Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Tonhalszeletek a bajor...
  2010-09-25 20:26:22, szombat
 
  Tonhalszeletek a bajor sörfőzők módján
Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojás sárgája, só.
A szép nagyobb, vastagabb tonhalszeleteket füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kevés forró vajba tesszük, és mindkét oldalára átfordítva 1-2 percig sütjük. Ráöntjük a sört, megsózzuk, és beleszórunk egy kevés zúzott és apróra vágott fokhagymát. Fedővel letakarva, nem erős tűzön puhára pároljuk. Közben a tejfölt keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és habverővel jól elkeverjük.
A tejfölt a halra öntve felforraljuk, hogy mártás sűrűségűvé váljon.
Pirított burgonyával tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Tonhalszeletek bajor módra
  2010-09-25 20:24:29, szombat
 
  Tonhalszeletek bajor módra
Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 5 dkg vaj, 3 dl sör, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, fokhagyma
A halszeleteket sózzuk, vajban mindkét oldalukat pár percig sütjük. Ráöntjük a sört, megsózzuk, zúzott fokhagymát rakunk bele. Lefedve puhára pároljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a tojássárgával, és a halhoz adjuk.
Felforraljuk, és besűrítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Szalonnás húsgombócok
  2010-09-25 10:55:38, szombat
 
  Szalonnás húsgombócok mártásokkal
Hozzávalók: 1 nagy üveg (375 ml) majonéz, 20 dkg darált sertéshús, 5 dkg húsos kolozsvári szalonna, 1 db zsemle, 1 db tojás, 1 db vöröshagyma, 2-2 gerezd fokhagyma a húsgombócokhoz és a mártáshoz, olaj (a sütéshez), őrölt feketebors, 1 evőkanál finomra vágott, friss vagy morzsolt tárkony, Worchester szósz, 2 dkg parajpüré, 5 dkg rokfort.
Az apróra vágott szalonnát jól kisütjük, lecsöpögtetjük, és a beáztatott, majd kicsavart zsemlével, tojással, finomra vágott hagymával, fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Borssal ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombóckákat formázunk belőle, bő, forró olajban megsütjük, majd jól lecsöpögtetjük, és mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk.
Közben a majonézt három részre osztjuk: az elsőt tárkonnyal és pár csepp Worcesterrel, a másodikat áttört rokforttal, a harmadikat parajpürével és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tálaláskor teszünk a tányérra a mártásokból, és a húsgombócokat ízlésesen köré rendezzük.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Nürnbergi puncs
  2010-09-25 10:54:53, szombat
 
  Nürnbergi puncs
Hozzávalók személyenként: 1,5 dl vörösbor, 3 cl ánizspálinka, 5 dkg cukor, 1/2 db narancs, 1 dl víz.
Elkészítés: Feltesszük melegedni a vizet, beletesszük a cukrot, a narancs levét és az előzőleg megmosott, vékonyan lehámozott és finomra vágott héját, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk az ánizspálinkát és a vörösbort. Újramelegítjük, de már nem forraljuk. Előmelegített poharakban, forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Néger sörkoktél
  2010-09-25 10:54:12, szombat
 
  Néger sörkoktél
Hozzávalók: 1/2 l Dreher Bak, 1/2 l Cola
Ezt az italt is sokkal jobban ismerik Bajorországban, mint Afrikában. A sötét színű keverék sokakból idegenkedést vált ki, de éppoly finom íze van, mint a Radler-nek. A sör és a Cola párosításában az, az érdekes, hogy a sör, nyugtatóan hat és jótékony hatással van a szellemi energiákra, míg a Cola koffeintartalma fokozza az éberséget és az összpontosítást. Így eszményi ital ez a megerőltető szellemi munka során távozó erők pótlására
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Halrudacskák tárkonyos
  2010-09-25 10:53:19, szombat
 
  Halrudacskák tárkonyos zöldbabsalátával
Hozzávalók: 1 üveg (240 ml) majonéz, 40 dkg tengeri hal, 1 db burgonya, 10 dkg parmezán sajt, 10 dkg liszt, 2 db tojás, olaj (a sütéshez), 80 dkg ceruzabab, 2 db lilahagyma, 2 db piroshúsú paprika, 3-4 szál friss tárkony, 1 teáskanál tárkonyecet, ételízesítő.
A halszeleteket ujjnyi vastagságú rudacskákra vágjuk, és ételízesítővel meghintjük. A reszelt burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből és parányi sóból sűrű masszát készítünk. A lisztbe forgatott halrudacskákat a masszába mártjuk és bő, forró olajban hirtelen aranysárgára sütjük. A majdnem puhára főzött zöldbabot, lehűtjük és lecsöpögtetjük, s a Hellmann's csemege majonézzel, az egyforma darabokra vágott lilahagymával, paprikával, tárkonnyal és tárkonyecettel lazán összeforgatjuk. Tálaláskor a halrudacskákat a tárkonyos zöldbabsalátával körítjük, és citrommal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Friss kolbász sütni, bajor mód
  2010-09-25 10:52:09, szombat
 
  Friss kolbász (sütni, bajor módra)
Hozzávalók: 2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors
A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe, majd 10 cm-enként megcsavarom. A kolbászt 2 ek zsírral tepsibe teszem, és sütőben ropogósra sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Bundás alma 2.
  2010-09-25 10:51:04, szombat
 
  Bundás alma 2.
Hozzávalók: 1 kg alma, 2 tojás, 5 dkg liszt, fahéjas porcukor, olaj a sütéshez
A meghámozott alma magházát kivájjuk, és kör alakú szeletekre vágjuk. A tojásokat a liszttel elkeverjük, az alma szeleteket megforgatjuk a masszában, majd forró olajban kisütjük. Fahéjas porcukorral meghintve melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Bundás alma 1.
  2010-09-25 10:50:22, szombat
 
  Bundás alma 1.
Hozzávalók 4 személyre: 4-6 szép alma, 10 dkg liszt, 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál sör, csipetnyi só, olaj, porcukor.
Ehhez az elsősorban bajor házaknál gyakori csemegéhez az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, és vastagabb szeletekre vágjuk. Lisztből, tojásból, tejfölből és sörből, egy csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk, belemártjuk az almaszeleteket, és forró olajban kisütjük, majd jól megszórjuk. porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
Bajor vese
  2010-09-25 10:49:09, szombat
 
  Bajor vese
Hosszában félbevágunk 50 deka sertésvesét, és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, és öt deka vajban élénk tűzön, közben kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelébe 1-1 csokor finomra vágott petrezselymet meg snidlinget, egy kiskanál paradicsompürét, egy deci bort, sót meg őrölt borsot keverünk, és néhány perces forralás után a vesére öntjük. Apró galuskákkal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Bajor konyha.  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 176
  • e Hét: 1017
  • e Hónap: 4001
  • e Év: 10416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.