Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Mentás eperturmix
  2018-06-04 18:50:53, hétfő
 
  Mentás eperturmix







Hozzávalók

1 filter mentatea
1 filter epres gyümölcstea
25 dkg eper
1-2 ek porcukor
1 ek citromlé
10 db friss mentalevél (+ a díszítéshez)
jégkocka


Elkészítés

A kétféle teafiltert együtt leforrázzuk 3 dl vízzel, majd állni hagyjuk 8 percig. Áztatás után a filtereket kiemeljük, és a teát hűlni hagyjuk.
Közben a megmosott epret kicsumázzuk, és a szemeket félbevágjuk. 2 ek negyedelt epret szétosztunk 2 üvegpohárba. A maradékot összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével, majd a pürét átpasszírozzuk, és belekeverjük a finomra vágott 10 db mentalevelet.
A poharakba jégkockákat dobunk. Rátöltjük a pürét, felöntjük a hideg teával, és elkeverjük. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Bodzaszörp télire
  2018-05-09 19:07:41, szerda
 
 



Bodzaszörp télire, olyan finom, mint amit gyermekkorunkban a nagyi készített!

A bodzavirágból kiváló üdítőt vagy szörpöt tudunk készíteni. Ma elhoztuk nektek a legfinomabb bodzaszörp receptjét, amely sokáig eláll, de tartósítószerre még sincs szükség. A bodzaszörp az egyik nagy kedvencünk, nyáron hideg ásványvízzel, citromkarikákkal a legjobb hűsítő. Télen pedig nyarat idéző íze és illata mindenkit elbűvöl. Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle, mert egyszerűen megunhatatlan.


Hozzávalók

45 db nagyobb bodzavirág,
3 db citrom,
2 kg cukor,
2 l víz.

Elkészítés

Mossuk meg egyenként a bodzavirágokat, a cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt összeérik a szörp, többször keverjük meg. 4 nap múlva szűrjük le, majd tegyük zárható üvegekbe az elkészült bodzaszörpöt és tároljuk hűvös helyen.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Baileys-likőr
  2018-04-26 16:28:25, csütörtök
 
  Baileys-likőr






Hozzávalók 4 főre
3 csomag vanilia cukor
6 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
2 kis csomag vaniliás capuccinó por
2. dl rum
1/2 dl tejszin


Elkészítés:

Az összes hozzávalót turmix géppel összekeverjük majd üvegbe töltjük és jól lehütve fogyasztjuk.Vigyázni kell az üveget ne töltsuk nagyon tele mert az ital sürüsödik és fogyasztás előtt fel kell rázni.Kevés alkoholtartalma van.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Házi tojáslikőr
  2018-04-22 18:24:20, vasárnap
 
 




Házi tojáslikőr

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a tojáslikőr is, méghozzá abból is a házi. Így ideje volt, hogy végre ez a nyalánkság is felkerüljön...

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 5 tojás sárgája
- 2 bögre porcukor (24 dkg)
- 1 vanília rúd
- 2 bögre 2,8-os tej (5 dl)
- 1 bögre 35%-os cukrozatlan habtejszín (2,5 dl)
- 1 bögre barna vagy fehér rum (2,5 dl)

Elkészítése:

1. A tejet és a tejszínt felforraljuk egy bögre porcukorral, és a félbevágott vaníliarúddal. Utóbbit helyettesíthetjük esetleg 1-2 csomag vaníliás cukorral, majd kihűtjük. Hűtés után feltétlenül vegyük ki a fél vaníliarudakat!
2. A tojások sárgáját mixerrel vagy blenderrel felhabosítjuk a maradék egy bögre porcukorral, illetve egyharmad bögre kihűlt vaníliás tejjel.
3. Ekkor hozzákeverjük a kihűlt tejet, valamint a rumot is, majd egy szűrön átszűrjük és csinos üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Négy-öt nap múlva lesz a legfinomabb.
4. Mielőtt poharakba töltjük rázzuk fel egy picit!

 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Tojáslikőr
  2018-04-19 23:44:21, csütörtök
 
 




Tojáslikőr

Nálunk inkább a húsvéti időszakhoz kötődik ez a különleges innivaló, pedig a meleg és tartalmas tojáslikőr hűvös időben is csodákra képes. A tojás, vanília és tejszín alapú italhoz valamilyen semleges alkoholt kell keverni (fehér rum, vodka), hogy elérjük a kívánt hatást. Házilag sem nehéz elkészíteni, de sokáig eltartani nem lehet, így előre legyártani sem egyszerű. Frissen összefőzve viszont bármilyen kirándulás, szánkózás, síelés után tökéletes lélekmelegítő.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
LÉLEKmelegítő 2.
  2018-04-19 23:41:47, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

1 l vörös, rozé vagy fehérbor
0,5 l gyümölcs vagy fekete tea
8-10 dkg cukor vagy méz
1 egész rúd fahéj, vagy ugyanennyi őrölve
10-15db szegfűszeg
5-10db szegfűbors
fél citrom és fél narancs leve valamint egy-egy karika egészben
egy-egy csipet őrölt ánizs, kardamommag, szerecsendió
néhány csepp vanília aroma, vagy egy vaníliarúd

Elkészítés:

A teát, a cukrot és a fűszereket edénybe öntjük és időnként megkeverve forráspontig fedő alatt melegítjük. Hozzáadjuk a bort, takarékra tesszük, az ismételt forráspont elérése előtt elzárjuk a gázt. Már 80 fok fölött, de tartós forralással veszítünk finom aromájából, és a számunkra értékes alkoholtartalomból is. Végül belefacsarjuk illetve belekarikázzuk a citromot és a narancsot, fedő alatt rövid ideig érleljük, majd csészékbe öntve forrón tálaljuk.

Egészségükre!
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
LÉLEKmelegítő
  2018-04-19 23:38:28, csütörtök
 
 



LÉLEKmelegítő

Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba tesszük, majd 5 dl forró vízzel leforrázzuk, és lefedve 5 percig álni hagyjuk, majd kivesszük a teát, és még 5 percet hagyjuk kiázni a fűszereket. Átszűrjük, ha zavarnak a fűszerek, hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a citrom levét is belefacsarjuk, elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még édesíthetjük ízlés szerint, ha nem elég meleg, akkor egy picit melegíthetünk rajta, de óvatosan, ne forrjon. Ha alkoholosan szeretnénk, akkor hozzáadjuk a rumot, ha nem, akkor a rumaromát, és poharakba szedve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Narancsos vitamindús italok
  2018-04-19 23:36:33, csütörtök
 
 



Narancsos vitamindús italok

1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.

2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.

3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.

 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
ÁGYAS pálinka
  2018-04-19 23:33:14, csütörtök
 
 



ÁGYAS pálinka

Ágyas pálinkát nagyon egyszerű készíteni. A lényege, hogy olyan aszalt gyümölcsökből készítsük az ágyat, mint amiből a pálinka készült. (Barackpálinka alá aszalt barackot tegyünk).
Az aszalt gyümölcsöt daraboljuk fel, az üveg szájának megfelelő méretűre (szűk szájú üvegből a nagy darabok miatt nem jön ki a pálinka). Tegyük bele az üvegbe az aszalt gyümölcsöt, öntsük rá a pálinkát. Ízlés szerint belecsurgathatunk 1-2 kanál mézet is. Rázzuk össze és hagyjuk összeérni pár napot.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Eper limonádé
  2018-04-11 19:53:32, szerda
 
 





Eper limonádé

Egy jó erős mixerrel úgy le lehet pépesíteni az epret, hogy a magok sem zavarók.

Hozzávalók 3-4 adaghoz: 20 dkg eper, 2 citrom leve, 2 csipet stevia por, vagy 1-2 ek méz, 1-2 mentalevél ízlés szerint, 500 ml enyhén bubis hideg víz

Az epret a citromlével, édesítővel, és a mentalevéllel pépesítsük.
Én Thermomixben 5 mp alatt 10-es fokozaton pépesítettem le finom, selymesre.
Az eperpépet a bubis vízzel már csak átkeverjük.
Jól behűtve kitűnő frissítő.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 56 db bejegyzés
e hónap: 1064 db bejegyzés
e év: 8766 db bejegyzés
Összes: 12464 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 819
  • e Hét: 6760
  • e Hónap: 30124
  • e Év: 236285
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.