Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Fahéjas-szilvás joghurtital
  2018-09-30 16:24:27, vasárnap
 
  Fahéjas-szilvás joghurtital







Hozzávalók

40 dkg görög joghurt
4-5 szem szilva (magozott)
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj



Elkészítés

A joghurtot, a szilvát, a mézet és a fahéjat turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Poharakba töltjük és azonnal vagy hűtve fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Villámgyors fagyitorta
  2018-08-09 19:15:53, csütörtök
 
  Villámgyors fagyitorta 15 perc alatt: elronthatatlan desszert a nyárra


Ha a kánikulában semmi kedved sütni, mégis ennél valami finomságot, ami még hűsít is, készítsd el ezt a villámgyors fagyitortát. Elronthatatlan, abbahagyhatatlan, ráadásul jóval olcsóbb is, mintha cukrászdában vennéd.



Link
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Uborkás-kivis smoothie
  2018-08-09 14:16:04, csütörtök
 
  Uborkás-kivis smoothie







Hozzávalók

1 db kígyóuborka (kb. 40 dkg)
2 db kivi
4 szál tárkony
6 db narancs
2 ek citromlé
2 tk méz


Elkészítés

Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát kockákra vágjuk. A kivit meghámozzuk, négy szeletet levágunk belőle, ezt félretesszük a díszítéshez, a többit kockákra aprítjuk.
A tárkonyt megmossuk, minden szár hegyén hagyunk néhány levelet a díszítéshez, a többit letépkedjük, és apróra vágjuk. A narancsok levét kicsavarjuk.
Az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és egy csipet sót a turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, kiviszeletekkel díszítjük, és szívószállal kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Kiwis reggeli turmix
  2018-08-09 14:10:57, csütörtök
 
 




Kiwis reggeli turmix


Hozzávalók:
2 érett kiwi
2 evőkanál natúr vagy vaníliás joghurt
2 evőkanál méz
1 dl ananászlé
1/2 teáskanál apróra vágott friss tárkony

Elkészítés:
Először a megmosott meghámozott kiwiket beledarabolom a turmixgépbe.
Hozzáadom a joghurtot, a mézet és az ananászlevet. Utoljára beleteszem a friss tárkonyt, és összeturmixolom.

Tanácsok:
Ha kész, az üdezöld italt kitöltöm egy tetszetős pohárba, és elkortyolgatom...
Igazi regggeli vitaminbomba!

Elkészítési idő: 4 perc
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Gyümölcsös joghurttál
  2018-07-22 15:45:56, vasárnap
 
 

Gyümölcsös joghurttál


Hozzávalók

30 dkg cseresznye
15 dkg málna
15 dkg áfonya
1/2 dl fehérbor vagy rosé
2 szem szegfűszeg
2 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
1 csomag zselatin fix
2 dl habtejszín
60 dkg joghurt
1 db biocitrom (reszelt héja)






Elkészítés

Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, a cseresznyét felezzük és kimagozzuk. A bort egy közepes méretű lábasba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.

A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.

Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom lereszelt héját. Egy 10×25 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztva belesimítjuk a tejszínes joghurtkrémet és a lehűtött gyümölcsszószt. A fagyasztóba tesszük egy éjszakára.

Tálalás előtt legalább 30 perccel kivesszük a fagyasztóból. Kiborítjuk a formából, és felszeleteljük.

 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Málnás pohárkrém
  2018-07-17 19:08:19, kedd
 
  Málnás pohárkrém


Hozzávalók

30-40 dkg málna
3-4 ek porcukor
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10-15 dkg tejföl
2 csomag vaníliás cukor
porcukor
A díszítéshez:
1/2 tábla csokoládé






Elkészítés

A málnát egy szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a málnaszemek ne törtjenek össze teljesen, összekeverjük a porcukorral, a csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább fél órát állni hagyjuk, és közben néha óvatosan átkeverjük.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
A málnát a levével együtt elosztjuk 4 db pohárban. Rákanalazzuk a mascarponekrémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és csokoládéforgáccsal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Mascarponés-málnás pohárkrém
  2018-07-17 19:04:40, kedd
 
  Mascarponés-málnás pohárkrém







Hozzávalók

50 dkg málna
20 dkg mascarpone
1 doboz málnás joghurt
10 dkg tejszínhab
3 ek málnalekvár
20 dkg édes keksz


Elkészítés

A friss málna 2/3-át villával finoman összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a málnás joghurtot, a felvert tejszínhabot és a málnalekvárt, majd összekeverjük.
Az édes kekszet összetörjük, és poharakba adagoljuk. Rákanalazzuk a málnakrémet, és a maradék málnával díszítjük.

 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Epres joghurtfagyi
  2018-07-17 14:10:51, kedd
 
  Epres joghurtfagyi gép nélkül





Hozzávalók

kb. 20 db citromfűlevél (elhagyható)
40 dkg görög joghurt
5 dkg méz
2,5 dl habtejszín
25 dkg eper

Elkészítés

A citromfűlevelet nagyon finomra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal és a mézzel. A tejszínt keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, vagy a formából tálra borítjuk és felszeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Kávés granita
  2018-07-17 14:08:26, kedd
 
  Kávés granita





Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő

Hozzávalók

5 dl víz
3 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl erős kávé

Elkészítés

A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük. Óránként megkapargatjuk a tetejét egy villa segítségével. A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet. Ezután tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
Villámgyors málnafagyi
  2018-07-17 14:00:35, kedd
 
  Villámgyors málnafagyi







Hozzávalók

20 dkg fagyasztott málna
1 dl tejszín
1/2 db citrom leve
folyékony édesítőszer vagy méz


Elkészítés

A fagyasztott málnát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint meglocsoljuk édesítőszerrel vagy mézzel, és összeturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, és azonnal fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 26 db bejegyzés
e hónap: 942 db bejegyzés
e év: 13436 db bejegyzés
Összes: 17131 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1932
  • e Hét: 1932
  • e Hónap: 58796
  • e Év: 449379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.