Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Diós patkó
  2019-02-10 14:30:33, vasárnap
 
 
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).

Diós patkó

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj

Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a hozzávalókat, akkor adjuk hozzá a vajat és egy masszává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk. Kb. 8-10 centisre daraboljuk, patkó alakúra hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben (170 fokon), kb. negyed óráig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal együtt.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéba mártjuk a patkók mind a két végét, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!

U.I.:
Dió helyett földimogyoróval, mákkal, vagy kókusszal is finom! Kifli formába nyomkodva is süthetjük.

Nagyi titka oldalról



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Villámgyors banánfánk kelesztés nélkül
  2019-01-27 14:14:04, vasárnap
 
  mennyei finomság percek alatt

Ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem is lehetne a fánkkészítés. Ráadásul a banános változat nagyon finom is.

25 dkg liszt 5 dkg cukor 3 db banán 1 dl tej 1 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbóna 5 dl olaj a sütéshez

A banánt villával pépesítsd, majd rakd hozzá a felvert tojást és a tejet. Vegyítsd a lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd a banános keverékhez. Dolgozd össze a tésztát, sűrű masszát kell kapnod.

Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben hevíts bőséges olajat, és szaggasd bele egy kanállal a tésztát. A fánkokat süsd meg négy-hat perc alatt. Amikor minden oldaluk szép piros, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még forrón szórd meg porcukorral.



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Bundás alma
  2019-01-26 16:37:39, szombat
 
 

2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej
12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma
fahéj, porcukor a szóráshoz

A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Tejberizs karamelles almával
  2019-01-15 18:43:55, kedd
 
 

20 dkg cukor + 3 evőkanállal,5-6 nagyobb alma
3 dl rizs,csipet só,3 dl víz,1 l tej,1 csomag vaníliás cukor

Így készült:
Az almákat megpucoltam, felkockáztam. (Felhasználtam a gyümölcskosárban fonnyadókat is.)
A 20 dkg cukrot kis lángon hagytam felolvadni. Mikor szép aranybarna lett, rádobtam az almakockákat, s fedő alatt hagytam megpárolódni. Addig pároltam, míg a cukor teljesen felolvadt. Néha azért átkevertem. Az almakockák egy része szétfő, de ez nem baj. Előbb kételkedtem benne, hogy ez így működik, de az alma által eresztett lé épp elég a cukor felolvadásához.
A rizst a csipet sóval és a 3 dl vízzel kis lángon főni tettem. Mikor az összes vizet beitta, hozzáöntöttem a liter tejet. Időnként megkavarva hagytam főni, fedő nélkül. Mikor majdnem megpuhultak a rizsszemek, hozzáadtam 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot. Még rövid ideig főztem, s fedő alatt hagytam még puhulni 5-6 percig.
Még azon forrón tálba rétegeztem a karamelles almával.

Mai desszertem :) nagyon finom lett!! :) )




 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Tojáslikőrös krém pisztáciával
  2018-04-25 14:12:04, szerda
 
  ,,Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb."


1 dl tejben elkevertem simára
1 cs vaníliás pudingport.
3 dl tejet forrásig melegítettem
2 ek cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáöntöttem a feloldott pudingport.
Besűrítettem.
Kevergetve kihűtöttem. hozzáöntöttem 1.2 dl tojáslikőrt,
1 cs vaníliás cukrot.
Kemény habbá vertem 3 dl tejszín 1 ek porcukorral.
Ennek a felét a krémbe forgattam.
Szétosztottam kelyhekbe.
A maradék kemény tejszínhabbal díszítettem és meglocsoltam tojáslikőrrel, megszórtam apróra vágott zöld pisztáciával.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Almahab
  2018-04-23 16:33:36, hétfő
 
  Hozzávalók:
4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje.

Elkészítése:
Az almát megpucoltam és lereszeltem. A margarint meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva elkevertem és hagytam hogy az alma leve elpárologjon. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. Ezután leturmixoltam a cukornak a felével. A tojásfehérjét jól felvertem kemény habbá a cukor másik felével és a kihűlt almapürét is hozzá tettem és így kevertem össze, jó pépes állagú lett. Ezután poharakba pakoltam dióval és csokidarával díszítettem.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Karamell krém:
  2018-04-16 13:21:32, hétfő
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Kókuszbundás sült alma
  2018-02-09 17:41:37, péntek
 
  Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Almakrém kókuszhabbal
  2018-02-09 16:56:48, péntek
 
  Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény habbá vertem a megmaradt (3 dkg.) cukorral, óvatosan összeforgattam a kókuszreszelékkel. Kóstolás után, mindenki édesítse ízléséhez, úgy az almakrémet, mint a habot. Poharakba adagoltam, felváltva, a krémből és a habból. Behűtve az igazi!
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Salzburgi galuska
  2017-12-03 20:10:53, vasárnap
 
  Salzburgi galuska
Hozzávalók:
6 tojás, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál keményítő, a szószhoz: 1 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor.

Elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk az étkezési keményítőt is. Kevés sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot, majd azzal is tovább verjük. Végül kézi habverővel, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és nagy habgaluskákat szaggatunk egymás mellé tojáshabból és az oldalánál óvatosan beletöltjük a tejszínt. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütése közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki közben. Tálaláskor porcukorral meghintjük és még forrón tálaljuk.



Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 141 db bejegyzés
Összes: 7915 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 1217
  • e Hónap: 11097
  • e Év: 46655
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.