájdalomcsillapító
A friss tárkonylevél (melyet mi magunk is megtermelhetünk a fűszerkertünkben vagy akár a balkonon) a fog- és ínybetegségek nagyszerű ellenszere. A tárkonyban ugyanis megtalálható egy eugenol nevű vegyület, mely zsibbasztó és fájdalomcsillapító hatású. Az alaposan megmosott leveleket egyszerűen rágcsáljuk el! Különösen előnyös ez akkor, ha fáj a fogunk vagy az ínyünk, esetleg a bedagadt, sérült így okoz kellemetlenségeket.

Korpa ellen is bevethetjük
A tárkony a hajunknak és a fejbőrünknek is jót tesz, különösen akkor, ha a fejbőrünknek alapos tisztításra van szüksége (esetleg nagyon zsíros, viszkető vagy korpásodásra hajlamos). Tárkonyos hajöblítőhöz forrázunk le három deci vízzel három evőkanál szárított tárkonylevelet, fedjük le, hagyjuk kihűlni, majd hajmosás után öblítsük le ezzel a hajat és a fejbőrt. Gyógyító fejbőrmasszázshoz pedig tárkony illóolajat (10 cseppet) keverjünk el olíva- vagy kókuszolajban, és ezzel kezeljük a fejbőrünket.
47
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A talpmasszázs haszna, értelme - egy vélemény erről
  2018-05-16 18:33:38, szerda
 
  A témához hozzászólva az alábbi levelet kaptam:




Kedves Marika !
Tökéletesen egyet értek én saját magam tapasztaltam ennek a hatását.
Nekem egy nagyfoku Kokszatrozisom van a bal csipőmben, amivel műtétre javasoltak, de a műtőorvos nem javasolta koromtól függöen,hanem javasolt egy kezelést amit meg is csináltak másfél évvel ezelőtt.Az álott a talpmasszásból egy félórán át és utánna kaptam inekciót infiltrácio formájában.

Ez tett lábra, oly annyira hogy még ma is ennek a hatása alatt tudok járni, hanem is valami gyorsan de sétálva minden további nélkül.

Ennek köszönhetem, hogy eltudom magam és a fiamat is látni a bevásárolni valokkal es a háztartás körüli teendőkkel. Ez oriási sokat jelent.

Szivvel tudom ajánlani mindenkinek, probálják meg,mert nagyon sokrétü a haszna az emberi szervezetben.

(Tibori Szabó Margit Kolozsvárról)
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tudtad-e, mire jó még a rozmaring?
  2018-05-15 11:40:26, kedd
 
 

A rozmaring az egyik legnépszerűbb fűszernövény, melynek gyógyító hatásairól már a középkorban is több feljegyzés született. A néphagyomány pedig a szerelem növényének tartja, mely a vitalitást is növeli. Lássuk, miért érdemes mindennap beilleszteni az étrendünkbe!
A rozmaring nagyszerű hatással van a kognitív képességekre, javítja a koncentrációt, a memóriát, illetve a hangulatunkat is, sőt a kutatók szerint akár az Alzheimer-kór és a hasonló degeneratív betegségek ellen is véd. Cseppentsünk néhány csepp rozmaringolajat egy zsebkendőre, és vigyünk magunkkal, és ha olyan helyzetbe kerülünk, szagolgassunk meg.

Azokban az időszakokban, amikor fokozott agyműködésre van szükségünk (például vizsgaidőszakban), igyunk naponta két-három csésze rozmaringteát. Emellett a rozmaring nyugtató, stresszoldó, kiegyensúlyozó hatással is bír: ha egy órát olyan környezetben töltünk, ahol rozmaring illóolajat párologtatnak, nemcsak nyugodtabbak, vidámabbak leszünk, de az agyunk is felfrissül.

A rozmaring stimulálja a vérkeringést, ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok jobban eljutnak a sejtekhez, ez pedig javítja azok működését is. Ha rozmaring illóolajat valamilyen vivőolajba keverünk, és ezzel naponta átmasszírozzuk a lábunkat, akkor megelőzhetjük a rossz keringéssel összefüggő problémákat és a hideg lábakat is.

A növénynek fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásai is vannak, ezért különösen jót tehet fejfájás esetén, még a migrén tüneteit is képes csökkenteni. A rozmaring illóolaját belélegezhetjük, vagy azt vivőolajba csepegtetve átmasszírozhatjuk a homlokot, halántékot is. Ha azért fáj a fejünk, mert felsőlégúti fertőzés miatt eldugult az orrunk, a rozmaringolajat forró vízbe is keverhetjük, és ezzel inhalálhatunk.

A fűszer vérkeringést javító hatásait arra is felhasználhatjuk, hogy a haj növekedését serkentsük, egészségesebbé tegyük a fejbőrt, vagy megállítsuk a hajhullást. A rendszeres használatával a fejbőr viszketését és a korpásodást is csökkenthetjük. Készítsünk erős teát rozmaringból, hűtsük kellemes hőmérsékletűre, majd ezzel öblítsük le a hajat hajmosás után. Pakolást is készíthetünk: tegyünk 8 csepp rozmaring illóolajat három evőkanálnyi felmelegített olíva- vagy kókuszolajba, majd ezt masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk hatni 5 percig, majd alaposan mossuk meg a hajunkat a szokásos samponnal.

A rozmaringnak gyulladáscsökkentős hatásai is vannak, ezért hatékony lehet olyan betegségek tüneteinek enyhítésében, mint az ízületi gyulladás, a hátfájás, a köszvény, és a menstruációs fájdalmakat is csökkenti. Készítsünk erős teát a fűszerből, áztassunk bele egy tiszta törülközőt vagy textilpelenkát, majd tegyük az érintett területre, 10-15 percre, vagy amíg a textil ki nem hűl. Egymás után többször is megismételhetjük.

A rozmaringban található antioxidáns vegyületek az immunrendszerünket is erősítik, és védenek a különböző betegségek ellen, illetve segítik a szervezetünket abban, hogy hatékonyabban győzze le a fertőzéseket. Igyunk naponta két-három csésze rozmaringból készült teát, főként a őszi-téli időszakban, amikor gyakoribbak a felső légúti fertőzések.



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Talpmasszázs - haszna, értelme
  2018-05-15 11:31:16, kedd
 
 


A talpmasszázs és a reflexológia nemcsak rendkívül kellemesek, de az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Néhány egyszerű mozdulatot otthon is elsajátíthatunk - ez pedig segíthet a pihenésben egy hosszú nap után.
Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Egy 2002-es, a Nursing & Health Sciences című szaklapban megjelent tanulmány szerint például a láb masszírozása fokozza a vérkeringést, ellazít és segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait is. Lássuk, hogyan javíthatjuk az egészségünket a rendszeres lábmasszázzsal!

Egy-egy 10-15 perces lábmasszázzsal jelentős mértékben javíthatjuk a vérkeringésünket, mely nagyon fontos lehet például azoknak, akik egész nap talpon vannak, esetleg kényelmetlen cipőkben kénytelenek tölteni a napot. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen a visszerek kialakulásának rizikóját. Egy 2014-es, az Archives of Physical Medicine and Rehabilitation című lapban megjelent írás szerzői szerint a masszázs attól függetlenül előnyös az emberek számára, hogy mennyi testmozgást végeznek.

A talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású, és ezt kihasználhatjuk egy-egy nehéz, stresszes nap után. A lábmasszázs hatására ugyanis sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk. Különösen azoknak érdemes ezt kipróbálni, akik nehezen tudnak lazítani, vagy állandóan a napközbeni problémáikon aggodalmaskodnak. A stresszcsökkentés mellett a lábmasszázs javíthatja a hangulatunkat, és csökkentheti a vérnyomást is.

Azoknak is érdemes rendszeresen masszírozni a lábukat (különösen a talp középső részét), akik hátfájással küzdenek, azok a reflexológiai pontok ugyanis, melyek ezen a területen találhatóak, a krónikus hátfájást is képesek csökkenteni. Természetesen, a talp és a láb masszírozásával a lábaink fájdalmát is enyhíthetjük, emellett pedig az enyhe mértékű duzzanat ellen is hatásos lehet a masszázs (többek között a már említett vérkeringést fokozó hatásai miatt). Az alsó végtag ödémásodása tulajdonképpen azt jelenti, hogy a lábunk szövetei között felgyűlik a felesleges folyadék, és ezt a nyirokrendszer nem tudja elszállítani. A lábdagadást enyhítheti a rendszeres testmozgás, vagy a láb felpolcolása.

Hogyan masszírozzuk meg otthon a lábainkat? Egy nagyobb edényt töltsünk meg meleg vízzel, és adjunk a vízhez 5 cseppet a kedvenc illóolajunkból (a levendula, a kamilla vagy a rozmaring különösen előnyös lehet). Áztassuk ebben a lábainkat nagyjából 15 percig, majd óvatosan szárítgassuk meg a lábainkat.
Üljünk egy kényelmes székre, tegyük a jobb lábunkat a bal térdünkre, és egy kevés, felmelegített masszázsolajjal (olíva-, búzacsíra- vagy kókuszolajjal) masszírozzuk át a lábainkat. Ne csak az ujjainkat használjuk, hanem a kezünk oldalát vagy az ökölbe szorított kezünket is! A lábujjainkat se hagyjuk ki: óvatosan húzogassuk meg, gyúrjuk át és hajlítgassuk meg őket! Ismételjük meg a bal lábunkkal is.
Természetesen, mielőtt belekezdünk a lábunk otthoni masszírozásába, kérjük ki az orvosunk véleményét
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tavasz van
  2018-05-15 11:25:20, kedd
 
 


https://www.natursziget.com/images/cikkek/egeszseg/2017/20180508_zoldek.jpg

A tavaszi energiák leginkább az illatukról ismerhetők fel. Amint a Föld csodálatos illatba borul, megérkezik a tavasz, és vele együtt az az időszak, amely felteszi nekünk a kérdést: mit tettünk a télen és mit nem. A Nappal együtt tértünk nyugovóra és vele együtt keltünk? Elkerültük az izzasztó helyzeteket? Kis kertünkben termő élelmiszereket fogyasztottunk?

Nem sokan lehetnek, akik mindezen kérdésekre igennel válaszolnak. Úgyhogy ne aggódjanak, mert mindnyájan vétkezünk. És ennek következtében mindnyájan harcolunk a tavaszi fáradtsággal. De hogyan is vívjuk meg ezt a küzdelmet?

Együk frissen, ropogósan

Életerőnket leginkább kiegyensúlyozott táplálkozással, gyógynövények használatával és az előttünk álló további gyönyörű évszakokra való várakozással tudjuk újra megerősíteni. Még mindig a természet részei vagyunk, ezért, ami kibújik a földből, azt megesszük! A csalánt, a petrezselymet, az újhagymát, a repkényt, a pitypang leveleit - és ezek mindegyike igazi vitaminbomba. Eljött továbbá a tojás és a gabonafélék ideje is (ha lehet, a kicsírázottaké), tehát a tavaszi finomságok szezonja. És itt díszlik a tányérunkon a friss, ropogós retek, a fejes saláta és a karalábé - még a nyál is összefut a számban, ahogy ezeket a sorokat írom...

Ám, ha mindez kevés volna, vegyük elő az étrend-kiegészítőket. Nekem személy szerint hihetetlenül bevált az erős és gyógyító REVITAE. Energiákban gazdag növényi kivonatokat tartalmaz, és sem az emésztőrendszer működését, sem a kiválasztást nem nehezíti el. Ráadásul nem okoz függőséget. Legfőképpen az aktív jang energiakészleteket tölti fel, de emellett tartalmaz jin energiákat is megerősítő összetevőket. Egy szó, mint száz: életmentő serkentő. Általános adagolása naponta 2-3x1 kapszula, de szerintem akár napi 4 szem is szedhető belőle, két adagra bontva.

Rendkívül hatékony lehet a PERALGIN is, bár kicsit más hatásának a spektruma. Hathatósan támogatja az immunrendszer működését, hogy ne csak a tavaszi baktériumokkal és vírusokkal legyen képes elbánni, hanem a legkülönbözőbb allergénekkel is. Márpedig a tavaszi allergia (amit korábban szénanáthának neveztünk) a tavaszi fáradtságból adódó egyik fő kockázat. Az ember gyakran nem is tudja, mi a baja, csak egyszerűen pocsékul érzi magát.

A PERALGIN azonban képes szabályozni az immunrendszer eltúlzott reakcióit a virágporra és a porra, így a szervezet az állandó orrfújáshoz képest örömtelibb dolgokra fordíthatja az erejét. Ez a készítmény mindemellett megtisztítja a májat - és ezt igen gyengéden és kíméletesen teszi -, így szedésekor semmiféle reverz reakciótól nem kell tartanunk. A PERALGIN általános adagolása felnőttek esetében: naponta 1-3x1 kapszula. Az én javaslatom naponta 2x2 kapszula.

Az ENERGY készítményei biztonságosak, ezért bátran, sőt akár játékosan is kutathatjuk azokat a kombinációkat, amelyek egészséget és örömet hoznak az életünkbe. A REVITAE és a PERALGIN együttes használata a sokféle remek kombináció egyike.

Dr. Alexandra Vosátková

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Fontos tudni
  2018-05-14 12:38:45, hétfő
 
  Kevesen gondolnák, hogy bakteriális fertőzések esetén érdemes lehet gyógynövényes kúrával próbálkozni. Pedig vannak olyanok, amelyeket mindenképpen érdemes bevetni a gyógyszerek mellett, mert bizonyított a gyógyhatásuk.

http://biobody.hu/blog/a-leghatasosabb-termeszetes-antibiotikumok/


Fokhagyma
A fokhagyma antibakteriális hatása régóta ismert. Egy kutatás szerint a fokhagyma - magas dózisban fogyasztva - kiemelkedően hatásos például az E. coli bakteriális fertőzések ellen, így feltétlenül adjunk neki egy esélyt, ha ilyet kaptunk el. Ehetünk nyers fokhagymát, de fogyaszthatjuk tabletta vagy kapszula formájában is.

Kamilla
A kamilla igen hatékony a bőrt megtámadó gyulladások, illetve baktériumfertőzések kezelésében, és gyomorgörcsök esetén is bevethető. Mikróbaölő hatása igazoltan segít legyőzni a candidagombát, illetve az olyan gyulladást, amelyet elfertőződött, gyulladt fog, illetve foggyökér okoz a szervezetben. Akár szájüregi gyulladásunk van, akár gyomorproblémánk, vessük be a kamillát tea vagy tinktúra formájában, és fogyasszunk belőle minél többet. A bőrgondok ellen kamillás fürdőt vehetünk, illetve az arcunkat is lemoshatjuk kamillafőzettel naponta akár többször is. A hajnak, érzékeny, gyulladt fejbőrnek is nagyon jót tesz.

Gyömbér
Egyre több és több dolog derül ki a gyömbér jótékony hatásairól. Kutatások szerint még olyan vírusok és baktériumok ellen is hatásos lehet, amelyek esetében a gyógyszerek csődöt mondanak. Nagyon erős baktériumölő hatása van, így immunerősítésre is használható, a gyömbértea, gyömbértinktúra pedig szinte mindenféle vírus-, illetve baktériumfertőzés ellen bevethető.

Oregánó
Az oregánót sokan leginkább fűszernövényként ismerik, pedig fertőtlenítő hatása is van, és vírusok, baktériumok, gombák és paraziták ellen is hatékony, így mindig érdemes belőle otthon tartani. Készülhet belőle tea és tinktúra, illetve főzet is - a belőle készült teából naponta három csészével fogyasszunk el, ha betegek vagyunk. A tinktúrából napi háromszor harminc cseppet vegyünk be.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ne együnk lefekvés előtt
  2018-05-13 12:13:24, vasárnap
 
 
Főoldal / Holotropikum / 6 módja annak, hogy még jobbá az emésztésed - fogadd meg az orvos tanácsait!

A nemzetközileg is nagyra becsült, az integratív gyógyszerészetben jártas író, Dr. Frank Lipman olyan szemszögből közelíti meg az emberek mindennapi egészségét, ami hihetetlenül egyszerű alapokon nyugszik:

az ételek gyógyító hatásain.

6 módja annak, hogy még jobbá az emésztésed - fogadd meg az orvos tanácsait!

Ennek fényében a megfelelő emésztés érdekében a közvetkezőket ajánlja:

1. Evéskor mindig üljünk le
Ez egy annyira semmiségnek tűnő tényező, hogy sokszor el is feledkezünk róla, és csak futtában elrágcsálunk valamit. Ez viszont hihetetlenül egészségtelen az emésztőrendszerre nézve, úgyhogy legközelebb helyezd magad kényelembe és nyugodtan fogyaszd el az ételt. Az egyéb melléktevékenységeket is kerüljük, mint pl. TV nézés, telefonozás, internetezés.

2. Rágni, rágni és rágni
Tudtad, hogy a megfelelő emésztés már a szájnál kezdődik? A nyálban található anyagok már azelőtt lebontják a cukrokat, mielőtt a falat a gyomorba érne. Ha nem rágjuk meg kellőképpen a táplálékot, akkor több feladat hárul a gyomorra, ami igencsak megterhelő. Ezért ha tehetjük, és időnk engedi rágjuk meg jó alaposan az ételt, ami kb. 20-30 rágást jelent.

3. Ne igyunk és együnk egyszerre
Ez mindig meglepően hat az emberekre. Az kétségtelen, hogy a vízfogyasztás elengedhetetlen és rendkívül fontos, de ha azt evés közben végezzük a gyomorba kerülő víz felhígítja a gyomorsavat, így az nem tudja kifejteni hatását. Ha mégis inni szeretnénk evés közben, akkor adjunk egy pohár vízhez 1 teáskanál almaecetet, ez nemcsak az emésztést segíti, de sok más jótékony hatása is van a szervezetre.

4. Azonosítsuk és kerüljük ki az allergéneket
Ha allergén kerül a szervezetbe kellemetlenségek jelentkezhetnek: puffadás, hasmenés stb. Ha tudod, hogy valamire fokozottan érzékeny a szervezeted (glutén, laktóz, tojás, magvak, szója, stb.) meg se próbáld megenni. Többet árt, mint amennyit használ. Akár gyomorégést, székrekedést, bőrirritációt és rossz közérzetet is okozhatnak.

5. Próbáljuk szinten tartani az emésztőrendszer ,,jó baktérium" szintjét
Ennek érdekében fogyasszunk baktériumkultúrákat tartalmazó ételeket: joghurt, kefir, savanyúság, kovászos uborka, fokhagyma, hagyma.

6. Próbáljunk ne enni lefekvés előtt
Egy jó nagy adag étel elfogyasztása lefekvés előtt eléggé romboló hatással van az emésztőrendszerre, rontja az alvásminőséget, főleg a magas cukortartalmú ételek.
Ezért azt javasoljuk, hogy lefekvés előtt minimum 2 órával fogyasszuk el a kívánt ételt, hogy az alvás folyamata alatt a szervezetnek ne kelljen a vér cukorszintjével bajlódnia. Mivel a legfőbb regeneráló és karbantartó folyamatok alvás során következnek be, ezért javasolt 12 órát várni a vacsora és a reggeli között.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 798 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 502 db bejegyzés
e év: 2970 db bejegyzés
Összes: 58015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 304
  • e Hét: 12615
  • e Hónap: 85552
  • e Év: 464035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.