Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Lana Vawser: A kegyelem hullámai
  2016-01-25 14:09:43, hétfő
 
  Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül. (Zsidó levél 4:16)

Légy békességben, mert a kegyelem HULLÁMAI frissítő vízfolyamokhoz hasonlóan áradnak az Ő kezétől, hogy átsegítsenek azon, amit tenned kell!

A KEGYELEM HATALMAS HULLÁMAI érhetőek el ahhoz az új szinthez, amibe az Úr belevezet. Az Ő kegyelme MIATT FOGOD MEGTENNI, amit tenned kell, amit kijelölt számodra. A kegyelem légáramába lépsz be, amint a szükség idején a kegyelem királyi székéhez közeledsz.

Ne vesd meg a megtörtség érzését az Ő jelenlétében, Ő ugyanis mélyebbre visz, a bizalom új szintjére; és nem erővel, sem hatalommal, hanem az Ő Szelleme által (Zakariás 4:6) fogod megtenni, ami eléd lett helyezve.

Ahogy mélyebbre jutsz a Benne való bizalomban, az Ő erejének a legnagyobb megnyilvánulásai válnak láthatóvá rajtad keresztül. Lovagold meg a kegyelem hullámait, amelyeket az Ő keze bocsát az életedbe! Egy új szintre lépsz, és az ellenállás számottevő, de törj át rajta, mert az Ő kegyelme által több földet fogsz elfoglalni, mint ezelőtt!!!

Az Ő kegyelme és ereje TÖBBET fog tenni rajtad keresztül, mint amit meg tudtál tenni. Ez az erőfeszítés nem annak a jele, hogy valamit rosszul csináltál, hanem az előmenetelé és a terjeszkedésé.

Magasabbra, távolabbra és tágasabb térre fogsz jutni, mint ahol eddig voltál, de nem a saját erődből, hanem az Ő KEGYELME és ereje által, ami az életedben és az életeden keresztül munkálkodik. Ha társulsz Vele, valami kifejezetten NAGYOBBA lépsz be, mint azt gondolod!

Prófétai Napló Link
Link LANA VAWSER



 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Átültetve a kiterjedés és a növekedés érdekében
  2014-01-18 13:46:43, szombat
 
 

A Szent Szellem mutatott nekem egy jelképes üzenetet egy terebélyes növényről, ami kis méretű cserépbe volt elültetve. Ez a növény kinőtte azt a cserepet, amibe eredetileg ültették. Arra lett megteremtve, hogy szélesre és magas termetűre növekedjen, de a cserép mérete lekorlátozta a növényt, és hátráltatta a fejlődését. Ezután "korlátozott gyökérzetű" lett, ami azt jelenti, hogy túl nagyra nőttek a gyökerek a cseréphez képest, ami miatt összegubancolódtak, és így el vannak fojtva. Ez a növény már nem tud vizet tárolni magában, és a termőföldnek sincs hely. Ha ebben a cserépben marad, akkor egy bizonyos idő után elhal. Ahhoz, hogy ez a növény felnövekedjen, és teljesen azzá legyen, ami benne rejlik, gyökerestül ki kell szedni, és át kell ültetni. Az Úr azt mutatja nekem, hogy közületek némelyek ugyanúgy el vannak fojtva, mint ez a növény. Jézus egy tágasabb helyre akar vinni benneteket, de ehhez meg kell szabadulnotok a korlátozott gyökérzet állapotától.

Link



Az Úr azt mondja, engedd, hogy gyökerestül kiszedjelek a keretek és korlátok közül, amik között most vagy, és átültesselek oda, ahol szabadon fogsz tudni virágozni és fejlődni. Amikor átültetlek, fel fogod ismerni azt a szabadságot, amit számodra készítettem, és akkor elkezdesz érettségben járni. Nem fogsz többé vallásos hagyományokhoz kötődni, és nem leszel emberi tanítások rabszolgája. Nem csak annyi a tervem veled, hogy szabaddá tegyelek, és felszabadítsalak minden erődítmény fogsága alól, hanem az is, hogy egy magasabb helyre vigyelek tovább. Ne hagyd, hogy bármi is visszafogja azt a törekvésedet, hogy megvalósítsd, amire Én képesítettelek. Ne engedd, hogy bármi is hátráltassa a szellemi növekedésedet. Arra teremtettelek, hogy óriásfenyő legyél, és nem bonszai, de te lekorlátozod magadat. Ne hagyd, hogy a szellemi stagnálás visszatartson attól, hogy tovább menj a nagyszerűbb élet felé. Engedd, hogy arra a helyre vigyelek, ahol fejlődni és boldogulni fogsz. Ha ezt engeded, akkor azonnal képes leszel felismerni az Én útjaimat.




Az Én királyságom jellemzője a terjeszkedés. Itt az ideje, hogy kitörj a régi cserépből, és átültesd az életedet a gyökérzet kiterjesztésére, hogy többé ne korlátozzanak a régi rendszer keretei. Ne hagyd, hogy a stagnálás következtében rothadásnak induljon a gyökered. Ez csak megöli a látásodat. Ne engedd, hogy az emberek a kicsiségre korlátozzanak le téged, mert itt az ideje, hogy ágakat hajts mindazokra a dolgokra, amire teremtettelek. Engedd, hogy kivigyelek arra a szabadságra, amit készítettem neked, hogy szabad legyél Velem járni Szellemben és igazságban. Ne hagyd, hogy bármi is hátráltasson, vagy lekössön. Most van az ideje, hogy feloldódjanak a kétely és a hitetlenség régi gondolkodásmódjának a kötelékei. A döntéseid során mindig igyekezz a bölcsességre, és kövesd a békességet, hogy többé ne hozz buta döntéseket. A körülményeid nem fognak többé korlátozni, és a manipuláció sem fog többé leuralni. Az Én szavam élet, és az megőriz téged a romlástól. Az Én szavam igazság, és megőriz téged a tagadástól. Az a tervem, hogy ne csak túlélj mindent, hanem hogy kibontakozz mindenben, amire elhívtalak, hogy kiterjeszd a Királyságomat, mondja az Úr.

Ézsaiás 54:2-3
Szélesítsd ki sátorod helyét, és hajlékodnak kárpitjait terjesszék ki; ne tiltsd meg; nyújtsd meg köteleidet, és erősítsd meg szegeidet. Mert mind jobb kézre, mind bal kézre terjeszkedni fogsz, és magod népeket vesz örökségbe, és puszta városokat népesítenek be.

1 Krónika 4:10
Jabéc Izráel Istenét hívta segítségül, benne bízott, és ezt kérte tőle: ,,Istenem, áldj meg engem! Adj nekem nagyobb területet, ahol élhetünk! Kezed legyen velem állandóan! Kérlek, védj meg minden bajtól és gonosztól, hogy ne érjen fájdalom!" Isten megadta neki, amit kért.

Galata 5:1
A szabadságban tehát, mellyel Krisztus minket megszabadított, álljatok meg, és ne fogassátok magatokat ismét szolgaság igájába.

Elaine Tavolacci

A Word In Season / Időszerű Üzenet
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Látszólagos ellentmondás
  2013-11-30 10:23:45, szombat
 
  Látszólagos ellentmondás van az ígéretek feltétel nélküli beteljesülése és az engedelmesség fontossága között. A beteljesülés évéről szóló üzenet Isten kegyelmének és igazságosságának a felismeréséből táplálkozik. A kereszténységben régóta emlegetett "feltételekhez kötött ígéretek" kérdése olyan gellert kapott a törvényes szemlélet által, amely gyakorlatilag a beteljesülések iránti hitet és reménységet oltották ki az emberekből, a növekvő bűntudat, önvád, zűrzavar hatására.

Isten kegyelmes: vagyis saját motivációból döntött réges-rég az ígéretei beteljesítése mellett. És Isten igazságos is: akik az Őáltala elrendelt feltételeket betöltötték (nem a kereszténységben egy jó ideje, emberek rendelésére elterjedt feltételeket!), azok tudhatják, hogy az ígéretek nem hiúsulnak meg.

Ami sokszor képtelenné teszi a hívőket az ígéretek birtokba vételére

Az ellentmondás tehát csak látszólagos - és csak azok számára, akik nem ismerik Isten útjait és természetét igazán. Nem ellenkezik egymással az Istennek való engedelmesség, az Ő útjain való járás és a feltétel nélküli szeretetéből fakadó beteljesülés. Jézus azért jött, hogy életünk legyen és bővölködjünk - és tudjuk, hogy az ellenség azért jött, hogy az ellenkezőjét tegye velünk: lopjon, öljön, pusztítson. Sajnos minden módszert bevet, még olyanokat is, amire nem is gondolnánk: keresztény színezetű elvárások elhordozhatatlan terhével teszi reményvesztetté, kételkedővé, hitetlenné - ezáltal teszi Isten gyermekeit az ígéretek bevárására képtelenné, az Istennel való együtt mozdulásra való készségüket elveszítővé.

A beteljesülés éve több meglepetésszerű módon indult be: ahogy olvashattátok is, sokszor kicsiben, nem olyan látványos módon jönnek az első mozzanatok. Ez így volt a második templommal (ahol voltak, akik megvetették a kicsiny kezdetet) és így volt a Messiás eljövetelével is (aki nem dicsőséges királyként vonult be, hanem sokak által félreértett prófétaként szamárháton jött). Másrészt, a beteljesülés egyik legnagyobb "feltétele" (ha már ennyire ragaszkodunk ehhez a nem biblikus fogalomhoz) az, hogy megszabaduljunk a gyermeki hitünket blokkoló bűntudattól és teológiai zűrzavartól. Ebben rengeteg segítséget nyújt az Isten kegyelmének a megismerése. Akik ezt az üzenetet egészséges módon, érett szellemi emberként tanítják, ma rengeteg hasznot hoznak Isten népének. Vannak olyanok is, ahogy múltkor is említettem, akik nem feltétlenül tudnak sokat segíteni a Krisztusban fejlődni kívánó testvéreinknek hosszútávon.




Hosszútávban kell gondolkodni

Igen: hosszútávban kell gondolkodni. Abban kell gondolkodni, hogy a fundamentumok helyreállítása, megerősítése után az építkezést tovább kell folytatni. Ezt tanítja Isten Igéje az Újszövetségben, konkrétan a Zsidókhoz írt levél, ahol a tej után a kemény eledel szükségességéről beszél, az alapot jelentő tanítások után olyan dolgok megértését tűzi ki célul, amit a hallásra megrestültek nem fognak tudni kezelni.

A kegyelemben való hit, az igazság átható, szabadító megismerése után fel kell épülnünk a mi szentséges hitünkben, és igenis, meg kell harcolni minden csatát, ami az ígéret földjének az elfoglalásához szükséges - ahol nem test és vér ellen, hanem szellemi hatalmak és azokhoz kötődő szellemi lények ellen van nekünk tusakodásunk. Ahogy egy nagyszerű konferencián hangzott el a napokban, a szellemi fegyverzet felvétele (lásd Efézus 6) nem egy rituálé, amit reggelente meg kellene tenni - hiszen akkor mikor veszi le az ember? Talán este tudatosan lerakosgatjuk magunkról? Szó sincs róla. Ez valójában egy életformáról szól, amit nagyon érzékletesen fejtett ki Amanda Buys a Budapesten tartott alkalmakon.

Meg vagyok győződve, hogy tovább kell figyelnünk Isten Igéjére és Szellemére, hogy bevezethessen bennünket azokba a stratégiákba, amelyekkel el tudjuk foglalni az összes nekünk szánt ígéretet. Ezeken a területeken sajnos a mai napig sok helyütt gonosz erők tartózkodnak és meg akarják akadályozni, hogy birtokoljuk, ami már a miénk. De ha felépülünk, ahogy Jézus ígérte, akkor a pokol kapui sem vesznek rajtunk diadalmat.

Törekedjünk hát a teljes felépülésre, miközben ahol az alapokat kell még megerősíteni, ott elvégezzük ezt az elengedhetetlenül fontos munkát. Ezt elvégezve pedig menjünk tovább, tanuljunk, imádkozzunk, részesüljünk az Úrtól ajándékba adott szolgálatok áldásaiból.




Se jobbra, se balra...

Arra biztatok mindenkit, hogy kerüljük el a szélsőséges gondolkodást. Ne akarjuk tagadni valamelyik tanítás fontosságát, csupán azért, hogy az általunk kedvelt tanítást jobban kihangsúlyozhassuk. Azzal teszünk bizonyságot arról, hogy odafigyelünk az Úr szavára (a jó Pásztorunk hangjára), hogy nem csúszunk el a szélsőségekbe. Istennek sokféle bölcsessége van, és ezt az egyháza által mutatja be.

Ésaiás 30:21 És füleid meghallják a kiáltó szót mögötted: Ez az út, ezen járjatok; ha jobbra és ha balra elhajoltok.

Országh György
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Prazsák Laciék meghívója Amanda Buys szolgálatára
  2013-11-19 10:17:52, kedd
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Az atyák és az anyák tisztelete - Rick Joyner
  2012-01-27 14:51:56, péntek
 
  " Isten minden embert szeret, és arra vágyik, hogy megismerjék az igazságot. Sokkal inkább szeretne irgalmasságot mutatni, mintsem ítéletet, de van, amikor a lázadás sokakat megrontó és elpusztító hatása miatt, a méreg forrását szükséges elpusztítani. Amíg ez meg nem történik, van egy megoldás a megmenekülésre - a megtérés, ami kigyomlálja a mérgező anyagot."

Gyuri Naplója
Link



 
 
1 komment , kategória:  Gyuri naplója  
Apró jelek egy lágy szélben
  2012-01-10 15:23:39, kedd
 
 
Egy olyan időszakban vagy, amikor visszaszerzed azt, amit elvitt az ellenség. Ha éberen figyelsz és kész vagy követni a vezetésemet, akkor visszahozom mindazt, ami szükséges a szellemi jóllétedhez. Viszont vannak olyan dolgok is, amiket még jobb békén hagyni, Én pedig majd megadom a kellő megítélést, hogy tudd a különbséget. Gyere Hozzám hittel, és Én megnyitom azt, amit ember be nem zárhat, és bezárom azt, amit ember meg nem nyithat.


Jelenések 3:8 Ismerem a tetteidet. Lásd, Én egy nyitott ajtót adtam eléd, amit senki be nem zárhat; mert kevés erőd van, megtartottad az Én igémet, és nem tagadtad meg a nevemet.

Marsha Burns--12/01/10:
Link Link Imádság Háza



 
 
2 komment , kategória:  Gyuri naplója  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 2570
  • e Hónap: 10277
  • e Év: 59842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.