Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Illatos, tejszínes szilvaleves
  2019-11-06 13:18:18, szerda
 
  Olyan finom, hogy akár desszert is lehetne
Az intenzív ízű szilvaleves vaníliás pudingporral habarva finom sűrű, selymes lesz.





Ez az egyik legzamatosabb gyümölcsleves, a szilva mellé a fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező. A tejszíntől pedig fantasztikusan krémes lesz. Használd ki, hogy a következő hetekben friss szilvából is elkészítheted, azután pedig bátran használj hozzá befőttet vagy mirelit gyümölcsöt.

Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel. Reszeld hozzá a citrom héját, és facsarj hozzá a levéből egy-két teáskanállal. Főzd a forrástól számítva tíz percig.



Közben dolgozd simára a tejszínt a pudingporral, és adj hozzá két-három evőkanál főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós a habarás. A levest húzd le a tűzről, majd lassan kevergetve öntsd hozzá a tejszínes elegyet. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Kóstold meg, ha nem elég édes, rakj még bele cukrot. Hűtsd meg, és tejszínhabbal díszítve vagy fagyival tálald
femina .hu oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Sárgadinnye krémleves
  2019-09-14 14:35:10, szombat
 
 






Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Hozzávalók:
1 nagyobb sárgadinnye (kb 2 kg)
fél kg őszibarack
1 vanília aroma
2.5 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
cukor vagy méz ha szükséges
díszítés:
mentalevél
tejszínhab ezek el is hagyhatók

A dinnyét kétfelé vágjuk,magját kivesszük. A sárgadinnyéből karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. Kockára is lehet vágni akinek nincs karalábé vájója. A többi dinnyét felkockázzuk,az őszibaracknak lehúzzuk a héját és ezt is összedaraboljuk. Összeturmixoljuk mindkettőt. Beleöntjük a habtejszínt a van.aromát és összekeverjük.Ízesíthetjük még cukorral vagy mézzel,ez a dinnye édességétől függ. Ebbe most nem kellett. Tányérba szedjük és a kis gombócokból teszünk bele. Tejszínhabbal és mentalevéllel is díszíthetjük.Kiss Imréné Madgdika
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Mézes-diós sült szilva
  2019-08-13 09:13:16, kedd
 
  Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Rumos szilvakrémleves
  2019-08-13 09:12:02, kedd
 
 
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nél
  2019-06-08 17:59:39, szombat
 
  Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül

Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.

A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.

Tejszínhabbal és hántolt mandulával megszórva tálaltam.


 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Mandula krémleves
  2019-04-02 17:51:14, kedd
 
 

Hozzávalók:
12 dkg mandula, 1 l mandula tej, fahéj, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, 2 ek. étkezési keményítő, mandula forgács, aprított aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk és kissé összetörjük. A mandula tejhez hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, felforraljuk. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel és a mandulával együtt a tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd langyosan, pirított mandula forgáccsal és az aszalt gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Gesztenyekrémleves habgaluskával
  2018-12-14 13:29:43, péntek
 
  Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.

A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.




Esetleg mákos habgaluskával

A mákos habgaluskához:
2-3 evőkanál mák
2 dl habtejszín



 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Meggy-krémleves.
  2018-09-11 21:20:35, kedd
 
 

Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
8 dl víz
cukor (v. édesítőszer)
4-5 db szegfűszeg
2 cm-es fahéj
1/2 citrom leve és héja
5-6 levél citromfű
2 cs vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
mandulaforgács


A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)
Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.

Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe jó hidegre.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
  2018-09-11 21:19:34, kedd
 
 

Hozzávalók:

1 sárgadinnye
4-5 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl édes fehérbor
4 dl víz
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
3-4 db szegfűszeg
reszelt narancshéj


Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad) Jól összeforgatni, felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.


Habgaluska hozzávalói:

2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula

A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, majd kicsi apró darabokra törni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a mandulát.

A levest kelyhekbe merni, majd mandulás habból galuskákat formázni és tálaláskor a leves tetejére helyezni.

 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Tejszínes-boros narancskrémleves.
  2018-09-11 21:18:48, kedd
 
 

Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan nagy sikere lesz vele.

3-4 db narancs
5 dl Hulala (v.habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj


Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá)

A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)

A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.

Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 54 db bejegyzés
Összes: 8181 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 1686
  • e Hónap: 20830
  • e Év: 115598
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.