Regisztráció  Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 667 
Kuglóf
  2018-06-16 16:55:31, szombat
 
 

Hozzávalók
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
200 gvaj
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
250 mlhabtejszín
vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez és szórásához

Elkészítés menete
A sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, reszelt csokoládét és a darált diót. A vajat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a habtejszínt, majd az egészet eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát beletöltjük a sütőformába, a tetejét elegyengetjük, majd 45 percig sütjük.
Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és kiforgatjuk a formából.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Csokis finomság
  2018-06-08 08:55:08, péntek
 
 

Hozzávalók
Szükségünk lesz:
300 gétcsokoládé
100 gvaj
3/4 bögrekristálycukor
csipet só
3 dbtojás
1/2 bögrekakaó
1/2 bögrehabtejszín


Elkészítés menete
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük (16 cm átmérőjű). A forma alját sütőpapírral kibéleljük.
150 g étcsokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a tojást és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt a csokis masszát töltjük bele a tortaformába, majd 25 percig sütjük.

A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A maradék csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és sima állagúra keverjük. Az öntetet ráöntjük a tésztára és elegyengetjük. Megvárjuk, míg megköt, kivesszük a formából, felszeleteljük és

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Puncs szelet
  2018-06-07 22:19:46, csütörtök
 
 

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
A krémhez:
20 dkg porcukor
2 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg margarin
5,5 dl tej
15 dkg porcukor
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
KAPCSOLÓDÓ RECEPTEK
Vulkán szelet (Kráter szelet)
Puncsszelet II.
Mézes-puncsos szelet
Szlovák szelet
ELKÉSZÍTÉS
A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, és a porcukrot, és a sütőport, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, a margarint és a tejfölt, majd - robotgéppel vagy kézzel - egynemű, jól gyúrható-nyújtható tésztát készítünk belőle.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, három egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk, és egy 24x39 cm-es tepsi hátán, 3 lapot sütünk belőle, a 180 fokra előmelegített sütőben.
A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük. Kihűtjük, és a margarinnal habosra keverjük, majd betöltjük vele a kihűlt tésztalapokat.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és utána szeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Sült kókuszgolyók 3 hozzávalóból
  2018-06-03 19:17:53, vasárnap
 
  Sült kókuszgolyók 3 hozzávalóból

Ez a recept már legalább 2 generáció óta köröz a családban. Anyukám nagymamámtól tanulta el a receptet, én pedig nagymamámtól és anyukámtól. Még most is emlékszem azokra a péntek estékre, amikor meglátogattuk nagyit, ő pedig többek között ezzel a finomsággal várt minket, a kókusz illata pedig bejárta az egész konyhát. A sült kókuszgolyók 3 hozzávalóból egy régi, mégis isteni és nagyon finom édesség, aminek az összeállítása nagyon gyorsan megvan. Utána csak betesszük a sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütjük. Én gyakran készítem a gyerekeknek, és az egyik kedvenc édességünk.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Meggyes kevert süti
  2018-05-30 09:19:59, szerda
 
 

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Almás pite
  2018-05-27 07:22:32, vasárnap
 
 

Hozzávalók

350 g liszt,
250 g vaj,
2 tojássárgája,
4 evőkanál víz,
reszelt alma,
ízlés szerint cukor,
1 kávéskanál fahéj.

Elkészítés

350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük.

Másnap a tésztából két lapot nyújtunk.

Az egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal.

Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és közép meleg sütőben szép világosra sütjük.

Még melegen porcukrot szitálunk rá, és szeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Hozzávalók Hús: vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
  2018-05-24 21:40:19, csütörtök
 
 

Hozzávalók
Hús:
vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
steak fűszerkeverék
fokhagymapor

olaj
Burgonya:
hámozott burgonya 0,5 cm-es szeletekre vágva

őrölt kömény
fokhagymapor
szárított morzsolt rozmaring
őrölt édes pirospaprika
250 mlhabtejszín
Zöldbab:
fagyasztott vágott zöldbab
húsos szalonna
olaj
zöldfűszer keverék
fokhagymapor

őrölt feketebors
2 ev. kanálfőzőtejszín

Elkészítés menete
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és steak fűszerkeverékkel megszórjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd húspuhítóval megszurkáljuk. A fűszereket még kézzel beledörzsöljük, majd mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütjük.
A szeletelt burgonyát tepsibe tesszük, sózzuk és fűszerezzük, majd 180 fokos sütőben félpuhára sütjük. Ezután meglocsoljuk a főzőtejszínnel és visszatesszük a sütőbe. Miután a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vágott zöldbabot és addig pirítjuk, amíg a zöldbab ,,félpuha" nem lesz. Ezután sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt, majd addig főzzük, amíg kellően puha nem lesz.
A tányérra kitesszük a hússzeleteket, egy adag burgonyát és egy adag fűszeres-tejszínes zöldbabot. Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Kenyérlángos
  2018-05-22 11:13:43, kedd
 
 

Hozzávalók
500 gbúzafinomliszt
150 mllangyos tej
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kockaélesztő (kb. 20 g)
2 dbfőtt burgonya
350 gtejföl
200 gfüstölt szalonna
2 dblilahagyma
Elkészítés menete
Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és 15 percig pihentetjük. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az élesztő felfusson.

A tészta hozzávalóit tálba szórjuk: a lisztet, a sót, a lereszelt főtt burgonyát és a tojást, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.

A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát bő zsiradékkal kikent magas falú tepsibe tesszük és addig formázzuk kezünkkel a tésztát, amíg az ki nem tölti egyenletesen az egész tepsit.

A tésztát tejföllel megkenjük, felszeletelt lilahagymával és kockára vágott füstölt szalonnával bőven megszórjuk.

180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Eperhabos kocka
  2018-05-10 08:36:54, csütörtök
 
 

HOZZÁVALÓK 15 KOCKÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
Az epres pudinghoz: 30 dkg eper | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére: 1 csomag habfixáló | 4 dl hideg habtejszín | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 10 dkg friss eper

1. A tésztához egy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük.

2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-22 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízszintesen két lapba vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.

3. Az epres pudinghoz összeforraljuk a tisztított, felkockázott epret 1 dl vízzel és a cukorral, forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. A tűzről levéve pürésítjük botmixerrel, majd ismét felforraljuk, és besűrítjük a maradék 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.

4. Elfelezzük, az egyik felét még melegen a tepsibe fektetett lapra kenjük, majd befedjük a másik lappal. A puding másik felét kihűtjük.

5. A tetejéhez simára keverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, végül megcsorgatjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládéval. Friss eperrel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 20-22 PERC
KALÓRIA: 373 KCAL/KOCKA

Nők Lapja Konyája

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Bodza szörp
  2018-05-09 21:49:11, szerda
 
 

HOZZÁVALÓK

5 l víz
10-12 db tenyérnyi bodzavirág
1,5 db citrom
2 kg cukor
5 dkg citromsav
1 tk szalicil (csapott)

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy fazékba öntjük a vizet, és beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot és megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 667 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 239 db bejegyzés
e év: 2014 db bejegyzés
Összes: 50689 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2129
  • e Hét: 6475
  • e Hónap: 100814
  • e Év: 974179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.