Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Fokhagymás krumpli recept
  2019-05-17 12:27:14, péntek
 
  Hozzávalók:

1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.

Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk
recept neked
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sós-túrós, spenótos pite
  2019-05-07 21:04:02, kedd
 
 
Mi készüljön ebédre? Finom legyen, friss, ropogós, ínycsiklandó, de ne legyen komplikált? Íme egy ötlet. Már csak egy jó kis paradicsom leves, zöldségleves kell hozzá. A spenót, ahogy a gyerekek is megeszik :) !

• 7 réteslap
• 500 gr spenót
• 300 firss túró
• 2 újhagyma, vagy póréhagyma
• 4 tojás
• 1 sütőpor
• 150 ml olaj
• 300 ml tej
• só, frissen őrölt bors

A spenótot mossuk meg, forró vízben blansírozzuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetés után felaprítjuk.
Az újhagymát (én újhagymát használok, mert most rengeteg van a kertben), vagy póréhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Kevés olajon egy kocka vajon is lehet, még finomabb lesz.

A három tojást, 200 ml tejet, olajat, sütőport és a friss túró két harmadát keverjük össze.
A túró egy harmadát keverjük össze a spenóttal és a ledinsztelt hagymával.
Két réteslapot olajjal vagy olvasztott vajjal kenjük le és a túrókrémmel kenjük meg, ezt ismételjük meg háromszor, végén a spenótos hagymás tölteléket kenjük az utolsó réteslapunkra.
Tekerjük fel a betöltött réteslapokat és vágjuk fel háromszögletűre, cikk-cakk -ra. Vegyünk egy kerek edényt, helyezzük körbe a tésztánkat, úgy, hogy a közepén jusson a rolád végéből egy darabka. Szezámmaggal szórjuk meg és süssük piros, ropogósra. 25 - 30 perc 180 fokon.















 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Casserole, a finom rakottas
  2018-11-28 22:10:09, szerda
 
 

A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk rá.


 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Pulykahúsos casserole
  2018-11-28 22:07:36, szerda
 
 

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 1 db nagy édesburgonya, 10 db tojás, olaj, só, bors, 15 dkg eidami sajt, 5-6 db spenót levél
Elkészítés:
A pulykahúst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajjal kikent hőálló edény aljába egy réteg karikára vágott burgonyát teszünk, sózzuk, majd rásimítjuk a pulykahús felét, erre jön ismét burgonya, majd a tetejére a pulykahús. A rétegeket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is. A végén ráöntjük a felvert tojásokat. A tetejét megszórjuk sajttal és a spenót leveleket is rárakjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, míg szép pirosra sül teteje kb. 40-50 perc.
Miért egészséges? Mert az édesburgonya igen magas béta-karotin tartalma miatt rákmegelőző, csökkenti a prosztata- és a vastagbélrák kialakulását.



 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
  2018-10-13 22:06:21, szombat
 
  Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A petrezselymet összeaprítjuk és azt is hozzákeverjük.
A maradék hagymát és fokhagymákat megpucoljuk, daraboljuk. Forró olajon megfuttatjuk és a paradicsom darabokat a kakukkfűvel belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk.
Közben a tököt is megpucoljuk, magját kivágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük. A maradék olajon 5 perc alatt körbe-körbe sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsomszósz 2/3 részét leterítjük egy tűzálló tál aljára. A tököt összekeverjük a lencsével és a felvágott lasagne csíkokra halmozzuk, úgy, hogy könnyedén fel tudjuk tekerni. Óvatosan, állítva, a paradicsomszószba sorakoztatjuk a tekercseket, a kéksajtot rámorzsoljuk, a maradék paradicsomszószt elosztjuk köztük és a sütő középső sínére toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. Azon mód, forrón tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Karfioltekercs
  2018-07-06 13:07:38, péntek
 
 
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy fej hagyma
Olaj
5 db tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
20 dkg sonka vagy bacon

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt 5-6 percig előfőzzük, hideg vízzel lehűtjük. Egy közepes hagymát olajon párolunk, kihűtjük. A bacont felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a hagymához, karfiolhoz. Hozzátesszük a lisztet, hogy egy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Kivajazott őzgerinc formában, tűpróbáig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Brokkolikrémes sonkatekercs
  2018-07-06 13:06:38, péntek
 
 
Nem tudok szépen díszíteni, de mindig próbálkozom. =D
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 rúd bármilyen ízesítésű krémsajt
1 evőkanál majonéz

Bors
Elkészítés: A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sajtos sonkás cukkinitekercs
  2018-07-05 15:06:01, csütörtök
 
  Hozzávalók, 23cm-es hőálló tálhoz
3 kisebb, zsenge cukkini
200g feta, vagy krémfehér sajt
200g gépsonka
200ml tejszín
100ml tej
3 tojás
60g tk. búzaliszt
80g reszelt trappista
1-2 gerezd fokhagyma

bors
20g reszelt trappista a szóráshoz
kevés olaj és liszt a tál előkészítéséhez



A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.
A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire, megszórtam sajttal és sütőbe tettem. 40 perc alatt megsütöttem.

A recept amit átalakítottam, a Juditka konyhája blogon található.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
  2018-06-15 16:53:45, péntek
 
  Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal

A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis ,,csavartam" - ha már csavarról beszélünk - egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!




Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.

A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal
  2018-06-15 16:50:23, péntek
 
 
Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.

Hozzávalók
4 hajóhoz
10 dkg rizs
10 dkg kolbász
10 dkg Ammerländer Edámi sajt
2 db zsenge cukkini
1 teáskanál + 1 kávéskanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A rizst hagyományos módon, enyhén megsózva puhára főzzük.

A cukkiniket megmossuk, hosszában, középen kettévágjuk, magos középső részüket kivájjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a főtt rizzsel.

A rizses keveréket a kivájt cukkinihajókba halmozzuk. A vágási felületeket beecseteljük a maradék olajjal, valamint kikenünk egy sütőtálat is olajjal. Belehelyezzük a cukkinihajókat.

Az Ammerländer Edámi sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a töltött cukkinik tetejét. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Aprított snidlinggel megszórva, salátával körítve tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 159 db bejegyzés
Összes: 7933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 73
  • e Hónap: 5212
  • e Év: 53343
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.