Belépés
lizawolf.blog.xfree.hu
Mindennek eljön az ideje. Wolf Liza
1952.10.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Útra készen
  2018-09-02 10:20:11, vasárnap
 
  Készülődés a felszálláshoz.
Kérem az öveket becsatolni. :)
Utolsó szemle és sorakozó a Dél felé vezető hosszú út előtt! :)
Jó hátszelet és repülést kedvenc madárkáim!
Vigyázzatok magatokra!
Visszavárunk benneteket szeretettel... :)
Forrás: Lajos Bányai
Kép forrása: Ibolya Virág
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Hogyan kedvezzünk kánikulában a kutyánknak?
  2018-07-29 12:24:09, vasárnap
 
  Kánikula van, sőt hőségriadót rendeltek el. A kutyánk szervezetét is alaposan megviseli a nagy meleg.
A hőséget a kutyák rosszabbul viselik el, mint a nagy hideget. A hő leadásuk máshogy működik, mint az embereknek. A kutyák, cicák nem izzadnak, ezért a párolgás nem enyhíti testük forróságát. A kutyák a nyelvük segítségével és lihegéssel szabadulnak meg a fölösleges hőtől.
Azt gondolnánk, hogy a nagyobb, vastagabb bundájú kutyák nehezebben viselik el a nagy meleget, pedig valójában a sima, rövid szőrű ebek szenvednek jobban a nagy melegtől. A hosszú szőrzet ugyan is egyfajta hőszigetelőként működik, télen védi az állat testét hidegtől, nyáron pedig a nagy melegtől, persze bizonyos határokig.
A kánikulát a hosszú szőrű kutyák sem bírják jól.
A nyári fürdőzést összeköthetjük egy samponos mosással is. Ebben az esetben ne használjunk a saját samponunkat, hanem kifejezetten kutyáknak való, az ő bőrüknek kifejlesztett sampont veszünk, hiszen a bőrük különbözik a miénktől. ( A nem megfelelő sampon korpásódást, allergiát okozhat).
Ha befejeztük a kutya fürdetését, alaposan öblítsük le, és utána vigyük a kutyát tiszta, füves területre, ugyanis többségük szeret fürdés után a földön hemperegni. Ha nem vigyázunk a kutyánkra, pár perc alatt sárgombóccá változik.
Végül 2 jó tanács:
1.) Három hónapos kornál előbb ne fürdessük a könyökkutyát.
2.) Nyáron, még a nagy kánikulába se locsoljuk hideg vízzel a kutyánkat, hanem engedjünk langyos
vizet. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Kánikula van!
  2018-07-25 19:34:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Miért viselkedik így a macskám?
  2018-07-12 13:18:01, csütörtök
 
  Van egy 10 éves cicám. Egész kiskorába került hozzám, jól elkényeztettem, mert nagyon válogatós lett.
A lakás fertőtlenítéséhez, konyha felmosásához a felmosó vízbe Hypo-t vagy Domestos-t teszek. Macskám, még ha a teraszon alszik is, rögtön megérzi a fertőtlenítő illatát és rögtön ott terem. Az még hagyján, hogy végig járkálja a frissen felmosott vizes területet, de fetreng is a padlón.
Ha felszárad a padló, akkor viszont árnyékként követ, beleül az ölembe és nyalja a kezem. Egyszerűen nem lehet levakarni sem rólam. Ha ötször mosok kezet, ő ötször kezdi nyalni a kezem.

Miért viselkedik így a macskám? A válasz nagyon egyszerű és részéről érthető.

A macskafélék azért kedvelik a Hypo-t vagy a Domestos-t mert nagy hígításban ezeknek a fertőtlenítő szereknek az illata megkülönböztethetetlenül hasonlít a macskák ivari szagkészletének egyik elemére (feromonjára).
Ez a viselkedés jellemző az állatkertekben az oroszlánok ketrecének fertőtlenítésekor is. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Miért látunk egyre kevesebb fecskét?
  2018-05-18 13:35:54, péntek
 
  Hazánkban három fecskefaj él, úgymint a molnár-, füsti-, és a partifecske. A negyedik fecskének nevezett madár a sarlósfecske csak alakjában hasonlít a fecskére, igazából a kolibrik rokona.
A három fecskefajból az utóbbi években a molnárfecskék hattizede, a füstifecskéknek a fele pusztult el.
Ennek több oka is van, és nem csak a klímaváltozás, hanem az emberek a felelősek a fecskék számának drasztikus csökkenése miatt.
A szeszélyes időjárás tizedeli meg a fecskék számát. A napokig tartó hideg miatt sok fecske elpusztul, mielőtt elindulhatnának a téli szálláshelyükre. Ilyenkor nem megfáznak, hanem annyira legyengülnek az éhezés miatt, hogy kihűlnek, majd elpusztulnak.
A fecskék legyekkel, szúnyogokkal és egyéb repülő ízeltlábúakkal táplálkoznak. Az országban egyre csökken az állatállomány, a falvakban is egyre kevesebben tartanak teheneket, birkákat, baromfit ezért sokkal kevesebb a légy is.
A szúnyogokat egyre több városban, településen évente többször is permetezéssel irtják.
Egyre több faluban, városban a házak falát védve sokan leverik a fecskefészkeket. Próbáljunk meg kompromisszumot kötne, és akkor fészkelő fecskének örülhetnénk, kevesebb lenne a légy és a szúnyog a lakásban is és kevesebb rovarölő szert használnánk. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Mit csináljak, ha elhízott a kutyám?
  2018-04-20 12:29:37, péntek
 
  Végre megérkezett a jó idő, többet töltünk a kutyánkkal a szabadban. Ha az emeletes házban tartott kis kedvencünk nehezem mozog, gyorsan kifárad akkor bizony nagy a valószínűsége, hogy elhízott.
A túletetés szinte észrevétlenül történik. Úgy gondoljuk, hogy egy kis plusz nasi, édesség nem árthat meg. Még segítünk is neki, ha nem tud felugrani a fotelba és felemeljük séta közben, ha liheg. Ezek a jelek azt tükrözik, jelez a szervezete.
A túlsúly felszedése nagyon könnyű, de nagyon nehéz leadni, mert a gazdinak megszakad a szíve, amikor a kutyusa enni kér. Olyan szívszorítóan tud kunyerálni, és farkcsóválással kiköveteli a nasit.
Ebben az esetben, ha a gazda nem határozott, bizony a kutyusunk elhájasodik és ez legtöbbször csontváz problémákhoz és anyagcserezavarokhoz vezet. Ekkor már nemigen lehet az adagját csökkenteni, kedvenc ételétől megvonni. A szükséges táplálékát megkaphatja csökkentett energia adaggal. A diétás étellel a megfelelő adagját eheti meg és nem lesz örökké éhes.
Ilyen táplálék kapható száraz táp vagy konzerv formájában. Igaz a diéták kutya eleség nem olcsó, de a kutya annyit eszik amennyit megszokott és nem szenved a fogyókúra alatt.
A sok kényelmes séta segítheti a diétás fogyást, ugyan akkor eltereli a kutyusunk figyelmét az evésről főleg, ha nem a megszokott útvonalon sétáltatjuk. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Mikortól kövér egy macska és hogy kezeljük a problémát?
  2018-04-06 11:47:42, péntek
 
  Akár milyen hihetetlen, a macskáknál is jelentkezhetnek az elhízási problémák. Persze nem lehet általánosítani, mert fajtánként és macskánként máshogy jelentkezik a túlsúly.
Például a perzsa cicáknál a kifejlett kandúr súlya 5 kilo körül van, a karcsú típusú macskáknál, mint például a sziámi cicáknál ez 3.5 kilo.
A nőstények cicák átlagos testsúlya 3,5 és 3,9 kilo között mozog. Minden, ami ez fölött van, az túlsúlynak számít.
Ha a cicánk 20 százalék (egy kiló) többlettel rendelkezik, az azért veszélyes, mert anyagcserezavarokat eredményez, ez pedig cukorbetegség előjele lehet.
A macskáknál a hízási hajlam egyértelműen még nem bizonyított, de elég valószínű, hogy örökletes jelek figyelhetőek meg. Az elhízásra való hajlam legtöbbször a cukorbetegségre való hajlammal is együtt jár, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a cicánk cukorbeteg lesz.
A kövér macskákat etessük készen gyártott kalória szegény étellel, amennyiben ezt nem eszi, meg akkor csökkentsük a normál élelmiszer adagját 50-60 százalékra. A túlsúlyos macskák etetésénél a rendszerességet és a mértékletességet tartsuk szem előtt.
A túlsúlyt el tudjuk kerülni, ha a cicánk naponta azonos időben és csak egyszer kap enni, így a megtanulja és megszokja a rendszerességet.

Kivételek erősítik a szabályt: Az én cicám 11 éves szobacica. A száraz eleség állandóan előtte van, kap 3-4 gramm alutasakos cica konzervet reggel és este, amiből 1-2 húsdarabot mindig meghagy. Ennek ellenére nagyon sovány.
Ahány cica annyi féle étvágy. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Tilos a kóbor macskákat etetni Kecskeméten
  2018-03-02 12:10:25, péntek
 
  2017. május elsejétől akár 50 ezer forintos helyszíni bírságot, vagy 200 ezer forintos közigazgatási bírságot is kaphat az, aki közterületen galambot, kóbor kutyát, macskát etet, kocsijával az út melletti füves sávon parkol.

Ha magán személyről van szó ennek a felső határa 200 ezer, jogi személyek, például cégek esetén viszont 2 millió forint. A városrendészet munkatársai helyszíni bírságot is kiszabhatnak, ha az illető elismeri vétkességét, de ez maximum 50 ezer forint lehet, fiatalkorú ilyet nem kaphat.

Példaként a polgármester a galambokat hozta fel, mivel ürülékük fertőzésveszélyt jelent és rongálja a fa- és fém felületeket.
Forrás: Petőfi népe 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
A macskák nem csak aranyosak, de okosak is.
  2018-02-15 19:18:16, csütörtök
 
  Én, mint cicatulajdonos tudom, hogy a macskák okosak. Csak másképp jár az agyuk, mint a kutyáknak. A kutyák meg akarnak felelni a gazda kívánságainak, a macskák nem akarnak megfelelni a gazda elvárásainak, csak azt tanulják meg, amit ők akarnak vagy értelmét látják.

A macskák nagy része meg tudja tanulni az ajtó és az ablak kinyitását. Az ajtó kinyitásánál természetes módon megtanulják a kilincs használatát.

Minden kiscica gyorsan megtanulja az alomtálca használatát. (A hathetes kiscicámnak egyszer kellett megmutatnom, hol találja az almom tálcát, azóta csak azt használja.) Egyes cicák pedig képesek elsajátítani az angol vécé használatát. (A barátnőm fekete cicája saját szemem láttára használta a vécét, megkímélve a barátnőmet az macska alom takarításától).

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a macskák ilyen okosak, miért nincs cirkuszi cica.
Azért, mert a macskák csak azt hajlandóak megtanulni, ami közvetlen haszonnal jár, csak azt csinálják, meg amit ők akarnak. A kutyák viszont a gazda kedvéért bár mit megtanulnak, mert nekik a gazda dicsérete, elismerése mindennél többet ér. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Naponta mennyit és hányszor egyen egy kutya?
  2017-10-31 20:00:23, kedd
 
  A kutya napi adagjának mennyisége szigorúan igazodik életkorához és testsúlyához, valamint az évszakhoz és életmódjához.
A vadászkutya többet és kalóriadúsabb ételt kell, hogy kapjon. Különösen igényes az agát táplálása tréning vagy futóverseny idején, ugyan így a szolgálati és munka kutyáké.
A kis testű lakásban élő kutyák napi adagja átlag 120 g hús és 60 g egyéb táp. Hét-nyolc kilós kutya napi mennyisége körülbelül 250 g hús és 120 g más.

A kölyökkutyáknak 2. és 4. hónap között naponta négyszer kapjon enni. 4. és 7. hónap között háromszor, a 8. és 12. hónap között kétszer.

Az egyéves kutya már felnőttnek számít, naponta egyszeri táplálás elegendő neki.

Az öreg kutyának naponta készszer, esetleg háromszor kisebb adagokban adjunk enni.

Nyáron csökkenthetjük a kutya adagját, mert nagy melegben kevesebbet esznek.

A felnőtt kutyának rendszeresen, ha lehet, este adjunk enni, legjobb az esti séta utáni időpont, mert a teli gyomrának nyugalomra van szüksége, hogy jól emésszen.
Az öreg kutyának reggelit, esetleg ebédet is adhatunk. 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 245 db bejegyzés
Összes: 465 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1320
  • e Hónap: 1733
  • e Év: 23969
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.