Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Töltött cukkinicsónakok a’la Andorfer Évi
  2016-08-04 12:51:20, csütörtök
 
  Néhány cukkinit félbevágsz, és rácson sütőben megpirítasz. Megtöltöd a következő keverékkel: főtt barnarizs+gombapörkölt. A gombát olajon hagymával, fűszerekkel dinsztelted, ezt hozzákevered a barnarizshez, és cukkini kivájt belét is. Ezt belekanalazod a kis cukkini csónakokba, és lefeded vékony sajtszeletekkel, majd meglocsolod fokhagymás tejföllel. Zabtejszínnel helyettesíthetitek, vegán étrend esetén.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Kichadi – RIZSES LENCSE ZÖLDSÉGEKKEL
  2016-08-04 12:49:06, csütörtök
 
  Elkészítése: A lencsét áztassuk be lehetőleg előző éjjel. Bő vízben főzzük meg, és félúton beleszórjuk a feldarabolt sárga-, avagy fehérrépát, zellert, karfiolt, cukkinit, gyömbért és a basmati rizst. 10 percnyi főzés után hagyjuk, hogy fedő alatt összepárolódjon a mix. Nagyon finom, magas fehérjetartalmú, elegendő növényi rostot tartalmazó, kiadós egytálételt kapunk. Ízesítése: só, kurkuma, borsikafű, oregánó, édeskömény, bazsalikom illik hozzá.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Reformos rakott kelkáposzta hajdinával
  2016-08-04 12:41:03, csütörtök
 
  Elkészítjük a tepsi aljzatát: főtt kelkápi leveleket rakosgatunk, s rá a gombás hajdinapörköltet halmozzuk fel. Gombás hajdina elkészítése: olajon megpirítjuk a fűszereket, a hagymát, a laskára vágott gombát. a gomba kiereszti a levét, s már tehetjük is hizzá a hajdinát, felöntjük még vízzel. Hagyjuk átpárolódni. A hajdinarétegre újabb kelkáposzta levelek kerülnek, majd hajdina, s amíg el nem fogy. A rétegek közé s az építmény tetejére tetszőlegesen zabkrém, vagy tejföl és sajt kerülhet.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Rakott padlizsán humusszal
  2016-08-04 12:38:45, csütörtök
 
  Rakott padlizsán humusszal

A padlizsánokat kivájjuk, beletöltjük a főtt barnarizst és a humuszt, ami a következő alapanyagok összedolgozásából adódik: főtt csicseriborsó, mustár, napraforgómag áztatva, bors, só, olaj. A töltött padlik tetejére tojással elkevert, sózott tejföl kerül, majd sütőben aranybarnára sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Növényi tejföl
  2016-02-08 08:47:26, hétfő
 
  Olcsó és természetes: készítsünk növényi tejfölt
Gyorsan elkészíthető alaprecept, melyet mindenki izlése szerint ízesíthet, áztatással együtt kb. 25 perc.

Hozzávalók:
4 evőkanál rizs vagy zabpehely
kb. 1 dl tisztított víz
1 kicsi citrom leve
1 csipet himalája só

Elkészítés:
A pelyhet beáztatom a vízbe (minimum 20 percet, de ha lehet akkor többet is állhat, hogy jól megpuhuljon a pehely)
A citromot kifacsarom, a levét ráöntöm az áztatott pehelyre
Megsózom és összeturmixolom.
Érdemes utána még hűtőben állni hagyni egy kicsit, mert sűrűsödik még.

forrás Link
......
A növényi tejfölünk alapanyaga mindenképpen magvakból áll, lehet rizst vagy magvas olajokat használni, például napraforgómagot, természetesen a hámozott verziót. De ha ezek nincsenek kéznél, akkor zabpehely is jó lesz. Egy csészényi adag kell ezekből. Emellett még csak pár, egyszerű alapanyagra lesz szükségünk: vízre, egy kevés sóra, egy fél citrom levére, aki szereti a fokhagymát, egy gerezdet készítsen elő.

Az első dolog, amit az elkészítésnél figyelembe kell venni, az az áztatás. Ajánlott mindenképpen alaposan megmosni a magokat, majd következhet az áztatás, amely tarthat körülbelül félóráig, de egész este is hagyhatjuk annyi vízbe a magokat, hogy az éppen ellepje. Ezután már nagyon egyszerű az eljárás, csak egy turmixgép kell még.

Miután szépen megpépesítettük a magokat a fokhagymával együtt, jöhet a citromlé, amely a szürkés masszát szépen kifehéríti, majd jöhet a sózás és már el is készült az adalék és egyébmentes saját készítésű növényi tejfölünk, amelyet ugyanolyan módon használhatunk fel, mint a normális, tejből készült tejfölt. Érdemes majd egy kevés időre még a hűtőbe betenni, hiszen az állaga ezután sűrűbbé válik.

forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Paradicsomszósz paprikával
  2015-09-09 09:11:55, szerda
 
  Hozzávalók:

2 piros kaliforniai paprika
olívaolaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál kömény
fél teáskanál koriander
fél kg darabolt paradicsom
negyed teáskanál pirospaprika
só, bors
1 evőkanál koriander

A paprikákat nagy lángon süsd a sütőben, míg a héjuk felpúposodik, és enyhén megbarnul. Ha kész, húzd le a héjakat, és szeleteld fel vékony csíkokra a paprikákat. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított hagymát és fokhagymát, párold körülbelül 10 percig. Ezután tedd hozzá a köményt és a koriandert, majd melegítsd fel újra. Keverd hozzá a paradicsomot, ízesítsd pirospaprikával, sóval, borssal, ezután letakarva főzd sűrű szósszá, körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a felcsíkozott paprikákat, és az egészet forrald fel még egyszer. Tálalhatod rizzsel, vagy tésztával.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Kölesropogós - gluténmentes
  2015-03-23 19:22:55, hétfő
 
  Hozzávalók
1 csésze köles
2,5 dl forró víz
1 közepes sárgarépa
2 tojás
1 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

Elkészítés
A kölest két-háromszoros mennyiségű, sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük, majd lehűtjük.
Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Ezt egyébként helyettesíthetjük bármilyen más, szárazabb gyökérzöldséggel (pl. zellerrel) vagy sütőtökkel.
Beleütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, majd alaposan összekeverjük.
A kölesmasszából pogácsákat formálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Zöldsalátával, joghurtos mártogatóval kínáljuk.

Link


forrás: Ízesélet
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Vörösbab ragu
  2015-03-17 08:16:30, kedd
 
  Hozzávalók:
2 nagy hagyma
40 dkg vörösbab (konzerv)
20 dkg kukorica (konzerv)
1 kisebb zellergumó
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj

Elkészítése:
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a paradicsomszószt. Hagyjuk főni, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg megpuhulnak a zöldségek és sűrű szaftossá válik az étel. Ezt követően tálalhatjuk, kenyeret, vagy zsömlét kínálunk mellé.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
Ördöglángos
  2015-01-05 08:52:21, hétfő
 
  Hozzávalók:
6 darab krumpli
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
100 g reszelt sajt (vagy 4-6 ek liszt)

őrölt bors
őrölt kömény
olaj (kisütéshez)

Elkészítése:
A megmosott és a héjától megtisztított krumplikat lereszeljük és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Forró olajban egy palacsintasütőben mindkét oldalukon megsütjük. Melegen tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.