Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A csillagjegyek intelligenciája: horoszkópod elárulja, miben
  2015-09-18 11:33:35, péntek
 
  A csillagjegyek intelligenciája: horoszkópod elárulja, miben vagy a legjobb!

A csillagjegyek szerinti intelligencia hallatán ne gondoljunk arra, hogy vannak bölcs és okos, valamint kevésbé eszes csillagjegyek - mint ahogy nincsenek sem jók, sem pedig rosszak. Minden csillagjegy egyedi intelligenciával és önkifejezési móddal rendelkezik, bizonyos tényezők pedig ezt erősítik, kihangsúlyozzák.

Csillagjegyünk sokat elárul arról, hogy miként használjuk képzelőerőnket, memóriánkat, problémamegoldó képességünket, intuíciónkról, spontaneitásunkról, tanulási- és megismerési folyamatainkról. Lássuk hát, kiről mit árul el a csillagjegye!

Kos: aktív, pezsgő intelligenciával rendelkezik

Folyton új gondolkodásrendszereket kreál, és mindig máshogyan reagál a dolgokra. Imád új dolgokat tapasztalni, szereti a kalandokat, ezért nem töpreng sokat döntései előtt. Mindig tettre kész.

Azt is lehetne mondani, hogy a kos inkább cselekszik, mint gondolkodik, emellett viszont éles ösztönük és tájékozódó képességük segíti őket bármilyen hirtelen jött szituációban.

Határozottan döntenek és válságos helyzetekben is nagyszerűen feltalálják magukat. Noha a kapkodás és türelmetlenség miatt gyakran hibáznak, ez nem változtatja meg hozzáállásukat. Hihetetlen gyorsasággal képesek gondolkodni, ezért eléggé nehéz velük lépést tartani.

Nézőpontjuk alátámasztásakor nagyon meggyőzőek, még ha ez néhol ellentmondásokba is ütközik. Nagy segítségükre van ellenállhatatlan bájuk, egyenes és tömör kifejezésmódjuk - csakúgy, mint a magabiztosságuk. Szeretnek új dolgokba kezdeni, de nem mindig fejezik be azokat.

Bika: merev gondolkodási sablonok

A bika annyira ,,földközeli", hogy akkor hiszi csak el a dolgokat, ha saját szemével látja. Praktikus, elemző intelligenciája van, megfigyeli és asszimilálja az információkat. Döntései előtt fontosnak tartja a részletes elemzést, meg hányja-veti az összes felmerülő lehetőséget és opciót a döntéseivel kapcsolatban. Lényegében mindig szereti biztonságban tudni magát, ezért csak előrelátható kockázatokat hajlandó vállalni.

Ha nagy változás következik be életében, erre mentálisan is fel kell készülnie, megbarátkozni a gondolattal, lassan és nyugodtan. Esetleg csak kisebb lépésekben halad a változás felé. Ugyanakkor ritka kreatív intelligenciája van, különleges esztétikai érzékkel fűszerezve.

Az ikreknek eleven és kíváncsi az intelligenciájuk

Kíváncsiságukból fakadóan, az ikrek igyekeznek minden területről ,,felszedni" és tanulni valamit, amivel kapcsolatba kerülnek, így könnyen lehet, hogy nem marad idejük ezeket kellőképpen elmélyíteni. Egyszóval: mindenhez értenek egy kicsit. Legértékesebb kiváltságuk azonban az, hogy a bennük rejlő sokszínű tudást azonnal és hatékonyan tudják kamatoztatni.

Az ikreknek igazi, eleven intelligenciájuk van, mellyel nem haboznak kérkedni, valahányszor lehetőségük adódik rá. Rengeteget beszélnek, különleges humorérzékük és folyékony beszédük révén kellemes beszélgetőtársak.

Gyorsan gondolkodnak, pillanatok alatt ugranak egyik témáról a másikra, minden érdekli, ami körülveszi őket. Szeretnek információkat gyűjteni utazásaik során, kreatívak és néha vonzza őket a művészet és a kultúra. Kiváló írók és szónokok.

Rák: lelki intelligencia vezérli

Ők leginkább érzelmekből vannak formálva. A memória, képzelőerő és a megérzések minden rák értékes kincse, amelyek szerint életüket alakítják. Igaz, azok a rákok, akik a gyermekkorhoz kötődve még elevenen őrzik a szerzett elveket, még elég félénkek és érzékenyek. Ők, intenzív érzéseik miatt és múltbeli sérüléseik miatt igen szubjektívekké válhatnak.

Az idősebb rákok viszont, akik spirituális vonalon mozognak, érzelmeik segítségével egyre több olyan értékes dolgot fedezhetnek fel, amelyek segítenek majd nagy dolgokat véghezvinni. A rákok képzelőereje egyedülálló, amely művészeti tárgyakban segíti őket.

A rák igazi valója mélyen belülről fakad, az érzelmek és lélek szintjéről. A rák egyszerűen megérzi, mikor kell cselekednie, mikor kell változtatnia, és milyen döntéseket kell hoznia. Ezért sokszor hagyatkozik ösztöneire.

Az oroszlánok az akarat által irányított intelligenciára hagyatkoznak

Az oroszlán kénye-kedve szerint alakítja a valóságot, egyszerűen úgy, ahogy ő látni szeretné azt. Az oroszlánt az érdekli, hogy miként tudja megszerezni azt, amit akar. Nem engedi a részletek által akadályozni magát és nem is figyel arra, ami megállíthatná őt ebben. Igaz, néha az erős egójuk körül forgó gondolkodásmódjuk fárasztó lehet mások számára.

Gondolataik nagy dolgok körül forognak. Az oroszlánok jó példái annak, hogy amikor erősen akarunk valamit és vágyunk rá, akkor a gondolat energiája megvalósítja azt. Ők sosem fáradnak bele az elképzelésekbe és abba, hogy megszerezzék az élettől azt, ami nekik tetszik. Előbb vagy utóbb megszerzik azt, amire vágynak, erősen koncentrálva rá. Igen idealisták, viszont a nem spirituális beállítottságúak gyakran hiúak és egocentrikusak.

Az oroszlán gondolatmódja átfogó, ki tudja válogatni azokat a dolgokat, amelyek segítik a kreativitását, nagyobb fényben tüntetik fel, és amelyek által vezetővé válhat.

Szűz: analizáló intelligenciával rendelkezik

Egyik csillagjegy képviselője sem annyira analitikus és logikus, mint a szűz. Ők azok, akik leginkább a racionalitás jegyében, pragmatikusan cselekszenek. A realitás talaján élnek, mindenre praktikus, életképes megoldásokat keresnek, a kétségeknek és haszontalanságnak helyet nem hagyva.

A szűz részletekben gondolkodik, és mindig számításba veszi döntéseinek minden lehetséges következményét. Nem szeret felkészületlen lenni és tartózkodik a változásoktól. Gyakran képzel el tragikus történéseket, amelyekre folyamatosan gondol és végül hinni is kezd bennük. Eléggé aggódó, semmiségek miatt nyugtalankodik.

Memóriája lenyűgöző, a legkisebb részleteket is észben tartja - ami környezetének is feltűnik. A képzelőerővel nem áll túl jól, mivel nem hiszi, hogy az bármiben is szolgálná. A kreativitás szintén vesztes a logikával és precizitással szemben.

Mérleg: összehasonlító és diplomatikus intelligencia

A mérleg gondolatában a ,,mi" fogalma állandó. Nem tud egyedül élni, szüksége van másokra ahhoz, hogy tanuljon - de főleg ahhoz, hogy hasonlítgasson. Diplomatikus és harmonikus gondolatmódja van, mindig megtalálva a legkíméletesebb és diszkrétebb megoldást a problémákra. Szociális természet, az életet semmi esetre sem egyedül képzeli el.

Nagyon kreatív, ám néha szívesebben jár a kitaposott ösvényen. Az ő esetében a képzelőerő szépen keveredik a racionalitással. Gondolkodásmódja nem annyira az érzelmektől meghatározott, amit szociális gondolkodásmódnak is lehet nevezni.

Memóriája nem részletes - nem jegyzi meg egy elmélet nevét, de könnyedén emlékszik annak lényegére, ha az érdekli őt. A mérleg felfogásában kétségtelenül az a legszebb, hogy mindenben, amit csinál, az ,,én" helyét átveszi a ,,mi".

Skorpió: mély és titokzatos intelligencia birtokosa

Olyan mély és finom gondolkodásmódja van a skorpióknak, amelyet a többi csillagjegy képviselői nemcsak, hogy gyakorolni, de igazán megérteni sem tudnak. A skorpiók intelligenciája olyan koncepciók felé irányul, amelyek egyszerre rombolnak és építenek. A mentalitásuk tele van finom jelentésekkel és szimbólumokkal, többet látnak másoknál, a látottaknak pedig sokszor rejtélyes magyarázatot tulajdonítanak, amelyek egy mágikus világ kapuit nyitják ki - és amit csak ők érthetnek meg.

A skorpió ösztöne páratlan: a dolgok gyökeréhez hatolva a leg váratlanabb megoldásokkal rukkol elő bármilyen problémára, ezért jó pszichológus vagy kiváló nyomozó válhat belőle.

Minden vonzza, ami titokzatos, tabu, megfejthetetlen és talányos. Kiváló memóriájuk van, főleg azokban a dolgokban, amelyek különös jelentéssel bírnak számukra. Mások számára csekélységnek számító dolgokat tartanak észben, és másoknak fontos dolgokat felejtenek el.

Nyilas: határtalan gondolatok

Ha nyilasról beszélünk, akkor a határok átlépéséről beszélünk - legyen szó egyéni, mentális, kulturális, filozofikus vagy vallási határokról. Bármilyen fogalmat, elvet vagy hitvallást befogadnak, ami inspirálja őket. Tudják, hogy a világon mindenre van magyarázat, minden őket foglalkoztató jelenségre igyekeznek megtalálni a választ és a magyarázatot.

Úgy tűnik, mindenre van náluk valami magyarázat - és legtöbb esetben tényleg van. Mindig dokumentálnak, feljegyeznek, fejlesztik magukat. A nyilasnak fantasztikus mentális mobilitása van, párját ritkító humorérzékkel társulva. Nem szeret egy bizonyos rendszer része lenni.

Hihetetlenül nagylelkű, mindig megosztja tudását másokkal. Folyamatosan próbálja megérteni a jelenségek okát és kapcsolatot keres az istenséggel. Szenvedélyes elméje van, ami mindig az új területek megismerése felé orientálódik. Ezek ellenére az érzelmek nem az erősségei, mivel inkább alapoz a racionalitásra.

Bak: kimért gondolkodás

A bakok képesek a milliméteres pontosságra, ez tudatuk legelőnyösebb tulajdonsága. Számukra semmi sem lehet hiábavaló abból, amit tesznek, mondanak vagy gondolnak, mindennek kell, hogy célja legyen. Tisztában vannak azzal, hogy amint vetik ágyukat, úgy alusszák álmukat - ezért minden másodpercet igyekeznek kihasználni a jelenben, hogy megalapozzák jövőjüket.

A bak gondolkodásmódja hideg, kiszámolt, pontos, a legapróbb részletekbe menő. Mindenképp kell lennie a gondolatmenetének valamilyen konkrét végkifejlete, eredménye vagy következtetése, máskülönben nem látja ennek értelmét. Általában arra használja intelligenciáját, hogy sikereket érjen el és tisztelhető társadalmi képet tudjon mutatni magáról.

Képzelőereje nem a legnagyszerűbb, mivel megszokta fekete-fehérben látni a dolgokat. Az ő szemszögéből az érzelmeknek nincs keresnivalójuk az élet egyenletében, az az érzése, hogy az érzelmek csak bonyolítják a dolgokat.

Vízöntő: innovatív és eredeti intelligenciával bír

Ennek a született látnoknak olyan gondolkodásmód adatott, ami nem igen lelhető fel másoknál. Tudata hihetetlen gyorsasággal és spontaneitással dolgozza fel a gondolatokat. Zseniális ötletei és elképzelései vízesésként jönnek belőle. Néha úgy tűnik, hogy a megoldások egy más dimenzióból jönnek, amelyeknek semmi közük a földhöz és a jelenhez. Mivel úgy tűnnek, mint akik a jövőből érkeztek, és - bármilyen különösnek is tűnik - emlékeik vannak a jövőről, gyakran sokkolják a környezetüket.

Ábrándozók, hajlamosak széleskörűen szemlélni a dolgokat és nem igazán szeretnek elveszni a részletekben. Ahol mások sivatagot látnak, a vízöntő csodálatos kertet lát, mert képes elképzelni, hogy mi minden alakulhat ki vagy valósulhat meg a jövőben. Képzelőereje, kreativitása és ösztöne lefegyverző.

Gondolatai határtalanok, minden gáttól, előítélettől, ítélkezéstől vagy merevségtől mentesek. Egyszerűen megengedi magának a nagyarányú gondolkodást.

Halak: intuitív intelligencia

Azt is mondhatnánk, hogy a halak nem gondolkodnak, hanem éreznek. Mindent az érzések és ösztönök prizmáján keresztül tapasztalnak meg. Számukra nem létezik olyasmi, amit elméjük ne lenne képes befogadni, gyakorlatilag nem fogadják el a lehetetlent. Tartós kapcsolatban vannak az Univerzummal és a finom energiákkal - akár tudatosan, akár nem. Az bizonyos, hogy mások számára úgy tűnhet, a realitás határain túlívelő megérzéseik és válaszaik vannak mindenre. Egyszerűen érzik, hogy mit kell tenniük és milyen úton kell haladniuk.

Nagyon gazdag képzelőerejük van, memóriájuk pedig szivacsként szívja be az információkat, különösebb erőfeszítést nem követelve részükről. A halak úgy gondolják, hogy semmi sincs, amiből ne lehetne kihozni valamit. Az univerzumnak nevezett rendszer szerves részeinek érzik magukat és soha nem tudnak csakis saját céljaikra gondolni.

A halak a hitrendszerek, törvények, érzelmek, racionalitás, akarat és ambíció határain túl gondolkodnak, általában a szeretet irányítja tetteiket: az érdektől mentes szeretetből táplálkoznak egész életükön keresztül.

Egyed Zsuzsanna
filantropkum
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Efemerida: 2015 Július
  2015-07-02 09:39:05, csütörtök
 
  Az év egyik legaktívabb hónapjához értünk! 7 bolygómozgás fogja ebben a hónapban színessé tenni az életünk. S köztük az egyik: az Uránusz irányváltása lehet, hogy a világeseményeket is...

8-án a Merkúr belép a Rák jegyébe. Jegyváltását elsősorban a vizes (Rákok, Skorpiók, Halak) és a földies (Bikák, Szüzek, Bakok) jellegű emberek fogják megérezni. Céljaikhoz ötleteket kapnak, s talán még egy kis előzetest is az augusztus 11-től kezdödő - rájuk váró igencsak jó időszakukból!

19-én a Vénusz belép a Szűz jegyébe. A néhány napig (31-ig) tartó hatása egy igazi előrejelző lesz, mely során a Vénusz megmutatja mindazt, amit majd a Jupiter fog adni augusztus 11-től a földies és a vizes jegyeknek! Úgyhogy Szüzek, Halak, Bakok, Rákok, Bikák és Skorpiók - ebben a sorrendben... készüljetek! Ez egy igen kellemes időszak lesz majd a számotokra.

A FINÁLÉ (Oroszlánok figyelem!)
23-án a Nap, a Merkúr kíséretében hazatér. Azaz belép a saját jegyébe és ezzel kezdetét veszi a finálé! Az Oroszlán jegyében lévő Jupiter ekkor fogja majd tágra nyitni a bőség szaruját. A tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) és a levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) jegyeknek - különösen az Oroszlánoknak és a Vízöntőknek: MOST KELL MINDEN LEHETŐSÉGET MEGRAGADNIUK!
Ha érintettként megvalósításra váró céljaid vannak, akkor egy pillanatig se habozz. Augusztus 11-ig minden egyes ilyen irányú lépésed aranyat érhet. Vagyis a lényeg: Ne félj megvalósítani az álmaid, CSELEKEDJ!

25-én a Vénusz hátráló mozgásba vált és visszafordul az Oroszlán jegye felé, ezzel is növelve az Oroszlán jegyében zajló FINÁLÉ jelentőségét. Az irányváltása a tüzes és a levegős jegyeknek ad egy újabb lendületet, ami 31-től a tetőfokára hág...


A hónap bolygómozgása...

.. a 26-án hátráló mozgásba váltó Uránusz. A szabályokat nem ismerő különc Uránusz ekkor válik csak igazán erőssé. Irányváltása tovább növeli az Oroszlán jegyében zajló ajándékosztó-finálé jelentőségét, ugyanakkor a világeseményekre is hatással lehet. Különösen az Oroszországgal kapcsolatos eseményekre...


Az elmúlt hónapokban az Uránusz direkt mozgásban volt, és amit láthattad a hírekből - “viszonylag" nyugi is volt azon a környéken. Reméljük, hogy a retrográd Uránusz nem fog ezen változtatni, mindenesetre érdemes lesz figyelemmel kísérni az Oroszországgal kapcsolatos eseményeket.31-én a hátráló Vénusz visszaér az Oroszlán jegyébe, s ezzel teljessé válik a létszám! Ettől kezdve a legtöbb bolygó a FINÁLÉRA koncentrál - hatásukat és erejüket is erre irányítják. Augusztus 11-ig tart majd a dinóm-dánom, s ez idő alatt a tüzes és levegős jegyek szülöttei akár csodákat is megélhetnek. Így legyen!
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Ismerd meg önmagadat!
  2015-01-07 13:14:11, szerda
 
  A DELPHOI JÓSDA FELIRATA:
Ismerd meg önmagadat!
A delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövendőjükre, a sorsukra voltak kíváncsiak.
A jós azt felelte:
- Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is.
Ez a gnóthi szeauton igazi értelme.
* * *
"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat."
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Tudd meg, hány éves a lelked!
  2014-10-21 13:03:58, kedd
 
  Mitől vagyunk bizonyos tekintetekben olyan különbözőek? Mi tesz valakit bölccsé az évek során? Függetlenül attól, hogy hiszel vagy sem a reinkarnáció elméletében, meg fogod látni, hogy a következő, lélekfejlődésről szóló teória sok személy életében helytálló, sőt, még a tiedben is.

Mi is pontosabban a lélekelmélet? A feltevés szerint az embernek nem csak egy esélye van a fejlődésre és a teljes érettség elérésére, ugyanis mindannyian több életet élünk meg addig, ameddig ezt a szintet elérjük. A másik része pedig azt mondja, hogy a lelkünk életkora korántsem egyezik meg a biológiai életkorunkkal.

A lelkek korát az a fejlettségi szint határozza meg, amelyet addigi utazásaik során elértek. Azt tartják, hogy miután az ember keresztüljutott bizonyos szinteken, ezzel felszabadul és lehetősége nyílik visszatérni az egyetemes öntudathoz és a végtelenhez, elérve ezáltal a végső szabadságot. Egyes tanok ezt hívják ,,Nirvánának", mások ,,édennek", megint mások pedig ,,paradicsomnak".

A lélek 5 kora

1. Újszülött lélek
Fő célja: életben maradni
Alapvető leckék: az életre való jogosultság, túlélés, halálozás, a létezés fizikai aspektusai
Korcsoport: 1-4 év
Jellemvonások: tiszta, játékos, nem mesterkélt, elővigyázatos, gyermeteg, csoportfüggő.

Gyakran gondolják az ilyen emberekről a körülöttük élők, hogy megtagadják őket, hogy gyerekesek, ártatlanok az élet bonyolultságai előtt. Mivel nagyon egyszerűen értelmezik az életet és őszinte magatartással vannak afelé, gyakran nehéznek találják a ,,civilizált élethez" való tartozás gyakorlatát. Ők jobban kedvelik a családias hangulatot, a baráti társaságokat és a barátságos helyeket.

2. Gyerek lélek
Fő célja: tartozni valahová
Alapvető leckék: társadalmi struktúrák, szabályok, szerepek, emberi kapcsolatok
Korcsoport: 4-13 év
Jellemvonások: megfelelés, frigiditás, szerepek által való meghatározottság, abszolutizmus, fegyelmezettség, hagyományőrző, erős értékek.

Ezek az emberek szeretnek közreműködni bizonyos dolgokban, rendet és stabilitást teremteni az élet kaotikus, bizonytalan területein. Mások szerénynek, frigidnek és tisztának tartják őket. A gyerek lélek hajlamos nagyon konzervatívnak lenni és előre meghatározott szabályok szerint élni az életet. Hitüket és önérzetüket a társadalom, a morális rendszer vagy a hagyományos hitrendszer határozza meg.

3. Fiatal lélek
Fő célja: függetlenség
Alapvető leckék: személyiségfejlődés, szabad akarat, személyes megvalósítások
Korcsoport: 13-29 év
Jellemvonások: ambiciózus, versenyképes, újító, vállalkozó, szabad, függetlenség, egocentrizmus, önkifejezés.

Ezek a személyek az ,,úgy csináljuk, ahogy én mondom, vagy nem csináljuk sehogy" politika szerint élik mindennapjaikat. A serdülőkhöz hasonlóan ők is próbálják keresni a függetlenséget, az anyagi javakat és a társadalmi státuszt. Alapjában véve ezek a személyek a változások ágensei, sok aktuális társadalmi változásért felelősek. Mivel motiváltak és erősen összpontosítanak, könnyen ,,munkafüggőkké" válhatnak.

4. Felnőtt lélek
Fő célja: interperszonális harmónia
Alapvető leckék: empátia, pszichológiai stabilitás, kölcsönösség, öntudat, kapcsolatok
Korcsoport: 29-55 év
Jellemvonások: érzékenység, kíváncsi, diplomatikus, befelé forduló, együttműködő

Ők az életüknek abban a szakaszában járnak, amikor a társadalmi harmóniát és a pszichológiai egyensúlyt keresik. Ugyanakkor sokszor neurotikusnak, de körültekintőnek tartják őket. Belső világukra koncentrálva, mindig harcolnak az élet egyszerűségeivel és komplexitásaival. A felnőtt lélek szabad, álmodó, és a kapcsolatok felé irányul. Számukra az élet célját nem az anyagai javak jelentik többé, hanem a megértés, az empátia és a bajtársiasság.

5. Öreg lélek
Fő célja: spirituális kiteljesedés
Alapvető leckék: nem ragaszkodni, autonómia, bölcs tanácsok, lelki tudatosulás
Korcsoport: 56 felett
Jellemvonások: magányos, spirituális, levált, filozófus, emberséges, fáradt, demotivált

A lélek négy korszakának tanulmányozása után elérkeztünk az utolsóhoz, éspedig a bölcsesség lépcsőjéhez. A létezésnek ennél a pontjánál a fizikai megjelenés fontossága egyre kevesebb szereppel bír. Mivel nyugodtak és filozofikus szemmel látják a világot, környezetük felé mindig békés, bölcs hangulatot sugároznak. Az idős lelkeknek az élet az összefüggések rendszere, a fő cél pedig eggyé válni mindazzal, ami létezik.

Egyed Zsuzsanna
forrás:Filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
10 érdekes tény a barna szemű nőkről
  2014-07-09 15:21:21, szerda
 
  Van különbség barna, zöld és kék szemű lányok között is bőven. Az alábbi összeállításban azt gyűjtöttük össze, milyen tipikus tulajdonságokkal rendelkeznek a barna szeműek. Neked is barna a szemed? Mennyi tulajdonság igaz rád?

Megbízhatóság
Egy tanulmány kimutatta, hogy a barna szem sokkal barátságosabb, így az emberek jobban bíznak a barna szemű lányokban. Lehet számítani rájuk és bizalomra méltóak.

Szenvedély
A barna szemű lányok általában szenvedélyesek és romantikusak, így párválasztásnál ez egy jó szempont lehet. Igénylik a szeretetet, ám ha nem kapják meg, a meleg barna szemek gyorsan hideg tekintetté válhatnak.

Energia
A barna szemű lányok nagyon energikusak és nyitottak minden bulira és kikapcsolódási lehetőségre. Mellettük nem lehet unatkozni, hiszen természetükből adódóan érdekesek.

Erőszakos természet
A barna szemű lányok sokkal agresszívabbak, mint másmilyen színű társaik. Persze nem negatív értelemben, de mindig kiállnak a véleményük mellett, sőt, nagyon ragaszkodnak az igazukhoz.

Nagy szív
A barna szemű lányoknak hatalmas szívük van, jobban szeretnek adni, mint kapni és ezt általában meg is teszik. Boldogok, ha segíthetnek másokon.

Ambíciók
A barna szemű lányok nagyon ambiciózus természetűek akár a munkát, akár a magánéletet nézzük. Nem adják fel soha, igazi harcosok. Nem érik be a 80%-al, szeretnek mindig mindenben 100%-on teljesíteni.

Reflektorfény
A barna szemű lányok szeretnek a reflektorfényben lenni, nem érik be az asztal mögötti csendes munkával. Keményen megdolgoznak az elismerésért.

Kötekedés
A barna szemű lányok szeretnek kötekedni családtagjaikkal és barátaikkal egyaránt, de nem a rossz értelemben. Az ugratás, megviccelés a vérükben van.

Vezetők
Azok a nők, akik barna szeműek, igazi vezetőnek születtek. Kemények és ambiciózusak, néha még parancsolgatók is, de ugyanakkor másokat is motiválnak.

Gondoskodás
A kemény és ambiciózus külső általában érzékeny, gondoskodó és szeretetteljes belsőt rejt. Szeretnek álmodozni és örök reménykedők - tehát pozitív emberek.

Forrás:tudásfája.com
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Mit üzen neked a neved?
  2014-07-09 13:34:20, szerda
 
  A nevedben rejlő kódok

Mikor megszületünk erre a világra, hozunk magunkkal olyan szellemi kódokat, melyek szimbólumokban (betűvel, számmal) jelzik azokat a tanulnivalókat és vállalt feladatokat, amikkel emberként szembe kell néznünk. Ilyen például a születési időpontunkban hordozott feladatkódunk és a nevünk is.

Aki egy kicsit is nyitott az okok keresésére és figyel, az tudja, hogy mindennek egyedi, sajátos rezgése van, ami meghatározott módon hat arra, akivel kapcsolatba kerül és a környezetére is.

Van egy régi mondás: nomen est omen, vagyis a név kötelez. Ez egy ősi bölcsességet rejt.

Az ősi tudások olyan tapasztalati megfigyelésen és szellemi kommunikáción alapulnak, melyek betekintést adhatnak e kódok megértésébe. Hívjuk hát segítségül ezt a bölcsességet és tárjuk fel a személyiségünkben rejlő újabb titkokat...

A nevünkben, ahogyan születési számunkban is üzenet rejlik.

A nevünk olyan előjel, mely hűen tükrözi a személyiségünkben rejlő lehetőségeket és gyengeségeket, valamint sorsunk útján való tanulnivalóinkat.

Sokszor, mikor szüleink nevet választanak nekünk, egy belső hang (az érkező lélek) súgja meg a születendő gyermek nevét. Még ha hosszas keresgélés és megbeszélés után születik is a névválasztás, semmi sem véletlen... nevünk rezgése minősít bennünket.

Most egy kis bepillantást nyerhetünk nevünk kódjaiba, jellemünk és sorsunk üzenetébe...

A név több részből áll:

Van családi és utónevünk, és van becenevünk.

Mindegyik üzen valamit.

A családi név azokat a lehetőségeket és kötelezettségeket tartalmazza, amit vállaltunk a családba való leszületéssel. Mindaz a tanulnivaló van belekódolva, melyet szüleink, testvéreink, azaz rokonaink által tanulhatunk. Valamint az is, amilyen részt vállaltunk a család esetleges karmikus feladataiban.

Amikor családnevünk megváltozik (pl. a feleség felveszi férje vezetéknevét), rezgésében feladataink és lehetőségeink is módosulnak.

Utónevünk egyéni lélekfeladatunk megjelenítője. Arról tanúskodik, mit vállaltunk, milyen személyiséggel élünk, milyen lehetőségeink vannak egyéni fejlődésünk kapcsán.

Becenevünk pedig azokat a vágyakat jelenítik meg, melyeket belső indíttatás kapcsán szeretnénk megélni, megtapasztalni. (ezért egy becenév sosem véletlen, amikor kapjuk, rólunk, belső kisugárzásunkról, érzéseinkről árulkodik)

A becézgetésnek azonban van egy mélyebb ősi titka is: a gyermek neve mögé biggyesztett - ka (- ke) szótag védelmi funkcióval bír.

A KA-csatorna léttengelyünk, tudatunk összeköttetése és folyamatossága szellemi és testi tereink között.

Ha ez a fénycsatorna akadálytalan és tiszta, az isteni fény betölt minket. Segít és védelmez erejével.

Ezért mikor becézgették a gyermeket és kimondták a neve végén a szellemi csatorna kódját (-KA, -KE), azzal elindították az áramlást, ami védelemmel és fénnyel töltötte fel az energiaterét.

Ehhez azonban a szómágia szabályai szerint a kimondott rezgésben szeretet, és jó szándék kellene legyen. Azaz a gyermeket nem gúnyból, hanem szeretetből kell becézni. Ekkor működik ez az erő védelemként.

Amikor megnézed a neved, legtöbbször az minősít a jelenben, amit most használsz, és ahogyan használod. Ha mindig Zsuzsiként mutatkozol be a Zsuzsanna helyett (és az üzeneteket, leveleket is így írod alá), akkor erre a névre is nézz rá. Ha van külön beceneved, akkor azt is figyeld meg.

Ezt az elemzést fogd fel játékként, hiszen számtalan más dolog is befolyásolja a jellemedet és viselkedésedet. Ne vegyél semmit készpénznek, egyszerűen tölts el egy kis időt gondolatban azzal, hogy megpróbálsz a név rezgésein át ismereteket szerezni magadról és másokról...

5 megjegyzés:

1. A kezdőbetűk rezgései “duplán számítanak", vagyis erősebben nyomnak a latban, így személyiségünket is erőteljesebben befolyásolják. A vezetékneved és keresztneved kezdőbetűi ezáltal erőteljesen meghatározzák a személyiségvonásokat családi és egyéni téren is.

2. A dupla betűk is nyomatékot kapnak. Ezek a duplázások akkor is érvényesek, ha egymás mellett állnak, és akkor is ha azonos név tagban kétszer szerepelnek (Attila nevében egymás mellett két t betű van, Eszter nevében például kettő e betű van, de nem egymás mellett. Mindkettő számít.)

3. Ha hiányzik betű a névből, akkor az arra utal, hogy az a rezgés most nem a legfontosabb a személyiségünkben, de jelezhet hiányosságot azon a területen, ha erre figyelünk ,megtanulhatjuk a betűhöz tartozó készség kifejlesztését. Ha különösen sokszor találkozunk valamilyen formában a nevünkből hiányzóbetűvel (pl. okmányon, rendszámon), akkor az jelzés, hogy a hozzá tartozó jellemvonást fejlesszük ki magunkban.

4. A betűk ékezetei is erősítő hatással bírnak (saját tapasztalat, a betűszimbolikában ezzel nem foglalkoznak). Pl. az A-Á esetén az ékezettől az ,,a" betű hatása erőteljesebben érvényesül.

5. A becenevet érdemes külön vizsgálni, értelmezni! Ez mutathatja meg választott énünket, vágyainkat, személyes küldetésünket.

A magyar ABC betűi (ebben a felsorolásban a nagy-, és a kisbetűk egyként számítanak):

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. Az otthon, a család fontosságát jelzi. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét “lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház. Ugyanakkor az ,,a", amunka betűje és én-kép betű is. Írásnál pl. a mérete és formája jelzi, miként gondolkodunk magunkról, mekkorának és milyennek látjuk magunkat és hogyan viszonyulunk a munkához. Sok ,,a" betű saját szabályaihoz ragaszkodó jellemet mutathat (ez főleg belül érvényesül, még ha kifelé társasági emberként, laza személyiségként is ismerik az illetőt). Az “a" hang a szív rezgéshangja. Mikor énekeljük, szívünket nyitjuk, szívcsakránkat erősítjük. Betűkódja segít, hogy szív szinten lássuk a dolgokat, szívünkből éljünk.

B: Egyrészt a házasság betűje, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A ,,b" a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert, ezért az anyagi javakhoz való viszonyulásra is utal. Sok b betű anyagias jellemet takarhat.

C: Női jelkép, a “cica farka", nyitottság, szeszélyesség, változékonyság, a Hold analógiája mivel egy félholdra is hasonlít. Nyitottságot mutat, nőiességet, befogadást. Ugyanakkor a családot is mutatja, mennyire fontos, hogy kiegészüljön a félkör körívvé..., mint ölelő kar. Utalhat sajátos humorérzékre, mint oldalra fordított nevető száj. Az ilyen ember, akinek sok ,,c" betűje van, szeret nevetni.

D: A szülői házhoz, különösen az anyához, az anyai mintához való kötődést mutatja. Ugyanakkor az apa és anya, családi béke fontosságát is jelző betű. Az elrendeltség, a determináció megtestesítője is. Kezdőbetűként az is jelöli, hogy viselője sokat eltűr, jól terhelhető személy. A sok ,,d" betűvel rendelkező ember szereti a szellemi kihívásokat, vállalkozó személyiség és sok feladattal érkezett.

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje. A kicsit “elszállt" varázslatos dolgokra hajlamos, szórakozott emberek jele lehet. Az önbecsülés betűje is. Akinek túl sok van hajlamos önmaga túlértékelésére, akinek nincs, alulértékelheti önmagát. Az ,,e" a szeretet-jelző betű is. Minél több ,,e" betűnk van, annál jobban igényeljük a szeretet megnyilvánulásokat, akár általunk, akár nekünk. Ennek a magánhangzónak a rezgése a torokcsakra energiáit szólítja, ezzel segítő erőt ad nekünk, hogy kiálljunk önmagunkért és az igazságunkért.

F: A függőségeket mutathatja. Van benne játékosság, gyors felfogás, a transzendens és a tudatalatti közötti szabad átjárás, fiatalon bohémség, idősebb korban beérkezettség, nagyfokú rajongás. Férfias betű, érzelmi aspektussal fűszerezve. Férfiaknál a férfiassághoz (önmagukhoz) való viszonyt, nőknél a férfiakhoz való viszonyt jelöli. Sok ,,f" betű a női névben, sok szerelmi kalandra utalhat. A sok ,,f" betű mély érzelmek mutatója is lehet.

G: Az ösztönök betűje, az ősi természetesség, az ételek, italok, nagybetűs ÉLET kedvelése ezzel a betűvel függ össze (a G betű a Föld betűje is). Érzéki betű, a szexualitáshoz való viszonyt is jelöli. Akinek sok ,,g" betűje van, nem fél kimutatni a vonzalmát, érzelmeit. A ,,gy" betű pedig a párkapcsolatra utal. Az ilyen embernek fontos, hogy kapcsolatban éljen.

H: A légvétel betűje. A tüdővel is analóg lehet, arra figyelmeztet, hogy viselője mit “szív mellre", szabadon áramolhat-e az éltető levegő az életében. Szabadságot, kitekintő hajlamot, reménykedést is jelöl. Jelöli az otthonunkhoz való viszonyunkat is. A sok ,,h" betű olyan személyiséget takar, akinek fontos a nyugodt, támogató, otthonos háttér. Ez a betű a középpont megtalálására ösztönöz, viselőjét arra készteti, hogy mindig értse a dolgok közötti összefüggéseket.

I: A legteljesebb én, önértékelési betű. Erővonal, fallikus szimbólum egy kard, vagy akár lehet akadály is. A népnyelv arról, aki “kiteszi az i-re a pontot" azt tartja, hogy befejezi a dolgait, nem hagy félbe semmit, határozott személy. A sok ,,i" betűvel rendelkező értékeli az életet és látja a lehetőségeket. Akinek nincs, a feladata, tanulnivalója lehet az, hogy meglássa az értéket mindenben. Hajlamot mutat az ego-s viselkedésre is, főleg ha nevünk minden első betűje így kezdődik, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozottan álljunk a dolgokhoz. Ennek a hangnak a rezgése a felső két csakra (homlok-, és koronacsakra) energiájához kapcsolódik. Segít, hogy megértsük a dolgokban rejlő magasabb összefüggéseket.

J: Az élet “jója", minden ami az életünkben a fejlődést, a boldogságot - vagy szélsőséges esetben a hedonizmust, a túlzott életigenlést jelenti, vagy hajlamot mutathat a panaszkodásra is (főleg ha a kezdőbetűk a vezetéknév és keresztnév esetében is azonosak). Ebben az esetben a sok ,,j" betű a boldogság ,,csapdája" is lehet. A ,,j" a megbocsátás betűje lehet, akinek több van, sokkal megértőbb és megbocsátóbb emberré válhat! Vágyaink betűje is, jelzi, hogy mennyi ösztönző erőnk van azokat megvalósítani.

K: A kitartás betűje, kardoskodó harcosság is van mögötte, új feltalálásokat mutathat, kíváncsiságot a rejtett összefüggésekre éles észjárást. Kreativitás és kivitelezés betűje. Akinek sok van nagyon kreatív személyiség, akinél hiányzik, lehet földhöz kötött gondolkodású, aki nehezen fogadja el az újat. A ,,k" betű segít véghezvinni a dolgainkat.

L: Az intellektus, egyfajta szellemi kényelmesség betűje, olyasvalakit jelöl, aki a tudásával szerzi meg a javait, kényelmét. Okos, tudására támaszkodik. Az ismeretek a tudás betűje. Olyan személyiséget jelez, akinek fontos a tudás megszerzése, és törekszik is erre. Segít abban is, hogy a megszerzett tudást felhasználjuk. Utal a pénzre és az anyagi javakra. A sok ,,l" betű jelezhet ebben az életben anyagi biztonságot. Az ,,ly" páros betűként a szellemi harmónia jelzője. Ezzel a betűvel rendelkező személy életében a szellemi egységre törekszik.

M: Az anyaságot jelképezi, a tápláló, ősanyai kebleket szimbolizálja, tápláló, eredendő ősi energiával lát el. Mária az ősanya. Személye gyakran szélsősége megítélés alá esik, mivel az egyetemes jót szolgálja. Az m társas kapcsolatok betűje. Három szára az én-te-ő kapcsolatot szimbolizálja. Sok ,,m" betűvel rendelkező ember a társaság központja, nőként jó anya válhat belőle.

N: Ugyancsak társas kapcsolati betű, de itt a kapcsolat két személy közötti. Az erők egyensúlya, a te és én egyenrangúságának kifejezője lehet, a kommunikációt, az egyenrangú párbeszédet jelképezheti. Az N ad a világnak, és mindezt könnyeden, játékosan teszi.

O: A második én-kép betű. A kör, a teljesség, a karikagyűrű jelképe a teljes kapcsolatot szimbolizálja, de lehet a bezártságé is, a házasságba, a munkába, vagy bármilyen cselekedetbe. A mások számára érzékelhető énünket szimbolizálja. A jó közérzet betűje. A sok ,,o" betűvel rendelkező szereti a vidámságot és a szórakozást. A végtelen kör, mely fogva tart, ugyanakkor lehetőségekhez juttat. Ezért a harmóniára törekvés jele is, az ilyen embernek nagyon fontos, hogy körülötte és benne is harmónia legyen. Ez a magánhangzó a hasi csakra rezgéseire kapcsolódik, éppen ezért a teremtő erő és a tiszta akarat erejét szólítja meg. Segít megvalósítanunk önmagunkat.

P: A nőies betű. Férfiaknál a nőkhöz való viszonyt, aktív szexualitást, erőteljességet, ösztönös kitartást mutat. Nőknél az önmaguk és saját nemük elfogadását és megértését jelenti. Nőiességük megélését.

Q: A ,,Q" betű nagyon ritka a magyar nyelven (főleg idegenből átvett nevekben található), így éppen a váratlant, a megjósolhatatlant szimbolizálja.

R: Mutatja a művészi érzéket, a színpadi megjelenést, a kisugárzást, az ezotériával kapcsolatos képességeket, a ráérzést, a transzcendensre való fogékonyságot. A karrier, egyensúly, sikertsegítő betűje lehet, ha az ember tesz érte. Az ilyen embernek, akinek több ,,r" betű szerepel a nevében fontos, hogy megmutassa magát, és megélje azt, amit elképzelt.

S: Analóg a kígyóval, bölcsességet, ősiséget, csábítást, vagy érzékiséget, egyfajta hullámzást, lüktetést mutat. Szélsőségek embere lehet az, akinek nevében az ,,s" gyakran szerepel. Az ,,s" még a szerzés betűje is. A sok ilyen betűvel rendelkező embernek fontos, hogy anyagi javakat, megbecsülést szerezzen. Az ,,sz" is kapcsolati betű, de munkakapcsolatot jelez. A sok ilyen betűvel rendelkező embernek fontos, hogy a munkájában sikeresen együttműködjön másokkal (az is mit gondolnak róla), hogy együtt hozzon létre dolgokat másokkal, pl. egy csapat tagjaként.

T: A tudatosság, a vezetés, az önbizalom és önértékelés jelzője ez a betű. Az agilitást, a törekvéseket mutatja, a boldogulás esélyét a világban. Az akaraterő betűje. A sok ,,t" betű adominanciaigényt is szimbolizálhatja, de a vezetői képességek jelzője is.

U: Az anyaméh, földi élet, a befogadás jelképe, de lehet csapda, szakadék, amibe - feladatként - beleesünk, ezért lehet a szenvedélybetegségre utaló hajlam jelzője is. Ezzel a magánhangzóval a két alsó csakrát (gyökér-, és szakrális csakra) nyithatjuk és tisztíthatjuk, ha zengetjük őket. Éppen ezért ezeket az erőket szólítja meg, a földet, földi emberi dolgainkat, és a vele kapcsolatos emberi érzelmek erejét.

V + W: Egyrészt ugyancsak a befogadásról (az alakja alapján), másrészt a kettéválásról, a szellemi megosztódásról, szétszakadásról, az ,,eredendő bűnbeesésről" szól. Kedveli a versenyeket. Előrevetíti a szociális érzékenységet, az egészségügyhöz való vonzódást is, esetleg műtéteket. Van a betűben egy kevés vadság, gyakorlatiasság, akaratosság is. A sok ,,v" betű jelölhet egy belső hiányt, amit az élet megélésével kell kitölteni.

X: A törvény, összefogás, szövetség, erők egyesítése, kereszt, megfeszítettség. Az ,,x" erejét képviselő ember (pl. Xavér) egyrészt saját szabályai szerint szeret élni, másrészt belül fel kíván rúgni minden szabályt, ezáltal lázadó jellem.

Y: Ha egyedül vizsgáljuk, a betű ereje a koncentrációt, egyesülést, válaszutat, útkeresést jelképezi. Páros betűs formában mindig a kapcsolat jelzője, így jelzi a kapcsolatra való fokozott igényt.

Z: Az őszinteség, a nyitottság, a torok-csakra betűje, olyan vonatkozásban, hogy támogatja a kommunikatív kapcsolatokat. Mutatja a verbális képességeket, a törekvést a jó kommunikációra. Ugyanakkor ez a betű a külvilág és az ember közötti harmóniát is igényli. A sok ,,z" betű ezt a törekvést jelzi. Jelöli a pontosságra, precizitásra való törekvésünket, de hajlamosít a túlzott ellenőrzésre (féltékenységre).

Nézzünk egy példát az Attila keresztnévre:

Az A kezdőbetű erőteljes hatása az otthon a család, a védelmezés fontosságát jelzi.

Az utána következő két ,,t" a vezetésre való hajlamot és az akaraterőt jelzi halmozottan.

Az ,,i" az önértékelés és a határozott személyiség betűje, a karrier, az egyensúly, a siker lehetőségének előmozdítója. Az i betűvel rendelkező ember számára fontos, hogy meg legyen elégedve magával.

Az ,,l" betű, az intellektus, tudás, anyagi javak betűje.

A szóvégi ,,a", mint énkép betű, ugyancsak a belső normákhoz való magatartást erősíti.

Ha egyben nézzük, az Attila nevet viselő embereknek nagyon fontos a családi biztonság és a nyugodt otthon, mert ez segíti az életükben annak az erőnek az előhívását, amivel megvalósítják önmagukat és saját akaratukat céljaik elérésére fókuszálhatják. Ha ezek a támogatások megvannak, akkor életükben sikeres, megfelelő anyagi javak között élő, önmagukat folyamatosan fejlesztő és becsülő emberekké válnak, akik mások tanácsadói és megbecsült ismerősei.

Ez a jellemzés nem vonatkozik minden Attila nevű férfira, hiszen a teljes elemzéshez figyelembe kell vennünk a családi-, és beceneveket is.

Nyugodtan használd a fantáziádat és a kreativitásodat... és gondolkozz el az általad ismert hasonló nevű embereken.

Jó elemzést!

Pusztai Orsolya
Kristálycsakra
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
A házszámok titkai.
  2014-02-06 22:18:04, csütörtök
 
  Házszámok titka, avagy mit üzen számodra, hogy hányas szám alatt laksz?"A számmisztika tanítása szerint minden szám képvisel valamilyen rezgést, amit mindenki eltérő módon érzékel és értékel. Hisz van egy saját rezgésünk is. Ha a két szám együttesen harmonizál, akkor az a rezgésű, az a számú ember vagy dolog tetszik nekünk. Így szerethetünk bele egy emberbe vagy egy helybe is akár.

A házunk, lakásunk házszáma is egyfajta rezgéssel bír. És ez hat az összes ott lakóra. Ez a rezgés bizonyos tevékenységeknek kedvez, bizonyos hozzáállást támogat, mást pedig nem. Ezért is fontos ezzel tisztában lennünk.
A számmisztika segítségével most feltárjuk, hogy az a házszám, ami alatt lakunk, miről is szól:

1-es házszám (Idetartozik az 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55, 64 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 1-et kapunk eredményként.)

Az 1-es szám a kezdeményezést, a vezetést, a döntés bátorságát és felelősségét szimbolizálja. Kedvez minden tevékenységnek, ami új utakat, új módszereket, új szisztémát hoz. Hisz az 1-es az ,,úttörő", aki elöl megy, és a többiek utána. Ezért érdemes a szokásoktól kicsit eltérő berendezést vagy szokásokat előnyben részesíteni. Az 1-es rezgése alatt a házigazdák új ügyeket indíthatnak be, ami sikert hoz számukra, ha vállalják az ezzel járó kockázatot is.

2-es házszám (Idetartozik a 2, 11, 20, 29, 38, 47, 56, 65 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 2-t kapunk eredményként.)

A 2-es szám az együttműködést, a gondoskodást és a segítőkészséget szimbolizálja. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami a gyermeknevelésről és a családról szól. Hisz a 2-es igazi anyai szeretettel terelgeti, gondozza és óvja gyermekeit. Ez a gyermek lehet szimbolikus is. Vagyis egy jó ügy, egy nemes cél, ami az elesettek, betegek jobb életminőségét szolgálja. A 2-es rezgése alatt a házigazdák segítséget nyújtanak, de egyben kapnak is.

3-as házszám (Idetartozik a 3, 12, 21, 30, 39, 48, 57, 66 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 3-at kapunk eredményként.)

A 3-as szám az információáramoltatást, a tanulást és a kommunikációt szimbolizálja.
Kedvez minden tevékenységnek, ami kapcsolatteremtést, tanítást vagy valamilyen képzést céloz meg. Hiszen a 3-as a ,,híd", ő köti össze a különböző nézetet valló embereket és csoportokat. Szerepe azért jelentős, mert képes közelebb hozni az ellentétes társaságokat. Jó, ha ide gyakran hívunk barátokat, ismerősöket, akik beszélgethetnek, eszmét cserélhetnek egymással. A 3-as rezgése alatt ez biztosan vidám lesz, és a házigazdáknak népszerűséget hoz.

4-es házszám (Idetartozik a 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58, 67 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 4-et kapunk eredményként.)

A 4-es a kiszámíthatóságot, a tervszerűséget és a tisztességet szimbolizálja. Kedvez olyan tevékenységeknek, amik logikus, analitikus, precíz hozzáállást igényelnek. Hisz a 4-es maga a becsület, a munka és a munkából fakadó eredmények mérése. Így akár könyvelőirodát, tervezőirodát is berendezhetünk, vagy bármilyen számokkal kapcsolatos tevékenységet folytathatunk, vagy tanulhatunk, taníthatunk itt. A 4-es rezgése az itt lakóknak stabilitást, biztonságot és lassú, de tartós fejlődést biztosít.

5-ös házszám (Idetartozik az 5, 14, 23, 32, 41, 50, 59, 68 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 5-öt kapunk eredményként.)

Az 5-ös a szabadságot, a lojalitást és a szerencsét szimbolizálja. Kedvez minden tevékenységnek, ami az egzotikus, távoli kultúrákkal, az utazással és a sporttal van összefüggésben. Hisz az 5-ös maga az élet élvezete, a tanulás és tanítás, illetve a mozgás adta szabadság élménye. Ezért 5-ös házszám alatt mozgásstúdiót, utazási irodát vagy szerencsejátékkal kapcsolatos boltot is berendezhetünk. Otthonként érdemes egzotikus tárgyakkal, különböző vallási szimbólumokkal és sok útikönyvvel, képpel berendeznünk a lakásunkat. Az 5-ös rezgése szerencsét és jólétet hoz az ott lakóknak.

6-os házszám (Idetartozik a 6, 15, 24, 33, 42, 51, 60, 69 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 6-ot kapunk eredményként.)

A 6-os a gondoskodást, a szeretetet és a szerelmet szimbolizálja. Kedvez olyan tevékenységeknek, ami az öt érzékszerv kielégítésével kapcsolatos, ami esztétikumot és harmóniát visz az emberek életébe. Hiszen a 6-os maga a művészet, a béke, a megértés és a szeretetteljes együttlét. Ezért a 6-os házszám alatt érdemes éttermet, fodrászüzletet vagy például ajándékboltot berendezni. A 6-os rezgése szeretetet, egyetértést és szépséget visz az ott lakók életébe.

7-es házszám (Idetartozik a 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61, 70 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 7-et kapunk eredményként.)

A 7-es szimbolizálja az összeszedettséget, a felelősségvállalást és a gyógyítást. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami a titkok feltárását, mások titkainak megtartását és a csendes együttérzést segíti. Hisz a 7-es maga a gyóntató, a gyógyító, aki bizalmasan kezel minden rábízott titkot. Nem kérdez, nem faggat, de szívesen meghallgat. Ezért a 7-es házszám bármilyen visszafogott, puritán, de támogató foglalatosságra alkalmas. Egyfajta szentély. Az ott lakók biztonságban érezhetik magukat, ha visszahúzódó, csendes életet választanak.

8-as házszám (Idetartozik a 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 8-at kapunk eredményként.)

A 8-as szimbolizálja a vitalitást, az igaz ügyekért történő harcot és a karrierista sikereket. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami nagy energiabefektetéssel, pénzügyekkel vagy az igazság kiharcolásával kapcsolatos. Hiszen a 8-as maga az igazság bajnoka, a hős, a megmentő, aki szereti, ha neki is jut a dicsőségből. A 8-as házszám alatt ügyvédi irodát, szociális vagy alapítványi székhelyet is berendezhetünk. A 8-as az ott lakóknak sikereket, pénzt hoz, ha ők ezt mások támogatására is fordítják.

9-es házszám (Idetartozik a 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 9-et kapunk eredményként.)

A 9-es szimbolizálja a humanitást, a karitatív segítségnyújtást és a természetvédelmet. Kedvez minden tevékenységnek, ami az elesettek és a perifériára szorult emberek gondjait célozza megoldani. Hiszen a 9-es maga a jótevő, a megmentő és a tiszta, érdek nélküli támogató. A 9-es házszám alatt sikeresen végezhetők olyan munkák, amik a világot, a természetet élhetőbbé teszik az élet minőségének javítása és a globális összefogás által. A 9-es békét, rokonszenvet és megértést hoz az ott lakók életébe!
És a mesterszámok:

11-es házszám (Idetartozik a 11, 29, 38, 47, 56, 65, 74 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 11-et kapunk eredményként.)

A 11-es egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése fontos itt. A 11-es szimbolizálja az egyediséget, a különcséget és a felfedezéseket. Kedvez azoknak a tevékenységeknek, amik vállalják a szokatlan megközelítéseket és a kísérletezés kockázatát. Hiszen a 11-es maga az éleslátás, a gyors helyzetfelismerés és a kort meghaladó szellemiség. 11-es házszám alatt minden végezhető, ami a hagyományoktól eltér, kicsit hóbortos, bolondos. A 11-es feszültséget és félreértést hozhat az ott lakók életébe, ha nem figyelnek kellően egymásra.

22-es házszám (Idetartozik a 22, 499, 589 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 22-et kapunk eredményként.)

A 22-es egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése rendkívül fontos itt. A 22-es szimbolizálja a magasztos célokat és eszméket, mint a hazaszeretet, a barátság, a hűség stb. Kedvez minden tevékenységnek, ami nagy távlatokban gondolkodik. Néha kicsit bizarr tabutémákat feszeget. Mint például a szexualitás, a halál, vagy a vérrel, fekáliával kapcsolatos. Hiszen a 22-es maga a provokátor, a tabuk lerombolója. A 22-es házszám alatt mindenről lehet beszélni, vitázni, ami a prűd társadalom számára elfogadhatatlan, elítélendő, pedig mindenki által tudott, hogy az élethez szorosan hozzátartozik. A 22-es szenvedélyt, erős szexualitást és ,,véres" összetűzéseket is okozhat, ha az ott lakók nem figyelnek a szélsőségmentességre.

33-as házszám (Idetartozik a 33, 9699, 7989 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 33-at kapunk eredményként.)

A 33-as egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése rendkívül fontos itt. A 33-as szimbolizálja a hitet, a megérzéseket, a transzcendenst. Kedvez minden tevékenységnek, ahol az intuíció szerepet kap. Hiszen a 33-as maga az érzékekenfelüliség, a költészet, a lélek rezdülésére való ráhangolódás. A 33-as házszám jó esetben egy menedékhellyé válhat, ahol a hétköznapok gondjai fölé emelkedhet bárki. Rossz esetben egy ivó, ahol alkohol vagy más tudatmódosító segítségével tompulnak a világi fájdalmak. A 33-as lelki gyógyulást, hitet és erőt adhat az ott lakóknak, ha megőrzik a józanságukat és tisztaságukat."

Forrás: www.ncafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Gyógyító kövek
  2014-01-13 10:31:58, hétfő
 
  Gyógyító kövek / Ametiszt Az ametiszt a kvarc ásványnak az ibolyaszínű változata. Az ametisztet többnyire telérekben, kőzeterekben vagy az úgynevezett ametisztmandulákban lehet megtalálni. Az ilyen mandulák nagy mennyiségben találhatók Brazíliában. Külföldi lelőhelyek vannak még Uruguayban, Szibériában, Mexikóban és Kanadában. Hazánkban Gyöngyösoroszi és Telkibánya mellett fordul elő. Az összes kvarcváltozatok között a legkedveltebb kő. A régiek is nagy becsben tartották, amulettnek hordták, mert azt tartották róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől (az amethüsztosz görög szó, jelentése: nem részegítő). Az asztrológiai hagyományok szerint a februárban születettek, a Halak és a Vízöntő köve az ametiszt. A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is. Neve női névként is használható. Az ametiszthez hozzárendelhető: Csakra: gyökércsakra, koronacsakra, napfonatcsakra Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak Szín: A világostól a sötétliláig, sápadt lilásvörös, átlátszótól az áttetszőig.Az ametisztet soha ne tegyük a tűző napra, mert kifakul, és elveszti ibolyaszínét. Gyógyhatása:Az ametiszt felhasználási területe rendkívül széleskörű. Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni a józanságot (használója olyannak látja a dolgokat, amilyenek).Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében.Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van a túlzott és a hyperaktivitásra, illetve a belső nyugtalanságra. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását.Segíti a látást, sőt a színvakság gyógyítására is használják. Élénkíti a hasnyálmirigy működését, serkenti az immunrendszert, enyhíti a torokfájást. Erősíti a légutakat és segít a tüdő megbetegedéseinek leküzdésében. Hat az idegekre és az izületekre, elősegíti a kötőszöveti húzódások gyógyulását.Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van.A térenergia harmonizálására is gyakran használják drúza vagy forrás formájában.  
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Krónikus Szaturnusz
  2013-11-26 16:51:33, kedd
 
  A Szaturnusz bolygó a nevét egy római istenről kapta, akinek megfelelője a görög mitológiában Kronosz, aki többek között az időt uralta.


,,Kronoszból" származik az orvostudományban használt ,,krónikus" szavunk, ami hosszan tartó, lassú lefolyású betegséget vagy egészségi állapotot jelöl.

A Szaturnusz szimbolizálja a horoszkópban a rendet, a szerkezetet, a korlátokat, a beszűkülést. Hozzá tartozik a kötelesség, felelősségvállalás, teher, félelmek, fóbiák, elfojtások, gátlások.

A karma asztrológiában az egyik legfontosabb bolygó, a karma ura. Jelölheti ,,karmikus" betegségeinket, főleg ha a 6. házban áll.

A horoszkópban a krónikus betegséget a Szaturnusz jegy-házhelyzete és fényszögei jelölik, míg a Mars felelős az akut gyors lefolyású betegségekért.

A Szaturnusz uralja a csontokat, ízületeket, mellékpajzsmirigyet és ezen keresztül a vér kalcium tartalmát, fogakat, bőrt, hallást.

A Szaturnusz egészségügyileg az egyik legérzékenyebb pontunk (a leszálló holdcsomópont mellett) a horoszkópban.

Jegy és házhelyzetének megfelelő tesztrészeket gyengíti, ezért ezekkel fokozottan törődnünk kell. Például akinek a Szaturnusza az Oroszlánban áll, a gerince egészségére feltétlenül figyelmet kell fordítania, főleg a Th2-Th3, Th5 háti csigolyákra.

A ,,jól álló", erőben vagy uralomban lévő Szaturnusz is okozhat egészségügyi problémákat.

Tipikus ,,szaturnikus betegségek": krónikus bőrproblémák, ízületek merevsége, ízületi gyulladás, deformitások, fogproblémák, süketség, depresszió, meszesedés, kövek.

Dr. Kovács Imola
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
Csillagjegyek – a Skorpió (október 24. – novembe
  2013-10-14 16:40:30, hétfő
 
  A Skorpió veszélyes, ez érvényes mind az állatra, mind a csillagjegyre. Életigenlő, élvezi az életet, de mindig gondja van arra, hogy maga válassza meg a környezetét és a barátait. A Skorpió szülöttje tudja, mit akar.

A Skorpiót vonzerő és érzékiség, a párja érzelemvilágának és az élet szép oldalának ismerete jellemzi, azonban ne akarjunk lelkesen egy Skorpió legjobb barátja lenni, mert ha ő legjobb barátot vagy társat szeretne, akkor megkeresi magának a legjobbat.

Kitartó és üdítő - a Skorpió
A Skorpiót kitartás és erős akarat jellemzi. A Skorpió minden területen képes érvényesülni, tudja, mit kell tennie a túléléshez, mégis élvezni képes az ,,édes életet". A nyár, jó ételek, művészet, kultúra és erotika nem idegenek a Skorpió számára. A Skorpió csillagjegy nem egy szürke egér, feltűnő, tudja, mi áll jól neki. Az unalom nem szerepel a Skorpió szókincsében, mindig új kihívásokat és élményeket keres magának. Ami negatívan hangzik, az valójában egy jól sikerült kombináció, mert a Skorpió képes irányítani, de meghallgatni is, érzékeny és türelmes - egy olyan tulajdonság, amely sok csillagjegynél hiányzik. A természetes kíváncsisága és kitartása miatt a Skorpió sok új tapasztalatot gyűjt, ami őt személyiségként nagyon érdekessé és karizmatikussá teszi.

Skorpió csillagjegy: értelem és érzelem

Aki felbosszant vagy akár megsért egy Skorpiót, sokáig próbálkozhat a szívét vagy barátságát visszanyerni. A Skorpió tudja, hogyan kell másoknak fájdalmat okozni, valóságos ,,méreginjekció" tud lenni. Az alázatosságot nem a Skorpiónak találták ki, de ha egy igazi Skorpió megfog valakit, mindig gondja van arra, hogy a partnerének is jó sora legyen. Ezt a szerető gondoskodást és támogatást aligha találjuk meg más csillagjegyeknél ennyire határozottan, pláne hozzá azt az elbűvölő bájt, amellyel mindenkit az ujja köré csavar.

A Skorpió nemeskövei: gránát, azurit.
Színei: vörös, narancs.
Jó párosítások: Rák, Halak, Bak.
 
 
0 komment , kategória:  Csillagjegyek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 544 db bejegyzés
Összes: 7510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 702
  • e Hét: 5202
  • e Hónap: 16228
  • e Év: 340171
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.