Regisztráció  Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
A nap üzenete
  2018-07-06 19:34:53, péntek
 
 

A nap üzenete

"Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet.
Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel."

(Müller Péter: Szeretetkönyv)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: A tangó titka....
  2018-07-02 13:38:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Vannak ösvények, amelyeket el kell hagy
  2018-05-26 09:20:33, szombat
 
 


Müller Péter: "Vannak ösvények, amelyeket el kell hagynunk, még ha fáj is.."


Jó, persze, sokszor kikaptam már, hogy ha valami bajom van, futok Müller Péterhez és tőle olvasgatok. De ha egyszer ő az az író, aki képes belém pumpálni olyan gondolatokat, amelyek tovább visznek?

Most például van egy óriási kérdőjel az életünkben: az a bizonyos "járt utat a járatlanért" élethelyzet, amelyben jelen pillanatban csak tötymörgünk. De nagyon.. És fogalmunk sincs, mi a megoldás, vagy mi a helyes megoldás.

Úgyhogy bizony, ismét a kedvenc íromhoz caplatok, sóhajtozva. Nézzük, ő mit ír és talán nem csak nekem, de neked is, aki ezt a bejegyzést olvassa, pont jókor jönnek ezek a sorok:

Vannak ösvények, amelyeket el kell hagynunk, még ha fáj is, mert nem a miénk már.

Ez a mondat nem mindenkinek szól. Csak annak, akinek új ösvény nyílik az életében, s amit eddig járt, azt el kell hagynia, mert nem az övé már. És ez nagyon fontos. Életünkben sok énünk halt meg, és sok történet és szereplő vált emlékké bennünk, azok, akiket régi énünk szeretett valaha.

Szüntelen változásban élünk, Testünk minden sejtje hétévenként teljesen kicserélődik. A lelkünk is, ha jól élünk, a szüntelen változás állapotában van. Nevezhetjük ezt érésnek is. Aki jól él, az úgy tud bánni a lelkével, mint a jó hajós a vitorlájával: tudja, hogy milyen hullámok között és milyen szélirányba hajózik. A gyenge és riadt lelkű ember fél a változástól. A bölcs megtalálja benne a nyugalmát. És van ennek még egy nagy titka: a szíved, lelked közepe nem változik. A HAJÓS ugyanaz. Bármit hoz a jövő, bármerre fúj a szél. A HAJÓS ugyanaz! Csak kalandja a nagy vízen a szüntelen változás.

........

És még egy idézet, pont ide a végére:

Az egyetlen állandó a változás maga. (Hérakleitosz)


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A nap üzenete
  2018-04-02 09:33:30, hétfő
 
 

A nap üzenete


"Ez a legnehezebb manapság, ugye tudod?... Hogy hiányzik - nem is a szeretet - hanem a jóság. Ha valaki jó hozzánk, hirtelen melegünk lesz. Érezted már?... Hogy átsuhan rajtad valami megnevezhetetlenül kellemes érzés. Sőt, meg is lepődsz, hogy ilyesmi van még egyáltalán. Egy jó szó, egy jó tett - és szinte megszédülsz... Érezted már?"

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Figyeld meg
  2018-02-12 09:00:19, hétfő
 
 

"Figyeld meg, ha boldog vagy, hogy repül az idő. "Jé, már este van!" Ha pedig nagyon boldog vagy, akkor az idő nemcsak "repül", de meg is szűnik. Nincs. Egy olyan dimenzióban vagy, ahol nincsenek órák. Nincs holnap. Tegnap sincs. "Most" sincs - mert ha már tudod, hogy "most" van, nyomban félni kezdesz, hogy elmúlik az egész."

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Add föl legalább egy pillanatra azt a meggyőződésedet
  2018-01-09 08:53:35, kedd
 
 

"Add föl legalább egy pillanatra azt a meggyőződésedet, hogy te tudod jobban! Minden nap le kellene vedleni egy túlélt igazságot, és felölteni, vagy magunkra növeszteni valami egészen újat. Hogy később majd azt is levessük, és megint újba öltözzünk. Ahhoz, hogy lelkileg gazdagodj, mindig el kell dobni valami régit, hogy megkaphasd az újat. Ha egy öreg visszanéz, derűsen tapasztalja, hogy mennyi mindent tartott igaznak, ami nem volt az. Kinőtt belőle. Látja, hogy mindig a saját ketrecében élt. Amiben akkor hitt, azt tartotta végső igazságnak. Nem volt az. Az sem, amiben most hisz. Engedd magad tágulni. Növekedni. Szabadnak lenni!"

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Én szeretet nélkül nem tudok élni.
  2017-11-05 07:03:53, vasárnap
 
 

Müller Péter

Én szeretet nélkül nem tudok élni. Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom. Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök. Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell. Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét, akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni. Lehet, hogy csak pár emberről van szó. Manapság az is nagy szó. Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha: odabújok mellé. 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter idézetek
  2017-07-10 08:30:05, hétfő
 
 

"A teremtés alaptörvénye,hogy az embernek azzá kell válnia, amit meg akar ismerni. Keleten ezt karmának nevezik. Sok érthetetlen magyarázat született erről. Legpontosabban nagyanyám mondta el,miről is van itt szó: -Amit főztél,edd is meg!"


"Valaha még tudták,hogy a legelső,amit egy kisgyereknek meg kell tanítani,az nem a számtan,a mértan és az ábrázoló geometria,hanem az,hogy legyen önmaga!Legyen erős,bátor,önbizalommal teli,félelem nélküli ember,aki a bajban megállja a helyét."
(M.P. Titkos Tanítások)


"Ha elindulsz a befelé vezető ösvényen,számolnod kell azzal,hogy ez a kaland nemcsak a saját lelkedben vált ki óriási ellenkezést,de a külvilág indulatát is rád szabadítja."


"Kellene az életemben egy ember,legalább egyetlen ember,akinél nem kényszerülök önvédelemre.Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni.Akit beengedek magamba:ez vagyok minden jóval,rosszal,nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember,akit valóban szeretek."


"..és az sem mindegy,hogy ezt a népet vállalom-e,vagy elmenekülök,ahol életem oly mértékig átalakulhat,hogy egy bizonyos idő után nem is értem már a hazai emberek gondjait."Szívet cserél,aki hazát cserél"-ami azt jelenti,hogy az ember bizonyos szeretet-szálakat eltép,és újakat sző helyette új világban,új lelkekkel.Ilyenkor derül ki,hogy nem csak embereket szerettünk valaha,de az elhagyott diófát is..."


"Ha valaki valóban megbocsát,az fölemelkedik. Akár akarja,akár nem. Olyan homokzsákot hajít ki lelkéből, hogy önkéntelenül is magasabbra jut. Magasabbra, mint az,aki nem tud még megbocsátani."


"A szeretet szervezettsége.Szeretni a szó igazi értelmében csak az tud,akinek a fejében rend van.Akinek nincs,az csak ráncigálja a másikat;ráesik,vagy magára rántja...Káoszban nem lehet szeretni!...aki nem tudja önmagát szeretni,akiben zűrzavar van,mást sem tud igazán."


"...Minek örüljek?-kérded.Annak,hogy élsz,hogy vagy,hogy halhatatlan vagy.Annak,hogy jól esik a friss víz,a kenyér,az eső és a meleg nap.És a hó,és a jég,és annak,hogy erős vagy,és ha holnap mindenedet elsodorja az ár,akkor is képes vagy összeszedni magad.Ha kell,a semmiből.Annak,hogy végtelen égbolt van a fejed felett-és azon túl,amit szemmel már nem látsz,ott a hazád. Annak,hogy vár az Isten..."
(Varázskő)


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik.
  2017-07-04 11:13:29, kedd
 
 

Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik. Aki fölfelé lát, ott lesz erős, ahol eltört, és ott legyőzhetetlen, ahol sokat vesztett. Kudarcaiból hajtóanyag lesz, vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá.

(Müller Péter) 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter idézetek
  2017-07-02 11:49:50, vasárnap
 
 

"..Mert amilyen arányban sikerül megszabadulni énünktől,olyan arányban tesszük tisztábbá a környezetünket is. Ez a szabály az olyan szűk közösségre is érvényes,mint amilyen a párkapcsolat vagy a család. Harmóniát csak olyan lélek tud teremteni maga körül,aki magában már megteremtette."

Müller Péter

"...Ez az ideítéltség egyre komorabbá,szorongóbbá és bizonytalanabbá tett. Főleg azért,mert a létharchoz szükséges agressziót nem éreztem magamban. Ahhoz,hogy érvényesüljek,ravaszkodnom,alakoskodnom,hazudnom kellett. Ha bárkivel találkoztam,akiről úgy véltem,hogy a sorsom függ tőle,azonnal izzadni kezdett a tenyerem,s azt a léttaktikát igyekeztem alkalmazni,amely már gyerekkoromban is úgy-ahogy bevált: igyekeztem szeretetre méltónak látszani. Hogy ne bántson. Hogy segítsen. Hogy beengedjen. Hogy fölemeljen. Hogy nékem valamit. Ezt a szánalmas koldus érzést neveztem akkoriban szeretetnek."

"Az élet nem más,mint szüntelen meghalás és újjászületés. Ha valaki ezt nem tudja,és elfelejt újjászületni,az úgy marad,meghalva."

(Varázskő)
"Egy madáranya,aki sokáig a teste alatt őrizte pucér fiókáit,amikor megnőnek és a fészek szélén dideregve,remegő szárnyaikat kiterjesztve az alattuk tátongó halálos mélységbe merednek,egyiket-másikat finoman még meg is taszítja: "Indulj el végre,s ha zuhansz is egy pillanatig,utána röppenj föl az égre!"
(SzeretetKönyv)

"Pokol számomra az a hely,ahol nincs szeretet."
"Akiben felvillan a szeretet,elkezd többes számban gondolkodni."
"...De itt,a tragédia végén azt tanítja-örök igazság ez,ne felejtsétek el!-,hogy bajban,főleg a nagy bajban nem szabad a dolgokat elkenni! És elfojtani. Minél nagyobb a baj,annál kevésbé!-Ki kell mondani,amit igazán érzünk,bármilyen iszonyú is,különben elemészt bennünket a gond,és megfulladunk a képmutatásban!"

"Megszeretni valakit, azt jelenti, hogy átélni a lelkét, a sorsát. De olyan mélyen, hogy "én leszek ő", és bármikor folytatni tudom az életét. Itt hívom föl a figyelmedet, hogy ez nemcsak az írók, hanem minden ember számára lehetséges. Ne gondold, hogy műveltség kell hozzá, vagy empátia. Nem. Semmi más nem kell hozzá, csakis szeretet."

"...Szorongó ember mellett nehéz élni. A megoldatlan válság füstje fullasztóvá teszi a családi életet. Az ilyen ember hallgatag,zárkózott,gyanakvó,agresszív...a szeretetre és harmóniára mindenesetre képtelen-s ekkor alapvető konfliktusa már nem a félelme lesz,hanem valami egészen más-hogy megbukik mint férj,mint férfi,mint apa...Ördögi kör. Hogyan lehet kilépni belőle? Ha megtalálod magadban AZT,AKI NEM FÉL."

"Az ÉN nagyszerű cselekedeteinek sok millió emlékét hordozza magában az a háborús,forradalmi nemzedék,amelyhez én is tartozom...Ennek az országnak nagy tragédiája,hogy valódi ÉNje csakis a véres,forradalmi pillanatokban szólal meg,s gyönyörű hangját elnyelik a hétköznapok. Ilyenkor látszik,hogy belül milyen szép ez a nemzet,s hogy ehhez képest milyen hitvány életet él."
(Benső Mosoly)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 798 db bejegyzés
Összes: 7750 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 2566
  • e Hónap: 17439
  • e Év: 293208
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.