Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
Csirkés paella
  2018-07-04 09:42:44, szerda
 
  Hozzávalók 4 főre
1 nagyobb csirkemell csíkokra vágva (csirke combból is készíthetjük
5 dl húsleves
20 dkg rizs
1 zöldpaprika
kaliforniai paprika
1 kisebb üveg zöldborsó konzerv (friss is lehet)
1 közepes fej hagyma
1 paradicsom
1kk.sáfrány
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek. olivaolaj
só,bors

Elkészítés:

A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Krumplis ganca
  2018-04-26 09:34:49, csütörtök
 
  Hámozva feltesszük a krumplit főzni, majd amikor kész a főzővízben teljes összetörjük, ezt a krumplis híg pépet visszatesszük a tűzhelyre, majd így melegen annyi lisztet teszünk bele fokozatosan, amíg a főzés folyamán szaggatható masszát nem kapunk, sózzuk, esetleg borsozzuk. Ha kész, akkor kizsírozott tepsire sűrűn galuskákat szaggatunk, közéjük tehetünk pirított hagymát, dinsztelt káposztát. Sütőben ropogósra pirítjuk.  
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Virslis nokedli savanyúkáposztával
  2018-04-26 09:32:24, csütörtök
 
  1 tojásból nokedlit főzök
1 pár virslit karikára szelve pici zsíron átforgatok törtpaprikával, sóval, borssal
1-2 marék hordós káposztát megdinsztelek.

Jénait (zománcos tepsit) meglocsolod a virsli-szafttal, rá egy kis tejfölt.
Arra rakod először a nokedlit, majd a virsli karikákat, legfölül a párolt káposztát. A tetejét megkened tejföllel, a sütőben összesütöd (vagy a mikróban). Olcsó, finom, laktató.
 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Csőben sült burgonya
  2018-04-18 10:12:48, szerda
 
  Hozzávalók:

5 közepes főtt burgonya kockára vágva,
kb. 15 szalámi, kolbász vagy egyéb hasonló felvágott vékonyra vágva,
1 kápia paprika vékony csíkokra vágva,
margarin,
1 ek. zsemlemorzsa,
2 tojás,
100 ml tejföl,
só,
bors
oregánó
reszelt sajt.

A kerámia tepsit megkentem margarinnal és megszórtam zsemlemorzsával. Beletettem a főtt, kockára vágott burgonyát és szépen elterítettem, hogy mindenhova jusson de ne legyen túl sok egymáson. Rászórtam a vékony csíkokra vágott szalámit, az ugyancsak vékonyra vágott kápia paprikát.

Egy tálba felvertem a tojásokat, hozzáadtam a tejfölt, a főszereket és csomómentesre kavartam, majd egyenletesen ráöntöttem a burgonyára.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a tojás megsült. Ekkor rászórtam a reszelt sajtot, visszatoltam a sütőbe és még kb. 10 percig sütöttem, hogy a reszelt sajt ráolvadjon.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Orosz szelet
  2018-04-18 09:46:27, szerda
 
  Hozzávalók személyenként:

1 - 2 szelet sertéshús,
1 kis fej hagyma,
1 cikk fokhagyma,
kevés szalonna,
1 - 2 burgonya
só,
bors.

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágtam és elhelyeztem a fólián. A fóliát akkorára hell méretezni, hogy csomagoláskor legyen elég arra, hogy betekerjük a tartalmát úgy, hogy a sütéskor keletkező gőz ne tudjon kijönni.
A szalonnára ráhelyeztem a kipotyolt, sózott, borsozott hússzeletet.
Erre ráhelyeztem a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát és megsóztam.
Következett a hámozott és szeletekre vágott burgonya és a maradék hagyma, amit szintén megsóztam.Összecsomagoltam úgy, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle.
Jénaiba tettem és sütőbe toltam. Kb. 30 - 40 percig sütöttem alacsony tűzön. Ekkor kivettem, kibontottam és mivel úgy a hús, mint a burgonya puha volt már, kibontva visszatettem kicsit, hogy piruljon, de nem kell sokat hagyni, mert csak a saját leve van és megég.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával
  2018-04-18 09:42:43, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg közepes nagyságú burgonya,
50 dkg füstölt sonka,
1 csomó leveszöldség,
30 dkg mirelit zöldborsó,
2 közepes fej hagyma,
5 dl sonkalé,
2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál főzőmargarin,
őrölt bors,
só.

A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem.

A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben).

Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett zöldséget és az apró és vékony szeletekre vágott sonkát.

Link




 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Szatmári tepsis hús
  2018-04-13 10:05:48, péntek
 
  Hozzávalók, az eredeti recept szerint (én kevesebből készítettem): 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyemzöldje, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.

A krumplit héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikára vágva beletesszük. Rárakunk a kisült szalonnából és a húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle (ha sok lenne, hagyhatunk belőle, amit majd a mártásba keverünk). Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockára vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk és összeforraljuk. Ha kell, öntünk még egy kevés vizet bele, hogy kissé híg, folyékony legyen. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Link



eredeti recept:
Szatmárcseke: Szatmári tepsis hús

Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.Link
 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
ZÖLDSÉGES kuszkusz
  2018-03-20 13:24:54, kedd
 
  Hozzávalók:
250 gr kuszkusz
250 ml forró víz
1 ek teavaj
Olívaolaj
Fél citrom leve

Paprika
Koktélparadicsom
Uborka
Újhagyma
Petrezselyem

A kuszkuszt tedd egy nagyobb tálba, sózd meg, majd öntsd le forró vízzel és keverd el. Tegyél hozzá egy evőkanál teavajat, ezzel is keverd át, és lefedve tedd félre 20 percre
Ízlés szerint aprítsd fel a zöldségeket, és végül egy nagy csokor aprított petrezselymet is adj hozzájuk
Vedd elő a kész kuszkuszt, halmozd rá a zöldségeket, csavard rá a fél citrom levét, locsold meg olívaolajjal, és keverd el.
Tálald üvegpohárban és máris kész a vendégváró csoda! Jó étvágyat hozzá!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Burgonyás-szalonnás káposzta
  2018-03-01 10:12:03, csütörtök
 
  Szükségünk lesz:
káposzta
vöröshagyma
fokhagyma

bors
búzafinomliszt sűrítéshez
füstölt hús
szalonna
burgonya

A káposztát lereszeljük vagy késsel vékonyra vágjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, erre rakjuk rá a káposztát és kevés vízzel felöntjük, majd a káposztát félkeményre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, hozzákeverjük egy kevés vízben csomómentesre kevert lisztet, majd a káposztát puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tetszés szerinti darabokra vágott füstölt húst és szalonnát.
A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd felszeleteljük. A krumplit elkeverjük a káposztával és egy sütőtálban 180 fokon 10 percig sütjük. Jó étvágyat!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Csőben sült kelbimbó
  2018-02-02 11:28:56, péntek
 
  Hozzávalók

50 dkg kelbimbó
15 dkg füstölt comb
1 db tojás,
5 dkg trappista sajt
5 dkg margarin
5 dkg liszt
5 dl tej
1 fej hagyma
olaj

reszelt szerecsendió

Elkészítés

A megtisztított, szükség szerint félbe- vagy negyedbe vágott kelbimbót, sós vízben vagy gőzön, 5 percig pároljuk.
Felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kelbimbót és 2 percig pirítjuk.
A füstölt húst vékonyra szeleteljük. Megolvasztott margarinon megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojást.
Kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük a hagymás kelbimbót és a füstölt húst. Leöntjük a besamelmártással és forró sütőben 20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 1236
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 124540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.