Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Titok krém vagy gríz hab
  2020-04-12 19:38:09, vasárnap
 
 

Hozzávalók:
1/2 liter víz
3 kanál búzadara
6 kanál cukor
1 citrom reszelt héja és leve

A vízbe beleteszem a hozzávalókat, felfőzöm, míg a dara megpuhul kb 6 percig és jól megdagad (akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú). Nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel felverem fehér habbá. Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszín habbal vagy csokival díszítem.



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
  2019-06-19 10:49:10, szerda
 
 

HOZZÁVALÓK
A palacsintához:
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
2 ek rum
2 dl tej
15-20 dkg liszt
1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
A túrós töltelékhez:
5 dkg mazsola
2 ek rum
3 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya konyhája



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Diós patkó
  2019-02-10 14:30:33, vasárnap
 
 
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).

Diós patkó

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj

Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a hozzávalókat, akkor adjuk hozzá a vajat és egy masszává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk. Kb. 8-10 centisre daraboljuk, patkó alakúra hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben (170 fokon), kb. negyed óráig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal együtt.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéba mártjuk a patkók mind a két végét, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!

U.I.:
Dió helyett földimogyoróval, mákkal, vagy kókusszal is finom! Kifli formába nyomkodva is süthetjük.

Nagyi titka oldalról



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Villámgyors banánfánk kelesztés nélkül
  2019-01-27 14:14:04, vasárnap
 
  mennyei finomság percek alatt

Ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem is lehetne a fánkkészítés. Ráadásul a banános változat nagyon finom is.

25 dkg liszt 5 dkg cukor 3 db banán 1 dl tej 1 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbóna 5 dl olaj a sütéshez

A banánt villával pépesítsd, majd rakd hozzá a felvert tojást és a tejet. Vegyítsd a lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd a banános keverékhez. Dolgozd össze a tésztát, sűrű masszát kell kapnod.

Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben hevíts bőséges olajat, és szaggasd bele egy kanállal a tésztát. A fánkokat süsd meg négy-hat perc alatt. Amikor minden oldaluk szép piros, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még forrón szórd meg porcukorral.



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Bundás alma
  2019-01-26 16:37:39, szombat
 
 

2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej
12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma
fahéj, porcukor a szóráshoz

A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.



 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Tejberizs karamelles almával
  2019-01-15 18:43:55, kedd
 
 

20 dkg cukor + 3 evőkanállal,5-6 nagyobb alma
3 dl rizs,csipet só,3 dl víz,1 l tej,1 csomag vaníliás cukor

Így készült:
Az almákat megpucoltam, felkockáztam. (Felhasználtam a gyümölcskosárban fonnyadókat is.)
A 20 dkg cukrot kis lángon hagytam felolvadni. Mikor szép aranybarna lett, rádobtam az almakockákat, s fedő alatt hagytam megpárolódni. Addig pároltam, míg a cukor teljesen felolvadt. Néha azért átkevertem. Az almakockák egy része szétfő, de ez nem baj. Előbb kételkedtem benne, hogy ez így működik, de az alma által eresztett lé épp elég a cukor felolvadásához.
A rizst a csipet sóval és a 3 dl vízzel kis lángon főni tettem. Mikor az összes vizet beitta, hozzáöntöttem a liter tejet. Időnként megkavarva hagytam főni, fedő nélkül. Mikor majdnem megpuhultak a rizsszemek, hozzáadtam 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot. Még rövid ideig főztem, s fedő alatt hagytam még puhulni 5-6 percig.
Még azon forrón tálba rétegeztem a karamelles almával.

Mai desszertem :) nagyon finom lett!! :) )




 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Tojáslikőrös krém pisztáciával
  2018-04-25 14:12:04, szerda
 
  ,,Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb."


1 dl tejben elkevertem simára
1 cs vaníliás pudingport.
3 dl tejet forrásig melegítettem
2 ek cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáöntöttem a feloldott pudingport.
Besűrítettem.
Kevergetve kihűtöttem. hozzáöntöttem 1.2 dl tojáslikőrt,
1 cs vaníliás cukrot.
Kemény habbá vertem 3 dl tejszín 1 ek porcukorral.
Ennek a felét a krémbe forgattam.
Szétosztottam kelyhekbe.
A maradék kemény tejszínhabbal díszítettem és meglocsoltam tojáslikőrrel, megszórtam apróra vágott zöld pisztáciával.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Almahab
  2018-04-23 16:33:36, hétfő
 
  Hozzávalók:
4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje.

Elkészítése:
Az almát megpucoltam és lereszeltem. A margarint meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva elkevertem és hagytam hogy az alma leve elpárologjon. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. Ezután leturmixoltam a cukornak a felével. A tojásfehérjét jól felvertem kemény habbá a cukor másik felével és a kihűlt almapürét is hozzá tettem és így kevertem össze, jó pépes állagú lett. Ezután poharakba pakoltam dióval és csokidarával díszítettem.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Karamell krém:
  2018-04-16 13:21:32, hétfő
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Kókuszbundás sült alma
  2018-02-09 17:41:37, péntek
 
  Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 54 db bejegyzés
Összes: 8181 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 290
  • e Hét: 797
  • e Hónap: 290
  • e Év: 116944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.