Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegítve fogyasztani
  2019-03-28 10:00:00, csütörtök
 
 

7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegítve fogyasztani!


Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mindig, frissen főtt, sült ételeket egyen. Bizony, a tegnapról megmaradt kaját újra lehet melegíteni, majd azt elfogyasztani.

Viszont vannak olyan élelmiszerek, amiket nem szabad felmelegíteni, mivel ártalmasak lehetnek az egészségre. Ezek közül következzen most 7 finomság, amit jobb, ha nem melegítsz újra.


1. Spenót

Mivel a spenótnak elég magas a nitrát-tartalma, és ez hő hatására káros nitritté alakul át, másnap nem ajánlott újramelegíteni a spenótot, ez akár azt is jelentheti, hogy a spenót rákkeltő hatású is lehet.


2. Zeller

Ugyanaz a helyzet a zeller esetében is, akárcsak a spenótnál. Ez a gumós zöldség nitrátokat tartalmaz, amelyet ha újra melegítenek, nitritessé válik.


3. Cékla

A céklában is megtalálható a nitrit, így ugyanaz a mese, mint az előbbi két zöldség esetében. Újra melegítés hatására a nitrátokból nitritek válnak.


4. Burgonya

A krumpliban számos jótékony és hasznos tápanyag van, de ha a főtt, vagy sült krumplit 2-3 napig a hűtőben tárolod, elveszti jótékony hatását, és a minősége is romlik. Ezért a burgonyát csak frissen ajánlott fogyasztani.


5. Tojás

A főtt, vagy rántott tojást nem szabad magas hőfoknak kitenni, ezért semmiképp sem szabad újramelegíteni a reggeli rántottát, vagy megfőzött tojást.


6. Csirke

A csirkehúst sem ajánlott újra melegítve fogyasztani, mivel ilyenkor megváltozik a benne lévő fehérjék szerkezete. Inkább hidegen fogyaszd el az elkészített csirkét, ha nem szeretnél emésztési gondokat magadnak.


7. Gomba

Amikor az újramelegítésről beszélünk, a gomba az egyik legveszélyesebb élelmiszer. A gombát csak elkészítés után ajánlott megenni. Ha másnap is szeretnél enni az elkészített gombágól, figyelj arra, hogy hidegen edd meg. Ellenkező esetben súlyos emésztési problémákat, vagy akár szívproblémákat okozhat.


Eredet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Érted már?
  2019-03-25 15:44:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Uralkodóink....nem árt tudni
  2018-10-11 10:06:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
A gyógyító asszony tanácsai
  2018-07-06 11:09:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
A tegeződés aranyszabályai
  2018-06-01 08:22:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
  2018-05-17 07:42:02, csütörtök
 
 
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon! Nemrég repült be Ez az ablakomon! Egyre jobban terjednek hazánkban! Ha ilyet látsz, menj tőle minél távolabb! Innen tudod, ha megcsípett: Osszátok!


Vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak.

Sajnálatos tény, hogy nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig, ameddig hirtelen megjelennek a tünetek.

Lehetséges tünetek:

gyengeség
egyensúly elvesztése
görcsök
remegés
hasmenés
puffadás, étvágytalanság
depresszió
szapora szívverés
Igaz, hogy ezek a tünetek elég gyakoriak más egészségügyi problémák esetében is, de ha mégis váratlanul észleled ezeket a tüneteket, akkor időben kezelheted a problémát.


Eredet: Link


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi
  2018-02-27 09:13:46, kedd
 
  15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi

Az erős nőket gyakran tartják asszertívnek és őszintének a vágyaikat és szükségleteiket illetően. Nagyon összetett emberek, akikben sokkal több rejlik, mint a szemmel látható. Néha követelőzőnek és főnökösködnek tűnhetnek, de az igazság az, hogy az erős nők is nagyon érzékenyek és előzékenyek lehetnek.

Ha van erős nő az életedben - vagy ha te magad vagy az - akkor szerencsésnek tarthatod magad.

Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni az erős nőkről. Talán még jobban értékeled majd őket:

1. Szűk, de nagyon közeli baráti körük van

Az erősebb nők jók benne, hogy a nem megfelelő személyeket eltávolítsák az életükből. Ezek olyan emberek lehetnek, akik mérgezőek és negatívak, vagy egyszerűen nem illenek a képbe. Ennek eredményeként kisebb a baráti körük, amely olyanokból áll, akiket igazán értékelnek. Ha egy erős nő a barátod, hidd el, hogy akarja, hogy az élete részese légy.

2. Jó tervezők

Mindig képesek elintézni a dolgokat. Célorientált, ezért általában olyan terveket készítenek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy elérjék azokat. A napi teendők listáját mindig készítenek, és rendszerint heti és havi célkitűzéseik is vannak.

3. Bosszantja őket rossz tervezés

Nem jól viselik, ha mások rosszul terveznek. Szeretnek idő előtt gondoskodni a megfelelő tervről, nem pedig az utolsó pillanatban. Egy erős nő számára a jó tervezés elengedhetetlen a dolgok véghezviteléhez.

4. Elegendő barátjuk van

Egy erős nő baráti köre megfelelően nagy, ezért nem érzi szükségességét, hogy folyamatosan bővítse azt. Elégedett a társadalmi életével. Sok időt vehet igénybe, hogy új barátként megnyerjük őt, de az erőfeszítés meghozza gyümölcsét.

5. Nagyon magabiztosak

Erős nők bíznak önmagukban. Meghatározott identitásuk van, és cselekedeteik összhangban vannak az erkölcsükkel és hiedelmeikkel. Nincs rá szükségük, hogy másokat meggyőzzenek, mindig őszinték önmagukkal szemben.

6. Kiállnak magukért és másokért

Az erős nők szókimondóak, amikor rossz bánásmóddal szembesülnek. Ha igazságtalanságot tapasztalnak, biztosan felszólalnak.

7. Nagyon elfogadóak

Reális elvárásaik vannak önmaguk és mások felé is. Annak érdekében, hogy képes legyen továbblépni az életben, tudja, először képesnek kell lennie arra, hogy elfogadjon bizonyos helyzeteket. Az elfogadás után képesek felszabadítani érzéseiket.

8. Erős nők jól érzik magukat egyedül is

Egy erős nő egyedülállóként is jól érzi magát. Tudja, hogy találhatna olyat, akivel kapcsolatba lépjen, de csak azért, hogy legyen valakije, nem fog erős kompromisszumokat kötni.

9. A bizonytalan férfiak félnek az erős nőktől

Az erős nők magabiztossága és asszertivitása miatt gyengének és fenyegetettnek érezhetik magukat. Ha egy férfi hirtelen kevésnek érzi magát, miután találkozott egy erős nővel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy önértékelési problémájuk van.

10. Szeretik megtenni az első lépést

Amikor megtalálják azt az embert, akiről azt gondolják, hogy a megfelelő számukra, nem bánják, ha ők teszik meg az első lépést. Erős nők tudják, hogy zavarba hozhatják a férfiakat, ezért nem bánják, ha nekik kell először lépni.

11. Nagyra becsülik a többi erős nőt

Az erős nők egymást, mint példaképeket és inspirációs forrásokat tekintik. Nagylelkűen dicsérik azokat a nőket, akiket erősnek találnak és képesek arra, hogy mások dicsérete révén is erőt közvetítsenek.

12. Ünneplik más nők sikereit

Felismerik a másik nőben rejlő erőt és azt el is ismerik. Bátorítják a másikat.

13. Feministák

Erős nők természetüknél fogva feministák. Ez nem tudatos döntés vagy filozófia, amelyet elfogadtak. Az erős nők egyenlőnek tartják magukat másokkal, nem okoz problémát nekik, hogy harcoljanak azért, amiben hisznek.

14. Erős nők más erős nőktől származnak

A nők erőssége gyakran családi vonás. Ez azért van, mert a családban lévő lányok úgy nőnek fel, hogy a családban lévő erős nő viselkedését utánozzák, akik olyan erős jellemzőket mutatnak, mint magabiztosság és asszertivitás. Megtanulják, hogy ezek a tulajdonságok kívánatosak a nőknél, idősebb korukban pedig ő szolgálnak majd példaként a fiatalabbaknak.

15. Nagyszerű menedzserek

A nők ismertek arról, hogy egyszerre több feladatot is ellátnak. Vegyük csak a háztartás vezetését. Egy erős nő kiváló supervisor vagy menedzser, mert a nagy képet egészében látja, miközben mindenkit a célok elérésére ösztökél. Mindig tudják, hogy mi a jó lépés és olyan magabiztosságot sugároznak, hogy a többiek bátran követik őt.


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Feb. 2. Gyertyaszentelő napja
  2018-02-02 08:55:38, péntek
 
 

Feb. 2. Gyertyaszentelő napjaE napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál, s meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél.
Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot és nem megy vissza barlagjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.
Általában ha csak délelőtt is kisüt a nap, vagy a misén az oltárnál éri a papot - akárcsak farkas ordítana, olyan hidegek következnek utána.
Ha szenteléskor szépen égnek a gyertyák, sok méz lesz az évben. Ha a gyertyák szentelés közben elalszanak, sem mézből, sem másból nem lesz jó termés.
Ha gyertyaszentelő előtt énekel a pacsirta, utána sokáig fog hallgatni.


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Házi gyógymódok körömgomba ellen
  2017-10-12 07:53:03, csütörtök
 
 

Házi gyógymódok körömgomba ellen


A nyár beköszöntével előkerülnek a nyitott lábbelik, szandálok, a sokakat érintő körömgomba pedig amellett, hogy nem szép látvány, fájdalmas is lehet. Egy kis immunerősítéssel és néhány praktikával azonban búcsút inthetünk a kellemetlen tüneteknek.


Néhány tipp körömgomba esetére

Teafaolajjal való ecseteléssel fertőtleníthetjük a körmöket, antibakteriális hatása pusztítja a gombákat és egyéb baktériumokat. Egy fültisztító pálcára cseppentsünk 2 csepp teafaolajat és napi kétszer kenjük át vele az érintett felületet.


Lábfürdő

Különböző lábfürdők remekül felveszik a harcot a körömgomba ellen. Ecetes lábfürdő esetén 20 percre áztassuk lábunkat egy lavór vízhez öntött felespohárnyi 20%-os ecetben. Ugyanezt szódabikarbónával is érdemes kipróbálni, 3 evőkanál szódabikarbónát egy lavór langyos vízbe öntünk, majd áztatjuk lábunkat szintén 20 percig. Ezt kiegészíthetjük 3 db fokhagymával is, a szódabikarbóna semlegesíti a kellemetlen szagokat és ápolja, puhítja a bőrt.


Grapefruitmag csepp kúra

Immunrendszerünket erősíthetjük grapefruitmag cseppekkel, amely segít a gombák elleni harcban, továbbá vírusölő hatása is van. Fogyasszunk mellé probiotikumot a bélflóránk egészségének megőrzése érdekében. Ugyanígy gombaölő, baktériumölő hatású az ezüst kolloid, amelyet kúraszerűen alkalmazhatunk. Naponta étkezések előtt 3×1 teáskanálnyi ezüstkolloid fogyasztása pusztítja a gombákat. Ajánlatos fogyasztani mellette probiotikumot, hogy a bélflóra kellő támogatásban részesüljön.


Immunerősítés

Ha erős az immunrendszer, akkor hatékonyan harcol a gombás megbetegedések ellen is. Éppen ezért gombás fertőzés esetén célszerű immunerősítés céljából naponta nagyobb dózisú C vitamint fogyasztani. Ráadásul a szervezetünknek számos pontján hasznos segítség. Továbbá igyekezzünk megfelelő figyelmet fordítani a megelőzésre.
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
A szódabikarbóna 5 praktikus felhasználási módja
  2017-10-12 07:39:58, csütörtök
 
 


A szódabikarbóna 5 praktikus felhasználási módja, amire eddig nem is gondoltál volna!


Mindenki számára ismert már a szódabikarbóna egészségügyi és háztartási pozitív hatása. Használjuk kályhát, csempét, hűtőt pucolni, segítségével el tudjuk távolítani a penészt és a kellemetlen szagokat, de tisztítókúra részét is képezheti.

Az alábbiakban nézzünk 5 igencsak praktikus tanácsot, amivel nagyban megkönnyíthetjük életünket.

1. Táplálja a növényeket

Egy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy liter vízben, majd ezzel öntözzük a növényeinket. Értékes tápanyagokhoz juttatjuk, szebben fognak virágozni, és leveleik is fényesebbek lesznek. A szódabikarbóna segítségével hatékonyabban megszabadulhatunk a kórokozóktól.

2. Égési seb kezelésére

Sokkal hamarabb gyógyul az égési seb, ha egy tálba jeget teszünk, felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd a jeges vízbe szódabikarbónát szórunk. Mártsunk bele egy pamutruhát, és ezzel borogassuk a sebet.

3. Szájápoló

Szájvíz helyett alkalmazhatjuk, hiszen sokkal egészségesebb. Tegyünk egy pohár vízbe egy kanál szódabikarbónát, és ezzel öblögessük a szánkat, gargarizáljunk is vele, hogy a garatot is megtisztítsuk. Megszabadulunk a kórokozóktól és fertőtlenít is.

4. Puhítja a húst

A vastagabb szelet húsokat nem muszáj klopfolnunk. Kenjük be jó vastagon szódabikarbónával mindkét oldalát, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezután vegyük ki, mossuk le, és már süthetjük is. Puha és omlós lesz klopfolás nélkül is.

5. Páraelszívó

Töltsünk meg egy zoknit félig szódabikarbónával, bogozzuk meg, majd tegyük egy olyan szekrény polcára, amely párásodásra, penészedésre hajlamos. A szódabikarbóna magába szívja a nedvességet.

http://twice.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 8939 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 640
  • e Hét: 1689
  • e Hónap: 15377
  • e Év: 132065
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.