Belépés
csalogany13.blog.xfree.hu
Te rongyos élet.... Huszák Erika
1952.02.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Paprikás krumpli meleg szendvi
  2010-12-01 11:34:50, szerda
 
  Paprikás krumpli meleg szendvicsre
Hozzávalók: 1 adag (1 mélytányér) maradék paprikás krumpli kolbásszal, vagy a nélkül, 10 dkg reszelt sajt, 1 közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka, vékonyra szeletelt szendvicskenyerek.
A paprikás krumplit levéből leszűröm, és az uborkával együtt ledarálom (vagy a krumplit villával összetöröm, és az uborkát lereszelem), majd annyi levet keverek hozzá, hogy könnyen kenhető massza legyen belőle. Hozzáteszem a reszelt sajtot, és az előzőleg mindkét oldalán megpirított szendvicskenyereket megkenem a krémmel. Sütőben vagy grillsütőben szép világosra sütöm a tetejét, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg. Elkészítési ideje: kb. 15 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Paradicsomos sajtkrém szendvic
  2010-12-01 11:34:04, szerda
 
  Paradicsomos sajtkrém szendvicsre
(4 személyre)
Hozzávalók: 4 dkg margarin, 5 dkg sovány fokhagymás sajt, 1 evőkanál kefir, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 1 csipet cukor, 1 csapott evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár.
A puha margarint keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az összes nyersanyagot, kivéve a sajtot, amelyet előzőleg a mélyhűtőben megfagyasztottunk (hidegen sokkal könnyebb lereszelni az ömlesztett sajtot). Habos krémmé keverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e, majd hozzákeverjük a közben lereszelt, de már nem fagyos sajtot. Addig keverjük tovább, amíg a krém teljesen egynemű masszává válik. A hűtőszekrényben lehűtjük, és tetszés szerinti kenyérre kenve fogyasztjuk.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Paradicsomos túrókrém szendvic
  2010-12-01 11:33:26, szerda
 
  Paradicsomos túrókrém szendvicsre
(4 személyre)
Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 csapott evőkanál tejföl, 1 púpozott teáskanál paradicsompüré, 1 diónyi vöröshagyma, ízlés szerint só, és törött fekete bors, csipetnyi porcukor, szendvicskenyerek, és a diszítéshez friss, kemény paradicsom.
A vajat a tejföllel és a paradicsompürével nagyon habosra keverjük, majd ízesítjük a finomra metélt vöröshagymával, a sóval, a törött borssal és a cukorral. Ezután hozzáadjuk a villával áttört túrót, és az egészet alaposan összekeverjük. A szendvicskenyerekre kenjük, és a tetejét megmosott és letörülgetett, vékonyra szeletelt paradicsomkarikákkal borítjuk. Legjobb hozzá a barna rozskenyér és a lukullusz paradicsom.)
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Pörköltkrém
  2010-12-01 11:32:43, szerda
 
  Pörköltkrém
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 5-6 evőkanál maradék pörkölt szaftjával együtt, 5 dkg vaj; 5 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, ízlés szerint só, törött fekete bors és mustár, 1 teáskanál ketchup, 1 evőkanál gulyáskrém
A húst ledaráljuk, és az összes hozzávalóval addig keverjük, amíg egyneművé nem válik.
A rokfortkrém hozzávalói: 10 dkg reszelt rokfort, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál kefir (vagy tejföl), 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors, csipetnyi cukor. A megpuhított vajat az összes hozzávalóval és a zúzott fokhagymával meg a borssal, cukorral fűszerezve habosra keverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
A rokfortkrém
  2010-12-01 11:30:27, szerda
 
  A rokfortkrém:
hozzávalói: 10 dkg reszelt rokfort, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál kefir (vagy tejföl), 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors, csipetnyi cukor. A megpuhított vajat az összes hozzávalóval és a zúzott fokhagymával meg a borssal, cukorral fűszerezve habosra keverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Az olasz sajtkrém
  2010-12-01 11:29:04, szerda
 
  Az olasz sajtkrém:
hozzávalói: 5 dkg reszelt füstölt sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 csokor finomra vágott friss (vagy 1 teáskanál szárított) bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só, csipetnyi cukor. A serpenyőben megolvasztott vajra rászórjuk a lisztet, és habzásig hevítjük, majd felöntjük a megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a paradicsompürét és az összes fűszert, végül az egészet habosra keverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
A fokhagymás sajtkrém
  2010-12-01 11:27:49, szerda
 
  A fokhagymás sajtkrém hozzávalói: 5 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg reszelt juhsajt (Anikó sajt), 5 dkg vaj (vagy margarin), 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só. Az összes hozzávalót a zúzott fokhagymával addig keverjük, amíg egynemű, habos massza nem lesz belőle.
A köményes-paprikás sajtkrém hozzávalói: 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg juhtúró, 5 dkg vaj (vagy margarin), diónyi reszelt vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint tört köménymag, só és törött bors. Az összes hozzávalót habosra keverjük a reszelt hagymával.

 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Sajtos tojáskrém
  2010-12-01 11:25:13, szerda
 
  Sajtos tojáskrém
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 10 dkg reszelt márványsajt, 1 dl tejföl, 8 dkg vaj, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál curry, ugyanennyi törött fehér bors, kevés mustár, ízlés szerint só
A tojásokat keményre főzzük, sárgájukat összekeverjük a puha vajjal, a tejföllel, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, és jól összedolgozzuk. A tetejére ráreszeljük a tojásfehérjét.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Sóskás burgonyakrém szendvicsr
  2010-12-01 11:24:35, szerda
 
  Sóskás burgonyakrém szendvicsre
Hozzávalók: 1 nagy, héjában főtt burgonya, 2 evőkanál sóskapüré, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), kevés cukor, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt egy darabban, szendvicskenyerek.
A meghámozott burgonyát lereszelem és összekeverem a vajjal, a sóskapürével, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával. Megsózom, kevés cukorral ízesítem. Vékony szelet kenyerek mindkét oldalát megpirítom, majd megkenem a burgonyás krémmel. Grillsütőben (vagy a bemelegített sütőben) addig pirítom a szendvicseket, amíg a krém kissé elszíneződik a tetején, ekkor a sütőből kiveszem, és mindegyik szendvics tetejére egy-egy vékony szelet sajtot borítok. Visszatolva addig pirítom tovább, amíg a sajt rá nem olvad. Vigyázat! Nem szabad barnára sütni, mert megkeseredik!
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
Sülthús-krém
  2010-12-01 11:23:50, szerda
 
  Sülthús-krém
20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg bármilyen, kicsontozott maradék sült hús, 2 evőkanál pecsenyezsír, 5 dkg vaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 2 evőkanál tejföl, 1 csokor zöldpetrezselyem, só és törött fekete bors, ízlés szerint
A sült húst kétszer átdaráljuk, majd a vajjal, a pecsenyezsírral, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a fűszerekkel habosra keverjük. Jól kifagyasztva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Szendvicskrémek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 123 db bejegyzés
Összes: 16200 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 1758
  • e Hónap: 5662
  • e Év: 152259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.