Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Fáklyás tűz-rítus
  2018-09-11 21:20:00, kedd
 
 Az egyiptomiak és a magyarok ősvallásában az is közös, hogy előszeretettel használták fel a tűz erejét önmaguk és a nép tagjainak tisztítására. Őseink nem csupán tűzön jártak, hanem sok egyéb módszert is bevetettek, hogy a tűz segedelmével megszabadulhassanak a vállukra nehezedő terhektől.

Minden beavatott fejlődése hasonló ősmintákat követ. Bár az utak személyenként eltérek, abban mindenképpen közösek, hogy csak a megfelelő lelki, szellemi, testi és energetikai tisztaság elérése után működnek hatékonyan a spirituális képességek és áll helyre a rend az emberben.

A tisztító rítusok java része két elemhez: a tűzhöz és a vízhez kapcsolódnak.

A Fáklyás tűz-rítus voltaképpen egy könnyítő szertartás. Működési elve roppant egyszerű és érthető: két papnő a kezében tart egy-egy megszentelt, égő fáklyát, majd fennhangon elmond egy szent szöveget, aminek a hatására egy különleges tisztító energia kezd el áradni a tűzből. Ezután egy avatandó átsétál a fáklyák között, miközben a tűzből áradó energiák lemetszi a terheinek egy részét az aurájából.

Ez egy olyan rítus, amit anno a papok a népen is alkalmaztak, hogy könnyítsenek a szellemi és lelki terheik cipelésén. A napvallás keretében, mi most ezt felelevenítjük, és mostantól rendszeresen alkalmazzuk istentiszteleteink, szer-napjaink és táboraink folyamán.


A cikket írta és szerkesztette: Száraz György

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Mit jelképez a szarvas?
  2018-08-25 21:25:27, szombat
 
 A magyar nép egyik lélekvezető állata, s az egyetemes mítoszkészlet fontos szimbóluma a szarvas. A barlangrajzoktól a sámánhiten keresztül korszakokon és kontinenseken át követhetjük nyomon a szarvas attribútumát. Külön kiemelném a magyarság ősvallásában betöltött szerepét. Fejtsük meg, hogy mit szimbolizál a szarvas a kollektív tudattalanban, s hogy mit üzen számunkra ez a jelkép!

Amióta az emberiség létezik, a szarvas igen előkelő helyet foglalt el a kollektív tudattalanban és a vallásokban. Találkozunk vele az őskori barlangrajzokon csakúgy, mint az ókori kultúrákban. A szarvas agancsa különösen fontos szimbólum, amely az idő periodicitását és a megújulást, az újjászületést reprezentálja. Részint azért, mert a szarvas agancsa újranő, részint azért, mert agancsában a szoláris (Naphoz kapcsolódó) szimbólumot véltek felfedezni. Ilyesformán az agancs nem más, mint a Nap sugara.

A kínaiak a szarvast a jóléttel és a hosszú élettel hozták összefüggésbe. A japán sintoizmusban gyakran feltűnik a szarvas a szentélyek képein, amúgy pedig az istenek hátas állata.

A germán mitológiában a világfa koronájában négy szarvas legelész, s közben megeszi a bimbókat, a virágokat és az ágakat. Utóbbiak sorrendben az órák, a napok és az évszakok jelképei.

Mivel az emberek úgy tartották, hogy a szarvasnak van olyan energiája, amely megvédi az embert az ártalmas varázslatoktól, ezért előszeretettel készítettek agancsából védő amuletteket. Állítólag a szarvasagancs jobb oldali ágában több az erő, mint a bal oldaliban.

A szarvas húsa a fáma szerint lázcsillapító hatással bír. A Bestiarium szerint a diptam nevű gyógynövényt szarvasok fedezték fel: amikor nyíl fúródik a testükbe, megkeresik ezt a növényt, esznek belőle, s csodák-csodájára annak hatóanyaga meggyógyítja őket és a nyilat is kihajtja belőlük.

Az alkímiában a szarvas a fémmegmunkálás és a fémátalakítás szimbóluma. A szarvas elsősorban lunáris (Holdhoz kötődő) jelkép. Ugyanakkor a szarvas Artemisz istennőhöz is kapcsolódik, aki egy Aktaión nevű vadászt változtatott szarvassá.

A keltáknál égi közvetítő a szarvas. Cernunnos istenség például a fején szarvasagancsot visel. A kelta korban úgy vélték, hogy a szarvasok a ,,tündérek marhái". Ezt nem szabad félreérteni. Számos kultúrában a beavatott és a sámán agancsokkal ékesített fejdíszt visel.

A keresztény források arról számolnak be, hogy amikor a sárkányok előbújtak a földből, egy szarvas széttaposta őket. A sárkányok ez esetben a sátán megszemélyesítői. A heraldikában gyakorta feltűnik a szarvas motívum sokrétű jelentéstöbblettel: egyrészt az erőt jelképezi, másrészt a szelídséget és a lágyságot.

A szarvast a középkorban többször szőlőt majszolgatva ábrázolják, ami azt fejezi ki, hogy a hívő még ebben a világban is részesülhet a mennyei élvezetekből.

A görög és a római korból ered a felszarvazás szokása. Ez a szokás arra vezethető vissza, amikor az uralkodó együtt hált az asszonyokkal, s ennek jeléül szarvakat tétetett a házukra. Megjegyzem, a középkorban az asszonyok uralkodóval való légyottjai a férjeik számára többnyire igen magas tisztség megszerzését jelentették.

Közép-Amerikában a kalendárium hetedik pecsétje ábrázol szarvast. Aki e jelben született, annak az volt a sajátossága, hogy nem szerette az állandó otthont, szinte folyamatosan vándorolt és a természetet járta. Amúgy a szarvas több eurázsiai népnél és egyes észak-amerikai indián törzseknél is a csillagos ég jelképe.

Szent Hubertushoz (+727), a vadászok, az erdészek és a lövészcéhek védőszentjéhez kötődik egy szarvassal kapcsolatos legenda. Hubert egy hercegi család elkényeztetett sarja volt, akinek az életét teljesen kitöltötték a világi örömök. Az egyik nagypénteken elment vadászni. Ekkor váratlanul egy szarvas tűnt fel előtte, amely agancsai között egy keresztet viselt. Az előkelőséget annyira megrendítette a látomás, hogy annak hatására döntött úgy, hogy abszolút új alapokra helyezi az életét.

Ami a mítosz valóságtartalmát illeti, Hubert ténylegesen Lüttich első püspöke volt. Állítólag maga a pápa szentelte fel. A felkenés aktusa közben azonban hiányzott a stóla, s egy másik legenda szerint ekkor egy angyal jelent meg, aki egy stólát nyújtott át neki. A mai napig ereklyeként őrzik a kultikus ruhadarabot, amelyet a veszett kutya harapta emberre szoktak ráteríteni.

A magyarság számára a szarvas szakrális állat, ezért aki oltalma alatt áll, az különleges tulajdonságokkal bír. Az örök megújulás, a Nap, illetve Krisztus szimbóluma. A hosszú életnek és a halhatatlanságnak a jelképe, mivel a szarvas megkeresi az élet forrását és iszik annak vizéből. A szarvas a bőség és a teremtő erő egyik attribútuma.

Csodaszarvasmondának egyik változata szerint Hunort és Magyart a csodaszarvas vezette Meótisz mocsaras vidékére, ahol Dul király lányait vették feleségül.

A csodaszarvas mondája megtalálható a Képes krónikában. Csodaszarvas szerepel Anonymus Gesta Hungarorum (A magyarok viselt dolgai) című művében is. A csodaszarvas monda irodalmi feldolgozásai közül kiemelkedik Arany Jánosnak a Buda halála című művének 6. éneke: Rege a csodaszarvasról.

A regösénekekben a csodaszarvas mindig hím állat, ezért csodafiúszarvasként is emlegetik. Az egyik,

Dozmaton feljegyzett változatban a csodaszarvas homlokán a fölkelő fényes Nap, oldalán a szép Hold, jobb veséjén az égi csillagok vannak.

Egy másik monda szerint a Csodaszarvas homlokán viseli a hajnalcsillagot, vagyis a Vénuszt, szügyén a Holdat, két szarva között pedig a Napot.

Jankovics Marcell kutatásai alapján a Csodaszarvast az égen a következő csillagképek alkotják: Ikrek (Gemini), Szekeres (Auriga), Orion, Fiastyúk (Pliades), a Perseus és a Cassiopeia.

A szarvas a gyorsaságáról is híres. Mint csodaszarvas transzcendentális tulajdonságok hordozója: ő a magyarság egyik lélekvezető állata, ezenkívül ismeri a gyógynövények és az örök ifjúság titkát.

Spirituális szempontból a csodaszarvas feladata az, hogy életet vigyen mások életébe. Ezen kívül a szarvas a mozgásnak, a hódításnak és az életnek a szellemiségét hordozza magában.


Száraz György

Boldog napot!Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Verne Gyula, aki korát megelőzve jósolta meg a jövőt
  2018-08-24 21:18:10, péntek
 
 Verne Gyulát (1828-1905) ma széles körben a tudományos-fantasztikus irodalom atyjának tartják. Ahelyett, hogy ügyvéd apja nyomdokait követte volna, Verne nagy érdeklődést tanúsított az irodalom iránt, és a könyvek iránt érzett szenvedélye vezetett az írói karrierjéhez.

Az ő sci-fije a tudományon és a technológián alapult, s tudósok, feltalálók és felfedezők nemzedékeit inspirálta. Igazán figyelemre méltó, hogy Verne Gyula számos ,,találmánya" megvalósult, s képes volt előre látni a jövőt. Jobban mondva, ő egy olyan ember volt, aki sok tekintetben a kora előtt járt. Íme, néhány a valóra vált elgondolásai közül.

1. Elektromos tengeralattjárók
A Nautilus egy Nemo kapitány által épített remek tengeralattjáró

A Nemo kapitány, vagy a Húszezer mérfölddel a tenger alatt című regényében Verne Gyula egy elektromos tengeralattjáróba kalauzol bennünket, melyet Nautilusnak hívnak. Kolosszális méretekkel bírt. Saját formálisan berendezett ebédlővel és számos más fényűző berendezéssel rendelkezett. Kissé hasonlított a háromszemélyes Alvinra, ami ólomakkumulátorral hajtottak. A regényben szereplő tengeralattjáró teljesen elektromos meghajtású volt. Nemonak a Nautilusra vonatkozó mérnöki terve minden bizonnyal a tervezés legkifinomultabb formája.

Ha elolvassuk a regényt, láthatjuk, hogy a főszereplő - Nemo kapitány - olyan részleteket is megoszt a tengeralattjárójáról, mint ,,hatásos, engedelmes, gyors, kényelmes, minden igényt kielégít, s mindenek felett való az én hajóm".

Tengerész főszereplője nevében Verne azt gondolta ki, ami lényegében egy ,,teljesen elektronikus" hajó. Erre olyan korban került sor, amikor az elektromosság első gyakorlati alkalmazásáig még évtizedekre volt szükség, illetve egy évszázaddal azelőtt történt, hogy megvalósítható lett volna az ilyen hajók építése.

2. Híradók

A 2889-ben című könyvében Verne azt írja, hogy ,,nyomtatás helyett a Föld Krónika minden hajnalban elhangzik azoknak az előfizetőknek, akik a riporterek, a politikusok és a tudósok érdekes beszélgetéseiről a napi hírekből szeretnének értesülni". Ez egy megdöbbentően pontos előrejelzése annak, hogy milyen is egy modern híradó. Az Associated Press kijelentette, hogy az első híradó azután kezdődött, hogy Verne megálmodta azt.

3. Napvitorlások

Verne Gyula megsejtette a fény meghatású űrhajókat A Földről a Holdra című 1865-ben megjelent sci-fi klasszikusában. A mai tudósok ezt a napvitorlák technológiájának hívják. Vernéről úgy gondolják, hogy olyan előrelátó író volt, aki a saját idejét megelőzve adott jóslatokat és előrejelzéseket.

A modern tudósok úgy vélik, hogy sok dolog azért valósult meg abból, amit előre megjósolt, mert sokat olvasott és beszélgetett emberekkel, s tisztában volt azzal, hogy merre felé halad a körülötte lévő világ.

4. Holdkompok

Verne Gyula előre jelezte a mai holdmodult. A Földről a Holdra című regényében olyan ,,lövedékekről" ír, amelyek képesek utasokat szállítani a Holdra.

Ezeket kúp alakú kapszulákként írja le. Verne egy nagy ágyút képzelt el, amely elsül, és elég erőre tesz szert ahhoz, hogy áttörje a gravitációt.

Ez egy újabb meglepő példa Verne azon vélekedéséről, mely szerint az emberek által művelt dolgok mennyire földhöz ragadtak.

5. Füstírás

Verne valaha nagyon odafigyelt minden dologra, ami a környezetében zajlott.

Ezek közé tartoztak a ,,reklámok" is. A 2889-ben című művében egy atmoszférikus reklámról ír, amit manapság füstírásnak hívunk.

Elmeséli, hogy "mindenki ezekre a felhőkről tükröződő hatalmas reklámokra lett figyelmes". "Akkorák voltak, hogy egész város, vagy akár az egész ország láthatta őket."

6. Videókonferencia

Verne adta az ötletet ahhoz a kommunikációhoz, amely két olyan embert kapcsol össze, aki két egymástól távoli helyen ül, miközben egymást nézi. A 2889-ben című írásában Verne Gyula egy ,,phonotelephote" nevű szerkezetről ír, amely a mi videókonferencia-technológiánknak a rokona. Azt írja, hogy a ,,phonotelephote" képes volt vezetékkel összekapcsolt érzékeny tükrök segítségével képeket közvetíteni.

7. Sokkolópisztoly

Vernének érzéke volt a környezetében megtalálható minden apró részletre. Bár fő érdeklődési köre a járművekre terjedt ki, nem hagyták hidegen a fegyverek sem. Ő adta az ötletet egy olyan fegyverhez, amely erős lökést közvetít. A Nemo kapitány-ban azt írja, hogy ,,Ez egy elektronikus vezérlőeszköz." A mai sokkolópisztoly nagyon hasonlít az itt bemutatott elgondoláshoz.

Verne azt írta, hogy e fegyver által küldött golyók nem átlagos lövedékek, hanem kis üvegtokok. Ezeket az üvegtokokat acél borítja és ólomsöréttel teszik azokat súlyossá. Valódi leydeni palackok. Láthatjuk a történelemben, hogy a 18. században szerkezeteket kezdtek használni az elektromosság tárolására. Ráadásul azt mondta, hogy ,,ebbe az elektromosság nagyon nagy feszültséggel van belekényszerítve. A legkisebb ütésre kisülnek, így bármennyire is legyen erős egy állat, holtan esik össze."

8. Űrhajó leszállása a tengeren

A Földről a Holdra című könyvében Verne egy űrhajólandoását és lebegését képzelte el az óceánon. Vernére nem csak úgy emlékszünk vissza manapság, mint nagy mesélőre, hanem mint egy olyan nagy tudományos kíváncsisággal megáldott zsenire, aki sok találmányt előre megjósolt. Semmi kétség, Verne Gyula egy olyan ember volt, aki megelőzte a korát. - MIT'S Willimas mondotta volt.

Öröksége tovább él és munkája hozzájárult a tudomány világához.

A cikk alapjául szolgáló forrás: http://www.ancientpages.com/2018/07/13/jules-verne-a-man-ahead-of-his-time-who-pr edicted-the-future/

Írta és szerkesztette: Száraz György


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Az utolsó templomos nagymester, Jacques de Molay átka
  2018-07-22 11:57:14, vasárnap
 
  Mint azt tudjuk, a legenda szerint a Templomos Lovagrend csúfos véget ért. Jacques de Molay-t és társait megkínozták, majd 1314. március 18-án, más adatok szerint október 13-án, pénteken nyilvánosan a vesztőhelyre kísérték és máglyán elégették.

Ami Jacques de Molay illeti, sikeresen vezette 1293 és 1305 között a templomosokat, több hadjáratot is vezetett a muszlimok ellen, és 1298-ban Jeruzsálemet is bevette. Hadi sikereit öregbítette, hogy 1298-ban legyőzte az egyiptomi szultánt, Malej Nacert Emesa közelében.

Abbéli terve meghiúsult, hogy Alexandriát elfoglalhassa és a szíriai Tartúsz kikötőjének a bevételében is alulmaradt.

1307-ben V. Kelemen pápa és IV. Fülöp francia király parancsot adott ki Jacques de Molay és társai, a templomos lovagok letartóztatására. A koholt vádat arra alapozták, hogy szentségtörést követtek el a Szent Kereszt ellen. Ezenfelül a vádak között szerepelt az eretnekség, a szimónia és a bálvány-, illetve a sátánimádás is.

A kínzások megtörtént Jacques de Molay-t és állítólag beismerte a fent említett bűnöket. S bár először megtört és meghajlott az elnyomó hatalom által alkalmazott erőszak hatására, beismerve a nyakába varrt vádakat, később visszavonta tanúvallomását. Természetesen ennyi év távlatából nem lehet igazságot szolgáltatni a felek között.

Tény viszont, hogy végül a Notre Dame katedrális előtt felállított máglyához kísérték, ahol a nyilvánosság előtt is fennhangon minden olyan vádat visszautasított, aminek a beismerésére próbálták rávenni.
Jacques de Molay kihallgatása

Mielőtt végképp kilehelte volna a lekét, a Franciaország iránt érzett hűségétől vezérelve és annak tudatában, hogy a király összeesküvést szőtt a templomosok ellen, mindenkit megátkozott, akik a hitvány és vérlázító árulásban részt vettek.

Halála előtt kerek perec kijelentette, hogy a Templomos Rend ártatlan és a legenda szerint átkot mondott az összeesküvőkre:

"Isten tisztában van azzal, hogy ki téved és ki bűnös. Hamarosan balszerencse száll majd azokra, akik igaztalanul vádoltak minket; Isten bosszút áll a halottjainkért. Ne kövess el hibát, mindenki szenvedni fog miattunk, aki ellenünk volt. Esdeklek azért, hogy arcodat a Szűz Mária felé fordítsd, akitől az Új Jézusunk megszületett."
(Geoffroi de Paris)

Egyesek úgy tartják, hogy a nagymester átka beteljesedett, mivel alig egy hónappal később Kelemen pápa meghalt és Fülöp király még év vége előtt egy vadászbaleset során távozott az élők sorából.

Sötét ügy ez, ha meggondoljuk, milyen nemes ügy mentén alakult és kezdte meg működését a Templomos Lovagrend. Ti. a kereszténység védelmében és céljaiért küzdött. Könyörtelenül harcolt a keresztesháborúkban és nem mellesleg lefektették a modern bankrendszer alapjait.

Idővel elképesztő hatalomra és gazdagságra tettek szert, melyről valóban igaz, hogy a korabeli európai államoknak, illetve uralkodóknak adtak kölcsönöket. Így többek között IV. Szép Fülöp francia királynak is. Ezért is kellően megalapozott az az összeesküvéselmélet, mely szerint Fülöp nem kívánta visszatörleszteni ezt a kölcsönt, ehelyett szövetkezett V. Kelemen pápával, és együtt forralták ki a Templomos Rend 1307-es felszámolását, amely végül a korábban említett kivégzésekhez vezetett.

Írta és szerkesztette: Száraz György


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Száraz György: Életminőségjavítás: A diófa –Zeusz fája
  2018-06-26 21:05:09, kedd
 
 Az ókori görögök úgy tartották, hogy a diófa szent fa, termése az istenek eledele, nem utolsó sorban bájital is készíthető belőle. A mi életminőségünk javításához ismerkedjünk meg a diófa más típusú felhasználhatóságával.

Nem csak Európában, hanem Ázsiában és Amerikában is elterjedt és közkedvelt fa a dió. Ezúttal elsősorban a diófa levelével ismerkedjünk meg!

Sokan azok közül, akik népi gyógyászatot tanultak vagy fitoterapeuta végzettséget szereztek, igen-igen megkedvelték a diófalevelet.

Hatóanyagai között találjuk a következőket: cseranyagokat, hidrojuglont, flavonoidokat, illóolajat.

Vitaminok és ásványi anyagok tekintetében az A-, B6-, B9-, C- és E-vitamin, illetve a kalcium, foszfor, vas, magnézium és cink említésre méltó.

Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak a diófa levelének a népi gyógyászatban, melyet egyre többször visszaigazol az orvostudomány, illetve a farmakológia:

antibiotikus hatású
aranyérre
bélférgességre
bőrgyulladásokra, ekcémára, pikkelysömörre, orbáncra
cukorbetegségre (csökkenti a vércukorszintet)
elősegíti az emésztést és gyomorhurutra is
fekélyekre
hajhullásra
leégésre, illetve napszúrásra
méregtelenít, salaktalanít
nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, hüvelygyulladás)
serkenti a májműködést
sipolyra
szájüregi gyulladásokra és fertőzésekre, pl.: aftára és fogínygyulladásra
tejallergiára
tonizálja a bőrt
végtagok izzadékonyságára
viszketésre
visszerek kezelésére is sokszor bevált

Felhasználási javaslat a szárított diófalevelekre:

Főként június-augusztus időszakában gyűjtik a be a diófa leveleit. Pormentes helyen kiszárítják.

Készíthetünk belőle teát, melyet a csomagoláson szakszerűen előírt mennyiségű teafűből és vízből negyed óra alatt állítunk elő.

Ez naponta 2-3 csészényi mennyiségben fogyasztható. A szakemberek azt javasolják, hogy napi rendszerességű fogyasztás mellett kb. 5-6 hét után tartsunk egy hónap szüntet.

Külsőleg is alkalmazható bőrproblémákra, hajhullásra, nőgyógyászati problémákra, zúzódásokra, fagyás esetén, vagy például diabéteszes lábon.

Ha szeretnénk, készíthetünk akár diófalevél-fürdőt is. Ehhez kb. 20-30 dkg levelet áztassunk be 3 dl forró vízbe. Szűrjük le és adjuk a levét a fürdővízhez.

A dió zöld héját és levelét a kozmetikaipar is felhasználja, s akkor még nem beszéltünk a sokoldalúan felhasználható terméséről, ami megérdemel egy külön cikket. Annál is inkább, mert a diót nem csak a görögök, hanem őseink is szent fának tartották.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javasolom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Ahogy mondani szokás: Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!


Írta és szerkesztette: Száraz György


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Modern jelképeink és a titkos társaságok szembetűnő
  2018-06-23 20:36:19, szombat
 
  Modern jelképeink és a titkos társaságok szembetűnő kapcsolata

Léteznek véletlenek? Vagy nincsenek? Te mit gondolsz erről? Mindennapi életünkben lépten-nyomon összetalálkozunk szimbólumokkal, logókkal, emblémákkal, jelekkel, címerekkel és hasonló dolgokkal, melyek jelentését jobbára nem is sejtük. Holott, ha picit utánanézünk, érdekes párhuzamokat találunk modern jelképeink és a titkos társaságok jelei között. Lássunk ezekre néhány nyilvánvaló és döbbenetes példát!

Vajon honnan származik ez a hasonlóság? Az ártatlanság és a véletlenszerűség vélelmén túllépve, tegyük fel a kérdést: Miért adóznak ekkora tisztelettel és elismeréssel egyes titkos társaságoknak e logók készítői, tulajdonosai és engedélyezői? Milyen üzeneteket juttatnak el a tudatalattinkba ezek a jelképek? Mit keres egy-egy nagyvállalat jelképében számos titkos társaságra hajazó célozgatás? Miért olyan sok a szabadkőműves jelekre utalás és a maszonikus hasonlóság? Nemde, egykoron a titkos társaságok is titkos jeleket alkalmaztak, hogy egymást felismerjék akár külföldön, akár egy bírósági tárgyaláson?

Ma már nem csak sejtjük vagy hisszük, hanem teljes bizonyossággal tudjuk, hogy elképesztő mennyiségű adatgyűjtés folyik a modernitás jegyében a high-tech laboratóriumokban készült vívmányokon keresztül. Ma már a beleegyezésünket is kérik - pl.: az ún. ,,sütik" - elfogadásához megnyugtatásunk érdekében. De ettől vannak sokkal durvább adathalászatok, melyek alapján szokásainkról sokkal tökéletesebb profilt tudnak készíteni rólunk egyes algoritmusokkal/programokkal, mint amilyeneket mi tudunk önmagunkról kiállítani.

Maradjunk annyiban, hogy az adatvédelmi elvek és a személyiségi jogok védelmét bizonyos indoklással másodlagossá tehetik. Innentől kezdve ki mondja meg, hogy mi számít magánügynek és mi nem? A hatalom birtokosai?

Ne feledjük, a mi hozzájárulásunk és részvételi szándékunk - spirituálisan fogalmazva, a szabad akarunk - is kellett ahhoz, hogy igába hajtsuk a fejünket. Ti. a totális ellenőrzés igájába.

Vannak olyanok is, akiket ez nem különösebben zavar, mondván, nincs rejtegetni valójuk. Elvileg ez többségünknél igaz is volna, csakhogy a marketingkampányokra felhasznált profilok szelídnek mondott, mégis tudatbefolyásoló módon bombázzák és formálják a gondolkodásunkat, ezáltal pedig a személyiségünket, a döntéseinket és végső soron a sorsunkat. Vajon hányszor látunk nap mint nap egy hirdetést? Kik engedhetik meg maguknak ilyen költséges hirdetési kampányokat? Mit ültetnek el a tudatalattinkban? Milyen típusú hirdetésből van a legtöbb? Ezek a termékek valóban megoldják az emberek problémáit? Felemelik a tudatossági szintünket vagy lebutítanak? Spiritualizálnak vagy materiálissá tesznek?

A helyzet álláspontom szerint elgondolkodtató. Nem különösebben nehéz felismerni és leleplezni ezt a stratégiát: a kettősséget. Ugyanis, ha akarom, akkor az M betű ,,üzenetet" (angolul message) jelent, ugyanakkor a titokzatosságot, titkolózást, misztériumot jelentő mystrey szóra tett utalásként is felfogható. Ami nem lenne gond, ha nem lenne egyértelmű hasonlóság a szabadkőművesek köténye és GMAIL logója között.

Vannak, akik ezt a gondolatmenetet szó szerint Ádám-Éváig vezetik vissza, hiszen ők voltak az elsők, akik elfedték mezítelenségüket az Úr elől egy fügefalevelekből szőtt köténykével. De miért is akar valaki elrejtőzni a teremtője elől? - kérdezem én. Szégyenében? Mert felnyílt a szemük? Vagy valami rosszban sántikálnak?

Ilyenkor szokta mondani a kétkedő ember, hogy ez csak véletlen, belemagyarázás és kivételes eset.

Rendben. Akkor véletlen volna, hogy Lucifer szigilluma megkapó hasonlóságot mutat a Google Play' Store logójával? Tagadhatatlan a hasonlóság. Csakhogy ezt a jelet már 16-17. században is legyezték. Sőt, minden bizonnyal sokkal korábbi gyökerekkel bír.

Végül ismét egy kettősség. Vajon 666 vagy 999 rejtőzik burkolt formában a Google Chrome jelében? Ez itt a kérdés! Szabad-e ennyire tovább gondolni a minket övező mesterséges világ jelzéseit vagy ez már a paranoia előszobája? Netán ez a tudatra ébredés és a tudatosság hajnala, amikor leleplezzük és visszafejtjük a misztikus üzeneteket, melyekkel folyamatosan bombázzák az emberiséget? Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy foglalkozik-e az efféle jelekkel, s hogy mit olvas ki belőlük?


Írta és szerkesztette: Száraz György


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Az időszakos böjtölés egyidős az emberiséggel –A hossz
  2018-05-08 21:08:11, kedd
 
  Az időszakos böjtölés egyidős az emberiséggel - A hosszú élet kulcsa

Valószínűleg senki sem tudja megmondani pontosan, hogy ki volt az első olyan ember, aki tudatos böjtölésre adta a fejét. Mindenesetre az egész világtörténelemben glóbuszunk csaknem minden táján sokkal inkább alkalmazták a böjtölés technikáját, mint ahogy a jelenlegi nyugati civilizáció társadalmai teszik.

Elegendő utalnom az ókori indiai, egyiptomi és görög kultúrára. Minden fejlett műveltség tisztában volt azzal, hogy az időszakos böjtölés milyen kézzelfogható előnyökkel jár. Így például azt is tudták, hogy a böjt tehermentesíti a testet és ezen keresztül nagyobb teret enged a lélek számára. A böjtöléssel ugyanakkor több vonatkozásban is erősíthetjük az egészségi állapotunkat, esetenként betegségeket is gyógyíthatunk vele, és ami legalább ennyire lényeges: több betegség kialakulása megelőzhető a böjt segítségével.

Emellett szót érdemel a böjt vallási szertartásként való alkalmazása is. Általában véve a helyesen végzett böjt jótékonyan hat a testre: erősíti azt és kedvez a noradrenalin-termelésnek, ami a pozitív izgalmi állapotért és a hangulatállapot-változásért felelős. A böjt képes fokozni az összpontosítóképességet és az éberséget, továbbá energiát szabadít fel.

Fontos megjegyezni, hogy az időszakos böjtölés nem összetévesztendő az éhezéssel vagy az értelmetlen koplalással, hanem tudatosan, átgondoltan és szabad akaratból vállalt terápia önmagunkon.

Vallási szemszögből a böjtölés szorosan kapcsolódik a lelki gyakorlatokhoz. Ilyenkor a spirituális önnevelésben játszhat szerepet. Így például az önuralom, az önfegyelem, a kitartás, a lemondás, a vezeklés vagy a bűnbánat gyakorlása közben.

Nézzük csak meg a római katolikus vagy a görögkeleti vallás negyvennapos nagyböjtjét húsvét előtt, vagy az iszlám ramadán nevű böjtjének egy hónapját, és mindjárt érteni fogjuk, hogy ez egy élő hagyomány napjainkban is.

Mind a természetgyógyászat, mind a népi orvoslás, mind az akadémikus gyógyítás foglalkozott már a böjtölés kedvező hatásainak vizsgálatával. Nemrég egy harvardi tanulmány mutatta ki újfent, hogy a böjt nem csupán egészséges lehet, hanem akár még az életidőt is meghosszabbíthatja.

A szakértők véleménye szerint, ha befolyásoljuk a sejtek mitokondriális hálózatát - példának okért étrendi megszorításokkal -, akkor megnövelhető az ember élettartama, valamint az egészségünk is jelentősen támogatható.

A Sejtmetabolizmus című szakfolyóiratban megjelent tanulmány részletezi a mitokondriális kapcsolatok kutatásában történt fejlődést, továbbá kifejti, hogy az időszakos böjtölés döntő lehet az élettartam növelésében. Márpedig az étrend tudatos megváltoztatása és a böjtölés ésszerű alkalmazása akár még terápiás felhasználásukra is lehetőségeket kínál. Persze nincs új a Nap alatt.

A kutatások tovább folytatódnak, de a helyzet úgy fest, hogy a tudósok egyre inkább alá tudják támasztani a böjtölés és a szabályozott táplálkozás által kiváltott jótékony fiziológiai hatásokat. Lehet, hogy a gyógyításhoz is konyító papok nem véletlenül alkalmazták a böjtöt tisztító szertartásként minden főbb spirituális ünnepük előtt?

Írta és szerkesztette: Száraz György

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Életminőségjavító tanácsok: Körömvirág vagy Kenyérbélvirág
  2018-05-08 21:03:14, kedd
 
 Bevallom, elfogult vagyok ezzel a gyógynövénnyel, mert már oly sokszor kihúzott a bajból. Mind külsőleg, mind belsőleg szuper hatásai vannak. A tudomány egymás után sorra fedezi fel hatóanyagait. És valóban, nagy az Isten patikája!

Az orvosi körömvirág (Calendula officinalis) sokoldalúsága közismert: egyszerre lehet vázáink dísze, étkeink aromája, gyógyteáink esszenciája, hűsítő sebeink gyógyírje és nem utolsó sorban kozmetikai termékeink egyik rangos hatóanyaga.Amúgy már időtlen idők óta ismeri a népi gyógyászat e mediterrán vidékről származó gyógyhatású csodanövényt.

Olyannyira megbecsülték a körömvirágot még a gyógyszergyárak megjelenése előtt, hogy a füvesasszonyok, a javasok, a sámánok, az alkimisták és a bölcs édesanyák gyógyítottak vele.

Természetesen hajdanán nem körömvirágnak hívták, hanem sok helyen kenyérbélvirágként és gyűrűvirágként is emlegették.A körömvirágnak az úgynevezett fészekvirágzatát használhatjuk fel.

Hatóanyai közül a szaponinok, bizonyos flavonoidok, karotinoidok (ehhez elég csak a színére pillantani), különféle szerves savak és a triterpének említésre méltók.

Most pedig következzen mindez érthetőbb nyelven megfogalmazva!A körömvirág jótékony és gyógyhatásai:

- Álmatlanság kezelésre hasznos
- Csípések, kisebb égések, bőrrepedések, enyhébb leégés esetén alkalmazható
- Fekélygátoló - például gyomorfekélyre, nyombélfekélyre
- Fertőtlenítő és antibakteriális
- Görcsoldó asztmánál és köhögésnél
- Gyulladásgátló - például májgyulladás esetén
- Lázcsillapító
- Menstruációt elősegítő
- Méregtelenítő
- Ödéma elleni
- Ösztrogén-hormon stimuláló
- Parazitaölő
- Sebgyógyulást elősegítő külsőleg
- Szorongáscsillapító
- Vérnyomáscsökkentő
- Vérzsírcsökkentő (koleszterin)
- Vírusölő
- Visszérgyulladásra külsőleg alkalmazható

Felhasználási javaslatok:

Gyógyteaként
egészen finom íze van. Naponta három csészényivel fogyaszthatunk belőle étkezés előtt. A forrázat elkészítésekor 1 liter vízhez számoljunk kb. 20 g virágzatot. Tíz perc után leszűrhetjük.

Kenőcsként is elkészíthető. Ezt érdemes szakemberre bízni, hogy a hatóanyagok ne sérüljenek. De kísérletező kedvünkben bátran nekiállhatunk mi is, mert egyáltalán nem nehéz elkészíteni a körömvirágkenőcsöt. Nálunk fekélyes és visszeres problémáknál is bevált.

Esszenciaként borogatásoként is kitűnő. Két hétig meleg helyen tároljunk egy maroknyi körömvirágra öntött legalább 40 százalékos szeszt. Felhasználás előtt hígítsuk fel és úgy alkalmazzuk borogatásként például sportsérülésekre. Utána bekenhetjük körömvirágkenőcsel is az érintett területet.

Ne feledd, a természet gyógyít!

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javasolom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Ahogy mondani szokás: Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

Írta és szerkesztette: Száraz György


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Krónikáink titkai: ŐS-BUDAVÁR, a magyar királyi székhely
  2016-08-14 21:20:29, vasárnap
 
  Krónikáink titkai: ŐS-BUDAVÁR, a magyar királyi székhely


Link


Krónikáink titkai : Ős - Budavár, mint szakrális központ


Link

Száraz György blogja, a "Boldog Napot":


Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
Száraz György :A királyok királya Etele-Atila-Atilla-Attila
  2016-01-12 17:52:24, kedd
 
  Vízkereszt másnapja, Fergeteg hava 7. napja ATILLA - Ez Atilla neve napja a Régi Magyar Naptárban. Nem véletlen, nem volt az, ha ma nem is vélt, hogy miért, tehát véletlennek is tűnhet sokak számára.

A nagy király alakja fölül az évszázadok óta sulykolt torz kép eloszlik lassan, de biztosan. Lassan lejár az írásbeliség korlátozottsága révén végrehajtott történelemhamisítás kora. Ez talán korunk globalizmusának emberromboló oldala melletti jó oldala. A világháló révén kuszálódik össze a vélemény és valóság, azonban általa tárul fel az elhomályosított források megannyi kapuja.

Atilla, a szakrális király valódi portréja

A történettudomány elfogultságain, a szándékosan meghamisított, démonizált hun vezér képén és az egyéni értelmezéseken túl létezik Atilla király valódi mivolta. Vegyük számba a fellelhető valamennyi történelmi és spirituális kútfőt, miközben a megismerés őszinte szándéka vezérel bennünket!Arra most külön nem térek ki, hogy szerintem miért írják át rendszeresen, teljesen elfogultan a történelmet az aktuális hatalmak. Erre mindenkinek egyénileg kell rájönnie.
Buda és Atilla (forrás: Islanews)
Önmagát is eláruló napnyugati torzítás, hogy Budára, merengő testvérére a vezérlő fivér, Atilla kezet emelt volna!


A történelem valóban egy színpad, amelyet nézve egy képzelt világba csöppenünk. Atilla akkoriban lépett az európai történelem színpadára, amikor a Római Birodalom megérett a leváltásra. Ez a hanyatlás korszaka volt, s Atilla mint végrehajtó, mint a Sors küldötte nyilvánvalóan szerepet játszott ebben. Ebből az következik, hogy Atillát nem mindenki szerette, sőt kijelenthetjük, hogy egyesek kifejezetten gyűlölték. Olyannyira így volt ez, hogy Atillát a testvérgyilkosság vádjával illették.
(Ezzel szemben, amíg Buda élt, Atilla megosztotta vele hatalmát.)

A germán mondák sokkal árnyaltabb leírást adnak Atilláról. Ekképpen Etzel a Nibelung-énekben, valamint Atil a Völsunga Sagában és az Edda-énekekben nemes és nagylelkű szövetségesként kerül bemutatásra.

A hunok viszont istenítették és tisztelték a bölcs Atillát, mivel a szent királyuknak tartották, akinek olyan társadalmat sikerült felépítenie, ahol rend, jólét uralkodott és nem elsősorban az ő személye. Természetesen az ő karizmatikus erejére szükség volt mindezek fenntartásához, de Atilla nem önmagát tolta előtérbe, hanem egy eszmét, egy küldetést képviselt. Ezért létezik a mitikus Atilla-alak. A nép ajkán keletkezett igaz szó túlélte az évszázadokat, s idővel bekerült néhány krónikába is, melyek ellentmondani látszanak más korabeli dokumentumoknak. Például Jordanes történetíró állításainak, aki soha nem találkozott Atillával, mivel halála után született.
A torzított kép Atilláról és birodalmáról. Atilláról, mintha mongolid lett volna. Birodalmáról, mintha csak a római birodalom korábbi határáig terjedt volna. Holott Atilla birodalma körülölelte a Földközi tengert miután mind Bizánc, azaz Új Róma és mind Róma behódolt Atillának, s a magyar krónikások alapján római szokás szerint is megkoronázták, azaz Róma királyának is. Atilla a királyok királya címet viselte, nem mongol, vagy hun kánit (szerkesztői megjegyzés)


Atilláról az a torzított kép él ma sokakban, hogy ő volt ,,Isten ostora", aki büntetni érkezett. De aki ezt helyesen értelmezi, tudja, hogy nem az ostort kell barbársággal vádolni, ha lesújt, miként nem az ostorozót, aki lesújt, s nem Istent, aki küldi. Ehelyett önmagunkba kéne nézni, akiben az ostorozás oka és miértje található, szerintem.
Than Mór: Attila lakomája (1870)


Az isteni igazságszolgáltatás letéteményese volt Atilla, s nem egy barbár horda zsarnok vezére. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy a védtelen Rómát sem dúlta fel, amikor pedig a lehetőség felkínálta magát. Atilla nem használta ki a győzelmét, azaz meg tudott állni. Eleve Rómáig sem véletlenül ment el: hadjáratainak oka valószínűleg az önmagából kifordított keresztény egyház irányította Róma válsága volt. De erre a kérdésre még visszatérünk.

Sajnálatos tény, de egyes történészi körökben szokás mellőzni és kigúnyolni például Priszkosz rétor állításait, holott ha valaki, akkor ő a görög követség tagjaként első kézből kapja az információkat. Priszkosz (Priscus) II. Theodosius 448-ban a hunokhoz küldött, Maximosz által vezetett küldöttségnek volt a tagja. Ő árulja el azt is, hogy kik a hunok és milyen nyelven beszélnek. Antonio Bonfini szerint is a hunok szkíták voltak.

Tőle tudjuk például, hogy a hunok szkíták, miként nyelvük is szkíta - ez az a mondat, amivel sok történész a nem korabeli szerzőkre hivatkozva szembeszáll. De ugyanez a helyzet a hun-magyar, sőt a hun-avar-magyar viszonyokkal kapcsolatban, amelyek szintén elfogadhatatlanok a mai történészet egy részének szemében.
Mielőtt a hazabeszélés és az elfogultság vádja felmerülne, jegyezzük meg, hogy számos külföldi forrás a magyar királyt a hunok királyának tartja. Atilla palotájaPéldául: Henrik német császár Hunnorum ellen vezette a seregét, 1113-ban II. Bélát rex Hunnorumnak hívták. De bárki utánanézhet és találhat hasonló dokumentumokat.
Atilla palotája Priszkosz rétor bizánci követ leírása és régészeti kutatások alapján. Háyde Tibor építész tervezte eredeti helyére, Tápiószentmártonba


A bizánci történetíró leírásából kiderült, mennyire csodálta Atillát alázatossága és egyszerűsége miatt. Atilláról a szem- és fültanútól megtudhatjuk, hogy mértéktartó életet élt. Atilla serlege fából készült, míg vendégeinek kupái ezüstből és aranyból. Ruhája egyszerű volt és tiszta. Öltözete puritán volt, nélkülözte a kirívó nemesfémdíszítést.
Ami az életszínvonalat és a hunok barátságosságát illeti, Priszkosz beszámol a találkozásáról egy keletrómai fogollyal, aki már annyira hozzászokott a hunok életéhez, hogy egyáltalán nem kívánt hazatérni régi hazájába.

Visszatérve a hun vezérre, Atilla mindig is tisztában volt abbéli küldetésével, hogy az Isteni Akaratot szolgálja. Atilla rendelkezett olyan természetfeletti képességekkel, amelyek révén rendszeresen informálódhatott az Isteni Akaratról. Ne felejtsük el, hogy Atilla táltosi kvalitásokkal bírt, amelyek képessé tették őt a szakrális küldetésére. Mi volt ez a küldetés?

A magyar küldetéstudat lényege a magyarság Istennel kialakított kapcsolata: a magyarság úgy tűnik fel, mint az Égi Igazság végrehajtója. Ez egy küldetéstudatkülönleges szolgálat, amelynek a legnagyobb terhe a mindenkori szakrális fejedelemre/királyra hárul, de az egész nép osztozik a nagy küldetésben. E hagyomány szerint Róma előtt maga Isten nyilatkoztatja ki akaratát küldöttein keresztül Atillának, aki meghajlik szándéka előtt és visszavonul.

Más források a pápa nagyszerű égi támogatottságának tudják be, hogy Atilla meghátrált. Ezek a beszámolók leírják, hogy a hun vezér egy kardot forgató, lebegő emberalakot pillantott meg, aki kvázi megfenyegette a hun vezért. Ezt veszik át a későbbi krónikák. Kivétel ez alól a Varsói Krónika, amely szerint előző éjszaka álmában jelenik meg egy Angyal Atillának és Krisztus nevében utasítja a visszavonulásra, s jutalmul megígéri, hogy eljön majd az idő, amikor egyik utóda örökké tartó koronát nyer ajándékba.
Micsoda ellentmondás áll fenn a gyűlöletes, félelem ittas nyugati és a tradicionális-szakrális vélemények és életlátások között!
Egy hiteles jelenet: Atilla lovon könyörül a pápaságon
A hiteltelen jelenet: pápa a sohasem lovon Atilla előtt, ám mégsem ő, hanem Atilla látja az égben kirajzolódó jövőt


Nos, ha tárgyilagosak vagyunk, akkor látjuk, hogy Atilla képviseli a keresztény értékeket mind a birodalmi politikájában, mind a külpolitikájában. Sem Bizánc, sem Róma vezetői nem keresztények a szónak a valódi értelmében. Nézzük meg, mit meg nem tesznek a hatalomért, milyen laza erkölcsűek és kapzsik. Nem így Atilla, aki nem csak vallásában (napkeresztény, szkíta keresztény), hanem tetteiben is gyakorolja az alázatot az isteni akarat előtt és feleslegesen nem ont vért.

Atilla az ősi szkíta-hun hagyaték és szakrális hagyomány őrzője volt, ezen kívül beavatott és király, akinek a munkássága nem ér véget a halálával. Az ősi magyarság mindig is hitt Atilla visszatérésében és halhatatlanságában.
Atilla portréját tehát lehetetlen valósághűen megrajzolni, ha életének egyik legjelesebb pillanatát és tettét nem értékeljük helyesen. Atilla nem meghátrált egy ember (pápa) előtt, hanem alázatosan meghajolt az isteni akarat előtt és elvonult Róma falai alól.

Atilla tette lehetne akár a jelennek szóló üzenet is: egy hatalmas, erős személyiség, aki nem él vissza helyzetével, a sors adta előnyeivel, nem rabol ki másokat, hanem teljesíti a feladatát.
Újabb érdekes kérdés, hogy Atillának megvolt az avatottsága ahhoz, hogy felfogja, megértse és teljesítse az Ég kérését.
Ezek után nem kérdés sem Atilla kiválasztottsága, sem a magyarság feladata a történelemben, amelyet nem szavakban, hanem tettekben mérnek.Ez adjon erőt mindenkoron nekünk!

Száraz György


Forrás : http://magyarmegmaradasert.hu/kiletunk/tortenelmunk/item/4387-a-kir%C3%A1lyok-kir %C3%A1lya-etele-atila-atilla-attila


Link
 
 
0 komment , kategória:  Boldog napot  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2077
  • e Hét: 8147
  • e Hónap: 55218
  • e Év: 2083426
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.