Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
Reggeli csendesség - vallásos
  2020-06-03 08:56:27, szerda
 
  Engedd, hogy Jézus a reménytelenségedet reménnyé, a félelmedet bátorsággá, a kételkedésedet bizakodássá változtassa! - Hallgassuk meg Isten nekünk szánt üzenetét, bátorítását! Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika
Készítette a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központja
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt szombaton délben! 05.30
  2020-05-30 08:35:39, szombat
 
  a járvány megszűnéséért. videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt pénteken délben! 05.29
  2020-05-29 14:12:05, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt szerdán délben! 05.27
  2020-05-27 07:56:49, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Rózsafüzér imádság a fájdalmas titkokkal 05.26
  2020-05-26 19:41:21, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A szentlélek kíséretében Imádkozzunk ma is együtt
  2020-05-26 11:48:28, kedd
 
  A szentlélek kíséretében Imádkozzunk ma is együtt a járvány mielőbbi megszűnéséért.
Fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és és az egész világon. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol, és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.

A veszélyhelyzet elvonulásáig arra hívunk mindenkit, hogy az Angyalföldi Szent Mihály-templomban kihelyezett Oltáriszentség előtt, a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Isten csodásan működik - tanmese
  2020-05-26 09:39:39, kedd
 
  Egy királynak volt egy tanácsadója, aki minden alkalmas és alkalmatlan helyzetben azt mondta: "Isten csodásan működik." Egy idő után a király olyan sokszor hallotta ezt a mondatot, hogy már kezdett elege lenni belőle.
A király és tanácsadója vadászatra indultak. A király lőtt egy szarvast. Mindketten éhesek voltak, így tüzet raktak és megsütötték. A király nekilátott az evésnek, de a nagy sietségében levágta egy ujját. A tanácsadó most is azt mondta: "Isten csodásan működik."
A királynál most már betelt a pohár. Elbocsátotta és megparancsolta neki, hogy tűnjön el a szeme elől. A tanácsadó elment. A király, a szarvassülttel jóllakva, elaludt.
Vad rablók törtek rá. Megkötözték, fel akarták áldozni istennőjüknek, majd elfogyasztani. De az utolsó pillanatban észrevette egyikük, hogy a királynak hiányzik egy ujja. A rablók tanácskoztak, és úgy találták: "Ez az ember nem tökéletes. Hiányzik egy testrésze. Istennőnk csak tökéletes áldozatot kaphat." Így futni hagyták.
A király visszaemlékezett tanácsadója szavaira: "Isten csodásan működik." És megértette, hogy ebben az esetben is igaza volt. Bűnösnek érezte magát, hogy száműzte, és megparancsolta, hogy keressék meg. Hosszú idő után rátaláltak. A király bocsánatot kért tőle és kérte, álljon újra szolgálatába.
A tanácsadó azt válaszolta: "Nem kell bocsánatot kérned. Hálás vagyok, hogy elküldtél magadtól. Különben engem áldoztak volna fel a rablók. Nekem megvan minden ujjam. Isten csodásan működik."

Vereb István
a Laudetur Kiadó vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt hétfőn délben Szikora Robival!
  2020-05-25 12:08:21, hétfő
 
  Videó Link

...... ................ ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt délben Urunk mennybemenetele ünnepén!
  2020-05-24 08:50:27, vasárnap
 
  Imádkozzunk együtt délben Urunk mennybemenetele ünnepén!
11:55-kor Mohos Gábor püspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának vezetője tart buzdítást!

Videó Link

*
- Több mint két hónapja, március 17-én a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűnéséért. Urunk mennybemenete ünnepén, május 24-én a vasárnapi imádságot Mohos Gábor püspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának vezetője tartotta az angyalföldi Szent Mihály-templomban.
A március 17-én indult kezdeményezéshez a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), valamint Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei is csatlakoztak. A déli imádságba naponta a helyszínen maroknyian, az élő online közvetítés segítségével pedig több százan kapcsolódnak be.
A kezdeményezés célja, hogy közösségben maradjunk, kifejezzük együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és a határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol; és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.
A veszélyhelyzet megszűnéséig hívunk mindenkit, hogy a kihelyezett Oltáriszentség előtt a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. Az imádságot Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti. Urunk mennybemenetele ünnepén Mohos Gábor az imádság előtt buzdítást mondott, melyet az alábbiakban közreadunk.
A mai napon itt Magyarországon az Egyház Jézus mennybemenetelét ünnepli, és különös hangsúlyt kap ez az ünnep a most már reményeink szerint - ahogy szakemberek fogalmaznak - éppen lecsengőben levő járványidőszakban. Az embert nagyon sokféle dolog köti ide a földhöz, és ezek sokszor akadályoznak is bennünket.
Ma azt ünnepeljük, hogy Jézus, aki lejött ide a földre, és megosztotta velünk ezt a sorsot, a föltámadása után fölmegy a mennybe. Ennek az ünnepnek az egyik fő üzenete az, hogy sok lefelé húzó erő van, de van felfelé húzó erő is.
Jézus testét, a feltámadt, megdicsőült testét már nem tartják fogva ezek a lefelé húzó erők, hanem föl tud emelkedni a mennybe, és ezzel megmutatja az utat számunkra is, a jövőnket, hogy Isten milyen jövőt szánt nekünk, mi az életünknek az igazi beteljesedése. Csak hát sokszor annyira lekötnek a földi dolgok, hogy erre nem figyelünk. Meggyengülhet a kapcsolatunk Istennel, és akkor jön egy-egy ilyen esemény, mint ez a vírus, és akkor rádöbbenünk, hogy azért mégiscsak szükségünk van az ő segítségére, sőt, sokkal inkább szükségünk van rá, mint azt eddig gondoltuk.
Annak idején, a Teremtés könyve szerint, még a történelem legelején a kígyó képében a gonosz azt mondta Évának, hogy ha nem azt teszed, amit Isten mond, hanem azt, amit én mondok neked, akkor olyan leszel, mint az Isten, vagyis te döntöd el, hogy mi a jó, és mi a rossz. De ez sosem működik, sosem működött a történelemben, ennek mindig nagyon szomorú következményei lettek. De aztán Isten eljött, emberré lett, és azt mondta, hogy tegyétek azt, amit én teszek, kövessetek engem. Én vagyok az út, és ez az út a mennybe vezet. Igaz ugyan, hogy a keresztúton és a kereszthalálon keresztül, majd a feltámadásba torkollva vezet a mennybe. Jézus erre az útra hív meg bennünket, és erre az útra vonz bennünket. Nemcsak lefelé, hanem felfelé húzó erők is vannak. Jézus azt mondja, hogy amikor majd felemelik az Emberfiát, vagyis amikor a keresztre szegezik, és ott felemelik, akkor mindenkit magához vonz.
Hagyjuk, hogy Isten vonzzon bennünket, ugyanis ez egy olyan vonzás, aminek ellen lehet állni.
Isten vonzása akkor tud kibontakozni bennünk -, a szeretetnek ez a nagyon gyengéd vonzása, ami soha nem adja fel azt, hogy minket vonzzon, kitartóan, újból és újból hív bennünket, ha engedünk neki. Engedjünk ennek a vonzásnak, engedjük, hogy fölfelé emelje a szívünket, a lelkünket, és tekintsünk arra az örök célra, amit elénk állít, a mi végtelen életünket. A földi életünkben minden véges; odaát, az ő országának nincs vége. Annak az országnak, ahová ő előrement, ahol helyet készített számunkra, ahol ott ül az Atyának jobbján.
A déli harangszó után, a kihelyezett Oltáriszentség előtt a résztvevők rövid csendben szemlélődtek. Az Egyház húsvéti antifónáját követően Mohos Gábor imádkozta el az Erdő Péter bíboros által írt imádságot és Ferenc pápa felajánló imáját, melyeket a járvány idejére írtak. Ezt követően a loretói litániával köszöntötték a Szűzanyát. A déli imádság szentségi áldással zárult.
...... ...........


A déli imádságok várhatóan a veszélyhelyzet fennálltáig, legkésőbb pünkösd ünnepéig folytatódnak.

Fotó: Ambrus Marcsi/NEK
Magyar Kurír 2020.05.24
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Világméretű szentségimádásra és imára hívnak június 13-án
  2020-05-23 08:55:19, szombat
 
  Erdő Péter bíboros és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő titkárság ismét közös imára hív mindenkit június 13-án, úrnapja hetének szombatján. Ezúttal a járványügyi helyzetre való tekintettel ki-ki otthonából is bekapcsolódhat egyéni imával, rózsafüzérrel, a Szentírás olvasásával, és ezt jelezheti is az esemény nyolcnyelvű honlapján, megadva települése nevét és irányítószámát.
Erdő Péter bíboros így hív mindannyiunkat: ,,Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »mindennap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.
Június 13-án, úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal.
...... ..............


Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át Isten megújító szeretetét!"
A kongresszus új időpontja 2021. szeptember 5-12. Az elmúlt három évben folyamatosan nőtt a bekapcsolódók és a helyszínek száma, ami szépen kirajzolódott a honlapon látható világtérképen. Minden évben Krisztus Király ünnepének előestéjén és úrnapja vigíliáján tartják a világméretű szentségimádást, hiszen mindkét ünnep szorosan kötődik az Eucharisztiához. ,,Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett" - énekeljük az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus himnuszában. Úrnapja pedig Krisztus Testének és Vérének ünnepe.
Tavaly novemberben 54 ország 1118 helyszínén imádkoztak együtt a hívek azért, hogy minél többen találkozzanak Jézussal, a világmindenség Királyával. Idén a kialakult járványügyi helyzetben egymásért szól az ima, hogy megerősödjünk hitünkben, és tanúságtevő keresztény életet éljünk.
A meghívó videóban is a tanúságtétel kap hangsúlyt: Jézus mondta: ,,Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom mennyei Atyám előtt."
Jövő év szeptemberében rendezzük Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek egyik fő célja épp a tanúságtétel Isten szeretetéről. Ez akkor lesz igazán erőteljes, ha majd sokan eljövünk. Rád is számítunk!

Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, úrnapja szombatján

Forrás és fotó: NEK Titkárság - iec2020.hu
Magyar Kurír 2020.05.23

*
Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz ,,minden nap, a világ végezetéig". Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.
Június 13-án, Úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!
(Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek)

Jézus mondta: ,,Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom mennyei Atyám előtt".
Jövő év szeptemberében rendezzük Budapesten, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek egyik fő célja épp a tanúságtétel Isten szeretetéről.
Ez akkor lesz igazán erőteljes, ha majd sokan eljövünk. Rád is számítunk!
Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, Úrnapja szombatján.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 18 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 3083 db bejegyzés
Összes: 43572 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2099
  • e Hét: 14931
  • e Hónap: 9169
  • e Év: 946004
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.