Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Igen, de... (4.)
  2019-10-06 19:38:08, vasárnap
 
  Igen, de... (4.)

Kedveseink, kérlek, ne fáradjatok bele az értünk való imádkozásba! Mielőtt tovább olvastok, kérem, hogy vigyétek Gabit a kegyelem trónjához.

Most éjfél van. Éppen Duisburgból jövök. Gabi még mindig az intenzív osztályon van állandó felügyelet alatt. Az elmúlt öt napban még soha nem volt olyan gyenge, mint most. Az újabb műtét után érthetően nagyon erőtlen. Ezenkívül az egész testén vérmérgezés jelei látszanak. Célzottan antibiotikummal és fájdalomcsillapító infúziókkal kezelik. Ezért ma csak nagyon korlátozottan volt képes érteni és beszélni. Amikor együtt imádkoztunk, már egy mondat után álomba zuhant.

Mivel speciális osztályon fekszik, ahol fokozott mértékben védekeznek a fertőzés ellen, a legszigorúbb higiéniai előírások uralkodnak (pl. szájmaszk). Csak miután átöltöztünk, jutunk el a betegekhez. Gabi kezelőorvosa azt gondolja, hogy ez az instabil állapot már csak néhány napig fig tartani - szerencsés esetben. Isten az, aki ezt tudja. Attól, hogy a gyerekek meglátogassák a mamát, sajnos el kell tekintenünk. Mi a család maradéka holnaptól áttelepülünk Düsseldorfba. Ott, Gabi szüleinél töltjük a gyerekekkel a szabad napokat. Onnét csak egy fél óra a duisburgi baleseti klinika.

Ezért néhány napig nem tudok e-mailt küldeni. Valószínűleg csak az ünnepnapok után jelentkezem?!

Mindemellett az a tapasztalunk, amit a 94. zsoltár ír:

,,Ha az Úr nem segített volna rajtam, én már a csend honában laknám. Mikor azt gondoltam, hogy roskad a lábam, szereteted, Uram, támogatott engem. Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet." - Zsoltárok 94,17-19 -

Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Gabinak ne vad és félelmetes álmai legyenek, hanem a betegség elleni küzdelemben is Isten közelségét érezze.

Hálás vagyok minden üdvözletért, áldásért és minden imádságért. Üdvözlettel:

Gabi és Andreas Fett Leával, Nathannal és Talithával együtt

Halló, Andreas!

Tegnap a westerwaldi testvéreinket is imádságra buzdítottam. Továbbra is imádkozunk, és a nehéz körülmények ellenére is azt kívánjuk a családotoknak, hogy maradjatok Őbenne, és tartsátok rajta a tekinteteteket. A mi Urunk ,,Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme" (Ézsaiás 9). Ő adjon tanácsot és erőt nektek.

,,Útja van számtalan..."

Szeretettel, B. A. S.

Kedves Andy!

Egyszerűen szeretnénk elmondani, hogy imádkozunk és könyörgünk, hogy Isten használja fel ezeket a nehéz körülményeket arra, hogy megdicsőítse magát rajtatok.

Reménységet, erőt, vigasztalást és bizakodást kérünk számotokra.

Nagyon sok szeretettel Marburgból

E. és G. W.
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
Igen, de... (3.)
  2019-10-05 17:29:25, szombat
 
  Igen, de... (3.)

Kedves barátaink! Gabi tegnap biztonságosan landolt Bottropban, de már 20 óra múlva máshova helyezték át. Biztosan el tudjátok képzelni, milyen zavarodottak és milyen értetlenek vagyunk.

Ma reggel meglátogattam Gabit néhány órára. Még mielőtt hazaérkeztem volna, telefonhívást kaptunk, hogy a duisburgi baleseti klinikára szállították. Az állapota továbbra is nagyon kritikus. Az orrszondát és a katétert valószínűleg ma este eltávolítják. Hála Istennek! Azonban továbbra is gyötrődik. A megnyitott izom nedvezik, és nagyon fáj. Bottropban az érspecialisták úgy látják, hogy a duisburgi speciális osztályon jobb helye lesz.

Megköszönjük Istennek, hogy Gabi karjában megmaradt az idegműködés, és köszönjük az orvosok személyes törődését. Barátunk és háziorvosunk telefon útján háttérszolgálatot végez. Nagy részvéttel követi a történéseket, és felbecsülhetetlen a befolyása - mint amilyenek a ti imádságaitok.
Üdvözlünk benneteket:

Andreas és a három bátor gyerek

,,Mint mikor a sas kirebbenti fészkét, és fiókái fölött repdes, kiterjesztett szárnyára veszi, evezőtollán hordozza őket." - 5Mózes 32,11 -

Hogyan tanítja Isten repülni a gyermekeit?
Úgy, hogy kilöki őket a fészekből.
Hogyan tanít meg a halálfélelmet legyőzni?
Úgy, hogy elveszi azt, amibe kapaszkodunk.

Mi is csak akkor tudunk megtanulni repülni,
ha Isten megzavarja a nyugalmunkat.
Ha el kell távolítania a fészekből,
-akkor megszűnt szeretni?

Ki fog lökni a fészek biztonságából
-erővel vagy finoman.
A sasfiókáknak néha szükségszerű
és nagy változást kell elviselniük.

De a mélység fölött mindig hordozott,
és biztosan a célba juttatott.
Bízz a nagy végtelen Urában:
korlátlan hatalma van.

Kőszikla Ő, cselekvése tökéletes,
minden útja igazságos.
Hű az Isten. Ti, akiket megőrzött,
mondjátok ezt el a következő nemzedéknek.
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
Igen, de... (2.)
  2019-10-04 10:32:34, péntek
 
  Igen, de... (2.)

Kedveseink, egy órával ezelőtt Gabit mentőhelikopterrel áthelyezték egy speciális klinikára, a Ruhr-vidékre, Bottropba. Ez mindnyájunk számára nagyon fenyegetően hangzik, de szükség van az okok pontos feltárására és további, célzatos kezelésre.

A második beavatkozás ma délelőtt Attendornban jól zajlott le. Gabi közérzete is kielégítő volt az operáció után. Azonban az attendorniak ezzel a lehetőségeik végéhez érkeztek, és gyors áthelyezést javasoltak. A bottropi bányászkórház mellett döntöttek (helikopterrel még fél óra sincs). Gabriele mindnyájatoknak üzeni, hogy nagyon hálás, hogy a testvérek imádságban hordozzák. Példásan tűri a kábelek és a csövek közötti mozdulatlanságot és az emésztő bizonytalanságot. A kórkép nem egyértelmű: mi váltotta ki a kompartment-szindrómát (a duzzadást)? A szervezet önmechanizmusa? Ez bármikor újra felléphet?

Már a helikopter felszállása különös volt. Az attendorni tűzoltóságnál startolt. Ott körülbelül tíz tűzoltó figyelte az eseményeket, és azt találgatták, hogy vajon mi történt. Amikor mellesleg megemlítettem, hogy az én feleségem van a mentőhelikopterben, teljesen elnémultak, és zavarba jöttek. Nagyon könnyű és kiváló alkalom adódott, hogy bizonyságot tegyek a bennünk levő reménységről.

Egyenesen megkérdeztem a féfiakat:
- Mi hordoz benneteket, ha komolyra fordul a helyzet?
Egyikük ezt mondta:
- Hát, nekünk, németeknek príma a technikánk...
- Nem, én nem a helikopterre gondolok. Azt kérdem, tudjátok, mi az, ami valóban hordoz és megtart az életben és a halálban? Merre tart az életetek? A feleségemnek és nekem igazi reménységünk van. Mi Isten kezében vagyunk. Akié Jézus, azé az élet. Ez nagyon megnyugtat bennünket.
Azonban a férfiak szótlanul és megilletődve eltűntek az estében.

Imádkozzatok azért, hogy az Úr ,,csillagai" a sötétségben csak annál egyértelműbben világítsanak. Személy szerint én ma sokkal nyugodtabb és érzelmileg is eltökéltebb vagyok, mint az előző két napon. Ez is az imádságaitok hatása. Ennyit a dolgok ma esti állásáról.

Gabi és Andreas Fett

Szia, Andi!

Nagyon köszönjük részletes üzeneteidet, segítettek abban, hogy ugyanolyan részletesen gondoljunk Rátok, különösen Gabira, és imádkozzunk értetek.

Szívből kívánunk nagyon áldott karácsonyt, amelyen Isten úgy, mint annak idején, kijelenti magát nekünk, embereknek, és ahogyan a pásztoroknak, nektek is reménységet és vigasztalást ad a félelmes várakozásban.

Külön üdvözöljük Talithát, Nathant és Leát. Kérünk, add át Gabinak az üdvözletünket; a szívünkben hordozzuk őt, és imádkozunk, hogy csökkenjenek a fájdalmai.

Szeretettel testvéred és sógornőd Kölnből
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
Igen, de... (1.)
  2019-10-03 16:21:11, csütörtök
 
  Igen, de... (1.)

Kedveseink, csak arról szeretnénk értesíteni benneteket, hogy Gabriele advent negyedik vasárnapján kórházba került. Szombaton begörcsölt a bal alsó karja, ami borzasztó fájdalmat okozott. Hihetetlenül bátor volt. Először azt gondoltuk, hogy idegbecsípődés.

Miután az ügyeletes orvos nem tudott segíteni rajta, a háziorvosunk tanácsát kértük. Ő azt mondta, hogy a trombózisveszély miatt azonnal utaltassuk be az attendorni kórházba. Vasárnap reggel hét óra tájban elvittem a kórház ügyeletére, mert veszélyesen dagadni kezdett a karja.

Infúziókat kapott. Valamennyi várakozás után vasárnap délután az orvosok kénytelenek voltak háromórás műtéttel a karját sebészileg felnyitni, hogy ezzel megkönnyebbülést szerezzenek. A karja akkorra már kétszeresére dagadt, és vérömlények voltak rajta. Az ujjai zsibbadtak voltak, és mintha megbénultak volna.

Ma megint el tudtam menni hozzá. Még nincs jól. Továbbra is nagy fájdalmai vannak, és állandó felügyelet alatt van. A felső karja még mindig duzzadt. Kedden lesz esedékes a második sebészeti beavatkozás, mert a mentesítő vágást kezelni kell. A nyílt seb valószínűleg napokig mesterséges bőrrel lesz fedve, amíg a duzzadás reménység szerint megszűnik, és begyógyulhat. Előreláthatólag többhetes kezelésre lesz szükség.

A családunknak nagy vigasztalás és segítség a testvéreink támogatása (család és gyülekezet). Csak Gabi fekszik tehetetlenül, gyötrő fájdalmak között. Azonban az Úrban nagy békessége és sok türelme van. Fájdalom hasít a szívünkbe, amikor látjuk, hogyan szenved a problémás karja miatt az erős nyugtatószerek hatása alatt. Az imádságaitokért nagyon-nagyon hálásak vagyunk.

,,Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban." - 2Kor 1,3-4 -

Ez a bibliavers számunkra nem kegyes szöveg, hanem hordozó bizonyosság. Mindnyájatoknak áldott ünnepet kívánunk!

Andreas
 
 
0 komment , kategória:  Igen, Atyám...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 6388 db bejegyzés
Összes: 24433 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 7082
  • e Hónap: 24781
  • e Év: 604643
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.