Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
Az utolsó szentmise után..
  2018-12-16 22:59:52, vasárnap
 
  Ma azért imádkozunk, hogy a Brenner János elvetette mag újra és újra kicsírázzon, és gyümölcsöt teremjen.
Zarándokok Boldog Brenner János útján
2018. december 16. vasárnap 18:11
December 15-én Szentgotthárd-Máriaújfalura várták a zarándokokat, akik a szentmise után Székely János püspökkel indultak, hogy végigjárják Boldog Brenner János utolsó útját. A téli éjszakában Máriaújfaluról Rábakethely érintésével haladt a menet Zsidára.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mária Völgye Ausztrália!!!
  2018-11-25 13:30:02, vasárnap
 
  Böjte Csaba atya fotói itt láthatók Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Antal atya Csíkkarcfalván
  2018-11-22 23:23:06, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Éjszakai zarándoklat Brenner János emléknapján Rábakethelyen
  2018-11-20 09:53:48, kedd
 
  Éjszakai zarándoklat Brenner János emléknapján Rábakethelyen
Hogyan lehetne méltóbb módon emlékezni Brenner János vértanúságára, mint az éjszakai órákban imádkozva végigmenni az ő utolsó útján - ugyanonnan indulva (a rábakethelyi templomból), megállva a gyilkosság helyszínén, majd oda érkezve (Zsidára), ahová a káplán érkezett volna azon az 1957. decemberi szombat éjszakán.
A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd 2010 óta minden advent harmadik szombatján éjszakai gyalogos zarándoklatot szervez Szentgotthárd-Rábakethelyen Brenner János emlékére. Idén éppen december 15-én, a tavasszal boldoggá avatott káplán liturgikus emléknapján tartják a zarándoklatot.
.......


Hogyan lehetne méltóbb módon emlékezni Brenner János vértanúságára, mint az éjszakai órákban imádkozva végigmenni az ő utolsó útján - ugyanonnan indulva (a Rrábakethelyi templomból), megállva a gyilkosság helyszínén, majd oda érkezve (Zsidára), ahová a káplán érkezett volna azon az 1957. decemberi szombat éjszakán.
- Brenner János boldoggá avatásának évében december 15-én, szombaton 18 órakor a Szentgotthárd-máriaújfalui kis kápolnában szentmisével kezdődik az emlékzarándoklat, amit Székely János szombathelyi megyéspüspök mutat be. Ebben a kápolnában tartotta utolsó szentmiséjét Brenner János, a halála előtti délutánon. A kápolnába viszonylag kevés ember fér be, a kívül maradók számára kihangosítást biztosítanak.
Este nyolc órakor indul a gyalogos zarándoklat a Szentgotthárd - Rábakethelyi templomtól gyertyákkal, mécsesekkel, keresztutat imádkozva, a megyéspüspök vezetésével.
A cél a gyilkosság feltételezett helyszínén épült Brenner-kápolna a megépített keresztút állomásait érintve, majd onnan a vértanú káplán holtteste megtalálásának közvetlen közelében felállított emlékkereszt felkeresése Szentgotthárd Zsida városrészében (a távolság körülbelül két kilométer kavicsos, illetve aszfaltos úton).

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Jézus hogy ne fázzon ... Pannonhalma
  2018-11-13 12:28:09, kedd
 
  Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán
2018. november 12. hétfő 14:49
Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.
Szent Mártonról szóló ének:
Őrjáratba indult messzi Galliában,
mezítelen koldust lát az út porában.
Zord világunk telét megenyhíti Márton,
köpönyegét nyújtja - Jézus hogy ne fázzon."

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Zarándoklat Medjugorjébe és 20. imatalálkozó
  2018-11-08 18:23:44, csütörtök
 
  Videó Link

20. imatalálkozó
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Medjugorje látnokok!
  2018-11-08 18:21:14, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek
  2018-11-08 17:29:41, csütörtök
 
  Ígéretemet betartva elviszem a segítséget Kárpátaljára, a nagydobronyi magyar közösség megsegítésére. A Kárpát-medence legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziója, a másodszorra útjára indított 100 templomi koncertsorozat hozzájárulásával újjáépíttetjük a nyár közepén felgyújtott református imaházat, és a több mint 60 Magyar ajkú roma kisgyermek nevelését segítő óvodát. Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért segítem a nagydobronyiakat, és állok ki büszkén és bátran a határon túli magyarság mellett, és utasítom el az erőszak, a rasszizmus minden formáját. A 100 templomi koncertsorozatnak köszönhetően már ezer hátrányos helyzetű gyermek megkapta az iskolakezdést segítő támogatásunkat, és a missziónk további állomásaival embertársaink ezreinek fogunk segíteni. Köszönet mindazoknak, akik közreműködnek a missziónk megvalósításában, és segítenek elérni céljainkat. Kérem, vigyék jó hírét összefogásunknak, mert jónak lenni jó!

Nagydobronyi templom - szentmise és Mága Zoltán ad koncertet. 2018.11.09
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Van egy jó hely oda megyek
  2018-11-07 16:18:39, szerda
 
  Fáklyás körmenet Czestochowában Képek:saját felvételeim 2018.06.26. Ének:Pálmai Árpád:Van egy jó hely oda megyek Ez a csatorna nonprofit és nem kereskedelmi! Videók tartalmazhat jogvédett anyagokat. Minden védjegy és szerzői tulajdonában maradnak a tulajdonosok.

albanocarrisi66 videója Link

Van egy jó hely, odamegyek.
Lerakom ott a terheket.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
Ahol a szív békére lel,

A Golgotán áll a kereszt,
Ha bűnös vagy, odajöhetsz.
Emberekért ömlött a vér,
Kegyelmet kap az, aki kér.

Ott fenn a hegyen van az a hely,
Ahol a szív békére lel,
A Golgotán áll a kereszt,
Ha bűnös vagy, bátran jöhetsz.

Csodálatos ez a titok,
Szellemével megragadott.
Ott fenn a hegyen van az a hely,
Ahol a szív békére lel,

A Golgotán áll a kereszt,
Isten szívén megpihenhetsz.

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Vác hét kápolna kegytemplom
  2018-11-07 09:53:02, szerda
 
  Pest megyében, a Váci egyházmegyében lévő kegyhely.
Vác déli szélén, Vác - Alsóváros határán, közel a Duna-parthoz áll a kegytemplom, Pest megyében és a Váci egyházmegyében.
A kegyhely keletkezése összefüggésben van Vác városának legendás eredetével. A Salamon királlyal háborúzó Géza és László hercegek a mogyoródi csata (1074) előtt ezen a tájon tartózkodtak. Lászlónak, a későbbi szent királynak látomása volt: egy angyal szállt le az égből, s a királyi koronát Géza fejére tette - ezzel jelezte, hogy az uralkodás joga őt illeti meg. Géza fogadalmat tett: ha győz, templomot építtet a Boldogságos Szűznek. A győztes csata után a felépítendő templom helyét keresték, ami- kor egy szarvas jelent meg nekik, agancsain égő gyertyákkal. Ezt a jelenetet Kálti Márk Képes krónikába is megörökíti, s innen származott a kegyhely középkori neve: Maria de Cervo = Szarvasról elnevezett Boldogasszony. Megépült a Mária-templom, az angyaljelenés helyén pedig egy kápolna Szent Péter apostol tiszteletére.
A török hódoltság idején azonban mindkét szent hely elpusztult, s feledésbe merült a kegytemplom pontos fekvése is. Esterházy Pál 1696-ban megjelent, már többször idézett könyve ,,valahol Magyar Országban" helyezi el a Szarvasról elnevezett Boldogasszony kegyhelyét. A Szent Péter-kápolnára is csupán egy közeli forrás emlékeztetett.
Egy váci asztalosmester és családja súlyos betegségből felépülve, s fogadalmát beváltva a Pozsonyhoz közeli Máriavölgy kegyszobrának képmását állíttatta fel a forrás közelében. Így lett a képnek egy időben Kúti Kép neve. A hamarosan meginduló búcsújárások hatására a képet az itt emelt templom főoltárára helyezték. (A templomot a Vác történetében oly nevezetes szerepet játszó Migazzi Kristóf püspök építtette.)
1769-ben a kápolnához vezető út mellett Wirth Ferenc váci kanonok, kisprépost felállíttatta a Mária hét örömét és hét fájdalmát megörökítő képoszlopokat. Innen kapta a hely máig élő nevét: Vác-Hét kápolna.
A főoltáron lévő, megkoronázott kegykép körül üveg alatt számos fogadalmi ajándéktárgy jelzi Szűz Mária közbenjárását, az imameghallgatásokat és a csodás gyógyulásokat. A sok szív, láb, kéz és csecsemő mellett néhány hajóformát is látunk. Ezek jelzik, hogy a váci Hétkápolna Boldogasszonya a dunai hajósok segítsége is.
A templomot Mária nevére szentelték fel. A forrás vizéből sok búcsús orvosságnak visz haza. A zarándokok egy része éjjel a kápolnában virraszt. Éjfélkor kisebb csoportok gyertyás keresztúti ájtatosságot végeznek. A búcsú idején szokásos nagy kirakodóvásárt a város egy másik pontján tartják meg.
A kegykápolnán kívül, a szentély mögötti fülkében a híres bajor búcsújáró hely, Wies barokk kegyszobrának a mása látható: az oszlophoz kötözött Krisztus börtönében. A kápolna alatt a kövekkel kirakott ősi forrás van, benne a Szeplőtelen Szűz fehér szobrával. Közel a templomhoz áll az 1848-49-es honvédek obeliszkje, amelyet a váci csatában elesett honvédeknek emeltek (1868).
A Vác város címerében szereplő Boldogasszony az ősi Máriatiszteletre utal.
Németh Lászlónak az Alsóvárosi búcsú című regénye itt játszódik Vácon. Ebben nagy beleéléssel mutatja be a hétkápolnai búcsú atmoszféráját, s különösen szépen ír az offerálás, a viasz fogadalmi tárgyak felajánlásának szokásáról.
Vác gyorsan elérhető vonattal Budapest Nyugati pu.-ról, vagy pedig autóbusszal a 2-es főúton.


Története: Link

Vác Hét kápolna kálvária Link
Képen: A képoszlopok a váci Hét kápolnánál .Az alábbi feliratok szerepelnek a stáció-képek alatt: /Rózsafüzér
Az örvendetes titkok
...akit te, Szent Szűz, Szentlélektől fogantál,
...akit te, Szent Szűz, Erzsébetet látogatván hordoztál,
...akit te, Szent Szűz, a világra szültél,
...akit te, Szent Szűz, a templomban bemutattál,
...akit te, Szent Szűz, a templomban megtaláltál,
A fájdalmas titkok
...aki érettünk vérrel verejtékezett,
...akit érettünk megostoroztak,
...akit érettünk tövissel koronáztak,
...aki érettünk a nehéz keresztet hordozta,
...akit érettünk keresztre feszítettek,
A dicsőséges titkok
...aki a halálból feltámadt,
...aki a mennybe felment,
...aki nekünk a Szentlelket elküldte,
...aki téged, Szent Szűz, a mennybe fölvett
Képek az alábbi linken Link


Barangai Veronika a Csángó Miatyánk imádkozza Vácott a Szentangyalok kegyhelylátogató csoporttal 2018. november 10-én
Szabó László videója facebook oldal Link

Saját fotózás a Kirándulásról facebook oldal képtáram Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 292 db bejegyzés
e év: 4805 db bejegyzés
Összes: 36447 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 28728
  • e Hónap: 61239
  • e Év: 1712002
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.