Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/85 oldal   Bejegyzések száma: 848 
Budapesti előadás: Körösi Csoma Sándor megkövetése
  2018-09-25 20:27:33, kedd
 
  Marton Veronika írja:

Kedves Olvasóim!
Tisztelettel értesítem Önöket, hogy a Maghar Akadémia meghívására és szervezésében

Körösi Csoma Sándor megkövetése


c. előadást tartok.

Időpont: 2018. szeptember 27., csütörtök, 18.00-20.00-ig
Hely: 1056 Budapest, Váci utca 47. (Pannon Kincstár)
Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!


Darjilingi táj (wordpress.com)


Az előadás rövid ismertetése:

Körösi Csoma Sándor életének, életművének könyvtárnyi irodalma van. Tibetisztikai munkásságát az egész világ csodálja és méltatja. Ám a szanszkrit és az északi-indiai köznyelv területén elért eredményeit már kevésbé említik. Midőn szóba kerül, hogy utazásának célja ,,kikutatni a magyarok első települési helyeit, összegyűjteni történelmi tetteiket..." mind a kortársi, mind a mai méltatások sajnálkozásba csapnak át, mondván, a célját nem érte el. Nem Indiában kellett volna keresnie a magyarok őshazáját, hanem másutt (talán Ural vidékén?).
Körösi soha, egyetlen pillanatra sem mondott le arról, hogy a hazájának tett fogadalmát, önként vállalt küldetését teljesítse. Szegénysége, becsületessége kerülőutakra késztette. Anyagi támogatást az angoloktól kapott, ezért először az ő kérésüknek tett eleget. Elkészítette a tibeti szótárt és a nyelvtant. Három évig tartó tudományos felkészülés után indult Lhasszába, tudván tudva, hogy az ottani könyvtárakban biztos adatokat talál a magyarok elődeiről, vándorlásairól. Arról nem tehetett, hogy az emberi önzés és féltékenység időnap előtt kioltotta az életét, tág teret adva a spekulációknak, rágalmaknak.
Az előadás a tudós életműve, levelezése, a kortársainak visszaemlékezése alapján cáfolja meg az elmarasztaló kijelentéseket, rosszhiszemű véleményeket. Elemzi halálának körülményeit. Az előadás egyúttal bocsánatkérés és főhajtás mindazok nevében, akik emberi kicsinyességük vagy tudatlanságuk által vezérelve kétségbevonták Kőrösi Csoma Sándor nyelvészi és tudósi mivoltát, a magyarok előidejére (őstörténetére) vonatkozó megállapításait.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Sinka István est Debrecenben szept.25.-én
  2018-09-11 20:33:58, kedd
 
 
Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A tudomány határán, konferencia és közönség találkozó
  2018-09-01 22:44:50, szombat
 
  szeptember 22. szombat 14.00 - 19.00 TIT Stúdió Budapest, Zsombolyai u. 6.

14.00 - 14.45 Arany László

Ős-emberek? - Ember-ősök? -
Óriások, hobbitok, törpék, jetik, sellők és nyúlt koponyájúak a Földön - és esetenként a Marson. Az általánosan elfogadott evolúciós elmélet szerint nincs helyük az ,,emberré válás" folyamatában. Nem is lehet, mivel az ,,emberré válás folyamata" egy kitalált valami, egy mesterséges kreálmány, ősi leletek megfelelő összeválogatása mellett. Az ember nem a Földön alakult ki, és nem is az ,,evolúció" valamiféle ,,természetes kiválasztódásának" terméke. A Földre - s a Marsra is - bizonyos életterek megnyílásakor emberi fajok telepedtek be. Egyesek emberi fajok fennmaradtak akár hosszabb időn át is, mások kipusztultak. A jelen helyzet csak egy pillanatkép ebben a körforgásban.

15.00 - 15.45 Bíró Lajos

Tündérek, Fénylények és a túlvilág
- Az ősi magyar mesék tündérei és a halálközeli élményekben megjelenő úgynevezett “fénylények" hasonlósága nem véletlen. Fennmaradt a népi hagyományunkban az is, hogy a tündérek a jó ősökből lesznek. Milyen a mennyei világ a meséink és a halál-közeli látomások ezzel egybevágó részletei alapján? És hogy lehet oda eljutni?

16.00 - 16.45 Miskolci László

Az ősi építmények titkai
- Az előadó szakmája tanulása időszakában kapta kézhez Erich von Daniken könyveit, amiben a szerző az ősi építmények földönkívüli eredetét ecseteli. A könyvek nagy hatással voltak rá, de végül sem Danikennel nem értett teljesen egyet, sem pedig a mainstream tudományos vonal nézeteivel. Az előadásban felvezeti a téma alapjait, majd részletesebben elemzi ezeknek a monumentális csodáknak az építését, végül bemutatja a csillagászati kapcsolatokat is.

17.00 - 17.45 Viszkok András

Földönkívüli kapcsolat -
Előadásom első része a földönkívüli élet utáni tudományos kutatásokról szól. Hol tart ma a SETI program és miért kecsegtet nagy eredményekkel, ha fuzionál az exobolygó kutatásokban résztvevő programokkal. Szó lesz még a pánspermia elmélet bizonyítottságáról, és arról is, hogy melyek azok a bolygók és holdak a Naprendszerben, amelyek az élet lehetőségével kecsegtetnek. Előadásom második részében arról lesz szó, hogy nagyon sok ember azt állítja magáról, hogy látott vagy találkozott már földönkívüli lényekkel. Sokan arról számoltak be, hogy az idegenek különös vizsgálatokat végetek rajtuk. Miért állítják mindez, mi lehet mindennek a hátterében? Erre próbálok alternatívákat felvázolni.

18.00 - 19.00 közönségtalálkozó / fórum

Elővételes jegyek korlátozott számban kaphatók: 3.000,- Ft

Helyszínen: 4.000,- Ft

Jegyrendelés: matine@matine.hu vagy 20/312-5925

Arany László
- ötdiplomás mesterfokú tanár, író, szak- és műfordító. Négy évtizedes kutatómunka áll mögötte. 30 év alatt több száz cikke-tanulmánya jelent meg, elsősorban a Haditechnika hasábjain űrkatonai témában, továbbá az Ufómagazinban, főleg a Mars bolygó rejtélyeiről. 2007-ben Huntsville-ben, az Egyesült Államokban, az Űrakadémián képzésen vett részt. Hét kötetétől ötöt az Angyali Menedék Kiadó publikált. (A Teljes Nag Hammadi Gnosztikus Könyvtár, A Földönkívüliek, Barnabás Evangéliuma, A Boszniai Piramisok & A Világ Piramisai, Kolbrin Biblia) Tiszteletbeli elnöke a Maghar Akadémiának, tagja a British Interplanetary Societynek, a Magyar Ufószövetségnek és a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesületének.

Bíró Lajos - 1961-ben született Debrecenben, apai ágon székely eredetű családból. 1976 óta rendszeresen ír, 1984 óta foglalkozik a magyar őstörténet, a nyelvünkbe rejtett bölcsesség és a magyar ősvallás kutatásával. A ‘90-es évek elejétől jelentek meg először kisebb írásai hetilapokban, folyóiratokban (Vándor, Napkelet, Demokrata, Ősi Gyökér) A túlvilág nyomában című könyvét 16 folytatásban publikálta.

Főbb művei:

A magyar régmúlt titkai (Bp., 1999.);
,,Kerek Isten Fája..." (A magyar ősvallásról) 2. kiadás: 2001 és 2002;
Varázsgyógyítás (Debrecen, 2002.);
Táltosok könyve (Fríg kiadó, 2004.);
Székely őstörténet és ősvallás (Debrecen, 2005.);
Magyar Halottaskönyv (Fríg kiadó, 2006., Farkas Lőrinc, 2015.);
Szerelem: Isten (Debrecen, 2010.);
Magyar mágia (14 néprajzi tanulmány) Budapest, 2011.;
A magyar tündérvallás (Angyali Menedék, 2015.)
A bor és a szőlő ősi titkai (Fríg, 2015.)
Az ősmagyarok mitológiája (Angyali Menedék, 2015.)
A magyar Jézus és eltitkolt tanításai (Angyali Menedék, 2016)

Miskolci László - 29 éves, magasépítő technikus szakon végzett. 20 éve érdekli az UFO jelenség és más határtudományi kérdések. 2011 óta rendszeresen ír blogot, ami miatt többször szerepelt a médiában. Először a “Hihetetlen!" magazinnál kezdett el cikkeket írni, majd az "Ufómagazin"mellett kötelezte el magát, ahová azóta is rendszeresen publikál. 2016-tól az "Összeesküvés elméletek" c. könyvsorozat egyik szerzője lett, és végül, rendszeresen kezdett előadásokat is tartani az UFO témában.

Főbb művei:

Az "Összeesküvés elméletek" sorozat
A chemtrail és a H.A.A.R.P.
Az okkult VRIL társaság és a náci UFO-k rejtélye
A Vatikán megdöbbentő titkai
Reptiliánok, hüllőemberek
Tesla és az eltitkolt találmányok
Elhallgatott történelem

Viszkok András - tanár, kutató, újságíró. 13 éves kora óta (1986) kutatja az ufó témát. Első kutatási eredményei 1989-ben Nemere István ,,Ufó a láthatáron" című könyvében jelentek meg, majd 1991-től kezdődően rendszeresen publikál az Ufómagazinban és más, országos terjesztésű szaklapokban. Szakterülete az eltérítések, ezen belül is a gyermekek közeli találkozásai az idegen lényekkel. Két önálló kötete jelent meg eddig, és rendszeres előadója a hazai konferenciáknak. 2013-ban Pax Galacticana-Díjat kapott Colman von Keviczky emlékének ápolásában kifejtett tevékenységéért.Volt, illetve jelenleg is rovatszerkesztő: Ufómagazin, Színes UFO, Hihetetlen Magazin. Kötetei: Ufók Kondoros felett (1993), UFO Puzzle (1997).


Forrás: Link 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Kulturális Örökség Napjai az Országházban
  2018-08-30 20:56:49, csütörtök
 
  2018. szeptember 15-én és 16-án a Kulturális Örökség Napjai keretében ismét megnyitja kapuit az Országház.
A Kulturális Örökség Európai Évében kiemelt szerepet kap a hazai és az európai örökség közös jellemvonásainak, értékeinek, szellemiségének számbavétele.


Tervezett séták és programelemek az Országházban és a Kossuth téren:
- különleges, kibővített Országház-séták idegenvezetőkkel,
- rendhagyó vezetések gyerekeknek: játékos feladatok alsó és felső tagozatosok számára,
- diák-idegenvezetések,
- alagsori séta az Építészeti Osztály munkatársainak közreműködésével,
- a díszítőfestészet rejtett világa - távcsöves vezetés az Országházban,
- Tér-séta a Kossuth téren,
- az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetései,
- az Országgyűlési Könyvtár sétái,
- szabadulószoba az Országgyűlési Könyvtárban,
- Tér-Zene szeptember 15-én 17 órától az Országház előtt a Kossuth téren.


A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes sétákra, programokra a konseta.parlament.hu oldalon lehet regisztrálni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Augusztus 20-án a Városligetben egész napos rendezvény
  2018-08-18 20:01:24, szombat
 
  Augusztus 20-án a Városligetben egész napos családi-politikai rendezvényt tart a Mi Hazánk

Alább olvasható a szervezők meghívója:

A Mi Hazánk Mozgalom augusztus 20-án 10 órától a fővárosi Városligetben tartja egész napos családi és politikai rendezvényét, melyen Alapító Nyilatkozatunkat is elfogadjuk.

Az érdeklődők egész nap beszélgethetnek a Mi Hazánk elnökségének tagjaival. Helyszín: Budapest, Városliget, Dvořák sétány (az Ötvenhatosok tere mögött)

- 10 órától egész napos családi programok: gyerekvonat, ugrálóvárak, pónilovaglás, gyerekkoncert, kézműveskedés (minden ingyenes)

- 11-17 óráig: véradás a Vöröskereszt sátrában (A regisztrációhoz szükséges személyi igazolvány, lakcímkártya és tajkártya.

A véradás előtt enni kell, és inni sok, legalább 1,5 liter vizet vagy üdítőt.) - 11:00: Palmetta-gyerekkoncert


A rendezvénysátorban:

- 12:00: közszereplő értelmiségiek kerekasztal-beszélgetése: dr. Popély Gyula történész, egyetemi tanár, dr. Téglásy Imre életvédő, az Alfa Szövetség elnöke, dr. Zétényi Zsolt jogász, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke

- 13:30: polgármesterek kerekasztal-beszélgetése: Csicsai László Viktor (Kereki), Dócs Dávid (Cserháthaláp), Ferenczi Gábor (Devecser), Szél Csaba (Nagytőke)

- 14:30: Dúró Dóra és Toroczkai László beszéde, az Alapító Nyilatkozat elfogadása

- 16:00: Historica-koncert

- 17:30: Hungarica-koncert Kérjük részvételét, rendezvényünk hirdetését és anyagi támogatását is. A Mi Hazánk bírósági bejegyzéséig az alábbi számlaszámon gyűjtjük a rendezvény megszervezéséhez szükséges adományokat:

Hatvannégy Vármegye a Magyarság Önszerveződéséért Alapítvány Közleménynek: ,,Augusztus 20." 10102842-08769400-01003004 Külföldről érkező utalás esetén: SWIFT kód: BUDAHUHB IBAN számlaszám: HU71-10102842-08769400-01003004 PayPal-támogatás bankkártyával:

sancapestrano@gmail.com Támogatásukat köszönjük!Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A Magyar megújulás és egymásra találás ünnepe!
  2018-07-22 10:37:41, vasárnap
 
 Videó: Ébredj Magyar! Eljött az idő! Őcsény, 2018. 08. 01- 05


Link

"Szeretettel várunk A RendSZER indító egymásra találás rendezvényen!
Éld át tevékenyen azt, amire már oly régóta várt a magyarság!
CMM Televízió és a Tudatos Társadalom szervezésében, 2018.augusztus 1 és 5 között, az Őcsényi Repülőtéren rendezzük meg az Egymásra Találás ünnepét!

Ébredj magyar! Eljött az idő!
A hagyományos fesztivál-események és koncertek ( Vágtázó Csodaszarvas, Kormorán, Kovács Nóri, Holdviola, Historica, FankaDeli, Dobogókő, Ghymes) mellett tematikus rendben, 6 témakörben előadásokat is szervezünk olyan előadók köréből, akik számára a tudatosodás, az alulról szerveződő nemzeti összefogás és a független, szeretet alapú társadalom megvalósítása kiemelten fontos, és komoly mondanivalója van a témában.
https://ocseny.tudatostarsadalom.hu/

Link


Élj, gondolkodj, érezz úgy, hogy az a teremtett Életet szolgálja!
Tegyük jobbá együtt a világot!"

Videó: Bódi Tibor a Subás: Hívás! A Magyar megújulás és egymásra találás ünnepe!


Link


videó: Tóth Tibor: A hívás! A Magyar megújulás és egymásra találás ünnepe!


Link

"Köszöntelek Benneteket Magyar Testvéreim!

Augusztus elsejétől-ötödikéig, Őcsényben, a Magyar Egymásra Találás Ünnepe lesz. Engem ért az egyik megtisztelő feladat, hogy az egyik szertartásvezető lehessek, ezen a csodálatos ünnepen. Pontosan tudjuk, hogy augusztus 4-én olyan bolygó állások vannak, és olyan időpont van, amely a legalkalmasabb az elmúlt évtizedekben, és az elkövetkező években arra, hogy közösen, tudatosan, mind szakrálisan, szellemileg változtathassunk saját népünkön, saját népünknek sorsán, a saját és magyar embertársaink helyzetén.

Arra kérlek Benneteket a Kárpát medencéből és bárhol is éltek a világon magyar testvéreim, SZER vezetők, szakrális úton járó emberek, hogy segítsetek nekünk, hogy ezt a szert méltóképpen az őseinkhez, a céljainkhoz, megtudjuk valósítani.

Először is szükségünk lenne a Kárpát medence mind a 64 megyéjéből egy-egy maroknyi földre, hogy egyesíthessük ezt a földet. Szeretnénk kérni ehhez férfiakat, szeretnénk kérni, asszonyokat, nőket, vagy gyermekeket a Kárpát medence 64 vármegyéjéből, egy-egy forrásból hozzon magával egy-egy decinyi vizet, hogy ezt is tudjuk egyesíteni, a SZER alkalmánál. A SZER turulmadár előtt, a sólyom előtt fog zajlani, ott együtt azokkal, akik méltónak, értőnek tartják magukat ahhoz, hogy félre téve a saját egójukat, a saját egyéni érdekeiket, most tényleg együtt, közösen, egy teremtő szerben együtt részt vegyünk, hozzátegyük magunkat, hogy mindenki más meríthessen belőle, amire már régóta vágyunk, és ami már régóta a célunk.

Megkérlek benneteket, hogy akik úgy érzitek, többek vagytok a kevésnél, de még kevesebbek a többnél, és szeretnétek még többé válni, és tenni a nemzetért, együtt velünk, egy időben, szent időben és egy helyen, gyertek a hívásunkra! Legyünk együtt a SZER vezetői, egy teremtő SZER-nek, amelyben nincs más cél, mint a magyarság, a nemzetünk, az országunk felemelkedése.

Áldás!
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Idén 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét
  2018-07-12 22:20:06, csütörtök
 
  Augusztus 17.- és 20. között a Budavári palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztivál az év várva várt családi rendezvénye, ahol kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit. Az egész napos színpadi programmal színesített rendezvény felejthetetlen élményt nyújt minden korosztálynak.

Idén augusztus 17. és 20-a között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a kézművesek legnagyobb Kárpát-medencei ünnepévé. A Mesterségek Ünnepén idén is a hajdani vásárok utánozhatatlan hangulatával, közel 1000 kézműves mesterrel, több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség bemutatókkal, a kézműves gasztronómia remekeivel, és népi játszóházakkal várják a látogatókat. A több, mint 800 magyar és 150 külföldi mester látványműhelyeiben megismerkedhetnek a látogatók a szakmák rejtelmeivel, találkozhatnak sok különleges mesterség képviselőjével.

Érkeznek mesterek Iránból, Kínából, Mongóliából, Üzbegisztánból, Kirgizisztánból, Tádzsikisztánból, Türkmenisztánból és Kazahsztánból. A tartalmas kikapcsolódásra vágyó látogató itt úgy érezheti magát, mintha kiszakadva a mindennapokból egy középkori forgatagba csöppent volna, ahol egyedülálló népi kézműves örökségünket csodálhatja és vásárolhatja meg. A rendezvényen ki is lehet próbálni a mesterségeket, közel 100 műhelyben tekinthet be a közönség a mesterségek műhelytitkaiba.

Kiemelt téma a népi mesterségek egyik legősibb ága, a szövés és a fonás, amelyek eredete a történelem előtti időkre nyúlik vissza. Erdélyből még a gyári termékek sem tudták teljesen kiszorítani a paraszti szövőszékeket, s még mindig akad falusi ház, ahol csattog az osztováta. Háznál készül többek között a subaszőnyeghez hasonló, puhára ványolt, vastag, meleg gyapjútakaró, a cserge. Gyapotból, kenderből és lenből vagy ezek elegyes anyagából hímes törülközőket, abroszokat, futókat, szedettes falvédőket, kispárnákat, sodrott gyapjúból szőnyeget szőttek. A fonás vesszőből, gyékényből, szalmából vagy csuhéból kivitelezhető minden más eszköz nélkül. Vesszőből kosarat és tárolóedényeket, szalmából kalapot, táskát, csuhéból széktámlát és ülőkét, gyékényből szőnyeget, falvédőt fontak. A Mesterségek Ünnepe szövő műhelyeiben mutatják be a népi szövés és fonás sokszínűségét, és formagazdagságát. Megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a szalag-, és a szőnyegszövéssel, de lesz rokkán fonás és hajfonás is. A rendezvényen többek között egy korabeli parasztporta udvarára invitálják a látogatókat, ahol a gyapjú, illetve a kenderfeldolgozás ősi műveleteit követhetik nyomon. A gyapjúval foglalatoskodók a lenyírt birkagyapjút tisztítják, majd mossák, fésülik, kártolják, festik, úgy, mint elődeink.

A Mesterségek Ünnepe az év kihagyhatatlan családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra kedves mulatságot. Idén a Családok éve tiszteletére még nagyobb hangsúlyt kapnak a családi programok, igazi játékélmény lesz közösen kipróbálni a régmúlt idők tevékenységeit idéző mesterségeket. A Babajátszóban a legapróbbak lazíthatnak, és a népi logikai, ügyességi és sportjátékok kedvelői is örömmel fedezhetnek fel újabb és újabb mókákat. A fesztivál látogatói idén is igazi örömünnepre, felhőtlen játékélményre számíthatnak.

A Családok éve tiszteletére bemutatkoznak olyan, több generációs kézműves dinasztiák, ahol máig élő módon történik a hagyomány átadása. A három generációs csizmadia család mellett megismerkedhetnek a szintén három generációs hartai bútorfestő műhellyel, és különleges élményt kínál a több száz éve működő győri kékfestő dinasztia műhelye is.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja a hagyomány megújítását, és rendezvényein lehetőséget ad újító alkotóknak a bemutatkozásra. A népművészetből kiindulva közösen hozták létre alkotásaikat a MOME iparművészei és a NESZ fiatal népművészei a Nemzeti Tehetség Program keretében. A projekt célja a hagyományok továbbgondolása, fenntarthatósága, és az értékmentés volt. Az elkészült alkotásokból a fiatal művészek divatbemutatót és mesterség bemutatókat is tartanak a 32. Mesterségek Ünnepén.

NESZ tavaly kötött megállapodást az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezettel, a FAO-val, amelynek értelmében magyar kézművesek vezetésével Közép-Ázsiai országokban kézműves tanfolyamokat szerveztek. A projekt célja az volt, hogy a NESZ mesterei tudásuk átadásával hozzájáruljanak a helyi, vidéki női munkanélküliség csökkentéséhez. Idén februárban a mesterek három hetet töltöttek Kirgizisztánban és Üzbegisztánban, ahol a kézművesek workshopokat tartottak. Munkájukat mindenhol óriási érdeklődés kísérte. A 32. Mesterségek Ünnepén a kirgiz és üzbég asszonyok munkáit is megcsodálhatja a közönség a FAO pavilonban.

A négy nap során fellépnek hazánk legkiválóbb zenészei, énekesei, valamint táncosai, különleges kulturális csemegéket biztosítva a tartalmas kikapcsolódásra vágyók számára. Szalonna és Bandája a Páva különdíjas Sarjú Bandával ad koncertet, fellép Dresch Mihály a vonósokkal, a Karaván Família, a Bognár Szilvia Quartett, és augusztus 20-án 19 órától a Söndörgő és a Vujicsics együttesnek Szörényi Levente lesz a vendége. A színpadi programok között minden korosztály talál kedvére valót, a több száz fellépő mellett igazi fesztiválhangulat, vásári kavalkád várja az érdeklődőket a nyár egyedülálló hangulatú népművészeti fesztiválján, a Mesterségek Ünnepén.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A székely vármegyések politikai foglyok!
  2018-07-08 15:24:19, vasárnap
 
  A székely vármegyések politikai foglyok! Tüntetés volt Kézdivásárhelyen - szerdán Budapesten lesz

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmus vádjával bebörtönzött két aktivistájának szabadon bocsátásáért tartottak tüntetést szombat este Kézdivásárhelyen, a megmozdulás résztvevői politikai foglyoknak tekintik az öt-öt éves börtönbüntetéssel sújtott Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

Kövesd nyomon a politikai foglyok sorsának alakulását a róluk szóló Facebook-oldalon ide kattintva Link

A Maszol.ro hírportál vasárnap idézte Gaudi-Nagy Tamás budapesti ügyvédet, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjét, aki a Gábor Áron szobor előtt elmondott beszédében kifejtette: a két elítélt politikai fogolynak minősül, hiszen politikai nézeteik, világnézetük miatt kaptak börtönbüntetést, olyan eljárásban, amelyben sérülnek a tisztességes eljáráshoz és védekezéshez való jogaik.

Ügyük túlmutat a személyes sorsukon, általuk akarnak példát statuálni az erdélyi önrendelkezési mozgalom ellen - mondta az ügyvéd. Bejelentette: a védelem rendkívüli jogorvoslatot kér, illetve előkészítik az Emberi Jogok Európai Bíróságához intézett sürgősségi kérelmet. Mindkét eljárás a jogerős ítélet megsemmisítését eredményezheti, de nem tartják kizártnak amnesztia kérését sem.

Kulcsár Terza József képviselő, a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki elnöke összefogásra buzdított.

"Ma két barátunkat vitték el, de mindenkit nem tudnak elvinni"

- hangsúlyozta.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke szerint a magyarokkal kapcsolatos döntésekben a döntő szót mindig a román titkosszolgálat által irányított párhuzamos hatalom mondja ki.

"Politikai döntés, ítélet született, a megfélemlítés szándékával"

- idézte az SZNT elnökét a Székelyhon.ro portál, amely “egy jogi köntösbe öltöztetett magyarellenes támadás" címmel közölt képes beszámolót a tüntetésről.

A Gábor Áron szobor előtt lezajlott demonstráción a résztvevők “Ellenállunk a bukaresti terrornak! Szabadságot Székelyföldnek!" "Igazságot Beke Istvánnak!" és "Igazságot Szőcs Zoltánnak!" feliratú molinókat feszítettek ki.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács és az RMDSZ háromszéki elnöke, a kézdivásárhelyi tüntetés előtt Facebook-üzenetben jelezte, hogy szívesen részt venne a demonstráción, de külföldön tartózkodik. Úgy értékelte: felháborító, hogy a két elítélt elleni vádpontok büntetőjogi besorolását úgy változtatta meg a bíróság, hogy nem rendelkezett új bizonyítékokkal, és felháborító, hogy

"az ügyészség ismét egy egész közösség megbélyegzésére használja az igazságszolgáltatást".

Beke Istvánt, a HVIM kézdivásárhelyi elnökét és Szőcs Zoltánt, a HVIM erdélyi szervezetének vezetőjét öt-öt éves börtönbüntetésre ítélte terrorizmusért a román legfelsőbb bíróság. Azért állították őket bíróság elé, mert lehallgatott beszélgetéseikből és az előbbi lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a román nemzeti ünnepre szervezett - december elsejei - katonai parádén.

A HVIM szerdán 18 órától Budapesten a Romániai Nagykövetség épülete elé vár mindenkit, "hogy közösen tiltakozzunk nemzeti szuverenitásunk és identitásunk meggyalázása ellen".


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A Pozsonyi Csata 1111. évfordulója 7-én este 7 órakor
  2018-07-05 23:33:48, csütörtök
 
 A KÉP NAGYÍTOTT VÁLTOZATA: Link

Forrás: Link


Szkíták! Hunok! Magyarok!
Kedves Barátaim!

Jubileumi évhez érkeztünk. A magyarság legnagyobb ünnepe a Pozsonyi Csata

1111. évfordulóját ünnepeljük meg

7. hó. 07-én este 7 órakor a HŐSÖK terén.

Rendkívül fontos szakrális számokról van szó, a 4 db egyes, valamint a 3 db hetes együttállása rendkívül fontos szám.

Szeretném, ha minél több helyre továbbküldenétek az értesítést, hogy minél többen tudomást szerezzenek ennek a fontos napnak a jelentőségéről.

Baráti üdvözlettel,

Herceg Ferenc
06 - 20 - 530 - 0933
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A Pozsonyi csata 1111. jubileumi évfordulója 2018.07.07
  2018-07-02 21:25:01, hétfő
 
  A Pozsonyi csata 1111. jubileumi évfordulója 2018.07.07. este 7 órakor - Budapest, Hősök tere

Herceg Ferenc meghívója:

Szkíták! Hunok! Magyarok!
Kedves Barátaim!

Jubileumi évhez érkeztünk. A magyarság legnagyobb ünnepe a Pozsonyi Csata

1111. évfordulóját ünnepeljük meg

7. hó. 07-én este 7 órakor.

Rendkívül fontos szakrális számokról van szó, a 4 db egyes, valamint a 3 db hetes együttállása rendkívül fontos szám.

Szeretném, ha minél több helyre továbbküldenétek az értesítést, hogy minél többen tudomást szerezzenek ennek a fontos napnak a jelentőségéről. Nehogy csak pár százan nézzük egymást.

Ugyan erre a napra - szintén a Hősök terére - meleg-felvonulást (buzik, genderek és egyéb más állatfajták) is szerveznek. Reméljük, hogy este 7 órára - az ünnepségünkre - a "nyári forróság" is alábbhagy.

baráti üdvözlettel

Herceg Ferenc
06 - 20 - 530 - 0933


A TAVALYI RENDEZVÉNY VIDEÓN: Link

Világraszóló győzelem zárta le a hazatérést - az első nagy honvédő háborúnk volt
A történetírás sokáig nem a jelentőségéhez mérten kezelte az ezerszáztíz éve, 907. július 4-én a magyar törzsszövetség, valamint az egyesített keleti frank és bajor hadak között Pozsony mellett lezajlott csatát. Ez az ütközet, amelyet a Kárpát-medencében letelepedett magyarság első nagy honvédő háborújának is tekinthetünk, megszilárdította és véglegessé tette Árpád nagyfejedelem művét, a hazatérést. A túlerővel szemben aratott fényes győzelem után több mint egy évszázadig, nem mertek idegen hadak a Kárpát-medence földjére lépni. Európa ekkor tanulta meg igazán félni a magyarok nyilait.
A történetírás hagyományosan 896-ra teszi a honfoglalást, ám ez csupán egy szimbolikus dátum, hiszen a honfoglaló magyarok megtelepedése a Kárpát-medencében fokozatos, több évig eltartó folyamat volt. A Kárpát-medence területének birtokbavétele szakaszosan zajlott le, utoljára a Dunántúl került a magyar törzsszövetség kezére, a 900. évi hadjárat során.

A magyar hadak egészen Linzig nyomultak, ám itt a bajor fejedelemnek sikerült megállítania a honfoglalók előretörését, így a magyar fennhatóság, pontosabban a szállásterületek határa a Fischa és a Morva folyók közé került.

Árpád nagyfejedelem és vezérei 895 után megsemmisítették Szvatopluk Morva Fejedelemségét, és betörtek a Keleti Frank Királyság területére is. 899-ben meghalt Arnulf, a magyarokkal addig szövetségben álló keleti frank király. Őt fia, Gyermek Lajos követte a trónon, aki helyett Hatto mainzi érsek gyakorolta ténylegesen a hatalmat. A magyarok másik nyugati szomszédja Luitpold őrgróf Bajor Fejedelemsége volt. Gyermek Lajos 904 nyarán tárgyalni hívta Fischa menti táborába a magyarok egyik legbefolyásosabb vezérét, Kurszán fejedelmet.
A szövetség megújítására meghirdetett tanácskozás azonban csapda volt; a tárgyalásokra érkező Kurszánt és kíséretét ugyanis a király parancsára orvul meggyilkolták.

Luitpold és Gyermek Lajos a ,,pogány magyarok kiirtására", illetve a Dunántúlról, valamint a Kárpát-medencéből való kiűzésére szövetséget kötöttek egymással. A magyarellenes szövetség komoly támogatást kapott a pápától, és a német püspököktől is, akik a tervezett hadjáratra egyfajta, a pogányok ellen vívandó keresztes háborúként tekintettek.

A meglehetősen hiányos korabeli források, a Sváb, valamint a Salzburgi évkönyvek szerint a több tízezer harcosból álló bajor haderő (egyes források százezresre teszik a magyarok ellen felvonuló sereget) 907. június 17-én kerekedett fel az Ennsburg (Enns) alatti táborból. Névlegesen a hadba szállt sereg a keleti frank király, Gyermek Lajos parancsnoksága alatt állt.
A pozsonyi csata igaz történetét
HERCEG FERENC - nemzettudat-építő
KUBINYI TAMÁS - író
POÓR MIKLÓS - őstörténet- kutató
ismertetik.
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/85 oldal   Bejegyzések száma: 848 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 3245
  • e Hónap: 50316
  • e Év: 2078524
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.