Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
szeretettel
  2011-06-05 17:42:21, vasárnap
 
 


Tatiosz

Az ember azt teszi, amire képes
Vajon tudod-e, mi az amire az ember képes?
- Ugye nem tudod. Pedig bizonyára voltál már - hiszen mindenki volt - olyan átkozottul gonosz helyzetben, amikor erődet a kétségbeesésig megfeszítve ezt kívántad: ,,Bárcsak többet tehetnék valakiért - egy kagylóért, egy füszálért, egy kutyáért, egy emberért"
Tudom, voltál már olyan helyzetben, amikor ,,valaki" - mondjuk egy ember - rádemelte tekintetét, és szemei némán kérleltek: ,,Segíts nekem!" - Te pedig elfordultál, mert féltél magadtól, hogy te volnál az, aki arra hivatott, hogy őt felemelje...
De mégis szívből kívántad: bárcsak tehetnél ,,valamit" érte, vagy még annál is többet. Ezért visszanéztél rá, ő pedig ugyanazt a kifejezést viselte arcán, mint az első pillanatban; a könyörgés megkövesült a tekintetében, ami ilyesfélét jelentett: ,,Nem tudnál mégis tenni valamit értem?"
Talán soha nem féltél még magadtól, mint most - gyönge pillanataid megakadályoztak ebben.
Vajon tudnál-e ezek után lelkiismereted szemébe nézni, tovább hurcolva az érdektelenség bűnét szívedben, amely feketére festi az emberi lelket, és amit sok helyütt a világban önzésnek neveznek. Én csak így becézem ,,idegen hatalom."
Most pedig arra kérlek, válaszolj a kérdésre:
Az ember mindig azt teszi amire képes?
És te ezt válaszolod: igen.
Ha kevés volt - mondod -, ennyire futotta, a sekély vízbe még senki sem fulladt bele. Ha pedig sok volt - ezt is tőled idézem - a mélybe jutottál, pontosan oda, ahol a felemelkedni vágyót felkaroltad. Az ember törékeny holmi. Érje be hát az eléggel - ezt még mindig te mondod.
De vajon mit jelent a léleknek ez a szó: Elég?
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-25 13:45:22, szerda
 
 


"Én boldog pillanataimban gyermeknek érzem
magamat és akkor derűs a szívem, ha munkámban játékot fedezek föl.
Félek a játszani nem tudó emberektől és mindig azon leszek,
hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok
a szűkös életfeltételek, melyek a játék kedvét és lehetőségét szegik,
megszűnjenek."
József Attila
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-25 12:14:58, szerda
 
 


"Megbocsátottam a megbocsáthatatlant,
megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket.
Sokszor cselekedtem indulatból. Okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől
sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak, és nevettem, mikor már nem bírtam
tovább.Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak.
Előfordult olyan is hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni.
Ujjongtam a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet és esküdtem örök hűséget, de volt
hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak! Sírtam zenehallgatás, vagy a fényképalbum
lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért, hogy halljam a hangját.
Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek.
Sokszor éreztem, meghalok a vágytól és féltem, hogy elvesztek valakit,
aki nagyon fontos számomra (a végén mégis elvesztettem) ! DE TÚLÉLTEM!
És még most is ÉLEK! Az életet nem csak túlélem...és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd...
ÉLJ!!!
A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel
veszteni és merészen győzni, Mert a világ a bátraké és
AZ ÉLET TÚL SOKAT ÉR ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon."
Charlie Chaplin
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-24 17:18:54, kedd
 
 


- Egy kereskedő elküldte fiát minden emberek legbölcsebbikéhez, hogy tudakolja ki tőle a Boldogság Titkát. A fiú negyven napig vándorolt a sivatagban, míg egy magas hegyen álló pompás várkastélyhoz nem ért. Ott élt a Bölcs, akit keresett. Hősünk, ahelyett hogy egy szent embert talált volna ott, a vár nagytermébe lépve zajos forgatagba csöppent: kereskedők jöttek és mentek, a sarkokban emberek beszélgettek, egy kis zenekar kellemes dallamokat játszott, s egy hatalmas asztalon a vidék legfinomabb ételei sorakoztak. A Bölcs mindenkivel beszélgetett egy kicsit, s a fiatalembernek két óra hosszat kellett várakoznia, míg rá került a sor. A Bölcs figyelmesen meghallgatta, amikor vendége előadta jövetelének okát, de azt mondta, éppen nincs ideje arra, hogy a Boldogság Titkát elmagyarázza. Azt ajánlotta neki, hogy járja körbe a palotát, és két óra múlva jöjjön vissza. ,,De szeretnélek valamire megkérni - tette hozzá a Bölcs, és a fiatalember kezébe egy kiskanalat adott, amelybe két csepp olajat töltött. - Fogd ezt a kanalat, és figyelj, hogy útközben ne lötyköld ki az olajat." A fiatalember így járkált föl-le a palota lépcsőin, és szemét le sem vette a kiskanálról. Két óra múltán visszaért a Bölcshöz. ,,Nos hát - kérdezte a Bölcs -, láttad a perzsaszőnyegeket az ebédlőmben? Láttad a kertemet, amelyet a kertészem tíz éven át épített? Észrevetted a gyönyörű pergameneket a könyvtáramban?" A fiatalember szégyenkezve ismerte be, hogy semmit sem látott. Csak azzal törődött, hogy ne löttyintse ki az olajat, amit a Bölcs rábízott. ,,Akkor menj vissza, és nézd meg világom csodáit - mondta a Bölcs. - Nem bízhatsz olyan emberben, akinek a házát nem ismered."
A fiatalember már nyugodtabban fogta meg a kiskanalat, és ismét sétára indult a palotában, ezúttal megfigyelve minden művészi alkotást a mennyezeten és a falakon. Látta a kerteket, körös-körül a hegyeket, a gyönyörűséges virágokat, felismerte a kifinomult ízlést, amellyel a műalkotásokat méltó módon elhelyezték. Amikor visszament a Bölcshöz, részletesen beszámolt neki mindenről, amit látott. ,,De hol van a rád bízott két csepp olaj?" - kérdezte a Bölcs. A fiatalember rápillantott a kanálra, és látta, hogy az olajat kilöttyintette. ,,Nos, ez az egyetlen tanács, amelyet adhatok neked - mondta a Bölcsek Bölcse. - A Boldogság Titka abban rejlik, hogyan lássuk a világ minden szépségét úgy, hogy közben ne feledkezzünk meg egy pillanatra sem a kanálban lévő két csepp olajról."
Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-24 14:42:47, kedd
 
 


A hosszú élet titka

Csak nyugi, nyugi . A hosszú élet egyik titka a nyugalom.

A másik titka:

Egy csók csak egy csók... vagy mégsem? Valamennyi hozzáértő egyetért abban, hogy a csók nagyszerűségéhez a csücsörítésnél többre van szükség...
A csókolózás művészete 28- féle csók kézikönyve. Ebből a műből minden érdeklődő kiolvashatja azokat a mesterfogásokat, amelyekkel valamennyi csókját egyénivé varázsolhatja, a röptében odavetett évődő puszitól a nagy felkészültséget igénylő francia csókig. Megtudja, mivel érdemes próbálkozni és mitől óvakodjon, ha a tettek mezejére lép. Lélegzetelállító tanácsokat kap a víz alatti csókolózáshoz, útbaigazítást arra, hogy mit kezdjen a kezeivel csókolózás közben, és biztos tippeket a moziban, színházban és az autóban lopott és visszalopott csókokról.
A csókolózás művészetében lekerül a lakat a szájról, megoldódnak a nyelvek, kiteljesednek az új és újjászületnek a régi szerelmek. Próbáld ki Te is, és meglátod, minden csókod olyan lesz, mintha az első volna...
Szinte biztos, hogy ez a könyv kézről kézre, szórakoztató, néha meghökkentő, de mindig izgalmas és új, a régieket friss ízekkel fűszerező ötletei pedig SZÁJRÓL SZÁJRA járnak majd.
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-24 14:40:08, kedd
 
 


,,Miért múlik el minden, ami szép,
Miért fáj a szívünk az elmúlt tegnapért,
Miért nem lehet örökös a ma,
Akkor nem kellene elválni soha."
Puskin

,,Az ember füle nem olyan hiszékeny, mint a szeme."
Herodotosz

,,Milyen öröm, örömet okozni. S az emberek mégis milyen ritkán szánják rá magukat."
Németh László

"Jóindulat helyett elfogultság vezeti az embereket, s az elfogultság gyűlöletet terem. A gyűlölet pedig előbb-utóbb pusztulást hoz magával."

,,A könyv elégetése nem válasz a könyvre."
Rousseau

,,Minden álmunk valóra válhat, csak legyen bátorságunk a nyomába eredni."
Walt Disney

"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle."

,,A tanulás, a műveltség nem ünneplőruha, melyet hordani kell. A tudás, a műveltség a helytállás segédeszköze."
Németh László

"Nem az életet kell megálmodni,hanem az álmainkat megélni..." "Egy nő akkor szép igazán,ha boldog,és akkor boldog ha érzi,hogy szeretik!" "Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész!" "A mosoly egy olyan görbe amely mindent kiegyenesit!"

Keresd az emberek igazi arcát és élj úgy, hogy igazi arcodat lássák.

"Sose haragudj meg arra
Ki durva szóval megsebez.
Tudom jól, hogy fáj a sértés,
Valld be, a fontos mégsem ez.
Hidd el nekem, senki nem rossz
Hidd el, jók az emberek,
Valakiért mindenki harcol,
Valakit mindenki szeret."Victor Hugo

"Élni való minden élet,
csak magadhoz hű maradj,
veszteség nem érhet téged,
ha az leszel, aki vagy!"
Goethe

,,A gyűlölet felhőként vonul át az emberi lelken, s nagysága és vastagsága arányában fedi a Napot."

"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni, Egyetlen titka: adni, mindig csak adni."
Goethe

"Nem tudod mit rejt a sorsod
Mosolyt hoz-e, vagy könnyeket.
Tanuld meg hát feledni a rosszat,
S őrizd meg a boldog perceket."
Hemingway

"Mikor egy barát közelébe kerülünk, egy másik világba jutunk, ahol frissebb a belélegzett levegő, tisztábban csengenek a hangok, élénkebbek a színek, gondolataink gyorsabban, következetesebben járják útjaikat.Való világunk teljesen különbözik ettől a környezettől, hiszen olyan helyzetben vagyunk, ahol szabadon önmagunk lehetünk."
Andrew M. Greeley

,,Az élet küzdelem,
Melyben az győz,
Aki akarni tud,
Nem pedig álmodni." (Ady Endre)

"A szeretet nem abból áll, hogy egymást nézzük, hanem hogy egy irányba tekintünk." (ismeretlen)

"A nagy szavak nem érnek semmit,
Elszállnak, mint az őszi szél
De a szeretet, ha tiszta szívből fakad
Elkíséri az embert, amíg él."
József Attila

,,Mindig tud adni, akinek a szíve szeretettel van tele.
A szeretethez nem kell teli erszény!"
Proklosz

,,A nagy szív tud megvetni és felejteni.
A gyáva azonban gyűlölködésben örvendezik."
Manzoni

,,A tudomány, a művészet hosszú, az élet rövid."
Hippokratész

,,Az élet küzdelem,
Melyben az győz,
Aki akarni tud,
Nem pedig álmodni."
Ady Endre
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-24 14:24:58, kedd
 
 


Régóta azt látom: az engem körbevevő emberek problémáinak jelentős része abból fakad, hogy mindenki arra vár, hátha egy napon majd kék lesz az ég, langyos szellők lengedeznek a zöldellő fák felől, mindenki szeretni fog mindenkit, nem fog fájni többé semmink, s nem lesz többé se gazdag, se szegény. És mindeközben nem veszik észre, hogy ez az állapot, vagyis a szép dolgok egybeesése, természetesen nem fog soha bekövetkezni, hiszen az élet nem más, mint átmeneti állapotok összessége. Nem kéne örökké a holnapra készülni, amikor a mai nap is itt van még, s csupán csak be kellene rendezni önmagunknak.

 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-24 14:12:57, kedd
 
 


Antik bölcsességek, aforizmák:

1. Tanítás közben az ember maga is tanul. (Seneca)
2. Vigyázzunk, nehogy nagyobb legyen a büntetés mint a bűn. (Cicero)
3. Jobb későn mint soha. (Livius)
4. Okos tanács nélkül az erő lerogy. (Horatius)
5. Gőggel teli ajkon a nagy szavak nagy romlásra vezetnek, s józanná nem tesz csak a vénség. (Szophoklész)
6. Sohasem csal Ámor hálójába olyant, aki nem kíván maga is belehullni (Plautus)
7. Nemességet nem ád a kincs. (Horatius)
8. Óh emberek, kik mindent tudtok céltalan, százféle mesterséget mért tanultatok, és minden eszközt fel, miért találtatok, ha azt az egyet el nem éritek soha, hogy észhez térítsétek azt, ki esztelen. (Euripidész)
9. Nem csak testünket kell istápolnunk, hanem elménket és lelkünket még sokkal inkább, mert az ész fénye is, mint a lámpás, ha olajat belé nem csepegtetünk, kialszik öregkorban. (Cicero)
10. Ha az elmét hatni hagyjuk, erős; de ha indulat foglalta el, akkor az parancsol és el van némítva az elme. (Sallustius)
11. Tanácsot adni könnyebb, mint kínt hordani. (Euripidész)
12. Semmi sem szeretetreméltóbb mint az erény. (Cicero)
13. A gyávaság senkit sem tett hallhatatlanná. (Sallustius)
14. Adj tüzedből lángot annak, aki kér (...) lásd el jó tanáccsal, aki arra vár. (Cicero)
15. Ha egyszerűségre szoktattad a tested, ne hencegj vele, s ha vizet iszol, ne mondd el minden alkalommal, hogy te csak vizet iszol. Ha edzeni akarod magad a küzdelmekre, magadban csináld, ne a kívülállók előtt. (Epiktétosz)
16. Gyorsan mosakszik valaki? Ne mondd rá, hogy rosszul, hanem csak azt, hogy gyorsan. Ha valaki sok bort iszik, ne mondd, hogy rosszul cselekszik, hanem csak azt, hogy sokat iszik. Mielőtt a szándékát megvizsgálod, honnan tudnád, hogy helytelenül cselekszik-e? Így nem fog veled előfordulni, hogy más lesz, amiről kézzelfogható észrevételeid származnak, és más, amit helyeselsz. (Epiktétosz)
17. Nincs törvény, mely mindenkinek elég kényelmes volna. (Livius)
18. Meg ne előzze sosem nyelved a gondolatot. (Erasmus)
19. Jobb a tisztes halál, mint a becstelen élet. (Tacitus)
20. Mély, és legszentebb figyelemmel nézd a gyerekkort. (Iuvenalis)
21. Életünk egy perc - mire jó a hajsza? (Horatius)
22. Az önmérséklet megedzi az embert. (Seneca)
23. Barátainktól csak becsületes dolgokat kérjünk. (Cicero)
24. A jövő nincs teljesen hatalmunkban, viszont nem áll teljességgel hatalmunkon kívül. (Epikurosz)
25. Nem csak a szerencse vak, de többnyire azokat is elvakítja, akiket kegyeibe fogad. (Cicero)
26. A barátsággal sosem szabad betelni; minél régebbi, annál édesebb, miként a borból is az, amelyik kiállta az idő múlását. (Cicero)
27. Minden jó ember szívében megleled Istent. (Seneca)
28. Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. (Antiszthenész
29. A vagyonszerzés mértéke mindenkinek a saját testének a szükségletei, úgy ahogy a cipő mértéke a láb. Ha megmaradsz e mellett, akkor megtartod a helyes mértéket; de ha túllépsz rajta, akkor szükségszerűen lecsúszol a lejtőn. (Epiktétosz)
30. Ha olyan szerepet vállalsz, amely az erődet túlhaladja, akkor egyrészt ebben is kudarcot vallasz, másrészt pedig azt is elszalasztod, amelyet képes lettél volna betölteni. (Epiktétosz)
31. Sok véka sót kell együtt megenni ahhoz, hogy a barátság betöltse hivatását. (Cicero)
32. Gyakran a nyelvbotlás mondja ki azt ami igaz. (Erasmus)
33. A vizsgálódás nélküli élet, nem embernek való élet. (Platón)
34. Nincs annál nagyobb szégyen, mint korábbi meghitt barátunkkal háborúskodni. (Cicero)
35. A lélekben nem marad meg semmi beléerőszakolt ismeret. (Platón)
36. Sehol sincs az, aki mindenütt óhajt lenni. (Seneca)
37. Az élet rövid, a művészet hosszú. (Hippokratész)
38. Az igaz barát olyan, mintha második énünk volna. (Cicero)
39. Az idő, mondják nagy tanítómester. Csak az a baj, hogy megöli tanítványait. (Berlioz)
40. Létünk és művünk a halálé. (Horatius)
41. Az igazságnak napfény kell, a tolvajoknak éj. (Euripidész)
42. Mit nevetsz? A mese rólad szól, csak a név más. (Horatius)
43. Ó, a hízelgéstől, bárki vagy is, menekülj! (Propertius)
44. A szerencse üvegből van, mikor legszebben ragyog, akkor törik el. (Publilius Syrus)
45. Megkettőzi vétkét az, aki bűnét nem szégyelli. (Publilius Syrus)
46. Az igazi fájdalmat is enyhíti az idő. (Quintilianus
47. A nélkülözőknek sok hiányzik, a kapzsiknak minden. (Publilius Syrus)
48. Nem a test, hanem a lélek köt tartós házasságot. (Publilius Syrus)
49. Aki a rászorulónak hamar ad, adománya kétszeres. (Publilius Syrus)
50. Ámde a megtartás nehezebb a ráakadásnál; ez csak véletlen műve, az, észt követel. (Ovidius)
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-23 17:56:38, hétfő
 
 


"Az ember élete két részből áll.
Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt; a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett.
E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre."
Széchenyi István
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
szeretettel
  2011-05-23 17:40:54, hétfő
 
 


Kung-Fu-ce írja:

"Mikor húszéves voltam - sokat tanultam.
Mikor harmincéves voltam - már tudtam, mit akarok.
Mikor negyvenéves voltam - már szilárdan álltam.
Mikor ötvenéves voltam - már tudtam hallgatni.
S mikor hatvanéves lettem - már követhettem a szívemet,
s a törvényt nem léptem át."
Popper Péter
 
 
0 komment , kategória:  BÖLCS MONDÁSOK  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1074
  • e Hét: 6277
  • e Hónap: 16628
  • e Év: 16628
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.