Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
A málnás rizstorta Max konyhájából
  2018-07-25 10:06:27, szerda
 
  Recept leírás és fotók:
Link


 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Meggyes-csokis túrótorta sütés nélkül
  2018-07-12 14:34:50, csütörtök
 
  Hozzávalók:
-alap:
20 dkg háztartási keksz
15 dkg margarin
10 dkg csokitörmelék
-túrókrém:
1 kg házi túró (vagy bolti)
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 csomag zselatinpor
30 dkg magozott, fagyasztott meggy
díszítés:
tejszínhab
friss meggyszemek
csokilapocskák, citromfű levelek

Elkészítés:
A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tortaforma alját beburkoljuk folpack-kal, rákapcsoljuk az oldalát, és belenyomkodjuk a kekszet. A felére szórjuk a csokit. A túrót 1 dl tejszínnel botmixer segítségével krémesítjük, majd a zselatint elkeverjük a cukorral, a másik dl tejszínnel, és forrásig hevítjük. Hozzáadjuk a túróhoz. Valószínűleg ugyanolyan hatást érek el, ha mindkét dl tejszínt hozzáadom a zseletinhoz, és utána pürésítem. 2/3-ába elkeverjük a meggyet, a kekszes alapra kenjük, majd a sima túrókrémmel befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de kevesebb idő is elég. Utána kiemeljük a formából, rátesszük a tálcára, és óvatosan kihúzzuk alóla a folpack-ot. (Ha valakinek van jobb ötlete ahhoz, hogy ne kelljen a kekszeshez a tortaforma alját is tálalni, kérem írjon megjegyzést.)
Majd úgy döntünk, hogy inkább kenünk rá tejszínhabot, hogy szép egyenletes legyen a felszíne. Úgyhogy kár volt külön választani a túrót. Nem baj, a jó papné is holtig tanul.
Díszítjük.

Link


 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Cukrozott szilvás sajttorta
  2018-06-01 10:02:26, péntek
 
  Hozzávalók
Az alapért

100g pisztácia-kernelek
1 x 160g-os csomag Az illat különbségét kóstolja meg a mandulával vagy a citrommal
75 g vajat megolvasztott

A sajttorta számára

6 evőkanál Prosecco
6 lap Dr Oetker levélzselatin
1 x 397 g édesített sűrített tej
200ml dupla krém
180g teljes zsírtartalmú krémsajt (Philadelphiát használtuk)

A zseléért

6 érett piros szilva
4 evőkanál Prosecco
4 lap Dr Oetker levélzselatin

Díszíteni

1 közepes tojásfehérje
3 evőkanál caster cukrot
150 g friss ribizli

A sajttorta legfeljebb 2 nappal előre elkészíthető. Nem alkalmas fagyasztásra.

Vonalozzon egy 20 cm-es négyzet alakú, laza fenekű torta ónát sütőpapírral.
Tegye a pisztáciát és kekszet egy élelmiszer-feldolgozóba, és keverje össze finom morzsákat. A megolvadt vajat és a fagyot ismét 5 másodpercig fel kell itatni, majd az edénybe öntsük az edényt, és egyenletesen és határozottan nyomjuk le (keverjük össze a keveréket). Hűtsük le a hűtőben legalább 20 percig.
Tedd 6 evőkanál Prosecco egy kis serpenyőben, és adjunk hozzá a zselatin levelek. Hagyja áztatni 10 percig, amíg lágyul.
Eközben tegye egy nagy tálba a sűrített tejet, tejszínt és krémsajtot, és elektromos habverővel 5 percig tegye fel, amíg sima és vastagabb lesz.
Melegítsük fel a Prosecco keveréket egy nagyon szelíd hőn keresztül, egész idő alatt kevergetve, amíg a zselatin csak felolvad és a folyadék tiszta. Tegye ezt nagyon óvatosan, gondoskodva arról, hogy a keverék csak meleg legyen - ha túl forró, a kekszkeverék hozzáadásakor beállítódik, így nem lehet több, mint langyos.
A Prosecco és a zselatin keveréket a krémbe öntjük, majd öntsük a keksz alapjára. Az ón óvatosan érintse meg, hogy a keverék felülete egyenletes legyen, majd hagyja, hogy a hűtőben 3-4 óráig hideg legyen, amíg be nem állítja.
Közben a szilvák negyedét, a kövek eldobásával. Tegyük őket egy tálba, és fedjük le a kopott filmmel. Húzzon át egy lyukat az elhúzódó filmben, majd főzzük a mikrohullámú sütőben nagy teljesítményű (800-900 watt) 5-6 percig, amíg felajánljuk. Vagy gyengéden főzzük a serpenyőben, csak 1 evőkanál vizet, fedett, amíg puha. Nyomja a szilvát egy szitán, hagyja kihűlni a gyümölcslevet, a bőrét és a pépet eldobja a szitából.
Helyezzünk 4 evőkanál Prosecco-t egy kis serpenyőbe, adjuk hozzá a zselatint, hagyjuk lágyulni 10 percig, majd melegítsük, mint korábban. Fokozatosan keverje fel a szilva lé, majd öntse át a készletet. Hűtsük le a hűtőben legalább 1 óráig, amíg be nem állítjuk.
A díszítéshez a tojásfehérjét forraljuk, amíg habos. Tegye a cukrot egy külön tálba. Döfjük le a tojásfehérjékből a vörös ribizkákat, rázzuk le a felesleget, majd mártjuk a görgős cukrot. Hagyja szárítani egy sütőpapírral borított tálcát legalább 4 órán keresztül.
Amikor készen áll a kiszolgálásra, távolítsa el a sajtkenyeret az ónból, húzza le a sütőpapírt és vágja 25 négyzetre (körülbelül 4 cm-re). Rendezzük el a piros ribizliókat a négyzetek tetején.
(google fordító)
Link



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Epres-mascarponés torta sütés nélkül
  2018-06-01 09:54:43, péntek
 
  Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

500 g eper,
500 ml habtejszín,
240 g szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.

Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a megmaradt tejjel meglocsolt piskótát.Kenjük rá a megmaradt krémet, majd simítsuk el szépen a torta tetejét.Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd kapcsoljuk le a tortaformát, húzzuk le róla a fóliát. A torta tetejét díszítsük eperrel, tejszínhabbal














Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Torták
  2018-04-26 15:58:31, csütörtök
 
  Torták

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
TÖLTÖTT FASIRT zöldségesen
  2018-04-26 15:48:43, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók
-50 dkg sertés darált hús(lehet vegyes is)
-1 db zsemle
-3 db tojás
-pirospaprika
-só
-örölt bors
-3-4 gerezd fokhagyma
-petrezselyem zöldje

Töltelékhez:
tetszés szerint:
sárgarépa
kukorica
főtt tojás
zöldborsó
virsli
A zöldségeket előre megfőzzük

Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 60 perc
Elkészítés:
A húst a többi hozzávalóval alaposan eldolgozom, majd fóliára téve téglalap alakúra nyújtom. A töltelék hozzávalóit is tetszés szerint aprítom, összekeverem, majd elosztom a fasírton.(a zöldségeket előre megfőzőm) A fólia segítségével feltekerem, és kiolajozott tepsibe terítem,amit előre kibélelek császárszalonnával.Sütőbe teszem és 150 fokon 1 órát sütöm

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu






 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
DIÓS-MEGGYES-RAHÁTOS piskóta NÁPOLYSZELET LAPOKKAL
  2018-04-26 15:44:34, csütörtök
 
  Hozzávalók :
-6 tojás fehérje
-1 bögre (250ml) kimagolt meggy
-1 bögre(250 ml) rahát
-1 bögre(250 ml) cukor
-1 bögre (250 ml)liszt
-20 dkg darált dió
- 1 sütőpor

-2 nápolyszelet lap

-lekvár

Krémje:
-1 vaj
-2 csomag vaniliacukor
-a 6 tojás sárgája
-100 ml tej
-2 kanál liszt

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad a cukor, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagolt meggyet,a sütőport és a lisztet Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!

Ha nincs rahátotok lehet helyetesíteni dióval vagy kimagolt meggyel

Krémje:

A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sürüre megfőzöm,hülni teszem.

Kikavarom a vajat a vanillin cukorral mikor kihűlt a másik krém összekavarom.

Összeállítása:

Nápolyszelet lap +lekvár+krém+piskóta+krém+ nápolyszelet lap. Tetejére glazúr jön de anélkül is jó!

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Wellington bélszín
  2018-04-26 12:12:08, csütörtök
 
  Gordon Ramsay receptje alapján készült, persze nem 100 %-osan betartva azt...

80 dkg bélszín
50 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
8 szelet serrano sonka
1 fagyasztott leveles tészta
2 tojás sárgája
mustár
só, bors, kakukkfű
olaj

A bélszínt sózzuk,borsozzuk, majd nagyon forró serpenyőben, olajon megpirítjuk pár perc alatt minden oldalát (kérget sütünk rá). Ha kész, tányérra rakjuk, és még forrón lekenjük mustárral. Közben gombapürét készítünk: a gombát megtisztítjuk, aprítóban felaprítjuk a hagymával, fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd forró serpenyőben addig pirítjuk, míg az összes víz távozik belőle. Egy folpackra helyezzük szorosan egymás mellé a sonka szeleteket, borsozzuk, majd rákanalazzuk a kihűlt gombapürét. Erre helyezzük rá a bélszínt. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, majd 15 percre hűtőbe rakjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, erre ráhelyezzük a sonkás-gombapürés bélszínt. A tésztát lekenjük tojás sárgájával, majd összetapasztjuk, hogy teljesen befedje a húst. Újra folpackba csavarjuk, majd újabb 5 perc pihenőt adunk neki a hűtőben. Közben a sütőt 200°C-ra melegítjük. A csomagot lekenjük a tojás sárgájával, tetszőlegesen díszítjük, megszórjuk durva tengeri sóval, majd 35-45 percig sütjük. Ramsay szerint 35 perc elég, én egy picit tovább sütöttem, így is jó szaftos maradt. Ha kivettük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd 2,5 cm-es szeletekre vágjuk. Krumplipürével tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Tejbegríztorta
  2018-04-16 12:55:38, hétfő
 
  Hozzávalók:
150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.Lekapcsoljuk a tortaforma oldalát és kivivel, vagy más gyümölccsel díszítjük.

facebook, Csodás Ízek Konyhája



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Lime kocka
  2018-04-13 12:58:16, péntek
 
  Tészta hozzávalói:
4 tojás
10 deka cukor
2 lime
20 deka liszt
1 csg sütőpor
Krém hozzávalói:
1csg tejszín ízű pudingpor
4 evőkanál cukor
1 lime
2 közepes narancs
3-4 szál citromfű
5 deci tej
3 deci tejszín
5 deka porcukor
1 csg habfixáló
A tészta tetejére:
3 evőkanál barack lekvár
olvasztott csokoládé

1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével fehéredésig keverem. Amikor már jó sűrű hozzáadok 4 kanál meleg vizet, a lime reszelt héját és levét, majd a maradék cukorral felvert fehérjét és végül a sütőporos lisztet.

2. Lépés
Egy 24×22-es sütőpapíros tepsibe teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm. Amikor megsült, lehúzom róla a sütőpapírt és lekvárral lekenem a tésztát.

3. Lépés
Közben a krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítem és kihűtöm. A tejszínt a porcukorral és a fixálóval felverem. A citromfüvet apróra összevágom.

4. Lépés
A kihűlt pudinggal a tejszínt összekeverem, a feldarabolt narancs húsát és a lime levét is hozzáadom, végül az aprított citromfüvet.

5. Lépés
A lekvárral megkent és kihűtött tésztára egyenletesen rásimítom a krémet és csokoládéval feldobom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 2149
  • e Hónap: 8652
  • e Év: 175544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.