Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
Erdő Péter megáldotta Esztergomban a debreceni virágkarnevál
  2018-08-16 12:32:58, csütörtök
 
  Erdő Péter megáldotta Esztergomban a debreceni virágkarneválra induló kocsikat.
2018. augusztus 15. szerda
Erdő Péter bíboros, prímás augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, az esztergomi bazilikában bemutatott ünnepi szentmisét követően megáldotta a debreceni virágkarneválra Esztergomból induló két virágkocsit.
.........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Mária életéről tanító szentírási
  2018-08-13 14:06:32, hétfő
 
  Mária életéről tanító szentírási részletek után hallgatták meg a zarándokok Erdő Péter bíboros szentbeszédét.
...... .....


A homíliát teljes szövege:
Krisztusban Kedves Testvérek!
Különleges alkalom az idén Nagyboldogasszony ünnepe itt, Mátraverebély-Szentkúton, nemzetünk zarándokhelyén. Készülünk lélekben a 2020-as eucharisztikus világkongresszusra. A boldogságos Szűz Mária segítségét kérjük, hogy megtérjünk és lélekben újjászülessünk.
Ezért állítottuk fel ma itt a nemzetközi eucharisztikus kongresszus keresztjét, a missziós keresztet, amely a magyar szentek ereklyéit rejti. De mi köze van a boldogságos Szűz Máriának az Eucharisztiához és a kereszthez?
A mai evangéliumban arról olvasunk, hogy az angyali üdvözlet után Szűz Mária a kis Jézussal a szíve alatt meglátogatta Erzsébetet. Vagyis Krisztus teste, Krisztus emberi származása édesanyjához, Máriához kapcsolódik. De Jézus Isten-ember, aki képes arra, hogy felemelje, megújítsa, megváltsa az egész emberiséget. És Jézus az, aki nemcsak meghalt a kereszten, hanem fel is támadt, aki emberi testünket, egész emberségünket felvitte az isteni örökélet dicsőségébe. És róla valljuk, hogy édesanyját is részesítette ebben a dicsőségben, őt is testestől-lelkestől fogadta be az örök boldogságba.
Mert a mai ünnep nemcsak arról szól, hogy Mária az üdvözült szentek seregéhez tartozik, sőt ő Mindenszentek Királynéja, hanem hogy ő - Szent Fiához hasonlóan - már földi élete végén, már testben is részesült az örök dicsőségben. Mária mennybevétele tehát felfelé irányítja tekintetünket. Felfelé nem a szó egyszerű, fizikai értelmében, hanem felfelé az evilági életet meghaladó létrend titokzatos magassága irányában. (Quae sursum sunt quaerite - olvassuk Székesegyházunk Duna felőli homlokzatán.) ,,Az odafent valókat keressétek, ahol Krisztus ül az Atya jobbján" - írja Szent Pál apostol (Kol 3,1). Krisztus föltámadása valóságával és erejével magával ragad minket is, akik még a Földön járunk. Ha ő emberi testét már egy megdicsőült állapotban ragyogtatja fel, ahol ,,nincs többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem fáradtság" (Jel 21,4), akkor ezzel a mi jövőnk útját is kijelöli. Maga kérte az Atyától, mégpedig isteni tekintéllyel: ,,Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok, s lássák dicsőségemet" (Jn 17,24).
De Jézus igehirdetése kezdettől arról szól, hogy meg kell térnünk, és hinnünk kell az evangélium örömhírében (Mk 1,15). Az üdvösség tehát nem automatikus, nem magától köszönt be az ember számára. Itt a földön kell megújítanunk szívünket. Itt kell ráhangolódnunk Isten és ember szeretetére
........


Ezért jár városról városra a missziós kereszt, hogy felhívja a figyelmünket Krisztus áldozatára és feltámadására. Hogy emlékeztessen arra, kivel is kötjük össze az életünket, ha igazán és örökre boldogok akarunk lenni. A kereszt nemcsak a szenvedés jele, hanem a feltámadásé is. (,,Vexilla regis prodeunt"- ,,Királyi zászló jár elől".) A keresztet mi győzelmi jelvénynek tekintjük. Isteni védelemnek, a feltámadás ígéretének, emléknek és emlékeztetőnek. És a mi missziós keresztünkben ott rejlenek Magyarország és a környék vértanúinak és többi szentjeinek ereklyéi. Az ő maradványaik felidézik életük, szenvedésük, tanúságtételük példáját. Fogadjuk imádsággal ezt a keresztet. Kísérjük elmélkedéssel, szentségimádással és ha lehet, a segítő szeretet cselekedeteivel a missziós kereszt útját. Kérjük az ő közbenjáró segítségüket is, hogy példájukat mi is követni tudjuk.
A magyar szentek között voltak a hivatásuknak élő nagyszerű családapák, mint Batthyány Stratmann László, a szegények orvosa. Voltak édesanyák, akiknek szeretete túláradt még a családjukon is, és átölelte a betegeket, a szegényeket és a rászorulókat; ilyen volt Szent Erzsébet. Voltak régi és modern szerzetesek és engesztelők, mint Szent Margit, aki királylány létére a leprásokat ápolta, vagy Boldog Salkaházi Sára szociális testvér, aki áldozatosan segítette a szegényeket, és életét adta az üldözöttekért. Voltak vértanú püspökök, főleg az újabb időkben, akik a 20. század nagy keresztényüldözései során életük árán is hűségesek maradtak Krisztushoz. Istennek hála sokan voltak ezek a hősök. Olyanok, mint Scheffler János, Bogdánfy Szilárd, Romzsa Tódor, Gojdics Péter Pál, Apor Vilmos, Meszlényi Zoltán, és mások. De voltak szentjeink közt munkások is, mint Boldog Sándor István, aki a munkás fiatalokat szalézi világi testvérként a sztálini diktatúra idején hittanra tanította. Ezért pedig az életével kellett fizetnie.
Krisztus mindenkit életszentségre hív. Nem csupán valami kisebb-nagyobb jó próbálkozásra. Nem csupán bátortalan megtérési kísérletekre, amelyek sikerében talán magunk sem bízunk. Hanem a tökéletességre hív minket, mint a szenteket, és felajánlja hozzá végtelen isteni kegyelmének forrását, a saját lándzsával átvert szívét, amelyből vér és víz folyt ki, amelynek szeretetéből a keresztség és az Oltáriszentség kiapadhatatlan forrása fakad. Ebben teljesedik be a zsoltár titokzatos ígérete a fénylő, az örök Jeruzsálemről: ,,Minden forrásom belőled fakad" (Zsolt 87, 7). Ebbe a városba kap meghívást minden nemzet. Ez az örömhírünk tartalma. Ez a missziónk üzenete. Nincs olyan keresztény, aki ne kapna hivatást, hogy ezt az örömhírt továbbadja minden embernek.
Mert a világnak Krisztus kell. A világnak kellünk mi is, mert Krisztushoz tartozunk. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
A Missziós keresztről
  2018-08-05 14:50:13, vasárnap
 
  - Ozsvári Csaba ötvösművész alkotása, a missziós kereszt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma.
A világnak kellünk mi is, ha Krisztushoz tartozunk - Erdő Péter bíboros
Erdő Péter bíboros katekézise
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szentmise Gál Ferenc professzor emlékére
  2018-07-26 16:26:39, csütörtök
 
  Halálának 20. évfordulója alkalmából, szentmise keretében emlékeztek meg Dr. Gál Ferenc teológia professzorról szülőhelyén, Pácinban, július 25-én. A homíliát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondta.
Videó Link.
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Megmaradni Krisztus kötelékében” – főpásztori sz
  2018-07-02 17:13:27, hétfő
 
  Megmaradni Krisztus kötelékében" - főpásztori szentmise Jászfényszarun
Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be a Jász Világtalálkozón.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Erdő Péter bíboros a konzisztórium után:
  2018-06-30 10:10:23, szombat
 
  Erdő Péter bíboros a konzisztórium után: küldetésünk mindig az egész világhoz szól!
2018. június 30. szombat 08:26
Június 28-án konzisztórium keretében Ferenc pápa 14 új bíborost kreált. Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén június 29-én pedig a pápa szentmisét mutatott be. Erdő Péter bíboros, prímás részt vett a konzisztóriumon és koncelebrált a pápával a szentmisén.
........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Hálaadó szentmisét mutattak be Ferenc pápáért Budapesten
  2018-06-29 23:15:09, péntek
 
  2018. június 29. péntek 21:38
Ferenc pápa megválasztásának ötödik évében Szent Péter és Pál apostolok főünnepén, június 29-én hálaadó szentmisét mutatott be Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, a konferencia tagjaival a budapesti Szent István-bazilikában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Jún. 29. ünnepli születésnapját Erdő Péter bíboros prímás
  2018-06-26 10:22:09, kedd
 
  Isten éltesse sokáig!
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Erdő Péter bíboros Szent Adalbert-díjjal tüntette ki .....
  2018-06-25 00:02:47, hétfő
 
  Erdő Péter bíboros Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Tarlós István főpolgár mestert.
2018. június 24. vasárnap 16:30
Erdő Péter bíboros, prímás főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia búcsúján, június 24-én. A szentmise végén a bíboros kitüntetést és pápai áldást tartalmazó oklevelet adott át Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgár mesterének 70. születésnapja alkalmából.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Közös gondolkodás a háláról a teremtésvédelem jegyében
  2018-06-18 09:44:24, hétfő
 
  2018. június 17. vasárnap 16:33
,,A hála mint a fenntarthatósági fordulat alapja" címmel rendeztek teremtésvédelmi konferenciát június 16-án a Párbeszéd Házában. A rendezvényen többek közt Erdő Péter bíboros, prímás is felszólalt.
Erdő Péter bíboros, prímás Hála és bizalom - a hálaadás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus gondolatkörében címmel tartott előadást. A főpásztor beszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 287 db bejegyzés
e év: 3126 db bejegyzés
Összes: 35442 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 597
  • e Hét: 3900
  • e Hónap: 72182
  • e Év: 1204439
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.