Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 792 
Tóalmási Falusi Lakodalom 2018. Az MTVA felvételei 1 csokorb
  2018-09-16 16:37:50, vasárnap
 
  Másodszor került megrendezésre Tóalmáson a hagyományos falusi lakodalmi mulatság. Idén kint jártak nálunk a "profik" is, az anyagukat szedtem össze egy csokorba.

Eredetiben, sok idegtépő reklámmal meghintve a mediaklikk.hu oldalon látható...

Videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A walesi férfi csak beugrott egy sörre, Mallorcán ébredt
  2018-08-12 08:01:19, vasárnap
 
  A walesi férfi csak beugrott egy sörre a kocsmába, Mallorcán ébredt

Akkor jó ötletnek tűnt.
A 27 éves Alun Griffiths múlt kedden a szokásos időben indult el hazafelé a melóból, és félóra múlva otthon is lett volna, ám csak két nappal később ért haza. Út közben ugyanis a haverjai felhívták a helyi kocsmából, hogy ugorjon be egy korsó sörre, ő pedig nem tudott ellenállni.

Már felkeléskor éreztem, hogy aznap valami hülyeséget fogok csinálni

- mondta utólag a WalesOnline-nak, és mint kiderült, ebben nem tévedett. A 15 fős haveri társaság ugyanis elkezdett a nyaralásokról beszélni, és iszogatás közben annyira lázba jöttek, hogy eldöntötték: elutaznak valahova. Mármint, hogy azonnal a kocsmából. Ketten ki is mentek a cardiffi reptérre, és jegyet vettek az első induló gépre, ami épp Palma szigetére repítette őket. Sokáig még azt sem tudták, hogy melyik Palmáról van szó, mert ilyen nevű sziget van Olaszországban és Mallorcán is. A gépen persze bealudtak és landolás után fény derült a rejtélyre is: a spanyol Palmára érkeztek. Ekkor csörrent meg Alun telefonja, a felesége volt, hogy hol van.

Mondtam neki, hogy Magalufon vagyok, mire ő, hogy kész a vacsora. Mire én, hogy oké, de nem vicceltem. Hát, nem volt boldog.

A két férfi végül végigitta a másnapot, és csak a csütörtök reggeli géppel repült haza.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Keverj szódabikarbónát a felmosóvízbe
  2018-08-12 07:51:24, vasárnap
 
  Keverj szódabikarbónát a felmosóvízbe, tetszeni fog az eredmény!
AUGUSZTUS 11.TUCI82 58 MEGOSZTÁS 0 HOZZÁSZÓLÁS
Elsőre blődségnek tűnhet, de nagyon is megéri szódabikarbónával felmosni a padlót.

OSZD MEG A FACEBOOKON!TWITTERGOOGLE+PINTEREST
A szódabikarbóna a magyar háztartásokban is egyre népszerűbb, mivel sokan felismerték már, hogy milyen jó szolgálatot tesz, ha mondjuk szagtalanítani kell a hűtőt vagy a szemetest, illetve citromsavval összekeverve remek lefolyótisztító szer válik belőle. A szódabikarbóna legnagyobb előnye a hatékonysága mellett az, hogy környezetbarát: sem saját sem a környezetünk egészségét nem veszélyeztetjük használatával. Arról ma még nagyon kevesen tudnak, hogy a padlót is érdemes szódabikarbónával felmosni, de várhatóan hamar elterjed ez a felhasználási módja is.

Miért érdemes szódabikarbónával felmosni a padlót?
Fotók: Pixabay

Azért, mert anélkül szabadulhatsz meg a legmakacsabb szennyeződésektől is vele, hogy karcolások keletkeznének a padlón. Ehhez nem kell mást tenned, csak keverj mintegy 1 csésze szódabikarbónát a meleg felmosóvízhez. Jól keverd el, hogy feloldódjon, majd moss fel vele. A szódabikarbóna még a parketta viaszát is megkíméli.

Ez is érdekelhet
Szórj szódabikarbónát az ágyadba, meglepő eredménye lesz!
Szórj lisztet a mosogatóba, meglepő lesz az eredmény
11 tuti takarítási tipp, amit jó eséllyel nem ismertél eddig: a konyhától a nappalin át a fürdőig
Forrás: tudasfaja


Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Rossz házasság, jó válás -Boldog vagy?
  2018-07-28 04:03:19, szombat
 
  Rossz házasság, jó válás

-Boldog vagy?
-Nem, de házas és talán családszerető is.
Amikor még a házasságból kivezető leggyakoribb út a halál volt, akkor a jogdoktoroknak is más irányú kihívásokkal kellett szembenézniük. Utólag persze mindenki okosabb, de ha az emberek folyamatosan annyi energiát fektetnének a párkapcsolatukba, mint a kapcsolat elején a kampányidőszakba, a válóperes ügyvédeknek is több szabadidejük lenne.

Régebben még a fogadalom ténylegesen a sírig szólt, de attól még az alacsony válási ráta nem a boldogságban, békességben és szeretetben elő családokat szimbolizálta, hanem inkább a társadalmi elvárást és a gazdasági kényszert.

A valamikori “békéltetés intézménye", ami a megromlott házasság utáni, de még a válás előtti mentőakció volt, már nem létezik és amíg létezett is, inkább formalitás és pusztán reménytelen kísérlet volt. Nagyjából olyan, mintha a bírótól várnánk a bontóper utáni békés jövőt.

A válás nem a konfliktuskezelésnek az első és egyetlen kíméletlen módja, de vannak esetek, amikor az utolsó kíméletes megoldása, és a minőségi túlélés lehetősége. A válás az anyagi osztozkodáson túl sokkal nagyobb veszteséget okoz, ha abban lelkileg sérülnek meg és roppannak össze a család tagjai. Főleg a gyerekek vannak kitéve ennek a rajtuk kívülálló veszélynek, hiszen a házasság nem kizárólag a gyermekekért létező egység, de alapfeltétele annak, hogy a gyerek boldog legyen. Nem lehet boldog a gyerek egy boldogtalan családban, ezért csupán a gyerek miatt együtt maradni nem több, mint egy vélt erkölcsi tartás, és egy jónak tűnő mentség.

A kérdés inkább az, hogy szükségszerű-e, hogy háborús övezet legyen egy szétválás. Egyaltalán nem, válás után is lehet normális emberi és tisztességes kapcsolatban maradni. Ennek az első feltétele az egymás iránti tisztelet megtartása. A második, hogy a két embernek egy ügyvédje legyen.

Pilát Gábor

Ha lájkolod az oldalt, több tartalmat láthatsz, ha megosztod a posztot, megköszönöm!🙏
#tabuknelkul #pilatgabor - Pilát Gábor társaságában.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tudod mit tároltak ebben a nagyszüleink?
  2018-06-30 16:54:35, szombat
 
  Tudod mit tároltak ebben a nagyszüleink?


A vidéki otthonokban ilyen tároló edény állt a szobákban a fűtőalkalmatosságok mellett. Tudod mire szolgált?

Petrás Gabriella
f Ajánlom
Régen a nagyszüleink nem tudták csak úgy felcsavarni a fűtést, ha fáztak: sok helyen a kemence, a sparhelt vagy a kályha adta a meleget, és fűtött be több helyiséget is. Vigyázni kellett a tűzre, mert ha elaludt, nem volt egyszerű újra feléleszteni, de ha sikerült is, jó adag füsttel járt. Ha a szobában kályha állt, ilyen retró széntároló edényt tettek mellé, amiben szenet, brikettet tartottak, amitől nagyobb lángra kapott a tűz, és jobban égett a fa, ha azzal fűtöttek. Te emlékszel, ahogy a nagypapa tett a tűzre?

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Fedett terasz nélküli kertbe életmentő lehet
  2018-06-30 16:45:26, szombat
 
  Fedett terasz nélküli kertbe életmentő lehet a 4 méteres árnyékoló

A nyári kánikula kíméletlen zsarnok, aki elől csak az árnyék enyhet adó hűvösébe menekülhetünk. De mit lehet tenni, ha sem fák, sem egy fedett terasz nem árnyékolja a kertet? Akkor jöhete a Caracter 4 méteres árnyéka!

A Jardinico árnyékolók kiváló minésgése is nagyon vonzó a vásárlók szemében, de az igazán sorsdöntő tény a vásárlás mellett, az a 4 méteres átmérő, ami kiemeli az árnyékolót a hasonló, talpas szerkezet közül. Az oldalkarra felszerelt árnyékolónál nincs zavaró középső oszlop, így a 4 méter minden centiméterét ki tudja használni.

A Caracter hatalmas méretei miatt ideális medencék, étkezőszettek vagy éppen grillek fölé is, állítható magassága révén, minden tevékenység biztonsággal (és kellemes hűvösben végezhető) még a legnagyobb napsütésben is. Az árnyékoló tartóoszlopa és ernyő színe is többféle változatban elérhető, és további kényelmi funckió, hogy a talp kerekekkel van fölszerelve, így könnyen, egy ember is áthelyezheti, ha éppen máshol van rá szükség.

Szeretné ön is a lehető legkényelmesebb és sokoldalú bútorokkal berendezni teraszát, hogy kihozza a legtöbbet a nyárból? Akkor keresse fel honlapunkat, ahol további részleteket tudhat meg a magas minőségű kerti bútorokról vagy látogasson el bemutatótermeink egyikébe!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A panellakasok rehabilitacioja
  2018-06-28 09:12:05, csütörtök
 
  Saját használatra és befektetésnek is egyre vonzóbb a panellakás, különösen, ha felújított. A fővárosba, megyeszékhelyre költözők körében is az egyik legnépszerűbb lakástípus. Sokat számít, hogy a korszerűsítéséhez szükséges tőke könnyedén összegyűlhet állami támogatásból is.

A panel-sztereotípia megdőlt: már nem presztízsveszteség tömbházban lakni. A pár éve még korszerűtlennek tartott, uniformizált panelek átalakítása egyre elterjedtebb. Egy ilyen lakás vitathatatlan előnye a sok nagy és világos nyílászáró, a megfelelő tájolás és jó belmagasság. Nemcsak 30%-kal olcsóbb, de a korszerűsített infrastruktúra révén a fenntartási költsége is szinte azonos egy téglalakáséval, és általában jól megközelíthető tömegközlekedéssel is.

6 tipp és még 10 négyzetméter
A panellakások felújítása előtt kötelező szakember tanácsát kérni, mert a szerkezeti átalakítások engedélyhez kötöttek. Egy tízemeletes ház esetében a különböző szinteken eltérőek a statikai lehetőségek, általában a hetedik emelettől fölfelé jobb a tulajdonosok helyzete. A nagyobb élettér kialakításához azonban nem feltétlenül szükséges a falakat megbontani. Pataki Judit belsőépítész tapasztalatai szerint némi kreativitással akár több tíz négyzetméterrel is növelhető a térhatás. ,,Gipszkarton falba süllyesztett szekrényekkel érhetünk el változatos térhatást. Érdemes világos színeket használni, hogy ezzel is növeljük a térérzetet. Helyiségenként maximum egy falat tapétázzunk. Nagyméretű csempék, járólapok használata szintén segít a kisebb helyiségek tágításában. A mennyezeti rejtett fények még hangulatosabbá tehetik panellakásunkat. Nagyméretű tükrökkel tovább tágíthatjuk a szűkösebb helyiségeket" - tanácsolja a szakember.

Félmilliós állami támogatás
Nagyon sok függ az állapotától, egyedi jellemzőktől és a tervezett munkálatoktól, de négyzetméterenként nagyjából 50-80 ezer forint felújítási költséggel kell számolni. Erre az összegre azonban már előre fel lehet készülni. Komoly anyagi előnyt jelent ugyanis egy állami támogatású megtakarítás. Két családtag számára kötött négyéves Lakástakarék szerződéssel félmilliót is meghaladja az állami támogatás mértéke a közel 2,4 milliós megtakarításból. A lakástakarékban összegyűlt pénzből a klasszikus festést, ablakcserét, a beépített konyhaszekrényt és -háztartási gépeket, valamint a burkolást, a víz és fűtés korszerűsítését is finanszírozni lehet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nagyon kevés dolog számít annyira, mint a gyermekkori élmény
  2018-05-30 08:33:49, szerda
 
  GYEREKEK MILLIÓI NŐNEK ÍGY FEL - BENEDICT CUMBERBATCH ÚJ SOROZATA LÁTHATÓVÁ TESZI A GYEREKÁLDOZATOKAT
2018. MÁJUS 25. | GYSZ


Nézzetek tévét, mert van egy sorozat, ami mindent érthetővé tesz, amiről a gyermekvédők, pszichológusok, tanárok beszélnek... hogy a gyermekkor számít. Sőt! Hogy nagyon kevés dolog számít annyira, mint a gyermekkori élmények. Dr. Gyurkó Szilvia írása.

-

A Patrick Melrose-ról van szó. A sorozatról, amiben a csodálatos Benedict Cumberbatch játsza a főszerepet. Oké. Én alapból plátói módon szerelmes vagyok a pasiba, de ahogy a drogfüggő, gyerekkori démonaival, apja erőszakosságával és anyja felelőtlenségével küzdő tehetséges, de önsorsrontó dzsentrit alakítja, az még az én érzéseimet is új magaslatokba emeli.

Nem, nem kell majd velem szemben távoltartási rendelkezést kérnie Mr. Cumberbatch-nek, nem így értettem. Hanem arra, hogy eddig is tudtam: végtelenül tehetséges és intelligens, viszont ahogy ebben a sorozatban játszik, egyszerre viccesen és drámaian, egyszerre végtelenül egyszerűen és mégis árnyaltan, az totálisan magával ragadó. Elhiszek neki minden pillanatot. Azt is, amikor részegen és belőve tombol a szállodai szobájában, és azt is, amikor idiótán nyomul, és fel akar szedni egy lányt, aki nemet mond neki, de ő meg sem hallja azt.

Cumberbatch hangja, mozdulatai, tekintete, játékossága és komolysága valami olyan erő, ami a néző számára tökéletesen egyszerűvé és magától értetődővé teszi a tényt: el kell hinni, amit látunk. Mindent.

El kell hinni, hogy a gyerekkori trauma sokszor feldolgozhatatlan. (Patrick egy súlyosan bántalmazó és elhanyagoló családban nőtt fel).

El kell hinni, hogy a családon belüli erőszak depressziót okozhat, és alkoholizmushoz meg szerfüggőséghez vezethet. (Patrick apja mindenkit bántalmazott, kábé minden elképzelhető módon.)

El kell hinni, hogy nem menekülhetünk a szüleink emléke és az általuk belénk plántált minták elől. Csak az hozhat feloldozást, ha szembenézünk azokkal.El kell hinni azt is, hogy jómódú, gazdag családokban is van erőszak és bántalmazás.

Mindent érthetővé tesz Patrick Melrose története. Megértjük, miért nem beszélnek a gyerekek a bántalmazásról, és miért nem hagyja ott a családon belüli erőszak áldozatává vált nő a partnerét.

Olyan mondatok hangzanak el benne, amelyek kiszorítják a levegőt a tüdőből és berepesztik a szívburkot.

Olyan mondatok, amiket eddig csak szakkönyvekben olvastam, de itt könnyen, érthetően és tűpontosan hangzanak el, és nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ,,bárcsak mindenki látná ezt a filmet, és bárcsak mindenkit közelebb vinne ahhoz, hogy értse: miért akarjuk elérni, hogy tényleg érvényesüljön végre itthon a zéró tolerancia a gyerekbántalmazás minden formájával szemben". Meg arra, hogy írja már alá végre a kormány azt a megveszekedett Isztambuli egyezményt, hogy a családon belüli erőszak áldozatainak védelme végre számonkérhető legyen!

Oké, én talán akkor is dolgozom (fejben), amikor a sorozatot nézem, de nektek nem kell. Ti csak üljetek le elé, élvezzétek Cumberbatch és a többi színész varázslatos játékát, és engedjétek be magatokba a történetet. Érezzétek át a főhős küzdelmét önmagával, és halljátok meg a mondatokat, amelyek minket is körülvesznek.

Például van egy rész, ahol Patrick apjának arisztokrata barátja azt mondja: ,,Nem hiszem, hogy bármit is számítana, ami gyerekkorunkban történik", és látjuk a főhőst, amint 20 évvel később reszketve, a fájdalomtól összegörnyedve fekszik az ágyában mert próbál lejönni a drogokról, amikhez azután menekült, hogy az apja gyerekkorában bántalmazta őt.Aztán van egy másik jelenet, amelyben Patrick apja arról beszél, hogy ,,a gyerekkor célja, hogy annyira kibírhatatlan legyen, amennyire csak lehet, és utána, felnőttként a gyerek majd mindent kibírjon"... és mindezt rezzenéstelen arccal, szenvtelen hangon mondja. Épp annak a napnak az estéjén, amikor megerőszakolta a fiát.

De Patrick nem csak szexuális erőszakot szenved el kisgyerekként. Elhanyagolják érzelmileg, becsapják és megalázzák, szemtanúja a szülei közötti családon belüli erőszaknak, és annak, hogy a külsőségek, a látszat mindennél fontosabb.

Gyerekek milliói nőnek így fel.

Legtöbbjük történetét sosem fogjuk megismerni, de talán Patrick Melrose életén keresztül az ő életüket is jobban megérthetjük.

dr. Gyurkó Szilvia

A sorozat május 14 óta látható az HBO GO-n magyar felirattal, az epizódok pedig heti rendszerességgel kerülnek fel az HBO online videótárába. A tévés premier előreláthatólag nyáron lesz. Szintén nyáron (egész pontosan augusztus elsején) jelenik meg a sorozat alapjául szolgáló Edward St. Aubyn könyv magyarul, a Jelenkor kiadó gondozásában.

Képek: HBO

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az újszülött nem akarja elengedni a mamáját születése után
  2018-05-28 22:42:20, hétfő
 
  AZ ÚJSZÜLÖTT BÉBI NEM AKARJA ELENGEDNI ÉDESANYJÁT A SZÜLETÉSE UTÁN!
ITT A FILM,AMI MINDENKIT ELKÁPRÁZTATOTT!


Semmihez nem hasonlítható érzés az, mikor gyermekünket először pillantjuk meg születése után.


Végre láthatjuk azt a pici emberkét, akinek megérkezésére kilenc hónapon keresztül vártunk.
A Facebook-on Cor de Rosa megosztott velünk egy ilyen érzelmes pillanatot. Brenda Coêlho épp világra hozta kisbabáját császármetszéssel és végre láthatja gyermekét.

A pici baba azonnal átöleli őt, mintha ösztönösen érezné, hogy igen, ő az édesanyja, senki más. Mikor az egyik nővérke el akarja őt venni anyjától, mintha még jelezné is, hogy ott akar maradni vele.


Most láthatod ezt a fantasztikus filmet.

Kérünk oszd meg,ha TÉGED is meghatott!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Álom -konyha
  2018-05-26 12:37:43, szombat
 
  Zo kan ik eindelijk overal bij in de keuken!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 792 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1203
  • e Hónap: 4488
  • e Év: 4488
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.