Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Andrea Bocelli Fatimában: Itt minden lélegzetvétel imádság
  2018-05-23 21:23:21, szerda
 
  2018. május 23. szerda 19:57
Andrea Bocelli múlt héten Fatimában járt, hogy énekével hozzájáruljon a portugáliai kegyhely jubileumi ünnepségsorozatához, amely a Mária-jelenések századik évfordulóján, tavaly vette kezdetét. A híres olasz tenor a személyes imádságra is időt szakított.
A kegyhely is kitett Facebook-oldalára egy képet Bocelliről, amint térden csúszva imádkozik. Úgy, ahogy a hívők a kegyhelyeken világszerte megmutatják odaadásukat és áldozatos lelkületüket Istennek
Az énekes Facebook-oldalán gyönyörűen szól a Szűzanya és a kegyhely szerepéről: ,,Minden anyában ő beszél, minden anyaméh, amely életet ad, az ő megtestesülése, földi megjelenése.
Mária az egyetlen út, hogy megérkezzünk az Atyához - ő a mi égi közvetítő és vigasztaló Anyánk.
Vannak helyek, mint a fatimai Rózsafüzér Királynője kegyhely, ahol a levegő Vele van átitatva, olyannyira, hogy minden lélegzetvétel imádsággá válik."
Fotó: Andrea Bocelli
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Felújított angyalszobrok várják .....Máriakémd
  2018-05-23 10:49:55, szerda
 
  Felújított angyalszobrok várják a német búcsúra érkezőket Máriakéménden.
2018. május 22. kedd 19:58
Május 27-én, a Szentháromság vasárnapi német búcsún már régi pompájában csodálhatják meg a hívek a Baranya megyei Máriakéménd temploma előtt álló két pirogránit angyalszobrot.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Merjünk-e a Szentföldre zarándokolni?
  2018-05-22 23:47:09, kedd
 
  2018. május 20. vasárnap 16:04
A kérdésről Horváth Zoltánnal, a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom plébánosával - aki évtizedek óta vezet zarándoklatokat Jézus életének helyszíneire
Képen: Magyar zarándokcsoport Názáretben Horváth Zoltán vezetésével
........


A szentföldi zarándoklat egy életre meghatározó élményt jelent - mondják sokan, akik már felkeresték Jézus életének helyszíneit. A médiából sugárzó hírek azonban rengeteg hívőt elriasztanak attól, hogy vállalkozzanak egy szentföldi útra az izraeli-palesztin konfliktus és a közel-keleti helyzet bizonytalansága miatt. A Vatikáni Rádió utánajárt, mennyire megalapozottak ezek a félelmek: Horváth Zoltánt, a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom plébánosát kérdezték, aki immár több évtizede rendszeresen visszatér Jézus földjére.
,,Amikor a Szentföldön vagyunk, átjár bennünket a Jézussal való személyes kapcsolat. Az ott kapott isteni szikra benne marad az emberben, és ezért érdemes többször is visszatérni Krisztus földjére" - mondta. ,,A zarándokok letehetnek egy nehéz csomagot, amely húzza a kezüket. Ehhez ki kell hogy nyissák tenyerüket, el kell engedniük azt a csomagot, hogy aztán szabad legyen a kezük és át tudják ölelni Jézust." A Zoltán atya vezetésével nemrégiben a Szentföldön járt zarándokokat arról kérdezték, mit jelentett számukra a szentföldi út.
,,Felemelő megélni azt, hogy ott lehetek, ahol a mi Urunk Jézus Krisztus megtestesülése, működése és feltámadása történt. Ezeket a helyeket megérinteni, megsimogatni, illetve felkeresni azokat a helyszíneket, ahol magyar emlékek vannak. Csodálatos megélni azt, hogy nemcsak katolikus vagyok, hanem magyar is. Tehát számomra a magyarságomnak a megerősítése is volt ez az út."
Az Egyesült Államok május 14-én áthelyezte nagykövetségét Tel Avivból Jeruzsálembe. Giacinto-Boulos Marcuzzo püspök, a latin patriarkátus helynöke a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozva kiemelte: kérjük az érdekelt országok politikai vezetőit, hogy munkálkodjanak a béke megteremtésén. A sok árny mellett azonban Jeruzsálemben néhány fénysugár is felvillan: a zarándokok. ,,Folyamatosan növekszik a zarándoklatok száma. A fellendülés nyilvánvaló - mutatott rá örömmel a püspök. - Elsősorban Kelet-Európából: Oroszországból, Ukrajnából, valamint Ázsiából: Vietnámból, Kínából, a Fülöp-szigetekről, Koreából, Japánból érkeznek a zarándokok. Nincs ok az aggodalomra az ideérkező hívek számára, mert a Szentföldön a zarándokokat »érinthetetlennek« tekintik. Ma sokkal inkább, mint bármikor korábban Jeruzsálemben a béke a zarándokok lábán jár. Nyugodtan gyertek a Szentföldre" - hív mindenkit Giacinto-Boulos Marcuzzo püspök, a latin patriarkátus helynöke.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra .....
  2018-05-22 17:10:43, kedd
 
  Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra ösztönöz. Főegyház megyei majális Máriaremetén.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Idén először volt ez a nap Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott be szentmisét.
A majálison - melynek témája ,,az Eucharisztikus közösség - közösség az Egyházban" volt - ezúttal is képviseltették magukat a katolikus iskolák, a lelkiségi mozgalmak, a szerzetesrendek és természetesen a plébániák. A pódiumbeszélgetések témái is a plébániai élethez kapcsolódtak - szó volt többek között az ünnepekről, a táborok szervezéséről, az imaéletről és a szociális tevékenységről is.
A délelőtt folyamán a szabadtéri oltárnál szentségimádást tartottak a Nyolc Boldogság Közösség vezetésével.
...... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón
  2018-05-20 22:12:08, vasárnap
 
  2018. május 19. szombat 16:42
Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke volt az idei csíksomlyói búcsú szónoka a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyergen május 19-én.
Az ünnepi szentmisét Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, Tamás József csíkszeredai segédpüspök, valamint Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök mutatta be a koncelebráló papsággal együtt a Hármashalom-oltárnál. A szentmise kezdetén Jakubinyi György gyulafehérvári érsek emlékeztetett arra, hogy az idei a 451. fogadalmi zarándoklati búcsú. Felidézte: egykor a székely ősök azt fogadták, hogy ha a Szűzanya megsegíti őket őseik hite megőrzésében, akkor pünkösd szombatján minden évben elzarándokolnak Csíksomlyóra. A búcsú céljának nevezte, hogy a zarándokok megerősítést kapjanak őseik hitében.

- Marian Adam Waligóra, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnökének homíliája:
Kedves Testvérek!
Kedves Magyarok! Főtisztelendő Érsek Úr, Püspök atyák, Tartományfőnök úr, Paptestvérek, Tisztelt Elnök úr a feleségével! Tisztelt közjogi méltóságok! Kedves szerzetes testvérek! Az egész történelmi Magyarország területéről érkezett kedves zarándok testvérek!
Kedves televíziónézők, a Mária Rádió hallgatói! Kedves fiatalok, hiszen a fiatalok éve van a főegyházmegyében! Külön szeretettel köszöntöm a vendéglátó székely és csángó népet!
2016. augusztus 3-án, az általános kihallgatás idején a Vatikánban, Ferenc pápa Lengyelországból, az ifjúsági világtalálkozóról visszatérve, a częstochowai látogatására utalt. Pontosan visszaemlékezve imádságára, amelyet a mi lengyel nemzeti kegyhelyünkön átélt, a következőket mondta: ,,Ez alatt az út alatt megtekintettem a częstochowai kegyhelyet is. Mária kegyképe előtt ajándékot kaptam, az Édesanya tekintetét..."
A mai napon, itt, Csíksomlyón, ezen a szent helyen mindenki elmondhatja, hogy ,,megkaptam az Istenanya tekintetének ajándékát". Ahogy Ferenc pápa Częstochowában, a Szűzanya kegyképe előtt imádkozva, mi is itt, Csíksomlyón, ez előtt a kegyszobor előtt állva, valóban ,,megkapjuk az Istenanya tekintetének ajándékát."Emlékszem arra, amikor 25 évvel ezelőtt mint fiatal pálos kispap álltam az itteni kegytemplomban és várakoztam a többiekkel, hogy a kegyszoborhoz érve megérinthessem a Szűzanya lábát, közelről belenézhessek anyai szemébe. Soha nem fogom ezt a pillanatot elfelejteni, annak ellenére, hogy Lengyelországban, Częstochowában térden csúszva számtalanszor megkerültem a Fekete Madonna kegyképét, és arcába tekintve állhattam előtte. Tudom, hogy éppen akkor, amikor az imádság különleges pillanatait éljük át, ténylegesen ,,megkapjuk az Istenanya tekintetének ajándékát." Ez az ajándék nagyon fontos az életünkben és hivatásunkban.
...... .........Kedves testvérek!
Mindezt azért mondom, mert mindannyiunknak szüksége van az Istenanya közelségére. Mi, hívő emberek, gyakran megyünk Krisztus Anyjához ezért a közelségért. Elzarándokolunk kegyhelyeire: itt, Erdélyben, Csíksomlyóra, hogy megérintsenek bennünket a híres kegyszobor kegyelmei; Lengyelországban Częstochowába, hogy térdelve körbejárjuk a Szűzanya oltárát, és találkozzunk tekintetével a kegyképen keresztül; Fatimába, hogy többször megérintsük az Ő jelenésének a helyét... és még sokfelé, azért, hogy az Isten Fia Anyjának közelségén keresztül megtapasztaljuk Isten számunkra megmutatkozó kivételes jelenlétét. Valljuk be őszintén, hogy ez nekünk gyakran hiányzik. Ezért keressük ezt Mária tekintetében, az abból ránk áradó kegyelmekben, és az Isten előtti közbenjárásában.
Fontoljuk meg, hogy miért is zarándokolunk?
Miért vagyunk itt, ebben a csodálatos közösségben; hívő emberek közösségében, egy nemzet közösségében, szívből imádkozó emberek közösségében?
Bizonyosan azért, hogy tanúságot tegyünk más testvéreinkkel való egységünkről a hitben. Ugyanakkor azért is, hogy kézzelfoghatóvá tegyük, megmutassuk, hogy egy nemzet vagyunk, egy nép, amely szereti Istent és saját szülőföldjét. (Ezért, magyar testvéreim, soha ne engedjétek el egymás kezét, akárhol is éltek a világon!) De mindenekelőtt azért vagyunk itt, mert szeretnénk valamit kérni, kiesdekelni Mária közbenjárása által az Istentől. Szeretnénk megtapasztalni kegyes, szerető anyai tekintetét. Egyrészről itt akarunk hagyni valamit magunkból, másrészről el akarunk vinni valamit ennek a helynek szentségéből. Új erőt szeretnénk meríteni belőle, a lélek erejét - amelyre oly nagy szükségünk van a hétköznapokban.


Szeretett zarándok testvérek!
Azok az indítékok, amelyekkel megérkeztünk ide, Csíksomlyóra, nagyon fontosak. Mindegyiknek komoly jelentősége van számunkra. Nem lehet egyik sem közömbös. A mindennapi életünkben szükségünk van olyan pillanatokra, amikor megerősítjük és megújítjuk lelkünket, hitünket. Mária ezen a helyen kétségtelenül nagyon sokat segít nekünk. Erről nem kell nekem benneteket meggyőznöm. Ez a mostani nagy búcsús nap, amit itt átélünk évről évre - több mint 400, egész pontosan ebben az évben már 451 éven keresztül - megmutatja nekünk, hogy az erdélyi, magyarországi és a világ minden részéről érkező magyar hívők hol keresnek igazi segítséget és védelmet. Ezen a helyen most az egész magyarság így fohászkodik: ,,Most segíts meg, Mária..."
Mária a mai napon, pünkösd szombatján arra szólít bennünket, hogy itt, ebben a természet adta utolsó vacsora termében gyűljünk össze, és tartsunk ki Vele együtt az imádságban. Vele együtt várakozzunk az isteni adományokra - a Szentlélek új sugallataira, hivatásunk megerősödésére.
Amikor Máriára tekintünk, megtanuljuk felismerni Isten ránk vonatkozó terveit. A mai evangéliumban Mária hivatásának csodálatos leírását hallottuk. A hírüladás, az angyali üdvözlet evangéliumának is nevezzük. Igen, ez egy serkentő írás, amely az ember szívében lezajló isteni műről szól. De ami még ennél is szebb: a legtökéletesebben tárja elénk, hogyan kell válaszolni Isten megszólítására. Mária itt egy rövid és konkrét választ ad. Nincs hosszas értekezés. Mindenfajta ingadozás nélkül mondja: ,,Legyen nekem a Te igéd szerint." Ennyire egyszerű. Milyen könnyűvé lehet tenni a lelket, amikor az Ő világos, egyértelmű, Istennek adott válaszát halljuk...
És milyen a mi válaszunk Isten adományaira?
Nem mindig olyan szép, egyenes vonalú, mint amilyen Máriáé. Az utóbbi hetek megmutatták, hogy nekünk bőven van ezen mit átgondolnunk és javítanunk.
Az elmúlt hónapban, áprilisban, megviselt bennünket az, ami a világ szeme láttára történt egy gazdag, modern európai országban, Nagy-Britanniában, a liverpooli kórházban. Hallottuk a média által közvetítve Lengyelországban, Olaszországban és más európai országokban, gondolom itt is, hogy a jog hatalmába burkolózva hogyan mondtak le egy Alfie nevezetű gyermek életének védelméről. Az egyetlen bűne az volt, hogy megbetegedett, nem tudott magától lélegezni, az agyában keletkezett betegség miatt... És az is a bűne volt, hogy olyan szerető szülei voltak, akik a lehetőségekhez képest, a jelenlegi orvostudomány eszközeivel, segíteni akartak neki, de a bírósági ítélet ezt nem tette lehetővé. Emlékezzünk csak Jézus szavaira: ,,Mindaz, amit a legkisebbnek tesztek, velem teszitek..." Érthető, hogy ez mindenkinek csalódást okozott, az emberség vizsgája volt. Csalódást, az evangéliumot hallgatva és hirdetve. Íme, látjuk, hogyan lehet megölni egy gyermeket, miközben ez a világ a kozmosz legutolsó sarkát is kutatja, feltárja a tenger mélyét, mesterséges intelligenciát alkot, diagnosztizálja a legcsodálatosabb, legprecízebb eszközökkel és gépekkel a legritkább betegségeket, ugyanakkor nem kifizetődő számára megtartani egy kisfiú életét, akinek csak oxigénre, vízre és ételre lett volna szüksége. Mindehhez még az is hozzátartozik, hogy Ferenc pápa latba vetve egész pápai tekintélyét, biztosította volna a Vatikán orvosi ellátását, hogy segítsen a gyermeknek és reményt adjon a szüleinek. És még az is ide tartozik, hogy a világon milliók követelték Alfie életben maradását. Mit szólhatunk ehhez? Elfelejtette a barbár világ a szeretet parancsát, elfelejtette az ember legalapvetőbb jogait.


Kedves testvérek!
Mennyire eltávolodtunk mindattól, amit ma hallottunk és átelmélkedtünk, vagyis Mária szent és tiszta szavaitól: ,,Íme, az Úr szolgáló leánya, legyen nekem a Te igéd szerint." Sajnos, mindig megismétlődik bennünk, emberekben a sátáni gondolat: ,,Nem fogok szolgálni." Elfordulunk Isten akaratától, és magyarázkodunk, aminek semmi köze sincs az igazi szeretethez. Mária, akihez ma eljöttünk, szereti az életet. Nyitott szívvel fogadja a hírt, hogy az Isten Fia Anyja lesz. Istennek azt mondja: ,,Igen. Jó. Elfogadom hivatásomat. Azonosulok vele... Legyen nekem a Te igéd, a Te szavad szerint." És amikor kell, harcol a Gyermek életéért, Egyiptomba menekül Józseffel, és óvja a kicsi Jézust, nem akar megszabadulni tőle, mint szükségtelen dologtól. Ezért szeretném példaként említeni a lelki adoptálás lehetőségét. Vagyis egy általunk ismeretlen, és az abortusz által veszélyeztetett magzatért imádkozunk kilenc hónapon keresztül, fogadalomtétellel megerősítve.
A korábban fájdalomtól és tehetetlenségtől átitatott kemény szavak azért fakadtak ki belőlem, mert napokon keresztül láttuk erőtlenül a megrázó kontrasztot, vagyis egy gazdag ország megcsodált kicsi gyermekét az angol királyi házaspár karjaiban, miközben nem tudott védelmet nyújtani annak a másik kisgyermeknek a liverpooli kórházban.


Kedves testvérek!
Mária szereti az életet. Szeret minden Istennek átadott, az Ő hangját meghalló, akaratát szívesen teljesítő életet.
Mi, akik Vele együtt összegyűltünk ezen oltár köré, ahogy a tanítványok az utolsó vacsora termében, imádkozva várjuk a Szentlélek eljövetelét, könyörögjünk ennek a Léleknek az ajándékaiért: mindazokért az adományokért, amelyek saját, keresztény életünkhöz szükségesek. Ez alól senki sem kivétel, mindannyiunkra vonatkozik: fiatalokra, idősekre, világi hívőkre, papokra és szerzetesekre egyaránt.
Szeressük, ahogy Mária szerette saját hivatását. Szeressük ne csak magunkat, hanem legyünk érzékenyek mások iránt is. Leginkább akkor, amikor valaki nagyon kicsi, nagyon beteg, és nem tud egyedül megküzdeni saját jogaiért. Nehéz nekünk a Nagy-Britanniában tapasztalt események felidézése, amelyek egy kiforgatott és számunkra elfogadhatatlan világ történései. Ez nem a pesszimizmusnak a hangja, hanem inkább figyelmeztetés az élettel kapcsolatos becsapással szemben. Mert lehetetlen azt mondani Istennek: ,,igen", ,,legyen nekem a Te igéd szerint" - ugyanakkor meg úgy cselekedni, hogy az Ő akarata ne valósuljon meg az életemben.
,,Igen." Mária következetes. Az Ő ,,legyen nekem a Te igéd szerint" mondata világos jelzés, hogy szereti Isten akaratát, és mindent megtesz azért, hogy az meg is valósuljon életében!


Kedves zarándok testvérek!
Legvégül köszönöm nektek azt, hogy itt vagytok! Elviszem Lengyelországba, Częstochowába a ti imádságaitokat. Büszkék vagytok arra, hogy magyarok vagytok - erről tanúskodik az idehozott számtalan zászló és a helységneveiteket tartalmazó feliratok. Isten, áldd meg a magyart! Áldjon meg mindannyiótokat, akik szeretitek az életet, családjaitokat, gyermekeiteket!
Máriával együtt mondjuk: Istenem, legyen nekem a Te igéd, a Te szavad szerint!
Egyik legcsodálatosabb írótok, Fekete István megfontolandó szavaival búcsúzom, aki így szól a magyar szívekhez:
,,Ne imádj hát mindent, édes Magyarom, ne szórd lelked aranyát, nyelved szépségét a rombolás disznai elé, ne imádj semmit, csak az Istent, mert nem tudod, milyen idők jönnek, és nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha veled van az imádság és veled van az Isten."

Forrás: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye; MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Élő közvetítés 9 -órától. Pünkösdi nagy búcsú 2018
  2018-05-19 08:32:10, szombat
 
  lő közvetítés 9 -órától. Pünkösdi nagybúcsú 2018.
• A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kis bazilika jelvényt kísérő kordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó-hegyek közötti nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz. A szentmise délután fél 1 órakor kezdődik, amelyet nm. és ft. dr. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke, nm. és ft. dr. Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, nm. és ft. Tamás József csíkszeredai segédpüspök, valamint Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök mutat be a koncelebráló papsággal együtt. A búcsú egyetlen meghívottja a szentmise szónoka, Marian Adam Waligóra OSPPE pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra pálos kegyhely és kolostor előljárója lesz.

Videó Link

...... ........... ........... ........... .....

 
 
1 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A Boldogasszony-zarándokvonat útja 05.18
  2018-05-18 22:13:02, péntek
 
  2018. május 18. péntek 10:20
A csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony-zarándokvonat Nagyváradot, Kolozsvárt és Marosvásárhelyet érintette május 17-én. A zarándokokat minden állomáson ünnepélyesen köszöntötték
A nagyváradi állomásra csütörtökön délben futott be a Boldogasszony-vonat. A zarándokokat Böcskei László megyéspüspök és Fodor József általános helynök fogadta. A főpásztor a zarándokok imájába ajánlotta a nagyváradi egyházmegyét, és Isten áldását kérte további útjukra és életükre.
A vonat délután, több mint negyven perces késéssel érkezett Kolozsvárra, ahol tánccal és pogácsával köszöntötték a zarándokokat. Veres Stelian plébániai kormányzó úgy fogalmazott, ez a találkozás ,,mindannyiunkat megerősít keresztény hitünkben, nemzetünk tudatában és az összetartozás érzésében". Hozzátette: ,,Napjainkban hatványozottan szükségünk van a Boldogasszony, a Magyarok Nagyasszonyának oltalmára, valamint a hitre, a reményre, a szeretetre, mert a csüggedés sokszor vesz erőt nemzetünkön.
Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: azt kívánja, hogy a zarándokok érezzék otthon magukat Erdélyben, és a tág értelemben vett Kárpát-medencében. ,,A zarándoklás meghaladja a felekezeti kereteket, ez magyarságunk megélése" - fogalmazott Oláh Emese.
Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzuljának megfogalmazása szerint a zarándokok jelenléte és e találkozás ,,bizonyítja leginkább ragaszkodásunkat a hagyományainkhoz, kultúránkhoz, nemzeti értékeinkhez, egymáshoz, valamint azonosságtudatunk megőrzésének képességéhez".
A zarándokok nevében többen is üdvözölték a helyieket, köztük a zarándoklat lelkivezetője, Varga Lajos váci segédpüspök is.

Magyar Kurír
...... .......- A Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói búcsút Változatos műsorokkal készül pünkösd ünnepére a közmédia. Szombaton, május 19-én 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsút.
A Duna Televízión szombaton délután 2 órától a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című magyar művészeti műsort láthatják a nézők. 14.55-től a Jónak lenni jó - Visszatekintő kisfilmet ajánljuk; majd egy magyar filmdrámát Ranódy László rendezésében, Akiket a pacsirta elkísér címmel.
A Duna World csatornán szombaton délelőtt 10.40-től a Csángók költője - Egy csángó amerikai éjszakában című dokumentumfilmet, 15.45-től pedig a Csíksomlyói pünkösdi búcsút követhetik a nézők. Este nyolc órakor kezdődik a Dokuzóna, melyben először Zarándokút a Szentföldön, végül a Zarándokút Bosznia és Hercegovinában című nemzetiségi dokumentumfilm látható a Duna World csatornán.
Az M3 szombat estére Gaál Albert-filmekkel készül: 19.20-kor a Férfiak mesélik..., majd a Baltazárok című magyar tévéfilmet tűzi műsorára. Az M2 Petőfi TV szombat estére koncerteket tűzött műsorára: 22.45-től Little G Weevil, 00.20-tól az Interpol zenél az ifjúsági csatornán.
Vasárnap, május 20-án 11 órától evangélikus pünkösdi istentisztelet közvetítését láthatják a nézők Kiskőrösről a Duna Televízión; majd 12.50-től Jó ebédhez szól a nóta. A csatorna vasárnap 13.25-kor megismétli a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című művészeti műsort. Gyönyörű tájakra kalauzol vasárnap délután az M5 csatorna: 17 órától a Vad vidékek - Brazília, 18 órától a Négy évszak a magyar pusztán című dokumentumfilmet kínálja.
Vasárnap este a Szent Ferenc című kétrészes olasz filmdráma első részét tűzi műsorra a Duna Televízió. Az M2 Petőfi TV vasárnapi Filmklubjában az Ébredések című amerikai filmdrámát, míg az M3 kínálatában a Szabó István rendezte Szerelmesfilm című mozit láthatják a nézők.
Pünkösdhétfőn, május 21-én 9 órától a Duna Televízió közvetíti felvételről a csíksomlyói csángó misét. Este 22 órától az Övék a mennyek országa 3. - Szíria című magyar hírműsort, 22.31-től pedig a Szent Ferenc olasz filmdráma második részét tűzi műsorra a csatorna.
Hétfőn az M5 csatornán 20.10-től A kék bolygó következő részét láthatják az érdeklődők, majd 21.15-től Richard Wagner: A walkür című háromfelvonásos zenedrámáját élvezhetik a Kárpát-medence egész területén ingyenesen, akár HD felbontásban is az M5 csatorna nézői. Az M2 Petőfi TV ifjúsági csatorna kínálatában hétfő este 21.05-től látható a 7kor nálam! Dallos Bogival és Weisz Fannival; majd 22.40-től az Akusztik, benne Molnár Tamás szerzői estje.

Forrás: MTVA Sajtóosztály
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Érseki mise és Mindszenty Napok Törökszentmiklóson
  2018-05-07 22:13:15, hétfő
 
  Bérmálással egybekötött szentmisét mutatott be az egri főpásztor május 6-án Törökszentmiklóson a Szentháromság templomban. A helyi egyházközség ezzel egy időben a XII. Piusz pápa által 70 évvel ezelőtt adományozott Fájdalmas Anya szobrot és a 20 éve felállított Mindszenty - emlékhelyet is ünnepelte

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A máriaremetei karizmák ünnepén hirdetik meg
  2018-05-04 22:53:42, péntek
 
  Erdő Péter bíboros a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második előkészületi évét május 21-én, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői majálisán, a karizmák ünnepén hirdeti meg Máriaremetén.
A második előkészületi év témája: közösség az Egyházban, mottója: "Az Eucharisztia forrás az Egyház számára".
Az idei karizmák ünnepének programja reggel 9 órakor veszi kezdetét. A máriaremetei kegytemplom parkjában családi programokkal várják az érdeklődőket, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt lesznek játék- és más foglalkozási lehetőségek.
10 órától négy felkért plébános és világi munkatársaik tesznek tanúságot plébániai közösségi életükről. Ezt a beszélgetést a délelőtt folyamán többször is megismétlik.
10 órakor kezdődik az egyházmegyei ministránstalálkozó is, amihez a hivatásgondozó és ifjúsági referatúra programjai is csatlakoznak.
Ugyancsak 10 órától Bittsánszky Jánosné egyházmegyei családreferens várja a házaspárokat, illetve a házas közösségek tagjait, hogy együtt gondolják át az előttünk álló év törekvéseit, különös hangsúllyal az Eucharisztiára.
A karizmák ünnepéhez kacsolódóan a hagyományokhoz híven a parkban felállított sátraknál plébániák és egyházi intézmények fogadják az érdeklődőket.
A szabadtéri oltárnál 13 órakor kerül sor az egyházmegyei ministránsverseny eredményhirdetésére, majd negyed 2-kor Erdő Péter bíboros mond buzdítást annak a ministránscsapatnak, akik plébániájuk képviseletében nyáron Rómában részt vesznek a nemzetközi ministránstalálkozón. Többnyelvű szóróanyagokkal hírét viszik majd a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak és az ehhez kötődő előkészületi programnak.
13.30-kor hirdeti meg a főpásztor a NEK második készületi évét, és iránymutatást, buzdítást is fűz ehhez.
A pünkösdhétfői ünnep szentmiséje 14 órakor kezdődik majd a szabadtéri oltárnál. Ezután, várhatóan negyed 4-kor találkoznak majd a plébániák missziós küldöttei a NEK Titkárság szervezésében. Az önkéntesek, akik a saját közösségüket lelkesítik, hogy bekapcsolódjanak a kongresszus szervezésébe, előkészületeibe, eddigi tapasztalataikat osztják meg egymással.
A karizmák ünnepén folyamatosan lesz szentségimádási lehetőség. A helyszíntől nem messze a Nyolc Boldogság Közösség tagjai a nap folyamán többször is tanítást adnak az imáról és a szentségimádásról az odaérkezőknek. A templomban folyamatos lesz a gyóntatás, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós vándorkeresztje is ott lesz Máriaremetén - stációszerűen felállítva.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
MEDJUGORJE -. 2017 évben
  2018-05-03 13:26:26, csütörtök
 
  Pillanatképek 2017. 09.11-14
Csukor Árpád - Képek: saját fotók
Zene: Mária énekek
Videó Link

Medugorje-i zarándoklat Kemenes Gábor atyával 2017.október 19-24.
Videó Link

Medjugorje Jan 2017 with Blurred Girl Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 280 db bejegyzés
e év: 2010 db bejegyzés
Összes: 34330 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4936
  • e Hét: 26670
  • e Hónap: 151699
  • e Év: 867232
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.