Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
B.Évától kaptam
  2012-05-08 09:37:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
V.Szilviától kaptam
  2011-04-30 17:19:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Szivárványra kaptam L.Ildikótó
  2011-04-12 22:42:10, kedd
 
  Kedves János! Köszönöm a jó kívánságaid. Most már elég sokat vagyunk a levegőn a tavaszban mert nagyon sok dolog van a kertben. Sajnos a fű gyorsabban nö mint amit elvettek,Nagyon kellemes hetet kívánok Sok szeretettel és köldök egy pár képet a Sós-kuti Szarmata képeimből.





 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Beefsteak 5.
  2010-09-15 00:10:31, szerda
 
  Beefsteak 5.
Vegyünk egy kiló vesepecsenyét a vastag részéből, és hártyájától, inaitól tisztítsuk meg szépen; vagdaljuk fel gömbölyű fánkforma darabokba. Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarva. Mikor szükséges, egy lapos vas edényben tegyünk tűzhöz egy fakanál zsírt. A füstölgő forró zsírban hirtelen süssük ki, hogy kívül piros legyen, de belől leves maradjon. Aki igy nem szereti, az süsse valamivel több ideig. A kisült pecsenyét hosszú tálba rakjuk végig, körülte felváltva, kanalanként tegyünk: tarhonyát, saláta-káposztát, rizskását, burgonyát és esetleg még több ilyesfélét. Minden szelet húshoz egy talkerli sütőben sütött tojást is tegyünk, helyenként tormából kapart laskából rózsákat formáljunk. Egy-egy csipet fehér tormaszalagot letéve és egy kisebb csipetet vörös czéklalébe mártva, tegyünk reá; zöldpetrezselyem levélből két felül szárát rakunk, és egy-egy kicsi eczetes ugorkát is csinosan közbe rakva igen díszesen néz ki. Az igy tálalt beafsteak főleg vacsorára való étel.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Beefsteak 4.
  2010-09-15 00:09:40, szerda
 
  Beefsteak 4.
A megtisztított bélszínből 12-14 dkg-os vastag szeleteket vágunk. Kés hátával megveregetjük, majd eredeti kerek alakjára összenyomkodjuk. Gyengén megsózzuk, megborsozzuk, olajjal bekenjük, és egy fél órára félretesszük. Serpenyőben, nagy lángon zsírt vagy olajat forrósítunk és a bélszín szeleteket mindkét oldalukon rozsda - barnára sütjük.
Tükörtojással tálaljuk. Burgonyapürét és mustárt adunk mellé vagy, tetszés szerinti angolos körettel is tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Beefsteak 3.
  2010-09-15 00:08:37, szerda
 
  Beefsteak 3.
Hozzávalók: Vesepecsenye 0,8 kg, zsír 15 dkg, bors, só 1-1 késhegynyi, vöröshagyma 1/8 fej, tojás 6 db.
Elkészítése: A húst gömbölyű szeletekre vágjuk, borssal, reszelt hagymával megkenjük, állni hagyjuk. Nagyon forró zsírban hirtelen 5 percig sütjük, esetleg 8 percig. Sütés közben sózzuk. Tükörtojást teszünk rá. Négy, öt félével körítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Beefsteak 2.
  2010-09-15 00:07:49, szerda
 
  Beefsteak 2.
8 szelet, ujjnyi vastag vesepecsenye, mustár, só, őrölt bors, 2 ek. zsír, olaj
A hússzeleteket megborsozzuk, vékonyan bekenjük mustárral, olajjal. Legalább másnapig állni hagyjuk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (ha nem szeretjük véresen, kicsit tovább), megsózzuk. Burgonyapürével, párolt zöldségekkel tálaljuk. Szokás a kisült szeletekre 1-1 tükörtojást is ültetni, külön csészében mustárt, ketchupot vagy worchester mártást adni hozzá
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Beefsteak 1.
  2010-09-15 00:04:40, szerda
 
  Beefsteak 1.
15-16 dkg bélszínszeletekre 12 dkg vékony szelet füstölt szalonnát téve feltekerjük, sózzuk, borsozzuk, zsineggel átkötjük. Salátaolajjal leöntve kb. 30 percig pihentetjük. Forró zsírban mindkét oldalt rozsdabarnára sütjük. Kis idő múlva újra visszatéve a tűzre, még kb. 6-8 percig sütjük. A salátaolajat a sütőzsírhoz öntve elkeverjük. Eltávolítjuk a zsineget, a bélszínt zsírban sült kenyérszeletre téve leöntjük a sütőzsírral. Tálalhatjuk burgonyapürével, sós vízben főtt, vajjal leöntött zöldséggel, salátával, zsírban sült burgonyával.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Barack szósz:
  2010-09-14 21:33:29, kedd
 
  Barack szósz:
1 csésze baracklekvárt alaposan összekeverünk kis konyakkal, 1 citrom reszelt héjával és 11/2ek. citromlével.
Zsírpapírból kis tölcséreket készítünk, és a torta tetejét ételfestékkel színezett baracklekvárral díszítjük. A kontúrokat csokoládémázzal megrajzoljuk, és a színezett lekvárral kitöltjük.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
Bavarian torta
  2010-09-14 21:32:50, kedd
 
  Bavarian torta
2 csésze tejbe teszünk vaníliás cukrot, citrom- és narancshéjat és együtt forraljuk.
1/2csésze cukorba teszünk 1 levél zselatint és 1/4 csésze burgonyakeményítőt (farina). Jól összekeverjük, és a forró tejhez öntjük. Forrástól számított 4 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához 1/2csésze felvert tejszínt adunk.
Tortaformába töltjük, aljára és az oldalára sütőpapírt teszünk. Fóliával befedjük, és 3-4 órára hideg helyre tesszük. Barack szósszal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi receptek.  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 1127
  • e Hónap: 4111
  • e Év: 10526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.