Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Márton-Napi
  2019-11-06 11:33:01, szerda
 
  KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/
50 dkg alma
10 dkg vaj
2 dl Tokaji Szamorodni /vagy édes bor/
1 csokor petrezselyem

liszt
bors

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk.

A vajat serpenyőben felhevítjük, majd a májszeleteket pirosra sütjük, fordításkor ügyelve arra, hogy a máj egyben maradjon. A megsült májat kivesszük és melegen tartjuk.

Ezen a zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.

A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Márton-Napi
  2019-11-03 13:03:27, vasárnap
 
  MÁRTON-NAPI LIBASÜLT





HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 db hízott libamell
1 db libacomb
2 db alma
1 db fehér hagyma
borsikafű
5 szem egész szegfűszeg
őrölt fahéj
kakukkfű

durvára darált színes bors
wok fűszerkeverék (vagy kínai 5 fűszer keverék)
1 dl vörösbor
A lilakáposztához:
70 dkg lilakáposzta
1 kis fej fehér hagyma
só (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
ecet (ízlés szerint)
őrölt kömény
2 dl vörösbor

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A párolt káposztával kezdem: megmosom és vékonyra felszeletelem a lilakáposztát. Ezután egy nagyobb serpenyőben az apróra vágott fehér hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a káposztát. Sózom, kevés ecetet és cukrot is adok hozzá, majd lefedem, és addig párolom, amíg a leve elpárolódik. Ezután hozzáöntöm a vörösbort, lefedem, és tovább párolom. Összességében 2 órán át párolom, és mindig adok hozzá egy kis bort. A végén újból ízesítem cukorral, ecettel és köménnyel.

A libamellet és -combot megmosom, majd éles késsel a zsírréteget bevagdosom, rácsosan. Ezután egy serpenyőt rakok a tűzhelyre, zsiradék nélkül felforrósítom, és ebbe teszem a libákat a bőrös részükkel lefelé. 15 percet sütöm, néha megforgatom, hogy mindkét oldala megpiruljon, ez idő alatt legalább 3 dl zsírt enged ki magából.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy kisebb hőálló tál aljára szeletelem a hagymát és az almát, rászórom az egész szegfűszeget, őrölt fahéjat, majd megfűszerezem az elősütött libát (só, durvára darált bors, kakukkfű, őrölt fahéj, borsikafű, kínai fűszerkeverék).

Ezután ráfektetem az almára és a hagymára, óvatosan aláöntöm a vörösbort, lefedem alufóliával, és 1 órát sütöm. Ezután a fóliát leveszem, és további fél órát pirítom.

Amikor elkészült, tányérra szedem és felszeletelem, krumplipürével és a boros lilakáposztával tálalom.
mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Márton-Napi
  2019-11-03 12:53:47, vasárnap
 
  SÜLT LIBAMELL ÉS LIBAMÁJ BIRSALMÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL





HOZZÁVALÓK
2 db libamellfilé
1 db libamáj
1/2 kg libaháj
1 fej lila káposzta
1 db birs alma
2 gerezd fokhagyma
1 tk köménymag
1 ek barna cukor
1 ek olaj
1 tk só
1 tk bors
1 tk majoranna
5 dl tej
1 ek almaecet
1 fej sonkahagyma
Hirdetés

ELKÉSZÍTÉS
A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.
A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majorannával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük.
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük. Egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és megkaramellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk.
mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Márton-Napi
  2019-11-03 12:51:07, vasárnap
 
  LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL





HOZZÁVALÓK
4 db libacomb
2 fej vöröshagyma feldarabolva
5-6 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor

őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
A káposztához:
1 kg lila káposzta
1 fej vöröshagyma
kb. 3-4 evőkanál olvasztott libazsír vagy olaj
kb. 1 bő evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 1 teáskanál egész kömény
őrölt bors

A burgonyához:
1 kg krumpli hámozva, darabolva

őrölt bors
rozmaring
kb. 3 evőkanál olvasztott libazsír

ELKÉSZÍTÉS
A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljüksóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük.Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
(Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ami a tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat, pár perc alatt körben megkapatjuk. Közétesszüka vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.
A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekevejük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk,a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatjukrajta. Beleforgatjuka káposztát, meglocsoljukecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatom, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)
A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.
Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínálom.

mindmegette.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Márton-Napi
  2019-11-03 12:46:21, vasárnap
 
  LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL

HOZZÁVALÓK
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 ek barna cukor
1 fej lilakáposzta

őrölt kömény
3 cl konyak
1 tk vörösborecet
1 kg zeller gumó
babérlevél
2 dl tejszín
bors
őrölt bors
szerecsendió
1 tk dijoni mustármustár
1 db egész, hízott libamell
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
rozmaring
15 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.Rászórjuk a legyalultlilakáposztát. Meghintjük sóval és csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és álalásig melegen tartjuk.
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük.Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásrairdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg.Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vas nyelű serpenyőnk, használjuk azt.Szép lassú tűzön sütni kezdjük. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalátlegalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen.Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után szeleteljük.A pürével és a káposztával tálaljuk, a kisült szafttal meglocsoljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Saslik
  2019-09-14 14:38:39, szombat
 
 



Saslik sütőben sülve

Hozzávalók:
Csirkemell
Sertéshús (ki milyet szeret)
Baconszalonna
Burgonya
Kígyóuborka
Fehér paprika
Cukkini
Vöröshagyma
Só,bors,delikát
Olaj

A húsokat kis kockákra vágtam,edényekbe téve sóval és borssal megszórtam,egy kis olajjal meglocsoltam,és összekevertem.Bacon szalonnát is felkockáztam A zöldségeket felkarikáztam,burgonya,kígyóuborka,fehér paprika,cukkini,vöröshagyma,delikáttal összekevertem,és egy kicsit állni hagytam. A saslikpálcára felváltva húzogattam fel a húst és a zöldséget,mindegy milyen sorrendbe. Külön készítettem el a csirkéset és a sertést. A maradék Cukkinit pedig egy külön pálcán sütöttem meg. kb 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük,és szép pirosra sütjük!
Kiss Imréné magdika konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Töltött karajszeletek
  2019-06-19 10:47:15, szerda
 
 

Egyszerű, mégis különleges, ünnepi ebédhez, vagy egy különleges vacsorához.

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz

4 szelet ujjnyi vastag sertéskaraj

8 vékonyra szelt bacon csík a göngyöléshez

5 dkg olvadós sajt (gouda, nagylyukú, ementáli stb.)

5 dkg füstölt sajt

1/2 piros húsú kápia paprika (lehet paradicsompaprika vagy kaliforniai)

tengeri só, frissen őrölt zöldbors

8 közepes sárga krumpli (pl. Agria)

8 vékonyra szelt bacon csík apróra vágva a krumpliágyhoz

4 db zöldhagyma

1 nagy csokor friss kakukkfű levele

1 csokor petrezselyem

10 dkg zsíros vaj (most ír vajat használtam)

tengeri só

Először is az alaposan megmosott krumplit héjasan, hideg, sós vízben, majd tegyük oda főzni. Mire a húsokkal végzünk, addig meg is fő a héjában. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert szétesik, de azért tökéletesen főjön meg. Ha a kés hegye, vagy a villa beleszalad, akkor azonnal le lehet szűrni és még melegen meghámozni.

A karajfilét mindig ujjnyi vastagra szeleteljük, vagy kérjük meg a hentest, vágja össze nekünk. Sima felületű klopfolóval, fólia között egy kicsit meglapítjuk, hogy lazítsuk a rostokat. Cél, hogy a hús szaftos maradjon, ne száradjon ki sütés közben. A bacon kabát is segít ebben. Csak sózzuk és borsozzuk, mert így jönnek ki legjobban a jó alapanyag ízek, a töltelék is ízesre készül.

A sajtokat durvára reszeljük, az apró kockára vágott paprikával összekeverjük. Egy-egy evőkanálnyi kupacot a karaj szeletekre halmozzuk. Kicsit tömörítjük, hogy álljon össze a töltelék, ne potyogjon ki, míg begöngyöjük a baconnal. A karajszelet egyik felét ráhajtjuk a másikra, megtűzzük hústűvel és becsomagoljuk a két bacon csíkba.

A cseréptálat kivajazzuk, a maradék vajat felolvasztjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, meg egy kis szalonna kockákkal, és addig sütöttjük, amíg jó félig átsül. Ekkor hozzáadjuk az összevágott zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.

A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.

Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra előmelegített sütőbe sütjük. Úgy 35 percig sül, amíg a bacon enyhén megpirult, és kiengedi a zsírja nagy részét. Semmiképpen nem szabad túlsütni, mert nem szabad, hogy a karajbatyuk kiszáradjanak.

Frissen, forrón tálaljuk, friss zöld salátával kínálhatjuk

Pakó atya konyhája



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Dióval töltött pulykarolád
  2019-04-02 16:27:54, kedd
 
 
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 35 dkg dió, 4 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors

Elkészítés:
A pulykamellet félbevágjuk, kinyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a ledarált diót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk az olajon kissé megpirított apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket eloszlatjuk a húson, majd feltekerjük. A szalonnával egyenletesen beburkoljuk. A tepsi aljába rakjuk a három megtisztított, negyedbe vágott hagymát, közepére ültetjük a húst, rálocsoljuk a sört, és fóliával lefedve 200 fokon egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirítjuk. Szeleteljük, krumplipürével, sült zöldségekkel, salátával kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl
  2019-01-12 10:39:57, szombat
 
  A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás.




Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fogás, salátával kínálva akár gyors vacsora is lehet, de vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel.

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
30 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tojás
1 dl bor

bors
olaj
zöldfűszerek

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot és a zöldfűszereket. A kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem és az oregánó is illik hozzá. Közepes lángon süsd 10 percig, majd húzd le a tűzről.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és rendezd a közepére a fűszeres darált húst. A két hosszabb szélét ferdén vagdosd be egy-másfél centinként, majd a bevágott részeket copfszerűen hajtogasd a töltelékre. A tészta tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Még egy remek ötlet, hogy mit kezdjél a leveles tésztával! Csomagolj bele virslit, és akár vacsorára is kínálhatod.
Femina.hu
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs d
  2018-12-21 21:03:39, péntek
 
  Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában almakompóttal és burgonyapürével


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

A bundázáshoz:
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük - a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, majd alacsonyan folytatjuk azért, hogy a csirketekercs belülről is átsüljön. Almakompóttal és burgonyapürével tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 77 db bejegyzés
Összes: 8204 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 563
  • e Hét: 2169
  • e Hónap: 9804
  • e Év: 146513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.