Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
  2018-07-16 18:51:00, hétfő
 
  Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)







Hozzávalók

1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1/2 fej hagyma
1 ek só
8 ek majonéz
4 ek tejföl
4 ek tejszín (vagy tej)
2 ek méz
2 ek citromlé
1 mk ecetes torma
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Sültek vagy grillételek mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel
  2018-07-16 18:46:44, hétfő
 
  Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel







Amikor tombol a nyár, senki nem akar a szükségesnél több időt tölteni a konyhában, extra tűzhelyhasználattal befűteni a lakást pedig végképp nem. Ilyenkor kapnak jelentős szerepet a különféle - gyorsan és - frissensültek, illetve a köretként melléjük kínált saláták. Ez a coleslaw villámgyorsan elkészül, csodásan illik sült és rántott ételekhez egyaránt, de hamburgerhez kanalazva is tökéletes. Hát, ha még így, házi majonézzel készítik - akkor ellenállhatatlan!


Hozzávalók

15 dkg sajt (lm)
20 dkg szeletelt bacon
3 db tojássárgája
1 db alma
1 tk nádcukor
1 kis doboz tejföl (lm)
citromlé
3 dl növényi olaj
1/4 fej fehér káposzta
1/2 fej lilakáposzta

őrölt fehérbors
mustármag


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztuk, és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és egy fakanállal folyamatosan keverve, hozzáadagolom lassan az olajat.
Ha besűrűsödik, hozzáöntjük a citromlevet, a fehér borsot, cukrot és végül a tejfölt.
A fehér és a lila káposztát lereszeljük, összeforgatjuk a majonézzel. Egy órán át hűtőben tároljuk, hogy jobban összeérjenek az ízek.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya!
  2018-07-04 17:56:04, szerda
 
  Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya! Készíts egy óra alatt fenséges köretet bármilyen hús mellé!






Könnyen elkészíthető és az íze egyszerűen csodás. Mikor valami finomságot készítenél, próbáld ki ezt a receptet. A csodás ízével biztosan nem tud majd betelni a család!
Hozzávalók:

1 kg burgonya
70 ml olaj
fél teáskanál őrölt kömény
6 gerezd fokhagyma

negyed teáskanál őrölt bors
újhagyma szára, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Tetszés szerint meg is lehet hámozni. Egy konyharuhára tesszük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, a burgonyára öntjük. Összekeverjük, hogy mindenhol érje és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Tetszés szerinti szósszal kínáljuk.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
  2018-07-04 17:53:03, szerda
 
  Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!






Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni...
  2018-07-04 17:51:04, szerda
 
  Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni, ezt próbáld ki! 3 óra alatt ínycsiklandó különlegesség lesz az uborkából!






Ha szereted a kapros finomságokat és különleges finomságot készítenél a pörkölt mellé, próbáld ki ezt a receptet. Legalább olyan finom mint a kovászos uborka, bár ez nem savanyú, inkább frissítő nyári ízű.
Hozzávalók:

1 kg uborka
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 köteg friss kapor

Elkészítés:

Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.

A kaprot vágd apróra és keverd össze a sóval, öntsd az uborkára. A zacskót kösd be és rázd össze az uborkát, a kezeiddel dolgozd el, hogy mindenhol érje a kapor és a só.

Nyisd ki a zacskót, önts bele 300 ml hideg vizet, majd kösd vissza.

Tedd hűtőbe 3 órára és készen is vagy vele. Jó étvágyat hozzá!

Nyűgözd le a családod ezzel a finom roppanós uborkával, és söpörd be a dicséreteket te is! Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani barátaiddal ismerőseiddel, meglátod majd, hogy hálásak lesznek érte!
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsik
  2018-07-04 17:45:01, szerda
 
  Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsiker!







A magyar ember számára a kovászos uborka a legjobb nyári savanyúság. Mindmáig egyedülálló a kovászos uborka elkészítési módja, receptje sokféle formában ismeretes, de az alapvető hozzávalókban nincs eltérés.
Hozzávalók

2 kg uborka,
1 csokor kapor,
2 nagyon vastag szelet kenyér,
1-2 szőlőlevél,
meggyfalevél,
só,
ecet

Elkészítés

Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Káposztasaláta, ahogy még biztosan nem készítetted!
  2018-05-25 14:29:10, péntek
 
 
Káposztasaláta, ahogy még biztosan nem készítetted! Mámorító finomság, csodás öntettel!


A húsos ételek mellé is tálalhatjuk, de annyira finom, hogy akár önmagában, pirítóssal is fogyaszthatjuk! Képtelenség megunni ezt az ízt!


Hozzávalók:

1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors







Elkészítése:

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal
  2018-05-21 15:52:56, hétfő
 
 


Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept

Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!

Hozzávalók:

1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors







Elkészítése:

A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
9 vendégváró saláta recept
  2018-05-21 15:05:52, hétfő
 
  9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :)






A hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő.


Orosz hússaláta

Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.

Hagymasaláta

Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.

Ha kíváncsi vagy a többi salira ,kérlek kattints a linkre!!! KÖSZÖNÖM!!!


Link
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
Tojáskrém
  2018-05-15 09:45:17, kedd
 
 




Tojáskrém

Hozzávalók

4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)


Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
 
 
0 komment , kategória:  HIDEGTÁLAK - SALÁTÁK  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 908 db bejegyzés
e év: 8645 db bejegyzés
Összes: 12344 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 819
  • e Hét: 4958
  • e Hónap: 28322
  • e Év: 234483
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.