Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Dióval töltött pulykarolád
  2019-04-02 16:27:54, kedd
 
 
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 35 dkg dió, 4 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors

Elkészítés:
A pulykamellet félbevágjuk, kinyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a ledarált diót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk az olajon kissé megpirított apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket eloszlatjuk a húson, majd feltekerjük. A szalonnával egyenletesen beburkoljuk. A tepsi aljába rakjuk a három megtisztított, negyedbe vágott hagymát, közepére ültetjük a húst, rálocsoljuk a sört, és fóliával lefedve 200 fokon egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirítjuk. Szeleteljük, krumplipürével, sült zöldségekkel, salátával kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl
  2019-01-12 10:39:57, szombat
 
  A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás.




Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fogás, salátával kínálva akár gyors vacsora is lehet, de vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel.

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
30 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tojás
1 dl bor

bors
olaj
zöldfűszerek

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot és a zöldfűszereket. A kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem és az oregánó is illik hozzá. Közepes lángon süsd 10 percig, majd húzd le a tűzről.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és rendezd a közepére a fűszeres darált húst. A két hosszabb szélét ferdén vagdosd be egy-másfél centinként, majd a bevágott részeket copfszerűen hajtogasd a töltelékre. A tészta tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Még egy remek ötlet, hogy mit kezdjél a leveles tésztával! Csomagolj bele virslit, és akár vacsorára is kínálhatod.
Femina.hu
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs d
  2018-12-21 21:03:39, péntek
 
  Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában almakompóttal és burgonyapürével


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

A bundázáshoz:
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük - a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, majd alacsonyan folytatjuk azért, hogy a csirketekercs belülről is átsüljön. Almakompóttal és burgonyapürével tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Gesztenyével töltött pulykamell
  2018-12-14 13:37:57, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
10 dkg gesztenyepüré (natúr)
1 db tojás
1 db zsemle

őrölt bors

A körethez:
barnarizs
gyümölcsök
ízlés szerint sült burgonya

Ha bundázzuk:
zsemlemorzsa
liszt
tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés: A pulykamellből 4 db nyitott szeletet vágunk, a leeső részt ledaráljuk. Áztatott zsemlét, tojást, gesztenyepürét és a fűszereket a darált hússal jól összekeverjük. A nyitott szeleteket gyengén megkloffoljuk. Tojással lekenjük a hússzeletet, fűszerezzük sóval, borssal.
A gesztenyepürét az áztatott zsemlével, tojással és fűszerekkel összekeverjük. Az így kapott tölteléket rúd formában ráhelyezzük a pulykamellszeletekre. Felgöngyöljük, alufóliába szorosan becsomagoljuk. Tepsiben tesszük, s kevés víz aláöntésével a sütőben készre pároljuk. Amikor kész, kicsomagoljuk. A megpárolt töltött roládot panírozzuk lisztbe, tojásba és morzsába, s forró olajon aranysárgára sütjük.

Köretként barnarizst adhatunk mellé. A rizst - a tésztához hasonlóan - bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. Kiolajozott formába betöltjük, majd a tálaló edényre borítjuk.
Sült ananászszelettel, őszibarackkal és narancsgerezddel, friss fűszernövényekkel díszítjük.




 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajttal tölt
  2018-12-13 17:07:41, csütörtök
 
  Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 cs snidling
8 cikk mackósajt
1 db chili paprika
friss bazsalikom

őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon

Elkészítés:
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Őszibarackos-sajtos csirkemell
  2018-12-13 16:21:28, csütörtök
 
 
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
2 db őszibarack /friss vagy befőtt/
4 szelet trappista sajt
szárnyas fűszer

étolaj

Előkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk.
Az őszibarack befőttet leszűrjük, a barackot cikkekre vágjuk. Készíthetjük (ha szezonja van) friss barackból is.

Elkészítés:
A hússzeleteket kivajazott (vagy olajozott) jénaiba, vagy tepsibe fektetjük.
A szeletekre teszünk 3-4 cikk őszibarackot, beborítjuk a sajtszeletekkel és sütőben, 180 fokon, szép pirosra sütjük.
Légkeveréses sütőben, 160 fokon, 25 perc.
Készíthetjük füstölt sajttal, vagy mozzarellával is.
Köretnek cukkinis rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!




 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Sertésborda gazdagon
  2018-12-13 16:15:05, csütörtök
 
  Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
2 szál újhagyma
8 szelet bacon
4 szelet trappista sajt

grill fűszer
étolaj
őrölt bors
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.
A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet mind a két paprikából és az újhagymából, két karika lila hagymát és két csík bacont.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek friss joghurtos salátát készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Stefánia sajttal és baconnel
  2018-11-29 10:11:45, csütörtök
 
  Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
25 dkg (gouda) sajt
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.






 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Szarvasgomba krémmel töltött karaj recept
  2018-11-28 21:36:48, szerda
 
 



Hozzávalók:

60 dkg karaj (4 szelet)
15 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán sajt
4 tk szarvasgomba krém
só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:

20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
3-4 db tojás
Sütéshez:

kb. 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot.

A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is: Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.

Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Gyömbéres, áfonyás csirkemell recept
  2018-11-28 21:33:47, szerda
 
  Hozzávalók:

1 dl tej
30 dkg csirkemell filé
1 tk só
1 tk törött bors
csipetnyi gyömbér
csipetnyi szerecsendió
10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
10 dkg mazsola
3 dl fehérbor
30 dkg füstölt sajt
8 szelet bacon

Elkészítése:

Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti el a nedvességét sütés közben, és porhanyós lesz.

A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon el, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Az áfonyát és a mazsolát a szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük, majd felfőzzük a borban. Tizenöt percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.

A húst kiterítjük egyenként, ráhelyezünk egy szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot, majd óvatosan a gyümölcsöt kanalazzuk rá. A maradék baconnel vonjuk körbe, így szaftos marad. Hústűvel, vagy fogvájóval tűzzük össze.

Jénaiba fektetjük, majd hozzáöntjük a bort, amiben a gyümölcsöt felfőztük. Először magas hőfokon egy kicsit hagyjuk megpirulni, majd a locsolás után közepes lángon süssük lefedve.

Időnként locsoljuk újra, hogy ne száradjon ki.

Tipp:
Köretként remekül illik hozzá a rizs, a petrezselymes burgonya. Könnyű, üde, nem túl fűszeres fehérbort ajánlok hozzá.

Megjegyzés: Fűszeres aromája miatt nálunk leginkább a karácsonyi menü része, de onnan kihagyhatatlan.




 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 159 db bejegyzés
Összes: 7933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 317
  • e Hónap: 5456
  • e Év: 53587
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.