Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Csirkés muffin baconben
  2018-09-17 11:15:02, hétfő
 
  Csirkés muffin baconben









Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
3 tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma zúzva

bors
2 kávéskanál ételízesítő
12 szelet bacon



Elkészítés

Elkészítés: A muffinformákat kikentem étolajjal, majd kibéleltem a baconnel.

A csirkemellet apróra felkockáztam. A tojásokat felvertem, és hozzákevertem a lisztet, a sajt ot, a fokhagymát, sót, borsot, ételízesítőt, majd a csirkemell kockákat. Belekanalaztam a muffin formákba, majd a tetej üket reszelt sajt tal még jól megszórtam.

Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt pirosra sütöttem.

 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Csirkemelltekercs muffinsütőben
  2018-09-17 11:13:23, hétfő
 
  Csirkemelltekercs muffinsütőben







Hozzávalók

1 db egész csirkemell
2 csomag bacon
1/2 l tej

bors
ételízesítő
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A csirkemelleket hosszúkás vékony csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük, és egy napig fokhagymás tej ben pácoljuk.
Másnap minden szeletet betekerünk egy-egy baconszalonnába, majd a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük (ebből a mennyiségből 24 db lesz), majd 170 fokra előmelegített sűtóben, 30-35 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
5 Élelmiszer-művészeti ötletek
  2018-08-09 19:47:06, csütörtök
 
  5 Élelmiszer-művészeti ötletek


Hidegtálakhoz díszítésére pár ötlet


Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Hogyan készítsünk gyorsan virágokat ...
  2018-08-09 19:43:46, csütörtök
 
  Hogyan készítsünk gyorsan virágokat a zöldségekből, dekorációs ételekből

Hidegtálak díszítésére ötletek
Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Hidegtálak díszítése
  2018-08-09 19:37:21, csütörtök
 
  Hidegtálak díszítése


Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet
  2018-07-26 16:38:41, csütörtök
 
  25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet




























A többi ötlet a linkre kattintva látható:Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Virslis krumplisaláta
  2018-07-25 20:55:57, szerda
 
  Virslis krumplisaláta










Hozzávalók:

8 közepes szem krumpli
4 nagyobb tojás
1 közepes fej lila hagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 szál virsli
4 dl tejföl
2 ek majonéz
1 tk mustár
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt bors


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.

A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.

A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal.

Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.
Tipp:

A kedvenc krumplisalátánk egy kis virslivel gazdagítva. Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
  2018-07-25 20:53:30, szerda
 
  Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta









Hozzávalók:

2 kg kígyóuborka
2 fej lila hagyma
200 g tejföl
200 g natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor (szárított is használható)
1 ek olíva olaj



Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a lila hagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.

A tejfölt és a joghurtot is elkeverjük a fokhagymával és a lila hagymával, a közben apróra vágott kaporral, majd hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és jól összedolgozzuk az egészet. Mivel a felaprított uborkát nem sóztuk meg, levét nem engedte ki, így nem megvonult állapotban, hanem eredeti roppanósságát megőrizve került a salátába.

A fűszeres, kapros joghurt pedig körbevette az uborkadarabokat, ezzel igazi ízkavalkád keletkezett, egy egyszerű salátában.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
  2018-07-16 18:51:00, hétfő
 
  Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)







Hozzávalók

1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1/2 fej hagyma
1 ek só
8 ek majonéz
4 ek tejföl
4 ek tejszín (vagy tej)
2 ek méz
2 ek citromlé
1 mk ecetes torma
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Sültek vagy grillételek mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel
  2018-07-16 18:46:44, hétfő
 
  Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel







Amikor tombol a nyár, senki nem akar a szükségesnél több időt tölteni a konyhában, extra tűzhelyhasználattal befűteni a lakást pedig végképp nem. Ilyenkor kapnak jelentős szerepet a különféle - gyorsan és - frissensültek, illetve a köretként melléjük kínált saláták. Ez a coleslaw villámgyorsan elkészül, csodásan illik sült és rántott ételekhez egyaránt, de hamburgerhez kanalazva is tökéletes. Hát, ha még így, házi majonézzel készítik - akkor ellenállhatatlan!


Hozzávalók

15 dkg sajt (lm)
20 dkg szeletelt bacon
3 db tojássárgája
1 db alma
1 tk nádcukor
1 kis doboz tejföl (lm)
citromlé
3 dl növényi olaj
1/4 fej fehér káposzta
1/2 fej lilakáposzta

őrölt fehérbors
mustármag


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztuk, és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és egy fakanállal folyamatosan keverve, hozzáadagolom lassan az olajat.
Ha besűrűsödik, hozzáöntjük a citromlevet, a fehér borsot, cukrot és végül a tejfölt.
A fehér és a lila káposztát lereszeljük, összeforgatjuk a majonézzel. Egy órán át hűtőben tároljuk, hogy jobban összeérjenek az ízek.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1288 db bejegyzés
e év: 12197 db bejegyzés
Összes: 15892 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1439
  • e Hét: 8030
  • e Hónap: 50026
  • e Év: 358683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.