Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya
  2018-04-13 14:46:41, péntek
 
  Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
1 póréhagyma
15 deka főtt füstölt sonka
3 deci tejszín
15 deka reszelt parmezán
5 deka vaj
só, őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Egy tűzálló jénait kikenünk a megmaradt vajjal, és lerakjuk a fele burgonyát. Rátesszük a sonkás pórét, majd beborítjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tejszínbe belekeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a burgonya-rakottasra. Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Köretek
  2018-02-07 14:05:06, szerda
 
  1. Párolt zöldség
A neve alapján akár unalmas is lehetne, pedig végtelen változatban készíthető, vagy mi magunk állítjuk össze, hogy milyen zöldségfélékből, vagy kihasználhatjuk a fagyasztottan kapható választékot, ami szinte napról napra bővül. Még olyan is van, hogy úgy van összeállítva, hogy: zöld, sárga vagy piros. További variálási lehetőség a fűszerezés. És akkor még lehet dúsítani tejföllel vagy tejszínnel. Mondom, hogy végtelen ...

2. Sült répa
Miért mindig csak sült krumpli, mikor répa is lehet? (Vagy zeller, karalábé.)

3. Sült paprika
Főleg paprika, bele kis hagyma, tökéletes íz minden húsféle mellé.

4. Cukkíni és/vagy padlizsán sütve
Lehet kockára, csíkokra, karikára vágni, lehet serpenyőben, grillen, szabadtűzön sütni. Mindenhogy jó.

5. Puliszka
A puliszkát leginkább tejjel, juhtúróval, ordával, esetleg szilvalekvárral szokás enni. De legalább olyan jó köretnek pörkölt vagy más szaftos hús mellé. Különösen praktikus, ha nagyobb társaságnak nem akarunk nokedlivel vacakolni.

6. Gratinírozott zöldbab
Más néven csőben sült. Tejfölös vagy tejszínes, tojásos öntettel lesütve. Más zöldségből is finom, nálunk a kelbimbó a nyerő.

7. Tejszínes répa
Ez nem tojásos, csak tejszínes. Nem répafőzelék, annál sokkal jobb.

8. Citromos zöldbab
Könnyű, frissítő főzelék.

9. Pirított gríz
Ugyanúgy elkészítve, mint a tarhonya. Én a resztelt májhoz sokkal jobban szeretem, mint a főtt krumplit.

10. Párolt cékla
Végül is ez is párolt zöldség (vagy pirosság), de mégis más kategória, bármilyen sült vagy rántott, bundázott húshoz illik.

11. Párolt káposzta
Hagyományosan liba- vagy kacsasülthöz, hurkához, no meg ne felejtsük el a régi étlapok "csemege sertéssült, pir. burg., pár. káp." nevű leggyakoribb ételét sem.

12. Paprikás ragu
Talán a sült paprika téli változata, több hagymával, répával dúsítva, kevésbé sütve, inkább párolva.

13. Sült gomba
Az ehető gombák az élelmiszerek egy külön csoportját alkotják, bár gyakran a fűszerek, illetve a zöldségek közé is sorolják őket. A gomba nagyon sokoldalúan felhasználható, leggyakrabban "húspótlóként" alkalmazzák, de kár lenne nem szerepeltetni köretként is.

És még van a galuska, tészta, tarhonya, rizs különféle adalékkal (kivéve a borsót), krumpli sokféleképpen, és főzelékek hagyományosan és kevésbé.Link
 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Nokedli (túrós)
  2017-09-28 11:03:02, csütörtök
 
  30 dkg nyers krumpli reszelve
25 dkg túró
45 dgk liszt
4 tojás
kb 1 dl szóda

Az egészet összekeverni, kiszaggatni és kifőzni.
Finom, omlós puha.
 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Pörkölthöz egy finom nokedli recept
  2017-09-19 11:21:16, kedd
 
  A pörkölthöz most találtam egy finom nokedli receptet Amibe fél kg liszthez 2-3 tojás kell víz és fél dl tej só .Ha forr a főző víz csak utána szabad kikeverni a nokedli tésztát ,hogy a sikér tartalom ne jöjjön ki mert akkor gumis lesz a tészta . Lehet felerészben réteslisztet használni. forrás facebook  
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Húsos zöldségfasírt
  2017-05-26 10:45:43, péntek
 
  Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 cukkini
40 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
friss zöldpetrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Mikor összeállt, fasírtokat formálunk belőle és kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olajjal és 30 percen át sütjük 180 fokon. Időnként megforgatjuk, hogy átsüljenek.

ketkes.com


 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Sajtos burgonyafalatkák
  2017-03-01 21:41:18, szerda
 
  Hozzávalók:

1 kg burgonya
3 db tojás
125 ml tejföl
50 g reszelt sajt
2 ek. vaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete:

A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.

Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.

Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.

Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.

A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Karfiolpogácsa
  2017-02-26 20:39:53, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1 fej karfiol
2 tojás
3-4 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
3 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál rozmaring
só, bors
olaj

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejszínt és jól összekeverjük. Kis pogácsákat formálunk belőle és forró olajban mind a két oldalát megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Zöldségköret
  2017-01-30 10:57:29, hétfő
 
  1 nagy sárgarépát és egy karalábét 2-3 cm hosszú vékony csíkokra vágni + kb ugyanennyi fehér káposztát is felvágni. Serpenyőbe vele, 1 leveskocka, egy kis víz alá és megpárolni. Isteni.  
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Fokhagymás-paradicsomos rizs
  2017-01-11 11:47:27, szerda
 
  Hozzávalók:
- néhány gerezd fokhagyma, aprítva,
- sűrű, házi paradicsomlé (nálam 3 dl),
- rizs (nálam barnarizs)
- 1 rúd fahéj,
- kb. 3-4 marék konzerv csicseriborsó vagy párolt zöldborsó,
- só
- zsiradék.

Elkészítés:

1. A rizst zsiradékon átfuttatjuk, majd felöntjük paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy a folyadék nagyjából kétszerese legyen a rizsnek. Sózzuk és az aprított fokhagymát hozzáadjuk. Beledobunk egy rúd fahéjat is.

2. Puhára főzzük a rizst (ahogy egyébként is szoktuk).

Link

 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Lilahagymás sütőtök
  2016-12-14 08:48:43, szerda
 
  Hozzávalók a tökhöz:
1 sütőtök (kb 1 kg egészben)
4 lilahagyma
1 marék kakukkfű
Só, bors, bazsalikom

A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, lila hagymát pucolva felnegyedeljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, rétegezzük bele a tököt, fűszereket, hagymát, majd a tetejére teavajat szeleteljünk. Fóliával letakarva, fél dl vizet alá öntve 20 percig pároljuk, utána pedig a kellő puhaság eléréséig fólia nélkül süssük. Nekem 20 perc volt, 200 fokon.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.