Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 545 
A kíváncsi kisteve
  2018-10-21 21:04:14, vasárnap
 
  A kíváncsi kisteve

Egy kisteve megkérdezte az édesanyját:
- Anya, miért vannak ilyen hatalmas, háromujjú patáim?
Az anyja így felelt:
- Tudod, fiacskám, a lábujjaid segítenek, hogy ne süllyedjen el a lábad a puha homokban, amikor a sivatagon vágunk keresztül.
Néhány perccel később megkérdezte a kisteve:
- Anya, miért van ilyen hosszú szempillám?
Az anyja így felelt:
- Hát, fiacskám, a szempillád segít, hogy ne menjen a szemedbe a homok, amikor a sivatagon vágunk keresztül.
Néhány perccel később ismét kérdezett a kisteve:
- Anya, miért vannak ezek a nagy púpok a hátamon?
Az anyja kezdte elveszíteni a türelmét, de azért válaszolt:
- Hát, fiacskám, a púpod vizet tárol, hogy hosszú ideig kibírd víz nélkül, amikor a sivatagon megyünk át.
- De jó! - mondta a kisteve. - Nagy lábunk van, hogy ne süllyedjünk el, hosszú szempillánk, hogy ne menjen bele a homok a szemünkbe, és púpjaink, hogy vizet tároljanak. De... Anya!
- Igen, fiacskám?
- Akkor miért vagyunk az állatkertben?

Alkalmazás: Isten céllal teremtett téged. Felruházott ajándékokkal és adottságokkal, hogy szolgálhasd őt, és változást munkálhass a világban.
Azt teszed, amire Isten megteremtett? Talán te is úgy érzed magad, mint a kisteve az állatkertben. Az élet könnyű, a dolgok viszonylag simán mennek, belül mégis emészt a gondolat, hogy talán nem valósítod meg maradéktalanul mindazt, amit Isten eltervezett felőled.
Állatkertben élni nem annyira rossz, de a tevék nem arra lettek alkotva. Lehet, hogy nem annyira rossz Isten akaratán kívül élni, de nem arra lettél teremtve. Hagyd, hogy Jézus szabaddá tegyen, és megadja neked azt a bővölködő életet, amit neked szánt! (János 10,10)

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Új fülek
  2018-10-21 19:23:27, vasárnap
 
  Új fülek


Guy Dowd meséli ezt a történetet:
Danny fülek nélkül született. Hallott ugyan, de nem volt fülkagylója, mint más normális embernek. Dannyt egész életében kinevették és elutasították a deformitása miatt. De ő megtanult ezzel együtt élni. Hála Istennek, szerető szülei voltak, és erős család állt mögötte.
Amikor középiskolás lett, az orvosa tájékoztatta egy újfajta eljárásról, amelynek segítségével át lehet ültetni egy személy fülét egy másik személyre. Ez azt jelentette, hogy Danny kaphat új fület, amennyiben egy megfelelő donor odaadományozza a sajátját.
Ez izgalmas hír volt. Végtére is az emberek adományoznak mindenféle szervet - szívet, vesét, tüdőt. De Danny nemsokára megtudta, hogy a füladományozás rendkívül ritka.
Azért nem adta fel a reményt. Tudta, hogy egy napon új füleket fog kapni. Kitűnővel érettségizett, és felvették egy híres egyetemre több ezer mérföldre az otthonától. Elköszönt a szüleitől, és elkezdte egyetemista éveit. Itt is nehezen talált barátokra, és nehezen tudott beilleszkedni a fülei miatt.
Egy nap felhívta az édesapja: ,,Danny, menj be a kórházba! Találtak egy donort!"
Danny másnap befeküdt az egyetemi kórházba, ahol az orvosok már felkészültek a műtétre. Néhány órával később Dannynek új füle volt.
Amikor lekerült a kötés, Danny órákon át bámult a tükörbe. Végre neki is volt füle, mint a normális embereknek. Életében először nem szégyellte, ahogy kinézett. Nemcsak új fület kapott, hanem új életet is.
Néhány héttel később Dannyt újra felhívta az édesapja.
- Fiam, édesanyád nagyon beteg! - mondta neki. - Lehet, hogy nem éli túl az éjszakát.
Danny felült az első gépre, és hazarepült. Amikor hazaért, az apja közölte vele a szomorú hírt, hogy az édesanyja meghalt.
Együtt mentek a ravatalozóba, ahol Danny egy utolsó pillantást vethetett az édesanyjára. Lehajolt, hogy búcsúpuszit nyomjon az arcára. Hátrasimította édesanyja haját az arcából, és ekkor vette észre, hogy az anyjának hiányzik a füle.

Alkalmazás: Egy édesanya elképesztő szeretete adott új fület Dannynek. És egy Atya elképesztő szeretete adott új életet nekünk. ,,Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt" (Róma 5,8).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ryan közlegény megmentése
  2018-10-20 21:26:54, szombat
 
  Ryan közlegény megmentése


A közelmúlt egyik legerőteljesebb filmje a Steven Spielberg rendezésében készült Ryan közlegény megmentése. A film a D-napon, 1944. június 6-án kezdődik. A nácik keresztülmasíroztak Nyugat-Európán. A vereség csúnya lehetőségével szembesülő Szövetségesek véghezvitték a történelem legnagyobb katonai invázióját a normandiai partokon. Céljuk az volt, hogy a német hadsereg megbénításával meghátrálásra kényszerítsék Hitlert és hadseregét.
A véres csatát követően John Miller kapitány (akit Tom Hanks játszik) és életben maradt katonáiból álló kis csapata nagyon különös parancsot kapnak a felettesüktől. Meg kell keresniük és kimenteniük egy James Ryan nevű közlegényt (akit Matt Demon játszik), aki valahol az ellenséges vonalak mögött harcol. Megtudjuk, hogy Ryan és három bátyja is a hadseregben szolgál. Ryan közlegény még nem tudja, de mindhárom bátyja életét vesztette a normandiai partraszálláskor. Millernek és embereinek meg kell találniuk Jamest, és élve hazajuttatni, hogy Ryan édesanyjának ne kelljen mind a négy fiát elveszítenie.
Miközben Miller és nyolc embere egyre mélyebben hatol az ellenséges területre Ryant keresve, heves vita támad köztük arról, miért olyan fontos egyetlen ember élete, hogy ők kockára tegyék az övékét.
- Ez a Ryan legalább érje meg! - mondja Miller. - Ha megtaláljuk, és ha hazajut, akkor gyógyítson meg valami kórt, vagy találjon fel tartósabb villanykörtét!
Balsejtelmeik ellenére Miller százados maroknyi csapata bátran teljesíti a parancsot, bár többen közülük a legmagasabb árat fizetik, mire sikerül megtalálni és kimenteni a fiatal katonát. A legutolsó csatajelenetben Millert eltalálja egy golyó, ami végül az életébe kerül. Mielőtt meghal, odasúgja a mellé térdelő Ryan közlegénynek:
- James, érdemeld ki... légy rá méltó!
A film utolsó jelenetében jó ötven évvel a háború után az idős James Ryan ott áll Miller százados sírja mellett az arlingtoni katonai temetőben. Remegő hangon így szól:
- Minden nap eszembe jut, amit aznap ott a hídon mondott. Próbáltam leghelyesebben élni az életemet, ahogy csak tudtam. Remélem, sikerült, hogy... méltó voltam mindarra, amit értem tettek.

Alkalmazás: A filmben ezután Ryan még odafordul a feleségéhez, és megkérdezi: ,,Mondd, hogy helyesen éltem! - Ötven éven át gyötörte a felismerés, hogy soha nem tehet eleget ahhoz, hogy rászolgáljon, amit Miller százados és emberei tettek érte.
Vessük ezt össze Jézussal, aki odaadta az életét, hogy mi élhessünk! Ő nem azt mondta halálakor: ,,Érdemeld ki!" Ehelyett azt mondta: ,,Elvégeztetett!"
Ha Jézus azt mondta volna: ,,Érdemeld ki!", hamar ráébredtél volna, hogy semmiképpen nem lehet kiérdemelni, amibe Jézusnak került az, hogy odaadja az életét a tiédért. Ha egy életen át próbálod kiérdemelni az üdvösséget, az csak csalódottsághoz és kétségbeeséshez vezet.
Ezért mondta Jézus: ,,Elvégeztetett!" Egyszer s mindenkorra kijelentette, hogy semmi másra nincs szükség. Nem kell és nem lehet kiérdemelni. Az üdvösség ingyenes ajándéka a tiéd - feltételek nélkül. Csak higgy Benne, és fogadd el Őt Uradnak és Megváltódnak!
Azt jelenti ez, hogy úgy éljük az életünket, mintha semmi sem történt volna? Úgy éljünk tovább, mint azelőtt? ,,Szó sincs róla!" - mondja Pál a Róma 6,2-ben. Ehelyett a Krisztusban elnyert új életünket azzal mutatjuk meg, hogy iránta való engedelmességben élünk. A jó cselekedeteinkkel nem érdemelhetjük ki az üdvösséget, de azt bizonyíthatjuk velük, hogy hálásan elfogadtuk azt.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Nem túl jó példamutatás
  2018-10-20 19:54:00, szombat
 
  Nem túl jó példamutatás

Egy meglehetősen nagyképű és öntelt hittanoktató arra akart rámutatni, hogy a jó keresztyén nem tartja titokban a hitét. Felszegett fejjel, mellét kidüllesztve peckesen lépdelt a teremben fel és alá.
- Nos, gyerekek - szólalt meg -, mit gondoltok, miért neveznek engem keresztyénnek az emberek?
A teremben egy pillanatig csend uralkodott, majd az egyik fiú lassan felemelte a kezét, és azt mondta:
- Valószínűleg azért, mert nem ismerik.

Alkalmazás: Krisztusról úgy lehet bizonyságot tenni, hogy először is Érte élünk. Nem kell nagy vezetőnek lenned ahhoz, hogy embereket vezethess Krisztushoz. Csak nagyszerű követőnek kell lenned - Krisztus tanítványának.
Jézus azért kritizálta a farizeusokat, mert mást mondtak, mint amit cselekedtek. Mint ez a hitoktató is, nagyképűek és önteltek voltak. Büszkén mutogatták a vallásos rangjukat, mintha az elég lenne ahhoz, hogy a Mennybe kerülhessenek.
Lehet, hogy az emberek nem nagyon tudták, milyenek a farizeusok valójában, de Jézus nagyon is jól tudta. Látta a szívüket, és "meszelt síroknak" nevezte őket (Máté 23,27). A farizeusok képmutatók voltak.
Jézus azt szeretné, ha mi alázatosságot tanúsítanánk, és nem gondolnánk magunkról többet, mint amennyit kell (Róma 12,3). Ha megvalljuk, hogy bűnösök vagyunk, akiknek Megváltóra van szükségük, és másokat tisztelettel és méltósággal kezelünk, azzal többet beszélünk Krisztusról, mint a világ összes prédikációja.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Váratlan ünnep
  2018-10-16 12:55:28, kedd
 
  Váratlan ünnep

A Golgotán két gonosztevőt feszítettek meg: melyikük vagy te?

Az Egyesült Államok kisvárosaiban és falvaiban gyakran a seriff háza szolgál börtönként is. Egy vasárnap délután történt, hogy egy ilyen otthonba csöngettünk be, s megkérdeztük, hogy beszélgethetnék-e a rabokkal.
- Csak tessék - mondta a seriff. - Éppen most nincs sok ügyfelünk, de ha úgy gondolják, hogy érdemesek rá, szívesen odavezetem magukat.
Egy nyomorúságos kis börtön volt ez. A cellák egyik oldalán rácsos ajtók álltak nyitva. A cellák előtt egy keskeny folyosó húzódott, szintén rácsokkal, s a rácsokon túl néhány apró ablak. Mindössze három foglyuk volt, egy férfi és két fiú.
Éppen itt volt részem egy olyan ritka lelki ünnepben, mely annyira váratlanul szokott megtörténni az életben. A cellák előtti szűk folyosón leültem, s beszélni kezdtem, nyitott Bibliámmal a térdemen. A férfi egy sámlin ült egy kis asztal mellett. Az egyik fiú keresztbe vetett lábakkal ült a földön, hátát a rácsoknak vetve. A másik fiú piszkos cellájának ajtajához dőlve állt.
Miután meséltem nekik Krisztus bűn feletti győzelméről, a férfi beszélni kezdett. Elmondta iszákosságának és bűnös életének történetét, majd a mellette levő fiúhoz fordult.
- Amit a hölgy mondott, igaz. Csak akkor tettem meg, amit most javasolt, amikor ide kerültem, hogy leszolgáljam a büntetésemet. Igent mondtam Jézusnak. Nem is volt olyan nehéz, mint gondoltam volna. Tudod, mit mondott a hitről, ami olyan, mint egy radarberendezés, amelyik látja a ködön keresztül a szembejövő hajót? Pontosan olyan. Csak a felhőket és a ködöt láttam, és sosem értettem, hogy lehet ott hajó. Most egyszerre megláttam őt, mindenen keresztül. Jézus a valóság. Ő annyira szeret téged, hogy ha te lettél volna az egyetlen emberi lény a földön, akkor is érdemesnek tartotta volna meghalni érted a kereszten.
- Sosem volt még életemben egyetlen ember sem, aki törődött volna velem - mondta a fiú.
- Akkor most megtaláltad az Emberedet! Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülütt Fiát adta, hogy aki - és ebben te is benne vagy - hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Azon a délutánon mindkét fiú átadta életét Krisztusnak.

Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Elsőkből lesznek az utolsók
  2018-10-08 08:25:46, hétfő
 
  Elsőkből lesznek az utolsók

A Tour de France-ról, a híres európai kerékpárversenyről biztosan hallottál már. De valószínűleg soha nem hallottál még a világ legrövidebb kerékpárversenyéről Indiában.
A versenyzők felsorakoznak a rajtvonalnál. Biciklisnadrág, sisak, kulacs, szám a hátukon, céges szponzorok - minden a helyén.
Eldördül a startpisztoly, és a versenyzők nyeregbe pattannak. De senki nem megy sehova. Egy helyben maradnak. Ennek a versenynek az a célja, hogy kiderüljön, ki tud a meghatározott időn belül a lehető legrövidebb távolságot megtenni. Azt a versenyzőt, akinek a biciklije felborul, vagy a lába leér a földre, kizárják. A kerékpárosok éppen csak annyit moccannak előre, hogy megtartsák az egyensúlyt. Hátrafelé nem mehetnek.
A verseny végén, amikor ismét eldördül a pisztoly, az veszít, aki a legmesszebbre jutott. A célvonallal megegyező startvonalhoz legközelebb levő versenyző a győztes.

Alkalmazás: Képzeld el, milyen lenne, ha beneveznél az indiai kerékpárversenyre anélkül, hogy tisztában lennél a szabályokkal! Amikor eldördül a startpisztoly, felpattannál a biciklidre, és a lehető leggyorsabban taposnád a pedált. Talán eltűnődnél azon, miért dermedt meg mögötted az összes többi versenyző. Esetleg azt gondolnád, beijedtek. Megrémültek tőled. Ahogy eltűnnek a versenytársak a szemed elől, már azon kezdesz gondolkozni, mire költöd majd a nyereményt.
Csak ne olyan gyorsan, cicanaci!
Amikor ez a verseny véget ér, te leszel a nagy vesztes. Nem azért, mert nem igyekeztél nagyon nyerni. Nem azért, mert nem edzettél elég keményen. Nem azért, mert nem voltál formában. Azért fogod elveszíteni ezt a versenyt, mert nem voltál tisztában a szabályokkal.
Jézus megadta nekünk az Élet versenyének szabályait. És nem az számít, amit mi teszünk, hanem amit Isten tesz. Jézus meghalt a kereszten, hogy kifizesse a büntetést a bűneinkért. Az Üdvösség ajándék. Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk az ajándékot, amit Ő felkínál. ,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Ef 2,8-9).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Első osztályon
  2018-10-05 10:54:36, péntek
 
  Első osztályon

A British Airways légitársaság a dél-afrikai Johannesburgból induló gépén egy gazdag középkorú fehér nő egy fekete úriember mellé került. Odahívta a légi utaskísérőt, és panaszt tett.
- Mi a gond, hölgyem? - kérdezte az utaskísérő.
- Hát nem látja? - méltatlankodott hangosan a hölgy.
- Egy kaffer mellé ültettek. Nem ülhetek egy ilyen undorító ember mellett! Keressen nekem másik ülést!
- Kérem, nyugodjon meg, hölgyem! - válaszolt az utaskísérő.
- Azt hiszem, a turistaosztály tele van, de megnézem, van-e még üres hely az első osztályon.
A nő kényesen húzta fel az orrát, és lekezelő pillantást vetett a mellette ülő, feszélyezett fekete férfira (hogy a sok dühös utast ne is említsük).
Néhány perccel később jó hírrel tért vissza az utaskísérő.
- Hölgyem, ahogyan sejtettem, a turistaosztály tele van. Megkérdeztem a kabinfelelőst, de az üzleti osztály is tele van. Az első osztályon azonban van még egy üres hely.
A hölgy önelégült mosollyal nézett körül.
Az utaskísérő így folytatta:
- Szeretném tisztázni, hogy az ilyen felminősítés egészen rendkívüli, külön engedélyt kellett kérnem rá a kapitánytól. A szélsőséges körülményekre való tekintettel azonban a kapitány is úgy érezte, vérlázító, hogy valaki arra kényszerüljön, hogy ilyen undorító személy mellett kelljen ülnie.
Ezzel odafordult a fekete férfihoz, és azt mondta:
- Uram, kérem, szedje össze a holmiját, az üres hely az első osztályon önre vár!
Ahogy a férfi felállt, és a repülőgép orra felé lépdelt, a körülötte ülő utasok felállva tapsoltak.

Alkalmazás: ,,Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek" (Máté 7,1-2)

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Fleming gazda
  2018-10-05 10:07:09, péntek
 
  Fleming gazda

Egy Fleming nevű szegény skót gazda egy nap éppen a földjén dolgozott, amikor kiáltást hallott a közeli mocsárból. Azonnal eldobta a szerszámait, és a hang irányába sietett.
Amikor odaért a mocsárhoz, azt látta, hogy egy rémült fiú próbál kijutni a sűrű, fekete sárból, kevés sikerrel.
Fleming gazda begázolt a mocsárba, megragadta a fiút, és megmentette őt a lassú, fájdalmas haláltól.
Másnap elegáns hintó állt meg Fleming kicsi, ütött-kopott parasztháza előtt. Előkelően öltözött nemesúr szállt ki a hintóból, és bemutatkozott: ő volt az apja a fiúnak, akit Fleming gazda kimentett a mocsárból.
- Szeretnék törleszteni önnek - szólt a nemes. - Megmentette a fiam életét.
- Nem fogadhatok el fizetséget azért, amit tettem - válaszolt Fleming. Abban a pillanatban egy fiatal fiú lépett ki a házból.
- Ez a maga fia? - kérdezte a nemes.
- Igen - válaszolt a gazda.
- Mondok magának valamit - folytatta a nemes. - Hadd vigyem magammal a fiát, hogy taníttassam! Ha hasonlít az apjára, olyan férfi lesz belőle, akire büszke lehet majd.
Fleming gazda tudta, mit jelenthet fiának a számára megfizethetetlen oktatás, ezért elfogadta az ajánlatot. A fia idővel a londoni Szent Mária Kórház Orvosi Egyetemén szerzett diplomát, és a világ Sir Alexander Flemingként, a penicillin felfedezőjeként ismerte meg őt.
Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. Sok évvel később a nemesúr fia tüdőgyulladást kapott. Az életét a penicillin mentette meg.
A nemesurat Lord Randolf Churchillnek hívták. A fia keresztneve pedig Winston volt. Bizony, ő volt Winston Churchill.

Alkalmazás: Szoktál azon töprengeni, hogy vajon számít-e bárkinek az, amit teszel? A történelem újra és újra bebizonyította, hogy Isten látszólag jelentéktelen tetteket is felhasznál arra, hogy megérintsen életeket és hatást gyakoroljon a világra oly módon, amit talán soha nem ismerünk fel. Amit Istenért teszünk, az sosem jelentéktelen. ,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe" (Lukács 6:38).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A buszsofőr ajándéka
  2018-10-03 14:49:07, szerda
 
  A buszsofőr ajándéka

Egy délután egy buszsofőr 40 gyermeket vitt hazafelé az iskolából. Ahogy a busz egy meredek lejtőhöz ért, elromlott a fék. Balra nem irányíthatta a buszt a sofőr egy magas töltés miatt, jobbra pedig mély szakadék volt.
Ahogy a busz robogott lefelé a hegyről, a sofőrnek eszébe jutott, hogy a hegy aljánál van egy keskeny kapu, ami egy mezőre vezet. Úgy döntött, hogy megpróbálja a buszt a kapun át a mezőre irányítani, hátha ott sikerül biztonságban megállni. Remélte, hogy sem kocsi, sem más akadály nem fogja útját állni, amíg a kapuhoz nem ér.
Amikor a busz leért a hegy aljára, a sofőr meglátta a gyorsan közeledő kaput. Elborzadva látta, hogy a kapu tetején egy kisgyerek ül, és a busznak integet.
Túl késő volt ahhoz, hogy változtasson a terven. Ha megpróbálja kikerülni a kaput, akkor 40 gyermek hal meg. Kínjában felkiáltott, ahogyan a busz egyenesen a kapunak csapódott. Az ártatlan gyermek azonnal meghalt az ütközésben, de a busz és összes utasa megmenekült.
Mentőautók érkeztek elsőként e helyszínre, őket követték a megkönnyebbült szülők és nagyszülők. Sokan szerették volna kifejezni hálájukat és köszönetüket a sofőrnek, aki éppen elég ideig tudta uralma alatt tartani a buszt, hogy megmentse a gyermekeiket. De a sofőrt sehol nem találták. Megkérdezték az egyik rendőrt, hova lett a sofőr.
- Kórházba szállították - felelt a rendőr. - Súlyosan sokkos állapotban van.
- Nos, ez érthető - mondták a szülők.
- Nem, nem értik! - mondta a rendőr. - Tudják, az a kapun ülő kisgyermek a saját fia volt.

Alkalmazás: Isten úgy döntött, hogy megment bennünket, de ezért Neki Magának nagy árat kellett fizetnie. Jézus így kiáltott hozzá a kertben: ,,Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár" (Máté 26,39). De Isten irántunk való szeretete küldte Jézust a keresztre (János 3,16). Odaadta az egyetlen Fiát, hogy mi élhessünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Túl elfoglalt
  2018-10-03 14:10:56, szerda
 
  Túl elfoglalt

Egy teológiaprofesszor tizenöt fős osztályának tagjai keresztyén szolgálatra készültek. A tanár az egyik óra elején kiosztott a diákoknak egy-egy lepecsételt borítékot, benne utasításokkal.
Öt diák azt az utasítást kapta, hogy késlekedés nélkül menjen keresztül az egyetem területén. A levélben az állt: "15 perce van a cél elérésére. Nincs vesztegetni való ideje. Ne időzzön sehol, ne foglalkozzon mással, különben rosszabb osztályzatot fog kapni!"
A következő öt diák is azt az utasítást kapta, hogy menjen keresztül az egyetem területén, de ők 45 percet kaptak. "Bőven van ideje - szólt a levél - de ne legyen túl lassú!"
Az utolsó öt diák azt az utasítást kapta, hogy valamikor öt óra előtt érjen oda az egyetem túlsó szélére, így mintegy öt órájuk volt a feladat teljesítésére.
Csak azt nem tudták a diákok, hogy a professzor egy közeli egyetem dráma szakos diákjait beszervezte, hogy az egyetemet átszelő út mentén helyezkedjenek el. A drámaszakos diákok azt az utasítást kapták, hogy tegyenek úgy, mintha szenvednének, és nagy bajban lennének.
Az egyik azt tettette, hogy hajléktalan, és ruhára és élelemre van szüksége. Egy másik a fejét fogva ült, s sírt, mintha csak most élt volna át egy szörnyű tragédiát. A harmadik pedig azt játszotta, hogy sürgősen orvosi ellátásra van szüksége.
Elképzelheted, mi történt, miközben a keresztyén szolgálatra készülő diákok megpróbálták teljesíteni a feladatukat. Az első csoportból senki nem állt meg felajánlani a segítségét a "rászorulóknak". A második csoportból ketten álltak meg. A harmadik csoportból azonban mind az öten időt szántak rá, hogy segítsenek.

Alkalmazás: A mai rohanó világban nem csoda, hogy sok embernek nehezére esik azt tenni, amit Isten akar. A legtöbben egyszerűen túl elfoglaltak. De vajon ez az elfoglaltság egyszerűen csak a modern élet elkerülhetetlen része - vagy pedig bűn?
Mindannyian eldönthetjük, hogyan éljük az életünket. Dönthetünk úgy, hogy helyet adunk Istennek és a szolgálatnak, amire hívott bennünket - vagy választhatunk más dolgokat... később pedig szembesülünk majd a következményekkel.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 545 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 14 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 6044 db bejegyzés
Összes: 17190 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 280
  • e Hét: 4906
  • e Hónap: 37013
  • e Év: 560067
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.