Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/50 oldal   Bejegyzések száma: 495 
Mikor növekszik a keresztyén?
  2018-07-19 18:44:20, csütörtök
 
  Mikor növekszik a keresztyén?

Dr. Bonar mondta egyszer, hogy pontosan meg lehet állapítani, mikor növekszik egy hívő lélek. Ezt így fejezte ki: A kegyelemben akkor fejlődik valaki, ha Mesterét mindig magasabbra emeli, ha sokkal kevesebbet beszél önmagáról és munkájáról, de mindig többet az Úr Jézusról. Ha valaki mindig kisebb lesz a saját szemei előtt és eltűnik a Krisztusban - mint a hajnalcsillag eltűnik, amikor felkel a Nap. Jonathán hajlandó volt kisebb lenni, hogy Dávid magasabbra emelkedjék. Keresztelő János is kész volt alászállani azért, hogy Krisztus felemelkedjék. Bebizonyította a saját maga alázatosságát, amely mindig megelőzi a kegyelemben való növekedést.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Gyenge hit és erős Isten
  2018-07-19 18:33:43, csütörtök
 
  Gyenge hit és erős Isten

Bemutattak nekem egy skót asszonyt, mint akinek erős hite van.
- Nem - felelte az idős nő -, az én hitem nagyon gyenge, de az Uram nagyon erős.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Van számtalan sok ilyen ember...
  2018-07-19 16:02:59, csütörtök
 
  Van számtalan sok ilyen ember...

Nemrég mesélte el egyik barátom, hogy a feleségének igen nagy öröme van a festményekben, ő ellenben semmi szépséget nem lát bennük, sőt ellenkezőleg: közönséges mázolásnak tartja, és kár sok pénzt kiadni értük.
- Egy napon égő fájdalmat éreztem az egyik szememben - mondta a barátom -, ezért kénytelen voltam elmenni a szemorvoshoz. Miután megvizsgálta a szememet, csodálkozva tekintett reám és ezt mondta:
"Önnek az egyik szeme közellátó, a másik pedig messzelátó. Így aztán mindent, amit megtekint, zavarosan lát és nem is érti meg."
- A szemorvos ezután olyan szemüveget rendelt nekem, amely alkalmazkodott a közel- és a távollátó szememhez. Amikor aztán ezzel a szemüveggel tekintettem meg a feleségem képeit, egyszerre megértettem, hogy miért volt oly nagy az öröme, és miért gyönyörködött bennük. Most, miután rendesen láttam a képeket, nekem is nagy örömem és gyönyörűségem volt bennük.
Igen sok ember él a világon, akinek az egyik szeme közel-, a másik pedig távollátó, ezért aztán nyomorúságos keresztyén életet élnek. Egyik szemükkel mindig az örök várost látják, a másik szemükkel pedig Sodoma vízbő és dúsgazdag vidékét szemlélik, ezért nem lelik meg lelkük békéjét.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Istent nem lehet félrevezetni!
  2018-07-18 19:41:46, szerda
 
  Istent nem lehet félrevezetni!

A mi hosszmértékünk vagy súlymértékünk hamis lehet, de Isten mértéke mindig pontos és igazságos. A kereskedőnek hamis lehet a méterje vagy a kilogrammja, a Mindenható azonban azt mondja az angyalnak, aki a könyvet vezeti: "Ennyi és ennyi csepp hiányzik itt, annyi és annyi szemecske hiányzik ott - ezt pontosan írd fel!"
Embereket félrevezethetünk, de Istent nem lehet félrevezetni!

D. L. Moody

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Halljátok-e, hogy jönnek?
  2018-07-18 19:38:05, szerda
 
  Halljátok-e, hogy jönnek?

Amikor véres felkelés tört ki Indiában, akkor Lucknow városát is megszállták a lázadó csapatok. Az angolok, akik abban a városban tartózkodtak, annak a veszélynek voltak kitéve, hogy az ellenség foglyai lesznek. Egy skót kisleányka is ott volt az angol katonák családjával. Ez a kisleányka egyik nap gondtalanul játszott a mezőn, majd egyszerre odaszaladt az övéihez, abbahagyta játékát és sugárzó arccal ezt mondta:
- Halljátok-e, hogy jönnek? Halljátok, hogy milyen sokan jönnek?
- Kik jönnek? - kérdezték az övéi.
- Halljátok-e, hogy jönnek?...
A kisleány felemelte az ujját és úgy figyelt. Meghallotta a katonaéneket, amelyet Skóciában széltében-hosszában énekelnek, muzsikálnak a katonák menetelés közben.
Kedves hallgatóim, nem halljátok az Úr Jézus hangját, amint közeledik felénk, s amint szól hozzánk? Nem halljátok lépteinek neszét, lágy szavát, nem érzitek meleg, puha kezeinek simogatását, amint fáradt homlokotokra, beteg testrészetekre helyezi? Ő jön már! Közeledik felénk... nemsokára itt lesz!

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A mennyországban nincsenek képmutatók
  2018-07-18 19:29:37, szerda
 
  A mennyországban nincsenek képmutatók

- Nem akarok a hívők közé tartozni, mert nagyon sok a képmutató közöttük - halljuk gyakran ezt a kijelentést.
Kedves barátaim, az Isten országában nincsenek képmutatók, és aki nem akar közöttük lenni, az egész nyugodtan elfogadhatja a meghívást, és követheti az Úr Jézust a keskeny úton.
Képmutatók mindenhol és mindenkor voltak, és vannak. Még az apostolok között is volt egy előkelő képmutató, aki a mennyek országába nem jutott be. Minden egyházban és gyülekezetben sok van belőlük. Az elmúlt 19 században ez volt a helyzet, és ezután is ez lesz a helyzet. Azonban mit érdekel ez engem? Ha az Úr Jézus tanítványa vagy, akkor ez olyan kapcsolat, amely csupán téged és az Urat érinti.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Tönkrement bűnöst alig lehet találni
  2018-07-18 19:23:38, szerda
 
  Tönkrement bűnöst alig lehet találni

Alig akad ember, aki elveszettnek ismerné el magát. Talán egy bűnöst sem lehet találni, aki bevallaná, hogy ő már teljesen elveszett. A legtöbb azt vallja, hogy ő félig jó, csak félig rossz; alig van, aki 75%-ot ismerne be, sőt azt mondja, hogy neki csak egy kis segítség kell, és azt a "jó Isten" biztosan megadja, hogy kerüljön a kárhozatba. Vigyázzunk, kedveseim, ne engedjük, hogy a Sátán becsapjon, félrevezessen, elámítson azzal, hogy nincs szükséged az Isten segítségére. Vigyázzunk nagyon! "Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek, nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is" /Róm 3,12/.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Mindnyájan hivatalosak
  2018-07-16 20:06:38, hétfő
 
  Mindnyájan hivatalosak

Egy asszony azt panaszolta nekem egyszer, hogy a szíve olyan kemény, hogy ezért nem tudja az Úr Jézust követni.
- Kedves asszonyom - feleltem neki -, nincsen sehol sem megírva, hogy csak a jószívűek jöhetnek a Megváltóhoz. Akár gonosz, akár jó, akár fehér, akár fekete, akár durva, bármilyen szíve is van valakinek, jöhet az Úr Jézushoz, mert egyedül Ő az, aki minden szívet tisztára tud mosni.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A felső állomás
  2018-07-16 19:47:00, hétfő
 
  A felső állomás

Amikor Londonban voltam, egy napon meg akartam látogatni a királyi házat, az un. Kristály-palotát, és amikor a vasútállomáson jegyet akartam váltani, ezt kérdezték tőlem: az alsó- vagy a felső állomásra adjanak jegyet? Anélkül, hogy gondolkodtam volna, röviden feleltem: "Az alsó állomásra kérek egy jegyet." - A helyszínre érkezve, a vasút egy alagútba futott be, ahonnan azután kb. 250 lépcsőt kellett tennem, míg feljutottam a palotába. Mire felértem, már majdnem kifulladtam, úgy elfáradtam, és akkor ocsúdtam fel arra, hogy ha a felső állomásra kérem a jegyet, akkor nem kellett volna oly sokat gyalogolnom felfelé, s megszabadultam volna a hiábavaló fáradságtól. Azóta megjegyeztem magamnak, hogy mindig a "felső állomásra" kérek jegyet.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Félelem nélkül
  2018-07-16 19:31:44, hétfő
 
  Félelem nélkül

Dr. Watts / híres angol író, sok hívő ének szerzője / ezt a vallomást tette: "Hálás vagyok Istennek, hogy félelem és rettegés nélkül tudom álomra hajtani a fejemet, és nem aggódom azon, hogy ezen a földön vagy az új földön nyitom ki a szemeimet."

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/50 oldal   Bejegyzések száma: 495 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 3225 db bejegyzés
Összes: 14374 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 7896
  • e Hónap: 24849
  • e Év: 364784
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.