Regisztráció  Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 619 
Mákos kevert süti
  2017-09-19 12:22:52, kedd
 
 

HOZZÁVALÓK
6 db tojás
10 dkg cukor vagy nyírfacukor
20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
1 db citrom
ELKÉSZÍTÉS

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasszuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A habhoz óvatosan hozzáadjuk egyenként a tojás sárgáit, majd hozzákeverjük a mákot és a kókuszreszeléket, a citrom levét és a citrom reszelt héjját.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Meggyes kocka
  2017-09-14 08:48:09, csütörtök
 
 

Hozzávalók

Hozzávalók 38 x 25 cm-es tepsihez
a tésztához:
5 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
a krémhez:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
20 dkg puha vaj
a tetejére:
80-90 dkg magozott meggy
2 tasak Alsa piros gyümölcskocsonyapor (200 g)
Elkészítés

Meggyes kocka

Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a tepsibe töltjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 12-15 perc alatt megsütjük, utána hagyjuk kihűlni.
A krémhez 6 dl tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, és időnként megkeverve kihűtjük.
Habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és az egészet hűtőbe tesszük.
A gyümölcszselét elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint, majd langyosra hűtjük. A tésztát kirakjuk a meggyel, és óvatosan rámerjük a zselét. A süteményt visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára. Tálalás előtt vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Csalamádé
  2017-09-11 08:31:21, hétfő
 
 

Hozzávalók:
2 kg káposzta (2 kisebb fej)
2 kg uborka
1 kg sárgarépa
1 kg vöröshagyma
1 kg kápia paprika
3 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só (semmiképpen nem jódozott! , én parajdit használok)
1 mokkáskanál borkén
1 mokkáskanál borkősav


Minden zöldséget vékonyra gyalulok és egy méretes edényben jó alaposan összeforgatom a többi hozzávalóval. 12-16 órát hagyom állni, közben néha átforgatom, majd sterilizált üvegekbe teszem és a saját lével felöntöm. Tetőt rácsavarom és már mehet is a kamrába.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Narancsos torta
  2017-09-09 22:43:44, szombat
 
 

Tésztához:
3 db tojás
6 db tojás sárgája
20 dkg cukor
7 dkg liszt
4 dkg kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj
Krémhez:
4 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja
15 dkg narancslekvár
1 csomag zselatin
Elkészítés
A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra.

Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl.

A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, hűlni hagyjuk. Addig elkészíthetjük a krémet

A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe.

A habtejszínből habot verünk, a szitált porcukrot beleszórjuk, belekeverjük a mascarponét, a narancs reszelt héját, valamint a narancslekvárt. A zselatint a vízzel felmelegítjük úgy, hogy teljesen felolvadjon, majd egy picit hűlni hagyjuk (pár perc), aztán belecsorgatjuk a mascarponés masszába.
A piskóta lapot kettévágjuk. Az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába és az elkészített narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük a másik piskótalapot is, és arra kenjük egyenletesen a krém másik felét. Tetejét elsimítjuk és hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Túrós batyu
  2017-09-09 21:50:54, szombat
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg finomliszt
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek porcukor
1 dl étolaj
1 mk só
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
Töltelékhez:
30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
1 ek tejföl
1 ek búzadara
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
mazsola (én nem tettem bele)Elkészítése:

1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolgozzuk.

Először ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.

A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A muffin formát olajjal kikenjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk és tölteléket teszünk a tészta közepére. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk és egyet csavarunk rajta, majd egyenként beletesszük a muffin forma mélyedéseibe.

A tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Diós krémes
  2017-09-08 09:54:15, péntek
 
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín
elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
sütési hőfok: 170°C
tepsi mérete: 40x28 cm


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Banánkrémes torta
  2017-09-07 16:23:51, csütörtök
 
 

HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 6 közepes méretű banán | 10 dkg cukor |1,5 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé forgács | 2 darab banán

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.

3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet, 4 darab, villával pépesített banánt és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a nagyon puha vajjal/margarinnal, és beleforgatjuk a maradék két felkarikázott banánt.

4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy a krémből egy vékony réteg jusson a tetejére és az oldalára is. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni 1 órára, majd csokoládéforgáccsal és banánszeletekkel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 4875 KCAL/EGÉSZ TORTA



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Elkészítés: A megmosott, előkészített paradicsomokat ...
  2017-08-24 20:28:24, csütörtök
 
  PARADICSOM TÉLIRE

Elkészítés:

A megmosott, előkészített paradicsomokat éles késsel az aljuknál keresztben kicsit bevágjuk, majd lobogó forró vízbe tesszük. (Ettől nagyon könnyen le tudjuk húzni majd a héjukat.) Kb. 1 percig benn hagyjuk, majd kivesszük a vízből, és meghámozzuk. A csumájukat is kivágjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A levét is meghagyjuk!
Az előkészített, nagyon gondosan kimosott csavaros tetejű üvegekbe rakjuk a levével együtt, és jól lezárjuk.
Egy nagyobb méretű lábas aljára egy konyharuhát teszünk (emiatt majd nem zörögnek, táncolnak az üvegek), és beletesszük a megtöltött üvegeket.
Annyi langyos vizet engedünk a lábasba, hogy az üvegek "nyakáig" érjen, és feltesszük melegedni. Figyeljük, mikor kezdene forrni a víz, azonnal vegyük vissza, mert csak éppen gyöngyöznie szabad. Így hagyjuk kb. 15 percet.
Kivesszük a vízből, és száraz dunsztba ( takarók, paplanok közé) tesszük. Ott hagyjuk kihűlni kb. 2 napig. És kész!


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Bacardi mojito
  2017-08-15 19:26:59, kedd
 
  Bacardi mojito Így csinálja egy profi

Link



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Tiramisu torta
  2017-08-10 08:18:04, csütörtök
 
  Hozzávalók:

110 g vaj
110 g csokoládé (az étcsokoládé a legjobb)
3 tojás
100 g cukor
8 g kakaópor
csipet só
A krémhez:

2 tojássárgája
100 g cukor
12 g kukoricakeményítő
1 evőkanál vaníliaaroma
1 evőkanál instant kávépor
5 g zselatinpor
2 evőkanál víz
240 ml habtejszín
160 ml tej
A tetejére:

kakaópor
Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: egy 20 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét a vajjal együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk és a tojássárgájákat egyenként a csokoládéhoz keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lassan hozzáadjuk a cukrot. A habot óvatosan a csokoládés krémhez adjuk és összekeverjük. A masszát a tortaformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a kávékrémet: A tojássárgáját a cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a keményítőt és lassan beleöntjük a meleg tejet, csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Mikor besűrűsödik, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vaníliaaromát és az instant kávéport, hagyjuk hűlni. A zselatint feloldjuk a vízben és lassú tűzön megmelegítjük, de nem forraljuk, majd a krémhez öntjük és jól összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és a hideg kávékrémhez keverjük. A krémet a kihűlt lapra kanalazzuk és eligazítjuk rajta. Fóliával lefedjük és 4 - 5 órára hűtőbe tesszük. Egy kés segítségével leválasztjuk a tortát a sütőformáról, majd lekapcsoljuk a forma oldalát. A tésztát felemeljük, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és tálcára tesszük. Kakaóporral meghintjük, majd szeleteljük.





TEJSZINES TIRAMISU
HOZZÁVALÓK
2 doboz sűrített tej (cukrozott)
3 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
5 dl tejszín
1 liter fekete kávé
3 csomag babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
ELKÉSZÍTÉS

Egy tálban keverjük össze a 2 doboz sűrített tejet, a 3 dl vizet és a 2 két csomag vaníliás pudingport (a sűrített tej miatt nem kell a pudinghoz más, csak a víz és a tej), majd egy órán át pihentessük a hűtőben.
A tejszínt robotggéppel verjük keményre, majd lassan forgassuk a pudingos krémhez.
Főzzünk egy liter kávét, és hagyjuk teljesen kíhűlni. A babapiskótát mártogassukma kávéba, de ne túl sokáig, nehogy szétázzon és szétessen.
Majd tegyük egy tál aljára a kávés babapiskóták felét, kenjük rá a krém felét, majd szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral. Ismételjük meg a műveletet: tegyük rá a másik adag babapiskótát, majd a maradék krémet, végül szórjuk meg kakaóporral.
Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük a hűtőben.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 619 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4375 db bejegyzés
Összes: 47279 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2450
  • e Hét: 22498
  • e Hónap: 97593
  • e Év: 1320000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.