Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Cukkini tekercs
  2020-11-05 13:12:49, csütörtök
 
  Egy nagyon finom cukkinis receptet hoztam. Mi imádjuk a cukkinis ételeket , mindig örülök, ha valami szuper új ötletet látok a cukkini felhasználására. Szuper ez a recept, mert variálható, a töltelék bármi lehet, a hűtő tartalmának megfelelően. Ez most nem az a dobd össze 5 perc alatt elkészíthető recept kategória, de megéri elkészíteni, ajánlom sok szeretettel.





HOZZÁVALÓK

2-3 cukkini
Reszelt sajt
sajtkrém
1/2-3/4 bögre rizs
Tejföl
Tojás
sonka

ELKÉSZÍTÉSE

Az alaposan megmosott cukkinit nagyon vékony szeletekre vágjuk. Én a káposzta reszelőt használtam ehhez.

Azokat, amik nem olyan szép szeletek és a két végét nagyon apró kockára vágom és olajon megpirítom. Teszek fel rizst főni, kb. 1/2-3/4 bögrével. A rizst a megpirított cukkinihez adjuk, teszünk bele kb. 5-10 dkg reszelt sajtot, kb. Fél doboz sajtkrémet, apróra vágott sonkát. Sózzuk.
Két vékony szelet cukkinit kicsit fedve egymást leteszünk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk rá és felcsavarjuk. Ezeket tepsibe helyezzük, majd a kimaradt tölteléket rákanalazzuk és a kimaradt cukkini csíkokat a tetejére tesszük.

Betesszük 200 fokon sülni, amikor a cukkini darabok egy pici szint kapnak, lelocsoljuk egy tejföl és egy tojás keverékével. Erre reszelt sajt megy és visszatesszük sütni.



 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Rakott cukkini
  2020-11-05 12:27:53, csütörtök
 
  Egy finom cukkinis fogás, kivételesen most hússal rakva.. Mert imádjuk a cukkinit minden formában.


HOZZÁVALÓK

50 dkg darált hús
2 nagyobb cukkini
1/2 bögre főtt rizs
1 tejföl
sajt

ELKÉSZÍTÉSE


A darált húst egy kis olajon elkezdjük sütni, majd felengedjük egy kis vízzel és úgy főzzük tovább. Sóval, borssal, (vagy vegetával), majorannával ízesítjük.
A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
Egy kiolajozott tepsibe beletesszük a felkarkáztt cukkinit - megsózzuk, majd a darált hús, rizs következik. Ezt egy vékony réteg tejföllel kenjük meg, majd darált hús, rizs és a maradék felkarikázott cukkini jön. A tetejét megsózzuk, majd tejföllel befedjük, erre sajt kerül.
180 fokon aranysárgára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sonkás sajtos karfiolfasírt
  2020-09-03 10:51:21, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
1 fej karfiol,10 dkg sonka,10 dkg reszelt sajt
2 tojás,3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
2 gerezd fokhagyma,
friss petrezselyemzöld,só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadjuk, fűszerezzük és összegyúrjuk. Ha a massza nem elég szilárd, még teszünk bele egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet is belekavarjuk, majd kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.
György-Dávid Józsefné recepje
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Füstös padlizsán tagine sárgabarackkal
  2019-08-16 09:42:02, péntek
 
  Hozzávalók (2 - 3 adag):

1 nagyobb padlizsán
olivaolaj
1 evőkanál hagymakrém vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 2 cm-es darab gyömbér reszelve
1 mokkáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék
1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
1 szelet sóban eltett citrom
5 dkg aszalt sárgabarack
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
1,5 dl csirkeleves alaplé, esetleg víz
1 evőkanál méz
½ citrom leve és héja lereszelve

2 evőkanál pirított szezámmag
petrezselyemzöld


Első lépésként egy vastag aljú serpenyőben megfuttattam az olajon a hagymakrémet, a lereszelt gyömbért és a Ras el Hanout fűszert. Félrehúztam, ekkor beletetem a füstölt paprikát és elkevertem.

A padlizsánt 1,5 cm-es karikákra, majd a szeleteket négybe vágtam. Meghámozni nem muszáj, én meghámozom mindig. Száraz bordázott grillserpenyőben éppen csak megkapattam a darabokat, hogy nyomot hagyjon a borda. Nem kell, hogy megsüljenek, nem is tudnak ennyi idő alatt. Az igazi persze az, ha mindezt faszén parázs fölött tudjuk megtenni.



Harmadik előkészületi fázisként a félbevágott sárgabarackot, a kis darabokra vagdosott sós citromot, a mézet és a citromhéjat egy tálkában összekevertem.

Az előkészített fűszeres hagymás alapot felöntöttem a paradicsompürével és az alaplével. A meggrillezett padlizsán darabokat egymás mellé téve beletettem, a tetejére borítottam a sárgabarackos keveréket is és felforraltam. Sóztam, majd szorosan lefedtem és lassú tűzön kb. negyed óráig pároltam.



Közben száraz serpenyőben megpirítottam a szezámmagot, amit az elkészült étel tetejére szórtam a petrezselyemzölddel együtt.
Mellé egyszerű bulgur köretet készítettem, de kuszkusszal vagy rizzsel is finom lesz. A padlizsán és a barack is teljesen átpárolódott, az ízek harmonikus egységgé álltak össze. Egy kanál sűrű joghurt mehet még a tetejére.

Bejegyezte: Fűszermánia
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Fokhagymás krumpli recept
  2019-05-17 12:27:14, péntek
 
  Hozzávalók:

1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.

Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk
recept neked
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sós-túrós, spenótos pite
  2019-05-07 21:04:02, kedd
 
 
Mi készüljön ebédre? Finom legyen, friss, ropogós, ínycsiklandó, de ne legyen komplikált? Íme egy ötlet. Már csak egy jó kis paradicsom leves, zöldségleves kell hozzá. A spenót, ahogy a gyerekek is megeszik :) !

• 7 réteslap
• 500 gr spenót
• 300 firss túró
• 2 újhagyma, vagy póréhagyma
• 4 tojás
• 1 sütőpor
• 150 ml olaj
• 300 ml tej
• só, frissen őrölt bors

A spenótot mossuk meg, forró vízben blansírozzuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetés után felaprítjuk.
Az újhagymát (én újhagymát használok, mert most rengeteg van a kertben), vagy póréhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Kevés olajon egy kocka vajon is lehet, még finomabb lesz.

A három tojást, 200 ml tejet, olajat, sütőport és a friss túró két harmadát keverjük össze.
A túró egy harmadát keverjük össze a spenóttal és a ledinsztelt hagymával.
Két réteslapot olajjal vagy olvasztott vajjal kenjük le és a túrókrémmel kenjük meg, ezt ismételjük meg háromszor, végén a spenótos hagymás tölteléket kenjük az utolsó réteslapunkra.
Tekerjük fel a betöltött réteslapokat és vágjuk fel háromszögletűre, cikk-cakk -ra. Vegyünk egy kerek edényt, helyezzük körbe a tésztánkat, úgy, hogy a közepén jusson a rolád végéből egy darabka. Szezámmaggal szórjuk meg és süssük piros, ropogósra. 25 - 30 perc 180 fokon.















 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Casserole, a finom rakottas
  2018-11-28 22:10:09, szerda
 
 

A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk rá.


 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Pulykahúsos casserole
  2018-11-28 22:07:36, szerda
 
 

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 1 db nagy édesburgonya, 10 db tojás, olaj, só, bors, 15 dkg eidami sajt, 5-6 db spenót levél
Elkészítés:
A pulykahúst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajjal kikent hőálló edény aljába egy réteg karikára vágott burgonyát teszünk, sózzuk, majd rásimítjuk a pulykahús felét, erre jön ismét burgonya, majd a tetejére a pulykahús. A rétegeket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is. A végén ráöntjük a felvert tojásokat. A tetejét megszórjuk sajttal és a spenót leveleket is rárakjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, míg szép pirosra sül teteje kb. 40-50 perc.
Miért egészséges? Mert az édesburgonya igen magas béta-karotin tartalma miatt rákmegelőző, csökkenti a prosztata- és a vastagbélrák kialakulását.



 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
  2018-10-13 22:06:21, szombat
 
  Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A petrezselymet összeaprítjuk és azt is hozzákeverjük.
A maradék hagymát és fokhagymákat megpucoljuk, daraboljuk. Forró olajon megfuttatjuk és a paradicsom darabokat a kakukkfűvel belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk.
Közben a tököt is megpucoljuk, magját kivágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük. A maradék olajon 5 perc alatt körbe-körbe sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsomszósz 2/3 részét leterítjük egy tűzálló tál aljára. A tököt összekeverjük a lencsével és a felvágott lasagne csíkokra halmozzuk, úgy, hogy könnyedén fel tudjuk tekerni. Óvatosan, állítva, a paradicsomszószba sorakoztatjuk a tekercseket, a kéksajtot rámorzsoljuk, a maradék paradicsomszószt elosztjuk köztük és a sütő középső sínére toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. Azon mód, forrón tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Karfioltekercs
  2018-07-06 13:07:38, péntek
 
 
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy fej hagyma
Olaj
5 db tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
20 dkg sonka vagy bacon

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt 5-6 percig előfőzzük, hideg vízzel lehűtjük. Egy közepes hagymát olajon párolunk, kihűtjük. A bacont felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a hagymához, karfiolhoz. Hozzátesszük a lisztet, hogy egy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Kivajazott őzgerinc formában, tűpróbáig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 81 db bejegyzés
Összes: 8322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 86
  • e Hét: 542
  • e Hónap: 3803
  • e Év: 65401
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.