Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
A jó hangulatú szalvéta :
  2014-07-06 20:14:03, vasárnap
 
  Németországból hozhattam ezt a szalvétát is, mely egy szalvétasorozat tagja, ebből a sorozatból több darab is szerepel már a blogomban, és kedvesen humoros szalvétái vannak. Ennek a szalvétának a szövege magyarul: A jó hangulatú szalvéta .- Ilyen mintájú szalvéta sem mindig akad az ember kezébe, ez különlegességnek számít.Link

Jelenleg még több darabom is van ebből a szalvétából, ha valakinek megtetszene, keressen meg, szívesen adok belőle.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Harisnyás Pippit mintázó papírszalvéta :
  2014-07-01 19:51:30, kedd
 
  Olvastátok már Harisnyás történteinek valamelyikét? Most itt látható egy Harisnyás Pippit mintázó papírszalvéta, mely a maga nemében különlegesség,hiszen nem sok ilyen már-már klasszikusnak számító regényszereplő kerül a papírszalvétákra mintaként. Ezen regényszereplő a "kora" ellenére is örvend még ekkora népszerűségnek, hogy egy szalvétatervező képzeletét megmozgatja, és szalvétamintát tervezett az ő személyét felhasználva. Örülök én is, hogy nyaralásom alatt szert tehettem egy csomagra belőle, különlegesnek számít ez itthon, épp emiatt is cserepartnereim előszeretettel kértek belőle, mert még csak hasonló minta sincs forgalomban itthon Harisnyás Pippiről, megörülnek a gyűjtők és a dekupázsolók, ha rátalálnak valakinél egy ilyen mintára.Link

A világ legerősebb kislánya Harisnyás Pippi,aki bármit megtehet, ami eszébe jut, és állandóan tele van ötletekkel. Egyedül él egy zegzugos, mesébe illő villában, a verandán lovat, a babaágyban élő kismajmot és az ágy alatt egy koffer aranypénzt tart. Pippi mellett igazán nem lehet unatkozni vagy szomorkodni! Ha kedve tartja, száz palacsintát süt a barátainak, vagy felvásárolja a játékbolt teljes kínálatát a városi gyerekek örömére, de bármikor hajlandó fellépni a cirkuszban vagy móresre tanítani a betörőket. Azt hiszem, a szíve mélyén minden gyerek arra vágyik, hogy olyan lehessen, mint Harisnyás Pippi, vagy ha ez nem lehetséges, legalább legyen egy ugyanilyen barátja!

A regénysorozatot Harisnyás Pippiről Astrid Lindgren írta, melynek kötetei:

Harisnyás Pippi
Harisnyás Pippi hajóra száll
Harisnyás Pippi a déltengeren

A regénysorozatot a gyerekek nagyon kedvelik, felnőttként a szülők véleménye olykor megoszlik róla.Elsőre úgy tűnhet, hogy Astrid Lindgren kis hősén keresztül nem neveli, hanem bujtogatja a gyerekeket, pedig ő soha nem akarta megkérdőjelezni a fennálló rendet, csupán szerette volna megváltoztatni az emberek mentalitását, bemutatva nekik, hogy minden gyermeknek szüksége van önállóságra ahhoz, hogy képes legyen beilleszkedni a világba. Az már egy másik kérdés, hogy ezzel az önállósággal ki mit tud kezdeni, mennyire tud vele élni, vagy éppen visszaélni. Mondjunk vagy gondoljunk bármit, Harisnyás Pippi generációk kedvence lett, és bár a mai rohanó világban már egészen más hősöket választanak maguknak a gyerekek, azért remélem, hogy kalandjai még hosszú-hosszú évtizedekig varázsolják el a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Tiger márkájú papírszalvéták:
  2014-06-27 21:57:50, péntek
 
  Idei nyaralásunk alkalmával Dániában és Németországban is találkoztunk a Tiger nevű üzletlánc egy-egy üzletével, ami ezekben az országokban elterjedt, sok üzletük van, de ugyanígy van úgy tudom Nagy - Britanniában is például, és gondolom más Észak- Európai és Nyugat- Európai országban is,itthon ezzel az üzletlánccal nem találkozhatunk, de ez az üzletlánc végülis az itthoni "Száz forintos bolt"-nak, vagyis a ma már "Egy eurós boltnak" nevezett üzletnek a kinti testvére ez . Nagyon sok vicces , de hasznos dolgot meg lehet venni náluk, ötletesek, de szinte fillérekbe kerülnek. Én is ahogy oda bementünk, nagyon sok szalvétát vettem meg, mert alig került csomagja 1 Euróba , és itthon ezek a minták még nem annyira elterjedtek,ötletesek,sok pedig jópofa, vicces, hasonlóan mint a Gilde márkájú szalvéták, amik szintén itthon nem elterjedtek, de nagyon sok egyedi, kreatív szalvétájuk van nekik is. A Tigerben árult, és az üzletlánc saját márkanevével ellátott szalvéták közül most ide párat teszek be a bejegyzésembe példaként,amiket nekem is sikerült beszereznem. Legnépszerűbb közülük a királynőmintás azok között, akikkel tartom a kapcsolatot, ehhez a királynőshöz még csak hasonlót sem lehet itthon kapni, a többi mintának vannak általában itthoni testvérei, amik ezekhez hasonlóak, de nem pont ugyanezek természetesen. Az utolsó fekete-fehér madármintás is aránylag különlegesebbnek számít, ahhoz sok hasonló mintájú szalvéta sem kapható itthon, ami ilyen elrendezésű-színösszeállítású lenne mintáját tekintve.3 rétegűek, normál méretűek. Anyaguk vékonyabb kicsit, nem épp Duni vagy IHR minőséget adják vissza anyagukban, de megéri megvenni őket.Link

LinkLink


Link


LinkLinkLinkLinkLink
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
A Niederegger Lübeck bisztrószalvétája:
  2014-06-25 17:38:31, szerda
 
  Lübecki tartózkodásunk alatt bementünk a Niederegger cukrászdába is, ahonnan elhozhattam pár darabot bisztrószalvétájukból. Egy átlagméretű bisztrószalvéta, normál anyagú papírszalvétára készíttetve. Fagylaltjukat kóstolhattuk meg, mely különlegesen finom, és minőségi fagyi volt, én megkóstoltam kifejezetten a marcipánízűt is, mely szintén nagyon finom volt, itthon kevés helyen lehet kapni ilyen ízesítésű fagyit, de ezek a hazaiak olykor meg sem közelítik azt az ízt és minőséget mint ez, igaz persze lehet, hogy nincs is módjuk jobbat készíteni. A lübecki marcipán messzeföldön híres marcipán.Link

Ezt a céget 1806-ban alapította a mestercukrász Johann Georg Niederegger. Az ő dicsősége az , hogy a lübecki marcipán világhírű lett, és egyik szimbólumává vált Lübecknek. A már emlegetett fantáziadús fagylaltalkotásokon kívül híres a cukrászda diótortája is többek között. A Café Niederegger több díjat is nyert már fennállása alatt ,például mint az egyik legjobb és legszebb kávézó és egy kiváló szolgáltatást nyújtó cég Németországban .

Hogy teljeskörűen be lehessen mutatni ezt a kávézót és ehhez kapcsolódóan más tevékenységét a cégnek, szeretném az ő internetes oldalukra invitálni azokat akiket érdekel ez a téma, hogy ne essek a felületesség, hiányosságok csapdájába. A linkre kattintva sok mindennel meg lehet ismerkedni a Niedereggerrel kapcsolatosan:
Link

A cég logójának alapjául a város nevezetessége szolgált:Link

Ennek a nevezetességnek a neve:Holstentor: az egykori négy városkapu egyike, a középkori várfalrendszer része. Az 1464 és 1478 között épített városkapu a késő középkor leginkább ismert és a legjobb állapotban fennmaradt városkapuinak egyike. A hatalmas, büszkeséget sugárzó épületben ma múzeumok és kiállítótermek kaptak helyet.

Híres lübeckiek:

-Thomas Mann, író
- Willy Brandt, kancellár
-Sandra Völker, úszónő
A szalvétából még van pár plusz darabom, ha megtetszett esetleg valakinek, és szeretne kérni, jelezze.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Aranyos szövegű német nyelvű karácsonyi szalvéta:
  2014-06-23 18:45:24, hétfő
 
 

Link

A szalvétán szereplő német szöveg egy népdal, az adventi koszorú négy gyertyájáról szól, ahogyan azok egymás után meggyulladnak, kicsit humorosan írja le ez a gyermekdal az adventi ünnepkört, hogy azt a gyerekek barátsággal várják, és ne szomorkodjanak, ha vége a Karácsonynak,mert az csak elalszik, de egy év múlva felébred:

Advent, Advent,
ein Lichtlein brennt;
erst eins, dann zwei,
dann drei, dann vier,
dann steht das Christkind vor der Tür.

(Und wenn das fünfte Lichtlein brennt,
dann hast du Weihnachten verpennt.)

Advent, advent,égnek a kis fények,
Meggyullad az első, majd a második,
Meggyullad a harmadik, majd a negyedik,
És amikor a negyedik meggyullad,
Akkor van a gyermek Krisztus, az ajtó előtt.
(És amikor az ötödik lángocska is égett,
Akkor a karácsony elaludt.)


Így telik el a karácsony ünnepe.A szalvéta aranyosan illusztrálja a verset, aranyos szalvéta nagyon, ilyen mintájú, ilyen kis gyermekverssel ellátott magyar szövegű szalvétát nem sokat látni a magyar piacon, én pedig már a többedik aranyos, és humoros karácsonyi szövegű német szalvétát tehetem be a blogomba, melyek nem csak sima karácsonyfás, vagy gömbdíszes szalvéták, gyertyával díszítve.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Lübecki pizzéria reklámszalvétája :
  2014-06-23 18:15:31, hétfő
 
 

Link

Június elején egy hetet Lübeckben tölthettünk, így szert tehettem pár egyedi reklámszalvétára is, ez például egy ottani, helybeli pizzéria reklámszalvétája, ami egy nagyon minőségi, 40x40-es, nagy , textilhatású fehér színű szalvétára készíttetett reklámmintával ellátott szalvéta.

A pizzériáról pár fotó:
LinkLinkLinkLink

A fotók forrásoldal a linkre kattintva tekinthetőek meg.Link

Egy ötös szinten az étterem a vélemények szerint jelenleg négyes szinten áll, az ételek minőségével mindenki meg van elégedve, kisebb hibái akadnak, de ritka a tökéletes étterem. A pincérek is barátságosak és gyorsak,igyekeznek minden igényt kielégíteni, ezzel sincs gondja a vendégeknek.


A szalvétából korlátozott példányszámban , de van jelenleg pár cseredarabom, ha valaki szeretne belőle kérni, keressen meg.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Moin,moin! feliratú papírszalvéta:
  2014-06-21 12:38:15, szombat
 
  Június elején jártam Németországban, és ott feltűnt, hogy több szalvétán is, de még több képeslapon-üdvözlőlapon szerepel ez a kifejezés: Moin,moin!. Ennek a papírszalvétának is ez az üzenete. Itthon ezt a kifejezést nem igazán hallani, nem sok embernek mond valamit is, mi lenne ez a két szó, ami ezen a szalvétán szerepel, pedig plusz jelentéssel bírnak. Ez a kifejezés legfőképp Észak-Németországban, Luxemburgban és Dánia déli részén használatos, igaz az utóbbi helyen Mojn, mojn ! helyesírással.Ez egy üdvözlési forma.Egyes régiókban búcsúzó kifejezésként használják, máshol reggeli üdvözlésként használatos.A Mojn írásmódján kívül más helyesírással is írják ezt a kifejezést: Meun(Gorch Fock és George Droste műveiben),Moign -ként használatosak Otto Mensing, Otto Ernst, Ludwig Frahm műveiben,és más írók műveiben, illetve Moi'n (B. Sonntag, 1889).Moign üdvözlő formulák ismertek a déli régiókban is a német nyelvű világban. Más írásmóddal lehet talán a Moien / Moien Luxemburgban és a moins a Bern területén. Mindkét oldalán a német-dán határnak Moin (vagy Mojn) használják ma minden rezidens nyelven, beleértve a nyelvjárásokat is. Eközben az üdvözlő északi köszöntő kifejezés Németországban egyre inkább kezd terjedni más területeken is. Azonban vannak regionális különbségek a használatban, amely befolyásolja a használatát,aszerint, hogy milyen napszak van, formai szempontból is, illetve a duplázás ("Moin Moin") is eltér , olykor szimplán is használatos. Egyszerűsége ellenére tehát
mégsem olyan egyszerű ez a két kis rövid szó, helyesírását, és használatát illetően.
Link

Itt a szalvétán ez a kifejezés búcsúzó üdvözletként használatos, mint látható: az egyik madár épp elrepülni készül, és ezzel az üdvözlési formulával búcsúzik el a másik madártól. Itt ilyen formulaként használatos a Moin, moin! kifejezés, míg máshol reggeli köszöntés, tehát azon sem kell meglepődni majd, ha más szalvétán vagy képeslapon reggeli köszöntési formulaként látjátok viszont.

Forrásoldal a linkre kattintva tekinthető meg,sok más információval még erről a kifejezésről:Link
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Minden álmod és kívánságod valóra válik!
  2014-06-21 12:03:39, szombat
 
  Minden álmod és kívánságod valóra válik! - kívánja kedvesen ez a Mikulásmintás német nyelvű szalvéta, mely itthon a maga nemében különlegességnek számít, itthon javarészt szöveg nélküli karácsonyi mintás szalvéták vannak, vagy a legalapvetőbb jókívánságot kívánó szalvéták vannak forgalomban, melynek szövegei ma már közhelyek , igazán nem mondanak sokat az embereknek, csak illemből írt szövegek, mint kedveskedő, valamit kis pluszt adóak, amiből érezné a másik, hogy valóban szeretettel gondolsz rá, és ezt a szalvétát is neki választottad. Igaz az adott helyzet is adja, hogy épp milyen szalvétát is illik ugyanazon program keretében az asztalra tenni, munkahelyi vagy hivatalos, illetve baráti vagy családi esemény lesz e.Link

Egy másik humoros német nyelvű szalvéta ebben a témában:Link

Magyar nyelven: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és egy jó csúszást!

Kíván ezzel a humoros üzenettel ez a papírszalvéta minden jót Karácsony alkalmából.

Magyar nyelvű képeslapok terén ebben a témában már hatalmas a választék,ott nem csak a klasszikusnak számító karácsonyi és egyéb ünnepi képeslapok vannak forgalomban, de szalvéták terén még messze elmarad a kínálat a más országokban forgalomban lévő kínálathoz képest.Nem írom , hogy Nyugat-Európához képest csak, mert Kazahsztánból is kaptam már olyan ünnepi szalvétákat , amiket én itthon még csak hírből sem hallottam.....ott is nagyon kreatívak a tervezők. A klasszikusnak és aranyosnak (gyerekeknek való olykor) szalvétákon kívül nagyon sok plusz ötletességű szalvétát is tudnak nyújtani a vevőknek.
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Gazdák reggelije - mik is ezek? Ezt mutatja be ez a szalvéta
  2014-06-20 14:39:30, péntek
 
 

Link

Kétféleképp is érthető ez a szöveg: a gazdák már hajnalban ezeknek az állatoknak a gondozásával kezdik a napot, lehet, hogy még a valós reggelijük előtt ( vagy helyett olykor,mert nem szokásuk reggelizni, kinek mik a szokásai ), tehát a gazdáknak úgymond ez a reggelije, mert ezzel kezdik a napot, de ha a gazdák valóban reggeliznek is, nem épp salátával kezdik a napjukat, erre is utalhat humorosan ez a papírszalvéta......
 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
Ez a korai madár kinyalhatja....-üzeni ez a szalvéta nekünk
  2014-06-19 18:03:30, csütörtök
 
  Azaz bolond hogy ilyen korán kel és csiripel,felébresztve engem ezzel? Kinyalhatja! - üzeni ez a humoros szalvétaminta. Aki szeret sokáig aludni, ajánlom figyelmébe ezt a humoros,nem szokványosnak mondható szalvétamintát..és természetesen a szalvétagyűjtők figyelmébe is ajánlom ezt a különleges darabot ....akinek esetleg megtetszett, és szeretne kérni belőle , jelezze...Link

A szalvéta Gilde márkájú

 
 
0 komment , kategória:  +Német szalvéták  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 1314
  • e Hónap: 2896
  • e Év: 2896
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.