Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Dr. Bene Gábor:Jövőre is találkozunk a megemlékezésen
  2016-08-02 23:16:41, kedd
 
  Ünnepi beszéd: Horthy Miklós kormányzó urunkra...

Jövőre is találkozunk a megemlékezésen, Szegeden: július 30-án!


Horthy Miklós kormányzó urunkra, a Nemzeti Hadsereg fővezérére méltósággal, tisztelettel emlékezők többször is megkapták Szegeden a szélsőséges és náci jelzőt. Ám mindez csak a Rákosi-Gerő és a Kádár éra ideológiájának szintjén rekedt, hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező, elbutított zsidó és nem zsidó vezetők részéről jelentkezett.

Az alsóvárosi ferences templom ünnepi és hálaadó misét adott az egykori plébánosa Zadravecz István szerzetes, majd tábori püspök - a Szegedi Kapisztrán - emlékére. S a szegedi emberek naponta láthatják Horthy Miklós kormányzó urat a Hősök kapujának freskóján fehér lovon, amit Aba-Novák Vilmos világhírű művészünk örökített meg. A fiatalok talán nem is emlékezhetnek rá, hogy a freskót a bolsevik korszakban levakolták, ezzel hatalmas károkat okoztak a műben, ám hála a restaurátoroknak, ma már teljes szépségében megtekinthetjük. Az, hogy idén nem állunk meg a Honvéd téren, nem emlékezünk meg a református templom alapítójáról és első adományozójáról csakis annak köszönhető, hogy a tavalyi évben, de előtte sem volt hajlandó a tiszteletes úr fogadni minket, mert Horthy nevétől megretten a tudatlan ember. Megretten, ha pap, ha prédikátor, ha egyszerű ember. Pedig, hogy ez a templom megszülethetett, az kizárólag a Horthy-családhoz kötődik, mivel nekik köszönhető, hogy az első 5000 pengőn kívül még a telket is ők intézték el, amin a templom építése megkezdődhetett.

Igét hirdetők azonban erről megfeledkezve, bezárják a templomot, ha az emlékmenet erre jár. (Idén a beszédemtől eltérően véletlenül nyitva volt a templom, de Minden bizonnyal azért történhet ez, mert a zsidó hitközség szerencsétlen, agymosott elnöke - Lednitczki András cikkeket írt egykor a Délmagyarba, amivel megpróbált lejáratni bennünket, s különösen ellenem szóltak a sorai. Pedig soha nem voltam zsidógyűlölő, sőt magam javasoltam közösségünknek, hogy koszorúzzuk meg annak a két zsidóembernek a sírját, akik pénzzel is segítették a Nemzeti Hadsereg felszerelését. Talán érdemes is megemlítenünk a neveiket: Dr. Beidl Samu gyáros, aki 1938-ban hunyt el, s addig a szegedi Izraelita hitközség elnöke volt. Valamint Wimmer Fülöp aki a kereskedelmi és iparkamara mellett a kenderfonógyár elnöke is volt. Ebből is látszik, hogy minden korban vannak olyan zsidóemberek is, akik nem lenézett gójként kezelik a magyart, hanem a jogok és kötelezettségek egyensúlya alapján embernek, sőt segítendő nemzeti közösségnek. Mi emlékezők szólni szoktunk a Horthy-korszak alatti konszolidációról, sőt a halálra ítélt csonka ország fellendüléséről. Valamint arról, hogy a kormányzó idején igen sok zsidó embert megmentettek, mivel a budapesti gettó védelmére az esztergomi páncélos ezredet is felrendelte a kormányzó, és az országos deportálás csak addig tartott, amíg nem tájékozódott a kormányzó, hogy a munkatáborokban nem csak munkatevékenység folyik. Persze ne feledjük el, hogy színház és uszoda is állt a foglyok rendelkezésére, sőt kórház is, amit ugye csak valódi munkatábor esetén tudunk értelmezni. Horthy Miklós kormányzót a XX. század legnagyobb államférfijának érezzük mi, aki nem csak a Nemzeti Hadsereg felállításával, nem csak a kisantant elleni ügyes fellépésével, hanem már a trianoni tragikus döntést követően nemzetmentő politikát folytatott. Ezt a darabokra tépett országot, nemcsak életben tartotta, - pedig nyugati közgazdászok csak pár hónapot, de legfeljebb egy évet jósoltak a csonka országnak - de fel is emelte, sőt az igazságos etnikai határok irányába mozdította el a területi csonkításunkat. Ezért elfogadhatatlan, sőt felháborító, hogy a rendszerváltást követően nem rehabilitálták, hisz még a nemzetközi bíróság sem vádlottként, hanem tanúként hallgatta meg Nürnbergben.

Tudnunk kell, hogy ma is vannak még elvakult gyűlölködők, akiknek a szavaikból áradt a buta, tudatlan indulat. Meglehetősen sok fiatal is van köztük, ami nagyon elgondolkodtató. Az iskolákban nem azt tanítják tehát, ami a valóság. Helyette egy virtuális hamisítás részesei vagyunk, ahol a polkorrekt beszéd a legteljesebb hazugságok áradatát jelenti. Ennek ellenére a kitartó ünneplők éppen 15 éve járják ezt az utat, hiszen 2001-ben vonultunk először a Hősök kapujától a Földmíves utcáig, s mindkét helyen mécseseket helyeztünk akkor el. Itt a lehetőség arra, hogy megemlékezzünk Seres Tiborra, aki az első úton is velem tartott, bár jó pár éve már csak a mennyországból segíti a vonulásunkat.

Az első, vagy a második alkalommal kérdezte meg tőlem Tibor, hogy szerintem miért éppen a magyarságot akarják antiszemitaként beállítani egyes zsidók? Hiszen Magyarország volt az európai zsidó menekülők egyetlen mentsvára, hiszen a liberális és az emberi jogokra annyira kényes Amerika sem fogadta be őket, mert számtalan zsidókat szállító hajót fordítottak vissza Európa felé. Sajnos talán éppen ez a befogadás volt a legnagyobb bűnünk, hiszen nem valósult meg a zsidóság teljes szelekciója, amit a cionista zsidóság szeretett volna: hogy Izraelbe csak a minőségi zsidók tudjanak eljutni, akik a fiatal zsidóállam hasznára lesznek majd. Ne feledjük el, hogy az 1917-ben kiharcolt, vagy inkább kizsarolt Balfour-doktrinát az angolok nem teljesítették, így talán még érthető is, hogy miért volt szükség egy második világháborúra is, ahol a Brit világbirodalom büntetése teljessé vált, hiszen minden gyarmata elveszett a ,,győztes" Londonnak. Egy ilyen győzelem, jobb helyeken vereségnek felel meg. Ám Izrael állama 1947-ben létrejött, s nem csak a ,,minőségi zsidók", hanem askenázik és szefárdok műveletlen tömegei is Izraelbe aliáztak.

A gyűlöletkeltés és gyalázkodások tehát nem véletlenek ellenünk. A két világháború közti Magyarországról, nem sok igazságot tanulhat ma az ifjúság. Pedig állítólag liberális demokráciában élünk és az bizony állítólag nem a bolsevik ideológiára épül. Legfeljebb bolsevik tanárok oktatják a saját szájízük és vélt vagy valós érdekeik szerint. A tények nem nagyon zavarják őket, mint ahogy a sajtó egy jelentős részének is, a ránk maradt marxista történészek munkái a mérvadók. Az MTA bűne, hogy e kérdéskörben képtelenek voltak előre lépni, a pártoké, hogy a régi rendszer hívei a történelemkutatás területén és a felsőoktatásban még a mai napig a helyükön maradhattak.

Ezért sikerül még ma is, az igazsággal ellentétben a ,,bűnös nemzet" vádját életben tartani. Egyre inkább szükséges tehát az a munka, amit Zetényi Csukás Ferenc barátom folytat - kár, hogy ma nem tud velünk lenni - aki ugyanis Horthy Miklós kormányzó betöltött szerepének, eredményeinek és hibáinak, valós, igaz tények alapján történő feltárására vállalkozott, szerintem sikerrel. Aki nem ismeri a múltját, annak jövője sem lesz, s ez igaz a magyarságra éppúgy, mint a hazai zsidóságra, akik mintha behunyt szemmel élték volna végig az elmúlt évtizedeket a kommunista diktatúra bukásától a mai napig. (Erről jelentetek meg rövidesen egy könyvet Zsidókérdés magyar szemmel... címmel.) Mi szegediek azonban - hűen a szegedi gondolathoz - nem akarjuk becsukni a szemünket, sőt egyre inkább látni akarjuk ellenségeink mesterkedéseit. A mai nap persze az emlékezésé. Az alsóvárosi parasztgazdákra, a gazdakör elnökére - Vajas Józsefre, a lánglelkű és lángszavú Zadravecz páterre, s a fővezérre: Horthy Miklósra. Nekünk lelki szükségletünk ez az emlékezés, mert tudjuk, hogy mekkora áldozatot hoztak, s tudjuk, hogy nekünk is meg kell majd honunk a magunk hasonló áldozatát, ha elérkezik az idő. Emlékezzünk és hajtsunk előttük fejet, s együtt mondjuk ki az igét: HISZEK EGY ISTENBEN, HISZEK EGY HAZÁBAN.....

Dr. Bene Gábor, Szeged
Kárpáti Harsona munkatársa


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
Három csapás Európára
  2016-06-08 22:23:38, szerda
 
  Európa számára a XXI. század a békés fejlődés ígéretével mutatkozott be, 2004-ben Magyarország népe is reményteli várakozással szavazott belépni Európa államainak, nemzeteinek közös képviseleti szervezetébe. Néhány év múltán mind sűrűbben megmutatkozott az ellentét az uniós csatlakozás várakozásai és a megvalósulás tényei között.

Ma, 12 év után tisztán kibontakozik az Európai Unió valóságos képe: egy központi diktatórikus kormányzat épült fel egy monstrum adminisztrációval a demokratikus képviseleti rendszer fölé. Most sürgeti Amerika az egészen szoros alárendeltséget megvalósító Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerséget (TTIP). Gigakorporációk veszik át az irányítást a nemzetállamok felett. Ez az egyik csapás.
Előbb szórványosan, majd másfél évvel ezelőtt robbansszerűen bontakozott ki a menekültek áradatával az Európát elözönléssel fenyegető invázió. Ez a második csapás.
Amerikai és a NATO fegyveres egységek gyülekeznek Oroszország nyugati határain, amihez a hozzácsatlakozást megköveteli Amerika Európa országaitól NATO-szövetségi kötelesség alapján. Így fokozatosan kibontakozik az ellenséges állapot Oroszország és Európa között, annak ellenére, hogy ilyen állapotnak nincs alapja, és nincs értelme egyetlen európai ország számára sem. Ez a harmadik csapás.
Mindhárom csapás bármely egyike is veszélyes Európa számára. Nehezen zárható ki olyan felfogás, ami szerint a három szervesen együvé tartozik. Közös abban, hogy egyarát Európa-ellenesek.

Vegyük az első csapás esetét

Európa egységesítése kérdésében éles eltérés van abban, hogy mit akarunk összegezni: Európa országait, tehát azok népeinek önkéntes csatlakozását minden közös érdek közös védelmére, vagy olyan államot gondolunk eredményesnek, amely Európa teljes népességét egyetlen főhatóság alatt képviseli és irányítja. Végnélküli vita folyik a népegyéniségek összeolvadásának veszélyei és előnyei kérdésében.
Ez a vita azonban post festa, mert a létrejött Európai Unió az Északamerikai Egyesült Államok szerkezetét követő mintára épült, amerikai kezdeményezésre, USA katonai és politikai domináció idején, mellőzve a korábbi európai egységesülés nemzetek uniójára alapozott elképzeléseket. Ez az USA-minta ma még nem szilárdult meg az erős nemzetállami ellenállás miatt, de az EU minden vezető intézménye személyi állományának elszánt nemzetellenessége kétségen kívüli.
Nekünk magyaroknak, és feltehetően a többi későn csatlakozó országoknak is, nehéz elfogadni a teljes szétolvadás követelményét. Valójában érthetetlenül vizsgáljuk a nyugat-európai országok szolgálatkészségét, amivel mindenben azonosulnak az amerikai politikai eszmerendszerrel, a liberalizmusnak azzal a torz változatával, ami neoliberalizmus néven ismert. Ennek lényege: eltakarítani mindent, ami akadályt jelent a nemzetközi nagytőke gazdasági, terjeszkedési és politikai útjában. Szelídebb fogalmazásban a gazdaság (tőke, áru, munka) teljesen szabad forgalma. Ma már nincs olyan politikai párt (mozgalom, irányzat), amely nem ebben fogalmazza meg alapelvét. Másszóval, ma már nemcsak az amerikai politikai szisztéma egyelvű (egypetéjű), hanem Nyugat-Európa országainak minden parlamenti pártja egyszínű liberalista, legyen az szociáldemokrata, kereszténydemokrata, zöld vagy egyéb marxista. Kimondhatjuk, a kapitalizmus megalkotta az eszményi kommunizmust, aminek hitelveit a globális média hirdeti ki, ahol már nincs többé ellenzék. Ami mégis más, annak nincs helye a demoráciában, az populizmus, nacionalizmus, fasizmus, antiszemitizmus, tehát üldözhető.
Ebben a politikai közegben mindent aszerint ítélnek meg, hogy mennyiben felel meg a fennálló eszmerendnek. A pártszisztéma alkalmazottai ehhez igazodnak. Ebben a ,,demokráciában" a pártok döntenek, azok tagjai kötelesek a pártvezetőség döntéseit követni. A parlamenti képviselők is természetesen, hiszen a nép a pártokra (jelöltjeire) szavaz. Akkor is, ha más véleménye lenne, de azt, jól megfizetett alkalmazotti hűséggel elhallgatja.
Ez a társaság teljesen alárendelten kiszolgálja az amerikai törekvéseket, amelyeknek legbrutálisabbja a már említett Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP), amit Brüsszel már el is fogadott.
Röviden szólva ennek a szabadkereskedelmi megállapodásnak legfontosabb lényegét tekintve semmi köze a kereskedelemhez. Ugyanakkor súlyos következményei lesznek szó szerint minden területre, amelyek az egyén vagy a közösség számára fontosak: egészség, oktatás, környezetvédelem, privátszféra, gyógyszerekhez való hozzáférés, a sort hosszan folytathatnánk.
Ez az egyezmény főként tulajdonjogi szerződések sora, amelyekben a multik titkos többségi részvénytulajdonosai jogait rögzítik, annak biztosítékával, hogy a multinacionális cégek szabadon, kötöttségek és állami-hatósági szabályozás nélkül tevékenykedhessenek az érintett országokban.
A rendszer egyik legtöbbet kritizált eleme az úgynevezett ,,Befektető és Állam közötti vitarendezés" (ISDS). Ez egy titkos nemzetközi bíróság, amely a multiknak lehetővé teszi, hogy az államokat szinte bármiért bepereljék, amely szerintük befektetéseiket vagy hatékonyságukat érinti. Ha egy tiltakozás kihat a profitjukra, perelhetnek. Ha egy törvény érinti a profitjukat, perelhetnek. Ha egy új szabályozás hatással van arra, hogy hol és mit akarnak kezdeni a pénzükkel, szintén perelhetnek. Ez egy új hatalom, amellyel az amerikai vállalatokat ruházzák fel, hogy az európai államokat beperelhessék.
Lényegében egy párhuzamos jogrendszer, amely csak rájuk vonatkozik. Normál embereknek, hazai vállalkozásoknak, kormányoknak nincs hozzáférése ehhez a jogrendszerhez. Csak a külföldi befektetőknek áll mindez rendelkezésére, esetünkben amerikai cégcsoportoknak!!!

Nézzük a második csapást.

A közel-keleti, évtizedeken át tartó amerikai háborúskodás következtében Európára zúduló menekült- és szétvándorló áradat befogadása kérdésében nem a következményeinek mérlegelése képezi a liberalisták döntését, hanem a pártutasítás, ami természetesen további magaslatokról érkezik. Politikai elemzők fenntartják a szándékosság fennállását, Európa szándékos elárasztása folyik a kézenfekvő (melléktermék) tömegek rázúdításával, annak faji és kulturális kevert állapotba döntése érdekében. A nemzetállami kereteket ezzel lehet leggyorsabban szétbontani. Keverék népség fölött könnyebb uralkodni. Jó példa erre Angela Merkel német kancellár állásfoglalása. Aligha hihető, hogy olyan nagyon elment az esze, hogy ne fogná fel a következményeket. De az már nem érdekli, elkötelezettsége erősebb.
Nézzük a helyzetet a hit oldaláról. Nem lehet gondolkodó, hívő keresztény, aki nem kapta föl a fejét: mi történik itt?
Legújabban, a pápa eddigi ismert megnyilatkozásai után azzal lepte meg a világot, hogy a politikai mezőny legexponáltabb színterére lépett. Egy világvallás vezető tekintélyét, Krisztus földi helytartói karizmatikumát dobta bele a mérlegnek abba a serpenyőjébe, amelyben annak a földrésznek a pusztulását készítik elő, amely adta a kereszténységet a világnak.
Május 6-án Ferenc pápa kihallgatáson fogadta az Európai Unió Rómában tanácskozó vezetőit, átvette a Károly-díjat, a legjelentősebb európai kitüntetésnek számító elismerést. ,,Szívből köszöntöm Önöket, és köszönetet mondok jelenlétükért. Különösen hálás vagyok Marcel Philipp, Jürgen Linden, Martin Schulz, Jean-Claude Juncker és Donald Tusk úrnak kedves szavaikért. Szeretném hangsúlyozni azon szándékomat, hogy a nagybecsű díjat, mellyel kitüntetnek, Európának ajánljam...."
,,Azt mondtam az EP-képviselőknek, hogy több szempontból is egyre általánosabbá válik a benyomás, hogy Európa megfáradt és megöregedett, nem termékeny és nincs életereje, és hogy az Európát egykor lelkesítő nagy eszmék elvesztették vonzerejüket; az emberek egy lehanyatlott Európát látnak, amely - úgy tűnik - elveszítette szülő- és teremtőképességét."
Ilyen bevezetés után azt várnánk, hogy felsorolja az okokat, a reá zúdított két világháborút, a szovjet megszállást az amerikai gyámkodást, mint erőtlensége okait. A Szent György-legendára hivatkozás is elmaradt, nem tette követendő példaként, hogy György vitéz szembeszállt a veszedelemmel. Az idézett szövegben nem Európát félti, nem az egyház védelmére buzdít. Így inkolja meg álláspontját, a migránsok befogadását. Lesz itt majd ,,lelkesítő nagy eszme, szülő és teremtő képesség".
A Vatikánba vizitáló urak rangos kitüntetést vittek a pápának, aki kifejezte közéjük tartozábban a célban, ami Európa közeli nagy átalakulását hozza, megemlítve a vallások egybefogását is. (,,Ma sürgetően szükségünk van arra, hogy képesek legyünk »koalíciókat« kötni, de nem csak katonaiakat vagy gazdaságiakat, hanem kulturálisakat, oktatásiakat, filozófiaiakat és vallásiakat.")
Nagy libaralista győzelem a pápa bevonása abba a politikába, ami a földrész jelen függőségét ,,önkéntes" módon véglegesítené. A pápa kedves vendégei abból a fél-Európából érkeztek, ahol a vallást már száműzték nemcsak a politikából, de iskolákból, kulturéletből is. A szekularizációs, vallásellenes, nemzetellenes irányzatok ezentúl vatikáni erkölcsi bizonyítványukat mutogatják a vasfüggöny-kalodából kikerült országok katolikus tömegeinek, akik a (ma már meghaladott) hit erejével vészelték át a nehéz időket, hogy: kövessétek immár a megszentelt liberalizmust!
Az inváziós bevándorlás hírei, tényei eléggé ismertek Olvasóink körében. Elég idézni egy német rendőrnőt, aki a menekültek dolgait szakmailag ismeri, könyvet írt Németország kék fényben címen.
,,Szeretem a hivatásomat, de egyre nehezebb lesz. Ismerek idősebb kollégákat, akik időközben megkeseredtek. Nem akarom, hogy velem is ez történjen majd" - írja a görög származású Tania Kambouri nevű rendőrnő.
Beszámol arról, hogy hiába lép fel rendőrnőként, egyre többször megütik őt. Csoda, hogy eddig nem tört össze az arca, és szembevérzéssel és kék foltokkal megúszta. Ugyan őrizni próbálja a nyugalmát és a hidegvérét, de idő kell neki ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket feldolgozza magában. 
A rendőrnő úgy látja, egyre inkább több a rendőrök elleni erőszak és egyre kevésbé tisztelik is őket.
Elmondja azt is: muszlim migránsok támadják így az államhatalmat. ,,Ez nem származás vagy vallás miatti, rasszista előítélet, hanem egyszerűen tény, hogy egyes társadalmi csopor-tokra feltűnően jellemzőek bizonyos magatartásminták és bűncselekmények." 
A rendőrnő szerint általános a tisztelet hiánya, a német alaptörvény és az emberi jogok semmibe vétele, miközben belterjes párhuzamos társadalmi struktúrák alakulnak ki, az integrációs szándék pedig eltűnik. Kambouri szerint ezt nem csak ő mondja, a kollégái is meg tudják erősíteni azt. A mindennapok során a kora reggeli szolgálat a legkönnyebb, mivel a problémás elemek sokáig alszanak. A késő esti és különösen a hétvégi éjszakai szolgálat a legnehezebb, akkor történik a legtöbb konfliktus.
A rendőrnő már évek óta panaszkodik belső fórumokon az egyre romló helyzet miatt, sokan ki is fejezték egyetértésüket és együttérzésüket, de sokáig nem akart a nyilvánosság elé állni. Most viszont vállalja a mondandóját. ,,Máig nem változott semmi. Nulla" - mondja Kambouri. Könyvében a politikai elit mellett támadja ,,a kritikátlan multikulti társadalmi romantikájában hívőket" is, akik szerinte ,,egyből iszlamofóbiát és idegengyűlöletet kiáltanak".
A rendőrnő szerint a multikulturalizmus sok veszéllyel jár: egyes kulturális és vallási hagyományok nem egyeztethetőek össze egymással. Szerinte ennek belátása nem jobboldali populizmus, hanem egészséges emberismeret kérdése. Egy bochumi késelési esetnél több tucat fős libanoni társaság akadályozta a munkájukat, lökdösték a rendőröket. Kambouri szerint a fiatal muszlim férfiakkal van a legtöbb gond, törökökkel, kurdokkal, libanoniakkal, tunéziaiakkal, akik feltűnően nem akarnak Németországba integrálódni. Különösen a rendőrnőket nem fogadják el, Kambourit is lekurvázták már.
Tania Kambourinak a jelenlegi migrációs hullámról is megvan a véleménye. ,,Egyre több migráns jön Németországba, és sokuk nem tanulta meg, hogy a nőket és az államhatalmat tisztelni kell. Párhuzamos társadalmakban élnek, ahol más szabályok érvényesülnek. Voltunk már bevetésen menedékszállásokon is, ahol észre lehet venni, hogy a tisztelet teljesen hiányzik. A legjobb fegyverünk a szó. De talán gyengeségnek találják ezt, mert a származási országukban keveset diskurálnak, inkább az erőszakhoz nyúlnak" - mondja a rendőrnő. Kambouri súlyosabb büntetéseket szabna ki azokra, akik ellenszegülnek a rendőröknek, és a gyorsabb bírósági ítélkezést is szorgalmazza. ,,Ha a tettesek nem szembesülnek a szankciókkal, tovább folytatják".

Végül a harmadik csapás

Jelentős változtatást, a fennálló rend eltakarítását háborús állapotok között lehet gyorsan és véglegesen végrehajtani, parancsuralmi helyzetben, háborús érdekekre hivatkozva.
Európa két irtózatos méretű háború következményeivel jutott el mai kiszolgáltatott állapotába. Bő száz évvel ezelőtt az emberi világ, civilizáció, kultúra, művészetek, természettudomány, tudományos kutatás, társadalomelmélet stb. terén vezető nagyhatalom volt. 1945 óta képtelen visszanyerni korábbi helyzetét a folyamatos téridegen hatalmak ránehezedő nyomása miatt. Atlantizmus a neve annak az amerikai kötődésnek, ami Európát maga alá gyúrta. Katonai szárnya a NATO (North Atlantic Treaty Organization), aminek ezidáig semmi, mostantól pedig fontos szerepe lesz.
Amerika elvesztette a fogást az orosz birodalom felett, nem tudta megtartani a szovjet állam összeomlásával megnyílt gazdasági behatolás esélyeit. Azt a fajta privatizációt, mint amivel adósságszolgaságra kényszerítette az általa negyvenöt évre szovjet szolgaságra vetett országokat.
Attól fél, hogy Európa is kinől a vasmadár szárnyai alól. Az iparosodott Európának szüksége van az orosz területek energiai és ásványi kincseire, amik akkor válnak majd csak értékké az oroszok számára, ha eladják Európának. Ezt a természetes geopolitikai érdekszövetséget sikeresen megakadályozta az angol-amerikai bankhálózat Oroszország bolsevizálásával és két Európa-ellenes világháborúval, 45 éves közös megszállással, majd Európát szövetségesi redszerébe kényszerítésével, mindmáig. Nem Ukrajna függetlensége, területi épsége a gond New York Empire számára, hanem a békés állapotokban megérlelődő lehetőség Európa és Oroszország gazdasági egymásra utaltságának érvényesítése.
Kézenfekvő a stratégia: Európát vissza kell fogni fejlődésében, Oroszországot el kell szigetelni Európától.
Amerika nem fog inváziós háborút indítani Oroszország ellen. Ismeri Napóleon és Hitler tévedését. Amerikának permanens háborús helyzet kialakítása és fenntartása kell, ami megakadályozza az Eurázsia terv létrejöttét. A Szovjetunió volt sérültjei: a balti államok, Lengyelország, szívesen résztvesznek az amerikai fegyveres demonstrációban, és persze az opportunista Románia is.
Törökország egy külön eset. Történelmi hőskorának emlékezete diktálja számára az új behatolást Európába. Ezt Amerika támogatja régóta, befogadta a NATO kebelébe. Déli irányban is szövetséges Izraellel, ami egybevág az amerikai szövetséggel. Mindez meghozza Törökország részére a beépítkezést Európába. Viszonzásul országa amerikai hadi bázis az Oroszország elleni háborúskodáshoz.
Így terjeszkedik ki a permanens közel-keleti háború északra, Kelet-Európára, amihez minimális amerikai katonai részvétel szükséges.

Mindhárom ütés nagyon sürgős mert Európa ébredezik

Súlyos veszteséget szenvedett Angela Merkel pártja, a Keresztény-demokrata Unió három német tartományi választáson március 13-án. Ez előre vetíti a jövő évben esedékes németországi parlamenti választások eredményét. A legmeglepőbb fordulat azonban az - és emiatt sokan politikai földrengésről beszélnek -, hogy a 2013-ban alakult, határozottan migrációellenes párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) két tartományban a harmadik helyen végzett (15,1, illetve 12,6 százalékos eredménnyel), Szász-Anhaltban pedig a választópolgárok 24,2 százaléka adta a voksát az alakulatra, ezzel a második helyen végzett. A párt ezzel bebetonozta magát a német politikába mint a harmadik legerősebb formáció a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták mögött.
A német közgazdászok kételkednek abban, hogy a bevándorlásnak pozitív gazdasgi hatása lesz. A migránsok állami támogatásra szorulnak és a nyelvet sem ismerik.
Marjin Dekkers, a Bayer vegyipari konszern vezérigazgatója azt mondta, sokáig fog tartani a migránsok német munkaerőpiaci intergrálása. A migránsokat a német dolgozók szintjére kell hozni, ezt pedig évekig az államnak kell majd finanszíroznia. Szerinte nem szabad illúziókba ringatni magukat. Becslése szerint 15 évig tart majd, hogy a migránsok ne szoruljanak állami támogatásra, és képesek legyenek önállóan ellátni magukat. A német munkaerő magas szinten képzett, ezt kell nekik is elsajátítani, amit megnehezít a nyelvismeret hiánya is
A Magyar Nemzet ,,Nyíló szemű liberálisok" cím alatt írja az alábbiakat:

,,Most, hogy az iszlám itt van a maga valóságában, vége az illúziónak, az előrelátóbb liberálisok pedig válaszút elé kerültek. Ha megmaradnak a korlátlan bevándorlás pártján, akkor a vallástalanított Európa veszhet oda, s az ő életmódjuk szorul perifériára, továbbá - ha a sariát, az iszlám törvénykezést nézzük - illegalitásba. Ha viszont szembeszegülnek vele, akkor kénytelenek lesznek felülírni saját dogmáikat a multikulturalizmus áldásairól. Akadtak, bár egyelőre csak páran, akik elvégezték ezt a belső önvizsglatot, és Európa védelme mellett tették le a voksukat. Jelzésértékű, hogy köztük vannak a jobboldali magyar kormányok ádáz kritikusai is (Konrád György, Heller Ágnes), valamint az a Kertész Imre, aki már tavalyelőtt megjelent könyvében figyelmeztetett arra, hogy a liberális Európa az iszlám korlátlan beáramlásának következtében felszámolja önmagát.
A valóság egyre erőszakosabban dörömböl. Ég a ház, a zsarátnok pattogása pedig lassan kiveri az álmot a legelszántabb toleranciabajnok szeméből is. Van, aki már tűzoltásra kész, más még kótyagos fejjel ül az ágy szélén, és olyan is biztosan akad, aki addig kapaszkodik a párnájába, amíg lángra nem lobban az is. De egy biztos: Európa ébred."

Megjelent a Magyar Élet 2016. május 19-i számában

Csapó Endre, Kárpáti Harsona


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
ProhászkaOttokár-Keresztény szocializmus
  2016-03-07 19:04:36, hétfő
 
  PROHÁSZKA OTTOKÁR PÜSPÖK (KERESZTÉNY SZOCIALIZMUS.)

Lectori salutem.
A társadalom gazdasági megosztottsága már Krisztus előtt
foglalkoztatta a gondolkodókat (prófétákat, filozófusokat) és nem utolsó
sorban az érintetteket. A meggazdagodott vallási vezetők,
katonák,"politikusok" és a széles néprétegek közötti vagyoni különbségek,
komoly társadalmi feszültséget gerjesztettek. A feszültség feloldására
hol rabszolga lázadások, hol vallási köntösbe bújt "szegénységi" mozgalmak
támadtak.


A TELJES ÍRÁST A KÁRPÁTI HARSONA OLDALÁRÓL LEHET
LETÖLTENI AZ ALÁBBI LINKEN:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei
  2015-02-19 21:34:12, csütörtök
 
  Kárpáti Harsona :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei
  2014-05-13 22:58:21, kedd
 
  Kárpáti harsona


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
Minden körülmények között, tisztán érzékelhető az Új Korszak
  2012-12-25 05:39:38, kedd
 
  ,,Szeressétek egymást"

Minden körülmények között, tisztán érzékelhető az Új Korszak beköszöntéseVannak egyének, akiknél a gondolatok menete változik, vannak, akiknél fokozódnak a cselszövések, de bizony vannak olyanok is, akiknél az érzelmek skálája kerül más és más dimenzióba.

Bevallom, s nem tagadom, hogy szabadidőmben táltosaink gondolatait olvasgatom, azokat igyekszem becsempészni gondolataimba.
Ezzel párhuzamosan eszembe jut Pelle Julika bölcs eszmefuttatása a tiszta, önzetlen szeretetről, s ha ezen mélyebben elgondolkozok, akkor egyértelmű a jelentése.
Röviden: önzetlen szeretet.

Környezetünket, közösségünket már szinte behálózták az olyan személyek, akiknek csak a hatalom, pénz, cselszövés jelenti a mindennapi boldogságot - ezeket sem tudom elítélni (hiszen ez jogtalan), viszont az emberiség többsége tudja, hogy az ilyen személyek szeretet nélkül, annak hiányában élik mindennapjaikat. Persze a PÉNZIMÁDATUK óriási.
Pedig, ha ez fordítva lehetne náluk, hogy a szeretet sugározna belőlük, akkor minden simán az ölükbe hullana úgy, hogy arról tudomást se szereznének - egyszerűen minden titkos álmaik megvalósulhatna.
Nem is ezzel a csoporttal szeretnék foglalkozni, hanem inkább azzal, akik akkor is képesek szeretni, ha éppen boldogtalannak érzik magukat.
Többen érzik azt, hogy személyem ellenség a szemükben - pedig hát tévednek.
Azért tévednek, mert képtelenek saját árnyékukon túllépni, nem látják önmagukat sem, csak a saját pecsenyéjükkel vannak elfoglalva - magyarul: a saját létüket is gyűlölik. Én ezeket sem vetem meg, nem is tudok rájuk haragudni - én őket is szeretem.

Miért?
Mert engem a szeretet és a közjó vezérel. Nem kedvelem az igazságtalanságot, a cselszövő - rágalmakba öltöztetett hadjáratokat. Tudom, hogy egyszer, valahol mindenkinek színt kell vallania - van akinél ez korábban, lesz akinél később fog bekövetkezni.

Külön fejezetet érdemelne az emberi kapcsolatok kiépítésének és megtartásának társadalmi vagy egyéni szerepe, már csak azért is, mert ez a családi viszonyok tükörképe.
Szándékosan nem részletezem, hiszen mindenki tudja, hogy milyen szerepet tölt be a családi életben.
Összefogásra és megértésre csak akkor lehet valakit ösztönözni, ha adottak erre a meghatározó feltételek is.

Év végi számvetés helyett - inkább olyan gondolatok, elméletek boncolgatásával foglalkozom, amelyek nagymértékben képesek lehetnének befolyásolni egyéni és közösségi életünket.
Ha az anyag rezgéseit képes behálózni a szeretet lángjával telített hálója, akkor minden más, ami minket körülvesz, simán és gondok nélkül megoldódnak. Hihetetlennek tűnik, de annak ellenére, hogy egyesek nem hisznek ebben a jelenségben, attól még ez teljes egészében működik.
(...hiszen, amit emberi szem nem lát, az még létezik - amit az emberi fül képtelen hallani, az a hang még létezik)

A szeret ünnepén felmerül az emberben a kérdés: MI A SZERETET?
Egy olyan lágy sugallat, amit csupán érez az ember.
Egy olyan ámulatba ejtő varázs, ami körbevesz.
Egy olyan rejtelem, amit a szemünk sugároz, és arcunk kisimul a boldogító érzésétől, átszellemült mosolyt varázsol rá - a szeretet.
A lélek köszöntése nekem, neked, neki és mindenkinek.

Minden örömteli cselekedetünk, gondolatunk a szeretetre épül.
Aki tud szeretni, az sikeres -, aki csak a gyűlöletnek él, az a lelke mélyén mindig is boldogtalan lesz.

Mi a szeretet?
Isten a szeretet.
Jézus Krisztus üzenete is ez: ,,Szeressétek egymást".

Rimaszombat, 2012. december 24. (01:15)

Házik Zoltán, MEDIAREK Corporatin, Kárpáti Harsona

 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
Házik Zoltán : ÉPÍTSÜK FEL A MEGÁLMODOTT JÖVŐNKET!
  2012-12-22 06:51:57, szombat
 
  A Pozitív Jövő - rejtelmes Titkához vezető - Titokzatos kulcs. (A gyakorlatból merítve határozottan tudom, hogy tanulmányom nemzetbiztonsági jelentőséggel bír.) Gondolkozzunk!

Az elmúlt 20 évben mit adott nekünk az a társadalmi rendszer, amelyben, majd hogy nem nyögve küzdjük le a mindennapjainkban felgyülemlett, szorongásokkal teli akadályokat?

Hangsúlyozhatnánk akár a 2012. december 21-én várható esemény következményeit is, úgyszintén a lelki készülődésünket a szeretet és a család ünnepére. Viszont nem lenne ildomos, ha elfeledkeznénk a közösségünk belüli sérelmek helyretételére úgy, hogy le tudjuk belőle vonni azokat a következtetéseket, amelyek révén képesek leszünk a pozitív lelki beállítottság tükrében tovább csiszolni emberi mivoltunkat. A magasabb rezgések, és a rohamosabb életünk viszonya - már úgy behálózta cselekedeteink társadalmi fokát -, hogy az egyes helyzetekben való tartózkodásunk remény fényét vagy nagyon nehezen, vagy már egyáltalán nem tudjuk felfedezni. Ez csupán azért öltött ilyen méreteket, mert a közvetlen környezetünket olyan egyének árasztották el, akiknek ismeretlen a pozitív gondolkodás, s így folyamatosan akadályokat görgetnek a pozitív tevékenységek színterén. Ők nem rosszak, csak képtelenek a saját árnyékukból kitaposni - inkább a zavart keltő magatartásukkal próbálkoznak az adott közösségükben kitűnni.

Ne is próbálkozzunk őket megváltoztatni, sem jobb útra téríteni, mivel ezzel súlyosan árthatunk nekik! Hagyjuk őket a saját szennyükben fuldoklani, majd csak egyszer felébrednek; amikor már a társadalom özönvizének elszáradt perifériáján fognak agonizálni, ahol már a legyeknek sem, és a keselyűknek sem fognak kelleni. Bátran térjünk vissza eredeti gondolatunkhoz, melyből akár egy csillagtéri palotát is felépíthetünk úgy, hogy az példaértékű lesz mindazon polgártársainknak is, akik eddig ferde szemekkel mosolyogtak előttünk - a hátunk mögött pedig visító ordítással áskálódtak ellenünk csak azért, hogy egyéni pecsenyéjüket sütögethessék közösségünk rovására.

Tudjuk, hogy az ilyeneket rohamosan felőrül a korrupt rendszer, s ezáltal a hitelüket is elveszítik. Ócska, üres társadalmi szavakkal hadonásznak ott, ahol a maguk fajtáival dögönyöznek. Idő kérdése, hogy a gaztettek sorozata mikor lát napvilágot; de mi megbocsátunk nekik, s így tisztulunk. A jó Istent kérve kérleljük, hogy kerüljenek a mennyországba, ott legalább vajas kenyeret is kaphatnak.

Ne vezéreljen minket a rosszindulat, gyűlölet, hanem inkább nyújtsunk nekik segítőkezet, hiszen nekik erre van szükségük! Minden beteg egyéntől, akik tulajdonképpen lelki támaszért könyörögnek, ezt csak akkor hallgassuk meg, ha már a földön vergődve, csuklóba zárva látjuk az elsorvadt kezüket. Ekkor viszont adjuk meg nekik a szükséges intézkedéseket, s térítsük őket utunkra, amelyen kéz a kézben, velünk együtt andaloghatnak a jobb és kedvezőbb élet reményében. Árulókkal nem társalgunk, de azért birkapörköltet nekik is tálalunk.

,,Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is. Ha a lelki beállítottságod pozitív, a világod problémái meghajolnak előtted." (PLB) A pillanat töredékén múlik, hogy képesek vagyunk-e életünkből kizárni a félelem és az önmegvetés állapotát. A bennünk bekövetkező győzelem nem nyilatkozik meg, amíg nem vagyunk rá készek. Tudjuk, és már meg is tanulhattuk, hogy minden eredmény kiindulópontja a határozott szándék, a világos cél. Elgondolkozhatunk azokon, akik céltalanul sodródnak az életben, elégedetlenül, harcolva sok-sok dolog ellen - anélkül, hogy világos céljuk legyen.

Ugye, te nem ebbe a csoportba tartozol? Ne feledd, csak akkor lehetsz igazán és tisztán boldog, ha mások hasznára leszel! Fordított értelemben: - megbetegszel, és a halálodban találod önmagad! Amennyiben gondolkodásodból képes vagy eltávolítani a pókhálókat, akkor a pozitív lelki beállítottságod nyitott kapuja előtt találod magad. Gyakoroljuk a folytonos törekvés eszközeit és módozatait, hogy az érzelmek és az értelmek egyensúlyban legyenek mindnyájunk életében! Arra törekedjünk, hogy tetteink ne mondjanak ellent szavainknak! Jó példa erre, hogyha egy adott házasságon belül a férj, s a feleség is, kölcsönös hibáikon fokozottan zsörtölődnek - és egymást hibáztatják -, akkor értelemszerűen mindketten idegbeteg roncsokká válnak, a házasságnak vége, és az életük romokban hever. Meg kell tanulnunk, hogy ha olyan problémával kell szembenéznünk, amely valamilyen nézeteltérésből fakad, akkor először magunkkal kell kezdeni, - tehát el kell végeznünk az önértékelést, majd az öntisztulást.

Ha rossz feltételezésekből indulunk ki, a pókhálók akadályozzák a szabatos, világos gondolkozást. Az értékes teljesítmény, elengedhetetlen előfeltétele a becsületesség, és a tisztesség. Építsd ki magadban az ösztönző elégedetlenséget! Az ember őszinte bűnbánással és azt követő jó tettekkel, valóban semlegesítheti mindazt a rosszat, amit tett. ,,Mint nappal, ékesen járjunk, nem tobzódásokban és részegségben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben, hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra." (szerző: ismeretlen)

A természet törvényeiből tapasztalhattuk, miután az egyén súlyos vereséget szenved az önmagával vívott harcában, elérve egy pontot, kész a változásra. A megbánása érzelmileg lehet olyan mély és őszinte, hogy ez azonnali cselekvésre ösztönzi. Az pedig azon az úton tartja, amely elvezeti a teljes győzelemhez. Amennyiben még mindig kételkedsz, tanulmányozd mélyebben Szent Ágoston tetteit, cselekedeteit. Ne feledd, hogy a tudatlanság, tehetetlenséget eredményez! Legyen bátorságod kutatni azokat a nem fizikai erőket, amelyek az ismert fizikai folyamatok határain kívül esnek -, és ha megtanulod őket alkalmazni, akkor fel is fogod tudni őket használni. Ez, egy tekintetnél is egyszerűbb. A tested irányítása az agyad és az idegrendszered működéséből történik, ezen keresztül működik az értelmed, és az elméd. Vágyad céljait - közvetlenül - a tudatalattidba úgy juttatod be, hogy annak ismétlésével tudatosan alakítasz ki olyan gondolkozási szokásokat, amelyek előnyösek abban az erőfeszítésedben, hogy a vágyad alakítsd a megfelelő pénzbeli egyenértékké.

Meggyőződésem, hogy ki kell magunkban alakítani azt a szokást, hogy azonnal leírjuk a váratlan ötleteket, sugallatokat, amint azok a tudatalattinkból bevillannak a tudatunkba. Tanulj alkotó gondolkozást az alkotó gondolkodóktól! ,,Mindenki rendelkezik alkotó képességgel, de a legtöbb ember nem tanulta meg, hogyan fejezze ki azt." (Alex Osborn) Bármilyen abszurdnak tűnjék is valamilyen ötlet, tilos bírálni, ami le lett írva. Ha az ember magáévá tett egy alapelvet, az egész lényének szerves részévé válik, és többé sosem felejti el. Szerintem, a kozmikus szokáserőket egyszerűen egyetemes érvényű törvények megnyilatkozásaként határozhatjuk meg, akár ismertek számunkra ezek a törvények, akár nem.

Érdekes, de működik:

- egyetlen ötlet, amit cselekvés követ, elég a sikeredhez ott, ahol mások sikertelenek. Mindenki fejlődhet az új ötletek, új gondolatok, új aktivitás bázisán. A lelkileg távolbalátó személy hajlamos arra, hogy figyelmen kívül hagyja azokat a lehetőségeket, amelyek közvetlenül előtte vannak. Csak a jövő álomvilágát látja, amelynek nincs kapcsolata a jelennel. Rögtön legfelül akarja kezdeni, ahelyett, hogy lépésről lépésre haladna. Nem ismeri fel, hogy csak egyetlen dolgot lehet rögtön legfelül kezdeni: egy gödröt ásni.

Néha egy döntés, hogy azonnal cselekszünk, a legmerészebb álmaink megvalósítását teszi lehetővé. Szükséges elsajátítani azt a szokást, amellyel képesek vagyunk magunkat ösztönözni a pozitív lelki beállítottság segítségével - akaratunk szerint.

Így tehát képesek leszünk irányítani a gondolkodásunkat, képesek leszünk uralkodni az érzelmeinken és magunk fogjuk meghatározni a sorsunkat. A reményből ered, hogy az ember tudatosan reagál arra, ami számára kívánatos, hihető és elérhető. Tudnunk kell azt is, hogy a negatív érzések és érzelmek megfelelő időben és megfelelő körülmények között hasznunkra válhatnak. Tudjuk, hogy minél civilizáltabb, kulturáltabb, kifinomultabb vagy, annál könnyebb számodra ellenőrzésed alatt tartani érzelmeidet.

Értelmünket, figyelmünket azokra a dolgokra összpontosítsuk, amiket akarunk, és fordítsuk el azoktól a dolgoktól, amelyeket nem akarunk! Alapelvnek tartom, hogy segítsünk embertársainkban kifejleszteni a cselekvéshez szükséges ihletet, a belső ösztönzést. A nemzet önvédelmi harcában csak akkor tudunk igazságos módon cselekedni, ha mi magunk is igazságosak vagyunk. Sajnos, de vannak közöttünk olyanok, akik álarcuk mögött sarlatánok, vagy: kuruzslók. Közelítsünk.

A művelt ember, könyvet olvas. Ne becsüld le sosem egy könyv jelentőségét! A könyvek - eszközök, amelyek ösztönzést nyújthatnak, hogy belekezdj valamilyen új, merész tervedbe, de fényt is jelenthetnek azokon a sötét napokon, amelyek együtt járnak az ilyen tervekkel. Amennyiben terveinket meg akarjuk sikeresen valósítani, így feltétlenül el kell sajátítani a tanulás, gondolkozás és a tervezés elvét - minél többet adunk abból, ami jó és kívánatos, annál többet kapunk.

Ez természetesen nemcsak az anyagi, hanem a lelki síkra is vonatkozik. Legyen bátorságod szembe nézni az igazsággal! A végtelen kegyeket, amelyeket mi, halandó emberek garantáltnak veszünk, mindnyájunknak valódi jelentésükért kell ápolnunk, mert hatalmas és semmi mással nem helyettesíthető értékek.

Az egyén jelleme - a siker kiépítésének és fenntartásának alapköve. Az anyagi javak megszerzésén túl sokkal fontosabb, hogy az ember tisztességesen és becsületesen éljen. Az, aki csak az anyagiakban látja boldogságát nem más, mint egy simára és tisztára korrumpált, a társadalmi rendszer okosan felhasznált eszköze. Gépember. Az ilyenek számára ismeretlen az erkölcsi normák akár szűkebb, vagy tágabb fogalma.

A siker, nem az adott pozíciótól, vagy gazdagságtól függ. Vannak milliárdosak, vannak bankigazgatók, oktatási intézmények igazgatói, s mégsem tudnak sikeresek lenni, mégsem lehetnek boldogok -, önmagukkal vívódnak, gyötrődnek, másokkal zsörtölődnek. S mindez miért?

Mert nincs jellemük, nincs becsületük, nincs tisztességük. Az ilyen egyének, a negatív lelki beállítottság birtokában vannak, s alapvető intelligenciájuk sem engedi, hogy kikerüljenek belőle - számukra ez a természetes, ez a helyes. Nem veszik észre, hogy környezetük beteg, és egyéni kisugárzásuk még betegebb. Sajnos, ilyenek is vannak, de ezek sosem jelenthetnek példaképet számunkra, inkább a faliújságokra kellene őket kihelyezni, mint elrettentő példát. Élj az Amerikai Cserkészek (Boy Scouts of America) esküjének és fogadalmának megfelelően, amely bevésődik a tudatalattidba, majd a mindennapi tevékenységeid során emelkedj fel ezekhez a normákhoz! ,,... a sikertelen ember ugyanannyi energiát fektet a kudarcra vezető munkájába, mint amennyi a sikeres embernek meghozza a sikert." (Wiliam C. Lengel)

Feltétlenül szükségesnek tartom, hogy egy rövid gondolattal rámutassak az alkohol és az alkoholizmus káros hatására. Az alkoholista olyan lelki betegségben szenved, amely mindaddig szunnyad, amíg nem fogyasztja el az első italát. Az alkohol, amint azt az EEG-vel végzett vizsgálatok mutatják, megváltoztatja az agyhullámokat.

A józanság - az elme egészséges állapota. Az alkoholista és iszákos egyéneknél - nincs egyensúlyban a tudat és a tudatalatti tevékenységek megfelelő működése. Ebből kifolyólag viszont, egyenes arányban mutatkozik meg a fizikai, a lelki és az erkölcsi egészség károsodása. Amikor az érzelmek, a szenvedélyek és a tudatalatti más természetű megnyilatkozásai szabad teret kapnak annak eredményeként, hogy nem érvényesül az intellektus kiegyensúlyozó hatása, az egyén alkoholos befolyásoltságnak e félig tudatos állapotában, ostoba és nemkívánatos dolgokat fog művelni.

Mindig van lehetőség a gyógyulásra. Valójában, az egészségünket sok belső hatás befolyásolja. Néhány ezek közül lehet a képzelet hamis terméke. A tudatlanság ezekben a dolgokban betegségre és halálra vezethet. A boldogság otthon kezdődik. Életünk legnagyobb részét mindannyian otthon töltjük - a szeretet családunk körében. Sajnos, de ez az együttlét, aminek a szeretet, a biztonság és a boldogság ágyának kellene lennie, sokszor ellenséges érzelmek csatamezője, és a családtagok nem élvezhetik a boldog és egyetértő kapcsolatok színes szépségeit. Tudjuk, hogy ezeknek a problémáknak számos okai lehetnek - amit már korábban fel is vázoltam.

A kifinomult társadalmi rendszert csak akkor tudjuk felépíteni, ha a családi életünk is rendezet. Hangsúlyozni szeretném a Rőczey & Popovits elméletén alapuló gondolatot, amit a Gondolat csoport is évekkel ezelőtt megfogalmazott, s mi több:

Az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatának értékrendjében az ember személyes szabadsága áll a csúcson, s ezért minden jogállam alkotmánya szerint ez a legnagyobb értékünk:

,,1. § Minden ember szabadnak, méltóságban és jogokban egyenlőnek születik." Amikor két erőteljes személyiség kerül kapcsolatba egymással, és kívánatos, hogy partnerségi harmóniában éljenek egymással, legalább az egyiknek alkalmaznia kell a pozitív lelki beállítottság erejét.

Tartsuk szem előtt és sosem feledkezzünk el arról, hogy az ember egységes egészként alkottatott. Az általa létrehozott világ az, amely darabokra tépte. Az ostobaság világa! A hamisság világa! A félelem világa! Egyesítsük ismét önmagunkat a hit erejével, az Istenben való hit erejével. Csak akkor leszünk újra erősek, és a világ akkor lesz valóban együtt. Csak így, és sosem másképp lesz az ember boldog és békés.

Tudatosítsuk végre, hogy ahhoz, hogy boldog lehess, tégy másokat boldoggá! ,,És a mint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal" (Lukács, 6:39)

Válaszd ki célodat! Munkálkodj a megvalósításán! Irányítsd gondolataidat, uralkodj érzelmeiden, cselekedj és vedd kézbe a sorsodat! Ne feledd, hogy a választ, mindig meg fogod találni!

Tanulmányom tartalmi lényegét, vagy annak társadalmi üzenetét lehetne tovább is fokozni, a kutatás terén el lehetne menni egészen annak apró szemcséibe is, azonban én úgy gondolom, hogy ezzel azoknak kellene komolyabban foglalkozni, akik az adott szakmai területek beavatottjai. Viszont nekik nem érdekük, hogy az egyes elemekről tiszta képet kapjunk.

Ezért is döntöttem úgy, hogy legalább nagyvonalakban megérintem azokat a problémás szakterületeket, amelyek kiküszöbölésével, egyéni hozzáállásunkkal fel tudjuk állítani a mindenki számára is elfogadható erkölcsi normákat, amelyek létszükségletet jelentenek a zökkenőmentes életünkhöz.

Tudom, sőt el is fogadom azt az álláspontot, hogy elképzelhetetlen minden téren rendet teremteni, viszont ha azzal meg sem próbálkozunk, akkor nem is fog sikerülni.

Ezért is állítom, hogy mindent lehet; a kitűzött célt el lehet érni, csupán szemléletváltozásra van szükség, és persze nem utolsó sorban a pozitív lelki beállítottságunkra.

Amennyiben továbbra is behódolunk a negatív erőknek, akkor azok minket is úgy behálóznak, hogy az akár " társadalmi halálunkhoz" is vezethet.

Rimaszombat, 2012. december 13-19

A magyarság javát rendületlenül szolgálva:
HÁZIK ZOLTÁN
Kárpáti Harsona
alapító főszerkesztő, laptulajdonos
http://www.karpatiharsona.infoLink
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei
  2012-04-18 06:40:52, szerda
 
  A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei
  2012-03-28 08:04:01, szerda
 
  A Kárpáti Harsona friss hírei:Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
A Kárpáti Harsona legfrissebb hírei
  2012-02-16 05:10:34, csütörtök
 
  A Kárpáti Harsona friss hírei:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kárpáti Harsona  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2114
  • e Hét: 8595
  • e Hónap: 38559
  • e Év: 2066767
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.