Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szent István és Mária Országa
  2016-08-17 23:32:05, szerda
 
  Szent István és Mária Országa


Link

Dr. Varga Tibor előadása az esztergomi Kolping Házban
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
2016-ban is Szent Korona Szabadegyetem
  2016-01-28 20:20:09, csütörtök
 
  2016 februárjában ismét indul Dr. Varga Tibor nevével fémjelzett Szent Korona Szabadegyetem két szakkal: magyar műveltség és akkreditált pedagógus képzés.

SZENT KORONA SZABADEGYETEM

(alapítva 2008.- alapító : dr. Varga Tibor)

2016. FEBRUÁR 27-én - ÚJ TANÉV, BUDAPESTEN

Kétféle képzés indul neves, hiteles oktatókkal:

MAGYAR MŰVELTSÉG SZAK
- mindenkinek, elővégzettség nem szükséges!

AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS - óvónők, tanítók, tanárok, múzeumpedagógusok, kollégiumi nevelők, könyvtáros tanárok, stb. 120 pontot szerezhetnek. Tanúsítványt adunk. Részletesen lásd : másik plakáton ( zöld) !

A helyszínen olcsó alvási és étkezési lehetőség, minden szállás 2.000 Ft


MAGYAR MŰVELTSÉG SZAK


Bárki jelentkezhet - nem kell semmilyen végzettség !

Két félév - összesen 10 alkalom !

Állandó oktatók - minden alkalommal :

Dr. BAKAY KORNÉL -
Őstörténet, történelem

Dr. VARGA TIBOR - Magyarság mitikus történelme, Szent Korona, Szent Korona tan és eszme, stb.

Dr. HIDÁN CSABA - Hadtörténet, magyar mitológia, székelyek, románok eredete, betyárok, stb.

Dr. VARGA TIBOR - Évköri hagyományaink, ünnepeink.


Meghívott oktatók - alkalmanként :

Dr. ANDRÁSFALVY BERTALAN
- Magyar néprajz, néptörténet

Dr. EŐRY AJÁNDOK - - Gyógyítás a Kárpát-medencében

Dr. LIMBACHER GÁBOR - - Népi vallásosság.

Dr. ZACHAR PÉTER - - Hadtörténet, történelem.

ZSOLNAI GÁBOR - - Harcművészeti hagyományaink


Egyéb témakörök - sok más előadóval - jelentkezők számától függően :

Indoszkíták-Kusánok - Szakák - Heftaliták

Pártusok - Hunok - Avarok - Genetika

Népi gyógyászat -Gyógynövények

Szakrális nyelvészet - Szakrális földrajz

Fenntartható fejlődés -Természetismeret

Vallásfilozófia - Vallástörténet - Stb.


TANDÍJ :

* 20.000
Ft /félév (sok jelentkező esetén engedmény) !

* Diákoknak (nappali ) - INGYENES

* Pedagógus-továbbképzésre járók családtagjainak - INGYENES

* Szervezőknek - INGYENES

* Határon kívüliek közül, azoknak, akik 300 km-nél messzebbről jönnek - INGYENES


Helyszín: BUDAPEST - Patrona Hungariae Általános Iskola és Gimnázium IX. ker. Knézich utca 3-13. A Ferenc körúti METRÓ megállónál, az Iparművészeti Múzeum mögött.

* A helyszínen olcsó étkezési és alvási (1-2-4 ágyas szoba, mindegyik 2.000 Ft/fő/éj) lehetőség !


Ugyanitt indul szintén 2016. február 27-én a Magyar Műveltség Szakkal azonos időpontokban

HAGYOMÁNYAINK ISMERETE a történelmünk tükrében

Akkreditált pedagógus - továbbképzés -120 pont -
Korlátozott férőhely, a jelentkezési sorrend számít !


Kérjük jutassa el pedagógus ismerőseihez, iskolákhoz, óvodákhoz, hogy ez a tudás bekerülhessen az oktatásba, köszönjük ! Két félév (5-5 alkalom) és egy nyári hétvége, amelyre a továbbképzésre járók családtagjai, gyermekei ingyenesen, barátaik kedvezményesen bejöhetnek a képzéssel párhuzamos programokra is !

Bővebb információk : 06-30-389-3091

level@szentkoronaorszaga.hu , www.szentkoronaorszaga.huLink


 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
Dr.Varga Tibor : A cél az, hogy ne ébredjünk öntudatra
  2015-02-19 21:56:26, csütörtök
 
  Az, hogy nekünk történelmi alkotmányunk volt, azt jelenti, hogy ami régen igaz volt, annak most is igaznak kellene lenni. A szuverenitás nem az uralkodóé volt vagy a népé, hanem a Szent Koronáé. Ez rengeteg mindent meghatározna, ha még érvényben lenne, nem véletlenül fél tőle a hatalom - mondta a Bar!kádnak Varga Tibor jogtörténész. A Szent Korona Szabadegyetem alapítója elárulta, hogyan hazudják el 60 éve a történelmünket, hogyan szoktatják le az embereket a gondolkodásról, és azt is, mi kell a magyarság felemelkedéséhez.

- Idén immár másodszor indul a Szent Korona Szabadegyetem akkreditált pedagógus-továbbképzése, egyedülálló tudásanyaggal szolgálva a szakmának. Mit tudhatunk erről?

- Tulajdonképpen a semmiből hoztuk létre több mint 10 évvel ezelőtt a Szent Korona Országáért Alapítványt, ami folyamatosan bővült. Ebből a kezdeményezésből alakult meg a Szent Korona Szabadegyetem, ahol vallástörténetből, jogtörténetből és történelemből is tartok előadásokat. Eleinte nem szerettük volna akkreditáltatni a képzést, hogy azt taníthassunk, amit szeretnénk, de végül az ötödik évben mégis emellett döntöttünk. A pedagógusoknak kétévente 120 pontot kell szerezniük továbbképzéseken, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan vagy hol teszik ezt. A fő küldetésünk, hogy magyar és keresztény szemlélettel forduljanak a történelem felé. Bármilyen pedagógusnak a hasznára válik, és a szükséges pontokat egy év alatt begyűjthetik nálunk. A magyar szemlélet köztudottan híján van az iskolákban, így viszont a hallgatóinkon keresztül közvetíteni tudjuk azt, ami onnan kimarad. Az őstörténetet és a történelmi hagyományokat Bakay Kornél, a néprajzot Andrásfalvy Bertalan, a vallástörténetet, jogtörténetet pedig én tartom. Ezenkívül van egészségszakunk is, amit Dr. Eőry Ajándok visz, illetve Zsolnai Gábor az ősi harcművészeti hagyományainkról tart előadásokat.

- Egy ilyen küldetés manapság komoly támadási felület Magyarországon. Mennyire merik ezt bevállalni a tanárok?

- Tavaly is jelentkeztek szép számmal, és idén is úgy tűnik, hogy sok hallgatónk lesz. Megmaradt továbbá a Magyar Műveltség szakunk is, amire viszont bárki jelentkezhet mindenféle előfeltétel nélkül. Nincs korhatár sem, van gimnazista és van 73 éves hallgatónk is. Két félév, összesen kilenc alkalom igen olcsó tandíjjal, ráadásul azoknak, akik a határon túlról érkeznek, több mint 300 kilométer távolságból, ingyenes a képzés. A tanárok jobban érdeklődnek a szabadegyetem iránt, de rajtuk kívül is sokan szeretnének részt venni a hiánypótló előadásainkon. Azt is büszkén mondhatom, hogy még soha senki nem bukott meg a tesztjeinken, tehát aki beiratkozik, az komolyan is veszi a tanulást. A pedagógusoknak természetesen tanúsítványt adunk ki, vagyis az állam elfogadja, hogy továbbképzésen vettek részt. Persze érnek minket támadások, de igazából ez nekünk csak dicsőség. Ebből tudjuk, hogy jól csináljuk, amit csinálunk. Az alapítványnak egyébként vannak külön ingyenes rendezvényei is, mint például a Szent Korona Konferencia, amin mindig hatalmas tömeg van, vagy a Szent Korona Délután, amely először február 21-én, Budakalászon lesz megtartva.

Vissza kell szokni a gondolkodásra

- A tapasztalatok alapján, mi foglalkoztatja leginkább az embereket? Mi vezérli őket ilyen programokra?

- Több évtizede vagyok a pályán, s valóban igen sokféle emberrel találkoztam már. Volt olyan, hogy egy hónapban 24-25 előadásom volt. Az autómban 380 ezer kilométer van, szerintem már megtettem a Hold-Föld-távolságot is. Az a baj, hogy az embereket leszoktatták a gondolkodásról, de ugyanakkor a mai kornak van feléjük egy olyan üzenete, hogy ,,valósítsd meg önmagadat!" Mindenki valaki akar lenni, és minél gyorsabban akarják ezt elérni. Különlegességet akarnak, de úgy, hogy ne kelljen érte szenvedni. Azt gondolják, hogy meghallgatnak egy előadást, és onnantól kezdve különféle titkok tudói lesznek. Észre sem veszik, hogy a különlegességük gyakorlatilag a butaságuk. Olyan nincs, hogy valamit jelszószerűen megkapok, és nem kell gondolkoznom, nem kell tennem a tudásért. A világból hiányzik a következetesség, az önszeretet van előtérben. Sokan nem a világ számára akarnak hasznosat tenni, hanem önmagukat akarják megvalósítani. Az én előadásaimhoz ész kell. Szerencsére hozzám olyanok járnak inkább, akik valóban el akarnak mélyedni valamiben, nem pedig valami olcsó ,,csodát" várnak. A magyar történelemmel való foglalkozás valójában meditáció, ilyenkor önmagunkat fejtjük meg. Ez csak úgy sikerülhet, ha megvannak a megfelelő források. Gondoljunk bele, mi lenne, ha például 100 év múlva valaki a mostani korral akarna megismerkedni, és ehhez kizárólag Gyurcsány Ferenc blogja állna rendelkezésre! Finoman szólva nem a valós képet kapná meg a jelen világról. A tudomány nem arról szól, hogy nem mondunk ellent, sőt attól halad előrébb, ha vannak állítások és ellenállítások is. Nem kell elhinni, amit mondok, hanem gondolkozni kell, és akár bizonyítani az ellenkezőjét.

- Valós képet viszont a jelen generációk sem nagyon kapnak a múltról.

- A kultúránkat két módon szokták tönkretenni. Vannak az úgynevezett ,,történelemszürkítők" és a ,,történelemhabosítók". Körülbelül 60 éve zajlik a folyamat, hiszen rendszerváltás valójában nem volt. Csak annyi történt, hogy a kapcsolati tőkét átalakították pénztőkévé, és ugyanazok mozgatják az országot azóta is. A történelem és a jog sokszor a hatalom szolgálatában áll, és az állam fizet embereket, hogy a ,,kultúrával" foglalkozzanak. A magyar múlttal kapcsolatban ők igyekeznek mindent ,,elszürkíteni", ami hősi lehetne. Erősítik azt a tudatot, hogy ami magyar, az csak kicsi, csak rossz lehet. Ennek ellentéteként született meg az a vonal, amit már hamisításnak hívhatunk. Azoknak, akik nem hittek benne, hogy csak gyengék, kicsik lehetnek, számukra ugyanazok hazudtak egy csoda történelmet. Ez legalább ugyanannyira káros, hiszen aki rájön, hogy átverték, előbb-utóbb nem hisz majd semmiben, és le fog szokni a gondolkodásról. Természetes, hogy igény van a hősi történetekre, hiszen a szocializmusban nem lehetett nemzeti módon gondolkodni, és elvették az Istent is. Aztán akik elvették, végül ők kezdték el kiszolgálni a népet, mikor megrendelték az István, a király című rockoperát.

- Vagyis engedték a nemzeti gondolkodást, csak ők mondták meg, milyen legyen?

- Igen, hiszen tudták, hogy módszerváltás lesz, bár nem voltak benne biztosak, hogy ha kihúzzák a dugót, akkor mi történik. Elhitették az emberekkel, hogy István egy kicsi, megijedt uralkodó, aki alkalmazkodik Kelethez és Nyugathoz is, de tudjuk, hogy ez nem így volt. 1030-ban legyőzte a német-római császárt, tehát abszolút nem volt szüksége alkalmazkodásra. Érdekes játék ez: elveszik a történelmet, a lelkeket és hitet, helyére pedig hamis múltat és ezotériát raknak. Nem lesz Isten, nem lesz kereszténység. Ha ugyanis a kereszténység eszünkbe jut, eszünkbe jut, hogy van egy Szent Koronánk, arról pedig eszünkbe jut, hogy volt egy történeti alkotmányunk. Ezek összefüggő dolgok, melyekből visszavezethető, hogy miért kell például Szent Istvánt gyalázni. Azt közvetítették, hogy ami nem magyar, az keresztény, ami pedig magyar, az pogány. Azzal, hogy ,,koppányosokat" kreáltak a ,,táltos vallás" mentén, megosztották az társadalmat. Olyan, hogy táltos vallás egyébként nem is létezik. A táltos az egy különös képességű ember, akit nem lehet képezni, annak születni kell. Nem vallás, nincs évköre, nincs meghatározott szertartásrendje.

Az interjú folytatása elolvasható a Bar!kád hetilap csütörtökön megjelent számában.


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
SZOMBATON (február 21.) -"ARCHIREGNUM"- előadások 14 órától
  2015-02-19 20:56:44, csütörtök
 
  Az esemény Facebook-os oldala :


Link


Bővebben a Mária országa honlapon:


Link


2015. FEBRUÁR 21. - SZOMBAT - 14.00 órától

"ARCHIREGNUM"

Volt egyszer egy királyság...

* Előadások pogácsával és innivalókkal !


SZENT KORONA DÉLUTÁNOK

Szervező: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - belépőjegy 800 Ft

Minden hónapban egy szombat (általában) délután, időpontok :

FEBRUÁR 21. - MÁRCIUS 28. - ÁPRILIS 19. (vasárnap) - MÁJUS 16.

Házigazda és állandó előadó :

Dr. Varga Tibor a Szent Korona Szabadegyetem alapítója.

_________________________________________

Előadók :

* Dr. BAKAY KORNÉL - A Pilis titka

* BARÁZ CSABA - A kaptárkövek rejtélye

* Dr. VARGA TIBOR - ,, Archiregnum ,, - Volt egyszer egy királyság..


Helyszín : BUDAKALÁSZ - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - Szentendrei út 9.

A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

TÉRKÉP : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zieftmicEq9E.kcqdpI7a27gM

Bővebb információ: 06-30-389-3091 level@szentkoronaorszaga.hu www.szentkoronaorszaga.hu

SZENT KORONA SZABADEGYETEM - 2015. február 28.-án indul kétféle képzéssel :

* Akkreditált pedagógus-továbbképzés - 120 pont - korlátozott létszám!

Hagyományaink ismerete a történelmünk tükrében - alapítási engedélyszám: 82/253/2012
Magyar Műveltség Szak - bárki jelentkezhet , nem kell semmilyen végzettség!

Felnőtt : 20.000 Ft/félév (részletfizetési lehetőség van )


Diák : 5.000 Ft/félév (részletfizetési lehetőség van )


Szervezőknek, egyes határon kívülieknek (300 km) - INGYENES !A Szent Korona Szabadegyetem állandó rendezvényei, kérjük vigye hírét :

* Szent Korona Délutánok - minden hónapban egy alkalom, 2015-ben : február 21. - március 28.- április 19. (vasárnap) - május 16.

* VI. Szent Korona Tábor - 2015. július 3. 4. 5. 6. - péntek 14 órától - hétfő estig. - A pedagógus-továbbképzésen résztvevőknek és gyerekeiknek a négy nap összes programja INGYENES !

* IX. Szent Korona Konferencia - 2015. december 27. 28. 29. - mind a három nap ingyenes!
__

Dr. Varga Tibor
Szent Korona Országáért Alapítvány - elnök
+36-30-389-3091
www.szentkoronaorszaga.hu
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
Februárban újra indul PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS
  2015-02-10 18:51:26, kedd
 
  AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS - TOVÁBBKÉPZÉS - 120 pont - Neves professzorokkal, tanárokkal.

2015. február 28-án indul, szombati napokon.

HAGYOMÁNYAINK ISMERETE

a történelmünk tükrében

A korlátozott férőhely, miatt a jelentkezési sorrend számít !


Két félév (5-5 alkalom) és egy nyári hétvége, amelyre a továbbképzésre járók gyermekei ingyenesen bejöhetnek a képzéssel párhuzamos programokra is !

__________________

Szombati napokon 9.00 - 18.00 óráig .

Az első félév időpontjai : február 28. - március 14. - április 11. - május 9. - május 30. többi időpont még szervezés alatt, de a képzés vége december 5. !

A képzés teljes díja : 105.000 Ft

A résztvevő és az intézmény is fizethet részletekben ! Teljes önrész fizetése esetén maximum 9 db részlet lehet.

Alapítási engedélyszám - 82/253/2012
Adatszolgáltatás regisztrációs száma - D/1844/2013

Akkreditációs jegyzékben itt található : http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=4562


Link

__________________

Tudnivalók :http://www.szentkoronaorszaga.hu/hun/page.php?70


Link

Tanterv itt olvasható : http://www.szentkoronaorszaga.hu/hun/page.php?71

Link

__________________

1. Történelmünk másként:

1.1. Dr. BAKAY KORNÉL - Őstörténetünk és történelmi hagyományaink

1.2. Dr. VARGA TIBOR - Vallástörténeti és jogi hagyományaink népünk életében

_________

2. Hagyományos népi kultúránk :

2.1. Dr. ANDRÁSFALVYBERTALAN -Magyar néprajz, néphagyomány és néptörténet ismerete

2.2. Dr. EŐRY AJÁNDOK - Keleti gyökerű, népi orvoslási hagyomán yaink megismerése

2.3. Dr. VARGA TIBOR - Évköri hagyományaink, ünnepeink

2.4. ZSOLNAI GÁBOR - Harcművészeti hagyományaink történelmünkben

__________________

Helyszín: BUDAPEST - Patrona Hungariae Általános Iskola és Gimnázium IX. ker. Knézich utca 3-13.

AFerenc körúti METRÓ megállónál, az Iparművészeti Múzeum mögött.

* A helyszínen olcsó étkezési és alvási (1-2-4 ágyas szoba, mindegyik 2.000 Ft/fő/éj) lehetőség !

___________________________________________

Ugyanitt indul szintén 2015. február 28.-án új tanévvel:

SZENT KORONA SZABADEGYETEM - Magyar Műveltség Szak :

Bővebben ITT : http://www.szentkoronaorszaga.hu/hun/news.php?extend.463.2

Ide bárki jelentkezhet, nem kell semmilyen végzettség! - Új tantárgyakkal, új előadókkal !

Két féléves képzés ( 9 alkalom), az előadások 10 órakor kezdődnek.

TANDÍJ (egy félév):

* Felnőtt : max. 20.000 Ft /félév !

* Diákoknak (nappali ) - 5.000 Ft/félév

* Szervezőknek - INGYENES !

* Határon kívüliek közül, azoknak, akik 300 km-nél messzebbről jönnek - INGYENES !

Elegendő jelentkező esetén nemcsak szombati, hanem vasárnapi előadások is lesznek !

Várjuk az új jelentkezőket ide is !

____________________________________

Mindkét induló képzésről információk itt : 06-30-389-3091 , level@szentkoronaorszaga.hu , www.szentkoronaorszaga.huLink
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
ÚJ TANÉV a SZENT KORONA SZABADEGYETEMEN - bárki jelentkezhet
  2015-02-10 18:42:31, kedd
 
  ÚJ TANÉV a SZENT KORONA SZABADEGYETEMEN - bárki jelentkezhet, nem kell végzettség

2015. FEBRUÁR 28.-án

ÚJ TANÉV - BUDAPESTEN

SZENT KORONA SZABADEGYETEM

(alapítva 2008.- alapító : dr. Varga Tibor)


Kétféle képzés indul neves, hiteles oktatókkal:

* MAGYAR MŰVELTSÉG SZAK - mindenkinek, nem kell semmilyen végzettség, ,,csak" tudást ad !

* AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS - óvónők, tanítók, tanárok, múzeumpedagógusok, kollégiumi nevelők, könyvtáros tanárok, stb. 120 pontot szerezhetnek december 5-ig egy helyen! Tanúsítványt adunk 120 pontról. Részletesen lásd : másik plakáton ( zöld) !

____________________________

MAGYAR MŰVELTSÉG SZAK

Mindenkinek - nem kell semmilyen végzettség !

Két félév - összesen 9 alkalom !

A helyszínen olcsó alvási és étkezési lehetőség !

_______

TÉMAKÖRÖK - tantárgyanként több előadó :

* MAGYARSÁG KELETI GYÖKEREI - Szkíták, párthusok, kusánok, hunok, avarok, magyarok, stb.

* MAGYARSÁG MITIKUS TÖRTÉNELME I. - ATILLÁTÓL MÁTYÁSIG. -Turul dinasztia, szent királyaink, stb.

* MAGYARSÁG MITIKUS TÖRTÉNELME II. - MÁTYÁSTÓL A LEGÚJABB KORIG. - Dózsa, Mohács, Rákóczi fejedelem, 1848-49, Habsburgok, a Nagy háború, Trianon, Történeti alkotmány, vagy alaptörvény, stb.

* SZENT KORONA TAN ÉS ESZME, A KORONÁZÁS MISZTÉRIUMAI. - Miért szent a Szent Korona, a Szent Korona zománcképeinek jelképrendszere, a gyümölcsoltás és a királykoronázás misztériuma, a koronázási szertartás elemeinek elemzése, a t an és eszme különös tekintettel a mai helyzetre, királykoronázások, országfelajánlás, stb.

* ÜNNEPI ÉVKÖR, NÉPI VALLÁSOSSÁG. - A nagyböjt, Húsvét, a feltámadási hagyomány paraliturgikus szertartásai, pünkösd, Babba Mária, a Hétboldogasszony , az igazi nemzeti ünnepünk, advent és Szent Márton, Karácsonyi szokásaink, stb.

* NÉPI HAGYOMÁNYAINK, SZOKÁSAINK.

* MAGYARSÁG HADTÖRTÉNETE

* ROVÁSÍRÁS - SZAKRÁLIS NYELV SZET

* MAGYARSÁG GENETIKÁJA.

* SZAKRÁLIS FÖLDRAJZ, TÁRSADALOM, stb.

____________

Elegendő jelentkező esetén nemcsak szombati, hanem vasárnapi napokon is lesznek előadások !

Ebben az esetben : 7 előadás alkalmanként !

Sok neves előadó, akik eddig voltak nálunk és még lesznek - LÁSD .: www.szentkoronaorszaga.hu honlaponLink

* Akik minden alkalommal lesznek : Dr. BAKAY KORNÉL és Dr. VARGA TIBOR

____________

TANDÍJ (önköltséges) - nem tartalmazza az étkezést és a szállást :

* FELNŐTT : max. 20.000 Ft /félév

* DIÁK (nappali) : 5.000 Ft /félév - és részletfizetés egyéni megállapodás szerint!

* SZERVEZŐKNEK - INGYENES ! - Ha a lakóhelyéhez közeli nagyobb városban előadássorozatot szervez (min. 4 előadás)

* HATÁRON KÍVÜLIEKNEK - INGYENES ! - De csak ,akik 300 km-nél messzebbről jönnek!

____________

Helyszín - mindkét képzés :

BUDAPEST - Patrona Hungariae Általános Iskola és Gimnázium IX. ker. Knézich utca 3-13.

A Ferenc körúti METRÓ megállóhoz közel, az Iparművészeti Múzeum mögött.

A helyszínen olcsó étkezési és alvási lehetőség !

_____________Információ (mindkét képzés) :

06-30-389-3091 level@szentkoronaorszaga.hu www.szentkoronaorszaga.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
A HADÚR KARDJAI-Szkíták,hunok,magyarok és egyéb programok
  2014-11-11 19:28:01, kedd
 
  "A HADÚR KARDJAI" - Szkíták, hunok, magyarok és egyéb programok, dr. Varga Tibor előadásai !
2014. NOVEMBER 15. - SZOMBAT - 14.00 órától

SZENT KORONA DÉLUTÁNOK

Szervező: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - belépőjegy 800 Ft

Minden hónapban egy szombat délután, következő időpont december 20. !

Házigazda és állandó előadó :

Dr. Varga Tibor a Szent Korona Szabadegyetem alapítója.

Márton-napi libatepertő, libazsíros kenyér borkóstolóval és előadásokkal :


​* Dr. BAKAY KORNÉL - Tovább élhetnek-e évezredes hagyományaink ? A szkíta örökség és a Szent László monda.

* HESZ ATTILA pálos szerzetes - Boldog Özséb halála, avagy hogyan hal meg egy keresztény.

* Dr. HIDÁN CSABA - “Forgó szél a magas hegyekből" Hun hadtörténet.

* Dr. VARGA TIBOR - “A Hadúr kardjai" Szkíták, hunok, magyarok.

___________________

Helyszín : BUDAKALÁSZ - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - Szentendrei út 9.

A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

TÉRKÉP : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zieftmicEq9E.kcqdpI7a27gM

Bővebb információ: 06-30-389-3091 level@szentkoronaorszaga.huwww.szentkoronaorszaga.hu

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinken !

_______________________________________

A Szent Korona Szabadegyetem állandó rendezvényei, kérjük vigye hírét :

* IX. Szent Korona Konferencia - 2014. december 27. 28. 29. - mind a három nap ingyenes!

* Szent Korona Délutánok -minden hónapban egy alkalom-szeptembertől a következő év májusáig !

* VI. Szent Korona Tábor - 2015. július 3. 4. 5. 6. - péntek 14 órától hétfő estig. - A pedagógus-továbbképzésen résztvevőknek és gyerekeiknek a négy nap összes programja INGYENES !

_______________________________________

Szent Korona Szabadegyetem :

* Akkreditált pedagógus-továbbképzés - 120 pont - 2015. február 28.-án indul ! Már lehet jelentkezni (korlátozott létszám) !

Tájékoztatók és jelentkezési lap a mellékletben, illetve letölthető innen : http://www.szentkoronaorszaga.hu/hun/page.php?70

* Magyar Műveltség Szak - ide bárki jelentkezhet, nem kell végzettség ! - 2015. február 28.-án indul!

_______________________________________
Dr. VARGA TIBOR előadásai - térkép a helyszínre kattintva :
_____________________

2014. november 5. 17:30 óra - KECSKEMÉT - Piarista Piarista Gimnázium - Piaristák tere 5.

2014. november 8 - 9. NYÍLT NAP a SZENT KORONA SZABADEGYETEMEN !

SZOMBAT 9:00 - 18:00 óráig és VASÁRNAP 9:00 - 17:00 óráig - BUDAPEST - Patrona Hungariae Iskola - IX. ker. Knézits u. 3-13.

2014. november 12. 17:30 óra - BALATONSZABADI - Kincskereső ÁMK Petőfi Sándor Művelődési Ház - Vak Bottyán u. 131

2014. november 14. 18:00 óra - SZENTENDRE Petőfi Kör - Stéger köz 3.

2014. november 15. 14:00 - kb: 20 óráig - BUDAKALÁSZ lásd: plakát - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Szentendrei út 9. A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

2014. november 17. 18:00 óra - RÉVKOMÁROM - Európa Udvar, Borozó

2014. november 21. 17:00 óra - PÁPA - Edvy Malom Fogadó - Gyimóti u. 91.

2014. november 22. 17:00 óra - BUDAPEST - Szombat délután két előadás, : Dr. Bakay Kornél és Dr. Varga Tibor - Rózsavölgyi Közösségi Ház, 1221 Budapest, Ady Endre út 25..

2014. november 24. 18:00 óra - ESZTERGOM lásd: plakát - Kolping Ház - Népkert u. 1.

2014. november 26. 18:30 óra - TABAJD - Kultúrház - Dózsa György u. 2.

2014. november 28. 18:00 óra - EGER - Kálvin Ház - Markhót Ferenc utca 2.

2014. november 29. 14:00 - kb.:19:00 - LÉBÉNY - Művelődési Ház - SZENT KORONA SZABADEGYETEM NYÍLT NAPJA több előadóval !

Minden programunkról itt értesülhet bővebben is : www.szentkoronaorszaga.hu

Köszönjük, ha továbbküldi és ha módjában áll kérjük rakja fel internetes oldalakra, közösségi portálokra !

Az esemény Facebook-os oldala : https://www.facebook.com/events/375693989263549/?ref=22Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
MOST HÉTVÉGÉN nyílt nap a Szent Korona Szabadegyetemen
  2014-11-06 22:17:58, csütörtök
 
  MOST HÉTVÉGÉN : 2014. november 8 - 9.

Nyílt nap
a Szent Korona Szabadegyetemen

Bárki bejöhet, szeretettel várunk mindenkit !

Szombat 9:00 - 18:00 óráig (este 22:00 óráig még beszélgetés)

Vasárnap 9:00 - 17:00 óráig (este 22:00 óráig még beszélgetés)

_____________________________

SZOMBAT :

* 9:00 - 10:45 - Dr. VARGA TIBOR- Őseink, királyaink, hagyományaink I.

* 11:00 - 12:30 - Dr. BAKAY KORNÉL - A főkegyúri jog . Apostoli királyság. Stb.

*12:30 - 13:15 - Szünet - ebéd

* 13:15 - 14:45 - Dr. ANDRÁSFALVY BERTALAN - A gyermekjátékok típusai. A magyarság táncai és táncélete. Ének, népballada, népzene, népdal. Stb.

* 15:00 - 18:00 - Dr. EŐRY AJÁNDOK - A gyógyítás mindenkié : Kezelés kézből jövő energiával való gyógyítás. Az ,,egy húron pendülünk lehetősége". Stb.

* 18:00 - 19:00 Szünet - vacsora

* 19:00- kb.: 22:00 - Közösségi programok : beszélgetés, stb.

____________________________

VASÁRNAP :

* 9:00 - 11:00 - Dr. HIDÁN CSABA - Várak az Árpád-kori Magyarországon.

* 11:15 - 12:45 - Dr. ZACHAR PÉTER - "A Nyugat alkonya", avagy társadalom, politika és gazdaság útkeresése a "polgári korban". 1890-1945

*12:45 - 13:30 - Szünet - ebéd

*13:30 - 14:45 - Dr. VASS CSABA - A Szent Korona szakrális valósága.

*15:00 - 17:00 - Dr. VARGA TIBOR - Őseink, királyaink, hagyományaink II.

* 17:00- kb.: 19.00 - Beszélgetés

_____________________________

Helyszín : BUDAPEST - Patrona Hungariae Iskola- IX. ker. Knézits u. 3-13. - térkép az iskolára kattintva !

Térkép : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zieftmicEq9E.kw7aIgC9cyAg

Bővebb információ : o6-3o-389-3o91 level@szentkoronaorszaga.hu

www.szentkoronaorszaga.hu

_________________________________

Kérjük vigye hírét :


A Szent Korona Szabadegyetem állandó rendezvényei :

* IX. Szent Korona Konferencia - 2014. december 27. 28. 29. - mind a három nap ingyenes!

* Szent Korona Délutánok- minden hónapban egy alkalom - szeptembertől a következő év májusáig !

* VI. Szent Korona Tábor - 2015. július 3. 4. 5. 6. - péntek 14 órától hétfő estig. - A pedagógus-továbbképzésen résztvevőknek és gyerekeiknek a négy nap összes programja INGYENES !Szent Korona Szabadegyetem :

* Akkreditált pedagógus-továbbképzés - 120 pont - 2015. február 28.-án indul ! Már lehet jelentkezni (korlátozott létszám) !

* Magyar Műveltség Szak - bárki jelentkezhet ! - 2015. február 28.-án indul

________________________________
Dr. VARGA TIBOR előadásai - térkép a helyszínre kattintva :

2014. november 5. 17:30 óra - KECSKEMÉT - Piarista Piarista Gimnázium - Piaristák tere 5.

2014. november 8 - 9. NYÍLT NAP a SZENT KORONA SZABADEGYETEMEN !SZOMBAT 9:00 - 18:00 óráig és VASÁRNAP 9:00 - 17:00 óráig - BUDAPEST - Patrona Hungariae Iskola - IX. ker. Knézits u. 3-13.2014. november 12. 17:30 óra - BALATONSZABADI - Kincskereső ÁMK Petőfi Sándor Művelődési Ház - Vak Bottyán u. 131

2014. november 14. 18:00 óra - SZENTENDRE Petőfi Kör - Stéger köz 3.

2014. november 15. 14:00 - kb: 20 óráig - BUDAKALÁSZ lásd: plakát - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Szentendrei út 9. A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

2014. november 17. 18:00 óra - RÉVKOMÁROM - Európa Udvar, Borozó

2014. november 21. 17:00 óra - PÁPA - Edvy Malom Fogadó - Gyimóti u. 91.

2014. november 22. 17:00 óra - BUDAPEST - Szombat délután két előadás, : Dr. Bakay Kornél és Dr. Varga Tibor - Rózsavölgyi Közösségi Ház, 1221 Budapest, Ady Endre út 25..

2014. november 24. 18:00 óra - ESZTERGOM lásd: plakát - Kolping Ház - Népkert u. 1.

2014. november 28. 18:00 óra - EGER - Kálvin Ház - Markhót Ferenc utca 2.


Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
2014. OKTÓBER 4. - SZOMBAT - 14.00 órától
  2014-10-01 15:36:31, szerda
 
  ISTENÍTÉLETEK - JÓSLATOK - JELEK a magyar hagyományban!

ÚJ NAPVÁGÁS műsor a Szent Korona Rádión :

ŐSVALLÁSUNK ISTENASSZONYA - Boldogasszony

INNEN LETÖLTHETŐ :Link


BUDAKALÁSZ - 2014. OKTÓBER 4. - SZOMBAT - 14.00 órától

Istenítéletek - Jóslatok - Jelek

a magyar hagyományban

Pogácsa mellett lehet beszélgetni az előadókkal az előadások szüneteiben !

Gyerekeknek : Íjászat és kézműves foglalkozás az előadások ideje alatt! Felnőttek is kipróbálhatják !

______________________________________________________

SZENT KORONA DÉLUTÁNOK

Minden hónapban egy alkalom.

Szervező: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - belépőjegy : 800 Ft - gyerekeknek ingyenes !

Házigazda és állandó előadó : Dr. Varga Tibor a Szent Korona Szabadegyetem alapítója.

______________________________________

Vitéz János esztergomi érsek ebédlőtermében (lovagterem) megfestették a Sibyllákat és

az összes magyar uralkodókat, a szkíta kortól egészen a török uralomig.

A múltat és jövendőt.

Hiszen Vitéz János 1472-ben meghalt, így nem tudhatott a Mátyás uralkodása utáni eseményekről. Nem festethette volna meg II. Ulászló, II: Lajos, Szapolyai és I. Ferdinánd királyok képét sem.

Ennek a régmúltnak, jelennek és az elkövetkezendő időknek az elemzésére vállalkozik

a Szent Korona Délutánok rendezvénye.

________

Dr. ANDRÁSFALVY BERTALAN - A magyarság megosztottságának okai.

Dr. BAKAY KORNÉL - A magyarság szkíta hagyományai.

Dr. HIDÁN CSABA - Híres párbajok, híres fegyverek.

Dr. VARGA TIBOR - Istenítéletek, jóslatok, jelek a magyar hagyományban.

ZSOLNAI GÁBOR - Bajvívó magyarok, végvári vitézek.

_______

Helyszín : BUDAKALÁSZ - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - Szentendrei út 9.

A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

TÉRKÉP : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zieftmicEq9E.kcqdpI7a27gM

Bővebb információ: 06-30-389-3091 level@szentkoronaorszaga.hu www.szentkoronaorszaga.hu

______________________________________________

A Szent Korona Szabadegyetem állandó rendezvényei :


Szent Korona Szabadegyetem - ÚJ képzés indul 2015. FEBRUÁR 28. mindkét szakon :

Magyar Műveltség Szak - szombat-vasárnap : bárki jöhet, nem kell semmilyen végzettség !

Pedagógus-továbbképzés - 120 pont - csak szombati napok - tájékoztató és jelentkezési lap letölthető a www.szentkoronaorszaga.hu honlapról !

A következő képzés kezdési időpontja : 2015. február 28.szombat 9 óra- már lehet jelentkezni !

Szent Korona Délutánok - minden hónapban egy alkalom - szeptembertől a következő év májusáig !

2014 további időpontok : október 4. november 15. december 20.

VI. Szent Korona Tábor - 2015. július 3. 4. 5. 6. - péntek 14 órától hétfő estig.

A pedagógus-továbbképzésen résztvevőknek és gyerekeiknek a négy nap összes programja INGYENES!

IX. Szent Korona Konferencia - 2014. december 27. 28. 29. - mind a három nap ingyenes!

__________________________________________

Dr. VARGA TIBOR előadásai - térkép a helyszínre kattintva :

2014. szeptember 29. 18:00 óra -- ESZTERGOM lásd: plakát - Kolping Ház - Népkert u. 1.

______________________

2014. október 1. 17:30 óra - BALATONSZABADI - Kincskereső ÁMK Petőfi Sándor Művelődési Ház - Vak Bottyán u. 131

2014. október 4. 14:00 órától estig - BUDAKALÁSZ lásd: plakát - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Szentendrei út 9. A HÉV -től pár lépésre - Lenfonó megállónál !

2014. október 6. 18:00 óra - RÉVKOMÁROM - Európa Udvar, Borozó

2014. október 9. 18:00 óra - DOMBÓVÁR - Művelődési Ház - Hunyadi tér 25

2014. október 11-12. 9:00 órától - BUDAPEST - Szent Korona Szabadegyetem - Patrona Hungariae Iskola - IX. ker. Knézits u. 3-13.

2014. október 14. 18:30 óra - TABAJD - Dózsa György u. 2.

2014. október 17. 17:00 óra - DUNASZERDAHELY - Budapest Kávézó

Információk: http://www.magyarmult.com

2014. október 21. 18:00 óra - EGER - Kálvin Ház - Markhót Ferenc utca 2.

2014. október 24. 17:00 óra - PÁPA - Edvy Malom Fogadó - Gyimóti u. 91.

2014. október 27. 18:00 óra - ESZTERGOM - Kolping Ház - Népkert u. 1.

2014. október 31. 19:00 óra - SOMORJA (Felvidék) - Kultúrház (bábterem) - Szél utca 8.


Minden programról itt értesülhet bővebben is : www.szentkoronaorszaga.hu

Facebook esemény ITT : https://www.facebook.com/events/720930211287650/?ref=aymt_homepage_panel !Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
Dr.EŐRY AJÁNDOK-a Szt.KoronaSzabadegyetem tanárának előadása
  2014-07-29 21:20:35, kedd
 
  Dr. EŐRY AJÁNDOK - a Szent Korona Szabadegyetem tanárának előadása


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZENT KORONA SZABADEGYETEM, TV  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2240
  • e Hét: 8310
  • e Hónap: 55381
  • e Év: 2083589
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.