Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/781 oldal   Bejegyzések száma: 7808 
Ha van Ha van hit, remény, ha álmodni mersz, sosem vagy -
  2021-06-09 07:41:25, szerda
 
  Ha van benned hit, remény, ha álmodni mersz, sosem vagy egyedül! A könnyek gyógyír a fájó lelkedre, a nevetés áldás a hosszú nap után! Higgy, remélj, és örülj annak, ami ma megadatott! Légy hálás a pillanatért, és az élet megadja a következőt!
Istenben hinni nem a templomba járást jelenti! Ez nem kötelesség, melyet le kell tudni, majd mehet minden a maga útján. Istenben hinni a lelked dolga, a szíved szabad akarata. A hit nincs rajtad, nem jelenik meg a külsődön, ellenben a viselkedéseden igen. A hit az emberség, a szeretet, a hála, és az áldás összegzése! Minden más csak porhintés!
Imádkozni a legszentebb dolog az életben. Imádkozol, amikor hálát adsz, amikor kérsz, amikor a kétségbeejtő helyzetben is hiszed, Isten majd megsegít! Milliók imája száll a széllel egészségért, boldogságért, távol élő családtagunk biztonságáért, elhunyt szeretteink megnyugvásáért. Imák, melyek által lelkünk könnyebbé válik, könnyeink felszáradnak, szívünk pedig soha nem érzett hálával dobog tovább a holnapért. A holnap imájáért, hitéért, magért az életért!
Hittel élni annyit jelent, hogy emberré lettél! Lehajolsz, azért, aki elbukik, mert hiszed, hogy van, amit adhass. Letörlöd könnyeit annak, akit bánat súlyt, abban a hitben, hogy vigasztaló szavaidra mosolyt látsz a szemében. Hitet kaptál, lélekkel. Élj benne, élj vele! Higgy másokban, de legfőképp, higgy önmagadban, Istenben, és a pillanatban!

(Theodorovits Andrea) 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Élet van. Benne ezer apró boldog pillanattal, amit -
  2021-06-09 06:44:27, szerda
 
  "Élet van. Benne ezer apró boldog pillanattal, amit észre kell vennünk, magunkkal kell vinnünk és meg kell becsülnünk. Ember vagy, tele hibákkal, apró és hatalmas álmokkal, átsírt éjszakákkal, tragédiákkal és csordultig tele boldogsággal. Így ha a tökéletesre vágysz, csalódás lesz csupán amit cserébe kapni tudsz. Mert nincs. Te vagy benne, esetlenül, néha botladozva, szárnyat keresve, utat kutatva, szerelemre vágyva, vagy megtalálva. Te vagy benne, ezer hibával, számtalan csodával, nevetéssel, könnyel, gödörrel, akadállyal és véget nem érő akarással. Öleléssel, nevetéssel, kilátástalan helyzetekkel, melyek mindig megoldódnak, tanulsággal, reménnyel, hittel és vágyakkal. Mert tökéletes élet nem létezik. Te létezel. És általad lesz csodás a világ. Mert másként nem lehet."
Todorovits Rea 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Tudod, én már nagyon meggondolom. Az igeneket is és a ...
  2021-06-09 06:39:57, szerda
 
  "Tudod, én már nagyon meggondolom. Az igeneket is és a nemeket is. Nem a fejemmel, a szívemmel gondolom meg. Már nem ugrok sem füttyre sem tapsra, a magam mértéke szerint haladok. Néha előre szaladok, máskor lelassítok és félreállok. Megválogatom, kire hallgatok. Ha sírnom kell, sírok, ha nevetnem kell, nevetek. Az útitársakat elengedem, a titkokat megtartom. Ha ideje van, felteszem a kérdéseket. Ha ideje van, kimondom a válaszokat. Igen. Nem."
(Gurabi Márta Eszter) 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Nekem nincs időm arra, hogy ne legyen időm megállni.
  2021-06-08 09:08:54, kedd
 
  Nekem nincs időm arra, hogy ne legyen időm megállni. Nincs időm arra, hogy ne nevessek, egyek jókat!
Nincs időm arra, hogy ne szeressek az utolsó véremig.
Nincs időm a hallgatásra, arra, hogy eljátszam, kijátszam, taktikával mozgassam az embereket egy sakktáblán ahol én vagyok a királynő. Nincs időm arra, hogy mindent vigyek és ne adjak.
Nincs időm hátat fordìtani, távoltartani, meggondolni, kigondoli, kiszámìtani. Nekem nincs időm nem várni arra akire várni kell és nincs időm megsértődni, ha nem kapom meg azt, amiről azt gondolom, hogy jár. Nincs időm arra, hogy azt higgyem, hogy jár.
Nincs időm arra, hogy elképzeljem milyen is vagy, inkább látni akarom. Igazán.
Nekem nincs időm arra, hogy ne higgyek és ne bizzak, és ne küzdjek, harcoljak azért amiért harcolni kell. Harcolni soha sem a harcért kell, csak a szeretetért.
Nincs időm arra, hogy elhiggyem, hogy az emberek gonoszak. Nincs időm arra, hogy a cselekedeteik és ne a lelkük szerint értékeljem őket. Nekem nincs időm arra, hogy elhagyjam őket, még akkor sem ha elhagyják magukat.
Nincs időm a gyűlöletre, a kirekesztésre, a haragra. Nincs időm a bosszúra és a fájdalomra. Nincs időm a hitetlenségre. Nincs időm arra, hogy ne éljem meg mit megélhetek.
Nincs időm nem szeretni magam és ìgy úgy szeretni másokat ahogy vannak, még akkor sem, ha nekik nincs idejük szeretni önmagukat.
Nincs időm feladni.
Nekem nincs időm arra, hogy ne mondjam ki ami kimondhatatlan.
Nincs időm arra, hogy elhallgassam: Nincs időnk arra, hogy ne legyünk itt és most boldogok!
Mert nekem nincs időm félni.
Nincs időd félni.
(Barna Berni)


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Mi a boldogság titka? Merem őszintén kimondani magamnak
  2021-06-08 08:16:55, kedd
 
  "Mi a boldogság titka?

Merem őszintén kimondani magamnak,hogy nem vagyok isten,mindenható.Ember vagyok ,a magam hazugságaival,játszmáival,buktatóival,fájdalmaival,félelmeivel.Hibázhatok és javíthatok.Mit jelent boldognak lenni? Elengedem a lelkiismeret furdalást,bűntudatot,békét kötök a múltammal,elengedem az aggodalmat a jövőmmel kapcsolatban,a jelenben élek,mert tenni,dolgozni csak a mostban lehet,a csodát megélni csak a jelenben lehet, felelősséget vállalni csak most tudok a tetteimért,szavaimért,érzéseimért .A szabadság az itt és mostban születhet meg,én választhatok.Pokol vagy mennyország? "
by Csernus doki


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Választanod kell! Vagy a benned lévő Forrással hangolódsz
  2021-06-08 06:48:28, kedd
 
  "Választanod kell!
Vagy a benned lévő Forrással hangolódsz össze, vagy a körülötted lévő emberekkel.
A kettő együtt nem megy.
Ha az első variációt választod, stabil leszel és olyan emberekkel sodor össze az élet, akik szintén összhangban vannak önmagukkal.
Ha a második opciót választod, akkor káosz uralkodik el az életeden, mert minden ember mást akar tőled, ahány ember annyi rezgésszint.
Nem lesz szilárd támpontod, csak rohansz jobbra-balra, próbálsz a környezeted kedvére tenni, de mindvégig elfeledkezel önmagadról."
Abraham-Hicks


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
THALASSZINOSZ – Ragyogj Örülök, hogy vagyok, és olyan
  2021-06-03 07:17:56, csütörtök
 
  THALASSZINOSZ - Ragyogj
Örülök, hogy vagyok, és olyan vagyok, amilyen. Ez pont jó. Így pont jó. Nem szeretnék más lenni, még akkor sem, ha a világ a másmilyent jobban kedveli.
Szeret? Nem szeret a világ? - az ő dolga, nem tehetek semmit a kedvéért, hogy jobban, vagy másként szeressen. Úgy szeret, ahogy akar, ahogy jólesik neki.
Ilyen is vagyok: kedves, finom, mint a kenyér, és könnyed, mint a selyem - bizony, szeretek így élni. Ezt elfogadni könnyű, igaz?
És ilyen is vagyok: kegyetlen, nehéz, szótlan és sótlan - és így is szeretek élni, mert emberi, hisz ember vagyok. Pont olyan, mint te, meg te, meg te, meg te...
Ezt elfogadni nehéz? Talán igen, talán nem.
S míg tűnődsz a válaszon, gondolj arra, amikor a tűz és selyem, elhagy, és te nem tehetsz erről, mert emberi ez is, hisz ember vagy. Ott vannak, élnek, munkálnak a mélyben, ott él benned belül a tűz és a selyem. S te tudsz róluk, de mintha aludnának, mintha pihennének.
Aztán elfogadod magad, mintha fénnyé változnál, sugárzol: ilyen vagyok, és aki vagyok, érdemes a megbecsülésre.
Lám a világ elkezd érdeklődni utánad, aztán egyszerűen imádni fog. Te csak nézel: mi történt? - de nem állsz meg, sugárzol tovább: vagyok, aki vagyok... És a világ nem tud ellenállni ennek sugárzásnak.
Ha azt akarod, hogy a világ csodájának csodáljanak, mutasd meg nekik: te is, mint a nyár és a tél ritmikus forgása, a világ része vagy. Ahogy bárki - te, ők, és mi valamennyien.
A világ szereti önmagát. Ha nem szeretné, nem állna a lábán évmilliók óta. Légy világgá, légy olyan kis világgá, amelyik tudja, semmi nem történhet vele, ami az élettől idegen. Ragyogj, ha a csillagok szemével nézed a földet, és pihenj, miként a Nap holdtöltekor, ha beköszönt az éjszaka.

Szteliosz THALASSZINOSZ - Cetlik a szíved felett
LÉLEKKALAUZ A SZERETETHEZ


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Tudod...nem életkor függő. Nincs előírva, hogy mikor jön el.
  2021-05-20 08:30:05, csütörtök
 
  Tudod...nem életkor függő. Nincs előírva, hogy mikor jön el. A nap, amikor betelik a poharad. És túlcsordul. Nem kell ahhoz semminek történnie. Elég egy apró bosszúság ami kibillent a komfortzónádból - vagy még az sem kell. Csak valahogy más lesz a levegő körülötted. Elfogy. És levegőhöz akarsz jutni. Megállsz, és kimondod hangosan: elég. Nincs kedved tovább szocio-és pszichopatákkal harcolni, és akkor hirtelen felnősz. Berúgod a félig nyitott ajtókat, és rányomod a lakatot. Nem kellenek semmiféle csiki-csuki ajtók, nyitott lapokkal, tiszta játékot szeretnél játszani. És akkor rájössz: NEM kell játszani. Mert az élet nem játszma. Hanem egy ajándék, amit kaptál. Amit kár lenne idiótákra pazarolni. Rájöttem. Én mondjuk elmúltam negyven. De nem életkor függő, hogy nem hagyod magad basztatni, megalázni, irányítani. Körülnéztem, és megláttam magam körül a világot, ami addig olyan volt, mintha egy filmet néznék. Egy filmet, ami a másé. Amiben mellékszereplő vagyok. A saját elbaszott életemben, hallod? Ahol kritizálják a hajad, a viselkedésed, a munkád, a gyereked, a kocsid, az órádat, a kutyádat macskádat, felmenőidet. Mindent ami te vagy, mindent ami a tiéd. Öreg nagyikám mindig azt mondta: Rázd meg magad te lány, hát nem adjuk meg az örömöt ennek a sok raklaparcúnak, hogy sírni lásson. Mondjuk azt is mondta, hogy egy szingli férfinak a melegszendvics is főtt étel - mindkettőben igaza volt. Az utóbbi örök igazság.
De ettől még maradtam volna mellékszereplő. De nem így lett. Ott álltam tanácstalanul, mint egy kisközség és csak azt tudtam, ezt már nem akarom így tovább. De a jövő olyan kilátástalan volt, mint egy sport Mustang hátsó ablaka. És akkor elkezdődött az átszervezés. Hamis barátok lapátra, életmódváltás, ami leginkább abban merült ki, hogy olyan magasról szartam le mások véleményét, mint a kerületi kilátó. És bejött...nekem bejött. Jó volt a forgatókönyv. Remélem annak a filmnek nem lesz második része. Ha őszinte szeretnék lenni, el kellett mennem messzire egy kicsit gondolkodni. Nem sokáig, csak egy kicsit. De az kellett, hogy tisztán lássak. Kifújta a fejemből a tengeri szél a hülyéket. Három dolog kell ahhoz, hogy jól legyek a bőrömben: hogy békében legyek önmagammal, hogy békében legyek másokkal, és hogy tudjam, hol a helyem a világban. De ehhez meg kell húzni a demarkációs vonalat - és a határok kijelölése veszteségekkel jár.
Valamit valamiért. Értesz most már engem?
(Lady)


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A szépség nem hosszú haj, vékony lábak, barnult bőr
  2021-05-19 17:02:33, szerda
 
  "A szépség nem hosszú haj, vékony lábak, barnult bőr és tökéletes fogak.
Bízz bennem.
A szépség annak az arca, aki sírt, és most mosolyog.
A szépség az idő által megjelölt ráncok.
A szépség mindaz, amit belül érzünk, és kívülről nyilvánul meg.
A szépségek azok a jelek, amelyeket az élet ránk hagy, az ütések és simogatások, amelyeket az emlékek hagynak ránk.
A szépség hagyja megélni azokat az apró dolgokat, amelyek életet ... teremtenek....életet."

Emma Watson


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Ne hallgass arra!
  2021-05-17 08:52:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
     1/781 oldal   Bejegyzések száma: 7808 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1761 db bejegyzés
Összes: 62085 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 15034
  • e Hónap: 79143
  • e Év: 558407
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.