Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
Ma egy éve, hogy Chilikénk átkelt a Szivárvány hídon ;(
  2018-06-11 19:14:11, hétfő
 
  Drága Chilikénk!
Te voltál a legszeretetreméltóbb, legaranyosabb kiskutya Köszönjük, hogy voltál nekünk
Köszönjük életed minden percét amit veled tölthettünk. Elképzelni sem tudod, hogy mennyi boldogságot adtál nekünk a puszta létezéseddel. Légy nagyon boldog az égi vadászmezőkön!
Mindig szeretni fogunk. Sosem felejtünk el 
 
0 komment , kategória:  Család  
54.
  2018-05-25 19:03:37, péntek
 
  
 
0 komment , kategória:  Család  
32.
  2018-05-24 23:31:06, csütörtök
 
  Hálás vagyok neked, amiért szeretsz, segítesz, hálás a sok gyengédségért, hálás, amiért megszülethettek gyönyörű, okos, egészséges gyermekeink.
Talán nem minden úgy van már közöttünk, mint régen - de ami szép (volt, van és lesz), azt tartsuk meg mindig jól az emlékezetünkben, ami fájdalmas vagy elszomorít, arra borítsunk ezután is fátylat.
Van valami, ami mindig összetart - a SzERETET.
Azt szokták mondani: megszokás ...
Kinek-kinek más és másként. Mint nekünk a sok-sok évi együttélés folyamán kifejlődött érzés, érzék, hogy tudom azt is, amit csak gondol egy kósza pillanatra is a másik.
A munka a családért, amely, ha fárasztó is volt, illetve még ma is, (immár idősödve még kimerítőbb ), s utána a megérdemelt pihenés házastársunk féltő, óvó gondoskodása mellett. A gyerekeink már szinte kirepültek, figyelmünk egyre inkább egymás felé fordult. Az egészségünk is megkopott az elmúlt évtizedek alatt, s kire számíthat az ember, ha nem a párjára?
Mi mindig itt voltunk, vagyunk, és leszünk egymásnak! Köszönet ezért és mindenért:
hogy édesanya, barát, szerető, háziasszony, s egyben VELED mindig együttérző, TÉGED mindig, mindenben támogató és odafigyelő, gondoskodó társad lehetek. S tudom, TE is így vagy ezzel. Bármilyen régi és új probléma, legyen az kicsi vagy nagyobb, mindegyik a fejlődésünk része volt, s az ma is, az lesz ezután is.. Legyünk hálásak ezekért, hisz általuk lettünk egyre jobbak, megértőbbek, s vagyunk ma olyanok, amilyenek, s egyben EGYMÁS örökké hű társai.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
60.
  2018-05-24 23:28:26, csütörtök
 
  "Most ajándékokat kapsz. Ezen a napon. A születésed napján. Sok-sok meglepetést. Sok-sok dobozban, csomagban. Ám az igazi Ajándék nem a dobozokban van, nem szép papírokkal becsomagolva. Az Ajándék másutt van. Az Ajándék, az igazi, éppen az, aki mindezeket kapja. Te magad vagy az Ajándék. Mert megszülettél. Mert csodás része lettél a világnak. Ajándéka."

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A család nemzetközi napjára
  2018-05-15 12:17:41, kedd
 
  "A család olyan szó, amelynek a jelentésében benne van a biztonság, a sziklaszilárd alap, az a hely, ahová hazamehetünk, amelyben felnőhetünk..., amelyből kirepülhetünk, de mégis emlékszünk rá és belekapaszkodhatunk..., mert amit ott hallottunk, örökre megmarad a fülünkben és a szívünkben..., az emlékek színes szoborként egy életre belénk vésődnek, apró, csillogó színű szilánkokból, amelyek némelyike ugyan haloványabb, sőt néha egészen elhalványul, olyannyira, hogy már-már elfelejtjük..., ám teljesen sohasem merülnek feledésbe. Ez az a hely, ahol elkezdődik az életünk, és ott szeretnénk, ha véget érne."
(Danielle Steel) 
 
0 komment , kategória:  Család  
Energiavámpír akár egy családtag is lehet...
  2018-04-24 14:42:37, kedd
 
  ...
Az energiavámpírok azok az emberek, akik saját életük szánalmas mivolta miatt másokra telepedve próbálják kompenzálni a lelkükben tátongó ürességet. Azok az emberek, akik magukat a legnagyobb ásznak mutatják, mert belül mélyen kegyetlen kisebbrendűségi érzés emészti őket, ezért másokat lehúzva próbálják többnek mutatni - és érezni - magukat. Azok az emberek, akik nem azért kötnek beléd, mert bármi rosszat tettél velük, hanem azért, mert önmagad őszinte felvállalásával, a boldog mosollyal az arcodon, a kemény munkával elért sikereiddel, a kiegyensúlyozott életeddel olyan tükröt tartasz az arcuk elé, amibe szar belenézni...

Energiavámpír akár egy családtag is lehet... Teljesen lemerít érzelmileg, amibe akár bele is betegedhetsz...

Nem érted az energiavámpírokat, a trollokat, az agresszív kötekedőket, a veled ordítozó seggfejeket, az érzelmi zsarolással mások életét megkeserítő lelki terroristákat?
Nem veled van baj - ők az éhesek. Az ő éhségük a félelem, a táplálékuk pedig bármi, amit Tőled elvehetnek. Bármi. Ezért van az, hogy teljesen mindegy, hogy negatív vagy pozitív reakciót adsz számukra, ők jönni fognak újra érted. Az energiádért. A véredért. Bármiért, ami picit is csökkenti az éhségüket - a mélyen gyökerező félelmüket...

Legtöbbször önmaguktól félnek az ilyen emberek. Félnek, hogy kevesek, félnek, hogy nem ismerik el őket, félnek, hogy a világ nem mindig úgy működik, ahogy ők azt szeretnék, és nem tudnak majd ezzel mit kezdeni, és félnek attól is, hogy nem kellene abban a szarban lenniük, amiben már jó ideje ücsörögnek. Ezzel azonban nem hajlandóak szembenézni. Mert akkor tenniük kéne valamit. Akkor nem mutogathatnának másra, nem élhetnének mások energiájából, nem panaszkodhatnának többé soha. Akkor tartaniuk kéne a kormánykereket, és nem okolhatnának senki mást azért, hogy nem arra mennek, amerre ők akarják.
De mindez felelősséggel járna, a felelősség pedig áldozat. Túl nagy áldozat. A legtöbb energiavámpír ezért soha életében nem változik meg. Még egyszer leírom, nehogy átszaladj fölötte: soha életében nem változik meg.
Ha nagy ritkán egy-egy ilyen ember mégis megváltozik, az vagy azért van, mert egy nagyon kitartó és szeretni tudó ember kemény munkával segített neki ebben (azonban mind a segítő kitartására, mind az energiavámpír változására kicsi az esély), vagy pedig azért, mert valami olyan tragédia érte őt az életében, aminek hatására rájön, hogy az élet, amit él, leginkább egy trágyából felépített házikóra hasonlít: bűzlik, és könnyen romba dönthető.

De a legtöbben maradnak trágyaváruk önjelölt uralkodói, és ha időnként le is omlik annak egy-egy fala, és a szarkupac közepén találják magukat, akkor is inkább elkezdenek összetapasztani egy újabb falat, mintsem hogy kilessenek az így keletkezett lyukon, és megnézzék, akad-e más építőanyag. Olyan építőanyag, amivel építkezni ugyan nehezebb, de a kemény munkával felépített ház sokkal stabilabb. Ráadásul nem is kell a bűzt szagolni nap mint nap.

Hidd el, érzik ők a bűzt. Érzik ők, hogy valami nagyon nincs rendben az életükkel. A többségük belül mélyen még azzal is tisztában van, hogy ennél sokkal többet is kihozhattak volna az életükből. Valahol érzik ők, hogy ez így szánalmas. Ha nem is mindig, de időről időre feltör belőlük a keserű érzés, hogy valami nagyon nincs rendben. És itt jössz Te a képbe. Te, aki nem úgy élsz, mint ők, aki nem ráakaszkodni próbál másokra, hanem segít nekik. Te, aki nem fikázod a rendszert, a főnököt, a szomszédot, a feleségedet vagy a férjedet. Te, aki halad előre az útján, és nem trágyavárat építget.

Ennyi a bűnöd: nem vagy olyan, mint ők. Ezért vagy potenciális áldozat. Valaki, akin lehet élősködni. Valaki, akinek az energiáját elszívva azt érezhetik, hogy mégsem olyan szar a saját életük. Valaki, akiből táplálkozva csillapíthatják lelki éhségüket.

A legtöbb ember valóban áldozattá válik. Megérkezik az energiavámpír, elkezd óbégatni, vagy csak csendben lelkiismeret-furdalást kelt a másikban, aztán önelégülten bezsebeli a reakciót, ami az ingerültségtől kezdve a sírásig széles skálán mozog. Az áldozat elfogyott, a támadó jóllakott. A képlet egyszerű, és időről időre megismétlődik. Ha áldozat vagy, szarul érzed magad. Ideges vagy, bosszús, esetleg elkeseredett, és az érzéseid nemcsak az energiavámpírral való kommunikáció idejére korlátozódnak, hanem viszed magaddal hosszasan. Órákon, napokon, éveken, vagy akár egy egész életen keresztül. Elég rosszul hangzik, nem?

"Köszönöm szépen, nem kérem..." És mész tovább az utadon, haladsz előre az életedben ahelyett, hogy teljesen fölöslegesen leállnál megvívni egy olyan harcot, amit még ha meg is nyernél (amire kicsi az esély, mert az energiavámpírok mindig találnak önigazolást még a pofára esésükre is), akkor is sokkal többet veszítesz, mint ami miatt megérné a csata: az idődet és a lelki békédet. Az elsőt már soha többé nem kapod vissza, a második visszaszerzésével pedig újabb értékes órákat, napokat vagy heteket veszítesz el. Időt, amit a szeretteidre, önmagadra, a céljaidra, az Életre fordíthattál volna...

"Nekem ez nem éri meg." Ennyi választja el egymástól az erős embert és az áldozatot. Az energiavámpírok hatékony kezelése ugyanis az, hogy nem kezeled őket. Sehogy. Soha. Semmilyen körülmények között.

...jó oka van annak, hogy a legtöbb ember mégis beszáll az értelmetlen csatába. Ez az ok pedig az ego. A büszkeség. Az igazságérzet. A személyes értékünk bizonygatásának vágya. De tudod, aki a véredet szívja, az nemcsak az ego-dra szarik, hanem az egész személyiséged hidegen hagyja. Ez van. Elkeseredhetsz, vagy dühös is lehetsz, de attól még nem számítasz az ilyen embernek. Ha kicsit is számítanál, nem élősködne rajtad.

... egyszerűen csak szard le a támadást, és engedd el az ego-dat, mert semmi szükséged nincs rá. Ebben a csatában nem kell bizonyítanod. Ha a saját értékedet akarod érezni, vagy másoknak megmutatni, akkor azt az időt, amit idiótákra pazarolnál, használd arra, hogy valódi értéket teremtesz. Valamit, ami mosolyt csal az arcodra. Valamit, amivel szebbé teszed mások életét. Valamit, amitől valódi békét érzel a lelkedben....

...aki támad, az gyenge, és a támadása csak akkor ér bármit is, ha Te magadra veszed azt....

Ha lelki terroristával találkozol - márpedig biztosan találkozni fogsz -, akkor mindig jusson eszedbe, hogy amit nem kérsz, azt nem kell elfogadnod...

Aztán sétálj el békében, és zárd be magad mögött az ajtót.Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
82.
  2018-03-23 12:24:00, péntek
 
 Szaladnak az évek, születésünk óta.
Peregnek a percek, mint a homokóra.
Az évek száma csak szalad.
De szívébe az ember örök fiatal marad.
Születésnapodon köszöntünk mi téged.
Isten vezérelje mindig a te élted.
Éld az életed reményben,
légy mindig boldog, egész életedben,
élj nagyon sokáig igaz szeretetben!
S a sors keze adjon erőt,
hogy éld meg a száz esztendőt!
Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg semmi!
Még sok-sok szülinapod legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket neked mind megadja!

Szerető szívvel ölelünk! 
 
0 komment , kategória:  Család  
József névnapra
  2018-03-19 19:57:59, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Dani 30.
  2018-02-13 10:51:46, kedd
 
  30. születésnapra köszöntő
Azt modják a 30 év a legszebb kor,
bár az idő múlása is felgyorsul ilyenkor.
Boldogságban, egészségben légy gazdag,
mindent megkapj amit az élet megadhat.
Tőlünk ezt a kis köszöntőt kapod,
kívánunk Boldog 30. Születésnapot!

30 éves lettél

Mai nap reggelén
mikor felébredtem,
egy ünnepi dallam
zsongott a fejemben.

Különleges nap van:
harmincéves lettél.
A gyermekkorodból
ma ide érkeztél.

Gyermekmesék életedből
végleg tovaszállnak,
harmincéves korban
már más csodák várnak.

A nap ma csak reád
szórja sugarát,
ma csak néked nyílik
minden szál virág.

Szeress és légy boldog
egy életen át,
s hagyd, hogy szeressenek,
mert úgy szép a világ.

A bánat kerüljön
ezt kívánom neked,
s életed végéig
kísérjen szeretet.

Múltad gyermekálom,
Tavaszod a jelen.
Kívánom a jövőd
A boldogság legyen.

Álmodj, amit csak akarsz,
menj, ahova szeretnél,
légy az, aki szeretnél,
mert csak egy életed van,
s csak egy lehetőséged,
hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!

Nehéz dolog a helyes középutat megtalálni...
a szívet megkeményíteni az életre,
és gyengéden tartani a szeretetre

Az igazi ajándék az egyik ember számára a másik ember lehet, a másik szívtől szívig érő szeretete.

Most ajándékokat kapsz. Ezen a napon. A születésed napján. Sok-sok meglepetést. Sok-sok dobozban, csomagban. Ám az igazi Ajándék nem a dobozokban van, nem szép papírokkal becsomagolva. Az Ajándék másutt van. Az Ajándék, az igazi, éppen az, aki mindezeket kapja. Te magad vagy az Ajándék. Mert megszülettél. Mert csodás része lettél a világnak. Ajándéka.

Áldott legyen a szív, mely hordozott,
és áldott legyen a kéz, mely felnevelt.
Legyen áldott eddigi utad,
és áldott legyen egész életed.
Legyen áldott Benned a Fény,
hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara,
és melegítse fel szívedet hogy,
lehess meleget adó forrás,
a szeretetedre szomjasoknak.
És legyen áldott támasz karod,
a segítségre szorulóknak.
Legyen áldott gyógyír szavad,
minden hozzád fordulónak.
Legyen áldást hozó kezed
azoknak, kik érte nyúlnak.
Legyen áldott immár,
minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen aki megbocsátja,
végtelenül szeret téged.
Őrizzen hát ez az áldás
fájdalomban, szenvedésben,
örömödben, bánatodban,
bűnök közti kísértésben.
Őrizze meg tisztaságod,
őrizze meg kedvességed,
őrizzen meg Önmagadnak,
és a Téged szeretőknek.

Egyszer mindent elér az ember,
Azt is, mi most még messze cél.
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el,
S győzelmed lesz a hősi babér.

Fiamnak
Amikor születtél izzott a levegő,
szikrázott a nap, nem takarta felhő,
fény helyett ránk borult egy sötét árnyék,
picinyke tested pihenni vágyott még.
Gyereknyi testemből valódi csoda:
arcodon gödröcske, hosszú szempilla,
szomorú, sötétkék ragyogó szempár,
apró kezecske, mely a kezemre vár.
Megkaptad Fiacskám, el sem engedted,
az első lépésnél sírva követelted.
Azóta már eltelt néhány évtized,
s a simogató kéz még itt van neked.
Mit a sors juttatott, idézzük együtt:
a biztonságba kétkedés is vegyült,
voltak nehézségek, eltűnt remények,
álmok, kudarcok, mit veled éltem meg.
Ember lettél Fiam, Istennek hála,
az időbe vésődött lelkem vágya,
általad érzem mit jelent az: Anya

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá.
  2017-11-02 19:50:47, csütörtök
 
  "Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá."
(Fekete István) 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 259 db bejegyzés
Összes: 8047 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 330
  • e Hét: 3669
  • e Hónap: 29207
  • e Év: 414896
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.