Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szerelem, szex… tények, amiről még nem tudsz
  2014-07-11 13:04:23, péntek
 
  Mai cikkünkben olyan meglepő állításokat gyűjtöttünk össze, amik hallatán a mi szánk is tátva maradt! Ha érdekelnek melyek ezek, olvass tovább!


Azok, akik szerelmesek, jobban emlékeznek az álmaikra.
Átlagosan 2 hónap kell ahhoz, hogy a párkapcsolatban a felek szerelmet valljanak egymásnak.
Japánban külön szó van a férfi maszturbációra, ami lefordítva annyit tesz, ,,ezer dörzsölés"
A kapcsolatok 90%-a kudarcba fullad, ha a nő magasabb a férfinál.
Az úgynevezett ,,Magnum" óvszerek igazából az átlagos méretekkel megáldott férfiak számára készültek, a céljuk csupán az önbizalom-növelés.
Egy kutatás szerint ezek a tiltólistás témák az első randin: volt párkapcsolatok, fogyókúra, politika és házasság.
A ghostsingles.com nevű weboldal egy szellemeknek készült társkereső.
Az amerikai szinglik 50%-a két éve nem volt egyetlen randevún sem.
Egy átlagos ember kb. ötezerszer szexel élete során.
Azok a férfiak, akik többet néznek pornót, sokkal optimistábbak.
Egy Sarah Carmen nevű nő életét a “Persistent Sexual Arousal Syndrome" (PSAS), vagyis az állandó szexuális izgalom szindróma keseríti meg és több mint 200 orgazmusa van egy nap.
1 perc csókolózás 26 kalóriát éget el.
Történészek szerint néhány kultúrában a homoszexualitásra a férfiasság bizonyítékaként tekintettek.
Azok a nők, akiknek magasabb a tesztoszteronszintjük, többször nyúlnak magukhoz.
A nők többsége elvárja, hogy a férfi valljon először szerelmet.
Ha egy férfi kinéz magának egy nőt, átlagosan 82 másodpercig bámulja őt folyamatosan.
Bár manapság a jobb oldalon kísérik a hölgyeket a férfiak, eredetileg ez fordítva volt, hogy ha kardpárbajra kerülne a sor, jobb kezük szabad legyen.
A délutáni alvás erősíti az immunrendszert és fokozza a nemi vágyat.
Azok az emberek, akik több zenét hallgatnak, sokkal jobban tudnak egymással kommunikálni és párkapcsolataik is tovább tartanak.
Egy nő 4 perc alatt dönti el, hogy akar-e a másik féllel hosszú távú kapcsolatot.
Csak az emberek 8%-a szexel minden nap.
Forrás.tudásfája
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Mélypont a szexuális életben
  2014-07-04 12:38:08, péntek
 
  A libidó elvesztése, fájdalmak, merevedési zavarok - az élet közepén sok nő és férfi szexuális élete kerül mélypontra. Van azonban kiút ebből a szélcsendből.

Akinek kielégítő a szexuális élete, egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy elérkezzen az a pont, amikor már semmi nem megy. Ha aztán megtörténik, sok kapcsolatban tanácstalanság, bizonytalanság és főleg hallgatás uralkodik. Hónapok óta nincs már szex, semmi kedv a gyengédségre - egy hosszú házasságban ez normális?

Szóljon a feleség, hogy az utóbbi időben fájdalmai vannak? Hogy fájdalmat okoz neki a behatolás, mert a hüvelye olyan száraz? Nem, ez csak bántaná a férjét. A férj vallja be, hogy aggódik az erekciója miatt? Hogy a pénisze már nem olyan megbízható, mint korábban? Nem, inkább nem, fél, hogy csalódást okozna.

Ennek a szélcsendnek a következménye: a szexet kerülik, és valamikor aztán a pár teljesen feladja. Nehéz megtalálni az indítógombot és egyszerűen újra megpróbálni. Egyeseknél évekig tart ez az állapot, elégedetlenek és ingerültek lesznek. Szakembertől sem kérnek segítséget, mert sokuk számára a szexualitás témája kínos. Néhány nő aztán vonakodva mégis mesél.

Sokan változókori panaszoktól szenvednek. Talán híztak pár kilót, hirtelen idegen számukra a saját testük, nem találják magukat vonzónak. Ugyanakkor a nők orgazmuskészsége javul az évekkel, nagy igényük van az intimitásra és a gyengédségre - csak a testi változások és panaszok gátolják őket. A hőhullámok, az éjszakai izzadás, az alvászavarok és a rossz közérzet mind hozzájárul ahhoz, hogy a szexuális vágy alábbhagy.
De ez csak egy tényező a sok közül. Gyakran azért veszik el a libidó, mert a szex hirtelen fájdalmat okoz. Az ösztrogénhiány a változókorban kiszárítja a nyálkahártyát, a hüvely nem nedvesedik megfelelően.

Az utolsó menzesz után három évvel ezt minden második nő megtapasztalja. Amit sokan nem tudnak: viszonylag egyszerű a megoldás. Egyes esetekben segítenek a gyógyszertárban recept nélkül kapható gélek, krémek vagy kúpok. De legfontosabb, hogy ne hallgassunk, merjünk beszélni a problémáról, és párunkkal közösen találjunk rá megoldást!
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Időskorban a szex fontosabb, mint a sport
  2014-07-04 12:36:17, péntek
 
  ,,Az időskor nem véd meg a szerelemtől. De a szerelem az öregedéstől igen", mondta egyszer a francia divattervező, Coco Chanel.
Mert pont az időskorban az életminőség megőrzése éppolyan nagy jelentőséggel bír, mint az egészség. Test és szellem egységet alkotnak, és az egyik állapota erősen befolyásolja a másikét. A szexualitás erősíti mind a testi, mind a szellemi jó közérzetet. Sőt egy brit tanulmány a szexuális aktivitást egészségügyi szempontból magasabbra sorolja, mint a sportot.

Ennek ellenére a nők és férfiak szexuális zavarai még mindig azok közé a betegségek közé tartoznak, amelyeket túl ritkán diagnosztizálnak és kezelnek. Mert az időskori szexualitás nemcsak a társadalomban, hanem az orvosi praxisban is tabutéma. Még ha társadalmilag meghatónak is érezzük, ha beköszönt a ,,második tavasz", vagy ha egy nő és egy férfi még az együtt töltött több évtized után is szeretetteljesen bánik egymással, a meztelen tényekről a legtöbben nem akarnak beszélni.

Az életük második felében járó nőknek és férfiaknak legalább az orvosukkal kellene a szexuális egészségről beszélniük. Nem csak azért, mert ez hozzátartozik a kielégítő élethez, hanem mert a szexuális működési zavarok gyakran első jelei olyan betegségeknek is, mint a diabétesz vagy a szívbetegségek.

A partnerrel is legyünk nyíltak. Mert míg a legtöbb nőnél a szexuális ingerlékenység a változókor után egész az időskorig megmarad, az idősödő férfiak gyakran változásokkal küzdenek: az izgalom, az erekció és az ejakuláció a növekvő életkorral többnyire lassabban következik be. Krónikus betegségek és fájdalmak is akadályozhatják az időskori szexet. A nyílt beszélgetések ezekről csökkentik a félelmet, hogy nem fog sikerülni, és ezzel megnövelik a valószínűségét, hogy a szexben ellazultabbak és így könnyebben ingerelhetők legyünk.

Tehát hogy a libidó nyugdíjba megy, az csak egy mítosz. És olyan sok érv szól az időskori szex mellett - például az orgazmusnál felszabaduló endorfinok, amelyek erősítik az immunrendszert, vagy az a tény, hogy az elégedett idősebbek kevésbé hajlamosak agyvérzésre. Számos vizsgálat kimutatta: minél több orgazmus, annál magasabb várható élettartam.
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Szex időskorban – csak lazán
  2014-07-04 12:33:56, péntek
 
  A legtöbben az erotikát a fiatalsággal és az üde testtel asszociálják. Tulajdonképpen miért is? Végül is a szexualitás nem marad abba csak úgy egyszerűen. Hogy az idősebbeknek is lehet kielégítő szexuális életük, az nem kérdés.

Egy amerikai tanulmány eredménye szerint csak 75 éven túl kezd komolyan lehanyatlani a szerelmi élet. Ennek időpontja egyénileg különböző. Saját magunk és partnerünk egészsége is rendkívül fontos szempont. Aki nem panaszkodik egészségügyi problémákról és van partnere, az idősebb emberként is örömteli órákat élhet át.

Romantikus órák a második tavaszban
Ez férfiakra és nőkre egyaránt érvényes. Az egy tévhit, hogy a női szexualitás a változókorral alábbhagy. De akkor honnan ered ez a feltételezés? Végül is a szexuális érzékenység a legtöbb nőnél egész időskorig megmarad. Inkább a férfiak azok, akik például erekciós problémákkal küzdenek. Sok nő azonban túléli a férjét, és gyakran sok évet tölt el partner nélkül. A férfi-nő arány tehát a növekvő korral egyre inkább kiegyensúlyozatlanná válik. Aki idősebb nőként partneri együttlétre vágyik, annak aktívnak kell lennie és keresnie kell.

A szexualitás lazábbá vált
Jóllehet a párkeresés a nők számára a növekvő korral tényleg egyre nehezebbé válik, napjainkban ez szerencsére kevésbé problémás, mint amilyen néhány évtizeddel ezelőtt a legtöbb esetben volt, amikor egy nő özvegyen maradt. A szexualitás időskorban sokkal lazábbá válik, mint 20-30 évesen.

Ezt egy magazin felmérése is megerősíti, amely szerint a megkérdezettek fele teljes mértékben elégedett volt a szerelmi életével, és mintegy egyharmada hangsúlyozta, hogy az idővel sokkal intenzívebbé és bizalmasabbá vált az intim együttlét a partnerrel, még ha talán nem is volt olyan gyakori, mint korábban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Milyen előnyei vannak az időskori szexnek?
  2014-07-04 12:31:20, péntek
 
  A tinédzserkori szexszel összehasonlítva az ,,érett szexnek" bizonyos előnyei is vannak: így nem kell gondolnunk a védekezésre. Az orgazmusképesség pedig akár jobb is lehet, mert bizonyos kényelmetlenségek megszűnnek, amelyek a pubertáskorban és az azt követő években gyakran előfordulnak. Felnőttkorban is vannak fázisok, amelyekben a szexualitás kiélése külső tényezők miatt háttérbe szorul. Elsősorban abban az időszakban, amikor az utódok nagyon sok figyelmet vesznek igénybe, és ez nehézségekhez vezethet a partnerkapcsolatban.

Ebből kifolyólag a 40 feletti férfiaknak jelentősen ritkábban van korai magömlésük. A szeretkezés összességében tovább tart, és ezért kielégítőbbnek is érezzük. A nyomás, hogy orgazmusunk legyen, vagy hogy a partnerünket el kell juttatnunk a csúcsra, már a múlté. Mert a szükségletek, vágyak és igények gyakran eltolódnak a szexben. Az érzékelt közelség miatti kellemes érzés gyakran kiváltja a kielégülés utáni vágyat.

Néhány nő, aki évtizedeken keresztül a nem kielégítő szexualitást tapasztalta meg, időskorban megkönnyebbül, ha véget vethet ennek. Azonban ne feledjük, hogy időskorban is van még esély rá, hogy egy érzékenyebb partnerrel a szexualitás új formáját fedezzük fel.

Az időskori szexre nincs általánosan érvényes szabály. Végül is minden embernek magának kell megismernie a saját vágyait, álmait és szükségleteit, és megpróbálni ezeket kielégíteni. Ehhez hozzátartozik, ahogy a fiatalabb években is, a kommunikáció lehetősége és a nyitottság másokkal és saját magunkkal szemben. A kielégítő szexuális élet fontos előfeltétele a saját testünkkel szemben érzett szégyenérzet legyőzésének. Ezen kívül a szexualitásunk kiélésénél ne állítsuk magunkat teljesítménykényszer elé.

Ha fizikai vagy partnerkapcsolati problémák lépnek fel, ezeket terápiás tanácsadással elháríthatjuk, vagy legalább javíthatjuk. Fontos, hogy a szexualitás terén fennálló tabukat időskorban leküzdjük, és a saját utunkat járjuk. A saját gondolkodásunk megváltoztatása azonban nem elegendő. A környezetnek, a gyerekeknek és unokáknak, valamint az idősek otthonában az ápoló személyzetnek is támogatniuk kell az idősebb embereket a szexualitáshoz való jogukban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Minél idősebb a nő, annál kielégítőbb a szexuális élete
  2014-07-04 12:23:28, péntek
 
  Jóllehet gyakran kevésbé éreznek vágyat, az idős nők nagyon elégedettek a szexualitásukkal. Ez az eredménye az amerikai San Diego-i Kalifornia Egyetem tanulmányának. E szerint az idősebb nők a szexuális életüket kielégítőnek érzik akkor is, ha nem olyan gyakran kerül sor nemi érintkezésre.

A tanulmány keretében a tudósok 806, átlagosan 67 éves nőt kérdeztek meg. Mintegy 63 százalékuk már maga mögött tudta a változó éveket. Minden második megkérdezett arról számolt be, hogy a felmérés 4 hete alatt része volt nemi érintkezésben. Mindenesetre a gyakoriság csökkent a növekvő életkorral. A nők 67 százaléka szex közben eljutott az orgazmusig, és ebben is a fiatalabb nők voltak gyakrabban kielégítve. A 80 év felettiek közül is még minden második szexuális izgalomról és orgazmusokról számolt be, noha ebben a korcsoportban a nők ritkán beszélnek nemi vágyról.

Meglepő módon a nők jó 40 százaléka mondta, hogy szinte soha nem érez szexuális vágyat. A szexuálisan aktív nők között még mindig volt 30 százalék, akik alacsony vágyat éreztek. Csak 5 szexuálisan aktív nő számolt be fokozott testi vágyról.

Összességében a megkérdezettek 61 százaléka a szexuális életét kielégítőnek nevezte, függetlenül attól, hogy volt-e partnere vagy szexuálisan aktív volt-e. Ebben egyértelműen az idősebb hölgyek jártak élen: minél magasabb az életkor, annál nagyobb az elégedettség a szexuális élettel. Ebben nem feltétlenül a nemi érintkezés játszott kiemelkedő szerepet.

Sok nő ért el szexuális kielégülést simogatások, érintések vagy más intimitások révén, amelyek egy hosszan tartó párkapcsolat keretében történhetnek. A partner érzelmi és fizikai közelsége az idősebb nők számára nyilvánvalóan fontosabb, mint az orgazmus.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Mama, ez nem normális!”
  2014-07-04 12:20:26, péntek
 
  Az idősek is éreznek vágyat a szexre, vagy a régi partnerükkel vagy egy újjal. Intenzívebbnek érzik szexuális életüket, mint korábban. Ha azonban egyedül maradnak és megpróbálkoznak ismét a párkereséssel, gyakran konfliktusba kerülnek felnőtt gyerekeikkel, akik elítélik az időskori szexet. Jóllehet szinte minden idősebb embernek van - vagy szeretné, ha lenne - szexuális élete.

Csakhogy a társadalom ezt megnehezíti számukra. A fiatalok gyakran azt gondolják, az időskorhoz már nem tartozik a szex. A probléma az, hogy gyakran az idősek is ezt hiszik.
A reklámokban a szex a fiatalság privilégiuma

Az öregedést összekötik a teadélutánokkal, a seprűvénával, a ráncosodás elleni krémekkel és a bélflóratablettákkal. A szex csak a fiatalokhoz tartozik, legalábbis a reklámokban: izmos, napbarnított férfiak fekszenek lazán a tengerparton, és szép, fiatal nők kényeztetik őket gyümölcslével, édességgel. Egy ráncos test egyszerűen nem illik ebbe a tengerparti díszletbe.

A szex azonban nagyon is hozzátartozik az élethez egészen időskorban is. Ezt mutatja egy chicagói egyetem tanulmánya is. Az 57-64 éves amerikai lakosság 73%-ának, a 65-74 évesek felének van nemi kapcsolata. Csak 75 év felett csökken az arány, aminek oka kevésbé az eltűnő vágy, inkább a férfiak akut hiánya, akik egyszerűen korábban halnak.

Fontosabbá válnak a gyengédségek
A növekvő életkorral megváltozik a szexuális érintkezések jellege. Rendszerint kevesebb a szex, mert a puszta nemi aktus veszít jelentőségéből. Cserébe fontosabbá válnak a gyengédségek.
Az időskori szex legfőbb akadályai az olyan egészségügyi problémák, mint a diabétesz és a magas vérnyomás.

A chicagói tanulmány szerint minden második megkérdezett legalább egy szexuális problémára panaszkodott. A férfiak több mint egyharmada volt érintett merevedési zavarokban. A nők 39%-a szenvedett hüvelyszárazságban. Ez megnehezítheti a nemi aktust, bár a szexuális izgathatóság a nőknél szinte korlátlanul megmarad időskorban is.

Az ágyban jelentkező problémák oka nemcsak az egészségi állapot, hanem gyakran a stressz. Főleg a férfiakra gyakorol nyomást, hogy a növekvő életkorral a teljesítményük az ágyban megváltozik. Nem érzik ugyanis magukat férfinak, ha tovább tart, vagy egyáltalán nem sikerül eljutniuk az orgazmusig.

A nőket pedig ez elbizonytalanítja a nőiességükben. Gyakran az az érzésük, hogy már nem elegek a férfinak. Sokan nem tudják elfogadni, hogy a testük öregszik, sőt zavarban vannak miatta
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
A szex élvezete – az időskori betegségek ellenére
  2014-07-04 12:17:26, péntek
 
  Durván szólva, nincs 70 éves ember betegségek nélkül. És a legtöbb betegség kihat a szexualitásra. Ráadásul sok gyógyszer el is nyomja a vágyat, vagy befolyásolja a nemi szervek működését. Ha nyíltan beszélünk a szakorvossal, esetleg lehet találni alternatív kezelési lehetőségeket. Egy áttekintés a tipikus problémákról.

Szívbetegségek
Sok beteg és partnerük attól félnek, hogy a szex túlságosan kifárasztja őket. De ez a félelem a szex közbeni infarktustól megalapozatlan. Mindenesetre, ha szívműtét után vagyunk, kérdezzük meg az orvosunkat, mennyi ideig kell a szextől tartózkodnunk. A potencianövelő szerek szedését is egyeztetni kell.

Magas vérnyomás és érbetegségek
Ezek gátolják a nemi szervek vérkeringését, aminek következtében a hüvely száraz marad, és erekciós problémák lépnek fel. A gyógyszerek gyakran csökkentik a vágyat, és fáradttá tesznek. Viszont már az életmód apró változtatásai - mint a rendszeres mozgás, a nikotinról való lemondás, a kiegyensúlyozott táplálkozás - javítják a testi és lelki közérzetet.

Artrózis és reuma
Fizikai terápiákkal, például hő alkalmazásával kordában lehet tartani a fájdalmat. Tegyük a szexuális aktivitásunkat ezekre a fájdalommentes időszakokra, integráljuk a meleg fürdőt vagy a masszázst az előjátékba, keressünk fájdalommentes ízületkímélő testhelyzeteket.

Depresszió
Mind a betegség, mind a gyógyszerek gyakran vezetnek vágycsökkenéshez. Léteznek azonban alternatív lehetőségek is a kezelésre, amelyek lehetővé teszik a szexet.

Alzheimer és demencia
A demencia megváltoztatja a betegek természetét, ez a szexualitást is befolyásolja. Két véglet is lehetséges: a szexuális vágy elapadása vagy annak fokozódása a követelőzésig és a nyilvános szexuális cselekedetekig. Természetesen a demenciás betegek - és partnereik - is kívánják a szexet. Sajnos ez egy nagy tabutéma, amelyről a szakorvosok alig nyilatkoznak. Ápoló személyként tudatosítsuk magunkban, milyen volt eddig a szexuális kapcsolatunk a megbetegedett partnerünkkel, és ezt vegyük alapul. Keressünk segítséget internetes fórumokon, önsegítő csoportokban vagy szexuálterapeutánál.

Daganat
Időskorban nő a valószínűsége a daganatos megbetegedéseknek. A daganat már önmagában is egy szakítópróba az érintettek számára. Az előtérben a túlélés áll. Készüljünk fel azonban arra is, hogy a kezelés megváltoztatja a szexuális életünket. Különösen egy mell-, prosztata- vagy méhműtét. Egyrészt a gyógyszerek fáradttá és gyengévé tesznek, másrészt a figyelem a saját testünkre irányul. A szégyen és a félelem legyőzhetők egy szeretetteljes kapcsolatban.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
Hogyan maradjunk 50 felett is fiatalok?
  2014-07-04 12:11:49, péntek
 
  Használjuk a szabadidőnket arra, hogy valami újat tanuljunk!
Folytassuk időskorban is azt a fajta testi, szellemi és szociális aktivitást, amit a korábbi életévekben fejlesztettünk ki. Használjuk ki időskorban a szabadidőt arra, hogy újat tanuljunk. Időskorban is edzhetjük a memóriát és a gondolkodást. Foglalkozzunk tudatosan a környezetünk fejlesztéseivel - pl. a technika, média, közlekedés területén, és kérdezzük meg magunktól, hogyan hasznosíthatnánk ezeket a saját életünkben. (Gondoljunk csak az internet adta lehetőségekre.)

Maradjunk aktívak és gondolkodjunk pozitívan!
Maradjunk időskorban is nyitottak az életünkben bekövetkező pozitív eseményekre. Őrizzük meg a képességünket, hogy a hétköznapokban örülni tudjunk a szép dolgoknak. Vegyük figyelembe, hogy aktív életvezetés és pozitív beállítottság esetén egészségesebbnek érezzük magunkat. Ha megtaláltuk a nekünk tetsző feladatot, ha örülni tudunk a mindennapi apró élményeknek, és ha a megterhelő szituációkban nem adjuk fel, akkor könnyebben megőrizzük a jó közérzetünket egészségileg is.

Az időskort fogjuk fel esélyként!
Az időskort olyan életszakaszként fogjuk fel, amelyben továbbfejlődhetünk. Kiterjeszthetjük a készségeinket és érdeklődésünket, új felismeréseket találhatunk, és érettebben bánhatunk az élet kihívásaival. Vegyük figyelembe, hogy ha szembenézünk a terhekkel és konfliktusokkal, azzal is továbbfejlődhetünk.

Időskorban is ápoljuk a kapcsolatainkat!
Ne korlátozódjunk csak a családra, hanem gondoljunk a szomszédokra, barátokra és ismerősökre is. Gondoljuk meg, hogy a fiatalabbakkal való kapcsolat is a kölcsönös ösztönzés és gazdagítás lehetőségét nyújtja.

Adjunk esélyt a gyengédségnek!
Egy partnerkapcsolat, amelyben mindkét fél élvezi a gyengédséget, a testi közelséget és szexualitást, hozzájárul az elégedettséghez és a testi jó közérzethez. Ne bizonytalanodjunk el azoktól az emberektől, akik szerint az időskor és a gyengédség, vagy az időskor és a szexualitás nem illenek össze. Ezeknek az embereknek nincs igazuk.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
A szex megszépíti az időskort
  2014-07-04 12:09:51, péntek
 
  A szexuálisan elégedett idősebb nőknek kevesebb problémájuk van az öregedéssel. Ebben nem játszik szerepet, hogy milyen gyakran aktívak szexuálisan.

Amerikai tudósok összefüggést fedeztek fel a szubjektíven érzett életminőség és a szexuális elégedettség között. A vizsgálatukban 1235 60 és 89 év közötti nő vett részt. A kutatók három korcsoportot különböztettek meg: a 60-69 éveseket, a 70-79 éveseket és a 80-89 éveseket.

Ahogy várható volt, a növekvő korral csökkent a szexuális aktivitás és kapacitás: azok közül, akik tartós párkapcsolatban éltek, a 60-69 évesek 70%-a nyilatkozta, hogy az elmúlt hat hónapban volt szex az életében, a 70-79 éveseknél ez 57% volt, a 80-89 éveseknél 31%.

Jóllehet a szexuális aktivitás színvonala a különböző korcsoportokban jelentősen eltért, a nők 60%-a mindhárom korcsoportból úgy nyilatkozott, hogy valamelyest vagy nagyon elégedett a szexuális életével. A kutatók abból indulnak ki, hogy a szerelmi élettel való elégedettség időskorban szorosan összefügg az élettel való általános elégedettséggel. És hogy a szex még szebbé tegye az életet 50-en túl is, felejtsük el a rutint!

A változatosság a szexben olyan, mint a pezsgőtabletta
A rutin jó. Sok mindent megkönnyít a mindennapokban, és szabaddá teszi a gondolatainkat más dolgok számára. Nem úgy a szexben. A jó szex a változatosságból, a meglepetésekből, az előre nem látott mozzanatokból él. Egy párkapcsolatban azonban többnyire ott ólálkodik a napi rutin, ami a szexet sem kíméli. Azt hisszük, a partnerünk testét kívülről-belülről ismerjük.

A szexuális együttlétünk egy bizonyos séma szerint zajlik. Meghatározott a nap és napszak, az érintések helye és technikája. Valóban rutinná válik. A szex aztán gyakran nem több, mint az esti fogmosás. A meglepetések ki vannak zárva, és ezzel az élvezeti tényező is nagyon csekély.
Mit tegyünk monotónia ellen az ágyban?

Szabaduljunk meg a talán magunkévá tett társadalmi normáktól és szabályoktól, és próbáljunk ki valami újat. Foglaljunk le egy hétvégét egy luxushotelben. Lepjük meg partnerünket egy új izgalmas ruhával. Szeretkezzünk reggel vagy délben, a fürdőszobában vagy a nappaliban, a kanapén. Kenjük be a párunk testét mézzel vagy tejszínhabbal, és nyalogassuk le élvezettel.

Emlékezzünk arra, a kapcsolatunk elején milyen tudatosan készültünk egy randevúra: csinosan felöltöztünk, a testünket gondosan ,,előkészítettük", a legfinomabb parfümöt használtuk. Ma ismét tegyük ugyanezt. Tegyünk úgy, mintha ma este el akarnánk csábítani partnerünket. Mutassuk a legjobb oldalunkat.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szex időskorban  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 544 db bejegyzés
Összes: 7510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 17468
  • e Év: 341411
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.