Belépés
bossi.blog.xfree.hu
Kút fejemből születtek ezek az írások. Mottóm: "Vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha elolvasod, meglásd, hogy a lelked mennyivel lesz könnyebb." ... Bossányi Kálmán Miklós
1954.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Mi, is ilyenek voltunk!
  2018-07-21 21:47:27, szombat
 
 
Nem messze lakhelyemtől van egy mesterségesen kialakított tó, bocsánat tavak. Ha, majd észen les, akkor peca, csónakázó, fürdő tó is lesz. A munkálatok folynak, de már most is szép.
No, nem erről szeretnék egy pár szót szólni, hanem arról amit láttam. Három fiatal lány, és egy fiú ült az egyik tó partján. Egyforma színű pólóba, biztos ők barátok, és ezt viselik, mi úgy hívtuk, hogy klikk. Picit megálltam, és hallgattam Őket. Mindenről beszélgettek, zenéről, pasikról, főleg a három lány vitte a prímet.
Aztán, hogy ,,nagyok" legyenek előkerült a táska aljából a szeszes ital, és cigaretta. Természetesen vagy nem rágyújtottak, és ittak egy-egy kortyot.
Néztem, most már jobban őket, és azon tanakodtam, hogy oda menjek hozzájuk, és elmondjam, hogy... de nem tettem. Eszembe jutott, a Mi korosztályunk. Mi, is így csináltuk. Eredmény, majd nálunk is később fog megjönni, vagy rászokik, vagy nem, ezt csak egymaga dönti el a fiatal.

Idő változik, és halad előre, de a fiatalok nem.

Érd. 2018-07-21
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Vannak, őr Angyalok?
  2018-07-01 15:12:56, vasárnap
 
  Vannak, őr Angyalok?

Egy beszélgetés során, amely egy baráti társaságban merült fel a kérdés. Mindenki elmondta, hogy e fogalom iránt mit érez.
Rám kerül a sor, és elmeséltem a következőt:

Nos, ide figyeljetek, e történet tényleg megtörtént. Kb. tíz, agy tizenöt évvel ezelőtt történt amikor még a Volánbusznál dolgoztam. Volt egy kollégám, aki hozott napraforgó olajat, nekem. Odaadta, hogy használjuk egészséggel.
Megköszöntem.

Munka nap előtt, valami megütötte a szemem, úgy, hogy a fehér része bepirosodott, mire elmentem a Szem orvoshoz, akkor csak már egy kis piros pont. Doktornő azt mondta, hogy vigyázzak rá, ne kapjon húzatott.
Időjárás, novemberi. Reggel mentem haza, átöltöztem, hosszú nadrág, pulóver, kis autós kabát, sapka, napszemüveg. Fogtam a kerékpárt és eltekertem a munkahelyemre, ami lakásomtól 4,5 Km-re volt. Igen ám, de volt egy hosszú emelkedő, felhajtottam, de beöltözve a kerékpáron valahogy elfáradhattam, és azt vették észre a Volánbuszos kollégáim, hogy a kormányra bukva megyek lefelé a lejtőn. Nem tudtam semmi, hogy ki, mi, hogyan mentem. Kiesett akkor, az életemből. Lejtő végén az útkereszteződésben a kerékpáron első kereke befordult, és átestem rajta. Pont egy villanyoszlop sarkánál landoltam. Felnéztem az égre, és megköszöntem.

Persze, megsérültem, de Ő, az őr Angyalom, Gábriel megmentette az Életem.
Igen, vannak, és vigyáznak ránk.
Tudom, hogy vicces, mikor elmesélem, most már én, is mosolygok, mikor elmesélem. Még mindig megkérdik, hogy hogyan csináltam.

Érd. 2018-07-01
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Milyen voltam!
  2017-12-07 21:58:32, csütörtök
 
 
Valamikor arra gondoltam, hogy ni lesz, ha Nagy leszek.
Gondolataim messze szálltak, túl a hegyeken, a tengereken, sőt még az Óperenciás tengeren is.
Persze, ezt hason fekve, a zöld réten, fejemet két kezemmel megtámasztottam, élveztem a Nap kellemes melegét a testemen.
Voltam, akkor, honvédő katona, bátor tűzoltó, dicső orvos, aki másokon segít, sokat tudó színész, mesehős, hőslovag, szóval sok minden. Gyermekként ilyenek jártak a fejemben.

Nagy lettem.

Szerepelni akartam, egy iskolai darabban, lenyomtak, nem kaptam meg a szerepet, amit szerettem. Bement Apám, és beszélt a Tanárnővel.
Jött a antianyag korszak, farmer nadrág, hosszú haj, heves fiatal ember, Angéla Davist, négereket, szegényeket, cigányokat, zsidókat védő kicsit lázadó (keretek közt) fiatal ember voltam. Lázadtam a hatalom ellen. Meccseken kint voltam/voltunk haverokkal, Atyámmal. Mi, is meg pöccintettük a Paci farkát, zászlórúddal, szegény ugrott, Rendőr, ha nem volt elég ügyes repült. Fradi-Dózsa meccsek után ilyen is volt.
Harcoltam a hatalom ellen, aki néhai Apám volt!!!
Akkor úgy hívták, hogy Hippi!

Korán kerültem be katonának. Tudom, hogy Rendőr jött ki hozzánk, és a bérházban ahol laktunk utánunk érdeklődött, Apám után is.
Bevittek, 24, és két hónapra.
Lenyugodtam. Megfontoltabb lettem, picit komolyabb, de nem teljesen. Éreztem, hogy otthon nincs maradásom. Csajoztam, jöttek, mentek a lányok.
Komolyabb! Kettő volt. Nem volt sorszám, se vonalka, semmi.

Elhatároztam, hogy komoly leszek, és megfontolt. Nem jött össze. Maradtam így 63 évesen, bohónak, kalandosnak, kicsit szét szórtnak. Drága Nejem mondja időnként, hogy szedjem magam össze.
Igen, hisz, már Családom van, nagy gyermekeim, sőt Kedves menyem, Rendes, tisztelet tudó vejem.

Egyszer jött a nejem, mikor néztem a meccset, és hozza a sok csekket, hogy nézem meg.
Nem néztem, mert meccs van.
Hangosabb lett a szava, leintettem.
Először meccs van, szeretném nyugodtam végig nézni, másodszor két dolgod tehetsz, ha van ilyen problémád, jelöltesd magad Önkormányzati képviselőnek, vagy független Parlamenti képviselőnek, ott ereszd el a hangodat. Ott, lehet, itthon nem! Megfogadta, igaz, hogy nem lett, sem ez, sem az. DE!

Nálunk a Családban vita, veszekedés nincs! Hangos szó, kiabálás nincs! Persze van időnként nézet eltérés, de rövid, és csendes.

Most, nyugodtabb, sok mindenen átnézek, megfontoltabb, időnként türelmes, várok, nem tolakodok.
Szeretem, és aggódom Családom miatt. Nem látom a jövő képet. Időnként örülők ha, felkelek. Boldog vagyok, hogy egy nappal tovább élek. Pedig, még csak 63 éves vagyok, és így gondolkodom.
Nem tudom, és nem látom, hogy mi lesz jövőre! Csak reménykedem, hogy semmi bak nem lesz, sem Családomban, sem Hazámban!!!

Nem változom, ilyen vagyok.

Köszönöm, hogy elolvastad! Ez, csak úgy jött, semmi alapja nincsen.

Buda-Tétény. 2017-12-07
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Meglepődtem.
  2017-11-08 04:55:21, szerda
 
 
Köztudott, aki engem ismer az tudja, hogy Ferencváros szurkolója vagyok. Kedvenc csapatom.
Sajnos nem tudok kint lenni a mérkőzéseken. Ennek egyik oka, hogy a heti jegyárak számomra elérhetetlen, a másik, a T. szurkoló tábor.

Tudom, hogy most sokan mondják ,,onnét", hogy ,,fotel szurkoló" vagyok.
De, felhívom a figyelmüket, hogy nyugodt körülmények között szeretek meccset nézni, élvezni játékot.
Van a Ferencváros szurkoló csoportban voltam tagja. Jó, nem nagy szó. De, itt vitattuk meg a mérkőzéseket, és véleményt formáltunk a Fradiról. Nagyon sokszor. A véna rendszerről, a Táborról, a pirotechnika helyességéről, stb.
Hol elfogadták, hol én fogadtam el a véleményüket.

Mikor fiatal volnam, s jártunk ki a meccsekre Mi, is balhéztunk, de nem így, nem voltak iylen eszközök, mint ma vannak.

De! Tegnap, nov. 7-én kiverte a ,,biztosítékot" nálam egy szurkoló társam beírása. Ezt, az Illetőt, nem tudom, hogy hová tegyem, és minek nevezzem.

Ugye, kapott a csapat büntetést.

A közösségi oldalon megkérdeztem, hogy érdemes volt e bevinni a pirotechnikai eszközöket, és kell ez a szurkoláshoz. Erre, az ember azt írta, hogy idézem:
,,Te, faszfej a Cervena Zvezda meccseken is van ,,görög tűz", akkor itt miért nem lehet itt, is, stb."

Köpni, nyelni nem tudtam!

Ő azért megy ki a meccsekre, hogy balhézzon, gondolom maszkban, mert ilyen beszólás ezt sugallja számomra.
Az bánt, hogy a T. szurkoló társak között NINCS Tisztelet a másik iránt, jóval fiatalabb, mint én. Akár mennyi idős vagyok nem sértem meg, és nem bántom meg a közösségi oldalon a véleményét kifejtőt.
Ez, alapvető. Úgy hívják, hogy Illem. Ez ma, már felejtős dolog.
Következménye, az volt e írásnak, hogy kiléptem a Csoportból.

Buda-Tétény. 2017-11-08.
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Mi ilyen nép vagyunk.
  2017-10-20 15:11:24, péntek
 
 
Oda, át a tengeren túl rájött egy Hölgy, hogy az egyik személyt feljelenti, zaklatás miatt.
Persze, ez nem most történt, hanem régebben. Majd jelenkezet egy másik Hölgy, és, hogy beálljon a sorba, Ő is feljelentette a személyt.

Mi, magyarok, ne, hogy kimaradjunk a sorból itthon is elkezdődött a feljelentés. Egy magyar színésznő, feljelentette az egyik idősebb, elismert színészt zaklatás miatt. Ami, persze, már régen volt. Most jutott az eszébe, vagy hallotta, hogy odaát, a tengeren túl mi történt?

Így, minden leány, akit a férfi anno 20, 30, vagy 40 évvel ezelőtt megismerkedett, és nem jött be, most feljelentheti zaklatás miatt.

Ez, számomra érdekes. Persze nem bántom, nem tudom a közvetlen esetet, eseteket, nem kételkedek benne, de miért utánozunk más népeket, miért jó, ez nekünk? Nem tudom, és nem is fogom megérteni, hogy miért jutott eszébe a T. Hölgynek, hogy most ilyet tegyen.

Neveket, azért nem írtam, mert nem a név a fontos, hanem az, idő!!!

Korábban miért, nem jelezte, ezt?

Buda-Tétény. 2017-10-20.
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Azt tudtam
  2017-10-08 16:53:17, vasárnap
 
  Azt tudtam.

Családommal, voltunk vásárolni. Úgy is mondhatnám, hogy a szokásos havi bevásárlás. Gyermekeim a hó elején, jómagam a hó vége felé kapok fizetést. Nincs ebbe semmi gond.
Vásárlás közben leányom megkérdezte, hogy Apu vegyünk neked zsömlét, mert mész dolgozni holnap.
Válaszoltam, hogy nem kell.
Nem a súlya, vagy a terjedelme miatt, hanem azért, mert picit összeáll. Frissen jobb!
Reggeli indulás a buszhoz, útközben bementem egy magyar ,,közért" lánc egyik boltjába (volt CBA), vettem 4 db zsemlét. Eddig fizettem értük 50 Ft. Megyek a pénztárhoz az előkészített pénzzel, adnám a Pénztáros Hölgynek.

Rám néz, és tájékoztat, hogy kevés lesz.
Mondtam, hogy ez a 4 zsemlére nem elég.
Hölgy, közli az árát, hogy 90 Ft.

Persze, kifizettem, mert enni kell!
S, elgondolkodtam, hogy a másik üzletbe vajon mennyi a zsömle ára? Szabadáras? Vagy, mindenhol 22,50 Ft emelték fel?

Persze, nem csak a pékárú emelésével a fizetésünket nem emelték. Lassan, ott tartunk, hogy egy kristály víz, és 4 zsömle, valamilyen felvágott, vagy netán valamilyen sajt féle 1000 Ft-be fog kerülni.

Azt, tudtam, hogy emelnek a pékek, de ennyire?

Buda-Tétény. 2017-10-08.
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Egy
  2017-09-10 18:21:21, vasárnap
 
  Egy ,,más" szervezet!

Kicsit fura a számomra, hogy van olyan szervezet, és jól fizetett, amely a közterületet védi.

,,A közterület jogi (elsősorban közigazgatási jogi) fogalom. Minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterületet jelent, amelyet - rendeltetésének megfelelően - bárki használhat (tehát közhasználatú) és amely ekként van bejegyezve az ingatlan-nyilvántartásba."

{idézett: Wikipédia szabad enciklopédia. Közterület-felügyelet.}

Ezt, idéztem, nehogy másképp értsem, vagy fogalmazzak. Nem evvel van gondom. Hanem, avval, hogy akik e fogalom alatt dolgoznak, amiért az Állam Polgárral szemben van gondjuk.

Ha, jól értelmezem, akkor nekik a szobrokat, parkokat, közterületen lévő növényeket (körforgalom), stb. kellene védeni. Ne, hogy rongálják, eltulajdonítsák.

Tovább mentem, elolvastam, hogy mi a feladata, szabálysértések, intézkedések stb.
Sehol nincs leírva, hogy bárkivel szemben túlerővel kell intézkedést végrehajtani. (Ez, olyan, mint a Személy-és Vagyonőröknek fel kell tudni mérni az ellene támadást végző Személy erő viszonyát.)

Tehát, csóri állampolgár, aki valamit elkövet arra erőszakkal rontanak rá. Többen. Hiszem, hogy ezt Semelyik szabályzatban nincs leírva, hogy így kell fellépniük, nincs előírja, hogy így kell tenniük.
Tudom, hogy Ők hivatalos személyek, több jogosultságuk van, mint az azonos kiképzést kapott Személy-és Vagyonőrnek.
Bánt, mint Állampolgárt, hogy e tevékenységben dolgozó Embereknek, így viselkedni, az emberekkel szemben.

Sajnos, volt rá példa, nagyon sok. Nem bántom Őket, mert ez, is egy munka, és egy feladat, amit meg kell oldani. De, Tisztelt Közterület Felügyelők nem lehetne másképpen. Kultúrálltan kellene eljárni.

Vége, úgy is az, hogy át kell adni a Hatóságnak.

Érd. 2017-09-10.
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
Kicsit felment a pumpám.
  2017-07-31 16:02:54, hétfő
 
  Ugye, van egy szakma. Bárhonnan nézzük ez, az állás egy szakma. Mégpedig olyan, hogy az ember kint áll, a szabadban, vagy csak sétál, tehát nem csinál semmit, és pénzt kap érte.
Mert, ennek a szakmának semmi joga nincsen. Nem állíthat elő, és nem igazoltathat az adott helyen, (pld.: pályaudvar, bevásárló központok stb.) gyanús személyt, személyeket. Ha, ketten, ne adj Isten hárman vannak.

Mi, általában egy területen mono, azaz egyedüli szolgálatban vagyunk.
S, felelünk a területért, netán ha Ember van bent, akkor az épségéért, biztonságáért, ha gond van, akkor hívni a rendőrséget, ha sérült van, elsősegély nyújtásban kell részesíteni, majd mentőt, ha tűz van, előbb lokalizálni, majd a tűzoltóságot értesíteni.
Az ember egyedül van egy telepen, hogy miért azt mos nem fejtem ki, nem előnyös, de ebbe nem megyek bele.

Ehhez még tetőzik, hogy nem csak Ember életéért, hanem az Épület/tek épségért is felelünk, teljes fizetésünkkel.

Amiért, most ezt írom, az a szöveg megütötte a fülemet, és csak az, az Illető mondta azt a szót, amit nem szeretek, hogy a Személy-és Vagyonőrre, akit porta szolgálatra osztott be a cége, azt mondják, hogy p o r t á s.

Tájékoztatom, az olvasókat, hogy e szakma megszerzése, vizsgával, netán gyakorlattal (ki, hogy kéri-cégre vonatkoztatva) komoly anyagiakkal jár.
Nem egy, két forint. Hanem sokkal több, mint az olvasó gondolná.

Na, most tudomásul kéne venni, Mindenkinek, hogy a portán lévő személy, az n e m p o r t á s, hanem a Biztonsági őr!

Kicsit lenéző, ha szemünkbe mondják, hogy portás.
Épp, ma hangzott el az egyik riportertől, aki a F1-et vezeti, hogy bement az egyik Csapat területére, és a ,,portás se volt ott".

Sajnos, e szakmát a többség lenézi, és nincs becsülete.

Nem bántor a műsorvezetőt, de jó lenne helyre tenni, a szakmák megnevezését.

Tisztelt Olvasóm, e szakmában nincs portás, csak BIZTONSÁGI ŐR!

Köszönöm, hogy elolvastad/ták.
 
 
0 komment , kategória:  Cíkk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 42
  • e Hónap: 1100
  • e Év: 1100
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.