Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/78 oldal   Bejegyzések száma: 779 
2020.05.24 Urunk mennybemenetele
  2020-05-24 18:38:51, vasárnap
 
  Videó Link

Saját fotózás
...... ........... ........... ........... ............ ........... ........... .................... ........... ........... ..............


TV adásról készült képek
05.23-án...... ........... ......Hívők a templomunkba.
...... .......................... .............


Ministránsavatást tartunk. 2 főt.
...... ........... .............. ...........


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szentmise - 2020. május 20.
  2020-05-22 13:15:20, péntek
 
  Hegyvidéki tv videó Link
Már hívők személyesen is részt vehettek a misén
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Online miseközvetítés pünkösdvasárnap, május 31-én a külföld
  2020-05-19 13:30:29, kedd
 
  Online miseközvetítés pünkösdvasárnap, május 31-én a külföldön élő magyaroknak.
...... ........


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.
Pünkösdvasárnap, május 31-én 10 órai kezdettel a világ magyarsága, illetve a külföldi magyarok számára ünnepi szentmisét mutat be a Budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.
A szentmisét az Apostol Televízió élő adásban közvetíti, amely az interneten is követhető.
A szentmise közvetítése a nemzeti összetartozást fejezi ki a világjárvány okozta nehéz helyzetben. Alkalmas idő arra, hogy elmélyítsük Istenbe vetett hitünket és bizalmunkat, és hogy közösen imádkozzunk egymásért, főképpen szeretteinkért, magyar testvéreinkért és minden embertársunkért.

Fotó: Lambert Attila
Magyar Kurír 2020.05.19
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szentmise 2020.05.17
  2020-05-17 21:58:05, vasárnap
 
  Emlékezés Szent II. János Pál pápa születésnek 100. évfordulóra.
Mottó:
"Ne féljetek! Tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt!"
Nyissátok meg az Ő üdvözítő hatalma előtt az államhatárokat, a gazdasági és politikai rendszerek határait, a kultúra, a fejlődés és a civilizáció széles mezőinek korlátait. Ne féljetek! Krisztus tudja, hogy mi lakik az emberben"
De egyedül Ő tudja ezt!"- Szent II. János Pál pápa

SZENT II. JÁNOS PÁL PÁPA 100 ÉVE SZÜLETETT Száz éve, 1920. május 18-án született Karol Józef Wojtyła, aki II. János Pál néven, 1978. október 16. és 2005. április 2. között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Élővíz_angyalszó hírek 05.17
  2020-05-17 13:20:52, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link

...... ..............Angyalszó hírlevél
Nyilvános istentiszteletek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében 2020. május 18-tól, hétfőtől kezdve ismét tarthatunk nyilvános szentmiséket
és más liturgikus cselekményeket templomainkban vagy alkalmas szabadtéri környezetben Főegyházmegyénk egész területén.
Ennek során gondosan tartsuk meg a mindenkori állami előírásokat!
A szertartások során ügyeljünk arra, hogy az egyes résztvevők között másfél méter távolságot tartsunk.
Fertőtlenítsük a kilincseket, helyezzünk el kézfertőtlenítőt a bejárat közelében.
Kérjük a paptestvéreket és a liturgiában segédkezőket, hogy a szentmise előtt és után fertőtlenítsék kezüket.
Figyelmeztessük a résztvevőket a szájat és orrot eltakaró maszk (vagy kendő) használatára.
A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással történik.
Perselyezés, adománygyűjtés a mise végén történjen.
További intézkedésig Főegyházmegyénkben fennmarad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés, valamint a több gyónónak egyéni bűnvallomás nélkül adható általános szentségi feloldozás lehetősége. Aki azonban így feloldozásban részesül, az később, a legközelebbi egyéni gyónás során tartozik bűneit megvallani. Ezek a felmentések és óvatossági rendelkezések különösen is az idősek és gyenge egészségűek védelmét szolgálják, akikért továbbra is fokozott felelősséggel tartozunk. Ahol van rá lehetőség, folytassuk a szentmisék online közvetítését. Ez a fajta kapcsolattartás a hívő közösség tagjaival a járványügyi helyzet remélt javulásával úgy is folytatható, hogy egyes szentmisék helyett más vallási tartalmakat közvetítünk. A tömegrendezvényeket a hatósági előírások még nem teszik lehetővé, így közösségi alkalmakat csak a járványügyi szabályok megtartásával szervezzünk. Kérjük a Szentlélek Úristen elevenítő erejét plébániáink és egész egyházmegyénk számára! Esztergom, 2020. május 16.; Erdő Péter bíboros - Gazdagréti szentmisék és liturgikus cselekmények (a fentiek megtartásával): - Templomunkban holnaptól Testvéreink részt vehetnek a szentmiséken.
A porta folyosó felől jöhetünk a templomba kéz fertőtlenítéssel, maszkkal.
- A jövő vasárnap Urunk mennybemenetelét ünnepeljük. Ismét lesznek gyermek misék 08:45-kor. 10 órakor továbbra is televíziós szentmise lesz.
- Pünkösdvasárnap (31-én) 10 órakor Dr. Cserháti Ferenc püspök atya ünnepi szentmisét mutat be világ magyarsága számára.
- A személyes gyóntatás lehetőségét később fogom hirdetni.
- A kegyeleti irodai szolgálat május 25-től újraindul.
- Az Örök imádás elegendő létszám esetén pünkösdkor folytatódik, egyelőre csak nappali időben, reggel 8 órától este 8 óráig.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mottó - 10 - Medgyesi Zsuzsa
  2020-05-11 16:00:03, hétfő
 
  Videó Link

/Kép minősége kifogásolható/
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Egy templom a panelrengetegben
  2020-05-11 11:07:46, hétfő
 
  Írta: Cservenka Judit -2020.05.02
...... ........


Budapest határához közeledve az M1, M7 autópályán, már messziről látszik, különösen esti megvilágításban fent a dombon egy szép templom. A gazdagréti Szent Angyalok Plébánia organikus stílusú épületével, kertjével felhívja magára a figyelmet a panelrengetegben úgy, hogy szinte magától értetődik, hogy falai között a hitélet szolgálata az évezredes hagyomány mellett új módon is megjelenik. Itt működik ugyanis az Apostol TV.
Nem a Covid-19 járvány miatt elrendelt karantén hívta életre, mint számos vasárnapi szentmise vagy istentisztelet online közvetítését, amelyeket figyelemmel követve, ismerjük el: történelmi egyházaink nagyon gyorsan és jól alkalmazkodtak az új helyzethez.
Kép linkje Link
...... ........... .........


A Szent Angyalok templomában már évek óta jelen vannak a kamerák a liturgikus térben, hiszen az élő szentmise-közvetítés mindennapos és elsődleges feladat. De az épület egyik részében berendezett kis tévé- és rádióstúdió alkalmas előadásokra, beszélgetésekre, és persze számos műsort sugároznak felvételről is, a gyerekműsoroktól a hangversenyekig.
Pedig az Apostol TV létrehozója: Dr. Szederkényi Károly esperes-plébános nem abban az értelemben média-személyiség, mint elődje, a pilótaként és focistaként is jeleskedő dr. Lipp László, hanem úgy, hogy nagyon érti a média szerepét és működtetését a mai világban. A Mária Rádiónak is, magyarországi elindítása után két évig igazgatója volt. Mikor a különleges stílusú templomról és a tévéről kérdeztem, szerényen elődjére hárította a kezdeményezés érdemét.
,,Lipp László atya fontosnak tartotta a megszólalást a médiában, a hit hirdetését. Kelenföldi káplánként 1990-ben megálmodta, hogy az épülő lakótelep számára kellene egy templom. Nagyméretű templomot képzelt, és 1997-98-ban kormányzati támogatással megkezdte az építést. 2002 tavaszára fejeződött be az első szakasz, de sajnálatos módon a pénzforrások elapadtak, és csak tíz évvel később kínálkozott újabb lehetőség, ismét kormányzati támogatással, a folytatásra."
Az a feladat már Szederkényi Károlyra várt, mert 2009-ben Lipp László korai halála miatt át kellett vennie plébániai kormányzóként a hívek szolgálatát és az építkezést is.
,,Az épület, - amelyet sokan Makovecz Imre művének gondolnak, de Koppányi Imre és az általa vezetett Pannon Project cég tervezte - használható volt, de a falak még csupaszok, kábelek mindenütt, fém székeken ültek a hívek, s egy átmeneti fa oltár szolgált a szentmise céljára" - idézte fel a korábbi állapotokat Károly atya, akit 2017 őszén kértem, hogy mutassa be a Kossuth Rádió hallgatóinak az új templomot, amelyet 2017. október 1-én szentelt fel Erdő Péter bíboros.
Bár tudtam, hogy különleges a templom belső kiképzése, mégis meglepett, amikor belépve egy amfiteátrum-szerű tér tetején álltam.
,,Elődöm, László atya kiváló sportember is volt, a papi futballcsapat szervezője, tehát nem annyira színház, mint inkább a sportarénák, a küzdőterek lelátója élt benne, amikor a padsorokat elképzelte. Természetesen a szakrális tér áhítatát is igyekeztünk megvalósíttatni, amihez hozzájárulnak a műalkotások.
Az első már készen volt: Búza Barna szobrászművész faragott keresztútját Barsi Balázs ferences atya ajánlotta fel Sümegről, az üvegablakokat Birgit Köblitz német származású, évtizedek óta Nagymaroson élő üvegművész készítette sajátos technikájával, amelyek nem figurális ábrázolások, hanem a világosság, az isteni Fény üzenetét hordozzák. Középen pedig egy vörös folt, ami az isteni szeretet jelképe".
........


Megjegyzésemre, hogy az oltár körül a félköríves arany mozaik azt érzékelteti, mintha mindig besütne a nap, Károly atya elmondta, hogy az arany mindig a mennyei világot jelképezi, a Jelenések könyvének látomását a mennyei Jeruzsálemről.
,,Ez a csodálatos mozaik Rómában készült, ott van az az iskola, ahol Marko Ivan Rupnik szlovén származású jezsuita atya tevékenykedik. Az ő lenyűgöző művészetét Szent Pio atya kegyhelyén, a San Giovanni Rotondoban fedeztem fel, és ebben Pio atya segítségét éreztem. Rupnik atya idelátogatott, amikor a mozaik tervezése kezdődött, majd az idei Pünkösdkor (2017-ben) 20 fős művész csapatával megérkezett, és 9 napi példaadó összefogással megvalósult az oltárkép."
A művészet mindenhol jelen van a templomban: a szentély mellett kialakított keresztelő kápolna megtekintése után, amelyet Máder Indira kárpitművész ,,Az Élet vize" című triptichonja díszít, visszatértünk a templomba, hogy az orgonát is megcsodálhassam.
,,Klasszikus mechanikus hangszer, egyedülálló Magyarországon, spanyol barokk mintára épült, neves orgonaművészek is elismerően nyilatkoztak róla. Reményeink szerint része lesz a hazai művészeti életnek.
Szeretnénk orgonakoncerteket szervezni, és itt megszólalhatnak olyan művek is, amelyek hasonló hangszerre íródtak. A templomtérben sokszor szervezünk hangversenyeket, egyházzenei áhitatokat, mert kiváló az akusztikája."
A díszvilágítást a felszentelés napjára a fővárostól kapta ajándékba a templom, csak úgy, mint a szomszédos három hektár haszonélvezetét, amelyre a lakótelep, sőt, az egész kerület számára sportlétesítményeket álmodott Károly atya. Mert elismeri, hogy merész vállalkozás volt elődjétől ekkora templomot tervezni, amelynek fenntartása csupán a hívő közösség által még akkor is lehetetlen, ha az egész lakótelep ide járna.
A díszvilágítást a felszentelés napjára a fővárostól kapta ajándékba a templom.
...... ..............


,,Sajnos nincs így, tehát a vállalkozás az a tevékenység, ami a megoldást adhatja. Olyan a hitéletet is szolgáló, vagy azt kiegészítő tevékenységekre van szükség, amelyekből fenn tudjuk tartani: a templomtér alatti hatalmas térben közösségi termeket kialakítani rendezvények, művészeti programok számára, vagy ahol az esküvők után akár a lakodalmat is megtarthatják. Zarándokcsoportok fogadására is gondolunk, és reméljük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus idején is kap szerepet templomunk."
- Most, a riport után két és fél évvel felhívtam Károly atyát, hogy mi valósult meg a tervekből?
A közösségi terek kialakítására még nem telt, most egyébként is nehezen gazdálkodnak, hiszen a hívek nélküli szentmiséken nincs perselypénz. Zenei életük élénk, éppen vasárnap kezdődik Szilágyi Gyula orgonaművész, a Debreceni Egyetem tanárának ibériai sorozata, természetesen közönség nélkül. Állandó orgonistájuk a vasárnapi szentmiséken is szolgáló Junior Príma Díjas karmester, orgonaművész: Dobszay Péter, az énekkar vezetője: Hegedűsné Vancsó Margit. A 3-4 műsor készítővel és két állandó technikussal működő Apostol TV műsora vatikáni közvetítésekkel is bővült az ottani televízióval kötött megállapodás révén. A karantén óta pedig dr. Cserháti Ferenc, a diaszpórában élő magyarok püspöke is az Apostol TV által tud szólni a rábízott hívekhez.

Forrás: felvidék ma oldal
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Húsvét 5. vasárnapja 05.10
  2020-05-10 19:43:53, vasárnap
 
  Videó Link

Mottó:
Választott nép, királyi papság vagytok!1Pét 2,4-9
Kiválasztottak hét jó hírben álló, Szentlélekkel eltelt férfit. ApCsel 6,1-7
Én vagyok az út, az igazság és az élet.
Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbe vinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek." Jn 14,1-12
Az Egyház az Isten otthona.
Jézus búcsú beszéde, amelyben halála előtt a legfontosabbakat bízta apostolaira az Úr
Az Atyától jött el a mi emberi világunkba, az Atyának engedelmeskedve élt és halála után az Atyához fog visszatérni C. Horváth István Sándor atya

...... ................... ................... ........... ............... ........... ......................... ............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2020 Május 7-én 18.00 órakor Szuverén Máltai Lovagrend
  2020-05-07 18:25:58, csütörtök
 
  Videó Link

/Képeket a TV adásról készítettem./
Május 7-én 18.00 órakor Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterének gyászmiséje
Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, a Szuverén Máltai Lovagrend 80. Nagymestere volt
........


Cserháti Ferenc Esztergom-budapesti segédpüspök, a Szuverén Máltai Lovagrend magyar
szövetségének vezető káplánja tartotta a gyászmisét.
........


Orgonán Dobszay Péter zenélt.
........................................................


Károly atya
........


Zoltán atya
.................................

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Jó pásztorok ünnepe Hivatások 57. vasárnapja 05.03
  2020-05-04 12:50:59, hétfő
 
  Videó Link

Mottó:
Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára. Akkor elnyeritek a Szentlélek ajándékát.
,Engedjétek, hogy kimentsünk benneteket ebből a romlott nemzedékből!" ApCsel 2,14a.36-41
Olyanok voltatok ugyanis, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek Pásztorához és oltalmazójához. 1Pét 2,20b-25
Én vagyok a juhok kapuja. Én vagyok az ajtó a juhok számára, aki rajtam keresztül megy be, az üdvözül, ki- és bejár, s legelőre talál.
A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen." Jn 10,1-10
A sok állat közül ma is csak egy kapja föl a fejét: az övé, ,,aki ismeri hangját" (Jn 10,4).
,,Amint engem ismer az Atya, és én is ismerem az Atyát; és én életemet adom a juhokért" (Jn 10,15)
A személytelenség világából - Jézus ebből a bezártságból vezet át bennünket az Egyházba, melynek immár ő az ,,ajtaja" (Jn 10,9),
Olyan pásztorokra van szüksége az Egyháznak, akik ismerik az Úr szívének szándékát és hallják a bárányok, a rájuk bízottak szívverését is. C. Horváth István Sándor
Szentmisén Dobszay Péter előadásban elhangzott Lorettoi litánia c ének
..................


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/78 oldal   Bejegyzések száma: 779 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 438 db bejegyzés
e év: 2869 db bejegyzés
Összes: 43365 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1732
  • e Hét: 4162
  • e Hónap: 171506
  • e Év: 899067
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.