Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 217 
Napi evangélium + Csaba testvér elmélkedése
  2018-04-14 21:16:51, szombat
 
  2018. április 14. - Szombat - Forradalom

A kenyérszaporítás napján, amikor beesteledett, Jézus tanítványai lementek a tóra. Beszálltak a bárkába és elindultak a tavon át Kafarnaum felé. Már rájuk sötétedett de Jézus még mindig nem volt velük. Erős szél fújt, és a tó háborgott. Huszonöt-harminc stádiumnyit (mintegy öt kilométert) eveztek már, amikor látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához. Nagyon megijedtek. De Jézus bátorította őket: ,,Én vagyok, ne féljetek!" Fel akarták venni a bárkába, de a bárka abban a pillanatban partot ért, éppen ott, ahová tartottak.

Jn 6,16-21

Heródes megölette Keresztelő Szent Jánost! A nép bosszúért liheg, Jézust meg akarják választani az új vezetőnek, de a Mester hajóba parancsolja a tanítványait, elküldi őket, majd szétoszlatja a népet és visszavonul imádkozni! Lecsap a tóra a vihar, és Jézus a vízen járva a tanítványok után megy!

A bűnnel nem lehet játszani! Jézus megy a maga útján! Ha letért volna akkor és ott az általa megfogalmazott szeretet parancsolatának az útjáról, hogy Heródes hatalmát megtörve politikai vezetője legyen a népének, akkor önkezével törte volna össze mindazt amiért jött, és ma a sok kis vért ontó forradalmárral egy oldalon emlegetnénk egy jelentéktelen könyv lábjegyzetében!

Jézus nem tér le a szeretet útjáról, nem lép le a mennyei Atya által Mózesnek adott 10 parancsolat szűk, de az életre, az igazi, maradandó győzelemre vezető biztonságos ösvényéről!

Mondhat bárki bármit, az úton történő balesetekért a be nem tartott közlekedési szabályok a felelősök! Ha betartanánk a szabályokat mindannyian, akkor békében, örömben bejárhatnánk a világot!

Minden baj, kudarc, komoly szenvedés amit akár az én vagy akár a gyermekeink szülei életében látok, a tízparancsolat be nem tartásából fakad! Lelépsz a boldogságra vezető parancsolatok útjáról és vagy sebet okozol, vagy önmagadat sebzed meg, de az biztos, hogy rosszabb, sötétebb lesz a világ! Önmagadat, környezetedet, a világot csak Isten parancsolatai mentén, szeretettel lehet jobbá, szebbé, lakhatóbbá tenni!

Ezért újból megosztom a boldogságra vezető parancsolatokat.

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

II. Isten nevét hiába ne vedd!

III. Az Úr napját szenteld meg!

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

V. Ne ölj!

VI. Ne paráználkodj!

VII. Ne lopj!

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Szeretettel, Csaba t.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Csaba testvér levele április 8-ra
  2018-03-17 22:46:24, szombat
 
  Nem babra megy a játék!

Nem babra megy a játék! Láttam Irakban, hogy milyen súlyos következményei lehetnek egy - egy döntésnek! Néhány száz fiatalnak a kezébe, idegen hatalmak nem csak számítógépet, hanem pénzt, szép fehér Toyota terepjárókat és éles lőfegyvereket adtak, és ők elkezdtek tüntetni a kormány ellen, akárcsak 100 évvel ezelőtt Leninék!

A számítások akkor is, most Irakban is bejöttek, a biológiai fegyver hihetetlen eredményességgel néhány hónap alatt megszülte az Iszlám Államot! Sajnos a politika nagymesterei kezéből a sok egyszerű, felfegyverzett ember kicsúszott, és tömegmészárlások, kimondhatatlan pusztítások által egy virágzó országot középkori nyomorba taszítottak! Akik a fegyvereiket eladták vagy a politikai céljaikat megvalósították, azok jól jártak, az eszköz-emberek nagy része már a tömegsírokban van, s akik megmaradtak, azok szülőföldjeiken nyomoroghatnak, testi, lelki sebeikre kereshetik a gyógyulást!

Végtelenül szomorú forgatókönyv! Természetesen ki az erdőben jár, kell, az tudja, hogy prédára leső vadak is vannak a térségben, ezért vigyázzon magára!

Hiszem, hogy ezek a prédára leső aljas emberek nem erősebbek, mint a jó szándék, mely mindannyiunk szívét mozgatja, ezért én azért imádkozom, hogy a józan emberi megfontolás, a higgadt, lépésről - lépésre való haladás jellemezze életünket! Imádkozom, hogy politikai kalandoroknak a kezébe ne játsszák át Európa, Magyarország, Románia vezetését a választási urnához járuló állampolgárok!

Ha a választásnál a gyűlölet, a harag dönt helyetted, akkor a gonosz lélek döntött! Ha a bölcs, nyugodt mérlegeléssel kiválasztott lehető legmegbízhatóbb politikai partner mellett döntesz, akkor emberhez méltó döntést hoztál! Egy térség, egy egész ország nem hazárdírozhat, nem adhatunk közösen magunk felett hatalmat olyanoknak, akik nem merik felvállalni arcukat, akik másokat rágalmazva, bábokat taszigálva akarnak hatalomra jutni!

A józan ész erejében bízva.

Csaba T.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Hit és Hitetlenség!
  2018-02-01 17:18:14, csütörtök
 
 Egyesek miért hisznek, mások meg miért nem?! A hit, Isten szép ajándéka! De akkor Jézus miért csodálkozik az emberek hitetlenségén: "Maga is csodálkozott hitetlenségükön." Mk 6,1-6

Nagy kérdések?! Van akinek minden megadatik és mégis hitetlen, depressziós és könyörtelenül szidja a világot, mások meg óriási szenvedések közepette, a halál kapujában is hittel, bizalommal néznek előre! A napokban hunyt el Koller Katalin egykori Miss Hungary - győztes szépségkirálynő. Szép lelkébe, erőt adó tapasztalataiba ő maga enged bepillantani! Katának néhány szép gondolatát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

"Elmesélek Nektek egy történetet, mert hiszek benne, hogy ezzel segíteni tudok másoknak és ha ez így van, mindenképp plusz értelmet nyer minden...... Hálás vagyok, hogy végigjárhattam ezt az utat, mert rengeteget tanultam az elmúlt időszakból. Sok minden van, amit eddig is tudtam, de most már valóban a szerint is élek -- szabadon, félelem nélkül, teljesen új és más értékrenddel. Másképp állok az emberekhez, magamhoz, a világhoz, Istenhez.

Tudom, hogy senkit sem mások véleménye határoz meg, hogy minden fejben dől el és a szervezetünk valóban reagál arra, amit gondolunk és hiszünk. Megtanultam megbocsátani és harag nélkül élni, becsülni minden pillanatot, tiszta szívből nevetni. Soha nem nevettem annyit és akkorákat, mint az elmúlt időszakban... Imádtam, hogy nem csípnek a szúnyogok -- nem kompatibilisek a kemóval -- és hogy a parókák révén minden nap más frizurám lehetett -- lévén, hogy korábban sosem volt festve a hajam...... ......

Írásom célja kifejezetten az volt, hogy reményt és hitet adjak másoknak, mert mindenből van kiút. ..... Farkasszemet néztünk a halállal, ezúttal ő pislogott bele, de tudom, egyszer majd eljön a nap, mikor én nézek félre és ez így van jól. Hiszen mindannyian elmegyünk, senki sem kivétel. Talán abból a szempontból különösen szerencsés vagyok a történtek miatt, hogy én már nem félek ettől a naptól. Tudom, végtelen lények vagyunk. Azért vagyunk itt, hogy szeressünk, tanuljunk és tanítsunk. Megtanultam, hogy csak a MOST számít, a tegnap elmúlt, a holnap még nincs és egyáltalán nem az a fontos, hány évet éltünk, hanem hogy mivel töltöttük az éveinket. Tudom, hogy rengeteg új élmény, tudás, tapasztalat, nevetés vár még rám, itt leszek még egy jó darabig, ha el nem csap a villamos, ami nyilván mindannyiunkra ott leselkedik a kanyarban. :D A lényeg, bármit is hozzon az élet, érvényes az alapszabály: nem a mennyiség, hanem a minőség számít, a SZERETET pedig valóban csodákra képes! Éljetek hát jól, tartalmasan, szeressetek nagyon és sokat!"

Katalin


Imádságos szeretettel gondoljunk e csodálatos, kedves tanítónkra Katára, hisz ő a szenvedés útján nem elvesztette, hanem elmélyítette az élő hitét! Adná a jó Isten, hogy mindazt mit ő a szenvedés útján tanult, azt mi egészségesen, épen is meg tudjuk tanulni!

Szeretettel,

Csaba t.

Abban az időben: Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték.

Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.

Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: "Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte: "Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.

Mk 6,1-6

Forrás: Link


A Dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Újévi köszöntő 2018
  2018-01-06 19:46:37, szombat
 
  2018-ra a dévai gyerekeinkkel, a munkatársakkal, barátainkkal a saját magunk számára készítettünk egy irányelvet! Ezt az "élet receptet" nagy szeretettel megosztom veled és kedves családoddal, barátaiddal! Nagyon egyszerű! Jézus Krisztus főparancsát elmélkedtünk át! A krisztusi aranyszabály három részből áll!

A jó Isten imádata, az embertársaink szeretete, és egy egészséges önmagunk iránti szeretet!! E három egymásba hajló síkon zajló életünk, nemcsak a földi, de az örök létünket is meghatározza! Ezért is nagyon fontos ilyenkor az év elején, a nagy döntések meghozatala előtt átelmélkedni Istennel, embertársainkkal, s önmagunkkal való kardinális viszonyunkat!! Az alábbi 20 perces elmélkedésben egy mankót ajánlok fel, hogy valóban az új esztendőben, új szívvel, jó döntésekkel tudjunk elindulni!!

Sok szeretettel ugyanakkor áldott, boldog új esztendőt is kívánok,
Csaba t.

Videó: Böjte Csaba Atya Újévi köszöntője 2018 Link


A Szent Ferenc Alapítvány honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Irakban járt Böjte Csaba
  2017-05-11 22:21:17, csütörtök
 
  Irakban járt Böjte Csaba - A kereszténység a legüldözöttebb vallás a 21. század elején (videó)

Különleges magyar küldöttség járt nemrég Irakban. A csoport az üldözött keresztény közösségeket kereste fel a háború sújtotta országban, arra keresték a választ, hogy tudnának új életet kezdeni az emberek a lerombolt területeken. Irakban az elmúlt években százezrek kényszerültek elmenekülni, csak azért mert keresztények.

A magyar küldöttség most olyan helyekre is eljutott, ahová csak nagyon kevesek tudnak bemenni. A közmédia stábja is elkísérte őket. Exkluzív beszámoló Irakból.

Kiégett templomok. Célpontoknak használt oltárok. Széttépett Jézus kép. Ledöntött Krisztus szobor. A vallási szimbólumok meggyalázása, az iszlám hadsereg keresztények iránti mély gyűlöletének megnyilvánulása. És nemcsak Karakoshban.

Az üzenet egyértelmű: ha keresztény vagy fizess, tagadd meg hitedet, ha pedig nem, akkor fuss, vagy meghalsz. Így történhetett meg, hogy 2014 nyarától kezdve százezrek kényszerültek elmenekülni szülőföldjükről, maguk után hagyva házat, hazát, egész korábbi életüket.

30 perc alatt kellett elhagyni az otthonunkat - mondta egy a férfi, aki jelenleg az erbili menekülttábor egyik konténerében húzza meg magát családjával.

Nagyon közel vannak

A karakoshi székesegyház kiégett falai között a magyarul elhangzó imát némán hallgatták a háború okozta sokkból lassan magukhoz térő keresztények. Böjte Csaba szavait nem értették ugyan, de az ima ereje itt különösen elementáris erővel tud hatni.

Három óra alatt ideértünk repülővel. Nagyon közel van Kelet-Európához. Már látjuk a menekülteket, ez a gyűlölet, félelem, erőszak ne borítsa el a mi drága szülőföldünket - mondta.

A Böjte Csaba ferences szerzetes által még itthon, Magyarországon elindított ima kilenced ötödik napján a történelmi Ninive újjáépítéséért a keresztény felekezetek közösen imádkoztak.

A célunk mindig is az volt és az is lesz, hogy az emberek maradjanak Irakban. De ehhez biztonságra van szükség - fogalmazott Bashar Warda Káld katolikus érsek.

A legüldözöttebb vallás

A szír ortodox egyház moszuli metropolitája szerint a világ semmit nem tesz a keresztények kiirtása ellen.

Nem érezzük, hogy tényleg akarna bárki is segíteni rajtunk. Szenvedünk. Három éve szenvedünk, és senki nem segít. - mondta Nicodemus Sharaf.

Mára történelmi ténnyé vált, hogy a 21. század elején a legüldözöttebb vallás a keresztény vallás lett.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba gondolatai
  2017-04-22 23:12:38, szombat
 
 Számomra olyan csodálatos, hogy Jézus Krisztusban egy olyan Isten fedte fel arcát, akivel lehet párbeszédet folytatni, aki az ő kishitű, gyámoltalan apostolainak, nagycsütörtök, nagypéntek után, a galileai tenger partján lobogó, pattogó tűzön halat süt reggelire.

Aki nemcsak szeret bennünket, hanem tőlünk is elvárja azt minden gyengeségünk, gyarlóságunk ellenére, hogy szeressük Őt. A keresztény egyházak Istene nem egy világ fölött álló szuper hatalom, egy vak törvény vagy kérlelhetetlen erő, hanem egy bölcs, szeretni tudó és szeretetet elváró, irgalmas, megbocsájtó, jóságos Isten.

A keresztény ember nem kell elveszítse a személyiségét, egyénisége nem kell felolvadjon valami nagy világtudatba, hanem éppen ellenkezőleg, lángoló szeretettel imádnia kell az őt néven szólító élő Istenét.

A keresztény ember számára éppen ezért, a halál utáni élet nem egy rózsaszín köd, hanem személyes találkozás az élet Urával és szeretteivel, a szentek társaságában. Húsvét fényében támadjon fel szívünkben a vágy és tegyünk meg mindent, hogy találkozni tudjunk a kissé gyengén szereplő apostolainak parázson, tűzön halat sütő Jézus Krisztussal.

Egészen biztos, hogy tőlünk se azt fogja kérdezni, hogy merre jártunk és mit csináltunk mostanáig, hanem kitárt karral ugyan azt amit Pétertől is kérdezett: szeretsz-e engem?

Szeretettel,

Csaba t.


Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján: Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén

Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak.

De azon az éjszakán nem fogtak semmit. Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az. Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték.

Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól.

Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!"

Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és be-ugrott a vízbe. A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik:

,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló. Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is. Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.

Jn 21,1-14


Forrás : Link


A SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY HONLAPJA :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Csaba testvér elmélkedése a Mária Rádióban
  2017-01-08 02:41:53, vasárnap
 
  Csaba testvér elmélkedése a Mária Rádióban


Link


Böjte Csaba atya írja:

2020 - Együtt egy úton!!!!

2020 szeptemberében Budapesten rendezik az Eukarisztikus Világtalálkozót! Ez a rendezvény a Katolikus Egyház négyévente megrendezett legnagyobb találkozója, melyre a színes nagy világ valamennyi egyházából, közösségéből zarándokok jönnek, hogy megismerjenek bennünket, hogy ők is bemutatkozzanak és együtt keressük, találjuk meg a Megváltónkat! Hitünk, keresztény világnézetünk nemcsak Európa, de az egész felbolydult világ számára, életadó békés oázis!! Sokan megrendülve a különféle politikai pártokban, ideológiákban, emberek alkotta gyilkos vallásokban, reménykedve néznek a kereszténységre! Arra a keresztény Európára, mely a karácsonykor közénk jött Krisztussal való találkozásból született, és mely hiszem, hogy ugyancsak a vele való élő találkozásból születhet újra!

Jézus Krisztus, a mi Megváltónk, kétezer évvel ezelőtt karácsonykor, egy fiatal Szűz, Istennek adott igenjére, ember r
é let t
! Egyházunk ősi tanítása, hogy minden egyes szentmisében papjaink, és a jelenlevő hívek igenjére ugyanaz az Isten kenyé r
ré lesz, Oltáriszentség g
é! Keresztény hitünk alapja, hogy Isten nem zárkózik el gyermekeitől, Ő aki szeretetből teremtette világunkat, megszólítható, elérhető! Ő aki Betlehemben ember r
é lett, az Oltáriszentségben valóságosan közénk jön, és ahogyan kétezer évvel ezelőtt a pásztorok, a bölcsek meglátogatták, köszöntötték, ugyanúgy mi is találkozhatunk vele a szentmiseáldozatban! “Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő
én velem." Jelenések 3,20

2020 .
szeptemberében, hisszük, hogy az ég a földel összeér Budapesten, és az Óltáriszentség előtt élő hittel leboruló sok -
sok imádkozó ember fohásza meghallgatásra talál!! Hisszük, hogy ha komolyan előkészülünk e nagy találkozóra, és a világnak felmutatjuk, hogy az evangélium fénye, Krisztus szentségi jelenléte képes s
é tesz bennünket jótestvérekként együtt élni, dolgozni, akár egy ilyen nagy rendezvényt szépen megszervezni ,
akkor a XXI .
században nem csak bátran mondhatjuk, hogy keresztény Európ ában
élünk, de vendégeink közül sokan magukkal is fogják vinni Krisztus urunk életadó jelenlétét!! Igen ez a találkozó nem csak megmérettetése hitünknek, Szent István által Nagyasszonyunkra bízott népünknek, de lehetőség arra is, hogy az általunk hordozott értékeket a nagyvilágban tovább adva Isten Országát építve méginkább otthonunkká tegyük ezt a földet!! Ne hagyjuk, hogy a gyilkos világ gyűlölettel bemocskoljon minket, mi szenteljük meg környezetünket, világunkat a szeretetparancsal közénk jött élő Isten jelenlétével!

A 2020-as Eukarisztikus találkozó nemcsak Budapest, hanem az egész Kárpát -
medence, az egész világ üdvösségét szolgálja! Ezért is szeretnénk szépen felkészülni e nagyszerű eseményre, melyre gyermekeinkkel együtt bennünket is meghívtak! A meghívást elfogadtuk, remélem, hogy sikerül egy vonatot béreljünk, és ahogyan a Budapestiek Csíksomlyóra zarándokolnak, úgy mi is eljutunk Budapestre!! Az előttünk álló 3 év során szeretnénk lelkünket, közösségünket ünnepi ruhába öltöztetni. Azt szeretném, hogy az Eucharisztikus Találkozóra velem jövők mindannyian részt vegyenek az ünnepség csúcspontján, a szentmisén és szentáldozáshoz járuljanak. Ahhoz, hogy ide felnőjünk, szükséges, hogy megismerjük Isten drága parancsait, és a szentségeket gyógyító, életet adó áldását! Így a találkozó valósággá vállik, a liturgikus és a magán imádságban megtaláljuk Istenünket, ki lelkiismeretünk által mindannyiunkat egy új világba vezet!!

Az előttünk álló három év során három nagyon fontos célt tüzünk ki magunk elé: a
2017-es esztendőt, Szent László vezetésével ,
a boldogságra vezető isteni parancsolatok tanulmányozására, megismerésére szentelnénk. Tanuljunk meg Isten kezét fogva boldogan élni, eredményesen dolgozni, jó testvérekként ezen a földön.

2018-ban Jézus Krisztus által alapított szentségek, szentelmények felfedezésének, megismerésének az éve lesz. Szeretnénk nemcsak elméletileg megismerni, de életünkben gyakorlatba is megélni a szentségek életet adó, gyógyító, lendületet, bölcsességet, fényt hozó áldott jelenlétét.

2019. számunkra az imádság éve lesz. Ebben az évben szeretnénk megismerni a különféle liturgikus és magán imákat, szeretnénk nagyon sokat Mária példájára Jézus Krisztus lábainál időzni imádságos összeszedettségben elmélyülni! Hitünk erős karjaival nemcsak átölelni akarjuk Mesterünket, de vele párbeszédet folytatva szeretnénk életünket újratervezni, világunkat tovább teremtő akarata szerinti sínre tenni!!

2020-ban a megismert és megtanult boldogságra vezető parancsolatok, szentségek fényében hiszem, hogy készen leszünk a nagy találkozóra, mindazokra a kegyelmekre melyet talán ma nem is remélünk!!

Bármilyen hosszú út is egy lépéssel kezdődik! Az én első lépésemet, a Mária Rádióban elhangzott beszédemet, melyben Isten első parancsolatáról elmélkedek, szeretettel megosztom! - "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!! Ebben a beszédben próbálom körüljárni és megszerettetni Istenünknek első parancsát mindazokkal, akik velünk együtt készülnek a 2020-as budapesti nagy találkozóra.

Közösen készüljünk erre a találkozóra, ezért szeretettel kérlek, hogy ti is szóljatok hozzá az elmélkedésemhez! Mit jelent számomra "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj"? Kinek szolgálok? Döntéseimbe, mindennapi életembe mennyire folyik bele Isten akarata? Bízom-e Istenben, szeretem, imádom Őt? A lelkiismeretem csendjében felhangzó tiszta vágyaimat, meglátásaimat mennyire merem Isten akarataként vállalni, megélni?

Kisebb testvéri szeretettel várom hozzászólásotokat, kérdéseiteket, sőt akár provokáló megjegyzéseiteket is.


Szeretettel, Csaba t.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba atya üzenete
  2017-01-05 22:00:58, csütörtök
 
  Áldott, boldog új évet kívánok! Az új év, új lehetőség is, mi a gyermekekkel, Erdély védőszentjének, Szent László vezetésével, szeretnénk a boldogságra vezető Isteni parancsolatok útjára lépni!

Januári témánk: Boldog az az ember, ki Urát Istenét imádja, és csak neki szolgál!!

Nagy szeretettel várunk, gyere induljunk el Szent László nyomában a boldogságra vezető parancsolatok útján, Csaba t.


Forrás: Link

Csaba testvér elmélkedése:


Link


Teljes szentmise:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba Szentmiséje-Karácsony Jézus Krisztus születése
  2016-12-26 07:12:51, hétfő
 
  Karácsony Jézus Krisztus születése


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba atya karácsonyi köszöntése
  2016-12-25 11:39:58, vasárnap
 
  Kedves Testvérem!!

Karácsony éjjelén megnyílt az ég és Isten a szeretet élő parancsát, Önmagát adta drága ajándékul nekünk!! Lelkünk mélyén mi is arra vágyunk, hogy ajándékká váljunk, ajándékot adjunk szeretteinknek!! Advent elején én azt láttam, hogy a legóhajtottabb égi ajándék a "béke" a mai ember számára! Ezért advent folyamán, minden nap itt - ott ahol éppen lennem adatott tartottam egy szentmisét, előadást az áldott békéről, s mivel érzem korlátaimat, ezért naponta segítségül hívtam Isten szentjei közül egy - egy "béketeremtő bajnokot"!! Sajnos Antal atya halála, - a jó Isten nyugtassa - néhány elmélkedésemet gyökeresen átrendezte, de azért kigyűlt a XXVI elmélkedés, melyeket most Antal Tamás a www.magnificat.ro oldal gazdája csokorba szedett, és én karácsonyi ajándékként megosztok veled!!

Gyengeségemet, gyarlóságomat kérlek nézd el, s ha valamelyik gondolat megtetszene, vidd magaddal, örvendenék, ha a lelked üdvére válna! Hálából csak annyit kérek, hogy mondj el egy - egy fohászt az árva gyermekekért!

Áldott ünnepeket kívánva maradok kisebb testvéred, Csaba t.


--------------------------------

I. Béke bajnok Szent József:


Link


II. Béke bajnok Szűz Mária:


Link

Link

III. béke bajnok Szent Péter:

Link


Link

IV. Béke bajnok Szent Pál:


Link


Link

V. béke bajnok antiochiai Szent Ignác:

Link


Link


VI. Béke bajnok Remete Szent Pál:


Link


Link

VII. Béke bajnok Tours- i Szent Márton:


Link


Link


VIII. Béke bajnok Szent Ágoston:


Link


Link

IX. Béke bajnok Nagy Szent Leó pápa:


Link


Link


X. Béke bajnok Szent Miklós:


Link


Link


XI. Béke bajnok Szent Ambrus:


Link


XII. Béke bajnok Gábriel arkangyal:


Link


Link

XIII. Béke bajnok Szent Adorján vértanú:


Link

Link


XIV. Béke bajnok Szent Ivó:


Link


Link


XV. Béke bajnok Szent Ferenc:

Link


Link


XVI. Béke bajnok Szent Erzsébet:


Link


Link


XVII. Béke bajnok Szent Rita:


Link


XVIII. Béke bajnok P. Bíró Antal ofm:


Link


Link


XIX. Béke bajnok - A testi halál:


Link


Link


XX. Béke bajnok Szent László:


Link


Link


XXI. Béke bajnok Szent Anna:

Link


Link


XXII. Béke bajnok kalkuttai Szent Teréz:


Link


Link


XXIII. Béke bajnok Szent Kamill:

Link


Link


XXIV. Béke bajnok Szent Patrik:


Link


Link


XXV. Béke bajnok Boldog Gizella:


Link


Link


XXVI. Béke bajnok Szent II. János Pál pápa:


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 217 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 749 db bejegyzés
Összes: 23690 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4158
  • e Hét: 11779
  • e Hónap: 104583
  • e Év: 1228019
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.