Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/220 oldal   Bejegyzések száma: 2199 
Teréz anya tanácsai
  2018-05-08 15:39:13, kedd
 
 (sajnos, magyartalan a fordítás)
1. Amit évek Hosszú felépítettél, Egy Másodperc alatt tompa dőlhet Ne törődj Vele! Te szerint csak építs!

2. Ha valakinek segíti, akkor furcsán néznek rad az emberek. Ne törődj vele! Te csak segít neked, akinek szüksége van a rad!

3. A mindent megteszi a világért, helyezze a kúgónk fogsz kapni. Ne törődj vele! Te csak csináld, amitőled telik!

4. Azt, amit ma cselekszel, holnapra elfelejtik. Ne törődj vele! Csak csinálj viccet!
5. A becsületesség, tisztaság és igazmondás támadhatóvá tesz. Ne törődj vele! Te csak légy becsületes, tisztességes és őszinte!
6. Az embereket ésszerűtlenül gondolkodnak, rosszul cselekszenek és önzők. Ne törődj vele! Te csak szeresd felebarátodat!
7. Ha a Józsefnek látszik, hogy hátsó szándék vezet. Ne törődj vele! Csak csinálj viccet!
8. Ha ezek a célok irányelnek, hamis barátok és igaz ellenségei lesznek. Ne törődj vele! Te csak kövesd célidat! "

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Egy idézet - furcsa , magyartalan fordításban
  2018-05-07 16:46:26, hétfő
 
  "Soha ne adja fel az embereket, akiket szeret, soha ne adja fel boldoggá, mindig harcoljon az álmaihoz, mélyen szeresse az életet, mert az élet mindent el kell látni".

(Augusto Cury)


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Anyák és gyermekeik
  2018-05-05 17:49:28, szombat
 
  A Juno. hu oldaláról:

16 frappáns gondolat az édesanyákról és az anyaságról

Akinek van/volt szerencséje élete során megtapasztalni, biztosan egyetért abban, hogy anyának lenni a legcsodálatosabb érzés a világon. De hogy mit is jelent pontosan, azt nehéz lenne egyetlen szóval, mondattal pontosan meghatározni.
Talán egy picit mindenki számára mást jelent. Egy biztos, a kapcsolat, ami anyák és gyermekeik között van, semmi máshoz nem fogható.
Anyák napja alkalmából összegyűjtöttünk néhány igazán frappáns gondolatot, melyek mondanivalójával számos édesanya azonosulni tud.


Mindig az anyja ismeri jobban a gyerekét! Ő tudja a titkos gondolatait, ő tudja megfejteni a hallgatását, a mosolyát, a duzzogását, ajkának biggyesztését, vagy azokat a félmondatokat, amelyeknek különös jelentésük van.
( Müller Péter)

Az anyai szív megérzi, ki milyen ember, mikor a gyermekéhez nyúlnak.
(Gárdonyi Géza)


A fának nem fáj, ha letörik a virágát, ó, de az anyai szívet fájdalomból gyúrta a Teremtő!
(Gárdonyi Géza)


Az anyaszív örömét, búját és aggodalmait csak az anyák értik meg.
(Blaha Lujza)


Nem az a leghatalmasabb, akinek a legtöbb öldöklő fegyvere van, az sem, akinek legnagyobb a kincse, gazdagsága, hanem az a lehatalmasabb, aki embert szül a világra.
(Szakály Dezső)


Az anya képezi a családi boldogság központját.
(Kassay Adolf)


Az anya érzése a legboldogítóbb vagy a legfájdalmasabb, aszerint, amint a sors ezt neki osztályrészül juttatja.
(Blaha Lujza)


“Az anya szíve egy mély szakadék, aminek az alján mindig megtalálható a megbocsátás."
(Honoré de Balzac)


Az anyákban van valami, ami alatta marad és fölébe emelkedik a józan észnek. Az anyának ösztöne van! A teremtés végtelen és kiszámíthatatlan akarata él benne, az vezérli tetteit.
(Victor Hugo)


“Egy anya szeretete oda megy, ahol szükség van rá."
(Karen Joy Fowler)


“Az anya nem az a személy, akire támaszkodunk, hanem aki szükségtelenné teszi a támaszkodást."
(Dorthy Canfield Fischer)


Az embernek lehet több felesége, több gyereke, több barátja is: de anyja csak egyetlenegy lehet, azt az egyet hát gyöngéden kell szeretnie, ameddig csak lehet.
(Arthur Conan Doyle)

Az életben a legtöbb szépség kettesével, hármasával, tucatjával vagy százával bukkan fel. Rengeteg rózsa, csillag, naplemente, szivárvány, fivér és nővér, nagynéni és unokaöcs, de csupán egyetlen ANYA van a világon.
(Kate Douglas Wiggin)

Minden halandó. Az öröklét csak anyáknak adatott meg.
(Isaac Babel)

A legtöbb anya született filozófus.
(Harriet Beecher Stowe)

Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért.
(Sophia Loren)

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A nyugalomról
  2018-05-02 13:51:26, szerda
 
  a nyugalomról

?Ne kívánd, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy te szeretnéd. Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásához, meglátod, nyugodt lesz életed folytatása.?
(Epiktétosz)

?Szólj igazat, ne add át magad a haragnak, nyújtsd, amit tudsz, annak, aki kér. Ez a három lépés elvezet az istenekig.?
(Dhammapada)

?A szép élet ? nyugalmas élet.
Ha körülötted nyilak záporoznak,
nem kell, hogy magad is nyílvesszővé válj.?
(Khioszi Tatiosz)

?A nyugalom és a megelégedés nem az emberen kívül van, hanem benne magában.?
(Anton Pavlovics Csehov)

?El kell érnünk a belső nyugalmat. De nem akkor, amikor valami sürget bennünket, hanem éppen ellenkezőleg, akkor, amikor a viszonylagos békét élvezzük. Az ilyenkor megtapasztalt lelkiállapotot jól építsük be magunkba, tudatosítsuk, hogy aztán akaratlagosan is megismételhessük.?
(Delia Steinberg Guzmán)

?A békét nem az éri el, aki igyekszik vágyait kielégíteni, hanem csak az, akit nem zavar a kívánságok szakadatlan özöne, melyek úgy ömlenek bele, mint folyók az állandóan töltődő, ám mindig mozdulatlan óceánba.?
(Bhagavad-gíta)

?A tevékenység és a béke a tudat két alapállapota. Nekünk ellentéteseknek látszódnak, és úgy tűnhet, hogy ahol sok a tevékenység, ott nincs béke, vagy ahol béke van, ott nincsen aktivitás. Mégis, az a tudat, amelyben nincs egyszerre tevékenység és béke is, nem olyan tudatosság, amely tudna segíteni önmagunk építésében, egy új élet megalapozásában.?
(Delia Steinberg Guzmán)

?A valódi nyugalom az, ha az ember nyugton marad, amikor az idő nyugvást kíván, s cselekszik, amikor eljön a cselekvés ideje. Ilyen módon a nyugalom és a mozgás összhangba kerül az idő kívánalmaival, s ez az életnek világosságot ad.?
(Ji King)

?A finomabb szinteken az erőfeszítés a vidámsággal, a lelkesedéssel rokon. Ez az energia békés, derűs, tartós, jó lelkiállapotot eredményez, mindenféle negatív érzelemtől és rögeszmétől mentes.?
(Delia Steinberg Guzmán)

?Az emberek búvóhelyeket keresnek maguknak: falun, tengerparton, hegyeken. Te magad is szoktál effélére vágyva vágyni. Micsoda korlátoltság! Hiszen megteheted, amikor csak akarod, hogy önmagadba visszavonulj. Mert az ember sehová nyugodtabban, zavartalanabbul vissza nem vonulhat, mint saját lelkébe, különösen, ha olyan a belső világa, hogy beletekintve azonnal teljes békesség tölti el. A békesség pedig azonos a lélek harmóniájával. Ne vond tehát meg önmagadtól egyetlen esetben sem ezt a visszavonulást, s újhodj meg lélekben.?
(Marcus Aurelius)

?Hallgatni tudni s egyedül lenni tudni, ez a legelőkelőbb lelkek sajátja.?
(Móricz Zsigmond)

?Néha elég egy békés pillanat, a természet és a körülmények elmélyült megfigyelése, hogy csodálatos folyamatok induljanak el bennünk, amelyek csak arra vártak, hogy felfedezzük és magunkba fogadjuk őket.?
(Delia Steinberg Guzmán)

?Ha békét akarsz teremteni magadban a nagy rohanás közepette, akkor ezt az állapotot előtte kell megragadnod, amikor még békés voltál. Ha egy kis nyugalmat szeretnél elérni a zűrzavarban, előtte kell megvalósítanod a békesség fölötti uralmat.?
(Delia Steinberg Guzmán)

?Ezer haszontalan szónál többet ér egyetlen szó, amely nyugalmat ad.
Ezer haszontalan sornál többet ér egyetlen sor, amely nyugalmat ad.
Ezer haszontalan versnél többet ér egyetlen vers, amely nyugalmat ad.?
(Dhammapada)

?Csendes békében tűröm a sértő szavakat, mint harci elefánt a rá kilőtt nyilakat, mert sok embernek nincs önuralma.?
(Dhammapada)

?A mozgás a fagyot legyőzi,
a nyugvás a hevet legyőzi,
a béke a rendet megőrzi.?
(Lao-ce)

?Még az istenek is csodálják azt az embert, aki bölcsen uralja érzékeit, miként a jó kocsihajtó ura lovainak, és mentes a lealacsonyító szenvedélyektől és hiúságtól. Nyugodt, mint a mindent eltűrő föld, szilárd, mint a rendíthetetlen oszlop, tiszta, mint az átlátszó vizű tó. [?] Gondolata béke, szava béke, munkája béke.?
(Dhammapada)

?Az életednek nyugalmat hódítottál? Ez több, mint birodalmakat és városokat hódítani. Az ember legragyogóbb remekműve a helyes élet.?
(Michel Eyquem de Montaigne)

?Amikor lelkünk és énünk harmóniában él egymással, egész lényünk nyugalmat sugároz. A lélek szavak nélkül is tudja, amit az ?én? szavakkal sem tud kifejezni.?
(Khioszi Tatiosz)

?Nem mihaszna vágyaink kielégítésével érhető el a nyugalom, hanem ellenkezőleg, az ilyen vágyaktól való megszabadulással. Ha meg akarsz győződni ennek igazáról, fektess feleannyi munkát az üres vágyaktól való megszabadulásra, mint amennyit eddig a megvalósításukra fordítottál, és te magad is hamarosan meglátod, ha így teszel, sokkal több nyugalmat és boldogságot kapsz.?
(Epiktétosz)

?Elég elfeledkezni magunkról és másokat szeretni, s az ember nyugodt, boldog és igen jó lehet.?
(Lev Tolsztoj)

?A mindennapi élet irama és stressze valójában csak annyiban létezik, amennyi figyelmet szentelünk neki. Összpontosítással minden lelassul. Csak gyakorlás kérdése, hogy megtanuljuk a tudatot kívülről befelé irányítani, a középpontba helyezni.?
(Fernand Schwarz)

?Csak nyugodt lelkű ember lehet boldog. Akinek a homlokán nincsenek soha fellegek. Akinek a lelkében nincs soha iszap, se ő nem sároz, se őt nem sározhatják be.?
(Gárdonyi Géza)
________________________________________


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Jó éjszakát , szép álmokat
  2018-04-25 14:34:13, szerda
 
 https://juno.hu/magazin/wp-content/uploads/2018/01/alv%C3%A1s.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Teréz anya tanácsai
  2018-04-25 11:57:30, szerda
 
 


http://filantropikum.com/wp-content/uploads/2018/04/terez-anya.jpg

A következőkben Teréz Anya gondviselő tanácsait ismerheted meg, amelyek erőt adnak, és arra ösztönöznek, hogy jobb ember legyél, aki a szeretetet és a békét hirdeti.

Teréz Anya gondviselői gondolatai, ha nagy bajban vagy!

1. Ne feledd, hogy minden cselekedet, amit szeretetből teszel, azzal a békét erősíted.

2. Bárhol is légy, terjeszd a szeretet erejét, és soha se hagyj el úgy egy házat, hogy az ottélők boldogtalanabbak legyenek, mint mikor beléptél a házukba.

3. Teremts szeretetet az otthonodba, mert így az egész életedet áldás kíséri.

4. A legtöbbet akkor tehetünk, ha mosolygunk, még a nehéz időszakban is. Mosolyogjunk egymásra, a házastársunkra, a gyerekeinkre, mert ezáltal nő a szeretet ereje mindannyiunkban.

5. Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtanulják az édesanyjuktól és az édesapjuktól, hogy mi az igazi szeretet, mert a legfontosabb a szeretet és a mosoly örömének átadása a következő generációnak.

6. Számolj el 10-ig, 20-ig, akár százig, mielőtt reagálnál valamire. A fontosabb döntések meghozatala előtt várj 48 órát, miközben jól átgondolod a dolgokat.

Ezt már olvastad? Szent Teréz imája veled is csodát tehet. Ezt az imát kell 24 napig mondani!

7. Ne hagyd, hogy bármi is megállítson abban, hogy elérd a céljaidat. Ha már nem tudsz szaladni, gyalogolj, ha már azt sem tudsz, támaszkodj botra, a lényeg, hogy sosem szabad megállnod.

8. Az Istent csak a csendben és nyugalomban lelhetjük meg. Figyeljük meg, hogy a fák, a virágok, a fű csendben, hangtalanul fejlődnek. Szükségünk van csendre, hogy lelkileg fejlődni tudjunk.

9. Ha szeretnénk igazából megélni a szeretetet, akkor előbb meg kell bocsátanunk.

10. Ne aggódj a számok miatt. Sokkal fontosabb, hogy segíts a közeledben lévő rászorulónak.

11. Mielőtt beszélnél, előbb hallgatnod kell, mert Isten a csendben van jelen.

12. Ha élni szeretnél, élj. Ne fecséreld az idődet megsárgult képek nézegetésével. Mikor a legnehezebb, akkor kell váltanod és tovább lépned.

13. Tarts rendet az életedben, a testedben, a házadban és a pénzügyeidben. A rend a jólét egyik alapfeltétele. Tegyél rendet az érzelmeid között, szabadulj meg a gyűlölettől, a haragtól és az irigységtől.

14. Ha nem szereted a munkádat, akkor azt rabszolgaságnak nevezik. Szeretet nélkül dolgozni sem lehet.

15. Ne engedd, hogy a múlt sértegessen, bántson. Kezdj új életet, aminek alapját a szeretetre építed.

Ezt már olvastad? 20 gyöngyszem bölcsesség Teréz anyától!

16. Őrizd meg a szíved tisztaságát, mert ezáltal rátalálsz Istenre, és meglátod Istent másokban, ezáltal erősítve a békét.

17. Ha valaki beteg, vagy egyedül van, légy mellette. Sokszor a legnagyobb ajándék egy mosoly, vagy egy kézfogás.

18. Beszélj kedvesen az emberekkel, légy jó velük, mosolyogj rájuk, öleld meg őket.

19. Könnyebb szeretni valakit, aki távol van, mint aki ott van melletted. Ezért figyelj jobban a szeretteidre, törődj többet velük, mert ez a legfontosabb az életedben.

20. Előbb a szeretet formáját, a mosoly, a jóság, a megértés erejét kell felfedezni, az anyagi támogatás csak ezután jön.

21. Segíts úgy az embereknek, hogy benned is boldogság alakuljon ki.

22. Mit tehetsz te, hogy béke legyen a világban? Menj haza, és szeresd a családodat.

23. Legyen életcélod, és döntsd el, hogy mi az a 3 dolog, amin változtatni szeretnél, azért hogy jobbá tedd a világot.

24. Légy hálás az Úrnak, mindazért amit neked adott, és amit te adhatsz másoknak.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Kérded: hogy vagyok?
  2018-04-24 13:57:43, kedd
 
  Kérded hogy vagyok?
Köszönöm jól vagyok.

Fáj a lábam, fáj a vállam,
A csontjaim, mind ahány van.
A csípőm ki kell cserélni,
Így tovább nem lehet élni.

Ízületeim is fájnak,
Gyógyszert arra nem találnak.
Vérnyomásom ugrál fel s le,
Már nem tudom mit vegyek be.

Szívverésem aritmikus,
Belőlem él a patikus.
Gyomrom is fáj de nem félek,
Losec, Zantek amin élek.

Allergiám néha kitör
És olyankor nagyon gyötör.
Tüdőm hörög, orrom folyik,
De percek múlva már elmúlik.

Szemnyomásom nincsen rendbe',
Csepegtetek reggel este.
Minap orvosom keresett,
Vörös vérsejtem leesett.

Mivel a súlyom is lecsökkent
Azt mondta, hogy ő is meghökkent.
S hogy nincs-e tumor a belembe'
A huncutja belenézett a seggembe.

Mindezek ellenére látod hogy nem panaszkodok,
Köszönöm kérdésed, ÉN MINDIG JÓL VAGYOK!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Furcsa szokások a japánoknál
  2018-04-23 12:28:02, hétfő
 
  34 meglepően furcsa tény Japánról:

Ha valami, akkor a japán kultúra aztán tényleg nagyban különbözik a világ többi fejlett ország kultúrájától, köszönhetően a számtalan hagyománynak és az ősidők óta létező sajátos japán világnézetnek. Az alábbiakban 34 érdekességet gyűjtöttek össze a felkelő nap országáról, melyeket végigolvasva Ti is jobban megismerkedhettek ezzel a cseppet sem átlagos kultúrával...

1. Japánban nem ritka, hogy a nők ajándékozzák meg a férfiakat Valentin-napkor. Teszik mindezt azért, mert a férfiak félnek kezdeményezni, és így ez egy remek alkalom lehet számukra, hogy ők tegyék meg az ,,első lépést".

2. A világ más országaival ellentétben, a japánok csak két részből álló hóembereket készítenek.

3. A hal és tengeri herkentyűk nagyon olcsók errefelé, ám a gyümölcsökért brutális árat kell fizetni. Egy darab alma átlagosan 500 forintba kerül,míg egy fürt banán körülbelül 1200-ba. A legdrágább gyümölcs a dinnye, ezért Tokió belvárosában akár 60 ezer forintot is kérhetnek.

4. Míg Amerikában - és úgy a nyugati kultúrában általában - a Coca Cola a karácsony egyik legjellemzőbb kereskedelmi szimbóluma, addig Japában Sanders ezredes és a KFC jelenti mindezt. Oly annyira, hogy sok családnál a karácsonyi menü részét is képezik ezek az ínycsiklandozó, ropogós csirkemellek.

5. A pornográfia abszolút behálózza a mindennapjaikat. Nincs olyan élelmiszerbolt, ahol ne lenne legalább egy jól elszeparált részleg, ahol csak és kizárólag pornográf tartalmú könyveket és filmeket árusítanak. A nagyobb plázákban pedig 2-3 emeletes szexboltok várják a ,,kíváncsi" vendégeket.

6. A Japánok előszeretettel fogyasztanak delfinhúst. Bár leggyakrabban levest készítenek belőle, sokszor nyersen is fogyasztják. Az íze állítólag egyáltalán nem hasonlítható a halakéhoz.

7. Japánban külön metrókocsikat tartanak fenn a nők számára. Főleg a reggeli csúcsforgalomban alkalmazzák ezeket, hogy a nagy tömegben megelőzzék a különféle zaklatásos eseteket és egyfajta biztonságot nyújtsanak általuk a nők számára.

8. A japán emberek sohasem mehetnek haza a ,,munkaidő" lejárta után a munkahelyükről. Általában meg kell várniuk, míg a főnökük hazaengedi őket, de az sem ritka, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül, három vagy négy órát is túlórázniuk kell esténkén.

9. Az iskolai tanév április 1-jén kezdődik, és trimeszterekre van bontva.

10. A japán diáklányok nem viselhetnek harisnyát, még a nagy téli hidegekben sem. Helyettük térdig érő zoknit kell hordaniuk, mely egyúttal az iskolai egyenruhájuk részét is képezi. A szoknya hossza ellenben változhat...minél idősebb egy lány, annál rövidebb szoknyát hordhat az iskolában.

11. Japánban teljesen normálisnak számít, ha egy nő feneke vagy bugyija ,,kilibben" a szoknyája alól. Ellenben például a túl mély nyakkivágású felsőrészeket vulgárisnak és illetlennek tartják.

12. A japán emberek számára rendkívül fontos a becsület. Csak szemléltetésképpen például: Yukio Hatoyama (volt miniszter) lemondott, mert nem tudta teljesíteni a választás előtti ígéreteit. Az őt megelőző két miniszter szintén önként mondott le az ország vezetéséről.

13. Japán az egyetlen ország a világon, ahol egy perc alatt tudják tartani a vonatok átlagos késési idejét. Kizárólag akkor történik nagyobb késés, (pár perces) ha esetleg gázolás vagy baleset történik a vonalon.

14. Japánban az egyik legmagasabb az öngyilkossági arány a világon. Olykor már azért is képesek végezni magukkal, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnék a munkahelyen, vagy mert a ,,család feje" erre szólította fel az illetőt.

15. Mind a mai napig a házasságok több mint 30%-a a szülők megegyezése alapján történik. Ezt a hagyományt ,,Omiai"-nak nevezik.

16. Az északon fekvő japán városokban az utcák és járdák kivétel nélkül fűtöttek, így azok soha sincsenek lefagyva. Ezzel ellenkezőleg viszont a lakások túlnyomó részében például nincs központi fűtés, olajradiátorokkal, gáz és kerozin kályhákkal oldják meg a fűtést.

17. A Japánoknak külön szavuk van arra, amikor valaki belehal a túlzásba vitt munkába. Ezt ,,karoshi"-nak nevezik, és évente több mint 10.000 ember hal meg emiatt.

18. Japánban bárhol lehet dohányozni, kivéve a vasútállomásokon és a reptereken. Ezzel ellentétben azonban nincsenek szeméttárolók, és a hamuk/csikkek földre szórása is tilos. Éppen ezért minden japán dohányos egy apró hordozható hamutartót tart magánál.

19. A Japánok szeretnek enni és beszélni az ételekről. Étkezés közben folyamatosan dicsérni szokták az ételt, ezért például ha valaki egy étkezés során nem mondja el többször is, hogy milyen ,,finom" az adott étel, azt udvariatlannak tartják.

20. A nyers lóhús közkedvelt ínyencség Japánban. ,,Basashi"-nak nevezik, és vékony csíkokra szeletelve fogyasztják.

21. A japán nyelvben három különféle írásmódot különböztetünk meg: hiragana (ezt használják a ragok, kötőszavak írásához, és a kandzsik kibetűzéséhez, kiejtéséhez), katakana (kínai normál írás jeleinek leegyszerűsítésével kialakított szótagírás), és a kandzsi (hieroglif írás).

22. Japánban nagyon ritkák a külföldi munkavállalók, köszönhetően annak, hogy törvényben írják elő, hogy a külföldi munkavállalók számára magasabb minimálbért kell fizetni, mint a japán állampolgároknak. Éppen ezért a vállalatok és cégek szívesebben alkalmaznak helyi lakosokat, mint külföldieket.

23. Kevés az állami vasút, a sinkanszen kivételével minden vasút magán kezekben van.

24. A Fuji hegység 3360 m (8. állomás) feletti része szintén magántulajdonban van. A tulajdonos a hegycsúcson található Asama-szentély.


25. A japánok nem használnak hónap-neveket, helyettünk inkább sorszámokkal jelölik őket: a szeptembert például ,,kugatsu"-nak, azaz kilencedik hónapnak hívják.

26. A japán lakosság 98,4%-át tősgyökeres japánok alkotják.

27. A japán raboknak nincs szavazati joguk a választásokon.

28. Tokió az egyik legbiztonságosabb város a világon. A hat éves gyerekek már rendszerint egyedül utaznak a tömegközlekedési eszközökön.

29. A japán alkotmány 9. cikke kimondja, hogy a nemzetközi béke melletti elköteleződés jegyében a japán nép örökre lemond a hadviselés jogáról és bármely más ellenséges magatartásról, fenyegetésről, kényszer alkalmazásáról mint a nemzetközi viták rendezési formájáról. Ebből következően az alkotmány rögzíti továbbá, hogy az állam soha nem tart fenn sem szárazföldi, sem légi, sem tengeri haderőket. Ettől függetlenül 1954-ben amerikai nyomásra Japán létrehozta az ún. Önvédelmi Haderőt (Self-Defense Forces, SDF), amely mára a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb haderejének számít.

30. Aláírás helyett általában úgynevezett ,,hanko"-t (pecsétet) használnak a dokumentumokban.

31. Japánban nincsenek szeméttelepek, mivel minden szemetet újrahasznosítanak. Négy típus szerint szortírozzák őket: éghető szemét, éghetetlen szemét, üvegszemét és újrahasznosítható hulladék.

32. Nincsenek szemeteskukák az utcákon, csak speciális tárolókat használnak az üres üvegek gyűjtésére.

33. A japán embereknek az egyik leghosszabb a várható élettartama a világon. A férfiak átlagosan 81 éves korukig élnek, a nők pedig 88 éves korukig.

34. Japánban még mindig van halálbüntetés, ráadásul a halálraítélteknek nem mondják el, hogy mikor fogják őket kivégezni.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A hármas szabály
  2018-04-20 18:34:19, péntek
 
 Minden ember egyedi, külön gondolkodásmóddal, érzelmi kódrendszerrel rendelkezik. Azonban mivel közösségekben, társadalmakban élünk, alkalmazkodnunk kell egyes szabályokhoz.

A élet hármas szabályokra épül, amely mindenki életében lényeges kellene legyen!

Most olyan hármas szabályokról lesz szó, amelyek köré épül minden. Azok, akik ezen szabályok szerint élnek, ismerik a boldogság, az elégedettség, és a teljesség titkát.

Lássuk most a hármas szabályokat!

3 dolog, amit nem lehet visszafordítani: szavak, lehetőségek, idő.

3 dolog, amit érintetlenül kell megőrizned: a csendet, a méltóságodat és a reményt.

3 dolog, ami a legértékesebb a világon: a szeretet, a bizalom, a hit.

3 dolog, amely mindig bizonytalan az életben: a siker, a vagyon, a hatalom.

3 dolog, ami egy ember jelleméről elárul mindent: a küzdeni akarás, az őszinteség, a megvalósítása.

3 dolog, ami romba dönthet egy embert: az alkohol, a beképzeltség, a gőg.

3 dolog, amit nehéz kimondani: szeretlek, bocsáss meg, segíts.

Ezek a hármas szabályok segítenek abban, hogy eligazodjunk a nagybetűs életben, és méltó életet éljünk. Ha neked is tetszett, és úgy gondolod helye van mások életében oszd meg barátaiddal is.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Ha túl sok fájdalom és öröm ér....
  2018-04-20 18:28:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/220 oldal   Bejegyzések száma: 2199 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 36 db bejegyzés
e hónap: 428 db bejegyzés
e év: 2896 db bejegyzés
Összes: 57941 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1702
  • e Hét: 1702
  • e Hónap: 74639
  • e Év: 453122
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.