Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
Körmös zúzapörkölt
  2018-07-25 12:03:16, szerda
 
  Egy nagy fej hagyma összekockázva,megdinsztelve rá a zúza,köröm,egy nagy paradicsom beleszelve(héja nélkül),egy paprika beledarabolva,só,bors és mielőtt készen van kb.harminc percel előtte rászórni a törött paprikát.Mikor a körömcsontról leválik a hús,akkor van kész.Kb.három óra kell neki.
Károly Huszák‎ receptje, facebook, Őseink élete és étele és így főzünk mi .
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
CSIRKEMELL tekercs
  2018-04-26 15:46:40, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:
3 csirkemell
3 tojás
15 dkg reszelt sajt
10 dkg kukorica
2 gerezd fokhagyma
1 paprika
petrezselyem zöldje

bors
150 ml tejföl
császárszalonna


Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk egy tálban jól összekeverjük.

A tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk.

A tepsit kibéleljük császárszalonnával ugy hogy a végei kilógjanak ezután beleöntjük a masszát és betakarjuk a kilógó császárszalonnával,

150 fokon 1 órát sütöm.

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu



 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Stifado - Ciprusi pörkölt
  2018-04-26 14:24:01, csütörtök
 
  Stifado

1/2 kg marhalábszár
1 dl olívaolaj
2 dl száraz vörösbor
3 db vöröshagyma
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál fahéj
1 babérlevél
néhány szem boróka bogyó
1 teáskanál chili
só, bors

Az olajon megpirítjuk a megtisztított, kockákra vágott marhahúst, ha a nyers színét elvesztette, hozzáöntjük a bort és 10 percig főzzük. Majd hozzáöntünk egy pohár vizet és beledobjuk az apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomokat és a fűszereket. Kuktában kb. egy óra alatt készre főzzük. Lehet friss kenyérrel, tésztával, burgonyával is tálalni, de én most rizzsel készítettem.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Currys csirke
  2018-04-26 14:19:41, csütörtök
 
  fél kg kockázott csirkemell
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom
2-3 evőkanál curry fűszerkeverék
1 doboz kókusztej
3 banán


Olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a húst. Addig sütöm, míg kifehéredik. Megszórom a curryvel, felöntöm a kókusztejjel, és beledobom a felkockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózom, majd pár perc alatt puhára főzöm. Hozzáadom a felszeletelt banánokat, még egyet rottyantok rajta, és rizzsel tálalom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Kukoricás-tejszínes csirke
  2018-04-26 14:16:39, csütörtök
 
  50 dkg kockázott csirkemell
1 konzerv kukorica
1 fej hagyma
1 dl tejszín
1 dl tejföl
néhány evőkanál reszelt parmezán
só, bors, oregánó
olaj

A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a tejszínt és a tejfölt. Egyet rottyantunk rajta, majd megszórjuk a parmezánnal. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Bazsalikomos-aszalt paradicsomos hústekercs
  2018-04-26 12:01:56, csütörtök
 
  8 szelet hús (karaj, csirke/pulykamell stb.)
aszalt paradicsom
friss bazsalikom
pesto
só, bors
olaj

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük egy kevés pestóval, ráhelyezzük a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, majd a bazsalikom leveleket. Feltekerjük, és serpenyőben minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Majd még néhány percre betesszük a sütőbe. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Sörben sült ropogós bőrös karaj
  2018-04-26 10:31:40, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 szép bőrös karaj csontjával (ez a példány 1,5 kg volt)
7 dl NEM hideg sör
5-6 gerezd fokhagyma
3-4 babérlevél
10-12 szem borókabogyó
kevés koriendermag


Elkészítése:
Hogy egyszerűen és könnyen fel tudjuk majd kockázni a bőrkét először forraljunk egy kevés vizet. Annyit, hogy a karaj bőrkéjét és a zsírját érje, de a húst már ne, hiszen mi nem főtt karajt szeretnénk, hanem egyben sült pecsenyét. Nem kell sokáig a vízben áztatni és forralni, 3 perc elég is neki.Ha kivettük a vízből picit várjunk, hogy ne legyen forró a bőrke, addig készítsük elő a fűszereket, pucoljuk meg a fokhagymát, bontsuk ki a sört (és ha már kibontottuk borzadjunk is el tőle, hiszen ez egy langyos sör! Így gyorsan nézzünk körül a hűtőben, hogy van-e bent lehűtve másik - természetesen nekünk). Ha a nagy sörfrász után kicsit lenyugodtunk szépen vagdossuk be a karajon a bőrt. Amire vigyázzunk, hogy NE VÁGJUK BE A HÚSIG! Azaz csak magát a bőrkét és a zsírréteg egy részét vágjuk be, így sütés közben nem fognak leesni a bőrke-kockák. Én mindig akkora kockákra vágom, amekkora szeletekre szeretném majd vágni sütés után.
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, hadd melegedjen, míg mi végzünk az előkészítéssel. A sörből 4 decit öntsünk egy tűzálló tálba. Tegyük hozzá az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a babért, a szétnyomkodott borókabogyót és a koriandermagot. Ezzel szépen meg is ágyaztunk a husinak. Most jön egy kicsit nehezebb rész, készüljünk tehát fel a jéghideg sörből való kortyokkal rá. Tehát a karajt szépen dörzsöljük be sóval, de vigyázva, hogy a bőrkére semmi ne jusson, hiszen akkor nem lesz ropogós! Ha ezzel megvagyunk ültessük bele a besózott húst az előkészített fürdőbe -azaz a fűszeres sörbe- bőrével felfelé.A maradék sörből spricceljünk a bőrkére, majd fedjük le az egészet (én alufóliát használtam). Így már be is tehetjük a sütőbe, és lefedve kb. 1 óráig sütjük. Közben kétszer kivesszük, és a bőrkét meglocsoljuk sörrel, majd visszafedjük és mehet újra vissza. Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy vettem egy egyszerű vízpermetezőt (amivel ruhákat szoktak nedvesíteni, én pl. a bazsalikomokat szoktam az erkélyen még permetezni vele, persze azt vízzel és nem sörrel). Egy óra múlva vegyük ki a kaját, egy vékony hústű ilyenkor már simán átszalad a húson. Újabb sörpermet a bőrkének és már alufólia nélkül mehet vissza a melegbe. Kb. 20 perc alatt a ropogós pirosra fog sülni. Elkészültünk!

Ha szép ropogósra sült a bőrke vegyük ki a sütőből, és a karajt emeljük ki a szószból. Nagyon fontos, hogy ne trancsírozzuk azonnal, kell neki 10 perc amíg alkalmas lesz rá. Nyugi, nem fog kihűlni! Addig a fennmaradt pecsenyelét forraljuk fel, dobjuk ki belőle a babérleveleket, viszont tegyünk hozzá kevés lisztet, majd pürésítsük és tádá, pecsenyemártást is tudunk adni mellé. Most szeletelhetjük a húst. Ha csontosat vettünk (ahogy én is) először vágjuk le a csontjáról a húst és csak utána szeleteljük (naná... ;) Savanyúsággal, hideg sörrel kínáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Moldvai rántott vagdalt hús
  2018-04-26 09:42:18, csütörtök
 
  Moldvai rántott vagdalt hús
(Pârjoale moldoveneşti)
Készülhet bármilyen húsból (disznó, marha, bárány, szárnyas stb.), de ha valódi moldvai vagdalt húst óhajt valaki készíteni, akkor a fele-fele arányban kevert disznó- és marhahús az igazi. A húst kétszer kell átdarálni, tejben áztatott kenyérbél hozzáadásával. Apróra vágott fokhagymaszárat vagy mujdeit adunk hozzá, fűszerezzük. Vajjal vastagon kikent edényben a húshoz gyúrjuk a tojást (fél kiló húshoz kettőt) és egy reszelt nyers burgonyát. Miután jól összegyúrtuk a keveréket, egy lapítót vastagon beszórunk zsemlemorzsával (prézlivel), majd evőkanalanként vesszük az őrölt húst, és a prézliben hengergetve gombócot formázunk, amit egy széles késsel aztán ellapítunk, míg dundi hüvelykujj vastagságú galuskákat nyerünk. Serpenyőben vajat olvasztunk, amikor forr, a húsgombócokat mindkét oldalukon pirosra pirítjuk. Amikor kisült, szűrőkanállal kiszedjük. Akkor jó, ha kívül ropogós, belül viszont nem száradt ki a hús. Körítésként a legjobban újkrumpliból készült, olvasztott vajjal meglocsolt püré illik hozzá.Link
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Burkolt csirkecombok
  2018-04-20 21:31:11, péntek
 
 

Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb
4 ek tejföl
1 csokor aprított petrezselyemzöld
fél fej lilahagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
12 szelet bacon
kevés olaj

Elkészítése:

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük.

Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, beletesszük a megmosott és megszárított combokat, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.

A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütjük.

Ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Toszkán csirkeragu
  2018-04-20 21:28:19, péntek
 
 

Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)

1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. Még 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet, a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még, végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.

Ha szükséges sózzunk még utána.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 524 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 2016
  • e Hónap: 6341
  • e Év: 148757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.