Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
kuszkusz
  2018-07-13 14:37:57, péntek
 
  Hozzávalók:
1,5 bögre kuszkusz
1 piros , 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
2-3 fej paradicsom
kb. 2-3 kanál olívaolaj, és ugyanennyi balzsamecet
1 csomag feta
só, bors

A kusztkuszt sós vízben megfőzzük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Letakarjuk azt edény, kb. 15- 20 perc alatt el is készül. Addig a zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük, a hagymát megtisztítjuk, majd mindent felszeletelünk. A sajtot felkockázzuk.
A kuszkuszt az olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és végül a sajtot.



 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Sajtos tejfölös lángos - glutén mentes
  2018-07-12 10:29:48, csütörtök
 
  Hozzávalók
150 g Mix B - Bread-Mix
50 ml langyos víz
70 ml víz
12 g friss élesztő
1/2 tk.só
1/2 tk.porcukor
tejföl
reszelt sajt

Elkészítés
A tejben keverjük el az élesztőt és porcukrot. Tegyük felfutni 10 percre.
Keverjük össze a lisztet, vizet, sót és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
Szedjük 4 golyóra.
Nyújtsuk ki a golyókat lisztezett felületen.
Bő zsírban süssük meg mindkét oldalukat.
Kenjük meg tejföllel, sózzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és fogyaszható is.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Túrós-málnás máktorta
  2018-07-04 10:27:28, szerda
 
  Hozzávalók:

A tésztához:
8 dkg margarin
1 púpos ek. porcukor
3 tojás
7 dkg kristálycukor
5 dkg liszt (*gluténmentes változatban rizsliszt vagy kókuszliszt*)
1 csapott tk. sütőpor
12 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:
25 dkg túró
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:
kb. fél kg málna
1 cs. piros tortazselé

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos alaphoz keverjük. Ezután kanalanként belekeverjük a lisztes keveréket. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és óvatosan egyneművé keverjük. A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha margarinnal habosra keverjük. majd a formában lévő kihűlt tésztára kenjük. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét és hűtőbe téve rövid ideig előhűtjük. Eközben a zselét elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint, amit a torta közepéről kiindulva a gyümölcsre öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük is.
Rama süteményeskönyv

Link



*saját megjegyzés*
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Meggyes-túrós máktorta - gluténmentes
  2018-07-04 10:21:59, szerda
 
  A tésztához:

8 dkg puha Rama
1 púpos evőkanál porcukor
3 db tojás
7 dkg kristálycukor
5 dkg rizsliszt
1 csapott teáskanál sütőpor
12 dkg darált mák (én nem daráltam le)
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

25 dkg túró
17 dkg Rama
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:

fél kg málna (kb) (nekem most ez meggy volt)
1 csomag piros gyümölcstorta zselé

Annyit változtattam a fenti eredeti recepten,hogy én meggyel csináltam és nem daráltam le a mákot,nagyon finom így,és a tészta összeállításánál nem bonyolítottam így meg.Összekevertem mindent egy tálban kivéve a fehérjéket,az felvertem külön habnak és úgy ment a kikevert tészta alaphoz..180 fokon sütöttem 25-0 percig de figyeljük meg ne égjen,nem egyformák a sütők :)
A tortaforma 22 cm átmérőjű.
Kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy bármilyen gluténmentes liszt jó hozzá.

A krémhez a porcukrot kikevertem a margarinnal és a vanília cukorral,majd beletettem a túrót és a citromhéjat valamint a citrom levét.
A kihűlt torta tetejére kentem,meggyel szórtam meg és Haas piros gyümölcstorta zselét tettem rá a csomagoláson leírtak szerint készítve.
Hűtjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Kókuszos-mákos szelet - glutén és tejmentes
  2018-05-31 11:23:04, csütörtök
 
  Hozzávalók a laphoz: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál xilit (nyírfacukor), 7+1-2 evőkanál darálatlan mák, 10 dkg kókuszreszelék, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé, 1 csipet só;
a krémhez: 7 tojássárgája, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl növényi tej (pl. rizstej), 3 dl édesített növényi tejszín.

Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval meg a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, és lazán beleforgatjuk a kókuszt meg a 7 evőkanál mákot. Sütőpapírral bélelt kb. 35*25 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a pudingporral meg a rizstejjel, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert növényi tejszínnel, és a mákos-kókuszos piskóta tetejére kenjük. Megszórjuk 1-2 evőkanál mákkal, majd hidegben hagyjuk összeérni néhány órát.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Toportorta (liszt nélküli csokis diótorta)
  2018-05-31 10:53:24, csütörtök
 
  Hozzávalók
10 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 2 kanál cukor, 2 kanál kakaó, 30 dkg vaj.

Elkészítése
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verem és belekeverem a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítem és 170 fokon 15-20 percig sütöm.
8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforralok, lehűtöm és 30 dkg vajat keverek el benne jó habosra.
A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Kovászos uborka kenyér nélkül (glutén mentes)
  2018-05-30 09:12:18, szerda
 
  Sokkal finomabb, és ami lényeg, ropogós marad, nem puhul be, és lezárva hónapokig is eláll. A krumplival készülő kovászos uborkát gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók a kenyér nélküli kovászos uborkához (5 literes üveghez):
kb. 3,5-4 kg uborka
kb. 2,5 l víz
literenként 1 ek só
1 tk (tartósítószer mentes) ételízesítő
pár szem bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy burgonya
1 marék friss kapor

Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit.

Az uborkákat a virágos végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen.

Majd elkezdjük jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe.

A vizet felforraljuk a sóval, az ételízesítővel, a borssal.

Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet.

Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a friss kaprot is.

Ekkor öntsük fel a vízzel az uborkát.

Az üvegre tegyünk egy tányért, és egy nehezéket, majd tegyük legalább 3 napra napos helyre. Ha van erkélyed, az a legmegfelelőbb.

Amikor elkészül az uborka, még szép áttetsző rajta a víz. 10-12 óra múlva már zavarossá válik a víz, és kezd bugyborékolni, forrni.

Pár nap után távolítsuk el a burgonyákat, a kaprot is, a levet át is szűrhetjük, végül tegyük hűtőbe.


TIPP: Anyukám azt mondja, hogy ha lezárja az üveget rendesen, akkor a pincében több hónapig is eláll így a kovászos uborka, és akkor is ropogós marad.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Tejfölös túrótorta – liszt és cukormentes
  2018-05-18 13:38:08, péntek
 
  Hozzávalók:

50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Kókuszos, zabpelyhes keksz
  2018-04-18 10:16:22, szerda
 
  Hozzávalók 59 kekszhez:

3/4 csésze puha vaj,
3/4 csésze kristálycukor,
1 tojás,
1 teáskanál vanília,
1 bögre fehér liszt,
1 bögre tk liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál fahéj
1 csésze zabpehely
40 g kókuszreszelék.

A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütőpapírra téve, előmelegített sütőben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni. Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérőjű.

Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.

Lefagyasztottam egy jó adagot és az a jó benne, hogy miután kiveszem a fagyasztóból, szinte azonnal fogyasztható. Kicsit hideg, de azon kívül semmi baja, nincs megfagyva. Ez nagyon praktikus mert ,ha váratlan vendég jön, elő lehet venni és azonnal kínálni.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Bögrés zabpelyhes keksz dióval
  2018-04-18 10:14:34, szerda
 
  Hozzávalók:

1 1/2 bögre liszt,
3 bögre zabpehely,
1,2 bögre cukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
20 dkg margarin,
2 tojás,
2 kiskanál vaníliás cukor,
6 - 7 marék durván összetört dió.

A száraz alapanyagokat a keverőtálba tettem, hozzáadtam a felvert tojásokat és a margarint, majd jól összedolgoztam. Kis diónyi golyókat formáltam a masszából és kicsit lelapítottam őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített sütőben megsütöttem.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 471 db bejegyzés
Összes: 2878 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 1115
  • e Hónap: 5984
  • e Év: 124419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.