Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Mert a keresztről való beszéd Istennek ereje
  2020-10-08 20:51:52, csütörtök
 
 

Az Ószövetség világa arról szólt, hogy ,,a te Istened szerette Izraelt" (2 Krón 9,8).

Az Újszövetség evangéliuma viszont arról szól, hogy ,,Úgy szerette Isten a világot" (Ján 3,16).

Ebben az új szövetségben Isten mindenkinek örök életet ajánl, ,,aki csak hisz őbenne".

Ez az ,,aki csak" csodálatosan kifejezi Isten személyválogatás nélküli szeretetét minden ember iránt.

Az egykor fanatikusan vakbuzgó tarzuszi Saul, miután Krisztus szeretete térdre kényszerítette, azt írta: ,,Görögöknek és barbároknak, bölcseknek és tudatlanoknak egyaránt adósa vagyok" (Róma 1,14) az evangéliummal, és ezért hajóra szállt, hogy a távoli népeknek is elvigye a remény e dicsőséges üzenetét.

Amikor ,,eljött az idő teljessége" (Galata 4,4), a Róma által megteremtett béke, a Pax Romana lehetővé tette, hogy az evangélium szabadon és gyorsan terjedjen. Róma mérnökei kiváló minőségű utakkal hálózták be a birodalmat, Róma hajóflottája biztosította a tengeri közlekedés zavartalanságát, elsősorban a hadseregek és a kereskedelem szabad mozgása céljából.

A keresztény bizonyságtevők nyitott ajtókat láttak ezekben, és minden irányba kirajzottak. A görög istenségek pogány imádatának gyakorlata abban a percben kárhozatra volt ítélve, hogy Pál Európa földjére tette a lábát, és az evangélium kardjával megadta nekik a kegyelemdöfést.

Jézus ,,világosságra hozta az elmúlhatatlan életet" (2 Tim 1,10). A technikai fejlődés ma is segíti az evangélium terjesztését. Ez az üzenet például az internet segítségével jut el hozzátok, amelyet eredetileg más célokra fejlesztettek ki.

Nekünk ezt a kommunikációs csatornát is bátran használnunk kell az evangélium hirdetésére.

Isten áldjon benneteket! REINHARD BONNKE


 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Reinhard Bonnke hazaköltözött az Úrhoz
  2019-12-08 13:10:26, vasárnap
 
 

Drága testvéreink Krisztusban!

A Bonnke család szomorú szívvel tudatja, hogy Reinhard Bonnke hazaköltözött az Úrhoz. Békében hunyt el, családja körében december 7-én.

Hatvan éven át hirdette Krisztus dicsőséges evangéliumát a nemzeteknek.

,,Nagy és csodálatos mindaz, amit teszel, Mindenható Úr Isten! Igazság és igazságosság minden tetted alapja, Nemzetek Királya! Ki ne tisztelne téged, ki ne dicsérné neved? Mert egyedül te vagy SZENT! Minden nép hozzád fog jönni, hogy imádjon téged, mert világosan meglátják igazságos ítéleteidet." Jelenések 15:3-4

Krisztusban:
Ani Bonnke és a család
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Biztos vagyok Isten szeretében
  2019-05-02 13:30:42, csütörtök
 
  Link

Teremts bennem tiszta szívet Ó, Uram!
Az erős lelket újítsd meg bennem! x2

Ne vess el engem a Te orcád elől,
Szent lelked ne vond meg tőlem!
Támogass az engedelmesség lelkével,
Szabadításod örömét add nekem!

Teremts bennem tiszta szívet Ó, Uram!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Reinhard Bonnke 2017. Lagos, Nigéria
  2017-11-11 10:50:44, szombat
 
  Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Az Úr öröme a ti erősségetek
  2017-11-02 10:34:51, csütörtök
 
  ,,Az Úr öröme a ti erősségetek" (Nehémiás 8:10)

Az örömöt Isten találta fel - Isten, nem Hollywood.
A nevetés képességét Isten adta - Isten, nem a komikusok.
A színeket, és a természet szépségét Isten adta - Isten, nem az impresszionista festők.

A megtérés nem azt jelenti, hogy elegendő türelmet kapsz ahhoz, hogy egy dögunalmas istentiszteletet kibírj. Egyetlen istentisztelet sem lenne megpróbáltatás, ha Jézus vezetné. Mi sem áll távolabb Istentől, mint az egyhangúság!

Valami nagyon elcsúszott, ha a dicsőítés ásítozásba fullad. Mintha úgy akarnánk előre haladni, hogy hátramenetbe kapcsolunk. A ,,megváltott" emberek SZERETNEK - szeretik Istent, szeretik az embereket, és szeretik Isten Igéjét, szeretik dicsérni Istenüket, és szeretik az életet...

REINHARD BONNKE
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Ne aggódj
  2017-02-28 17:51:35, kedd
 
  Jézus meggyógyított egy vérfolyásos asszonyt a Lukács 8:43-44 szerint.

Ha megfigyelitek, Jézus valójában semmit nem tett! Az asszony furakodott a közelébe, ő érintette meg a ruhája szegélyét, és azonnal megérezte, hogy meggyógyult a bajából. Megtalálta a titkot: Jézus jelenlétét áthatja az erő és a gyógyulás.

Ahhoz, hogy valaki meggyógyuljon, nincs szükség különleges imádkozási technikákra. Ezt erősíti meg a Márk 6:56 is: ,,Ahova csak bement, falvakba, városokba vagy településekre, letették a tereken a betegeket, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék; és akik csak megérintették, meg is gyógyultak."

Ezek az emberek semmi különlegeset nem tettek, egyszerűen Jézus közelébe kerültek, és meggyógyultak. És Jézus ma a te utadat is keresztezi.

ÉRINTSD MEG ŐT TE IS!

Legyetek áldottak! REINHARD BONNKE




 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Mit jelent a világosságról tanúbizonyságot tenni ?
  2015-02-16 10:24:48, hétfő
 
  Mit jelent a ,,világosságról tanúbizonyságot" tenni? Ha egy tiszta éjszaka felnézel az égboltra, láthatod, hogyan fénylik a Hold. Persze mindnyájan tudjuk, hogy a Holdnak nincsen saját fénye, hanem a Nap fényét tükrözi vissza. Ha viszont a napsugarak az egész űrön keresztülutaznak, mire a Holdat elérik, miért van mégis minden sötétségben a Hold körül?

A válasz, ahogy a híres detektív, Sherlock Holmes mondaná: ,,Alapvető, kedves Watson!" A fény láthatatlan; csak akkor tudod, hogy jelen van, ha egy tárgy kerül az útjába.

Az űr tökéletesen üres. Nincs ott semmi, amibe a napsugarak útjuk során beleütköznének, míg a Holdat el nem érik. Valójában az űr tele van világossággal, de mégis sötétnek néz ki.

Az egész mindenség tele van Istennel. Ő a ,,világosságok Atyja", és minden világosság Tőle származik. Mégis milliók élnek teljes sötétségben. Hogyan lehetséges ez? Hogyan járhatnak az emberek szellemi sötétségben, amikor az egész univerzum át van itatódva Isten világosságával?

Jézus azt parancsolta: ,,Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat".

Később Pál apostol emlékeztet minket: ,,Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Szelleme által dicsőségről dicsőségre" (2 Kor 3,18).

Mit teszel ma, holnap és azután minden nap? Egyszerűen dönts úgy, hogy Isten fényét tükrözöd vissza e sötét világban! Megteszed?

REINHARD BONNKE
Link




Nagyon jó hasonlat, de sajnos téves.

A fénylő anyag, (ami vissza tudja verni a fotonokat) alig 5%-a az univerzum \'anyagának\',
a sötét anyag 23 % körüli, a sötét energia meg 50 % feletti...

Rájöttek már a múlt század 30-as éveiben hogy \'kevés\' a csillag a megfelelő gravitációs erőhöz egyes galaxisokban...aztán ezt a 70-es években be is bizonyították..

A sötét energiára később döbbentek rá a csillagászok (1990-es évek),
hogy a világegyetem ugyan valamikor lassult, de ma gyorsulva tágul.

Hogy ezt mi okozza nem tudják, de az az einsteini (de Sitter-féle)
állandó világegyetem gondolata megbukott.

Szerintem jelzés ez a modern embernek, hogy a materialista gondolkodás HIBÁS.
Ez ugyan nem tesz még senkit kereszténnyé, de egy kicsit elgondolkoztatja,

Érdekes, hogy komoly, értékes igehirdetők ezt a kb. 20 éves felfedezést (amit azóta pontosítottak) nem tudják, pedig még az anyagi világ is Istenre mutat, mintha a teremtett világ is bizonyítani akarná, hogy "ég és föld elmúlnak".

A bibliát nem ismerem valami jól, a katolikusok nem igen olvassák, ezt az idézetet is csak a hittanból tanultam....valamikor, biztos, hogy benne van.

("A tudomány felfedezte a födöre a pupot".)

Georg * Kommentje
 
 
1 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Reinhard Bonnke: Isten jósága megtérésre indít !
  2014-05-23 17:24:32, péntek
 
  Jézus nem úgy hirdette a megtérést, hogy "Térjetek meg, mert különben a pokolra kerültök", hanem azt mondta: "Térjetek meg, mert elközelített az Isten országa".

Soha nem ijesztgette a bűnösöket, viszont figyelmeztette őket. Az ellenségedet elrettented, a barátodat figyelmezteted. Róma 2,4: "Isten jósága megtérésre indít". A megtérés Isten jóságának az ajándéka, ezért soha ne úgy hirdesd, hogy közben a pokollal riogatsz. Az evangélium nem a bűnösök megrémisztésére van.

Maga a szó jelentése is "örömhír", és nem "lesújtó hír".

Mégis, Jézus többet beszélt a pokolról, mint a mennyről - de nem azért, hogy IJESZTGESSEN, hanem, hogy FIGYELMEZTESSEN. Van valami, amit én úgy nevezek, hogy ERŐSZAKOS IRGALOM.

Ha azt látjuk, hogy egy sebesen közlekedő autó éppen egy kisgyermek felé tart, elrántjuk a gyermeket előle. Meglehet erőszakosnak tűnünk, de az életét megmentjük.

Ez az az irgalom, amivel Jézus szolgált. Ő MEGMENT. Isten elsősorban szuverén, de ezt a szuverenitását megosztotta az emberrel, amikor saját képére megalkotta. Ezzel egyúttal korlátozta is önmagát ott, ahol nekünk szabadságot adott. Másodsorban az a szándéka, hogy örömét - de nem dicsőségét! - megossza velünk.

Szeretné, ha olyanok lennénk, mint Ő, átélnénk, amit Ő átél, legalábbis olyan mértékben, ami korlátozott teremtettségünkből átélhető. Arra hívott el minket, hogy lelkeket mentsünk, és betegeket gyógyítsunk, és közben érezzünk valamekkora felelősséget érte, és ezekből az erőfeszítésekből valamekkora örömünk származzon. Ez a kiváltságunk, és tisztességünk.

Ámen!
Link Link Reinhard Bonnke: Aratás Európában - magyarul
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Világítsunk Jézusért – a Szellem ereje által !
  2014-01-29 18:19:44, szerda
 
  A Szent Szellem ereje és a kereszt üzenete elválaszthatatlan egymástól.

A Szent Szellem minden erejét a megfeszített Krisztus bemutatására fordítja.

Megnyilvánulásait kizárólag az üdvösség talaján végzi, és kizárólag az evangéliumot támogatja - mindenkor és mindenhol. Mi másra van még szükségünk?

Egyetlen Szent Szellemmel betöltekezett ember többet ér, mint száz bizottság, amely
,,perceket nyer, de órákat veszít".

Amikor Isten ,,úgy szerette a világot", akkor nem bizottságot alakított, hanem a Fiát küldte el, a Fiú pedig a Szent Szellemet.

Jézus azt mondta, hogy a hívők a világ világossága (Máté 5,14), azonban szükség van a Szent Szellemre, hogy ,,felkapcsolja" őket!

Világítsunk Jézusért - a Szellem ereje által!

REINHARD BONNKE




 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Erő a 2014. évre
  2013-12-31 17:21:37, kedd
 
  ERŐ A 2014-ES ÉVRE





Honnan szerzi be a méh a mézhez szükséges virágport? Biztosan nem a szeméttelepről vagy a trágyadombról. Ilyen helyeken nincs virágpor.

A virágpor természetes lelőhelye a virágok szirmában van, abból gyűjti ki a méh. És a keresztény honnan szerzi be az erejét? Nem közkeletű lózungokból, filozófiákból vagy politikai röpiratokból.

Egyetlen tiszta forrás van: az ISTEN IGÉJE, a Biblia.

Újévi fogadalom? Olvasd naponta Isten Igéjét, és erőt kapsz a mindennapokra! Ha kinyitod a Bibliát, Isten kinyitja a száját, és Ő maga fog szólni hozzád. Az erő ebből a mennyei forrásból árad beléd.

REINHARD BONNKE
Link

Link


A Napi Gondolatok oldal 2. legnépszerűbb bejegyzése 260 megosztással, 201 lájkkal, összesen 11788 megtekintéssel:

Noé bárkája az üdvösség képe: a gazdag, ha kívül marad, elveszik - a szegény, ha bent van, megmenekül. Az értelmiségi, ha kívül marad, elveszik - az iskolázatlan, ha bent van, megmenekül.

A legerősebb kint, elveszik; a leggyengébb bent, megmenekül. Nem számít, kik vagy mik vagyunk - amíg JÉZUS KRISZTUSBAN vagyunk, örökre biztonságban vagyunk.

REINHARD BONNKE
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 641
  • e Hét: 4345
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 69447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.