Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
Ál-tiramisu
  2018-11-12 12:07:07, hétfő
 
  Ál-tiramisu







Különösen nyáron, amikor nagyon meleg a konyha, akkor ajánlatos ez a sütemény, mivel nem kell sütni, csak hidegen összeállítani, s a hűtőben másnapra megpuhul benne a babapiskóta, s már szeletelhető, s ehető is...


hozzávalók / 8 adag

20 dkg babapiskóta
1.2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
10 ek cukor
20 dkg darált dió
2 ek cukor (a dióhoz hozzákeverni)
5 dkg mazsola
1 ek cukrozatlan kakaópor (egy része a locsoláshoz, többi a szóráshoz)
1.5 dl tej (locsoláshoz)



elkészítés

Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral, és a felét rászórjuk a babapiskótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra.
A 3 csomag vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzzük, és a felét ráöntjük erre.
Ezután a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vaníliapudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
4-5 órára vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelhető.
Különösen nagy melegben kedvező desszert, mert nem kell bemelegíteni a konyhát.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Babapiskótás őzgerinc
  2018-11-12 11:56:44, hétfő
 
  Babapiskótás őzgerinc







Barátnőmtől kaptam a receptet, nyáron a legjobb fogyasztani.


hozzávalók / 5 adag
A piskótához

200 g babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg margarin
3 db nektarin (bármilyen gyümölcs jó)

A csokimázhoz

10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj




elkészítés

Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk.
Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikeverünk ízlés szerint porcukorral.
A kihűlt főzött krémet és a margarint összekeverjük, és keverés közben dobálhatunk a krémbe gyümölcsdarabokat. A babapiskótára rákenjük a fele krémet, belerakunk ízlés szerint gyümölcsöt, majd a tetejére a maradék krémet.
Egy napig hűtőbe tesszük, utána kiborítjuk a sütit a formából, és lekenjük csokimázzal.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)
  2018-11-12 11:21:08, hétfő
 
  Aki szereti a gesztenyepürét annak ajánlom: Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)







Könnyedén elkészíthető és nagyon fincsi! Ez az édesség mindenkit elvarázsol, mert nagyon krémes és nagyon finom. Ünnepi alkalmakra is remek választás!
Hozzávalók

Alap:

2 csomag gesztenye massza
25 dkg darált keksz
rumaroma
15 dkg porcukor
kevés tej

Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk.

Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg porcukor

Ezt a három dolgot felfőzzük, majd ha kihűlt, belekeverünk 25 dkg hideg margarint.

A krém egy részét a masszára kenjük.

Következő réteg: 2 csomag babapiskóta, rumos tejbe áztatva. Erre a krém másik felét kenjük. Tetejére 2,5 dl Hulalát habbá verünk. Csokireszelékkel megszórjuk.







 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül!
  2018-11-12 11:18:31, hétfő
 
  Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül! Édes csábítás, amit imádni fogsz!







Pillanatok alatt meg lehet csinálni, nem bonyolult süti, de nagyon ízletes!!!


Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
pár csepp rumaroma
1 dl tej

A gesztenyés réteghez:

60 dkg gesztenyepüré
10 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál tej

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk fóliával és belesimítjuk a kekszes masszát. A gesztenyepürét a vajjal habosra keverjük, beledolgozzuk a rumaromát, a cukrot és a darált kekszet is. Miután jól elkevertük a kekszes masszára kanalazzuk és elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat és a tejet belekeverjük, a gesztenyés rétegre kenjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd felszeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül!
  2018-11-12 11:16:55, hétfő
 
 
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!









Hozzávalók:

az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a fahéjjal együtt. Kihűtjük és ráhalmozzuk a habos rétegre. Majd a maradék tejszínhabot is felverjük és eloszlatjuk a tetején. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, megszórjuk vele a tetejét és lehűtjük, majd tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!
  2018-11-09 19:21:31, péntek
 
  Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!







Eddig csak az elfoglalt, rohanós anyukák kedvence volt ez a recept, de ha kipróbálod, te is elmented majd magadnak.

Hozzávalók
1 csomag mézes tortalap
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
egy kevés vanília aroma
1 citrom reszelt héja
ét- és fehér csoki bevonó massza
5 dl tej

Elkészítés:


A legegyszerűbb készen megvenni a mézes lapokat, kibontani és megtölteni.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát, meg a citromhéjat is belekeverjük.

A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt, a margarinos krémmel jó habosra kikeverjük (géppel). Ezzel töltjük meg a 4 lapot.

A tetejét fehér csokival vonjuk be, és étcsokival csurgatjuk meg, így díszesebb.

Hosszúkás szeletekre vágjuk. Ezzel a mézes lappal 1 órát kell a hűtőben pihenni, szeletelés előtt, mert puha.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Meggyes-kókuszos keksztekercs
  2018-11-09 18:01:52, péntek
 
  Meggyes-kókuszos keksztekercs







Hozzávalók:


50 dkg darált háztartási keksz
3-4 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
4 evőkanál feketekávé
tej az összeállításhoz

Krémhez:

30 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
magozott meggy

Elkészítés:


Az elkészült kekszes alapot három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket folpackon egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor meg tudjuk nézni, hogy milyen hosszúak lesznek, és ehhez igazítjuk majd a nagy tészta méretét. A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
Folpackon a nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a folpack segítségével óvatosan feltekerjük. Meglehet, hogy segítség kell hozzá, mert négy kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. A végeredmény azonban megéri a fáradtságot!
Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Sütés nélküli puncskocka
  2018-11-09 17:38:57, péntek
 
  Sütés nélküli puncskocka







Hozzávalók:


30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor

A mázhoz:

1 Dr.Oetker puncsmáz

Továbbá:

15×25 cm -es forma folpackal bélelve

Elkészítése:


A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni.
Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük.
A babapiskótát összetörjük,3 - 4 db-ot vékonyabb csíkokra vágtam.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal.
Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt,a mázzal bevonjuk.
A zacskón megtalálható a használati utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Finom lett!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
  2018-11-09 17:37:14, péntek
 
  7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!







A nagy melegben nincs kedved sütni? Nem is kell, megmutatjuk a 7 legfinomabb sütés nélküli édességet, amelyek pillanatok alatt elkészülnek és nem lehet betelni velük! A hét minden napjára ajánlunk egy káprázatos finomságot, hogy a kánikulában se kelljen lemondanod az édes csemegékről!

Kókusztekercs


Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.

Csokoládés rudacskák


Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók


Fél kg szárított fügét megdarálunk, majd 20 dkg porcukorral, 1/2 narancs levével, reszelt héjával és egy evőkanál rummal jól összegyúrjuk. Diónyi gömböket formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk, minyonpapírba tesszük.

Krémes rakott kétszersült


Egy csomag kétszersült egyharmad részét darabokra tördelve tálba tesszük, és megöntözzük kb. 1 dl forró, édes feketekávéval, hogy beszívja. Tizenöt dkg cukrot barnára pirítunk, felöntjük 2,5 dl tejjel, felfőzzük, hogy felolvadjon, majd ha langyosra hűlt, hozzáadunk 2 evőkanál cukorral habosra kevert 2 egész tojást, és gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük. A kávés kétszersült tetejére egy réteg száraz kétszersültet teszünk - ugyancsak darabokra tördelve -, erre öntjük a fele karamellkrémet, ismét kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.

Mama kedvence


Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott cukrozott gyümölcscsel, befedjük tejbe mártott piskótával, amire rásimítjuk a megmaradt pudingot. Erre is szórhatunk durvára tört diót vagy kimagozott rumos meggyet, és rátesszük a megmaradt - és ugyancsak tejbe mártott - piskótát. Az így nyert tortát hidegre tesszük néhány órára, ezalatt a piskóta megpuhul-, a puding pedig megdermed. Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabbal kínáljuk.

Kekszbomba


Két evőkanál kakaót 20 dkg cukorral elvegyítünk és 2 dl vízben 1/2 rúd vaníliával felfőzzük. Negyed kg kekszet ledarálunk, leforrázzuk a kakaós sziruppal és hűlni hagyjuk. Huszonöt dkg darabosra tört diót 3 evőkanál cukorral megpörkölünk, vajjal kikent tányérra öntünk, majd ha kihűlt, apróra tördeljük. Végül habosra keverünk 20 dkg vajat, hozzáadjuk a kekszet meg a diót, és jól elkeverjük. Félgömb alakúra formázva tálra rakjuk, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk, de anélkül is finom. A fogyasztás előtti napon készítsük.

Kávés piskóta


Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Kekszes-krémes
  2018-11-03 15:54:54, szombat
 
 

Kekszes-krémes







Hozzávalók:

4 tojás, 6 ek. liszt, 5 ek. porcukor, 2 van. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek. citromlé, csipet só, 2 cs. háztartási keksz


A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk. A kekszeket langyos tejbe mártjuk(csak egy pillanatra, ne ázzon el) és 1 sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam). Rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet. Ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral.
A tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük és a kekszre simítjuk. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Csak másnap lehet jól szeletelni!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 36 db bejegyzés
e hónap: 649 db bejegyzés
e év: 14682 db bejegyzés
Összes: 18377 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1992
  • e Hét: 23361
  • e Hónap: 55433
  • e Év: 538378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.