Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/133 oldal   Bejegyzések száma: 1326 
Almás-zabpelyhes piskóta krémsajttal
  2018-08-26 21:34:59, vasárnap
 
  Hozzávalók: (20x20-as formához, 16 kocka)

12 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
6 gr szódabikarbóna
3 gr sütőpor
1kk. őrölt fahéj késhegynyi
őrölt szegfűszeg és őrölt szerecsendió
3 nagyobb alma
5 dkg vaj, megolvasztva
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor

20 dkg natúr krémsajt
1 ek citromlé
1 citrom lereszelt héja
7 dkg porcukor
2 ek. durvára vágott dió

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem.
Az almákat meghámoztam, kimagoztam,kockára vágtam és botmixerrel pürésítettem.
Az almapépbe mixeltem az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd a száraz hozzávalókkal simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt formába tettem és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig - tűpróbáig - sütöttem.
A krémsajtot 2-3 percig a mixer legmagasabb fokozatán habosítottam a porcukorral, citromlével és a citrom lereszelt héjával.
A kihűlt sütire kentem, durvára vágott dióval megszórtam a tetejét.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Habos vaníliás szelet
  2018-08-26 21:29:42, vasárnap
 
  Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
40 g vaj
0,5 dl cukor
0,5 dl liszt
1 ek tej
1 nagyobb tojás
1 ek bonbonmeggy likőr (vagy rum)

1 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor - ebből az egyik kanál vaníliás cukor (házi készítésű, őrölt vaníliadarabokkal)
20 g vaj

2 tojásfehérje
8 dkg porcukor

25 dkg eper



A csokoládét gőz felett felolvasztottam a vajjal és lehúztam a tűzről. Elkevertem benne a tojást, a tejet, a likőrt, majd hozzáadtam a cukrot, és beleszitáltam a lisztet is. A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaforma aljára simítottam, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. (Nálam kb. 20 perc alatt sült meg, de mivel minden sütő más, végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tészta, akkor készen van.)
Az epret félbevágtam és a kihűlt piskótát megpakoltam vele. A pudingot a szokott módon megfőztem, elkevertem benne a vajat és az epres tésztára öntöttem.
A tojáshehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá vertem. Teáskanállal halmokat tettem a közben kicsit megszilárdult puding tetejére. A sütőt grillfokozatra állítottam, és 1-2 perc alatt megpirítottam a hab tetejét.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fantasztikus sütemény
  2018-08-08 14:45:24, szerda
 
  Meggyes szelet másként

A barna piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
220 g cukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 üv meggykompót
200 ml liszt

Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj

Csoki máz a tetejére:
160 g csoki
20 g vaj

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.

Összeállítás:
Kakaós piskóta - krém - fehér tészta - csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Szilvalekváros táska
  2018-08-08 14:36:08, szerda
 
  Hozzávalók
50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin ráma), 30dkg fél grízes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákat sütő papírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Még melegen megszórhatjuk porcukorral.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes, zselés kocka
  2018-08-08 14:28:04, szerda
 
  5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor

1 üveg meggybefőtt, a levével együtt
fél csomag zselatinpor

20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej

A meggyeket kettőbe vágtam, a zseléport forrásig kevertem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöttem a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítettem. Egy 20x30 cm-es tepsit kibéleltem folpack fóliával, így öntöttem bele a meggyzselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Másnapra megdermedt, lehűt, kiborítottam egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöttem meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm. Miután a piskóta kihűlt kettévágtam, megkentem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztattam a zselét, amit előtte középen kettévágtam és két darabban tettem rá a krémre, mert így könnyebb volt vele bánni. Arra került a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húztam a krémbe.

Vaníliakrém: 2 tojás sárgáját kikevertem 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, hozzávertem a lisztet, fokozatosa adtam hozzá a hideg tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főztem. 20 dkg vajat(lehet margarin is), kikevertem 20 dkg porcukorral és adatonként hozzákevertem a kihűlt vaníliapudingot.Ez egy nagyon finom, könnyű krém így, gyakran használom. Lehet tovább ízesíteni, kakaóporral, akkor finom csokikrém lesz.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes szelet
  2018-08-08 13:38:53, szerda
 
  Hozzávalók:

20 dkg Rama
3 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 üveg meggybefőtt (én 80 dkg magozott meggyet tettem )
9 kanál cukor
12 kanál liszt (9+3 kanál)
10 db tojás
rum
csoki reszelék

Elkészítése:
9 tojásból piskótát sütünk, felébe kakaót teszünk, a tepsi aljába alufóliát rakunk és megkenjük olajjal. Ráöntjük a meggyet, rárakjuk a csokis piskótát és arra rá a fehéret sütjük. 3dl tejet felfőzzük 3 kanál liszttel, 1 tojással. 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd egybe keverjük a tejes liszttel, majd rummal ízesítjük, a meggy tetejére kenjük a krémet és csoki reszelékkel megszórjuk. 30x 35 gáz tepsi méretű.
(sv: piskótát forditva a tepsibe)

Link



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Szigetközi meggyes tejszínes
  2018-08-08 13:19:03, szerda
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, és erre a habtejszínt.
A tetejére lehet csokit reszelni.
Tipp:
Ha tökéletes piskótát szeretnél, akkor kövesd az itt található leírást!Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-grizes habos
  2018-08-08 13:12:40, szerda
 
  Hozzávalók
2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 kanál kristálycukor
kevés fahéj
20 kanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 kanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 kanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 kanál.
Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.
2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.
Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.
Kockákra vágjuk.
(fél adag is elég)
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes csoda
  2018-08-08 13:08:59, szerda
 
 
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg cukor
1 evk.kakaó
5 dkg zsír
fél csomag sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
Krém:
fél l tej
1 csomag vanília puding
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. /közepes tepsi hátulján/
A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben,majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk.A pudingot megfőzzük,majd kihűlés után,összekeverjük a cukros margarinnal.Végül óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat, és a lecsepegtetett meggyet.A krémmel megtöltjük a két lapot,és csokival leöntjük a tetejét.Másnap szeleteljük. Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes - rumos szelet
  2018-08-08 12:53:29, szerda
 
  2x 4 tojás
2x 8dkg porcukor
2x 6 dkg finom liszt
2x 2 dkg kakaó
2x 2 ek víz
2x 1 ek olaj
2x 1 / 2 sütőpor

Töltelék:68 dkg meggybefőtt ( jól lecsepegtetni )
3 ek rum vagy rumaroma, 10 dkg babapiskóta gömbölyű amit négy felé tördelünk a krémhez, 2 cs tejszínű puding, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg ráma

Elkészítés:
A tészta hozzávalókból kétszer kell egyforma lapot sütni!
Pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot hagyom kihűlni közbe kevergetni ne pilésedjen be a teteje.A vajat habosra keverem,és hozzáadom a kihűlt pudingot, bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet,és a rumot összekeverem majd a tölteléket rárakom az alsó lapra. Ráteszem a másik lapot és beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csokimázzal bevonom a tetejét, pár óra múlva lehet szeletelni
24 x 34 tepsibe kell sütni
Szakács: Ilona

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/133 oldal   Bejegyzések száma: 1326 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 8680
  • e Év: 175572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.