Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Mascarpone házilag
  2017-05-11 08:32:25, csütörtök
 
  1 db 450 gr. legalább 20% tejföl, és gézlapok.
Elkészítése: Egy magasabb tál fölé helyeztem egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk. Amikor elkészült a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe) Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Így pucolj főtt tojást pillanatok alatt
  2017-03-17 07:36:35, péntek
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Kreatív palacsintadesszert
  2017-02-07 10:00:38, kedd
 
 





Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Ági baglyos muffinja
  2017-01-27 10:31:39, péntek
 
  Hozzávalók a muffinhoz

20 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tojás
5 dkg vaj/margarin
1 cs. sütőpor
2,5 dl tej
3-4 ek. kakaópor
Ízlés szerint esetleg fahéj,
tört csoki, dió, apróra vágott aszalt gyümölcsdarabok stb.

A díszítéshez

1 zacskó kör alakú kakaós keksz
1 tojásfehérjéből készült cukros hab
1 zacskó M+M csokigolyó
kevés Nutella

Elkészítés

A tojást, a cukrot, és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva, belekeverjük a kakaóport. Ízlés szerint tehetünk bele kicsi fahéjat, összetört csokidarabokat, diót, aszalt gyümölcsöt - kinek mi jön be... (Mi csokidarabkákkal készítettük.)
A tésztát muffinsütőbe tett muffinpapírokba töltjük és előmelegített sütőben készre sütjük. (kb 20 perc, 160-170 fokon, hőlégkeveréses sütőben)

Közben elkészítjük a díszítést:

A bagoly szemeihez kétszer annyi csokis kekszet veszünk elő, mint ahány muffint készítettünk. (nekünk a fenti tésztából úgy kb. 17-19 muffin jött ki)
A kekszek közepére a felvert cukros tojáshabból jó nagy, bagolyszemhez illő "szemfehérjét" csinálunk és mindegyik "szemfehérjére" ráteszünk egy-egy színes csokigolyót. (két-két szem legyen egyforma színű, de lehet nyugodtan piros, kék, zöld is. A sárga csokigolyókat hagyjuk meg a csőrnek! Lehet "normális" bagolyszemet csinálni: a fehér rész közepére tenni a színes csokipasztillát, de nagyon aranyos a bandzsa bagoly is: csoki pasztilla a fehérje szélére! Mi mindkettőt csináltunk!)

Ha a muffinok nagyjából kihűltek, akkor a tetejüket megkenjük egy kis Nutellával, ráragasztunk 2 szemet, majd a szemek közé élére állítva egy sárga csokigolyót, ami a bagoly csőre lesz.

És kész is a különleges és finom bulisütemény!
(leírva kicsit bonyolultul hangzik, de mi a lányommal kb. fél óra alatt csináltuk meg a 17 muffint, már 2x!!!!)
Garantált siker!!!
Jó étvágyat, sok sikert!
Tálalás

kb. 17-19 muffun jön ki a megadott mennyiségből

Link



Több idő volt megcsinálni és 24 db jött ki.
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Virágsüti muffin formában
  2017-01-12 09:02:58, csütörtök
 
  Link



Virág alakú süti, ami muffin-sütőben készül.
Meglátásom szerint: sima linzertésztából készül, a közepében pedig baracklekvár van. Bár az is elképzelhető, hogy pudinggal töltötték.Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Színes cukor házilag
  2016-12-12 19:57:25, hétfő
 
  Hozzávalók:

5 dkg ún. finom kristályszemcséjű cukor (nagyobb közértekben, hipermarketekben kilós kiszerelésben kapható)
Pár csepp színes dekorációs ételfesték. A legolcsóbb, Szilas márkájú bőven megteszi. (25 gr-os kiszerelésben kapható kb. 60 Ft-ért)
Öntsd egy nagyobb tálba a cukrot és cseppents rá a festékből. Keverd el jó alaposan. Ha halvány, adj még hozzá pár csepp ételfestéket.
Amikor elérte a kívánt színt, tedd félre egy fél napra-napra. Ki fog száradni és egy ijesztő tömb lesz belőle. Ne ijedj meg!
Tedd át egy erősebb, zárható zacskóba. Az Ikeában és drogériákban kapható műanyag "cipzáros" zacsi tökéletes lesz. Kezd el finoman ütögetni, dörzsölni. Szép lassan a cukortömb szétesik, ismét finom szemcsés, de immár színes cukor lesz belőle.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi, a maradékot tedd félre, jó lesz még máskor is.

Link



hozzávalók:
kristálycukor, néhány csepp ételszinezék
leírás Link

 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Töltött virágsüti
  2016-12-01 12:37:30, csütörtök
 
  Kedvenc töltelékes süteményünk tésztáját virág formában szúrjuk ki, és muffin sütő mélyedéseibe nyomkodva, a virágokba töltsük a tölteléket.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Sakktábla torta
  2016-12-01 12:35:16, csütörtök
 
  Tortaformában sütött sárga- és kakaós piskótalapot különböző méretű tálak segítségével szeletelve, majd váltakozva egymásba helyezve káprázatos sakktábla-szerű tortát állíthatunk össze kedvenc krémünkkel és/vagy lekvárral összeragasztva, krémmel, csokoládéval bevonva.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
NE DOBD KI a MARADÉKOT!
  2016-02-15 15:02:21, hétfő
 
  1. Az egyik állandó probléma kenyér kérdése. Különösen, ha nem tartósítószerben gazdag csomagolt változatokat választjuk. A megmaradt zsömlék és kiflik több módon végezhetik.

Mákos vagy diós guba készülhet belőlük. A félszáraz kifli a legjobb. Megszívja magát tejjel, megszórva vaníliás cukorral és dióval, mákkal, esetleg mandulával.
Kiszáríthatjuk és prézlinek házilag ledarálhatók. Ha minden baráti körnek, nagycsaládnak van egy prézli darálója már elég. Olykor összegyűlve, az egész családnak hónapokra készíthető
A szikkadt darabokat felkockázzuk, és kevés olajban megpirítjuk. Az olajba tegyünk borsot és zöldfűszereket esetleg pirospaprikát. A pirított kenyérkockákat levesbe vagy salátákba adagolhatjuk. Isteni!



2. Szintén gyakori probléma a megmaradt gyümölcs és zöldség. Ezek az alábbi módon végezhetik.

A maradék gyümölcsöket vegyes gyümölcssalátának összevágjuk és lecukrozzuk. A zöldségek is salátaképpen végezhetik. Ha feldúsítanád ezt a keveréket egy fejes saláta kb. 100 Ft-ba fog kerülni hozzá.
A gyümölcsöket egy fél liter tejjel kikevert pudinghoz adhatjuk, isteni csemege gyerekeknek.
Gyümölcskenyérbe süthetjük bele. Ezeket előbb viszont érdemes lecukrozni.
Mind a zöldséget, mind a gyümölcsöt lefagyaszthatjuk későbbre fagylaltkelyhekhez, gyümölcslevesbe, lecsóba, zöldségpörköltbe jók lesznek a túlérett darabok is!


3. A víz kérdésköre napjainkban nagyon fontos. Egyre többször száradnak ki a nagyobb folyók is, hozamuk ingadozó, járásuk bizonytalan. A növényzet, a virágok gyakran teljesen kitikkadnak nyáron. Ha flakonos vizet iszunk, gyakran marad az alján néhány korty, ami hamar állottá válik, és csapban végzi. Ezeket a vizeket gyűjtsük össze egy locsolókannába, és apránként adagoljuk szobanövényeinkhez, így tápsós oldatra sem kell költenünk!

4. Magok, dió, búzakorpa.

5. A lassan megromló termékeknek is létezik lejárati idejük. Olykor el sem tudjuk képzelni a darált dióval, vagy diópótlóval mit kezdjünk, mondjuk egy karácsonyi beigliből megmaradva. A magok jó része megfelelő salátákhoz, szószokhoz. Nem kell feltétlen kenyeret sütni belőlük, vagy újra kelt tésztát készíteni mákkal. Nagyon jó lehet, ha veszünk olcsó réteslapot és legfeljebb néhány almát. Reszelt, lecukrozott almával ezek a maradékok isteni tölteléket képezhetnek a rétesbe.

6. Ha maradék tejterméked van, állott, több napja nyitva lévő tej, vagy tejföl, esetleg sajt vagy túró ne habozz felhasználni. A túrót legegyszerűbb vargabélesnek elkészíteni egy adag kifőzött cérnametélttel és tejföllel. A tejföl és joghurt jó lehet gyümölcskrémekbe, főzelékekbe habarni. A maradék tejből készíthetünk turmixot, elég, ha egy kevés fagyasztott gyümölcsünk és kis cukor, vagy fahéj található otthon. De készülhet belőle madártej is. A régi sajt tésztára vagy panírozva, lefagyasztva finom eleség.

7. Tojás. Bár ma már egyre többen tudatosan nem fogyasztanak tojást - a magyar étkezési kultúrában még mindig nagy szerephez jut a baromfitermékek, így a tojás fogyasztása is. Ha a tojás már kezd lejárni, és szeretnénk elhasználni, ezer és egy fajta rántottát készíthetünk belőle, ha ennek mennyiségét is meghaladja - és mivel ez nem igazán lefagyasztható finomság - legjobb, ha töltött tojást készítünk. Ez kiváló hidegtál. Kevés mustár, tejföl némi fűszer, pl. bors és szerecsendió kell hozzá. A megfőzött tojásokat hosszában kettévágva, kikaparjuk belsejüket. A tojássárgával kikevert fűszeres krémet azután minden tojásba visszatölthetjük. Ez hidegen is fogyasztható de sajttal meg is süthető.


8. Régi gyümölcslevek is gyakran megmaradnak a polcon, esetleg ha gyermekek egyszerre több gyümölcslevet bontanak fel, mert úgymond csak a szemük kívánja, és megmaradnak ezek a levek. A legjobb ilyenkor, ha vegyes gyümölcs koktélt készítünk. Érdemes összeönteni egy turmixgépbe az italokat, és, hogy a kellemetlen vegyülési ízt elkerüljük egy fél citrom levét hozzáadni, finom pikáns koktél!

9. Hasonlóképpen járhatunk a búzaliszttel vagy más lisztfélékkel is. Bár néhányan megeszik a lejárt dátumú lisztféléket, a legtöbben mégis tartanak a lisztbe befészkelő kártevők jelenlététől. Ha nagy mennyiségben maradt meg liszt, készíthetünk palacsintát, amibe bármit kenhetünk, túrót, mákot, gyümölcsöket, pudingot, még tejberizzsel is megtölthetjük. Szintén finom lehet ha kalácsnak keverjük ki tojással és cukorral ezt a tésztát, vagy vajat morzsolva belé sós purit, kenyérfélét készítünk. Gyermekek ezt önagában is imádják. Ha félsz, hogy prézlid is avasodásnak indult ezt szintén felhasználhatod kenyérgombócok vagy ún. bodag készítéséhez.

10. Burgonya. A krumpli igen sokáig eláll, télen pincében, nyáron is a lakás hűvös részeiben. Kiváló étel. Bármikor, bármi készíthető belőle. Legegyszerűbb élelmiszerünk, ami ezerféleképpen elkészthető. Ha a krumpli kezd ruganyossá válni, lehet túl vizes, és nehéz lenne olajban kisütni. Ha viszont előfőzöd, majd egy tepsibe, kevés olajjal és fűszerrel magas hőfokon fél órát sütöd, mennyei grillezett steak burgonyát kaphatsz. Ha nagyon gumis már, krumplipürének még akkor is alkalmas. Esetleg vegyes zöldséglevesbe, vagy sabjiba, zöldséges szószokba. A legegyszerűbb és legolcsóbb változata ennek néhány szem krumpli, pár répával és egy fej paradicsommal összekeverve. Használjunk hozzá római köményt, kurkumát, hinget, kevéske fahéjat, sót és olajat is. Főzzük össze, rizzsel vagy kenyérrel is fogyasztható!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
Ötletek kalács formázáshoz
  2016-02-10 10:04:18, szerda
 
  Több oldal, sok ötlet

Link



Link



Link



Link



Link
 
 
0 komment , kategória:  Kreatív   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 1532
  • e Hónap: 10240
  • e Év: 162643
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.